Payday Loans

Keresés

A legújabb

IZLAND PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

ITT

AZ EB

LEGNAGYOBB CSODÁJA!

IZLAND

KIEJTETTE ANGLIÁT!

 

Az Anglia–Izland mérkőzéssel zárult a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntője, és óriási meglepetéssel, ugyanis az izlandiak búcsúztatták (2–1) a titkos esélyes „háromoroszlánosokat"!
Izlandi csoda: negyeddöntős a szigetország (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ

ANGLIA–IZLAND 1–2 (1–2)
Nizza, Stade de Nice, 33 901 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
ANGLIA: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier (Wilshere, a szünetben), Rooney (Rashford, 87.) – Sturridge, Kane, Sterling (Vardy, 60.).Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (E. Bjarnason, 77.), Bödvarsson (Traustason, 89.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson
Gólszerző: Rooney (4. – 11-esből), ill. R. Sigurdsson (6.), Sigthórsson (18.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
OLASZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 2–0

Bár Anglia is a kőkeménynek ígérkező, öt világbajnokot felvonultató ágra került, a nyolcaddöntőben Izland kiejtése papíron nem tűnt megoldhatatlan feladatnak.

HODGSON TÁVOZIK 
Roy Hodgson angol szövetségi kapitány a kínos kiesés után bejelentette, hogy ő és két segítője, Gary Neville és Ray Lewington is távozik az angol válogatottól.RÉSZLETEK ÉS TOVÁBBI REAKCIÓK ITT!

De a története első Eb-jén részt vevő szigetországi együttes alaposan megtréfálta az angolokat, akik 1966 óta 19 mérkőzést játszottak a vb-k és az Eb-k egyenes kieséses szakaszában, ám ebből csupán hatszor diadalmaskodtak, sőt a rendes játékidőben csak háromszor nyertek. Anglia legutóbbi négy Eb-s egyenes kiesés mérkőzése tizenegyespárbajba torkollott, ám csak egyet tudott megnyerni ebből.

A találkozó remekül kezdődött: aki húsz percet késett, lemaradt a legfontosabb pillanatokról.

Anglia a negyedik percben előnyhöz jutott Wayne Rooney büntetőből szerzett góljával, de öröme nem sokáig tartott: alig több mint egy perccel később Izland Ragnar Sigurdsson találatával. 1–1

Az izlandiak ráadásul fordítani tudtak: Kolbeinn Sightórsson lövése védhetőnek tűnt, de Joe Hart kezéről becsorgott a labda a kapuba. Hideg zuhany a javából! 1–2

Az Eb-történelem során még sohasem esett három gól egy meccsen ilyen rövid idő alatt.

A szünet előtt Harry Kane járt a legközelebb az egyenlítéshez, de Hannes Halldórson kapus a léc alól kitolta a Tottenham gólvágójának löketét.

Fordulás után Izland előtt adódott az első nagy lehetőség: Sigurdsson ollózása Hartot találta telibe. Az angoloknak nem volt igazán nagy ziccerük az egyenlítésre, végig nyomtak, de nem tudták feltörni az izlandi falat. A túloldalon ellenben Izland többször eldönthette volna a továbbjutást.

Anglia kudarcot vallott – nem először –, Izland pedig az Európa-bajnokság legnagyobb meglepetését szolgáltatta, és készülhet a házigazda franciák elleni negyeddöntőre!

Azt meg csak halkan tesszük hozzá, hogy Izland csupán döntetlent játszott Magyarországgal…

AZ EB EGYENES KIESÉSES SZAKASZA
NYOLCADDÖNTŐ
Június 25. 15.00 Svájc–Lengyelország 1–1 (Shaqiri 82., ill. Blaszczykowski 39.) – 11-esekkel 4–5
Június 25. 18.00 Wales–Észak-Írország 1–0 (McAuley 75. – öngól)
Június 25. 21.00 Horvátország–Portugália 0–1 (Quaresma 117.) – h. u.
Június 26. 15.00 Franciaország–Írország 2–1 (Griezmann 58., 61., ill. R. Brady 2. – 11-esből)
Június 26. 18.00 Németország–Szlovákia 3–0 (J. Boateng 8., Gomez 43., Draxler 63.)
Június 26. 21.00 Magyarország–Belgium 0–4 (Alderweireld 10., Batshuayi 78., E. Hazard 80., Carrasco 91.)
Június 27. 18.00 Olaszország–Spanyolország 2–0 (Chiellini 33., Pelle 91.)
Június 27. 21.00 Anglia–Izland 1–2 (Rooney 4. – 11-esből, ill. R. Sigurdsson 6., Sigthórsson 18.)
NEGYEDDÖNTŐ
Június 30. 21.00 Lengyelország–Portugália Marseille, Stade Vélodrome
Július 1. 21.00 Wales–Belgium Lille, Stade Pierre-Mauroy
Július 2. 21.00 Németország–Olaszország Bordeaux, Matmut Atlantique
Július 3. 21.00 Franciaország–Izland Saint-Denis, Stade de France
ELŐDÖNTŐ
Július 6. 21.00 1. negyeddöntő győztese–
2. negyeddöntő győztese
Lyon, Stade des Lumières
Július 7. 21.00 3. negyeddöntő győztese–
4. negyeddöntő győztese
Marseille, Stade Vélodrome
DÖNTŐ
Július 10. 21.00 1. elődöntő győztese–
2. elődöntő győztese
Saint-Denis, Stade de France

