Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél - 2016 november 15. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 november 15.
Locations of visitors to this page
Támogatás
99Húszmillió!
Feliratkozás
Olvasás honlapon Programajánló Facebook
Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Kérem, az 500-Ft-ot ne sajnálja havonta a Hírhálótól! 

Részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes

Patrubány Miklós novemberi nemzetpolitikai előadása: A magyarság arculatának alakítása a migráns-kvóta ügyi népszavazás után

2016. november 15-én, kedden este hat órakor kerül sor Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke következő nemzetpolitikai előadására az MVSZ Magyarok Házában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3., Bartók-terem), melynek címe: 

A magyarság arculatának alakítása a migráns-kvóta ügyi népszavazás után

Az előadás követhető a világhálón is, ide kattintva
A felvételek utólag is megtekinthetők: Youtube - MVSZ

MVSZ Sajtószolgálat

Patrubány Miklós novemberi nemzetpolitikai előadása: A magyarság arculatának alakítása a migráns-kvóta ügyi népszavazás után


Orbán: politikai blöff a Rogán Antal elleni támadás
2016-11-14 MTI - polgarportal.hu

Politikai blöfftámadásokkal nem foglalkozom, a kormányon belül csak a teljesítmény számít - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol több ellenzéki képviselő is a Rogán Antal miniszterről a közelmúltban megjelent cikkekről kérdezte.

Orbán: politikai blöff a Rogán Antal elleni támadás

Az LMP-s Szél Bernadett szerint a tárcavezető "kétszer hazudott a széles közvéleménynek", egyrészt egy televíziós műsorban a letelepedési kötvényekről, másrészt a Kertész Balázs ügyvéddel való ismeretségéről. 

Ugyanígy az MSZP-s Harangozó Tamás is arról beszélt, hogy Rogán Antal neve mára egyet jelent az urizálással, a folyamatos botrányokkal, korrupciógyanús ügyekkel, a hazudozással. "Meddig védi még ezt a fiút?" - kérdezte a miniszterelnöktől. 

A jobbikos Szilágyi György úgy fogalmazta meg kérdését, hogy "Rogán Antal miért hazudhat folyamatosan büntetlenül". 

A kormányfő ezekre az azonnali kérdésekre úgy reagált, politikai blöffel, politikai bulvárral nem foglalkozik. Minden egyes támadás, amit a miniszter ellen indítottak, Rogán Antal pozícióját erősítette - tette hozzá, a tárcavezető ellen intézett vádakat nevetségesnek minősítve. Ezek - fogalmazott - tényeknek látszó dolgokkal alátámasztott hazugságok. 

Orbán Viktor azt is mondta, az ellenzék valójában nem Rogán Antalt, hanem őt és kormányát támadja. 

Harangozó Tamás kérdésére megjegyezte: ha csak egyetlen igaz szó lett volna abban, amit elmondott, akkor "önök már régen tettek volna büntetőfeljelentéseket, de azt persze nem merik vállalni". 

A jobbikos Szilágyi Györgynek válaszolva hozzátette: 26 éve parlamenti képviselő, és ha hitelt adott volna azoknak a támadásoknak, amelyek ellene irányultak, akkor már rég nem ülne az Országgyűlésben. "Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy amikor megindul egy kampány egy politikus ellen, akkor aztán tücsköt, bogarat, kígyót, békát" mondanak róla - fűzte hozzá. 

"Nehogy azt higgye, hogy ezek a hírek bennünket megrendítenek, vagy akár csak el is gondolkodtatnak, ezek blöffök, politikai blöffök, így is tekintjük őket" - mondta, megjegyezve azt is: "politikusként politikust lehazugozni nem valami eredeti, szerintem nincs is sportértéke". 

Végül idézte Szilágyi György egy korábbi mondatát, amely szerint "időhúzás a népszavazás, amelyre leghamarabb ősszel kerülhet sor, inkább az alaptörvényt kellene hasonló tartalommal módosítani". Megjegyezte, a jobbikos politikus később nem szavazta meg a bevándorlással kapcsolatos alkotmánymódosítást. "Ennyit a hazugságról" - zárta válaszát Orbán Viktor. 

