Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásai PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Az ördög hiába mutatja magát angyalnak – avagy a kommunizmus természetrajza

2016. december 12. 15:22

voroscsillag.jpgNagyon téved, aki azt hiszi, hogy a kommunizmus ideológiája a huszadik gyermeke. Már a tizenkilencedik században bemutatkozott. Akkor sokan talán azt hitték, eszmei alapjai csak egy múló elmezavar tünetei egyes doktriner szerzőknél, akik ugyan nem ismerik igazán sem az embert, sem a társadalmat, ámde mindenre van gyógyírjuk. Egyszóval lekicsinyelték működésük veszélyességét.

Van antiszemitizmus? Igen, mert...

2016. december 11. 23:13

 



„A 45 népbiztosból 32 zsidó volt, éppen a legkegyetlenebbek, de a többi vezető állásban is hasonló volt a zsidók arányszáma, ami természetesen az antiszemitizmust tette igen erőssé és általánossá.” Az 1919-es 133 napos „proletárdiktatúrá”-ról van szó. De nem akárki írta ám ezt, és nem is akármikor.

 

Keresztény Magyarországot akart...

2016. december 10. 16:16

kereszt-gellert-hegy-500.JPGSokan voltak így, de kevesen cselekedtek életükben ennek megfelelően. Mégis voltak, akik viszont igen.

Így kell megelőzni a muszlim terjeszkedést...

2016. december 09. 08:35

toroczkai_laszlo_250.jpgToroczkai László volt a minap Kálmán Olga vendége az ATV-n. Toroczkai fehéren-feketén elmagyarázta, miért van szükség megelőző (jogi nyelven preventív) rendelkezésekre a muszlim terjeszkedés megakadályozása végett.Ami eleddig nem vagy alig kapott hangsúlyt: elmondta, hogy a magyar-szerb határtól délre már épült mecset. Vagyis egy, bármely európai nemzettől és annak kultúrájától idegen világ kezdett tért nyerni. Ennek a világnak a képviselői persze ezúttal sem kérdezték meg befogadóiktól, nem zavarják-e őket szokásaik elterjedése?

Keresztények vagyunk, de...

2016. december 08. 15:10

kereszt-alkony.jpgNem mai jelenségről van szó. Vannak, akik előszeretettel vesznek ajkukra szent szavakat. De hogy, hogy nem, mégsem azok szerint gondolkodnak és élnek. Keresztény Magyarországot akarnak, jaj, de még mennyire, csakhogy...

Európa már Eurábia, az iszlám egyik gyarmata

2016. december 07. 09:32

menekultek-500-.jpgOriana Fallaci olasz írónő „Az értelem ereje” címmel idén magyarul is megjelent művében kegyetlen őszinteséggel tárja fel az iszlám Európát bekebelező tevékenységét. Szerinte Európa már Eurábia, az iszlám egyik gyarmata.

Már nem Róma avagy Moszkva, hanem Róma avagy Brüsszel között lehet választani

2016. december 06. 14:02

Előttem egy megsárgult, mégis rendkívül megragadó írás. Egy olyan korból, amelyben, mint mindig a történelemben, az igazság és a hazugság erői csapnak össze.

A nő közönséges rabszolga – hirdetik

2016. december 05. 22:50

muszlim-ima-250.jpgHasonlóan az ortodox judaizmushoz, az iszlám tradíció szerves része a női nem alacsonyrendűségének hirdetése. Azok figyelmébe, akik szerint az iszlám valójában egy teljesen békés, humánus világot hirdet, s csak a nevében fellépő egyes fanatikusok miatt van vele szemben ellenérzés, feltétlenül ajánlandó a Korán és a hozzá fűzött, muzulmán szerzőktől származó kommentárok tüzetesebb tanulmányozása.

Íme az amerikai gyermeknevelés csődje...

2016. december 04. 16:27

Nem mai történet ez. Aki csak egy kicsit is ismeri az USA légköri állapotait, már semmin sem lepődik meg, legfeljebb reméli, hogy Trumppal új időszámítás kezdődik e világbirodalom életében.

