Payday Loans

Keresés

A legújabb

Bevállalja? PDF Nyomtatás E-mail
  1. Kb. 517 találat

    1. Dr. Csernus Imre: Bevállalja? 24A Soltész Enikő

      • 6 éve
      • 17 227 megtekintés
      Viasat Broadcasting Ltd. © 2010-2011. Minden jog fenntartva.
    2. Dr. Csernus Imre: Bevállalja? 24B Soltész Enikő

      • 6 éve
      • 15 227 megtekintés
      Viasat Broadcasting Ltd. © 2010-2011. Minden jog fenntartva.

Kiállnak Kocsis mellett a zenészei2011. március 7. hétfő 15:48

Budapest – A Nemzeti Filharmonikusok és a Nemzeti Énekkar művészei, dolgozói megelégelték, hogy az utóbbi napokban a sajtóban támadások érték vezetőjüket, Kocsis Zoltán karmestert.

A Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár érdekképviseleti szervezetei, művészei és munkatársai kiállnak főzeneigazgatójuk, Kocsis Zoltán mellett. Erről szóló nyilatkozatukat hétfőn juttatták el az MTI-nek. A dokumentum szerint a Nemzeti Filharmonikusok és a Nemzeti Énekkar művészei, dolgozói megelégelték, hogy az utóbbi napokban a sajtóban támadások érték vezetőjüket, Kocsis Zoltán karmestert.

“Mi, a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár művészei, munkatársai döbbenettel figyeljük azokat a sajtóban, interneten megjelent cikkeket, hozzászólásokat, melyek Kocsis Zoltán egy sajtónyilatkozata nyomán főzeneigazgatónkra a rasszizmus, az antiszemitizmus árnyékát vetítik” – írják, hangsúlyozva: a Nemzeti Filharmonikusoknál a származást, bőrszínt, vallási meggyőződést mindenki tiszteletben tartja, mi több, meggyőződésük, hogy e sokszínűség az egyik titka zenei együtteseik itthon és a nagyvilágban is elismeréssel övezett teljesítményének.

“Kikérjük magunknak a tizenhárom éve közmegelégedésre működő, a teljes közösség emberi és szakmai tiszteletét is kivívó  vezetőnk ellen lassan hadjárattá növekvő kampányt. Kikérjük továbbá, hogy együtteseinket, és ezáltal minket méltatlan szempontok alapján minősítgessenek, az általunk létrehozott zenei értékeket rosszindulatúan bagatellizálják. Kijelentjük, hogy továbbra is azonosulni kívánunk a Kocsis Zoltán neve által fémjelzett művészi célokkal. Visszautasítjuk a Kocsis Zoltánra vonatkozó rasszista, antiszemita feltételezéseket, mert mi tudjuk a legjobban, hogy e vádak vele szemben mennyire méltatlanok és igaztalanok” – szól a hétfői nyilatkozat, melyet Vámos Éva, a Nemzeti Filharmonikusok Üzemi Tanácsának elnöke, valamint Tóth László és Wagner Gábor, a Nemzeti Filharmonikusok szakszervezeti társelnökei írtak alá.

Mint ismeretes, Kocsis Zoltán karmester a Süddeutsche Zeitung február 15-i számában egy interjúban a magyar kormány védelmére kelt, és hangsúlyozta, hogy Magyarországon senkinek sem kell félnie. Úgy fogalmazott: “Az én zenekaromban 11 zsidó és 11 roma származású muzsikus dolgozik. Amíg nem mondja nekem valaki, hogy bocsássam el őket, nem hiszek el ilyesmiket. … A kormány nem ördögökből áll. A külföldi sajtóban ördöginek látszik, de nem az, ez egy abszolút demokratikus kormány” – mondta a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója. Az interjú után Kocsis Zoltánt itthon és külföldön is támadások érték, a sajtóban rasszizmussal vádolták meg. Ezeket a vádakat utasítják most vissza művészei és munkatársai a fenti nyilatkozatban.

Címkék:

18 Reader’s Comments

  1. Végül is a munkatársai jobban ismerik…nemde bár?

    De én ismerem az embert általában!
    Ismerem a mindig megfelelni akarót,a mindig túlteljesítőt,a kiszolgáltatottat,a lapítót,a félelemben élőt,a családjáért aggódót,a munkájáért aggódót,és mindazokat is akik ezeket a rettenetes érzelmi állapotokat létrehozzák társaikban.

    De ismerem a vezetőket,a vezetőt és bizony nekem is volt emberileg teljesen alkalmatlan főnököm.Úgy hogy ezen a munkatársi ” kiálláson ” nem csodálkozom, csak igen gyanús.

    De a történtek után már én is úgy látom,”…válámi van, de áz nem áz igázi…mert a hárászt zörög vágy nem zörög biztosan,akkor…ná így is talán,mégis”

  2. “Kikérjük magunknak a….”

    Úgy tűnik, ki is kapják!
    Ettől függetlenül tisztességesek, hogy kiállnak Kocsis mellett. Kenyéradó gazdájuk.