Kapcsolódó:
A miniszterelnök Rogán Antal védőszentjeA miniszterelnök Rogán Antal védőszentje (sokkaljobb.hu
Fideszes mérce: minél több botránya van Rogánnak, annál erősebb lesz Orbán szemében. "Politikai blöfftámadásokkal nem foglalkozom, a kormányon belül csak a teljesítmény számít" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol több ellenzéki képviselő is a Rogán Antal miniszterről a közelmúltban megjelent cikkekről kérdezte. 
Orbán elnézést kért RogántólOrbán elnézést kért Rogántól (atv.hu
A kormányfő elmondta: a támadások megerősítik a Miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter pozícióját, politikai blöffökkel pedig nem foglalkozik. Orbán Viktor szerint az ellenzék valójában nem Rogán Antalt, hanem őt támadja. Szél Bernadett, az LMP társelnöke Rogán Antallal kapcsolatban tett fel kérdést Orbán Viktornak hétfőn a parlamentben. Az ellenzéki képviselő arra volt kíváncsi, hogy mikor fogy el a miniszterelnök bizalma Rogánnal szemben, aki - állítása szerint - háromszor is hazudott a széles közvéleménynek: például a helikopterezésről vagy a találkozóiról Kertész Balázzsal. 
ŐRIZETBE VETTÉK AZ OROSZ GAZDASÁGI MINISZTERTŐrizetbe vették a gazdasági minisztert (alfahir.hu
Őrizetbe vették Alekszej Uljukajev orosz gazdasági minisztert nagy összegű vesztegetési pénzt elfogadásának gyanújával - közölte keddre virradó éjszaka az orosz Nyomozó Bizottság. A miniszter a gyanú szerint több mint kétmillió dollár kenőpénzt kapott azért, hogy engedélyezze az orosz állam Basnyefty vállalatban birtokolt 50 százalékos tulajdonrészének eladását a többségi állami tulajdonban lévő Rosznyefty kőolajipari óriásvállalatnak. 
Deutsch: Magyarországnak be kell jutnia Európa digitális elitjébeDeutsch: Magyarországnak be kell jutnia Európa digitális elitjébe (propeller.hu
A kormány határozott célja, hogy a következő években az egész országot érintő digitális fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország a digitális átalakulás versenyében Európa legsikeresebb, legjobb teljesítményre képes országai közé tartozzon - jelentette ki a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Nyíregyházán. 
112 alkalmazott béréhez kért közpénzből 50 százalékos támogatást a felcsúti fociakadémia112 alkalmazott béréhez kért közpénzből 50 százalékos támogatást a felcsúti fociakadémia (444.hu
Döbbenetes tartalmú dokumentumot ismertet az Index friss cikke: megszerezték azt a listát, amivel Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a 2015-16-os tao-programjában az alkalmazottainak fizetéséhez kér 50 százalékos támogatást az MLSZ-től. (Bírósági döntés mondja ki, hogy a TAO-pénzek közpénznek számítanak.) Az akadémia végül 103 millió 478 ezer forint támogatást kapott az Index szerint, vagyis szinte forintra pont annyit, mint a 2015-2016-ot megelőző két idényben, pedig akkor kevesebb alkalmazottja volt.


Jogerősen is börtönbe megy a tolvajt fogó zsaru

Míg a tolvaj bűnözőket felkaroló Helsinki Bizottság háza táján pukkannak a pezsgők, addig három rendőrcsaládban most a könnyek folynak. Ketten elvesztették hivatásukat, míg a harmadikban az apától való búcsúzkodás ideje jött el. Letöltendő börtönre ítélték, mert az általa elfogott tolvajok azt állítják: bántalmazta őket. 

A leszerelt zsaruk nem beszélnek róla, de mindenki tudja: ha akkor nem fogják meg a tolvajokat, ha később érnek ki, ha elfordítják a fejüket... most minden rendben volna. 

Az eljárás alapjául szolgáló esemény még 2013. júliusában történt Hatvan határában, egy kukoricásban, ahol öt tolvaj bűnöző kukoricacímert lopott és a helyi rendőrök őket cselekményük közben tettenérték. Az eltulajdonított vagyoni érték mintegy 600 ezer Ft. 
Az öt bűnözőt a Helsinki Bizottság nevű, önmagát "jogvédőnek" nevező ügynökség azonnal felkarolta és segítségükkel feljelentést tettek, miszerint a rendőrök a helyszínen nem adtak nekik inni, sőt bántalmazták is őket. 

Jogerősen is börtönbe megy a tolvajt fogó zsaru
<br>

A tolvajokat, előállításuk után orvos vizsgálta meg, aki semmilyen sérülést, külsérelmi nyomot nem látott rajtuk, azonban négy nappal az intézkedés után egyikük beszerzett egy látleletet bordatörésről, természetesen azt állítva, hogy e sérülését még az intézkedés során szerezte. 

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség indított nyomozást, majd a tolvajok ellentmondásos vallomásait, a rendőrök egybehangzó vallomásait és az orvosi véleményt figyelembe véve arra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése. 

A Helsinki Bizottság persze panasszal élt, de nagy sajnálatukra az újraindított és végigvitt második nyomozás is erre a megállapításra jutott. Végül maguk a jogvédők vették kézbe a dolgot és pótmagánvádas eljárásban állíttatták bíróság elé a rendőröket. 

Az eseményről anno a Népszava nevű sajtóorgánum számolt be legelőször. Persze figyelembe vette, hogy a tolvajokat általában nem kedvelik még olvasóik sem, így hatva az érzelmekre, fogalmazásmódjában a tolvajbanda cselekménye egyszerűen így szerepel - tessék figyelni! - "gyógyszeralapanyaghoz gyűjtött" kukoricacímert. Így azért mindjárt másképp hangzik a cselekmény: a lopásból egyszeriben nemes gesztus születik. 

Az újság azt is kihangsúlyozta, hogy a kukoricacímert egyébként nem szedte le a tulajdonos, tehát ergo - szerintük - nincs is vagyoni kár... 

A cikk folytatása szerint a rendőri intézkedés során az események "eldurvultak" és a rendőrök megbilincselték a tetteseket, sőt kettőt közülük bántalmaztak is. Tehát a bilincselés már eldurvulásnak számít... 

A drámai történet persze ennyivel nem ért véget: a cikk kiemeli azt is, hogy az elfogott tetteseket "órákon keresztül" fektették a földön és nem adtak nekik vizet sem... 

Az eljárás során kiderült, hogy az elfogott tolvajok közül ketten ellenszegültek a rendőri intézkedésnek, így velük szemben szükségessé vált a testi kényszer alkalmazása. A földre fektetés pedig nem "órákig" tartott - ahogy a jól hangzó klisé állítja - , hanem csak addig, amíg kiérkeztek az előállításban segédkező, valamint a helyszíni szemlét lefolytató kollégáik. Az intézkedőknek addig maguknak is a napon kellett ácsorogni, de persze ez már kevesebbeket érdekel... 

Hogy vizet miért nem kaptak a tettenért tolvajok, arra viszont bizony valóban nehéz magyarázatot találni... Vélhetően azért, mert a kukoricaföldön viszonylag kevés vízcsap áll rendelkezésre, a tolvajok pedig a gyógyászati/jótékonysági akciójukhoz nem vittek magukkal... 

Az ügyben kirendelt orvosszakértő annyit állapított meg, hogy a szóban forgó bordatörés keletkezhetett akkor is amikor intézkedtek a rendőrök, de akár később is, sőt kihangsúlyozta hogy ez nem egyértelműen megállapítható! 

A tolvajok közül csak négyen voltak hajlandóak megjelenni a tárgyaláson. Ötödik társuk rendre kivonta magát az eljárásból már a nyomozati szakban is. 

Az ügyben a nyomozás során kihallgatott, az eljárásban nem szereplő tucatnyi rendőr tanú vallomását a Helsinki Bizottság indítványára a bíróság nem vette figyelembe, mert ők "összebeszélhetnek". A bizonyítási eljárás magját így csak a négy tolvaj vallomása jelenti (ők ugyanis nem beszélhetnek össze). 

A bíróság azzal az indoklással, hogy az ítéletnek prevenciós jellege van, vagyis a célja a hivatalos személyek elrettentése, egy rendőrt másfél év letöltendő szabadságvesztésre, kettőt felfüggesztett szabadságvesztésre és lefokozásra ítélt, amely azt jelenti, hogy mindhárom vádlott rendőri karrierjének vége szakad... Az ítélet jogerős. 

Az ügyet generáló Helsinki Bizottság az elért hatalmas sikerről, már anno, az első fok után is büszkén számolt be honlapján, sőt azt a tényt, hogy a rendőri brutalitás áldozatai tettenért tolvajok voltak, egyenesen elhallgatta. Helyette így fogalmazott: "a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa három rendőrt ítélt el első fokon bántalmazás hivatalos eljárásban és testi sértés bűncselekménye miatt, amiért megrugdostak és ütlegeltek két SÉRTETTET." 