A pénz korunk istene, Rotschild az ő prófétája

2016. december 03. 21:59

dollar.jpgNincs nemesebb az aforizmáknál, az egy-egy mondatos, minden kézikönyvnél többet érő aranyigazságoknál. Erre példa két világháború közötti papnevelőink közül az egykor rendkívül népszerű Perlaky Lajos (1895-1959) katolikus hitoktató elei és a saját tapasztalatai ihlette megannyi életbölcsessége.

Van élet Budapesten kívül is...

2016. december 02. 21:57

„Jó, de mi áll a hangulatjelentésben?” Tipikus kérdés, a letűntnek hitt ötvenes évekből. Mégis visszaköszön. „Hány tégla volt előadásodon?”– kérdezték már tőlem számtalanszor. „Nem érdekel”– válaszoltam.

A „melegség” természetes?

2016. december 01. 09:39

buzi_jezus.jpgHogyan lenne az, vághatnók rá. A keresztény erkölcstan kifejezetten testi-lelki alkati kóros rendellenességnek tekinti. Vannak viszont, akik önmagukat keresztényeknek tartják, és valahogy mégsem tekintik annak.

Kik az igazi hatalom képviselői?

2016. november 30. 21:29

cionizmus-romok-250.jpg„Az igazi hatalmat egy internacionalista, abszolút nem magyar érzésű zsidó, sőt kifejezetten cionista csoport képviseli”, amely felhasználja a kommunista mezt uralma fenntartására, mert mindegy, tagjai „kit szolgálnak, a lényeg, hogy ők legyenek az uralmon”.

Mégsem volt Szálasi tömeggyilkos?

2016. november 29. 15:31

szalasi-ferenc.jpgÉrdekes figurája történész társadalmunknak Karsai László. Rovatunkban már többször is idéztük felemás nyilatkozatait e témában. Ám a mostani minden korábbinál fontosabb.

Wass Albert olyan, mint egy tükör

2016. november 28. 14:51

wass-.jpgAmint írtam, tegnap egy adventi keresztállításon felolvastam egy Wass Albert-elbeszélést, a „Patkányok honfoglalásá”-t. Azt hittem, egyértelmű, miért ezt választottam jeles írónktól. De mégsem az – legalábbis nem mindenkinek még a saját házunk táján sem.

„Nem emberország többé, hanem patkányország, jog és törvény szerint”

2016. november 27. 16:40

patkanyorszag-500.jpgAz ember ember, az állat állat. Ne váljon az ember állattá. Ez evidencia ugyebár, kár is ezzel annyit foglalkozni – legyinthetnénk. Csakhogy ez azért mégsem ennyire egyszerű.

Milyen is volt egykor a magyar falu...

2016. november 26. 21:43

veroce-templom.JPG„A falusi embernek tisztább az agyveleje, mint a városié.” Nem mai bölcsesség ez sem. Gárdonyi Gézától való. Sokan bizonyára fejcsóválva olvassák. Persze kérdés, tehetnek-e róla? Tehetnek-e arról, hogy városaink kőrengetegeiben már nem tudják, mi a természet, legfeljebb fészbúkos fényképekből és tévémagazinokból dereng nekik valami arról, milyen is volt egykor a magyar falu...

Elszólta magát a rabbi, a Mazsihisz meg értetlenkedik...

2016. november 25. 09:49

zsinagoga-500.jpg„Egyetlen goj halott eltemetése is százezer zsidó halottat sért meg.” Ezt nyilatkozta a minap egy izraeli ortodox lapban Báruch Oberlander, az EMIH rabbija. Nos, aki járatos az ortodox judaizmus világában, ezen nem csodálkozik egy cseppet sem. A Mazsihisz berkeiben viszont más a helyzet.

Kitagadók és kitagadottak

2016. november 24. 14:31

Aki Európa, benne Magyarország szellemi légkörét figyeli, sajátos jelenségre figyelhet fel. Képviselői két részre oszlanak. Kitagadókra és kitagadottakra. De kik a kitagadók és kik a kitagadottak, s legfőképpen, kik miért és honnan, hogyan tagadnak ki valakiket?

Az USA-ban megfordulni látszik a kocka

2016. november 23. 15:04

dollar.jpg„A lényeg csak az, hogy jólétünk legyen!” Lehetőleg minél nagyobb. Akkor leszünk sikeresek. Sőt csak akkor. De mi is a siker jó ideje?

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma