Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél - 2016 május 25. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 május 25.
Locations of visitors to this page
Támogatás
99Húszmillió!
Feliratkozás
Olvasás honlapon Programajánló Facebook
Miként 2010 óta minden évben, 
Trianon 96. évfordulóján is lesz

Összmagyar Megmozdulás Versailles-ban

Részletek: mvsz.hu

Versailles


Hatalmas a baj Franciaországban. Leállítják az atomerőműveket
2016-05-25 rt.commeteon.org

A Nogent-sur-Seine atomerőmű dolgozói ma reggel megszavazták, hogy 24 órás sztrájkkal tiltakoznak a kormány munkaügyi reformjai ellen ezért ma 21 órától leáll a munka a létesítményben. A szakszervezet szerint a többi francia atomerőmű is követi a Nogent példáját, ezekben most szavaznak a munkások, hogy csatlakozzanak e a sztrájkhoz.

Hatalmas a baj Franciaországban. Leállítják az atomerőműveket

Hatalmas csapás lesz ez a francia gazdaságnak ugyanis az elektromos áram 75 százaléka atomenergia előállításával történik az országban. 

Tegnap óta benzinhiány van Franciaországban ugyanis a munkaügyi reformok miatt tiltakozó olajfinomító munkások sem dolgoznak, ők el is barikádozták az olajfinomítókhoz vezető utakat. 

Manuel Valls kormányfő tegnap kijelentette, hogy nem enged a követeléseknek és kész akár a hadsereget is bevetni, hogy rend legyen az országban. 