Tetszik érteni? Két "sértettet"... Nem két ellenszegülő, tettenért tolvaj bűnözőt, hanem két "sértettet"... 

"Nagyon remélem, hogy ez példaértékű lesz" - nyilatkozta jókedvűen Győző Gábor, a Helsinki Bizottság nevű, önmagát "jogvédőnek" nevező szervezet alkalmazottja a TV2-nek a tárgyalás után. 

A tolvajok lopási ügye persze hamarabb lezárult. Ők cselekményükért - másik bíróságtól - jogerősen figyelmeztetésben részesültek és 20 ezer Ft eljárási költség megfizetésére kötelezték őket. Úgy tűnik, esetükben nem volt fontos a katonai tanács által hangsúlyozott "elrettentés"... Győző Gábor duplán örülhet, hisz talán ez az ítélet is kellő mértékben "példaértékű" - a lopást fontolgatóknak... 

"Megjelennek a mesterséges testületek, amiket beinjekcióznak a struktúrába. Bizottságok, amiket senki nem választott meg. (...) a média, akik önkényesen formálják a véleményedet." 

Yuri Bezmenov - volt KGB ügynök a felforgatás tudományáról - Los Angeles 1983. 

"Az ügynök már régen ott van a feladatra. Egy tiszteletben álló polgár. Esetleg fizetést kap különféle alapítványoktól törvényes küzdelmei címén, például az emberi jogokért, a nők jogaiért, a gyermekek jogaiért, vagy a fogvatartottak jogaiért... valamiért. (...) Utálat és bizalmatlanság keltése azon emberek felé, akiknek meg kellene védeniük téged és be kellene tartassák a törvényeket és a rendet... (...) Morális relativitás. Ez egy lassú helyettesítődési folyamat, melyben az alapvető erkölcsi értékek cserélődnek fel. A végére egy bűnöző már nem is bűnöző." 

Yuri Bezmenov - volt KGB ügynök a felforgatás tudományáról - Los Angeles, 1983. 

FELFORGATÁS zsarukönyv

Kapcsolódó:
Ítélet: le kell szerelnie több hatvani rendőrnek isÍtélet: le kell szerelnie több hatvani rendőrnek is (hatvanonline.hu
Két hatvani rendőr felfüggesztettet, társuk letöltendőt kapott, amiért három éve lopás szabálysértésen tetten ért elkövetőket megbilincselésük után bántalmaztak, írja a mno.hu. A Fővárosi Ítélőtábla Ruzsás Róbert hadbíró dandártábornok vezette katonai tanácsa helybenhagyta azt az elsőfokú ítéletet, amely a Hatvani Rendőrkapitányság három rendőrét találta bűnösnek hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében. Két rendőr felfüggesztett, egy harmadik pedig másfél év letöltendő börtönbüntetést kapott. 
ELRAKATOTT LYUKAS ZÁSZLÓ: PINTÉR TAGAD, A RENDŐRSÉG AZ IDŐT HÚZZAElrakatott lyukas zászló: Pintér tagad, a rendőrség az időt húzza (alfahir.hu
Rendőrök igazoltattak egy mozgássérült férfit a csongrádi '56-os megemlékezés után, elrakatták vele a Mopedre kirakott lyukas zászlóját is. A belügyminiszter szerint ez nem történt meg, pedig videó van róla. A rendőrség az időt húzza a válaszadással. Ahogy arról október 24-én, egy nappal az eset után beszámoltunk, Csongrád településen rendőrök igazoltattak egy mozgássérült férfit, akinek el kellett tennie '56-os lyukas zászlóját is.


Donald Trump győzelme és a világméretű rendszerváltás
2016. november 11. mvsz.hu

Donald Trump győzelme és a világméretű rendszerváltásA Magyarok Világszövetségének álláspontja szerint különös jelentőséggel bír Donald John Trump győzelme az amerikai elnökválasztáson. Donald Trump győzelmével elkezdődhet egy új, világméretű rendszerváltás. Az új rendszer legfőbb ismérve: véget vet az álságosan politikai korrektnek nevezett ordas, gátlások nélküli, ideológiai indíttatású hazudozásnak. Esélyt kap tehát az igazság kimondása, annak átfogó következményeivel. Ez az, ami tulajdonképpen már Donald Trump kampánya során bekövetkezett, de győzelmével ez a szemlélet a világ legerősebb államában hatalomra került. Ez a változás ki fog hatni az egész világra és be fog gyűrűzni Magyarországra is - remélhetőleg üdvös eredménnyel.

