Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásai PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

Az USA-ban megfordulni látszik a kocka

2016. november 23. 15:04

dollar.jpg„A lényeg csak az, hogy jólétünk legyen!” Lehetőleg minél nagyobb. Akkor leszünk sikeresek. Sőt csak akkor. De mi is a siker jó ideje?

Az abortusz bűn, de nem büntetendő – állítja Erdő Péter

2016. november 22. 10:07

baba-kezek-250.jpgIlyenkor szokta az ember azt mondani, hogy már semmin és senkin nem csodálkozik. Pláne, ha Erdő Péterről van szó. Ám az abortusz ügyében való minapi nyilatkozata minden korábbi elképesztő kijelentését is alulmúlja.

Pázmány forog a sírjában – avagy egyetemén kik tanítanak?

2016. november 21. 10:57

pazmany-peter.jpgAdott egy egyetem, amit egy katolikus, ráadásul hazánkban közülük is az egyik legnagyobb, Pázmány Péter alapított egykor. Aztán teltek-múltak az idők, és kiderült, hogy intézményében a keresztények egyre jobban kiszorultak.

A liberális világban ki mindenkiből lehet „valaki”...

2016. november 20. 16:10

lib.jpgMegdöbbentő, hogy a liberális világban ki mindenkiből lehet „valaki” – mondjuk egyetemi tanár, „valláspszichológus”. Itt van például Popper Péter (1933-2010) esete.

Így tör utat a szabadkőműves szellemiség a katolikus Egyházban

2016. november 19. 15:11

szabadkomuves jelkep.jpgA trónok (világi hatalmasságok) és oltárok (egyházi intézmények) felszámolását céljául kitűző szabadkőművesség nem retten meg attól sem, hogy megszentelt falakon belül is utat törjön magának, hogy a papságot is térdre kényszerítse.

„A patkányok elhatározták, hogy harcot kezdenek az ember ellen”

2016. november 18. 14:41

donald-trump-500.jpgDonald Trump győzelme hisztériaáradatot váltott ki világszerte. Hiába, ilyen a New Order. Aki csak egy kicsit is kirúg hámjából, egyszerre kegyvesztették válik.

Kutyába se vesszük nagyjainkat

2016. november 17. 13:23

bangha-bela-250.jpg„Az élőket mi kutyába vesszük, / Az alkotókba belerúgunk. / De ha meghalt, sírja fölé / Meaculpázva odahullunk.” Alföldi Géza e sorai jutottak eszembe naptáramra nézve. Hányan emlékeznek meg manapság nagyjainkról?

Ők ápolják múltjukat – és mi?

2016. november 16. 14:18

zsidosag-250.jpgOlvasom a Mazsihisz honlapját és szomorú leszek. De nem, most, hogy, hogy nem, nem amiatt, amit ott közölnek. Egészen más miatt.

Munkahelyi elvárás: felső fogsor, szorzótábla-ismeret

2016. november 15. 17:10

A Facebookon egy fotóra akadtam. Egy boltba kifüggesztett táblát ábrázolt e szöveggel: „MUNKATÁRSAT KERESÜNK. Elvárás: minimum felső fogsor. Szorzótábla ismeret!!! Kalandorok kíméljenek!”

Irgalmasság ott, ahol gyűlölet van – avagy miért is van antiszemitizmus?

2016. november 14. 15:05

talmud-250.jpgA múltkor írja nekem valaki, miért nem tudok elszakadni már a Mazsihisz honlapján megjelent cikkek véleményezésétől. A válaszom erre ugyanaz volt, mint most is: van a beteg és van az orvos.

„Akarok lenni a magyar nemzet lelkiismerete”

2016. november 13. 21:07

mindszenty-jozsef.jpgTöbbek között ezekkel a szavakkal köszöntötte híveit és hazánk népét Mindszenty József 1945-ben. Különös aktualitást ad akkori szavainak jelen helyzetünk, amikor látjuk, hogy az iszlám világ miként terjeszkedik. Égető szükség lenne arra, hogy minél több főpap tudja ezt elmondani.