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA
A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti

Június 30., csütörtök, 21.00: Lengyelország–Portugália
Marseille. Kommentátor: Gundel Takács Gábor

Július 1., péntek, 21.00: Wales–Belgium
Lille. Kommentátor: Hajdú B. István

Július 2., szombat, 21.00: Németország–Olaszország
Bordeaux. Kommentátor: Gundel Takács Gábor

Július 3., vasárnap, 21.00: Franciaország–Izland
Saint-Denis. Kommentátor: Hajdú B. István

HOZZÁSZÓLÁSOK
Matador14
2016. 06. 28. 14:34
Donpista! 
Nem a " honfitársaid" beszéltek lekezelően Izlanddal kapcsolatban, hanwm az ANGOLOK! 
Alapesetben így szól a mondás: " MÁS szemében a szálkát, SAJÁT szemében... "
De sajnos élnek köztünk sokan akik fordítva szokták...
RossSatyr
2016. 06. 28. 14:21
A torna nagy része (44 meccs) lezajlott ugyan, de még hátra van 8, én tehát nem sietném el, hogy már most a legnagyobb csodának nevezzek egy valóban nem várt eredményt. Sőt, remélem, Izland vagy Wales felül fogja múlni.
tres
2016. 06. 28. 13:45
Nem nagy meglepetés, simán benne volt, Izland elég jó és hatékony, csak épp nem látványos a játéka, az angolok pedig alulmúlták önmagukat az eddigiekben is.
Mi is megverhettük volna az angolokat némi szerencsével! Engem mindenki lehurrogott, hogy "mi az, hogy ne játsszunk győzelemre?? - Jöhet nekünk bárki, és különben is ez (lenne később) a könnyebb ág!!" ,mert a portugál meccs előtt azt mondtam, taktikázzunk, pihenjünk és inkább kapjunk ki, hogy Angliával játsszunk, netán a horvátokkal, akik még mindig sokkal jobbak nekünk, és felkészülési meccsen sem tudtak megverni. Biztos továbbjutók voltunk, és senki nem vetett volna a szemünkre semmit. Ettől kényelmesebb helyzet nincs is.
Az olaszok biztos csoportelsőként (tehát még helyezés vagy párosítás sem függött tőle) ellazsálták az utolsó meccsüket, és belefutottak egy szégyenteljes vereségbe az írek ellen, amiről ma már senki nem beszél, csak a továbbjutásukról, amihez az (is) kellett, hogy pihenjenek az ír meccsen. Mi pedig egy részsikerért, az áhított csoportelsőségért szédülten belerohantunk egy 0-4 -es kiesésbe a világranglista 2. helyezettjével szemben.
Az olaszok taktikáztak, több lépéssel előre gondolkodtak.
Na és?? Nem ördögtől való dolog. Ezért tudnak jó eredményeket elérni.
A túlontúlig erőltetett becsületesség, és a mindenáron megfelelni akarás nem kifizetődő a sportban.
Rettentően bosszantó, hogy míg (meglepetésre) játéktudásban abszolút megálltuk a helyünket, fejben nem voltunk olyan ravaszak és 'egészségesen önzőek', hogy azt csináljuk, amit a többi csapat csinált volna, és persze hogy eleve pont olyan képtelen helyzetbe kerültünk a továbbjutási lehetőségeket illetően, hogy ez a hátrányunk lett a vesztünk a 16 között.
Az ilyen helyzetek kezelése is egy fejezete annak az eredményesség szempontjából fontos dolognak, amit úgy szoktak emlegetni, hogy 'tornarutin'. És ebben viszont nyilván nincs túl sok tapasztalatunk, sajnos...
Majd legközelebb.
Zsozso34
2016. 06. 28. 13:22
