Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél - 2016 november 05. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 november 05.
Locations of visitors to this page
Támogatás
99Húszmillió!
Feliratkozás
Olvasás honlapon Programajánló Facebook
Az MVSZ székházának novemberi programja
2016. november - Enyészet hava
"Magyarnak nem születni, magyarnak lenni kell!"

A Magyarok Világszövetsége székháza, az MVSZ - Magyarok Háza életében meghatározó szerepet tölt be a Szent László Magyarságtudományi Akadémia, amelynek elnöke Dr. Drábik János, ügyvezető elnöke pedig Bottyán Zoltán. 

Heti rendszerességgel szervez programokat a Herman Ottó Társaság. 

Az MVSZ székházában működik a CMM - Civil MultiMédia közösségi televízió. 

Október 11. - november 15. között megtekinthető a Bethlen Gábor kerengőben Rácz Sándor 1956-os plakátkiállítása. 

November 16 - 26. között ­­megtekinthető 12-17 óra között a Csontváry-teremben a Fővárosi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat és a Terézvárosi RNÖ Szakrális művészet kiállítása. 

November 28. - december 03. között megtekinthető Bródy András festőművész Jubileumi kiállítása. 

A hét minden napján, 10-18 óra között iskolás csoportok számára is nyitva tart a Kossuth Lajos kerengőben elhelyezett Tudománytörténeti kiállítás, amely a Magyarok IX. Világkongresszusa keretében, 2016. augusztus 16-án nyílt meg, és amely azt mutatja be, hogy hány tudós és feltaláló emelte magasra a magyar tudomány zászlaját. 

A világ fejlődését elősegítő magyarországi származású tudósokat, feltalálókat, újítókat és természetesen találmányaikat bemutató kiállítás, sorra veszi az orvostudomány, a gyógyászat, az állatorvos-tudomány, a növénytermesztés, a mező- és élelmiszergazdaság, az információhordozók, a gépgyártás és minden más területen elért kimagasló felfedezéseket. 

Számba veszi a magyar származású Nobel-díjasokat valamint az agykutatás legnagyobb elismerését elnyerő Agy-díjasokat, a tudomány és a művészet területén elért kimagasló eredményeket jutalmazó Wolf-díjasokat és a világ legrangosabb matematikai díjának, az Ábel-díjnak magyar birtokosait. 

Külön érdekessége a kiállításnak a magyar származású tudósokról elnevezett nemzetközi díjak bemutatása. 

Minden héten, kedden és szerdán, 9-17 óráig ingyenes jogi segítség, mediáció - közvetítői közreműködés vehető igénybe az MVSZ tagjai részére, elsősorban gazdasági, munkaügyi, családjogi természetű ügyekben, illetve válóperekben. 

Jeles vendégeink:
Bakos Batu, Botlik József, Bottyán Zoltán, Dr. Drábik János, Király B. Izabella, Magyaródy Szabolcs, Mihályi Molnár László, Patrubány Miklós 

7. hétfő
17 óra - Bartók-terem - Szkíták - Hunok - Magyarok 
A Herman Ottó Társaság előadása. Előadó: Herczegh Ferenc kutató. 
A belépés díjtalan. Az előadás vetítéses 

8. kedd
18 óra - Bartók-terem - Magyarellenes cselekmények 1944-45 fordulóján 
a Kárpát-medencében - A Szt. László-MTA előadása 
Előadó: Botlik József. Tantárgyfelelős: Bottyán Zoltán 

9. szerda
17 óra - Megszólal a Korona - A Magyar Szent Korona vallomása a bennfoglalt számok 
segítségével. Jéga Szabó Ferenc előadása könyvbemutatóval 

10. csütörtök
18 óra - Bartók-terem - Székely Trianon - A Szt. László-MTA előadása 
Előadó: Borsos Géza. Tantárgyfelelős: Bottyán Zoltán 

14. hétfő
17 óra - Bartók-terem - A Szent Korona új megvilágításban­ - II. rész 
A Herman Ottó Társaság előadása. Előadó: Berényi László kutató. 
A belépés díjtalan. Az előadás vetítéses 

15. kedd
18 óra - Bartók-terem - A magyarság arculatának alakítása a 
migráns-kvóta ügyi népszavazás után 
Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadása 

16. szerda
17 óra - A Fővárosi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat, a Hodinka Antal Országos 
Ruszin Értelmiségi Egyesület és a Terézvárosi RNÖ, Szakrális művészet 
kiállításának megnyitója 

17. csütörtök
18 óra - Bartók-terem - Két pogány közt reménységgel. 96 évvel Trianon 
után - A Szt. László-MTA előadása. Előadó: Mihályi Molnár László 
Tantárgyfelelős: Bottyán Zoltán 

21. hétfő

17 óra - Bartók-terem - Földünk klímájának aktuális kérdései 
A Herman Ottó Társaság előadása. Előadó: Dr. Petz Ernő klimatológus 
A belépés díjtalan 

23. szerda
18 óra - Bartók-terem - A bűnös nemzet? - A Szt. László-MTA előadása. 
Előadó: Magyaródy Szabolcs. Tantárgyfelelős: Bottyán Zoltán 

28. hétfő
17 óra - Bartók-terem - Barangolás a magyar őstörténelemben 
A Herman Ottó Társaság előadása. Előadó: Dr. Salamin András, író-kutató. 
A belépés díjtalan. Az előadás vetítéses 

17 óra - Csontváry-terem - Bródy András festőművész Jubileumi kiállítása 

29. kedd
18 óra - Bartók-terem - A változó világ és Trianon - A Szt. László-MTA előadása. 
Előadó: Király B. Izabella. Tantárgyfelelős: Bottyán Zoltán 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kövessék híradásainkat az MVSZ honlapján: www.mvsz.hu

MVSZ Sajtószolgálat

Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Kérem, az 500-Ft-ot ne sajnálja havonta a Hírhálótól! 

Részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes


"Bulvárszabi", "blöff" - Matolcsy megszólalt a lakásbotrányról
2016.11.02. propeller

A Népszabadság egyik utolsó lapszáma írta meg, hogy a jegybankelnök Patai Mihály Unicredit-vezér egyik luxuslakását használja a Budai Vár oldalában, és ez súlyos összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, hiszen a Nemzeti Bank felelős az összes pénzintézet piaci felügyeletéért.

Matolcsy megszólalt a lakásbotrányról

Bárándy Gergely, szocialista képviselő kérdezte szerdán a Parlamentben Matolcsy Györgyöt arról, hogy most akkor végül is hol lakik. 

Matolcsy azt felelte, hogy ellene 2014 nyara óta blöffökből álló lejáratás zajlik. Mint mondta: 
Egy Bulvárszabi nevű lap légből kapott állításából azt állították, hogy én lakom valahol, ami Patai úr tulajdona, miközben állandó lakcímem Balatonakarattya, 8172, Köztársaság út 26.

Egyértelműen Matolcsy nem cáfolta az eredeti állítást, és az sem derült ki a válaszból, hogy akkor ezek szerint napi szinten ingázik-e a balatoni település és Budapest között. 

Kapcsolódó:
Az általa felügyelt Unicredit bank igazgatójának luxuslakását használja Matolcsy GyörgyAz általa felügyelt Unicredit bank igazgatójának luxuslakását használja Matolcsy György (444.hu
"Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakását használja Matolcsy György jegybankelnök" - írja a Népszabadság, azzal együtt hogy ez még akár magánügy is lehetne, de az Országház utcában található Anjou Residence lakóházegyüttes pecója történetesen az ország egyik legnagyobb bankja, az Unicredit Bank Hungary Zrt. igazgatójának, Patai Mihálynak a tulajdonában van. 
Matolcsy György beperelte Bárándy GergelytMatolcsy György beperelte Bárándy Gergelyt (atv.hu
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi joga megsértése miatt polgári pert indított Bárándy Gergely szocialista képviselő ellen, amelyben egyebek mellett 1 millió forint sérelemdíj megfizetését kéri - közölte az MNB kedden. Hangsúlyozták, túlmegy a véleménynyilvánítás keretein, hogy a politikus az Országgyűlés plenáris ülésén lopással vádolta a jegybank elnökét. 
Nem spórol nyugdíjra? Kiszámoltuk, mi vár önre. Van baj!Nem spórol nyugdíjra? Kiszámoltuk, mi vár önre. Van baj! (hvg.hu
Számoltunk, majd mi is megdöbbentünk az eredménytől. Egy biztos: a trehányak között is a gazdagok vannak előnyben. Az utóbbi időben ugyan már tényleg a csapból is az folyik, hogy önmagában az állami nyugdíj nem lesz elegendő még a rezsicsökkentett számlák kifizetésére sem, ám sokan továbbra sem spórolnak kellő mértékben, vagy kellő ideig arra, hogy ne csak kenyéren és vízen tengessék öreg napjaikat. Helyettes államtitkár a Portfolio egyik konferenciáján konkrétan kimondta: az OECD legutóbbi felmérése szerint a magyarok pénzügyi tudatossága átlag alatti. 
Matolcsy szerint neki ahhoz semmi köze sincs, hogy mit csinált pár éveMatolcsy szerint neki ahhoz semmi köze sincs, hogy mit csinált pár éve (444.hu
Matolcsy György botrányt botrányra halmozott az utóbbi pár hónapban, elvált, összejött az egyik beosztottjával, akit zsíros fizetéshez juttatott, majd kiderült az is, hogy Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke és az UniCredit vezetője egyik lakásában lakik a barátnőjével. Matolcsyt most Szakács László MSZP-s képviselő kérdezte többek közt ezekről a dolgokról is, a jegybankelnök pedig egy hosszú levélben válaszolt neki. Azt írta, hogy a magánéletében beállt változás "semmilyen módon nem befolyásolja a Magyar Nemzeti Bankszakmai tevékenységét". 
Újabb kastélyüzletbe fogott Orbán vejeÚjabb kastélyüzletbe fogott Orbán veje (index.hu
Újabb ingatlanos céget alapított egy Tiborcz Istvánhoz köthető érdekcsoport, az új cég pedig már be is kebelezte a felújításra váró bodajki Hochburg-Lamberg-kastélyt - írja a Válasz.hu. Az új céget BDJK-Real Estate Kft. néven jegyezték be, a tulajdonos pedig egy másik B betűs cég, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. Bár ez papíron nem Tiborcz István cége, a bejegyzéskor fizetett illetéket Orbán vejének bankszámlájáról utalták át. 
Kósa szerint egész jók a magyar bérek, nem a pénz miatt mennek külföldre a magyarokKósa szerint egész jók a magyar bérek, nem a pénz miatt mennek külföldre a magyarok (24.hu
A bérszínvonal most is folyamatosan emelkedik, november-januárban állapítják majd meg, hogy lehet-e jelenleginél nagyobb mértékben növelni a reálbért, és mit jelent a további emelkedés a foglalkoztatásban, gazdasági egyensúlyban, növekedésben - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kósa Lajos hozzátette: mindezt a parlament újraindulásakor, február 15-én kell majd valamilyen módon, jogszabályi szinten megjeleníteni. 
Heti Válasz: gyurcsányi sorsra juthat a hazugságfelhőbe burkolózó kormányHeti Válasz: gyurcsányi sorsra juthat a hazugságfelhőbe burkolózó kormány(hvg.hu
Ezt is megértük: Gyurcsányhoz és az őszödi beszédhez hasonlítja az egyre átlátszóbb hazugságokba burkolózó kormányzati mentalitást a konzervatív hetilap vezércikke. A polgári Magyarország eszményének lerombolása miatt aggódik a Heti Válasz hetilap szerkesztőségi cikke. A kormányban hogyan nyer teret a bezárkózás, a tények elhallgatásának gyakorlata: példának hozza a Rogán Antal-féle védekezést helikopterügyben (Rogán úgy vélte, magánbeszélgetésen hazudni megengedhető), illetve a 888-féle tudósítást az október 23-i Jobbik-megemlékezésen történt lökdösődésről, amely meg sem történt, s ezt átvette az Origo is. 
Felesleges adóemelés: az autósok lettek a kormány új célpontjaiFelesleges adóemelés: az autósok lettek a kormány új célpontjai (tenytar.blog) 
Idén sokat drágult a benzin és a gázolaj literenkénti ára, ám nemcsak a nemzetközi olajárak emelkedése miatt, hanem egy furcsa adóemelésnek köszönhetően is. Október elsejétől lépett életbe a kormány új intézkedése, amelynek értelmében, ha a Brent-olaj hordónkénti ára nem éri el az 50 dollárt, akkor benzin jövedéki adóját literenként 5 forinttal, a gázolajét pedig 10 forinttal emelik. Az áfatartalom miatt ez még nagyobb drágulást eredményezett a kutakon.


