Payday Loans

Keresés

A legújabb

A "gyűlöletbeszéd" vád PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Aggasztónak tartom, hogy egy bíboros nem védelmezheti a családokat anélkül, hogy szabadságát és pozícióját veszélyeztetve megtámadnák!

Aggasztónak tartom, hogy homofóbnak kiáltják ki azt, aki kiáll házasság mint egy férfi és egy nő szövetsége mellett!

ALÁÍROM
Kedves Jenő!

Büntetőeljárás indult Valencia érseke, Cañizares bíboros ellen gyűlölet-bűncselekmény vádja miatt, mivel "meleg birodalomról" beszélt, bírálta a radikális feminista csoportokat és elutasította Európa "nyitott ajtók" bevándorlási politikáját.

Nem sokkal a bíboros kijelentései után több LMBT és feminista csoport a spanyol jogban megjelenő gyűlölet bűncselekményre való buzdítással vádolta meg a bíborost a Valenciai Bíróságon. A Valenciai Kormány elnöke, a szocialista Ximo Puig elítélte a bíborost a regionális parlamentben. A Valenciai Parlament elnökhelyettese, Minica Oltra is csatlakozott hozzá, sajtótájékoztatóján ezt állítva: "a szavai a gyűlölet érzésére, és ezért gyűlölet-bűncselekményekre is ösztönöznek (...) az üzenete nőgyűlölő, és megalázza a nőket".

Cañizares bíboros a következőképpen fogalmazott:

"A nálunk érvényben lévő szabályozás szembe megy a családdal. A helyzet komoly, amely a jövő társadalmára is hatással van. Foglalkoznunk kell a házasság és a család stabilitásával, és rendkívüli társadalmi kérdésként kell kezelnünk a családok támogatását és nyilvános elismerését.”

"A családok kultúránkban folyamatos komoly fenyegetésnek vannak kitéve." "Gondoljunk csak a családellenes a szabályozásunkra, a politikai és társadalmi erők intézkedéseire, a meleg birodalomra és a hozzá kapcsolódó mozgalmakra és akciókra, a radikális feminizmus eszméire vagy a legalattomosabbra mind közül, a gender elméletre.”

http://www.citizengo.org/hu/sc/35250-kiallunk-meghurcolt-biboros-mellett

 

A fentivel párhuzamosan a spanyol Menekültügyi Támogatási Hálózat is bepanaszolta a bíborost, mivel azt állította, hogy „nem minden menekült tiszta búza”, utalva ezzel a németországi nőkkel szembeni erőszakos cselekedetekre és arra, hogy van rá esély, hogy a menekültekkel dzsihádisták is érkeznek Európába. A Hálózat szerint Cañizares bíboros célja az alkotmányos rend aláásása.

Jelen állás szerint, ha a bíborost elítéli a bíróság, három éves börtönbüntetést is kaphat.

Ne hagyjuk, hogy megbüntessék a bíborost értékei felvállalásáért és kimondásáért. Alkotmányos jogunk véleményünk kinyilvánítása. Ne hagyjuk, hogy belénk fojtsák a szót azzal, hogy lehomofóboznak minket, és meggyőződésünket gyűlöletbeszédnek állítják be! A házasságot egy férfi és egy nő szövetségének tartókkal miért nem toleránsak a tolerancia hirdetői?

A petíció aláírásával közvetlenül Valencia polgármesterének, Joan Ribónak küldünk üzenetet, illetve a Cañizares bíborost támadó politikai csoportok képviselőinek.

http://www.citizengo.org/hu/sc/35250-kiallunk-meghurcolt-biboros-mellett

Üdvözlettel:

Zaymus Eszter és a CitizenGO csapata

U.i.: Nemrég Imrényi Dávid vendégei voltunk Frivaldszky Edittel a Lánchíd Rádió Kulissza című műsorában. Családvédelemről, a CitizenGO-ról és az AnyaApaGyerekek kezdeményezésről beszélgettünk. A műsort itt tudja meghallgatni.