Egyébként nálunk most jön csak a neheze.Itt egy nem várt jó eredmény.Ezt kéne ügyesen kihasználni.Mert mi magyarok képesek vagyunk a jó szituációkat elcseszni.Például Nagy Ádámot bagóérz 1.5 mm eur ért nem adnám se.a Benficának se a Barcának.Lovrencsics menjen erősebb bajnokságba ne a Fradiba.Magam ellen beszélek fradista révén by the way.Fiola is menjen külföldre. Kádár aki számomra az egyik legjobb volt sürgőssen jöjjön el a Lechtől.Kleini többet fog játszani a Brémenben.Dzsudzsi hagyja ott a Bursasport van már egy rakás pénze menjen komolyabb csapatba erősebb bajnokságba.Az eb n látott Dzsudzsák beférne jóval erősebb csapatokba.Németh Krisztián hagyja ott a bohócligát.Lang igazoljon erősebb csapatba.Mert hosszabb távon fejlődni csak így tudnánk.A vb re sokkal nehezebb lesz kijutni lehet hogy nem is sikerül de most kell kijönnünk a posványból mikor ha nem most????????
Zsozso34
2016. 06. 28. 13:11
Az izlandiaknak meg egy nagy gratula.A jobb képességű angolokat verték meg. A játékuk pedig a sziklaszilárd védekezés. Erre alapoznak.És jól teszik.A franciák ellen sem esélytelenek bár náluk is el fog jönni egy holtpont.Szurkolok hogy továbbjussanak mert akkor még jobban felértékelődik az amúgy sem gyenge szereplésünk
Zsozso34
2016. 06. 28. 13:06
Gringoman akkor mire írtad azt hogy ne legyünk pozitívan elfogultak?
hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
2016. 06. 28. 12:07
drLazio
Már csak a Nemzetközösségből kéne kilépniük, meg a NATO-ból. 
:-D
hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
2016. 06. 28. 12:06
donpista
Annyiban igazad van, hogy ez az izlandi játék, önmagában magasabb rendű taktika, mint a spanyoloké. 
Nyilvánvalóan nem lehet olyan keretet kiállítani, technikailag főleg, mint a spanyol, vagy akár az angol keret (habár utóbbi...). Az, hogy egyszerűen nem lehet minden posztra Iniesta, Busquets, Alba szintű gyereket szülni ott, ahol az egész országban lehet kábé ötvenezer szülőképes nő, az tény. De ezt nagyszerűen lehet fizikai felkészültséggel, még inkább magas szintű taktikával, és legfőképp az ebből a kettőből adódó magas szintű pszichés alkalmassággal ellensúlyozni. 
Amikor Conte beszélt Xavi véleményéről, miszerint az olaszok a Barca és az Atlético játékát ötvözik, vicces, de Izland jutott eszembe. Más szinten képzett játékosokkal, de a tartalom nagyon hasonló.
drLazio
2016. 06. 28. 11:08
Úgy belejöttek a kilépésbe a favágók, hogy az EU tán az EB-ből is kiléptek :)
Tepelenti
2016. 06. 28. 10:56
Tetszenek ezek a számolgatások, de teljesen feleslegesek, és irreálisak. Szerencsétlen az a megközelítés, hogy: ha A megveri B-t és B megveri C-t, akkor A biztos, hogy megveri C-t, pedig ezek a filozofálgatások mind ilyen alapokon nyugszanak. Hadd számoljak most én is egy kicsit szélsőségesen, a magyarokat nem érintve:
A német-lengyel mérkőzés végeredménye 0:§ lett. 
Az egyik szélsőség: a németeknek ugyanez a helyzetkihasználásuk, mint amit produkáltak, de Millik nem szerencsétlenkedi el 2 db 100 %-os helyzetét. Akkor 2:0 a végeredmény a lengyelek javára. 
A másik szélsőség: a lengyelek ugyanazt produkálják, mint a meccsen, azaz 0 gól, a németek viszont helyzeteik felét belövik. Minimum 4:0 a végeredmény a németek javára, óvatosan számolva. És ugyanarról a mérkőzésről beszéltem, a játékvezetőkkel pedig nem is foglalkoztam...
Master_Mind
2016. 06. 28. 10:27
"donpista2016. 06. 28. 09:56
Hogy mennyire lekezelően beszéltek a honfitársaink az szigetlakókról..."
Persze, a brit szigetlakokrol. :D
ImadlakRebi
2016. 06. 28. 10:25
Mi ebben a csoda? Anglia egy rakás hulladék, 50-50 volt a meccs előtt is. Persze gratula Izlandnak, de ez a túlértékelt, túlsztárolt Anglia kb Portugália szintjén sincs.
donpista
2016. 06. 28. 09:56
