Payday Loans

Keresés

A legújabb

CETA PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek
2016. 10. 11. Alfahír

Ismét történelmet írt az Orbán-kormány. Egy héttel azután, hogy a Fidesz-frakció felhatalmazta a miniszterelnököt, hogy aláírásával megkezdődjön az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) ratifikációs folyamata, kedden a kormánypárti többség támogatta a CETA ideiglenes hatálybalépéséről szóló kormányzati álláspontot. Az egyezményt támogató 102 képviselő egytől-egyig a Fidesz-KDNP politikusa, így természetesen igennel szavazott Kövér László is.

És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek

Ahogy arról beszámoltunk 102 igen szavazattal, 33 nem és 33 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés azt az országgyűlési határozatot, amely egyrészről az Európai Unió és tagállamai, másrészről Kanada között az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (Comprehensive Economic and Trade Agreement - CETA) aláírásával kapcsolatos álláspontot tartalmazza. Eszerint a kormány aláírhatja az egyezményt (nem megakasztva ezzel az uniós gazdasági folyamatot), mert a parlament nem hagyja jóvá, hogy a CETA tagállami hatáskörbe tartozó rendelkezéseit ideiglenesen alkalmazzák.

És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek

Ez a kitétel elsősorban a befektető-állam közti beruházásvédelmi mechanizmusra vonatkozik, de az az Európai Bizottság álláspontja szerint csak a szöveg végleges elfogadása után léphetne hatályba - ugyanakkor a kereskedelmi jog Brüsszel kizárólagos hatáskörébe tartozik, így a CETA ideiglenes alkalmazása is már veszélybe sodorhatja hazánk GMO-mentességét.

Nem a barátunk

Ne feledjük, az a 102 fideszes-KDNP-s képviselő (köztük Kövér Lászlóval) annak a Kanadának nyitná meg a hazai agráriumot, a magyar családi gazdaságokat, amely országban 12 millió hektáron termesztenek génkezelt növényeket, ahol több mint 40 ezer Egyesült Államokbeli cégnek van leányvállalata (így a Monsantonak is), és ahol már akkora például a repce szennyezettsége, hogy sok országba egyszerűen nem tudnak exportálni kanadai cégek élelmiszert.

Azt is fontos tudni, hogy a CETA szövege már lezárt. Sem az Európai Bizottságnak, sem pedig a kanadai kormánynak esze ágában sincs azon változtatni, főleg nem Magyarország érdekeit figyelembe véve (eleve nehéz elképzelni, hogy egy ilyen nagyságrendű egyezményben megjelenhet a magyar érdek, hacsak akkor nem, ha Orbán Viktor megkötötte üzletét Berlinnel: a hazánkban összeszerelő-üzemeket működtető németországi központú óriás autógyárak profitérdeke oltárán feláldozza a magyar gazdákat, és így legalább a migránspolitikája miatt sem szórakozik vele Angela Merkel).

A szabadkereskedelmi egyezmény nemcsak az európai mezőgazdaságra jelent veszélyt, erről az Európai Népegészségügyi Szövetség (EPHA) nyílt levélben figyelmeztette Mikola István, biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárt.

A CETA le fogja bontani az egészségtelen, feldolgozott élelmiszerekre és italokra fennálló tarifális akadályokat, amely további árcsökkenéshez vezethet, súlyosbítva a nem fertőző-betegségek és az elhízás járványszerű elterjedését mind Európában, mind Magyarországon.
A CETA nincs tekintettel az egészségtelen étrend jelentette egészségügyi veszélyekre és nem tartalmaz a fogyasztók és betegek védelmére vonatkozó rendelkezéseket az antimikrobiális rezisztencia (AMR) vonatkozásában.
A CETA nem garantálja, hogy a közszolgáltatások - ideértve az egészségügyi szolgáltatásokat - privatizációjára nem kerülhet sor a jövőben.
A megreformált befektetővédelmi rendelkezések sem fogják megakadályozni a dohány-, alkohol- és egészségtelen élelmiszer-befektetőket, hogy peres eljárást indítsanak olyan népegészségügyi vonatkozású szabályok ellen, mint a dohánytermékek egységes, márkajelzés nélküli csomagolására vagy a transzzsír élelmiszerekben való korlátozására vonatkozó magyar szabályozás.
A CETA nem biztosítja a kereskedelem és egészségpolitika összhangját. A fenntartható fejlődésre vonatkozó fejezetek nem ismerik el a népegészségügyi fenntarthatósági szempontokat és nem hivatkoznak a népegészségügy területén létező, globális egyezményekre, politikai kötelezettségvállalásokra és célkitűzésekre.
Ugyanakkor közös célkitűzésként jelöli meg a nemzetközi együttműködést olyan a biotechnológiával összefüggő kérdésekben, mint például a géntechnológiával módosított szervezetek alacsony szintű jelenléte(!!!), illetőleg előírja a szabályozási együttműködés kialakítását a biotechnológiai termékekkel kapcsolatos szabályozási gyakorlatok káros kereskedelmi hatásainak mérséklése érdekében. Erre is igent mondtak Kövér László vezetésével a kormánypárti képviselők.

És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek

"A CETA életveszélyes" - szögezte le lapunknak Magyar Zoltán, a Jobbik agrárpolitikusa. Az országgyűlési képviselő nyomatékosította, nem mehet bele hazánk a multik által ránk erőszakolt versenybe, amely arról szól, hogy
- MIKÉPP TUDJUK A LEGGYORSABBAN LEÉPÍTENI HAZÁNK ÉLELMISZER-BIZTONSÁGÁT,
- HOGYAN TUDUNK MINÉL OLCSÓBBAN GMO-KAT TERMESZTENI,
- VAGY HOGY MINÉL HAMARABB AZ INDIAI FIZETÉSEK ALÁ KERÜLJÖN A MAGYAR BÉRSZÍNVONAL.

Magyarország ellenben a minőségi, minél jobban feldolgozott termékek piacra juttatásában lenne érdekelt - rögzítette a politikus.

Magyar Zoltán szerint a keddi CETA-val kapcsolatos szavazás azt is megmutatta, hogy a Brüsszellel szembeni valódi szabadságharc ismét elmaradt.

Az MSZP még ahhoz sem elég tökös, hogy nemet mondjon az egyezményre - utalt a jobbikos politikus arra, hogy a szocialista frakció erejéből csak egy gyenge tartózkodásra futotta.

"Az MSZP-től nemzetközi szinten érdekérvényesítést ne várjon el senki, náluk még szavak szintjén sem fordul elő ez a téma" - bírálta Magyar Zoltán a baloldali pártot (egyébként volt valami komoly zavar kedden a szocialista fejekben, az biztos).