Ma döntött a kormány: egy offshore-cég mostantól a Seychelle-szigeteken is árulhatja a kötvényeket
2016. 11. 2. Alfahír

Az egyik offshore-cég a jövőben a Seychelle-szigeteken is értékesíthet letelepedési kötvényeket, erről az országgyűlés gazdasági bizottságának kormánypárti többsége döntött.

EGY OFFSHORE-CÉG MOSTANTÓL A SEYCHELLE-SZIGETEKEN IS ÁRULHATJA A KÖTVÉNYEKET

Bár kormány az elmúlt időszakban hangoztatta, hogy - persze a Jobbik javaslatától függetlenül - de felülvizsgálja a letelepedési kötvények szükségességét, Lázár János pedig ki is jelentette, hogy nagy valószínűség szerint kivezetik a veszteséges és 10 milliárdokat offshore-cégeknél eltüntető intézményt, egyre több jel utal arra, hogy valójában eszük ágában sincs megtenni ezt. 

Mint írtuk, az arabianbusiness.com honlapon szponzorált cikkben jelent meg a potenciális ügyfelek megnyugtatására, hogy a kötvények árusítása továbbra is zavartalan, ma pedig a gazdasági bizottságban szavaztak meg a kormánypárti képviselők egy igencsak érdekes határozatot. 

Ebben kimondják, hogy a cipruson bejegyzett Migrat Immigration Asia Ltd. a jövőben már a szintén adóparadicsomként számon tartott Seychelle-szigeteken is forgalmazhatja a kötvényeket.

A határozat indoklásában mindössze annyi áll, hogy a vállalkozás benyújtott egy erre vonatkozó kérelmet, kérelme pedig nem ütközik törvénybe. 

KÜLÖNÖS
A cég képviseletében a kérelmet egyébként Bodó János nyújtotta be. Bodó egy V. kerületi (itt volt polgármester korábban Rogán Antal) galériát tulajdonol. Ő a kisebbségi tulajdonosa egy 2013-ban dohányáru-nagykereskedelemre bejegyzett cégnek, a Trafikbrand Zrt-nek is. Ennek a vállalkozásnak többségi tulajdonrészét az a Földvári Gábor birtokolja, aki egy másik letelepedési kötvényes cég, a Migrattal azonos ciprusi címen bejegyzett Innozone Holdings Ltd. képviselője. Bodó idén nyáron elindított egy villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozó céget is Solar Star néven. 

A határozattal kapcsolatban sajtótájékoztatón fejezte ki aggályait Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. 

A politikus "minősített hazaárulásnak" nevezte, hogy a kormánypárti politikusok ilyen döntést hoznak, miközben a kormány a közvélemény előtt a konstrukció kivezetését lebegteti.

Értékelése szerint 2014 decembere fordulópont volt a hozampiacon, és azóta ráfizetésesek a letelepedési kötvények, az egyéb lekötések előnyösebbek. Z. Kárpát hozzátette: az alaptörvény módosításának sikeressége lenne az ország érdeke, és ehhez a Jobbik szerint minden jogcímet ki kell zárni. 

A Jobbik a konstrukció megszüntetését és a gazdasági bizottság döntésének visszavonását kéri. 

