Payday Loans

Keresés

A legújabb

Kérem a következőt! / Dr. Bubó - rajzfilmsorozat PDF Nyomtatás E-mail
INGYEN FILM-SZÍNHÁZ AJÁNLATOK
2016. december 11. vasárnap, 08:20

Kérem a következőt!

magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Pannónia Filmstúdió készített. Eredeti címe helyett a sorozatot gyakran Dr. Bubó néven említik, mivel főhőse egy bagoly orvos, aki az erdőlakó állatok bajait kezeli ki, többnyire kevés sikerrel. A sorozat eredeti ötlete Romhányi József mesekönyvéből származik, magát a rajzfilmet pedig Nepp József és Ternovszky Bélarendezte. A sorozat három évadból állt (mindhárom 13 epizódból), az első 1974-ben, a második 1975-ben és a harmadik 1982-től, 1983-ig futott.

A sorozat ugyan a gyerekek körében is népszerű, de számos olyan pszichológiai és társadalmi problémát gúnyol ki, amely csak felnőtt nézők számára érthető. Az egyes állatszereplők voltaképpen egy-egy negatív emberi jellem karikatúrái.

A sorozat humora erősen épít a szójátékokra. Néhány példa: az erdei bankot Tönk-Banknak hívják, amely amellett, hogy egy fatönkön épült, tönkreteszi az ügyfeleit; az Orvosi Begyetem vezetője a Boa Constrector; a Szügyészségen rókák dolgoznak, mint „rókátorok” (prókátorok), a kocsmát lúdtalpon állónak nevezik.

 

Tartalomjegyzék

 

Ismertető[szerkesztés]

Dr. Bubó egy uhubagoly, aki miután megszerezte kiváló minősítésű orvosi diplomáját, egy tölgyfa belsejében rendezi be rendelőjét, ahol az erdő beteg lakóit gyógyítgatja titkárnője – és egyben a rendelő ápolónője – Ursula nővér segítségével.

Az erdei állatok rendszerint valami súlyos pszichológiai problémával rendelkeznek: az elefántkisebbrendűségi komplexusban szenved, a bolha megalomániás, a liba hipochonder, a szarvasbetegesen féltékeny, a disznó részeges, a víziló betegesen falánk stb. Bubó mindegyiküket megpróbálja kikezelni, általában félreértve a megoldandó problémát. Pszichológiai kutatásainak törekvése és azoknak rendre való elbaltázása a sorozat fő humorát képezi.

Emellett Bubó gyakran próbál meg otthonosan mozogni a bűnüldözés területén is, öreg barátja, Sólyom csőrmester oldalán, mivel meg van róla győződve, hogy a bűnözés lélektani eredetet rejt magában; ezen elméletei éppúgy csődöt mondanak, mint pszichológiai munkássága.

A doktor minden egyes epizód végén egy bölcs mondással kommentálja az aktuális orvosi esetet, amit általában egy-egy neves egyetemi professzorának tulajdonít.

Főbb szereplők[szerkesztés]

Dr. Bubó Bubó[szerkesztés]

Egy uhu, aki az Orvosi Begyetemen szerzett diplomát. Bubó hagyományos háziorvosi teendői mellett („Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor”), különösen érdeklődik a pszichológia iránt, és meggyőződése, hogy minden betegség pszichoszomatikus, tehát kialakulásának lélektani oka van, diagnózisa azonban általában alaposan mellétrafál. Meggyőződéses agglegény, kedveli a nyugalmat és a jó szivarokat.

Sólyom csőrmester[szerkesztés]

Bubó általános iskolai osztálytársa, nevéhez illően sólyom. Az erdő rendfenntartó szervénél, az Erdőrségnél dolgozik. Bubóval ellentétben a gyors és határozott megoldások híve, leginkább a „mindenkit letartóztatni, aki egy kicsit is gyanús” elvhez tartja magát.

Ursula nővér[szerkesztés]

Bubó asszisztense, egy jószívű barna medve, aki kétmázsás testsúlya és bozontos bundája ellenére is a megtestesült nőiesség. Reménytelenül szerelmes kedvenc kis doktorába. Ha kell, bármikor kész hatalmas testi erejét is bevetni – ez bizonyos esetekben a legkiválóbb terápiás eszköz.

Teknőc Ernő, küldönc[szerkesztés]

Futár, Sólyom beosztottja. Észjárása legalább olyan lassú, mint a testmozgása, és ezzel rendszeresen az őrületbe kergeti parancsnokát. Ha valamilyen megbízás céljából kiált érte a csőrmester, egy-egy lakonikus, enervált „Tudtam”-mal konstatálja a helyzetet. A 3. évadban Gyenge Árpád halála miatt Gera Zoltán vette át a szerepét.


Epizódlista[szerkesztés]

1. évad (1974)2. évad (1975)3. évad (1982-83)
 1. Most kezdődik a bál
 2. Miért nyúl a nyúl?
 3. Egy király ne ugráljon!
 4. Krokodilkönnyek
 5. Minden jó, ha rossz a vége
 6. Hol vagyunk, erdőben?
 7. Új élet új gondokkal
 8. A türelem birkát terem
 9. Tessék engem békén hagyni!
 10. Bajok a tele vízilóval
 11. Az asszony ingatag
 12. Nem minden szarka
 13. Az ő ábrándos lelke
 1. Szerelmes Ursula
 2. Téli álom
 3. Kakukk-tojás
 4. Ürge-zűr
 5. Kacsa-lap
 6. Lajhár-kúra
 7. Teve-nyavalya
 8. Orrszarvú-ügy
 9. Liba-hiba
 10. Strucc-mánia
 11. Jaguár-kár
 12. Szamár-kór
 13. Kenguru-bú
 1. Kábítószer
 2. Szesz-vész
 3. Vetélkedő
 4. Divathóbort
 5. Játékszenvedély
 6. Környezetszennyezés
 7. Babonaság
 8. Állati jogok
 9. Turizmus
 10. Válások
 11. Korrupció
 12. Krimi
 13. Terrorizmus
 1. Kb. 7 390 találat

  1. Dr.Bubó - Korrupció

   • 2 éve
   • 74 027 megtekintés
  2. Dr. Bubó főcímdal

   • 2 éve
   • 295 447 megtekintés
  3. Dr.Bubó - Divathóbort

   • 2 éve
   • 46 468 megtekintés
  4. Kérem a következőt! - magyar rajzfilmsorozat

   • 5 hónapja
   • 45 338 megtekintés
   Kérem a következőt! - magyar rajzfilmsorozat DrBubo.
  5. Dr.Bubó - Babonaság

   • 2 éve
   • 96 791 megtekintés
  6. Dr. Bubó - Krimi

   • 2 éve
   • 30 675 megtekintés
  7. Dr Bubo minden jó, ha rossz a vége (with English subtitles)

   • 5 éve
   • 160 737 megtekintés
   Subtitles by: Piarist Secondary School (2015/a) English special study group A feliratot készítette: Piarista gimnázium 2015/a Angol ...
   • CC
  8. Dr.Bubó - Állati jogok

   • 2 éve
   • 37 525 megtekintés
  9. Kérem a következőt! - Kábítószer

   • 2 éve
   • 101 598 megtekintés
   DrBubó.
  10. Dr Bubó 7 Vetélkedö

   • 4 éve
   • 56 965 megtekintés
LAST_UPDATED2