Másodsorban valószínűsíthető, hogy csökken egy világméretű katonai konfrontáció - a harmadik világháború - kirobbanásának veszélye. Nem valószínű, hogy az Amerikai Egyesült Államok Donald Trump elnöksége idején Oroszország elleni háborúba sodorná környező országait, a Baltikumtól Lengyelországon, Románián és Törökországon át Kirgizisztánig. 

Harmadsorban valószínűsíthető, hogy Amerikával az élen a kapitalista világ államai elmozdulnak a rabló kapitalizmustól a szociális piacgazdaság felé. Legalábbis erre enged következtetni Donald Trump megválasztása másnapján meghirdetett három prioritása - egészségügy, határvédelem, munkahelyteremtés - közül kettő. 

Ennek a világméretű rendszerváltásnak lehetnek vadhajtásai is, de hitünk szerint ezek nem fenyegetik létében az emberiséget, hiszen a fent vázoltakkal új esélyt kap a kereszténység és a keresztény értékrend a földi élet alakítására. 

Budapest, 2016. november 11-én 

Patrubány Miklós István Ádám, 
a Magyarok Világszövetségének elnöke 

MVSZ Sajtószolgálat

Kapcsolódó:
Patrubány Miklós páratlan szolgálatának elismerése MohácsonPatrubány Miklós páratlan szolgálatának elismerése Mohácson (mvsz.hu
Egyedi ezüstéremmel és díszoklevéllel tüntette ki Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét az MVSZ Baranya Megyei Szervezete abból az alkalomból, hogy október 27-én húsz éve telt annak, amióta ingyenesen és mindennemű ellenszolgáltatás nélkül végzi nemzetszolgálatát a világ legnagyobb magyar szervezetében. A kitüntetés átadására Mohácson, a Fogadalmi Emléktemplomban került sor. 
A francia forradalom igazi arcaA francia forradalom igazi arca (ellenforradalmar.blog) 
Kevesen tudják az igazságot a francia forradalomról. Hova tűnt A nyugati Vendée tartomány lakossága? Milyen brutális halált kellett halnia azoknak akik nem akartak "fölszabadulni"? A "dicsőséges", "nagy" francia forradalom, ami a liberalizmust és az egész modern gondolkodásmódot megalapozta, vérben és gyalázatban fogant... A szabadság nevében való szisztematikus népirtás atyjai a nem csak ellenségeseket, hanem a semlegeseket is kiirtani szándékozó Antoine Saint-Just, az orgiákat rendező Danton, súlyosan beteg fanatikus gyilkos Paul Marat, és a bálványimádó tömeggyilkos Maximilien de Robespierre.


Tízmilliárd dolláros fegyverüzlet Irán és Oroszország között
2016. november 14. RT - 888.hu

Oroszország és Irán október óta tárgyalásokat folytat egy tízmilliárd dolláros fegyverüzletről, mivel az oroszok ekkor szállítottak le sikeresen több, S-300-as légvédelmi rakétarendszert.

A tárgyalások jelenleg is folynak. Az igényelt fegyverek reflektálnak Irán szükségleteire és a tételek összértéke eléri a tízmilliárd dollárt" - nyilatkozta az orosz védelmi és biztonsági bizottság felsőházi elnöke, Viktor Ozerov. Orosz parlamenti képviselők hétfőn Iránba látogattak - köztük Ozerov is -, hogy az üzletről tárgyaljanak iráni partnereikkel. 

Tízmilliárd dolláros fegyverüzlet Irán és Oroszország között
Az S-300-as légvédelmi rendszer. Fotó: AFP

A bizottsági elnök elmondta, hogy a fegyverek között vannak T-90-es tankok, tüzérségi rendszerek, valamint légi szállító- és harcjárművek is. 

Ozerov azt is megjegyezte, hogy 2020-ig csak olyan fegyvereket szállíthatnak az irániaknak, amelyre az ENSZ Biztonsági Tanácsa is rábólint. Ugyanis a világszervezet legfőbb testületének határozata értelmében Iránra fegyverszállítási moratórium vonatkozik 2020 októberéig. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben Irán valahova legálisan fegyvert szeretne szállítani, vagy egy másik ország szeretne fegyvert exportálni a perzsa államba, ahhoz a Biztonsági Tanács engedélyét kell kérnie. Ozerov megjegyezte, hogy az Irán elleni szankciók egy részét formálisan feloldották, így volt lehetősége az oroszoknak leszállítani az S-300-as légvédelmi rakétarendszereket. 