Videó: https://youtu.be/_aoNkYHrn44

Kapcsolódó:
Tasnádi: Rendőri csoportok irányították az alvilágotTasnádi: Rendőri csoportok irányították az alvilágot (hirtv.hu
Rendőrségi és politikai akaratra van szükség egy bűnözői csoport felszámolásához - erről a nemrég szabadult Tasnádi Péter beszélt. A korábban maffiafőnöknek tartott férfi a Pestisrácok.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedben egyes rendőri csoportok irányították az alvilágot, saját bebörtönzése mögött is ezt sejti. A 13 év után szabadult férfit egyébként megdöbbentette, hogy rács mögé került a diszkópápaként nevezett emlegetett Vizoviczki László, mert szerinte a volt diszkópápa mindenkit lefizetett, akit lehetett. 
A CETA KEGYELEMDÖFÉS A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGNAKA CETA kegyelemdöfés a magyar mezőgazdaságnak (internetfigyelo) 
Október 27-én az Európai Unió, a magyar kormány hozzájárulásával aláírta a szabadkereskedelmi egyezményt Kanadával, kiszolgáltatva hazánkat a multinacionális vállalatok hódításának. A magyar mezőgazdaságnak a hozzá kapcsolódó termelő és feldolgozó iparral együtt megerősödésre lenne szüksége, a hazai áruk kereskedelmének pedig hatékonyabb védelemre. 
Nemzetbiztonsági kockázat a képviselők izraeli kettős állampolgárságaNemzetbiztonsági kockázat a képviselők izraeli kettős állampolgársága (hidfo.ru
Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke az ATV "Egyenes beszéd" című műsorában emlékeztetett: továbbra is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy nem lehet tudni, mely országgyűlési képviselőknek van a magyar mellett izraeli állampolgársága is, miközben ez nyilvánvalóan részrehajlást okoz és befolyásolja a döntéshozatalt. 
Nyilvánosságra került Pintér Sándor belügyminiszter levele, amit a szaúdi nagykövetségnek írtNyilvánosságra került Pintér Sándor belügyminiszter levele, amit a szaúdi nagykövetségnek írt (hirhatar.com
Emiatt az Alkotmányvédelmi Hivatal többször kérte, hogy a letartóztatás jogalapjának megteremtése érdekében az FBI módosítsa a körözést, és az adatokat egészítsék ki a felszínre került azonossági információval, illetve küldjék meg az érintett személy ujjlenyomatait. Utóbbit elektronikus úton a Hivatal megkapta és az is megerősítésre került, hogy az AH által megadott adatokkal szereplő személy azonos az általuk keresett személlyel, akinek tevékenységéről, esetleg Magyarországra történő beutazásáról az FBI soron kívüli értesítést kért. 
Antallék nem akartak elszámoltatást?Antallék nem akartak elszámoltatást? (mno.hu
Huszonöt éve, 1991. november 4-én szavazta meg az Országgyűlés a benyújtásakor Zétényi-Takács-törvény, elfogadása után lex Zétényi néven ismert jogszabályt. Az 1944. december 21. és 1990. május 2. között elkövetett és politikai okokból nem üldözött súlyos bűncselekmények üldözhetőségéről szóló törvényt kritikusai a leszámolás eszközének tekintették. A törvény azonban csupán arról rendelkezett, hogy a pártállami rendszerben elkövetett egyes bűncselekmények elévülési ideje 1990. május 2-ától újrakezdődik, ha annak idején az állam politikai okokból nem büntette meg a tetteseket. 
A FIDESZ ÉS AZ MSZP KARÖLTVE BOJKOTTÁLJA AZ ÁLLAMBIZTONSÁGI MÚLT FELTÁRÁSÁTA Fidesz és az MSZP karöltve bojkottálja az állambiztonsági múlt feltárását(alfahir.hu
A Jobbik ismét az állambiztonsági múlt feltárása és az ügynöklisták teljes nyilvánosságra hozatala mellett foglalt állást. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelte: a Fidesz csak látszatra hazafi, egyébként pedig ugyanazt teszi, mint az MSZP, egymással karöltve bojkottálják 26 éve az állambiztonsági múlt feltárását. Bírálta, hogy a kormánypártok leszavazták az október 23. előtt benyújtott határozati javaslatukat, és több mint szégyennek nevezte, hogy a hatvanadik évfordulón előléptettek egy volt III/II-es operatív tisztet. 
Egyre több a kérdőjel a Győrkös István házánál történt rendőri intézkedés körül
<br>Egyre több a kérdőjel a Győrkös István házánál történt rendőri intézkedés körül(kuruc.info
hvg.hu exkluzív részleteket tudott meg a bőnyi lövöldözés körülményeiről. A Győrkösék házának átkutatásáról szóló határozatban például már szerepelt, hogy gépfegyver is lehet odabent, így indokolt lett volna a különleges eljárás. Múlt hét szerdán, reggel nyolc óra után alig pár perccel riasztották a Terrorelhárítási Központot Bőnyről, ahol a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója, Pálvölgyi Péter már súlyos fejsérüléssel feküdt Győrkös István házában, de még élt. 
Orbán megölésére készülhettek a rendőrgyilkos neonáci társaiNyilvánvaló: Orbán megölésére készülhettek a rendőrgyilkos neonáci társai(blikk.hu
A Magyar Idők szerint a Győrkös-féle hungarista szervezet szimpatizánsa az Orbán Viktor elleni merényletre készülő, tavaly elfogott fegyveres páros egyik tagja. Mint arról a Blikk is beszámolt: tavaly novemberben kapcsolt le a Terrorelhárítás egy Budapest felé tartó fővárosi férfit és gödöllői társát, akik értesülések szerint másnap egy VI. kerületi iskolában akartak lecsapni Orbán Viktorra. A Magyar Idők most rendészeti forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az elfogott férfiak egyike a hatóságok számára ismert szélsőjobboldali figura, aki a bőnyi rendőrgyilkos alapította Magyar Nemzeti Arcvonal szimpatizánsa, és a hatóságok információja szerint részt vett a szervezet félkatonai rendezvényein is.

Stadion kell, egészségügy nem kell.
Stadion kell, egészségügy nem kell.


Üzenetek Moszkvából Aleppoba
2016-11-02 Bal-Rad

Valerij Geraszimov altábornagy, orosz vezérkari főnök ma délelőtt udvarias hangú üzenetben tudatta Aleppo körbezárt martalócaival, hogy... 

Üzenetek Moszkvából Aleppoba
Hogy ideje lenne ha befejeznék a makacskodást, és fegyvereiket hátrahagyva elhagynák a várost. Két folyosót is felajánlott erre a célra. Az egyik a török határ felé, a másik Idlib irányába. Az ajánlat péntek este hétig él. 

Szergej Sojgu is közölt ma. Vlagyimir Putyin államfő rendelkezése értelmében pénteken 9 és 19 óra között humanitárius tűzszünetet tart a szír hadsereg. A civileknek címzett Sojgu-üzenet figyelmezteti a maradni kívánó terroristákat is, hogy a civilek "rábeszélése" a maradásra rossz ötlet. A bűnözők figyelmét arra is fölhívta, hogy az általuk a civilektől a távozás lehetőségéért elvárt 300 dollárnyi összeg/koponya megintcsak rosszallást váltott ki az ostromlók köreiben. Ezt a sarcot is jó lenne ha elfelejtenék martalócék, vagy különben nem lesz idejük és alkalmuk a pénz elköltésére. 