  3. Mind, egytől egyig a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár művészei, munkatársai egyöntetően kérik ki maguknak? Még a számontartott Zsidók és Cigányok is? Mind retteg? Mind aláírta? Gyáva népnek nincs hazája.

  4. Idézet az INDEXből 2003. június 13., péntek 10:10 :
    “Kocsis Zoltán és felesége szeptemberre várják gyermeküket. A Blikk megszólaltatja Soltész Enikő zongoraművésznőt, aki azt állítja: az egyik áprilisi együttlétükből neki is gyermeke lesz a zongoraművésztől. Kocsis tagad.”

  5. TancsKaszabell

    Hát igen! Van ez így,ha az ember fia nem csak a nyelvének hanem érzelmeinek sem tud parancsolni.

  6. Itt már érvényesül a diktatúra .

  7. Soltész Enikő

    Drága Hubertus!

    Nagyon köszönöm a szolidaritását!
    Legalább mellettem is kiáll Valaki!

    Szeretettel üdvözli:
    Soltész Enikő

  8. Soltész Enikő

    Ahogy már említettem, Kocsis a sajtóperében, amelynek én voltam a főszereplője, még csak el sem jött a tárgyalásra, nehogy be kelljen vallania az igazságot. Bátorságáról, egyenessééről bizonyságot téve az ügyvédjét küldte el maga helyett.
    Én viszont – igazságérzetem kielégítése végett – terhesen, kiszolgáltatott “nincstelenségemben” is megjelentem az említett tárgyaláson.

    Emellett pedig -úgy tudom – busás hasznot is húzott, melyet -image-építéseként – jótékonysági célra fordított.

    Később segítséget kértem tőle, mint Gyermekét egyedül (családi segítésggel nevelő nő), de ő még válaszra sem méltatott.

    Ennyit az ő “relatív” jótékonyságáról…

  9. “Ez egy abszolút demokratikus kormány.”

    Itt szakadt el nálam a cérna. Hogy valaki ennyira vak legyen, ahhoz már szándékosság kell.

  10. Ahogy már említettem, aki egyéniség, az karakán módon vállalja tetteit, aki viszont nem az, annak csak a szellemi szintjének megfelelő hamisság marad.

  11. Már több fórumról letiltottak, csak azért, mert az igazságot szólaltatom meg.
    Na mindegy, nem csoda hogy az “említettől” mindenki elválik, ennyi hamisságot senki nem visel szívesen.

  12. Örömmel közlöm, hogy 2011.november 26-án zongoráztam (Chopin-, Beethoven,- Debussy műveket) a Nők a Nemzetért Egyesület Első Közéleti szalonján és még a magukat nem zenerajongónak titulálók is különlegesnek tartották a játékomat. Csodálatos visszajelzéseket kaptam.
    (Ezért Istennek adok hálát, nem az enyém a dicsőség)

  13. Megköszönték a játékomat, volt, aki azt mondta, hogy úgy érezte, “a lelkéről pattogtak a zománc-darabok” a játékom hallatán.

    Megköszönöm Istennek a tálentumomat.

  14. Kocsis az megszállottan be van zárkózva a maga zenei világába!
    A politika még valószínű nem érintette!
    Egy művésznél ez nem ritka jelenség!
    Azt azért nem nagyon értem, hogy attól hogy valaki kiváló zeneművész, miért biztos az hogy képes jó igazgató is lenni!

    Kocsis elszólását estlennek tartom inkább mint tudatosnak, ha meg tudatos akkor előbb utóbb udvari zenész lesz!

    Akkor meg az önkéntes rajongó közönség úgyis elfordul tőle!

  15. Annyira örülök, hogy csodálatosnak és különlegesnek minősítették a játékomat, ez inspirációt ad -ha Isten éltet – a továbbiakra is.
    Minden kedves jelenlévőnek köszönöm!

    Üdvözlettel:

    Soltész Enikő

  16. kedves soltesz enikö,
    soha eletemben nem hallottam a nevet (profi zenesz vagyok, igaz, nem otthon elek). ez meg nem lenne gyanus, de az az, hogy ezt az egeszet arra hasznalja fel, hogy az egyszem koncertjerlöl aradozva tömjenezze önmagat.
    a szobanforgo pasi egy összevissza hadonaszo, primitiv, taplo zsarnok. hogyan tudott vele egyaltalan leallni?! vagy csak több koncertet akart?

  17. Nívón aluli hozzászólásokkal “sajnos” nem tudok és nem is szeretnék foglalkozni.

  18. 2011, dec, 7 Nők a Nemzetért Egyesület
    .
    Errôl a szervezetröl lenne szo?
    .

    «A megállapodásban a megbízó egyértelműen a Gipsz Jakab-ügy miatt nyilvánosságot kapott Nők a Magyar Nemzetért Egyesület, az internetes lap impresszumában viszont a Civil Együttműködési Tanács (CET) megbízásából kiadott lapnak tüntetik fel magukat.»
    .
    http://hvg.hu/itthon/20130801_huth_gergely_polgarportal
    .

    Csatlakozom az elöttem hozzaszolohoz, eléggé furcsanak tartom, hogy a cikkhez nem igazan kapcsolodo témaval viszi el ezt a forumot, ha jol latom mar évek ota.