Oroszország még 2010-ben kényszerült leállítani a légvédelmi rendszer szállítását, mivel akkor lépett életbe az Iránnal szembeni fegyverembargó. Akkor Oroszország is Irán atomprogramjának befagyasztásához kötötte a további fegyverszállításokat. Akárcsak az ENSZ, amely a szankciók feloldását szintén az atomprogram befejezéséhez kötötte. Végül 2015 júliusában feloldották a korlátozások jelentős részét. 

Az orosz légvédelmi fegyverrendszerek szállítása 2016 áprilisában indult meg és októberre hiánytalanul megérkeztek az S300-asok. 

Az S-300-as légelhárító rendszer az egyik legkorszerűbb a hadiipari piacon. Éppúgy alkalmas ellenséges vadászgépek megsemmisítésére, mint a közeledő ballisztikus rakéták kiiktatására. Főként nagyobb ipari és katonai létesítmények védelmére tervezték. Ozerov szerint még az év vége előtt mindegyik S-300-as működőképes állapotban lesz. 

Az irániak szerint a két ország együttműködése tovább folytatódik. A jövőben MI-17-es harci helikoptereket fogunk vásárolni az Orosz Föderációtól - mondta Aladdin Boroujerdi az iráni parlament külpolitikai és biztonságpolitikai bizottságának elnöke. 

Tízmilliárd dolláros fegyverüzlet Irán és Oroszország között
MI-17 harci helikopter. Fotó: AFP

Jelenleg több mint 50 típusú orosz helikoptert használnak Iránban, a legtöbbet a hadsereg. Ezek közül az MI-17-es a legnépszerűbb. Az irániak a partvédelmi rendszerek iránt is érdeklődnek, leginkább a szuperszonikus rakétákkal felszerelt Yakhont hadihajóellenes rendszer keltette fel a figyelmüket. Emellett szívesen vásárolnának másféle légvédelmi fegyvereket, vadászgépeket és egyéb fegyvereket és felszerelést. 