Hatalmas a baj Franciaországban. Leállítják az atomerőműveket

Kapcsolódó: 
NyertünkNyertünk (tuaregblog.blog) 
Fontos pert, ráadásul. A konkrét ügynél pedig tán még lényegesebb, hogy felcsillant a jogállam piciny sugara a bíróságon, mert tapasztalatunk az, hogy egyébként már ott is terjed az önkényuralom sötétje. Volt ugyebár a számos ellenünk lefolytatott éjszakai rendőrattak közül egy, aminél nem voltunk hajlandóak kimenni jogerős tüntetésünkről a Kossuthon, és ezért kivittek minket, meg persze föl is jelentettek. Az alapsztorit megírtam Felségsértés címen nemrég. 
Zavargások Brüsszelben, a rendőrség vízágyúkat vetett beZavargások Brüsszelben, a rendőrség vízágyúkat vetett be (balrad.com
Több mint 60 ezren vonultak utcára kedden Brüsszelben Charles Michel jobbközép kormányának megszorító politikája miatt, a békésnek indult tüntetések zavargásokba torkolltak, az aktivistákat a rendőrség vízágyúkkal oszlatta szét. Legalább egy rendőr és számos aktivista is megsérült. A békésen indult, hatóságok által engedélyezett tüntetés vége felé néhány tucat ember elkezdett köveket dobálni a rendőrségre, majd tülekedés tört ki a tömeg soraiban. 
AZ ELHALLGATOTT LENGYEL ISZLÁM ELLENES MEGMOZDULÁS Az elhallgatott lengyel iszlám ellenes megmozdulás (videó). Frissítés!(internetfigyelo) 
A vonulás fenségessége egyértelmű! 51 percen keresztül, zenei aláfestés mellett, szöveg nélkül, csendben vonul a kereszténységet megvédeni elszánt lengyel tömeg! Libabőrösen néztem végig az egész filmet!!! Ajánlom minden magyar hazafinak!!! A lengyel hazafiak példát mutatnak összefogásból és kiállásból Európa értékei mellett, az iszlamizáció ellen!
Tömeg! Egy lépést előre lépj!Tömeg! Egy lépést előre lépj! Ezer családot lakoltattak ki a moratórium lejárta óta(balrad.com
Országszerte megközelítőleg ezer családot lakoltattak ki otthonából a kilakoltatási moratórium lejárta óta. Körülbelül ötezer ember vesztette el egyetlen otthonát, több tucatnyi családtól elvették és állami gondozásba helyezték kiskorú gyermekeiket, mert a szülőknek nincs hol lakniuk - tudatta a Magyar Szociális Fórum kedden kiadott tájékoztatásában. A kilakoltatások legfőbb oka a fizetésképtelenség. 
Polgár ZoltánZoltán Polgár: ORBÁN KORMÁNY! ELÉG VOLT AZ EMBERTELENSÉGBŐL!
MILYEN KORMÁMNYZAT AZ, AMELYIK A SAJÁT ÁLLAMPOLGÁRAIT SZÓ NÉLKÜL HAGYJA KILAKOLTANI, EGY SZÓ NÉLKÜL, TESZI HAJLÉKTALANNÁ! MILYEN KORMÁNYZAT AZ, AMELYIK HAGYJA HOGY ÉRVÉNYTELEN BANKI SZERZŐDÉSEK ALAPJÁN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT RAKJANAK KI AZ OTTHONUKBÓL?!?! A KORMÁNYZAT AZONNAL ÁLLÍTSA LE A KILAKOLTATÁSOKAT!!!! 
Itt az adatolt bizonyíték: az osztrák belügy csalt a választásoknál Itt az adatolt bizonyíték: az osztrák belügy csalt a választásoknál - az osztrák sajtó hallgat (lovasistvan.hu
Aki ráklikkel az alábbira, ott láthatja a táblázatot az adatsorokkal: 146,9 %-os (!) részvételt hazudtak. Bizonyíték a csalásra: az osztrák belügyminisztérium közzétette a hivatalos választási eredményeket. Aki megnézi, mit jelentettek ezek az adatok a mintegy 11 ezer lakosú, festői Waidhofen an der Ybbs városkában, azt látja, hogy ott a szavazók 146,9 %-a (!) adta le szavazatát. Vagyis a lehetséges maximum (minden szavazásra jogosult szavaz is) majdnem másfélszerese. És az osztrák sajtó ezt "nem vette észre". 
Gerd Müller azt javasolja, hogy az EU költségvetésének 10 százalékát fordítsák a menekültválságraAusztria: már szabad beszélni a 146,9 %-os választási csalásról; végképp megőrült az EU gazdája (is) (lovasistvan.hu
A német fejlesztési miniszter, Gerd Müller azt javasolja, hogy az EU költségvetésének 10 százalékát fordítsák a "menekültválságra". Tegnap este 10 óra előtt néhány perccel az osztrák napilap végre ki merte nyögni, hogy valami nem stimmel a belügyminisztérium számadataiban - miután idézhette a hazug adatok forrását. "146,9 százalékos választási részvételi arány Waidhofen/Ybbsben" címmel ad hírt a vasárnapi elnökválasztás "hivatalos" belügyi adatairól, és azt így kezdi: "a belügyminisztérium választási osztályának vezetője hétfőn este kijelentette..., az eredményt korrigálják". 