Hogy mennyire lekezelően beszéltek a honfitársaink az szigetlakókról és lám csodát csináltak.A tegnapi közvetítés studió "szagértői"-egyébként szimpatikus társaság- még rátettek két lapáttal a magyar-izlandi meccsről beszélve:"a sok passzos játékunkkal elfárasztottuk az ellenfelünket és ezt kihasználva sikerült az egyenlítés." Mikor ezt hallottam felordítottam kínomban! Ebből az "elfárasztott" csapatból tegnap az egyik játékos 13 km-t futott a mérkőzésen.. Jobb lett volna ha hallgatnak.
Egyébként már unalmassá válik mindig azt is hallani:"Ők ennyit tudnak de azt nagyon jól!" Hogy mit is tudnak ők és nagyon jól: az igen szervezett zárt védekezés+ iszonyatosan gyors 2-3 passzos életveszélyes kontrák.Ezt a világon ők csinálják a legjobban amihez meg vannak a játékosaik és nem a megszokott sokpasszos "barcás" tili-tolit amire most a spanyolok is ráfáztak a teljes stílusváltást végrehajtó/agresszívebb támadójáték/ olaszok ellen.
gringoman
2016. 06. 28. 09:51
Zsozso, nem értem, miért írod ezt, amikor én sem mondtam ellenkezőjét, sőt ebben egyetértek. Sztem nem értetted, amit írtam.
gringoman
2016. 06. 28. 09:51
A belgákat mi tettük naggyá, a megbomlott szervezetlenségünk ( fizikai és mentális fáradtság) miatt. Ehhez a hirtelen kieső Kleini is pluszban nagyot emelt.
A belgák Izalndot nem verték volna meg, és ezzel mindent elmondta,, mi volt nálunk a gond.
A belgáknak nagy mázlijuk, Wales-szel találkoznak!
Zsozso34
2016. 06. 28. 09:50
Gringoman az izlandiakat lefociztuk a pályáról szinte helyzetük sem volt és kaptak egy kamu 11 est.Ez nem elfogultság hanem a realitás
Matador14
2016. 06. 28. 09:49
Laki1975:
Köszi! 
Most már csak a következő havi FIFA sorrend lesz érdekes. ))
Zsozso34
2016. 06. 28. 09:48
Szerintem se kell azzal foglalkozni mi lett volna ha nem csoportelsők vagyunk.Az eb előtt reménykedtünk hogy esetleg harmadik helyen tovább csúszhatunk.Szerintem ez így volt tökéletes.A belga csapattól nem nagyon estem hasra. Egy Hazarddal voltak jobbak egyszerűen nem tudtuk szerelni megállítani.Sajnos ellenünk feltámadtak azok a játékosok akik az ebn szart se mutattak.Cr7 és Hazard is láthatatlan volt eddig.Szerintem azok is maradnak.Túlzásnak tartom hogy ezt a belga csapatot az eb győzelenre esélyesnek tartják.Gyengék.
gringoman
2016. 06. 28. 09:46
Zsozso, ne legyünk most meg pozitívan elfogultak!
Linekernek azért igaza volt, csak sarkosan fejezte ki magát.
A régi szervezettségünk a belgák ellen szinte teljesen eltűnt, de ez egy folyamat volt, mert a portugálok ellen is már pislákolt.
gringoman
2016. 06. 28. 09:45
Már jobban vagyok a 0-4-es sokk után :), de IZLAND elvitte tőlünk valóban az igazi show-t Wales-szel együtt.
ŐK nem engedtek ki, meg tudták tartani szervezettségüket, nekünk már leeresztve csak az akarat maradt a régi.
Vagy 3 meccsre kalibrálták Storckék a csapatot, vagy a portugál meccs után vmit elrontottak.
Ettől függetlenül az első 3 meccsen mutatottak alapján akár a top8, vagy Wales-en át akár még a tOp4-be is bejuthattunk volna.
Szenzációsak volt az első 3 meccsne a Fiúk. A negyediken csak a szívük vitte őket, de ez nagyon.
A 3. és a 4. meccset sztem a szakmai stábnak ki kell elemezni, mi történt!
Grat mindenkinek, aki ehhez a szép szerepléshez hozzájárult!
IZLAND pedig ezzel a kiegyensúlyozottsággal fölénk nőtt, hiába voltunk a 2. meccsünkön jobbak náluk. 
El kell ismerni, ennek köszönhetően, ők vitték el a pálmát!
Én a németek mellett nekik fogok szurkolni, na meg a lengyeleknek! :)