Payday Loans

Keresés

A legújabb

1 millió dolláros hakni PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Egymillió

dolláros falunap –

ilyen volt Rihanna

 

Jött, látott, számlázott, és adott egy elképesztően szellemtelen, megúszós koncertet a kortárs pop egyik ikonja.

2016-ban az, hogy a kommersz, úgy értem, hogy a tényleg kommersz, pop egyik emblematikus személyisége, nettó világsztárja, ráadásul nem tegnapi, és nem tegnapelőtti, hanem jelen idejű csillaga fellépjen a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán (mely a Sziget nem rég tragikus körülmények között elhunyt booking agentje emlékére a Dan Panaitescu Nagyszínpad nevet viseli), nem téma.

Tíz, de még inkább tizenöt évvel ezelőtt téma lett volna; vagy éppenséggel azért nem lett volna téma, mert nem történt volna meg – mára átalakult a nemzetközi és a hazai könnyűzenei színtér, más a paradigma, másképp néz ki a fesztiválipar is, amúgy pedig fesztiválra járni jó ideje nem ellenkulturális gesztus. Egy fesztivál nem underground, meg alternatív, hanem többek közt a hazai felső középosztály fogyasztói kosarának része. Nem látunk tarháló, patkányos punkot, és a meglepetésfaktort is legfeljebb a vicces ruhákba öltözött, ártalmatlan fesztivállátogatók jelenthetik. Őz Zsolt már nem tart műúszás-bemutatót a Csónakház előtti betonon.

© 

A hazai fesztiválvilág poszt-David Guetta-korszakába tulajdonképpen már minden belefér. Rihanna is. Ahogy Glastonburybe is Jay-Z vagy Kanye West.

Tegnap faltól falig tele lett a Sziget. Többórás sorban állásokról jöttek a hírek, a Nagyszínpad előtti tér pedig csurig megtelt a főleg fiatal külföldi, valamint a nyomokban hazai fesztiválozókat tartalmazó tömeggel.

© 

A Sziget legendás VIP-je is hömpölygött – természetesen megjelentek a hazai gazdasági és társadalmi élet, valamint -elit jelentős és közepesen fontos szereplői (akiket szpottoltunk: Schmuck Andor, Molnár Gyula és Tiborcz István,just to name a few. ), az ismert és közepesen ismert celebek (láttuk például Mihalik Enikőt és Zimány Lindát), s persze ott volt a bámész média (azaz mi), valamint a céges jutalomjegyek boldog tulajdonosai.

© 

A százezredszerre már tényleg végtelenül unalmas, a maga szórakoztató professzionalizmusában is túlzottan vásári Parov Stelar és az elmúlt években már megszokott koncertközi tömegmozgató akciók tegnapra kirótt adagja, a lufitapsoltatós buli után jött Rihanna, akinek vicces gázsiügyéről már írtunk.

Az viszont csak menet közben derült ki, hogy a pénzünkért (és a Sziget a pénzéért) csak egy ledarált, szellemtelen – ráadásul fájdalmasan nagy mennyiségű megúszós, bejátszott zenei tartalmat (azaz playbacket) felvonultató –, gigantikus globális-falunapi haknit kaptunk cserébe, alig több mint egyórás kiszerelésben a leendő MTV Video Music Awards-életműdíjasművésznőtől.

Ezt felejtsük el, de gyorsan.

© 


  • Nem erről szól a Sziget? Aranyáron kanalazhatod a fost.

  • Avatar

    nos, pedig a gerendai kioktatott, hogy a sziget nem olcsójánosoknak való, mert itt színvonal van kérem , you know

    • Avatar

      pedig az olcsójánosok is áhítják a színvonalat+igényesek is. de "le vannak" nézve, mert nincsen semmijük(annyit is érnek:D)

    • Avatar

      Nem voltam a Szigeten, nem is mostanában tervezek, de maga a fesztivál (helyszín, rendezvények, hangostás) szerintem jól megszervezett. Az előadók is olyanok, hogy nem először bizonyítanak. 
      Ha középszerű koncertet ad az előadó, az már nem első sorban a rendezvény hibája.
      Persze nagyon gyakran a "no-name" jobb produkciót ad, mint a nagy nevek, de a Sziget már egy ideje a nagy nevekre épít, muszáj nekik, mert százezreket csak ezzel lehet bevonzani.

      • Avatar

        mondjuk egy max. egyórás fesztiválkonverttől nem is kell sokat várni szerintem... ez nem olyan, mint egy saját nagykoncert. mondjuk ezért is botrányos a 20 ezres napijegy :D

    • Avatar

      A béka segge is egy színvonal.
      Ja, meg lehet, hogy az árszínvonalra gondolt, az nem is annyira béka.

  • Avatar

    akiket át lehet b.-ni miért ne b-ák át ?- a játék neve kapitali
    ilyesmi "zenéért" való rajongás eleve garantál egy szellemi nívót, ehhez jön még 1-2 ügyeskedő valamint a sznobizmus, az idegenek majmolására való belső hajlam és kész az eredmény: lehet csodálkozni :)) 
    de inkább számolni kéne, valaki megint jól keresett mások hülyeségén :))

    • Avatar

      Neked miért fáj ha valaki más zenét szeret? Nekem sem a stílusom, 2000-et nem adnék ki érte, de ha már mások erre szánták a pénzt, amiért megdolgoztak ők, akkor dolgozzon már meg érte Rihanna is.

      • Avatar

        De miért dolgozzon meg ,ha ez is elég.? Azonkívül tényleg egy igénytelen ,színvonaltalan fos ez a zene. Illetve ez a zaj ,mert ez nem zene.