Sondersprengel in Linz: 598% Wahlbeteiligung?Linzben mégnagyobb volt a csalás! Majd 600 %-os volt a részvételi arány.(monatliche.at
Zöldek: Európa felelőssége befogadni a migránsokatZöldek: Európa felelőssége befogadni a migránsokat (888.hu
Yannick Jadot, az Európai Zöld Párt francia EP-képviselője szerint Európának morális és jogi felelőssége a bevándorlók befogadása, aggodalomra pedig semmi ok: "gazdag kontinens vagyunk". A zöldpárti képviselő, Yannick Jadot a France 24 vendége volt hétfőn, a műsorban többek között a migránsválságról és a szélsőjobboldal előretöréséről kérdezték, példaként említve az Osztrák Szabadságpártot. 
Ezzel gyakorlatilag beismerték, hogy két éve csaltak a választásonEzzel gyakorlatilag beismerték, hogy két éve csaltak a választáson (b1.blog) 
Az még csak hagyján, hogy 8 magyar alkotmánybíró szerint azt a választói csoportot, amelyik közvetlen és erősebb, valamint intenzív kapcsolatban van Magyarországgal, diszpreferálni kell azokkal szemben, akik szerintük sincsenek közvetlen, erős és intenzív kapcsolatban Magyarországgal. Tudniillik a határon túli szavazók számára kényelmi okokból megengedett a levélben szavazás, a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, de külföldön dolgozók számára viszont meg kell nehezíteni a választást, ezzel akadályozva őket politikai jogaik gyakorlásában. 
UJHELYI ISTVÁN A VÁLASZTÁSI TÖRVÉNY AZONNALI MÓDOSÍTÁSÁRA SZÓLÍTOTTA FEL A KORMÁNYTUjhelyi István a választási törvény azonnali módosítására szólította fel a kormányt(gepnarancs.hu
A külföldön tanuló vagy dolgozó magyar állampolgároknak is szavazhassanak levélben. Akárcsak korábban a romániai, most az ausztriai elnökválasztást is a levélben leadott voksok döntötték el - hangsúlyozta kedden Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő, aki ezért a választási törvény azonnali módosítására szólította fel a kormányt annak érdekében, hogy a külföldön tanuló vagy dolgozó magyar állampolgároknak is szavazhassanak levélben. 
AZ UNIÓ MINDENÁRON ELSZIGETELI MAJD A POPULISTA PÁRTOKATAz unió mindenáron elszigeteli majd a "populista" pártokat (alfahir.hu
Az EB mindent megtesz, hogy ne csússzon ki a markából az uniós politika irányítása, és akár teljesen antidemokratikus módon, gyakorlatilag pofára vonnák meg a beleszólás jogát az általuk szélsőségesnek, vagy populistának tartott pártoktól: "Norbert Hofer ugyan elbukta az osztrák elnökséget, de ha nyert volna, akkor is kimarad az uniós döntéshozatalból. Az Európai Unió minden olyan szélsőjobboldali, vagy populista kormányt elszigetel és szankcionálni fog, akik a migránsokkal szembeni társadalmi elégedetlenséget meglovagolva kerülnek hatalomra, vagy államfői pozícióba. 
Beke István édesapja szerint képtelenek a terrorvádakBeke István édesapja szerint képtelenek a terrorvádak (foter.ro
Szó sincs semmilyen puskaporról és bombáról - nyilatkozta. A Bekéékkel szimpatizáló erdélyi magyar ifjúsági szervezetek eközben újabb tüntetést terveznek. Újdonság és döbbenet nemcsak számomra, hanem mindenki számára, aki ismeri a fiamat és Szőcs Zoltánt, az az állítás, hogy kaptak tíz kilogramm puskaport és hat gránátot, amivel fel akarták robbantani december elsején a fél várost, valamint hogy az elkobzott petárdák tíz százalékával elvégzett kísérlet szerint a feltételezett robbantás nagy kárt okozott volna". 
Hunnia per: Szikinger védőbeszéd 01/1 2016.05.20.Boldog az az ország, amelynek ilyen terroristái vannak - Hunnia per: Szikinger védőbeszéd (youtube.com
Dübörgő elszámoltatás: 2006 ősze miatt Gaudit állítják bíróság eléDübörgő "elszámoltatás": 2006 ősze miatt Gaudit állítják bíróság elé(facebook.com
Gyurcsány szabadlábon, Gergényiék felmentve, a 2006 őszi igazságtételért küzdő nemzeti jogvédő a büntetőbíróság előtt, tíz évvel a 2006 őszi rendőrterror után- ez a mérlege jelenleg a NER 2006 őszi igazságtételének.