Megfigyelők a két orosz főkatona üzeneteit úgy értékelik, hogy ma-holnap-legkésőbb holnapután-teljessé válik a Földközi-tengerre menesztett orosz flottaegység. Amely némi cihelkedés után..."díszsortűzzel" fogja köszönteni az amerikai elnökválasztás eredményét. 



Top 10 (időrendi sorrend), akiket Killery meggyilkoltatott

10. Linda Thomson, ügyvéd, aki Hillery áldozatairól az első "Body count" listát összeállította. Ez ma több mint 50 személyt tartalmaz. 
09. Vince Foster, a Clintonék jó barátja, aki egy csomó bűntettről tudott. 
08. John Kennedy, J.F.Kennedy egyetlen túlélő fia, NY szenátor kandidátus és Hillery versenytársa volt. 
07. James McDaugal, a Clintinék üzlettársa, egy perben Clinton ellen akart vallani. 
06. Gareth Williams, matematikus zseni, M16-os kém, Clinton gépét meghackelte és az adatokat tovább adta. 
05. Joh Ashe, katonatiszt, szintén a bíróság előtt tanuskodni akart B. Clinton kínai finanszírozóiról. 
04. Setr Rich, a DNC munkatársa és a Hillary kampányáról ennek csalásairól ő volt az első forrás. Valószínű ő adta át a Wikileaksnek a bizonyítékokat. 
03. Joe Montano, DNC munkatársa, Sanders viszalépésével kapcsolatban volt információja. 
02. Victor Thorn, újságíró, Clintonról sokat írt és kicsapongásait nyilvánosságra hozta. 
01. Shawn Lucas, DNC munkatársa, Sanders támogatója, a pártot beperelte a választási csalás miatt Hillery javára. 

Clinton Body Count: Morden sie sich zur Spitze?

Breaking News: Az amerikai csendes puccs - Vége van a Clinton maffiának!

Pontosabban ellenpuccs, mert Clinton akarta magát a hatalomba bepuccsolni. Ezt a videót 3 nap alatt több mint 2,5 millióan nézték meg. Besokalt az FBI, CIA, a katonai titkos szolgálat és a többi 15 amerikai titkos szolgálat a Fehér ház korrupciaói miatt. Obama is reszkethet. 

Köszönet Julian Assangenak, aki bátran a folyamatot elkezdte. A videón Dr. Pieczenik beszél, aki a CIA-nak mint pszihológus dolgozott és abban az időben, mikor Putyin KGB fönök volt a foglyok kicserélését bonyolította le. A konfliktus további kiéleződésére és katonai beavatkozásra számít. 