Kapcsolódó:
Ez az európai ország ki akar lépni az Unióból és Putyinnal szövetkezneNem várt fordulat! Ez az európai ország ki akar lépni az Unióból és Putyinnal szövetkezne! (legfrissebb.info
10 évvel a csatlakozásuk után Bulgária ki akar lépni az Európai Unióból. A csalódott bolgárok inkább Putyin Oroszországa felé húznak. Véleményük szerint az EU omladozik, és Brüsszel már nem képes megoldani semmilyen problémát. Vasárnap ér véget az elnökválasztás, és könnyen olyan jelölt győzhet, aki Kreml-párti - derült ki a közvélemény-kutatási eredményekből. Rumen Radev tábornok a NATO- és az EU-tagságot is felülbírálná. 
Beszólt az oroszoknak a bolgár elnökBeszólt az oroszoknak a bolgár elnök (444.hu
Vasárnap köztársaságielnök-választást tartanak Bulgáriában, és ennek kapcsán adott interjút Roszen Plevneliev, a jelenlegi jobboldali elnök a BBC-nek. Az interjúban többször előjött Oroszország és a nyugat szembenállása, és bár Bulgáriában a Plevnelievvel nagyjából egy platformon lévő Boriszov-kormány az utóbbi hónapokban nagyon finoman egyensúlyozott az orosz, amerikai, török és EU-s érdekek között, az elnök most nagyon élesen kikelt a Kreml ellen. 
Bulgária elnökével, Rosen Plevnelievvel foglalkozik az Európai ParlamentStrasbourgban Bulgária elnökével, Rosen Plevnelievvel foglalkozik az Európai Parlament (youtube.com
"Az EU problémák gyógyításához a több szolidaritás, több jogállamiság, több szinergia és több integráció. A bolgár elnök Rosen Plevneliev elmondta a képviselőknek június 8-án: "az integráció az egyetlen fegyver az békéhez és a biztonságos emberi fejlődéshez," - mondta plenáris ülésen, hozzátéve: "a határzárak felállítása csábító, de ideiglenes és nem fenntartható megoldás." Az elnök elítélte Oroszország erőfeszítéseit is, hogy destabilizálja az EU és rontja a bizalmat az európai projektben. 
Trumpék szerint Magyarország követendő példa az Egyesült Államok számáraTrumpék szerint Magyarország követendő példa az Egyesült Államok számára(polgarportal.hu
Newt Gingrich, egykori házelnök - aki most Donald Trump hatalom átadás-átvételi csapatának alelnöke - egy pozitív tartalmú hozzászólásban méltatta Magyarországot a Fox News televízióban. Kijelentése arra utal, hogy a kormányzásra készülő Trump-adminisztráció rendkívül jól ismeri Magyarország illegális migráció elleni lépéseit - számol be a 888.hu
Fekete országot hoznának létre az USA-n belülFekete országot hoznának létre az USA-n belül (888.hu
Isten hozott a Fekete Egyesült Amerikai Államokba! Az elmúlt hetek megrázták az Egyesült Államokat, több fehér rendőrt is lelőttek, ám a rendőri kegyetlenkedés és rasszizmus is felütötte a fejét. Fekete országot hozna létre az Egyesült Államokon belül Babu Omowale radikális aktivista. Az Új Fekete Párducok Párt párt egyik aktivistája azt mondta, hogy az USA dél-keleti államaiból - Louisiana, Mississippi, Dél-Karolina, Alabama, Georgia - kell létrehozni a feketék új országát. 
Nem folytatja tovább Angela Merkel. Megvan az utódja isNem folytatja tovább Angela Merkel. Megvan az utódja is (frissvilag.com
A mór mehet, jöheta következő! A legnagyobb német kormánypárt, a kereszténydemokrata CDU is támogatja Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusának jelölését az államfői posztra. A Reuters, az AFP és a dpa egybehangzó jelentése szerint a CDU elnökségének telefonkonferenciáján megállapodtak abban, hogy elfogadják az SPD javaslatát a Joachim Gauck távozásával megüresedő szövetségi elnöki tisztség betöltésére, így Steinmeiert támogatják majd. 
BEHISZTIZTEK A BBC-RE, AMIÉRT AZ MARINE LE PENNEL MERÉSZELT INTERJÚT KÉSZÍTENIBehisztiztek a bbc-re, amiért az marine le pennel merészelt interjút készíteni(alfahir.hu
Felrobbant a Twitter, miután kiderült: a BBC Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Front vezetőjével készített interjút; sokan ezért "fasisztabarátnak" nevezték a csatornát. Le Pen kijelentette, hogy Trump győzelme az ő esélyeit is növelte a francia elnökválasztási küzdelemben, írja az RT.com. A Nemzeti Front elnök asszonya szerint Trump "lehetővé tette, ami korábban képtelenségnek mondtak". 
Soros már szervezi Amerika lila forradalmátSoros már szervezi Amerika "lila forradalmát" (vilaglato.info
Nem nyugszanak a kedélyek az Egyesült Államokban Donald Trump győzelmét követően. Egymást érik a zavargások, rendbontások. Hillary Clinton hívei nem fogadják el a republikánus Trump győzelmét. Szokatlan módon a legyőzött elnökjelölt nem a választási eredmény kihirdetése után lépett a támogatói elé, hanem csak másnap. A Manhattan központjában lévő art-deco stílusú New Yorker Hotel báltermében tartott sajtótájékoztatón megjelent Hillary Clinton mellett, férje Bill Clinton egykori elnök is. Mindkettőjük öltözetében hangsúlyosan jelen volt a lila szín. 
Reszkessen, Mr. Trump! Két Clinton sem olyan kemény ellenfél, mint a TGM-féle jelzőviharReszkessen, Mr. Trump! Két Clinton sem olyan kemény ellenfél, mint a TGM-féle jelzővihar (valasz.hu
Péntek este az ATV-ben Tamás Gáspár Miklós filozófussal és Kovács László volt külügyminiszterrel folytatódott a Trump-győzelem emésztése. TGM szerencsére elemében volt: jelzőkben és jelzős szerkezetekben gazdag szöveget zúdított a nézőkre és vele lépést tartani igyekvő Kovácsra, melyben a földig lehordta a megválasztott amerikai elnököt. A teljes adás több mint 18 perc, de olvasóink kedvéért itt a lényeg, mindössze 10 másodpercben: Kissé szélsőjobboldali árnyalatú, elmondhatatlanul szörnyű pasas, kőbunkó vadbarom, évszázados szégyen, mocskos szájú, szexista, fajgyűlölő marha.


Honlap