Kiborítják a magyar szennyest
2016. május 23. Napi.hu

Még kelet-európai mércével mérve is túlmegy az uram-bátyám kapitalizmus minden határán az, ami a Magyar Nemzeti Bank alapítványai körül folyik. Így jellemezi a magyar jegybank körüli botrányt egy külföldi szakértő.

Kiborítják a magyar szennyest

Matolcsy György újraírva a jegybankokra vonatkozó szabályozást beveszi a családtagjait és a barátait a bank pénzének elosztásába. Mindezt az Európai Unió (EU) egyik tagországában teszi. Amióta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke lett, egymilliárd dollárnyi összeget tolt át hat alapítványba az MNB-től, fittyet hányva a felügyelőbizottság ellenkezésére és az EU rosszallására. 

Ezekkel a megállapításokkal indul a Bloomberg cikke, amely részletesen ismerteti nemzetközi olvasótáborával az MNB körüli botrányt. A cikkből kiderül, hogyan jutottak pénzhez az alapítványokból Matolcsy rokonai és Orbán Viktor miniszterelnök szövetségesei, továbbá hogyan adtak ki a bankelnökről szóló, illetve általa írt könyveket, és hogyan vásárolták vissza azok egy részét. 

El akarták titkolni

Matolcsy szerint ez a forrás - nagyjából megfelel a NATO-tag Magyarország védelmi büdzséjének - új helyén már nem közpénz, és Orbán Viktor miniszterelnök harcolt azért, hogy ennek jegyében titkosítsák felhasználását. A hatalom ellenfeleinek ritka sikere volt, amikor az Alkotmánybíróság ezt megakadályozva leszögezte, hogy a közpénz így nem alakulhat át magánpénzzé. 

A kiterjedt patrónusi rendszer nyilvánosságra kerülése sok magyart megdöbbentett, pedig többségük támogatta Orbán - akit a Bloomberg Vlagyimir Putyin orosz elnök rajongójaként jellemez - manővereit az úgynevezett illiberális állam kialakítása felé. A magyar kormányfő pártja 2010-ben és 2014-ben is kétharmados többséget szerzett a parlamenti választásokon. 

Ez durva!

Gyakorlatilag egy nagy halom dokumentum bizonyítja a jegybank megkérdőjelezhető kifizetéseit az elnökéhez kapcsolódó személyeknek - fejtegette Otilia Dhand, a kockázatelemzéssel foglalkozó brüsszeli Teneo Intelligence tanácsadó cég szakértője. Még kelet-európai mércével mérve is messze a szokásos mértéken felüli uram-bátyám kapitalizmusról tanúskodik ez az ügy. 

A Bloomberg elpoénkodik azon, hogy az MNB épülete a budapesti Szabadság téren van, az USA nagykövetségének szomszédságában, majd részletesen ismerteti a még 2014-ben keletkezett 1,8 milliárd dollárnyi nyereség egy részének sorsát. Az elmúlt két évben a 60 éves Matolcsy és az alapítványok többi kuratóriumi tagja a közfigyelmet elkerülve költötte és fektette be a jegybankból áttolt pénzt. 

"Leminősítették" Magyarországot

Matolcsy elhárította, hogy interjút adjon az ügyben a hírügynökségnek. A hazai nyilvánosságban következetesen tagadja vétkességét, az ügyet az ellenzék botrányos politikai támadásának tartja. Orbán határozottan kiáll szövetségese mellett. 

Nem jó hír a magyar kormánynak, hogy a Transparaency International januárban, azaz még a botrány kirobbanása előtt az összes többi EU-tagországnál erőteljesebben rontotta Magyarország helyezését éves korrupciós listáján. Az indoklás szerint a korrupció a magyar miniszterelnök irányítása alatt centralizálttá vált és szisztematikusan folyik. 

Politikai cél

A Bloomberg idézi Lentner Csabát, az egyik alapítvány kurátorát, korábbi képviselőt, aki kijelentette, hogy a cél Orbán hatalomban tartása olyan hosszú ideig, ameddig csak lehet. Ezt szolgálja a fiatal választók tudatának formálása a kormány alapelveinek szellemében. 

A 2018-as választás szerinte azon fog eldőlni, hogy mennyire lesznek elfogadottak a kormány gazdasági, szociális és ideológiai elvei. Ez egy csata, amelynek egyik bajnoka Matolcsy - derült ki a szavaiból. 

Az EU-t külön aggasztja, hogy az egyik alapítvány, amely 218 millió dollárral gazdálkodik, társintézményével együtt pénzügyi befektetéseket is folytat. Egyebek mellett államkötvényeket vesznek. Az európai alapszerződés tiltja a jegybankoknak országuk államkörvényeinek "közvetlen vásárlását". 

Van okuk az idegességre

A Bloomberg szakírója, Simon Zoltán úgy véli, hogy az Európai Központi Banknál meg kellene szólalnia a riadócsengőnek, ha igaz, amit Bod Péter Ákos közgazdász professzor, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, volt jegybankelnök mond. 

