Payday Loans

Keresés

A legújabb

ADY
MAGYAR ÉLETMINŐSÉG
2016. május 27. péntek, 14:00
ADY ENDRE...
a magyar és a szabadkőműves

Intés az őrzőkhöz

Őrzők, vigyázzatok a strázsán,

Csillag-szórók az éjszakák,

Szent-János-bogarak a kertben,

Emlékek elmult nyarakon,

Flórenc nyarán s összekeverten

Bucsúztató őszi Lidónak

Emlékei a hajnali Párás,

dísz-kócos tánci termen,

Történt szépek, éltek és voltak,

Kik meg nem halhatnak soha,

Őrzött elevenek és holtak,

Szivek távoli mosolya,

Reátok néz, aggódva, árván,

Őrzők: vigyázzatok a strázsán.

Őrzők, vigyázzatok a strázsán,

Az Élet él és élni akar,

Nem azért adott annyi szépet,

Hogy átvádoljanak most rajta

Véres s ostoba feneségek.

Oly szomorú embernek lenni

S szörnyüek az állat-hős igék

S a csillag-szóró éjszakák

Ma sem engedik feledtetni

Az ember Szépbe-szőtt hitét

S akik még vagytok, őrzőn, árván,

Őrzők: vigyázzatok a strázsán






+


MEGJELENT!

Egy nagyon fontos könyv! 2 könyv már született Ady Endréről és a szabadkőművességről RAFFAY ERNŐ tollából. Most a felesége megírta CSINSZKA történetét...

Egy kivételes nőről, egy kivételes nőtől, kivételes nőknek és férfiaknak...


VASTAG ANDREA:

CSINSZKA - a "Halálra szánt kivételes virág..."

Ismertető:

E könyv, amelyet most kezében tart az olvasó, „elhallgatás, kultikus elragadtatás, hagyományos elfogódottság vagy hamis kegyelet” nélkül, új módszerek, új látásmód alkalmazásával közelíti meg a félig költő, félig asszony, egészen ember Csinszka életét.

A szerző Csinszka életét merőben új tudományágak és szemléletmódok eredményeinek alkalmazásával írja meg, úgy, hogy minden megírt fejezetben a lényeget: a Főhős lelkét kutatja. Azt, hogy Csinszka, e jeles erdélyi családból származó ember – Vastag Andrea megfogalmazásával - „a gyermekkorától kezdve belé rögzült rossz családi minták, modellek, a benne kialakult szorongások és komplexusok, illetve az eredendően benne hordozott, őseitől örökölt gének következtében mit és miért úgy tett életében, ahogyan.” Ítélkezés és eszményítés nélkül – tudósra jellemző nagy ismeretanyaggal, ám nagy beleérzéssel, megértéssel és szeretettel.Egy huszonéves fiatal hölgy, Vastag Andrea, kezdő tudós és író meglep könyvet írt egy másik fiatal hölgyről: Boncza Bertáról. Arról a Csinszkáról, aki alig negyven évet élt, s volt két férje, két művész: Ady Endre és Márffy Ödön. A két férj mellett ismert számos férfit és nőt, akik, hozzá hasonlóan, valamennyien sajátos egyéniségek voltak.

E könyv, amelyet most kezében tart az olvasó, „elhallgatás, kultikus elragadtatás, hagyományos elfogódottság vagy hamis kegyelet” nélkül, új módszerek, új látásmód alkalmazásával közelíti meg a félig költő, félig asszony, egészen ember Csinszka életét.

A szerző Csinszka életét merőben új tudományágak és szemléletmódok eredményeinek alkalmazásával írja meg, úgy, hogy minden megírt fejezetben a lényeget: a Főhős lelkét kutatja. Azt, hogy Csinszka, e jeles erdélyi családból származó ember – Vastag Andrea megfogalmazásával - „a gyermekkorától kezdve belé rögzült rossz családi minták, modellek, a benne kialakult szorongások és komplexusok, illetve az eredendően benne hordozott, őseitől örökölt gének következtében mit és miért úgy tett életében, ahogyan.” Ítélkezés és eszményítés nélkül – tudósra jellemző nagy ismeretanyaggal, ám nagy beleérzéssel, megértéssel és szeretettel.

RAFFAY  ERNŐ


A könyv eddig soha nem látott és sehol nem publikált képekkel jelent meg!

 

ALAK: B/5


TERJEDELEM: 400 oldal


ÁRA: 2900 Ft (!!!)


Kapható a Két Hollós könyvesboltban (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a. telefon: 299-0032)

és rendelhető: http://kethollos.hu/termek_reszletek?pid=916


LAST_UPDATED2