Ezért megy tönkre világunk...

2016. november 12. 16:31

Volt egy pápa, Szent X. Piusz, aki a szó legszorosabb értelmében próféta volt. Sokak helyett és előre látta a történéseket. Lassan száztíz éve, hogy szólott. De vajon hányan hallgattak reá?

Pannónia patrónusa, Szent Márton

2016. november 11. 10:21

szombathely-szent-marton-templom-egykor.hu1962-250.jpgReá emlékezünk ma, Sabaria – Szombathely – nagy szülöttjére, tours-i püspökre, a legelső nem vértanú szentre, Pannónia patrónusára.

Tescós könyv helyett magyar könyvet olvassunk!

2016. november 10. 14:50

Aki könyvpiacunkon tájékozódik, méltán ütközik meg kínálatán. Fogalom lett sajnos a Tesco, a silányság, a minőségtelenség, a szellemi alultápláltság rokon értelmű szavainak egyike. És ez korántsem csak az ott vett élelmiszerekre, hanem könyvekre is vonatkozik.

Ennyit ér a liberális bizonyítvány...

2016. november 09. 15:10

lib.jpgVannak, akik szerint a mostani amerikai elnökválasztás médiahátterét szemlélve is nagyon jól lehet látnunk, mennyire kísért mindmáig a múlt. Csak olyan képviselők indulhatnak, akiket ama Nagy Főnök helyeslően láttamoz. Nos, hadd ne nyissunk most erről vitát, azonban lehetetlen nem észrevennünk, mit ér a liberális közvélemény-formálás, a liberális bizonyítvány...

„Az elmúlt időszak földrengései isteni büntetések az azonos neműek élettársi kapcsolatát legalizáló törvény miatt”

2016. november 08. 14:25

buzi_jezus.jpgAz olaszországi Mária Rádió felfüggesztette Giovanni Cavalcoli atya műsorát, mivel szerinte az elmúlt időszak földrengései isteni büntetések az azonos neműek élettársi kapcsolatát legalizáló törvény miatt. Az atya szavait a Vatikán botrányosnak nevezte. Angelo Becciu érsek, vatikáni helyettes államtitkár szerint „aki isteni büntetésről beszél a Mária Rádió mikrofonja előtt, az magának a Szűzanyának a nevét sérti meg, akire a hívők irgalmas Anyaként tekintenek”. 

Miért mondjunk nemet a liberalizmusra?

2016. november 07. 20:53

szabadkomuves jelkep.jpgVannak, nem is kevesen, akik azt mondják, léteznek jó és rossz liberálisok. Csakhogy ez fából vaskarika. Olyan ez, mintha azt mondanók, vannak jó és rossz prostituáltak. Nem, választani kell, éspedig nem sajnos, hanem hála Isten.

Ezt eredményezte 1789

2016. november 06. 14:12

francia-forradalom-500.jpgVannak frázisok, melyek úgy látszik, úgy bevésődtek a köztudatba, hogy szinte kiirthatatlanok. Ilyen az, hogy 1789 meghozta a régóta áhított humanizmust, polgári jogegyenlőséget, lelkiismereti- és vallásszabadságot. És a valóságban?

„De a Tisza minden csöppje mindörökre csak megmarad magyarnak”

2016. november 05. 16:44

hunvagy.jpgÜlők a képernyőm előtt, s most, mikor majdnem mindenki 1956. november 4-ére emlékezik, a hatvan évvel ezelőtti véres megtorlásra, csaknem megbénulok. Nem éltem akkor. Mondhatnók, még gondolat sem voltam. És mégis szólnom kell.

Van-e antiszemitizmus?

2016. november 04. 15:54

antiszemita.jpgHa van „örök kérdés” a világpolitikában jó ideje, akkor ez bizonyára közéjük tartozik, sőt bizonyos körök szerint csak ez a kérdés létezik. Amire világnézeti iránytűi szerint felel mindenki, aki akar. Nincs ez nálunk sem másként. Illetve régente sem volt.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
LAST_UPDATED2