Payday Loans

Keresés

A legújabb

Titkos társaságok - Szabadkőművesek PDF Nyomtatás E-mail
A Nyugat alkonya - A Nyugat alkonya - oly korban él(t)ünk e Földön...

szabadkomuves

0:25, Csütörtök (szeptember 1.), DUNA Televízió

Titkos társaságok
(Secret Societies: The String Pullers)

Szabadkőművesek

argentin ismeretterjesztő filmsorozat, 1. rész, 47 perc, 2007

rendező: Rodrigo H. Vila
forgatókönyvíró: Gabriel Sagel, Gustavo Lencina
zeneszerző: Martín Bianchedi
operatőr: Mariano Cúneo


Az aktuális rész ismertetője: Kik a szabadkőművesek, és milyen szerepük volt az Amerikai Egyesült Államok megalapításában, a francia forradalomban és az utóbbi három évszázad minden jelentős történelmi eseményében? Hogyan lehetséges, hogy a 2002-es amerikai elnökválasztás két jelöltje, Bush és Kerry ugyanannak a titkos társaságnak a tagja? A látványos kiállítású ismeretterjesztő filmsorozat az első szabadkőműves társaságok születésétől kezdve napjainkig, lebilincselő módon tekinti át a titkos társaságok történetét és szerepét világunk alakításában. Az első szabadkőműves társaságok tagjai még valóban építőmesterek voltak, akik művészetük titkainak védelmére alkottak titkos szövetségeket. Elveik miatt sokszor kerültek ellentétbe az intézményes hatalom és a vallás képviselőivel, akik ugyanakkor legfőbb munkaadóik voltak. A sorozat első része áttekinti a szabadkőművesség történetét a kezdetektől addig a pontig, amikor történelemformáló erővé váltak, a XVIII. századig és tovább napjainkig, bemutatva e titkos társaságok jellegzetes szimbólumait, rítusait és legjelentősebb tagjait.


Egyéb epizódok
Idő szerint | Hely szerint

Vetítik: DUNA TELEVÍZIÓ: Csütörtök (Szeptember 1.) 0:25
Csütörtök (Szeptember 8.) 0:00

 

Vélemény Összes hozzászólás (24)


Borella | Válasz feb. 17. 00:22 | 24/24
Még jó, hogy volt aki ezt a filmet el merte készíteni, nem érte véletlenül baleset?
És nagyon jó, hogy a Duna leadja, nem is először, jó sokszor kéne adni, éjjel-nappal, reklámok helyett, hogy a hülye népek ébredjenek már fel, mi folyik a fejük és életük felett.

Borella | Válasz feb. 17. 00:12 | 23/24
Hányni, hányni, hányni!!!!!
Elképesztő undor, a sátán szövetségesei, a világ rombadöntői, akiket megszavaznak, magas pozíciókat töltenek be, hagynak a háttérben alattomosan pusztítani, megérdemli a világ a sorsát, ha engedi, hogy a sötét sátáni gazemberek megvezessék őket.
A csontemberek beavatása, amit ebben a részben bemutattak, kész hányás, förtelem. Egy ilyen embert elmegyógyintézetbe kell zárni és nem pedig egy ország elnökének engedni. Az egész bagázst, mikor a koporsóban maszturbálnak, mielőtt világhatalomra törnek, ott a koporsóban kéne leforrázni és agyoncsapni.