Kapcsolódó:
NEM VOLT KÖTELEZŐ: ÖNKÉNT SZAVAZTAK A FIDESZESEK A CETA-RANem volt kötelező: önként szavaztak a fideszesek a CETA-ra (alfahir.hu
Őszinte vita zajlott a nagyobbik kormánypárt frakciójában, ám végül a nemzetközi lobbisták véleménye kerekedett felül a Fideszben, ezért támogatták kedden a képviselők az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményt (CETA). Ugyanakkor kötelező frakció döntés nem volt, minden politikus a lelkiismerete szerint dönthetett, ám így is - a nyolctagú kereszténydemokrata frakció mellett - 94-en gondolták úgy, hogy támogatható az egyezmény. 
BEENGEDIK MAGYARORSZÁGRA A GÉNMÓDOSÍTOTT ÉLELMISZERTMégis beengedik Magyarországra a génmódosított élelmiszert (vs.hu
Hamarosan életbe léphet az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás. A kormány már nem fél a választott bíróságoktól. Évek óta húzódik a vita az EU és az Egyesül Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodásról (Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség - TTIP), amelyről egyre többen úgy vélekednek: nem is kötik meg végül a felek. A legnagyobb ellenérzést az Európai Unió tagállamaiban - köztük Magyarországon - az váltotta ki a TTIP-pel szemben, hogy szabad utat engedne a génmódosított (GMO) termékeknek. 
Öt éve fogadták el olvasatlanul a Lisszaboni SzerződéstÖt éve fogadták el olvasatlanul a Lisszaboni Szerződést (gonc.jobbik.hu
A Lisszaboni Szerződést minden parlamenti párt (MSZP, Fidesz, MDF, SZDSZ) 2007. december 17-én 325 igen szavazattal, 5 nem ellenében és 14 tartózkodás mellett fogadta el. A "magyar" országgyűlés volt az első az EU-s tagállamok közül, aki elfogadta és aláírta ezt a szerződést - el sem olvasták. Magyarország elvesztésének 12 EU-stációja, amely a Szerződésben foglaltatik: 1. Minden magyar érték (benne a termőföld) elvesztése 
Gyásznap? Megszavazta a kétharmad a földvédelmet mellőző új alkotmánytGyásznap? Megszavazta a kétharmad a földvédelmet mellőző új alkotmányt
(kuruc.info
Az Országgyűlés a hétfői napon (2011. április 18.) döntött az új alkotmányról. Az MSZP nem vett részt az ülésen, napirend előtt Schiffer András, Vona Gábor és Lázár János szólalt fel. Rubi Gergely jobbikos képviselő a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mellényében van jelen. A Jobbik képviselői papírlapokból kirakták: "Áruló nem leszek", így tiltakoztak a magyar termőföld (és egyéb nemzeti kincseink) védelméről nem rendelkező új alaptörvény ellen. 
5 milliárd forint veszteség az állami hitelekből működő TV2-nél5 milliárd forint veszteség az állami hitelekből működő TV2-nél (24.hu
Hiába növelte árbevételét az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonába került TV2 Média Csoport Kft., a társaság most közzétett mérlegadatai egyáltalán nem kecsegtetőek, megtízszereződtek a veszteségek, ráadásul meglehetősen magas a társaság eladósodottsága. 
A Fidesz szerint a Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képesA Fidesz szerint a Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képes (sztarklikk.hu
A szocialistákkal együtt most is a nagybirtokosok és a külföldi spekulánsok érdekeit védi. A nagyobbik kormánypárt így reagált a jobbikos Magyar Zoltán (képünkön) hétfői sajtótájékoztatójára. Az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy a Jobbik a földeladásokat lezáró jogszabály visszavonását szorgalmazza, azt kérve: várják meg az Alkotmánybíróság (Ab) döntését a témában. 
Majdnem 1 milliárddal drágább lesz az új MTK-stadionMajdnem 1 milliárddal drágább lesz az új MTK-stadion (blog.atlatszo.hu
A korábban tervezett 6,3 milliárd helyett 7,25 milliárd forintba fog kerülni a jelenlegi állás szerint az új Hidegkuti Nándor Stadion, amit a West Bau Hungária és a ZÁÉV épít, és csütörtökön lesz a megnyitóünnepsége. Az állami közbeszerzéseken rendkívül sikeres ZÁÉV és West Bau 2015 novemberében nyerte el az új MTK-stadion kivitelezésére kiírt közbeszerzést. A beruházást eredetileg 4,78 milliárd forintra becsülte az MTK, de a nyertes cégek 6,3 milliárdos ajánlattal lettek befutók a tenderen. 
