Payday Loans

Keresés

Szilaj Csikó PDF Nyomtatás E-mail
Mai magyar könyvkiadás és folyóirat-választék
A Szilaj Csikó e heti kínálatából


KIEMELT AJÁNLATUNK

Somogyi János

Terroristák és kiscserkészek

Ebben a társadalmi-politikai patthelyzetben egy nemzeti radikalizmusáról ismert személy úgy gondolta, hogy ha a politikusok kivárnak, semmit sem tesznek, akkor neki kell cselekednie a haza üdvére. (...) Van azért egy nem jogi, hanem inkább erkölcsi vetülete is az ügynek. Ennek a nemzeti radikális cselekménysorozatnak a vezetője forradalmi hevületében nem gondolt ezeknek a mégoly ártatlannak minősíthető tetteknek az esetleges büntetőjogi következményeire. Ezért ma egy tucatnyi nagyon rendes, nagyon tisztességes, hazafias érzelmű fiatal felnőtt ül a vádlottak padján, és bízik a bíróság jóindulatában.
Reménykedjünk, hogy nem hiába.
tovább

CIKKEK

Versvilágok határán
Varga Rudolf, Szilaj Csikó
Lehet, hogy e könyv alanya, főhőse nem ért vele egyet, de külső szemlélőként úgy gondolom, Botz Domonkos jó értelemben vett világcsavargó, amely megállapítás nem csupán az országok, földrészek közti értelemben, de a négydimenziós földi és az azon túl mutató metafizikai értelemben vett világok közti gondolati utazásokat, kószálásokat is jelenti.
tovább

Európa nem egyenlő az Európai Unióval
Bencsik Gábor, mandiner.hu
Európa-párti vagyok, Unió-párti vagyok, tisztelettel tekintek az iszlámra, értéknek tekintem a szolidaritást, és nemmel szavazok a kvótára. − Újra és újra csőbe vagyunk húzva. Ellenfeleink a mi nézeteinket olyan nézetekkel mossák össze, amelyeket magunk is ellenzünk, a saját nézeteiket pedig olyan értékek mögé rejtik, amelyeket mi magunk is vallunk. Legfőbb ideje véget vetni ennek a gyakorlatnak. Válasszuk hát szét a dolgokat. Hazugság, hogy Európa egyenlő az Európai Unióval.
tovább

Irodalmi pályaudvar II. A második megálló
Gyimesi László, Szilaj Csikó
Nem tudom, lesz-e majd egy harmadik pályaudvar ezen az irodalmi körvasúton. Azt kívánom, hogy legyen, mert az ilyen beszélgetések emberi módon, tehát nem a zászlók és jelszavak szintjén hozhatnak közel bennünket, íróembereket egymáshoz, hogy ennek a közeledésnek eredményeként a becsületünk is nőjön azok előtt, akik miatt egyáltalán létezünk: az Olvasók előtt.
tovább

Terroristák és kiscserkészek
Somogyi János, Szilaj Csikó
„A bíróságok a jogalkalmazás során a jogszabályok szövegét elsősorban azok céljával és az Alaptörvénnyel összhangban értelmezik. Az Alaptörvény és a jogszabályok értelmezésekor azt kell feltételezni, hogy a józan észnek és a közjónak megfelelő, erkölcsös és gazdaságos célt szolgálnak”. Ebből, jelen esetben, kiemelném a józan észnek való megfelelőséget.
tovább

A Trump-jelenség szorzata. A felvonultatott szereplők tevékenysége rávilágít, hogy a modern demokráciákban mi a politika befolyásolásának eszköztára…
Lóránt Károly, Magyar Hírlap
Legfontosabbak a donorok, akik a rendszert pénzzel látják el, de a pénz önmagában nem elég. Kellenek agytrösztök, amelyek a kívánt érdekek melletti ideológiát szolgáltatják..., de ők sem érnének sokat, ha ezek a nézetek nem érnék el a tömegeket, nem jelennének meg a sajtóban, tehát kell a média... Az sem jó, ha a politikus a semmiből készen jön elő. Már a leendő politikusokat is figyelni és támogatni kell...
tovább

Ákos: Csak a liberális remixet csócsálták
Lukács Csaba, mno.hu
Nyilvánvaló, hogy egy ilyen volumenű, alapvetően politikai célzatú támadástól senki sem lehet felhőtlenül boldog. Korábban már átéltem hasonlót, az kissé szervezetlenebb és durvább volt, amikor 2002-ben lenáciztak – természetesen ugyanazok, mint most, ugyanazon aljas indokból. Ez a „kultúrkör” ezúttal komoly élőerőt mozgósítva két nap alatt több tucat lejárató cikket gyártott, ezzel elérte, hogy a főtámogatónk úgy bontson szerződést velem, mintha legalábbis pedofil vagy cserbenhagyó gázoló lennék. Pedig aki veszi a fáradságot és végignézi... 
tovább

Ezért va­dász­nak a szci­en­to­ló­gu­sok az is­ko­lák­ban is!
nínó, ripost
Élet­ve­szé­lyes, kamu drog­el­vonó kúrát aján­la­nak, köz­ben sok mil­lió fo­rint­tal le­ve­szik a sze­ren­csét­len ál­do­za­to­kat. Ha kell, köl­csönt aján­la­nak... Jártunk iskolai drogmaratonon, magunkat kábítószeresnek kiadva bejelentkeztünk drogelvonó kamutanfolyamokra, végighallgattuk, mit kaphatunk potom 4 millió 400 ezer  (!) forintért. (Egy hozzászóló: „Jók az eredményeik: már több ember meghalt a kezeik között..." https://en.wikipedia.org/wiki/...)
tovább

Az Európai Bizottság ne finanszírozza az uniós döntéseket befolyásoló melegszervezetet!
CITIZENGO
Az ILGA Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) a leszbikus, meleg, transznemű és interszexuális csoportok ernyőszervezete, egyben óriási hatalommal bíró propaganda-gépezet az Európai Unió intézményeiben. Nem kitaláció, saját honlapjukon hirdetik, hogy tevékenységük célja az uniós jogszabályok „befolyásolása”. A helyzet különlegessége abban rejlik, hogy ez a szervezet az Európai Bizottságtól hatalmas összegeket kap, hogy befolyásolja az uniós intézményeket.
tovább

Mongóliáig gurulnak a székely motorosok
Veres Réka, Székelyhon.ro
Álomtúrájára indul két Magyarországon élő, Székelyföldről származó motoros: két keréken fedezik fel Mongólia, Oroszország és Kazahsztán tájait.A szentegyházi Prodaniuk ’Dini’ Dénes és a sepsiszentgyörgyi Verzár ’Oszi’ Oszkár Suzuki DLV-Strom 650-es motorokat meglovagolva vág neki a nagy kalandnak június ötödikén.
tovább

FILMEK


Merkel esete a német zászlóval
tovább

A párizsi klímacsúcson megtörtént a világ újrafelosztása − Dr. Bogár László, Jakab István, VNTV
tovább

A devizahiteles petíciót elutasító Wikström képviselő most migránsokat indít el Európába (Morvai)
tovább

Megsemmisült a vád a Budaházy és társai elleni Magyarok Nyilai perben

tovább
A társadalmi önszerveződés honlapja