      • Avatar

        Azért elég súlyos ezt a nőt és a zenét egy mondatban említeni. Se ének hang autotune nélkül, se értelmes zene mögötte. Ezt meg dalszövegnek meri nevezni valaki?
        Yayo, yayo

        Moo-la-lah

        Yayo

        Bitch better have my money!

        Y'all should know me well enough

        Bitch better have my money!

        Please don't call me on my bluff

        Pay me what you owe me

        Ballin' bigger than LeBron

        Bitch, give me your money

        Who y'all think y'all frontin' on?

        Like brrap, brrap, brrap

        Van aki szerint a Bódi Guszti is zene, mégsem ez lesz a követendő példa.

      • Avatar

        neked miért fáj ha valaki megveti a kommerciális globalista gagyit és le is írja ?

    • Avatar

      Talán ha egyszer kimennél a Szigetre és pár napot, elég kettőt is, nyitott szemmel és füllel ott lennél, nem írnál ilyen hülyeséget.

  • Avatar

    Gagyi.

  • Avatar

    a nagy nemzetközi falunapon, a "szellemkirálynőtől" mégis mire számítottak? :D

  • Avatar

    Gondolom a Sziget kft. elég kicsi ahhoz, hogy olyan szerződést kössenek az 1 millió dolláros haknikirálynővel, hogy minimum 1,5 órát produkálsz, fél óránál többet nem késhetsz (kivéve vis major) különben kötbérezünk. Mondjuk késett, elmaradt percenként 10 ezer dollárt. Ez ebben az esetben, most cirka 600 ezer lenne, tehát a gázsi több, mint fele. De már az 5 ezer is elég jó fegyelmező eszköz lenne...

  • Avatar

    Ez a koncert arról szólt, hogy kimész az okostelóddal, lefotózod magad, ahogy ott vagy, becsekkolsz, feltolod a facere, hogy lássák a többiek, hogy milyen menő vagy.

  • Avatar

    Az én megítélésem szerint Rihh Anna a képernyőkről sem valami kúl, bár ízlések és pofonok...Nagyokat ugrik meg nyivákol és nyávog. És még néhányan nagyokat ugranak mellette...

  • Avatar

    most komolyan az egész cikk nem tartalmaz más információt a koncertről, mint amit a legelső mondatban is elmond?

  • Avatar

    Mindegy mivolt. A lényeg, hogy ÍGY KELL PÉNZT KERESNI!...

  • Avatar

    Rihanna az egy büdös bunkó...

  • Avatar

    rihangya

  • Avatar

    A Rihanna az a csaj, aki játszott abban a torpedós filmben, amikor jönnek a tengerből az űrlények, igaz? Zenei előadóként nem értelmezhető, mindig összekeverem Pinkkel meg Shakirával, meg van az a másik... izé... Anasztázia?

  • Avatar

    Ez most egy koncertkritika, vagy odaböffenés, vagy mi akart lenni? Mert magáról a koncertről (ami megindokolná a címet) sikerült 1.5 mondatot írni.

  • Avatar

    Ne bántsátok.
    Énektanárra gyűjt.

  • Avatar

    a szerződésben, persze csak kisbetűkkel, ott volt,hogy csak egy hakni egy milláért

  • Avatar

    Kedves cikkíró!
    Nem a Sziget színvonalát kellene elsősorban szidni, hanem a hazai zenemédiát. Kapcsold be a rádiódat és randomra hallgasd meg a legtöbb rádió műsor szolgáltatását és ha úgy találod, hogy azok különb sztárokat, színvonalasabb műsort kínálnak, akkor folytathatod a cikkedet.

    • Avatar

      Bakapcsoltam. Patricia Petitbon énekelt. John Eliot Gardiner alatt. (Igaz, ő már 30 éve sztár.). Ja, elfelejtettem mondani: az adó neve: Bartók. Vannak sztárok, aki 30, 50 vagy 100 sőt 300 éve sztárok. pl. Bach. Folytassam?

      • Avatar

        És abban látod a komolyzene és a komolyzenei virtuózok népszerűsítésének legjobb módját, hogy ilyen fennhéjázó hangnemben beszélsz azokhoz, akik semlegesek a műfaj iránt? Emiatt a stílus miatt jut a sznobizmus először az emberek eszébe a klasszikusokkal kapcsolatban. Ne árts annak, amit szeretsz.

        • Avatar

          Semmi közöm a zenével kapcsolatban a sznobizmushoz. Bár vannak allűrjeim: pl ezüst evőeszköz. De a telefonom Nokia 3210. Lassan OT rendszámot igényelek hozzá. Azt gondolom, hogy némely esetben sikerült az ÉRTÉK mellett döntenem.

          • Avatar

            A hozzászólásomat ez semmilyen módon nem reagálja le. Amire én próbáltam utalni, hogy a klasszikus zene kedvelőinél relatíve gyakori lenéző hangsúly a más zenei stílus kedvelői iránt árt a komolyzene megítélésének. Lenéző hangsúllyal vádoltam, nem sznobizmussal. Egyébként az ÉRTÉK, mint még mindig, sok ellenkező próbálkozás ellenére, szubjektív. Például van, aki azt tartja értéknek, ha valaki tartja a lépést a korral, meg tud újulni, vagy csak nem köp azokra, akik szívéhez éppenséggel más áll közelebb, mint a sajátjához.

      • Avatar

        Jah! A TV-bôl is hasonló szól nálam: az ado neve MEZZO. Így jól elvan az ember, semi izlésbeli akusztikus atrocitás :)

      • Avatar

        Bach. nálad esetleg.