Tömegével bocsáthatják el a gyári munkásokatTömegével bocsáthatják el a gyári munkásokat (penzcentrum.hu
Nyakig ülünk a 4. ipari forradalomban, a változások pedig már Magyarországot is elérték. Mindez legalább annyira megváltoztatja majd a mindennapjainkat és munkánkat, mint anno az elektromos izzó, a gőzgép, vagy a gyárak építése. A világ egyik legnagyobb ipari vállalatától megtudtuk, hogyan készülhetnek fel a változásokra a munkavállalók. 
Horváth: Alkotmányellenes a taopénzek titkosításaHorváth: Alkotmányellenes a taopénzek titkosítása (hirtv.hu
Alkotmányellenes az Országgyűlés által sürgősséggel elfogadott törvény, amely titkosítja az adókedvezményt kapó cégek adatait. Az adószakértő szerint a társasági adó terhére tett adakozás költségvetési pénznek minősül. "A költségvetési kiadásoknak nyilvánosnak kell lenniük, azok nyilvánosak is minden esetben, a költségvetési törvényben meg a zárszámadásban. Megpróbálták kikerülni ezt, és egy nagyon rafinált dolgot alkalmaztak, hiszen az adótörvények közé rejtettek el valamit, ami nem oda tartozik, legfeljebb az infotörvénybe tartozna". 
Véletlenül az MSZP is megszavazta az adótitkok törvényétVéletlenül az MSZP is megszavazta az adótitkok törvényét (vg.hu
Tucatnyi törvényt szavaznak meg ma a parlamentben, köztük az adótitkokról szólót, a kártótlási törvényt, de az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi megállapodásról is döntöttek. Titokban maradhatnak az állami célokat támogató adózók és támogatásuk részletei, miután elfogadták a kormány hirtelen benyújtott, sürgőséggel tárgyalt javaslatát az adózás rendjének módosításáról. A javaslatot tegnap adták be, ma délelőtt gyorsan lezavarták a vitáját, majd nemsokára, egy ebédszünet után már meg is szavazták. 
Furcsa új cég bukkant fel a letelepedési kötvények piacánFurcsa új cég bukkant fel a letelepedési kötvények piacán (hvg.hu
Feltűnt egy új vállalkozás, a Euro­pean Settlement Immigration Service Ltd. a letelepedési kötvények piacán - írta a Magyar Nemzet. A cég fél áron forgalmazza az államkötvényt, sőt két másik közvetítőcéggel is leszerződött. Egyre furcsább céghálók alakulnak ki a már eddig is átláthatatlan letelepedésikötvény-üzletben, egy újabb vállalkozásról derült ki, hogy fél áron adja a kötvényt, és valószínűleg szintén hitellel pótolja ki a hiányzó összeget. 
Befuccsolt a kormány sertéshús áfacsökkentéseBefuccsolt a kormány sertéshús áfacsökkentése (sztarklikk.hu
Nem látszódik a sertéshús árán a januártól érvényes jelentős áfacsökkentés. Pedig Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy vecsési Coop-áruházban tartott januári sajtótájékoztatón óriási sikerként jelentette be az áfacsökkentést, bizonyítva, hogy a magyar reformok működnek. A hvg.hu korábban már megírta, a 27 százalékos áfa 5 százalékra csökkentéséből származó előnyöket a kisebb hentesboltok általában eleve nem tudták átadni a fogyasztóknak, mert az ágazatban jellemző áfaeltüntetési praktikák miatt ők már korábban is csaknem nettó áron árulták a portékájukat. 
Fidesz: Erősödik és stabil a gazdaság, emelkedik a bérek reálértéke, gyarapodnak a családokFidesz: Erősödik és stabil a gazdaság, emelkedik a bérek reálértéke, gyarapodnak a családok (origo.hu
Erősödik és stabil a gazdaság, három és fél éve töretlenül emelkedik a bérek reálértéke, gyarapodnak a családok - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: nem csupán a válságon sikerült úrrá lenni, de a 2013-as fordulat óta "egyértelműen stabil növekedést ért el" az ország, a kormányzat családi adórendszert vezetett be, számos adót eltörölt, radikálisan csökkentett. 
Orbán megismételte: ne figyeljenek oda arra, amit mondokOrbán megismételte: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok" (hvg.hu
"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" - kommentálta a miniszterelnök, hogy az Origón megjelent, a Wikileaksről kiszivárgott állítólagos amerikai diplomáciai táviratok egyike szerint korábban arról beszélt diplomatáknak: a kampányban "hagyják figyelmen kívül", amit mond.