Kapcsolódó:
ASSANGE: UGYANAZOK PÉNZELTÉK A CLINTON ALAPÍTVÁNYT, MINT AKIK LÉTREHOZTÁK AZ ISIS-TAssange: Ugyanazok pénzelték a Clinton alapítványt, mint akik létrehozták az ISIS-t (alfahir.hu
A WikiLeaks alapítója, Julian Assange az RT-n megjelenő John Pilger Specialnak adott exkluzív interjújának előzetesében azzal vádolja Hillary Clintont, hogy félrevezeti az amerikaiakat azzal kapcsolatban, milyen mértékben is támogatják Washington közel-keleti szövetségesei az Iszlám Államot. Az interjúrészletből az is kiderül, hogy ugyanazok pénzéből teremtették meg az Iszlám Államot, mint akik a Clinton Alapítványt támogatják. 
DONALD TRUMP A HÁTTÉRHATALOM ELLEN FORDULTEzt nem fogod elhinni! Donald Trump a háttérhatalom ellen fordult (netextra.hu
A világon a legtöbb ember érzi, és sokan tisztában vannak azzal, hogy létezik egy hatalmi erő, egy jól szervezett társaság, amely kormányok felett áll, és saját érdekei szerint irányítja a globális gazdaságot. Ennek a csoportnak korlátlan pénzforrás, technikai eszköz és befolyás áll a rendelkezésére, annak érdekében, hogy elérje a célját. Erről a szervezetről beszélt J.F.Kennedy is, abban a rádióbeszédében, amely végül az életébe került. A történelem megismétli önmagát? 
A Pentagon 27.000 PR személyt foglalkoztat, akik az USA imázsát sminkelikA Pentagon 27.000 PR személyt foglalkoztat, akik az USA imázsát sminkelik(tagesanzeiger.ch
4,7 milliárd dollárba kerül évente. A kiadások 2004-hez képest 63%-al növekedtek. A Bush kormány a katonaságon belül egy óriási propaganda gépezetet foglakoztatott. Ezek az újságírók, akik a háborúkról írnak szigorúan ma is a Pentagon emberei. "Ez az állapot türhetetlen", számolt be Tom Curley, a AP hírügynökség fönöke. 
FBI-ügynökök lázadhatnak fel a Clinton-szerver-botrány eltussolása miatt Comey FBI-igazgató ellen és elkezdenek beszélniFBI-ügynökök lázadhatnak fel a Clinton-szerver-botrány eltussolása miatt Comey FBI-igazgató ellen és elkezdenek beszélni (alternativhirek.blog) 
Még július elején az FBI igazgatója James Comey megdöbbentette a közvéleményt, amikor bejelentette, hogy az FBI nem fog vádat emelni Hillary Clinton ellen az email-szerverével kapcsolatos, nemzetbiztonságot is súlyosan érintő hibája és a szervereken lévő bűncselekményeket illetően. Az FBI-on belül is azonban többeket sokkolt ez a fajta félrenézés. Annak ellenére, hogy Comey elismerte, hogy Clinton eskü alatt vallott, amely során "nem mondott igazat", vagyis később kiderült, hazudott és 30 ezer emailt semmisített meg utólag.... az ügyet elutasították, nem indítottak vizsgálatot és mindez már feledésbe is merült. 
Ez a videó leleplezi Clinton és a szaúdi terrorizmus kapcsolatát!Ez a videó leleplezi Clinton és a szaúdi terrorizmus kapcsolatát! (youtube.com
Valószínű arról van szó, hogy az amerikai elit egy részének tele van a hócipője az amerikai agressziókkal, a nukleáris háborút is elfogadó örültekkel. Csak Szíriában kb 300.000-an haltak meg a Clinton és a szaúdik által finanszírozott terroristák miatt. 
Ki akarják végezni Hillary ClintontKi akarják végezni Hillary Clintont (vilaglato.info
A Ku Klux Klán volt vezetője szerint ki kell végezni Hillary Clintont. David Duke azt mondta, zsidók egy csoportja tartja ellenőrzés alatt az amerikai médiát, és az Amerikai Egyesült Államok nem demokrácia, hanem törzsi alapon igazgatott ország. A Louisiana-i szenátus csütörtöki vitáján David Duke, a Ku Klux Klán volt vezetője azt mondta, azért használja a "CNN Jews" kifejezést a CNN News helyett, mert az amerikai sajtót vérségi alapon zárt közösséget alkotó zsidók egy csoportja tartja ellenőrzés alatt. Szerinte nem érdemes fejlett demokratikus országként beszélni Amerikáról, mert egyetlen, törzsi alapon működő elitcsoport tartja ellenőrzés alatt a médiát és a pénzintézetek nagy részét. 
Amerikai nyugalmazott tábornok szerint hazája hozta létre az Iszlám ÁllamotAmerikai nyugalmazott tábornok szerint hazája hozta létre az Iszlám Államot(orientalista.hu
Wesley Clark nyugalmazott amerikai tábornok, a NATO és szövetségesei volt európai főparancsnoka a CNN hírtelevíziónak adott interjújában elismerte, hogy Washington és szövetségesei hozták létre az ISIS, vagy más betűszóval ISIS terrorkalifátust, amely a magyarországi médiában mint Iszlám Állam IÁ szerepel. Wesley, - aki 1997-2000 között volt a NATO európai főparancsnoka - kijelentette: Az ISIS azért jöhetett létre, mert a NATO és a szövetségesei vele akarták elpusztíttatni a libanoni Hezbollah ellenállási mozgalmat. 
Szükségünk van az USA-ra, mint a világ rendőrjéreSzükségünk van az USA-ra, mint a világ rendőrjére (deutsch.rt.com
Rasmussen, mikor a NATO főtitkára volt az Irak háborút támogatta, amiről kiderült, hogy valótlan vádak alapján robbant ki és amit W. Bush is később beismert. Ezért hálából a Goldmann Sachs bank alkalmazta. Ez ma a nagyméretű korrupció, amit senki nem tud megtámadni. Aláír egy munkaszerződést és semmi dolga. Most újabb háborút propagál és mint katónai tanácsadó Kievben, Ukrajna felfegyverzésén fáradozik és ezt mondja a Sky News-nak: "Szükségünk van az USA-ra, mint a világ rendőrére". Szerinte az USA a globális konfliktusokba be kell avatkozzon, hogy az olyan politikusokkal szemben, mint Putyin felléphessen. Szerinte ma a világon csak az USA-nak van a kellő szavahihetősége, hogy a világrendőr szerepét vállalhassa. A Wall Street Journal-ban továbbá dicsérte az USA-t, hogy "a 2. vh után olyan világrendet teremtett, ami a békét és a fejlődést jelentet a világnak." 
Ukrajnát eladják az amerikaiaknakUkrajnát eladják az amerikaiaknak (hidfo.ru
Arszenij Jacenjuk ukrán miniszterelnök arra kéri az amerikai vállalatokat, hogy legyenek aktív részesei az Ukrajnában zajló privatizációnak, különösen az energiaszektorban. A kormány sajtószolgálata szerint "a miniszterelnök megkérte az amerikai partnereket, hogy használják ki az Ukrajnában zajló privatizáció által nyújtott befektetési lehetőségeket, különösen az energiavállalatok terén." Jacenjuk az "Ukrajna barátai" nevű csoport amerikai alelnökével lezajlott találkozón mondta ezt, ahol gyakorlatilag felajánlotta megvételre az ukrán állami vagyont. Jacenjuk és Richard Durbin "megvitatták" az ukrán kormány által folytatott reformokat. 
Több ezer amerikai katona érkezik az ukrán front közelébeTöbb ezer amerikai katona érkezik az ukrán front közelébe (hidfo.ru
Az amerikai hadsereg több ezer katonát küld Ukrajnába egy hadgyakorlatra hivatkozva, napokkal azután, hogy Kelet-Ukrajnában kiújultak a fegyveres harcok. Az amerikai hadsereg csütörtökön kiadott közleménye szerint az Ukrajna-központú Atlantic Resolve Műveletre érkeznek újabb alakulatok, hogy "támogassák az európai erőket". A bővítés részeként a tél folyamán összesen 5750 amerikai katona érkezik az ukrajnai hadgyakorlatra. 
Létrejött a schengeni övezet katonai megfelelője NATO-módraLétrejött a schengeni övezet katonai megfelelője NATO-módra (alternativhirek.blog) 
Létrejött a NATO-Schengen-Mától amerikai tankok és katonai szállítmányok ellenőrzés nélkül -mozoghatnak az EU-területén! Pénteken a NATO vezetői megállapodtak egy új egyezmény megkötéséről, ami garantálja a mozgás szabadságát a NATO katonai alakulatok és hadianyag számára. Ellenőrzés nélkül mozoghatnak az amerikai tankok egész Európában, és az egyezmény lehetővé teszi, hogy az amerikaiak bármit - akár atomtöltetet, vagy biológiai fegyvert is - mozgathassanak Európában anélkül, hogy a tagállamok arról tudnának.
Az Orosz Haditengerészet hajói megérkeztek Szíria partjaihoz Az Orosz Haditengerészet hajói megérkeztek Szíria partjaihoz (videó)(orientalista.hu
Múlt héten az Orosz Haditengerészet flottaközi harccsoportja, az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó cirkáló és a Nagy Péter nukleáris meghajtású rakétacirkáló vezetésével, az Atlanti-óceán keleti partvidéke mentén elhajózva megérkezett a Földközi-tenger keleti medencéjébe. A harccsoport mostanra megkezdte feladatai végrehajtását Szíria partjainál. Az orosz hadihajók utazása nagyon felkeltette a nyugati partnereik figyelmét: "Kifejezetten meglepett bennünket egyes országok hozzáállása, amelyeket az Egyesült Államok és a NATO diplomáciai nyomás alá helyezett, hogy nyilvánosan utasítsák el hadihajóink beengedését kikötőikbe."