Ennek semmi köze az MNB monetáris politikájához - jellemzi az alapítványi háló működését. Sokkal inkább egy családi pénzesládikóról van szó. Az egész az úgynevezett patrióta gazdaságpolitika paródiája. Valójában egy sokkal egyszerűbb fogalommal, a nepotizmussal jellemezhetjük, ami itt folyik. 

Kapcsolódó: 
Így segítette a Miniszterelnökség Orbán vejének közbeszerzési sikereitÍgy segítette a Miniszterelnökség Orbán vejének közbeszerzési sikereit (444.hu
Orbán Viktor eddig legfeljebb családi környezetben - például lánya esküvőjén vagy karácsonyi pálinkakóstolás alkalmával - tűnt fel veje, Tiborcz István társaságában. A vejéhez kötődő, ellentmondásos módon szerzett állami megbízások miatt pedig csak kényelmetlen kérdéseket kapott, de eddig kimaradt a több hatóság által is vizsgált ügyekből. 
A kongó stadionok országa leszünkA kongó stadionok országa leszünk (mno.hu
Noha a többség nem helyesli a fejlesztési programot, egy érdekkör miatt folytatódnak az építkezések. Bár feketén-fehéren kiderült, hogy a magyar lakosság többsége nem ért egyet az Orbán Viktor vezette kormány stadionépítési hullámával - a Századvég reprezentatív felmérése alapján a megkérdezettek 56 százaléka helyteleníti a beruházásokat -, természetesen folytatódnak a munkálatok. Sőt, a tervek alapján 2020-ig 32 új stadion épül mintegy 220 milliárd forintért. 
Hová tűntek?Hová tűntek? (balrad.com
Miért is nem háborogtunk anno? A közelmúltban kirobbant brókerbotrányok közepette az emberek elfelejtik, hogy Hazánkat anno még nagyobb rablás érte mint a brókerbotrányok teljes értéke összesen. 
Mi is volt ez a rablás? HÁT A PRIVATIZÁCIÓ ÉS A CUKORIPARUNK ELVARÁZSLÁSA A CUKORKVÓTA MIATT. KB. 4000 EZER MILLIÁRD FORINTNYI NEMZETI VAGYON PÁROLGOTT EL. Eddig 68 külföldi multival kötött stratégiai megállapodást a kormány. Vajon mennyi "jutalmat" adtak nekik, hogy még jobban érezzék magukat nálunk? 
Polt Péter nem mond lePolt Péter nem mond le - szerinte lesz a Quaestor-ügyben tárgyalás (alfahir.hu
Törvényesen végzem a dolgom, nincs olyan törvényi feltétel, ami a távozásomat indokolná, így nincs okom lemondani - mondta a legfőbb ügyész a Népszabadság keddi számában megjelent interjúban. Polt Péter hozzátette azt is, az ügyészségen nem egy emberen múlik, hogy miből lesz ügy és miből nem. Ezért szerinte alaptalan az a felvetés, hogy nem várható pártatlan eljárás az ügyészségtől a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai ügyében amiatt, hogy a felesége két felügyelőbizottságban is tevékenykedik. 
Varga szerint a magyar reformok működnek, meghozták az eredménytVarga szerint a magyar reformok működnek, meghozták az eredményt (propeller.hu)
Meghozták az eredményt a kormány 2010-ben indított gazdasági átalakító intézkedései, a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő felminősítésében visszaköszönnek a legfontosabb területeken elért eredmények - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter szombaton, Budapesten, sajtótájékoztatón. Varga Mihály hozzátette: amikor belevágtak a gazdaság átalakításába 2010-ben, elmondták, hogy először leminősítések lesznek, majd felminősítések. 
A nép önmagát operálja, vagy megdöglik csendesenA nép önmagát operálja, vagy megdöglik csendesen (kolozsvaros.com
Hogy legyen valami, ami nem Matolcsyval kezdődik - amúgy de, jelenleg ebben az országban minden felvette a Matolcsy előnevet - örvendjünk együtt annak, hogy a kormány rendbe rakta végre az egészségügyet. Mert most jött el az az örömteli pillanat, amikor a kórházak tartozása meghaladta az 50 milliárd forintot. Már megint. Mert azt próbáljuk észben tartani - miközben innen is ezer forró puszikát küldünk Matolcsy Györgynek, amely puszikák felét legyen kedves továbbadni Habony Árpádnak, aki kicsoda is? - hogy minden évben egy, olykor két alkalommal felgyűlik néhány tízmilliárd tartozás az egészségügyben. Tavaly is volt. Meg előtte is. 
Bevándorlási kötvény: pénzért bárki jöhetBevándorlási kötvény: pénzért bárki jöhet (168ora.hu
Minden kötvényest kilencmillióval támogat a kormány az adófizetők pénzéből. Szinte csak kínaiak és oroszok vásárolnak letelepedési kötvényt Magyarországon, hogy cserébe szabad mozgást kaphassanak az Európai Unióban. Az elmúlt több mint másfél évben beérkezett csaknem 1550 kérelemből 1470-et nyújtottak be orosz vagy kínai állampolgárok. A kötvényekből az idén több mint ötvenmilliárdos bevétele van az államnak, de a haszon egy része a papírokat értékesítő, többnyire offshore hátterű cégeknél marad. Három éve vásárolhatnak külföldiek letelepedési kötvényt Magyarországon. 
Kötvény-biznisz: kaszálnak a forgalmazók, bukik az államKötvény-biznisz: kaszálnak a forgalmazók, bukik az állam (hirtv.hu
Senki nem ellenőrzi a letelepedési kötvények forgalmazóit. A parlament gazdasági bizottságának lenne erre jogköre, de a lap által kért közérdekű adatigénylésből kiderült: a testületet 3 év alatt nem érdekelte a kétes hátterű társaságok működése. Eredetileg azt akarták megtudni, hogy hányan és milyen állampolgárok vásárolhattak letelepedési engedélyt a kötvényeken keresztül. 
Véletlenül kiderült, hogy mennyit kaszálnak most a letelepedési kötvényenVéletlenül kiderült, hogy mennyit kaszálnak most a letelepedési kötvényen(index.hu
De az nem az állam. Tízmilliárdokkal pumpálunk tele offshore cégeket, cserébe bejutást biztosítunk az EU-ba szinte bárkinek. A tervet Rogán Antal vitte elejétől a végéig, ő ajánlgatta a titkos offshore vállalkozókat is. Még durvább biznisz lett Rogán Antal ötletéből, a letelepedési kötvényből, derült ki most nem szándékoltan. Az ötlet annyi, hogy Rogán beadott egy törvényt, ami szerint a Rogán Antal vezette bizottság dönthet arról, hogy a Rogánéknál jelentkező pár offshore cég a Rogán Antal által utólag kitalált szempontrendszer alapján kapjon évi pár tízmilliárdot. Amit a magyar állam is kaphatna. 

