Payday Loans

Keresés

A legújabb

Kitagadottak – Mélyszántás 3. PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2016. november 24. csütörtök, 10:58
ifj. TOMPÓ LÁSZLÓ
legújabb könyvének bemutatója:

Kitagadottak – Mélyszántás 3.

A könyvet méltatja: RAFFAY ERNŐ



Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a. telefon: 299-0032)

Kezdési időpont: 2016. november 24. csütörtök, 18 óra


ÖSSZERAKTUK! A KÉT LAJOS SOROZATAI MOST EGY-EGY CSOMAGBAN!

A Képes Krónikáról szinte minden - SZÁNTAI LAJOS-tól.

A magyar történelem asszonyairól ami a lényeg,

és a többi krónika jelzései a magyarságra vonatkozóan -

ARADI LAJOS-tól.







Kaphatók: a Két Hollós könyvesboltban (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a. telefon: 299-0032)





ÚJRA MEGJELENTEK!!


Pap Gábor: ATILLA ÉBRESZTÉSE

bővített, javított kiadás


Régóta vitatéma az Atilla személyével és sorsával foglalkozó tudósok körében: melyik a hitelesebb Atilla-kép? Az, amelyiket a történetírók, vagy az, amelyiket a legendák és mondák egykori szerzői örökítettek ránk? Mert a két kép nem ugyanaz, és nem is egyeztethető össze egykönnyen. Annyi bizonyos, hogy elevenebbnek, hatékonyabbnak az utóbbi, a mondák Atillája bizonyult – a történelmi Atilla halála óta eltelt több mint másfélezer esztendőben. Úgy is mondhatnánk: igazi történelemformáló erővé végül is nem a történelem, hanem a monda Atillája vált az emberlakta világban.

Milyen hát ez az Atilla-kép? Első ránézésre áttekinthetetlenül sokszínűnek, sőt kifejezetten zavarosnak, ellentmondásokkal túlterheltnek tűnik, s ráadásul némely megfogalmazásaiban cseppet sem mondható megnyerőnek. Az itáliai szöveges, illetve képzőművészeti jellegű Atilla-ábrázolások például hol szamárfejjel, hol disznóorral ajándékozzák meg a hunok (más változatokban a magyarok) királyát, ugyanakkor különös előszeretettel minősítik ebfajzatnak, erre az állatfajra jellemző fejalkattal, fülekkel – és hátborzongatóan csodálatos pedigrével.



Pap Gábor: EMBERSÉGET JÁRUNK TANULNI
(mesék tanulságokkal)

Klerikus és laikus körökben egyre sűrűbben fogalmazódik meg itthon és határaikon túl az a vélekedés, hogy a népmeséinkből kirajzolódó erkölcsi világrend közelebb áll a krisztusi erkölcsiséghez, mint... igen, mint az Ószövetségé. Mintha népmeséink dinamikus — a folyamatos újra-mesélések során mindegyre és mindig alkalomhoz illően újjászülető — teljessége lenne a mi igazi, Jézus Krisztushoz egyenes úton vezető Ótestamentumunk. Nem „szövetség” (mert szövetség csak azonos szinten lévők közt köttethet, márpedig Isten és az ember létezési szintje nem azonos!), hanem Hagyaték. Zsoltáraink pedig az égi és földi Szerelemről egyforma hitelességgel valló magyar népdalok. Balladáink és hősénekeink ugyanebben a szertartási rendben értelemszerűen a női, illetve férfi-minőség keresztútjárását idéznék meg, melyiket-melyiket a maga idő-nagyságrendjében.

Új szekta lenne születőben? Szó sincs róla! Csak az első lépéseket tesszük meg „őseink még romlatlan hitélete” felé. Isten segítsen bennünket tovább keskeny és rögös utunkon!

Kaphatók: Két Hollós könyvesbolt (Bp. Kenyérmező u. 3/a. telefon: 299-0032)

Rendelhetők: http://www.kethollos.hu/termek_reszletek?pid=940