Payday Loans

Keresés

A legújabb

Emlékezés a pozsonyi csatára
Boldog-boldogtalan emberek életminősége
2016. július 03. vasárnap, 05:50

Emlékezés a pozsonyi csatára

július 3.,09:00

Pozsonyi csata megemlekezes

„Árpád népe 895 és 907 között fokozatosan visszavette a Kárpát-medencét, mint Atilla a nagy király jogos örökségét. Az Úr 907. évében IV. Lajos (Ludovicus Rex Germaniae) kiadta rendeletét:

„Decretum… ugros eleminandos esse”
A magyarok kiirtassanak!

110 ezer fegyveres kapott parancsot: Sem karon ülő gyermek, sem asszony, sem aggastyán életben nem maradhat! Az ősi hon és a nemzet védelmében negyvenezer harcos ült félelmetes visszacsapó íjával lóra. A négynapos küzdelem a kora középkor legnagyobb csatája, melyben a magyarság fölényes győzelmet aratott.

Ez a diadal a honvédelem alapja. Alapja az elmúlt ezredév történésének.

2016. július 3-án megemlékezés és tiszteletadás lesz a pozsonyi csata hőseinek Budapesten a Hősök terén.

A nagyszabású rendezvény célja a pozsonyi csata fontosságára való figyelemfelhívás, tananyaggá és nemzeti ünnepé tételének elismertetése a magyar kormány által.
A szervezők szeretettel kérnek minden hagyományőrző, íjász, baranta és minden magát lelkében is MAGYAR-nak érző szervezetet, csapatot, szövetséget támogassa ezt a kezdeményezésünket, amire többek között nagy számú karikás ostorost is várnak, mert ostormenet vezeti fel az egész napos rendezvényt.
Az ostormenet a Kodály Köröndtől a Hősök teréig tart majd, a délelőtt és a délután folyamán két alkalommal megy végig a menet.

Várnak továbbá hagyományőrző ruhában megjelenni tudó férfiakat , nőket is, mert hagyományőrző felvonulás is lesz. Ezen felül szeretettel látnak minden az ügyet pártoló lelket is.

További információ: pozsonyicsatamegeml Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Főszervezők: Pálosi Attila – Hagyományőrzők Kőbányai Élő Közösség, Csengődi Csaba – ostormenet , Üllő Vezér Hagyományőrzők, Nyers Csaba – műsorszervező.