Iránban felakasztottak egy korrupt milliárdost és négy segítőjétIránban felakasztottak egy korrupt milliárdost és négy segítőjét (harcunk.info
Kivégeztek egy iráni milliárdost, az Iráni Iszlám Köztársaság története legnagyobb csalási ügyének fővádlottját - jelentette az állami tévé. Mahafarid Amír Hoszrávit a Teherántól északra lévő Evin börtönben akasztották fel, miután a legfelsőbb bíróság fenntartotta a halálos ítéletet - tette hozzá a tévé. Golam Ali Riahi, Hoszrávi ügyvédje a khabaronline.ircímű honlap szerint közölte, hogy védence kivégzéséről nem értesítették előzetesen. 
Wikileaks: Orbán szervezte a zavargásokatWikileaks: Orbán szervezte a zavargásokat (civilhetes.net
A Hír Tv két nappal a zavargások előtt már szerződött a közvetítésre. Wikileaks sokat számára kellemetlen pillanatokat szerez, főképp annak, akinek van takargatni valója. Ez a hírcsatorna tisztességes, avagy maffiás úton hozzájut titkos dokumentumokhoz, és nyilvánosságra hozzák. Sok politikus szeretné eltüntetni a Wikileaks-et. A fentiekben bemutattam röviden a Wikileaks tevékenységét, melynek magyarországi anyaga is van. Egy elcsípett távirat 2006 októberi zavargások kapcsán. 
Dupla büntetéstDupla büntetés sújtsa a politikusbűnözőket! (facebook.com
A kormány eddig lapított, de legutóbbi napirend utáni felszólalásomra reagálva már nyíltan elutasította, hogy dupla büntetés sújtsa a politikusbűnözőket. Az államtitkár személyeskedő válaszában a "törvény előtti jogegyenlőségre" hivatkozott, keverve a "törvény előtti egyenlőség" kifejezést és a jogegyenlőség elvét, így inkább neki kellene az Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként visszamennie az ELTE jogi karára, s nem engem oda küldenie radikális javaslatunkért, mely ugyanakkor a jogállamiság határán belül marad.