Barack Oszama és Schwartz György

RendszerKRITIKUS TÖMEG - Million Mask March 2016
<br>#Nov5


Mit várhatunk a fiataloktól, ha ilyenek taníthatnak az egyetemeinken?
Mit várhatunk a fiataloktól, ha ilyenek taníthatnak az egyetemeinken?


A Nagy Terv: Független Erdély és föderális Románia!
2016. november 2. Főtér

Közelegnek a választások, és a nackó csahos kutyákat sorra szabadon eresztik a toleráns, demokratikus politikusok. Ma már szó sem lehet a magyar revizionizmus vagy Oroszország ambícióinak klasszikus módszereiről.

A Nagy Terv: Független Erdély és föderális Románia!

Sokkal inkább arról, hogy megállapodás jöhet létre a fejünk felett a nyugati országok és azok között, akik "hagyományosan" szét szeretnének darabolni egy olyan nagy államot, mint amilyen Románia Európában. 

A forgatókönyv nagyjából így nézne ki: független államként létrehoznák Erdélyt, arra hivatkozva, hogy több etnikum lakja, a GDP több mint 50 százalékát biztosítja és intenzíven gondozott kapcsolata van a német térséggel, mely nyilvánvalóan nem korlátozódik csak Németországra. Egy ilyen, "erdélyi" polgárok által kért új Köztársaság megtörné a mai Románia erejét és hatalmát és jelentősen megkönnyítené annak a feladatnak a végrehajtását, melynek célja megsemmisíteni egy olyan államot, mely csökönyösen EGYSÉGES, NEMZETI és OSZTHATATLAN kíván maradni. 

Az idők folyamán a hatalmi központokból összegyűjtött információk

Az utóbbi években több hipotézist is felvetettem a nagyhatalmak közötti feszültségek eszkalálódásáról, melyek egy részét akkoriban irreálisnak vagy apokaliptikusnak tartották... és, sajnos, nagyrészt egyre inkább valósággá válnak. 

A most bemutatott forgatókönyv alapját az összes lehetséges hazai és külföldi médiából az idők folyamán összegyűjtött információk képezik. Azért döntöttem e forgatókönyv nyilvánosságra hozatala mellett, mert egyre több olyan lépést látok, melyek a megvalósulása felé vezetnek, a végrehajtására irányuló cselekedetek pedig szinte nyilvánvalóvá és "átlátszókká" váltak... 

Ez a forgatókönyv Románia 98 éves egységes állami létének egész időszakában létezett, de sohasem volt annyira széleskörűen hallgatólagos vagy aktív támogatottsága, mint most. 

Magyarországnak, Ausztriának és Oroszországnak az 1918. december 1-i Egyesülés aktusával szembeni elégedetlensége természetes volt, ugyanis gazdaságaik javára korábban "fejt" jelentős területeket vesztettek el. Tehát hozzászoktunk azok frusztráltsághoz, akik az idők folyamán "kiszakítottak" a haza testéből, de ma már nemcsak róluk van szó... 

Az egységes román állam megőrzése tekintetében Románia most a legnagyobb megpróbáltatáson megy keresztül. Románia egysége, nemzeti jellege és oszthatatlansága az alkotmány azon szavai, melyek forró viaszként égetik egyes nemzettársaink és mások kezét, amikor hozzájuk érnek. 

A feldarabolás stratégiája: Erdélyre korlátozódó befektetések és félrevezetés

Ugyanakkor valószínűleg véletlen egybeesés, hogy a germán térségből érkező befektetések többsége csak Erdélyig jut el, és szinte semmi Románia többi részébe. Ilyen körülmények között nem nyilvánvaló, hogy ennek a térségnek nagyobb a hozzájárulása a GDP-hez? De igen! Pontosan ez az érv: azért fektetünk be Erdélybe, hogy egy adott pillanatban (ahogy arra már volt példa) az ottani román állampolgárok ki akarjanak szakadni az ország testéből... 

E terv végrehajtásához elegendő megfigyelni az erdélyiek bukaresti "mitikákkal" szembeni hallgatólagos, de gondosan táplált lázadásának csíráit, akik nem képesek "méltányosan" elosztani az általuk a fővárosba küldött gazdagságot. 

Erdélyben vannak román állampolgárok által működtetett, de nem tisztázott forrásokból finanszírozott rádió- és televízióadók, melyek egyre keményebb hangon beszélnek Erdély "önrendelkezési" igényéről. 

Ha ehhez hozzávesszük Németország meglepő viselkedését a Transznisztriáról szóló tárgyalásokon, melyeken Oroszországgal megegyező módon Transznisztria függetlenségének elismerésére akarja rávenni Chişinău-t, könnyen megérthető, hogy létezik egy alku, melyben Európának ezt a részét átengedik "cserébe" azért, hogy ne támasszanak igényt egyes nagyhatalmak térségei iránt, vagy - ki tudja - ne kezdjenek el, hirtelen, ahogy az utóbbi években már többször felmerült, jelentős kártérítést követelni Németországtól a gyilkosságokért és azért a háborúért, mely majdnem eltörölte a térképről Oroszországot... 

Ilyen körülmények között mindenkinek megfelelne egy feldarabolt Románia: a (Romániánál sokkal kisebb) szomszédoknak, a revánsra vágyó Oroszországnak, de a Germán térséghez tartozó országoknak is, melyek nem akarnak nagy és erős, az európai "nehézfiúk" számításaiba belerondítani képes államokat Európában. 

