Payday Loans

Keresés

A legújabb

Mentsük meg a Pilist! PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

Mentsük meg a Pilist!

 

Image may contain: sky, mountain, tree, grass, cloud, outdoor, nature and waterKéptalálat a következőre: „120/20 kv transzformátor”

 

Kérünk benneteket, védjük meg az ősi Pilist a rombolástól!

A Pilis kerüljön Világörökségi védelem alá, teljes területe maradjon érintetlen és a nagyberuházásoktól érintetlen!

Ismét vészharangot kell kongatnunk!

Egy újabb szépséges tájegység van veszélyben! Akik úgy gondolják, hogy a rosszul értelmezett fejlődésnek végre már gátat kell szabni, örökségünket világörökségi védelem alá kell helyezni, tiltakozásul írják alá ezt a petíciót!

Indoklás

A Pilis egy Magyarország ősi történelmével. Szent, szakrális királyi központ. A Pilis nem csak Magyarországnak, hanem az egész világnak fontos és különleges része. Egyes nézetek szerint az Árpád-kori Ős-Buda is ezen a területen helyezkedett el, és az egyetlen magyar - 1250-es – alapítású Pálos szerzetesrend tagjai is itt emeltek kolostorokat. A Pilisben rengeteg Szent-György vonal van, kevés hely van a világon, ahol ilyen nagy számban fordulnak elő. A Pilis alatt négyszintű alagútrendszert sejtenek a kutatók. Szőke Lajos szerint Pilisszántó temploma alatt 9 alagút keresztezi egymást. A Pilis még nem tárta fel titkait, éppen csak a fátyol szélét lebbentettük fel. Egy pénzközpontú világban ennyi rejtély és kultúrális örökség, tájképi szépség sem elég ahhoz, hogy féltve vigyázzanak rá és megkíméljék. Pilisszántón kezdenék illetve folytatnák a máshol már iparszerűvé vált pusztítást, mert a kapun kell belépni, Pilisszántó ugyanis a Pilis kapuja, a Polgármesteri Hivatal honlapja szerint is. A falu „vezetése” úgy döntött, mindössze potom 65 millióért eladja Pilisszántó szépségét és beengedi az ipart. Sok szép településen kezdődött így. Most még csak az ELMŰ kopogtat, hogy földet vegyen, ahol két futballpálya méretű transzformátor állomást építene fel a völgy kellős közepén. De a tervekben ott az M10-es út, az ipari terület, és pár év múlva jön egy 400 kV-os óriásvezeték, ami a Pilis kapuján belépve nem fogja kímélni a királyi erdőket sem, az egész Pilist kettészelné, Dorogtól Pomázig. Nyomában kivágott fák, 60-80 méter ledózerolt erdősáv maradna. Mi, itt lakók minden lehető módon jeleztük, kértük, próbáltunk hatni a hatalmat gyakorlókra, hogy ne tegyék ezt, ne engedjék a pusztítást, nézzék a gyönyörű tájat, a kulturális örökségünket, de nem hatott.

Most az egész országhoz fordulunk, segítsetek!

Mi itt lakók kevesen vagyunk, néhány száz szavazat kevés a hivatalos döntés megakadályozásához, de a Pilis mindannyiunk múltja, és akinek nincs múltja, jövője sincs. Mentsük meg a Pilist azoktól, akiknek semmit sem jelent a szakrális szó, a valódi történelem és semmi sem szent. Követeljük, hogy a Pilis, ami már amúgy is jó ideje világörökség várományos, kerüljön védelem alá és hagyják meg ilyen érintetlennek, Budapest tüdejének.

Előzmény Ez az úgynevezett fejlődés Pilisszántó

(https://www.youtube.com/watch?v=oPnPeLShM8k)

Önkormányzata „jóvoltából” kezdheti meg romboló útját, amikor is első lépésben eladnának az ELMŰ Energiaszolgáltató Zrt. részére egy 12.000 m2-es darabot gyönyörű völgyünkből, és ott 120/20 kV-os transzformátor állomást építenének ki. Túl azon, hogy az első szerencsétlen lakó 400 m-re kerülne ettől az objektumtól, feltesszük a kérdést: „Állt-e már valaki -akár kisebb teljesítményű- transzformátor ház mellett? Hallotta-e már?”  Hogy lesz-e hangja? A szabad légvezeték pár ezer Volttól koronakisülést okoz, és ionizálja a levegőt. Ez jelentős mennyiségű ózont termel, mely bizonyítottan és vitán felül az élő szervezetek pusztulását okozza kellő töménységben. Az ózonizátorral történő fertőtlenítés elpusztít minden élő organizmust és lebont minden szerves molekulát. Hígítva ez a gáz „csak” káros és enyhébb tüneteket okoz. Az itt élők egészsége és élete örökre megpecsételődne, hiszen bizonyított, hogy ilyen mértékű elektromos feszültség közelében élni már rövid távon is veszélyes következményekkel járhat.

Ezen a videón hallható egy ilyen állomás működése:  Ezen a videón hallható egy ilyen állomás működése:

https://www.youtube.com/watch?v=cuHNMDMYEVc

Ezt a tervet (másfél év után kierőszakolt) lakossági fórumon, több populáris szlogennel akarták tetszetősebben tálalni. Egy kerüljön ide példának, mely szerint, ha majd elektromos autói lesznek a régió lakosainak (!), álljon rendelkezésre elegendő energia ezeket feltölteni. Itt említenénk meg azt a gondolatot is, hogy nem akarnak, nem érdekük alternatív energiában gondolkodni! Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy mindannyiunk ezen értéke nem „csak” erdő, nem „csak" gyönyörű esztétikum, nem „csak” oxigén forrás, nem „csak” turisztikai érték, nem „csak” a vadon élő védett és fokozottan védett állataink menedéke, hanem az ország ősi történelmi központja! Pilisszántó és völgye a korábbi ősi magyar királyi központ ezen Szent Helyének Bejárata!

Sajnos nem csak ez a csapás érinti a régiót! Itt a következő: Pilisvörösvárt elkerülendő, az alternatív M10-es út nyomvonala is ide kerülne a tervek alapján! Ha ez is létrejönne, már nem is kell gondolkodni, merre hozzák 5-10 év múlva a tervben már jóváhagyott 400 kV-os óriás távvezetéket, amelyet államközi egyezmény szentesít. A vízió kézenfekvő és az ehhez kapcsolódó fájdalmas kérdés: Mit szokott a kiépített út és a bőven rendelkezésre álló energiaforrás eredményezni? A válasz egyértelmű! Iparosodást! Jelenleg ennek érdekében készül elő az infrastruktúra. Vegyék és vegyétek észre, hogy ez a vészjósló jövő messze meghaladja egy Budapest közeli település problémáját!

Az IGAZI XXI. századi haladás azt diktálja, hogy gyermekeinknek megőrizzük értékeinket és nyugodt, hellyel-közzel érintetlen természetet hagyjunk az igazi jogosultakra, a jövő nemzedékére, hogy tiszta levegőt szívhassanak, hogy erdeink ne csökkenjenek még tovább! Kapják meg tőlünk örökségül az érintetlen flórát és faunát! Nem tudunk és nem is akarunk tovább menekülni a szürke ipar és az anyagiasság elől! Azt akarjuk, hogy nyugodtan élvezhessük gyönyörű tájunkat, úgy ahogy azt őseink ránk hagyták! Így legyen!