Rosszul járnak a TTIP-vel az európai gazdák - GMO-DÖMPING JÖN?
2016. május 23. MNO

Agrárágazatok tűnhetnek el, a génmódosított termékek viszont teret nyerhetnek ˇ Fontos lenne a nemzeti vétó.

Rosszul járnak a TTIP-vel az európai gazdák
Egy tüntető Párizsban. A hétvégén a világ négyszáz pontján tiltakoztak a mérgező növényvédő szereiről és génkezelt vetőmagjairól elhíresült amerikai biotechnológiai cég, a Monsanto ellen

Nemhogy növekedést, hanem inkább hanyatlást hozna a vén kontinens mezőgazdasága számára az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabad kereskedelmi megállapodás - állapítja meg több elemzés is. Mégis tartani kell attól, hogy Brüsszel feláldozza az agráriumot az egyezmény oltárán. Az eddig ködösítő magyar kormány hozzáállása viszont változni látszik a titkos tárgyalási dokumentumok közelmúltbeli kiszivárogtatása óta. 

Pusztító hatással járna az európai mezőgazdaságra és élelmiszer-termelésre, ha szabad utat kapna az amerikai mezőgazdasági lobbi az Európai Unió és az Egyesült Államok között készülő, viták kereszttüzében álló szabad kereskedelmi egyezmény (TTIP) megkötésekor - figyelmeztet a Föld Barátai Európa és a Magyar Természetvédők Szövetsége által összeállított tanulmány. 

Génmódosított versenytársak jönnek

Olyan óriásvállalatok tartják kézben ugyanis az amerikai agrártermelést, amelyek iparszerű, a környezetet és az egészséget kockáztató mezőgazdasági modelljével szemben esélyük sincs az emberi léptékben, ám emiatt jóval drágábban termelő európai gazdálkodóknak. Jó példa erre az amerikai marhahús-értékesítés, amelynek több mint felét adja a hizlalótelepek mindössze két százaléka. Ezeken a helyeken az EU-ban tiltott növekedésserkentő hormonok és antibiotikumok alkalmazásával, génmódosított (GMO) szójaszármazékon tartott marha húsának 100 kilogrammja 100-150 euróval lesz olcsóbb, mint egy európai gazdaságban. Az amerikai szántóföldi termelésben is azért manipulálják a növények génszerkezetét, hogy gazdaságosabban lehessen őket előállítani: úgy becsülik, a génmódosított vetőmag hektáronként száz dollárral több hasznot hoz, mint a GMO-mentes változat, ugyanakkor az egészségi kockázatok ma még felmérhetetlenek. Mindezek ellenére félő, hogy a TTIP-tárgyalásokon Brüsszel feláldozza az európai mezőgazdaságot, hogy cserébe az uniós - főleg a német - járműipar lehessen a megállapodás egyik nyertese.