A föderalizálás a második lépés

Ennek a tervnek nemcsak egy Független Erdélyi Köztársaság létrehozása a célja, hanem Románia többi részének FÖDERALIZÁLÁSA is, de nem azelőtt, hogy - ha lehetséges - kiszakítsa Moldvát Romániából, Besszarábiával együtt létrehozva egy új Független "Európai" Köztársaságot... A terv, Moldva kiszakításával vagy anélkül, az ország többi részének föderalizálásáról és a román állam nemzeti jellegének felszámolásáról szól. 

Egy 5 regionális szinten kormányzott és igazgatott köztársaságból álló Románia az utolsó lépés a különféle regionális vagy globális szereplők Romániával szembeni ambícióinak, frusztrációinak és érdekeinek "bevégzése" felé. A 3 föderális állam: Moldva (ha nem csatolják Besszarábiához), Dobrudzsa, illetve Olténia és Munténia egyetlen államban. 

Néhány évvel ezelőtt egy Klúzs-Napoka-i helyi televíziót nézve láttam, amint az egyik románunk azt mondta a Nagy Egyesülés Aktusáról és a román csapatok átkeléséről a Kárpátokon, hogy ekkor kezdett Erdélyben érezhetővé válni a "lábszag". Nos, az ilyenfajta kommentárok egyáltalán nem számítanak ritkaságnak a térségbeli média egyes adóin, amikor - nyilvánvalóan - sokkal elegánsabb formában a források elköltéséről beszélnek, valamint arról, hogy Bukarestről képtelenek Erdélyt igazgatni. Egyesek már éppenséggel e köztársaság kormányzójának, vagy akár elnökének is álmodják magukat, az árulók hatalmi tisztségekkel és pénzzel történő csábítása pedig egyáltalán nem számít újdonságnak a történelemben. 

Az idegen protektorátus igénye

A terv egy másik szegmense annak bizonyítására irányul, hogy Románia képtelen önmagát igazgatni és ezért szükség van egyes nagyhatalmak "protektorátusára". A politikai, közigazgatási, gazdasági, de főleg kulturális leadership bármilyen formájának kiiktatása és jól szervezett káosz kialakítása újabb érvként szolgál majd, hogy a románok könnyebben elfogadják a "jövőjüket". 

A románizmus, a kultúra kiiktatása vagy a történelem és az oktatás lerombolása, a kvázi teljes román tőke felvásárlása, a - széttépett, gyenge és engedelmes Romániát akaró - országokból származó multik vazallusainak döntéshozatali tisztségekbe ültetése szintén olyan elemek, melyek javában zajlanak. Elég megnézni Románia Kereskedelmi és Iparkamarájának rangsorát az első 10.000 cégről és a tulajdonosi összetételükről (különösen Erdélyben), vagy a történelem és románnyelv-tankönyveket - melyeknek semmi közük sincs az igazi történelmünkhöz és az identitásunkhoz, sőt, a címek is azt sugallja, hogy már nem kell románoknak lennünk, elég, ha - például - a kommunikáció tudományaiban kommunikálunk... 

A védelmi intézmények megsemmisítése

Ennek az alaposan kigondolt tervnek az utolsó aktusa azoknak az intézményeknek az egymás ellen fordítása vagy megsemmisítése, melyek megőrizték a román államot eddigi határai között. Nevezetesen, a hírszerző szolgálatokról, a hadseregről, az ügyészségről és az igazságszolgáltatásról van szó. 

Az a tény, hogy létezik egy TERV, nem jelenti azt, hogy a bárhol élő ROMÁNOK beletörődtek volna abba (mint a mioritikus juhász), hogy elvegyék az országukat. Ellenkezőleg, kötelességünk reagálni, egységesnek lenni, megerősíteni államunkat és a kultúránkat. Mindnyájan szeretjük ezt a földet és nacionalista túlkapások nélkül is képesek vagyunk megbirkózni velük. Csak demokratikus eszközökkel közel kell tartanunk vezetőinket a hazához és el kell utasítanunk azok bármilyen túlkapását, akik ürügyeket fognak felhasználni, hogy kedvükre tegyenek "gazdáiknak". 

Kapcsolódó:
Bíróság: konfliktust gerjeszt az autonómiáért küzdők zászlajaBíróság: konfliktust gerjeszt az autonómiáért küzdők zászlaja (erdely.ma
Konfliktusgerjesztő a magyar kisebbség autonómiájáért küzdő szervezet zászlójának a kitűzése - többek között ezzel indokolja a bíróság azt az alapfokú döntését, miszerint a Kovászna Megyei Tanács gyűlésterméből el kell távolítani az adományként kapott székely zászlót. Sebastian Cucu prefektus a közigazgatási bíróságon azt kérte, semmisítsék meg a zászló adományozására vonatkozó szerződést, vonják vissza a zászlót a megye közvagyonaként beiktató tanácshatározatot, és kötelezzék a megyei tanács elnökét, hogy a megyeháza díszterméből távolítsa el az adományt. A prefektus azzal érvelt, hogy törvényesen el nem fogadott lobogókat sehová nem lehet kitűzni. 
Őrtüzeket gyújtottak a székely autonómiáértŐrtüzeket gyújtottak a székely autonómiáért (csomortan.ro
Kiáltványban kérték Székelyföld területi autonómiáját és őrtüzeket gyújtottak vasárnap este a történelmi székelyföld településein, valamint a velük szolidaritást vállaló erdélyi és kárpát-medencei, s a világban szétszóródott magyarok. Vasárnap, október 30.-án, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) felhívására mintegy 200 településen a székely önrendelkezésért gyúltak fel az őrlángok. Csíkcsomortánban a Kárpátok Őre emlékműnél gyűltek össze a résztvevők, kik egy kiáltványban ismét kiálltak az autonómia mellett.


HonlapLeiratkozás