Bár a washingtoni és a brüsszeli tárgyaló felek úgy próbálják "eladni" a készülő Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerséget (TTIP), hogy a vámok és egyéb korlátok lebontása mindenkinek előnyös lesz, több külföldi elemzés is arra jut, hogy az európai gazdák a vesztesek közé fognak tartozni. Ugyanakkor jelentősen megugrana az Európai Unióba irányuló amerikai agrárimport - figyelmeztet a Föld Barátai Európa és a Magyar Természetvédők Szövetségének legújabb tanulmánya. A szerzők felidézik a francia Előrejelzések és Nemzetközi Információk Kutatóközpontjának (CEPII) számításait, miszerint a TTIP hatására hosszabb távon csaknem egy százalékkal csökkenne az uniós mezőgazdaság hozzájárulása a bruttó hazai termékhez (GDP), míg az amerikai agrárszektor gazdasági teljesítménye közel két százalékkal növekszik. Hasonló következtetésre jut az Európai Parlament (EP) megbízásából készített elemzés is: 2025-ig ugyan 56 százalékkal nőhet az USA-ba irányuló európai agrárexport (miközben az EU-ba érkező amerikai import 116 százalékkal bővülhet), ám az uniós mezőgazdaság a GDP 0,3-0,7 százaléka közötti mértékben veszítene a súlyából. (Az EU és az USA közötti agrárkereskedelem értéke 35 milliárd dollárra rúgott 2013-ban.) Különösen a nem vámjellegű intézkedések lebontásából profitálnának jelentősen az amerikaiak. Ha eltörölnék a szigorúbb uniós élelmiszer-biztonsági, illetve egészségügyi szabályok 25 százalékát, akkor például 20-szorosára nőnének az amerikai tejtermékeladások az EU-ban. 

Ezen így csak az amerikaiak nyernek

A washingtoni mezőgazdasági minisztérium (USDA) tanulmánya is arra jut, hogy a TTIP létrejötte az Egyesült Államoknak kedvez, az európai termelők által elért előnyök minimálisak lesznek. Amennyiben a felek az összes védővámot és importkvótát kiiktatják a mezőgazdasági termékek kereskedelméből, akkor az EU-ba irányuló amerikai behozatal értéke mintegy 5,5 milliárd dollárral nő, míg az európai gazdák csak kevesebb mint 800 millió dollárral tudják bővíteni amerikai kivitelüket. Utóbbiak számára rosszabbodik a helyzet, ha eltörlik a növekedési hormonok és az antibiotikumok felhasználásával előállított húsok uniós korlátozásait: ez az európai marhahús-termelés 1,52 százalékos visszaeséséhez vezetne, miközben az amerikai marhahúskészítmények importja csaknem kétmilliárd dollárral nőne. Ha Brüsszel feloldaná a növekedésserkentőket tartalmazó húsok forgalmának tilalmát is, csaknem három százalékkal esne vissza az uniós sertéságazat teljesítménye, ellenben az EU-ban eladott amerikai serté shústermékek értéke közel 2,4 milliárd dollárral nőne. A klórral vagy más vegyszerrel átmosott csirkehús forgalmazásának engedélyezésével az európai baromfiágazat csaknem egy százalékkal zsugorodna. A génmódosított növényekre vonatkozó uniós szabályozás fellazításának hatására pedig elöntené az öreg kontinenst az amerikai szója és a kukorica. 

Minden ágazatot érinthet

Az európai agrárágazat árban sem tudna versenyezni az amerikai termelőkkel - derül ki az elemzésekből. A szigorúbb uniós előírások a baromfi esetében 5 százalékkal növelik a költségeket, míg az amerikai gazdák az uniós önköltségi szint 78 százalékán állítják elő terméküket. A sertéshúst is 30 százalékkal olcsóbban tudják kínálni az amerikaiak. Ha a TTIP következtében ezek az agrártermékek elárasztják az európai piacot, az uniós gazdák jövedelmezősége jelentősen csökken, ami egyes ágazatokban csődhullámhoz vezethet: ilyen vesztes lehet például a legeltető szarvasmarhatartás. 

- A külföldi elemzések is megerősítik a Századvég Gazdaságkutató Zrt. néhány hónapja kiszivárgott vitaanyagának következtetéseit, miképpen a legfontosabb európai mezőgazdasági ágazatok versenyhátrányt szenvednének az egyezmény miatt - fejtegette lapunknak Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetsége - Föld Barátai Magyarország programvezetője. Ugyanakkor egyik jelentés sem tudott olyan forgatókönyvet felmutatni, amely az amerikai termelők jelentős érdeksérelmével vagy veszteségével járna. - A Greenpeace környezetvédő szervezet által május elején nyilvánosságra hozott titkos tárgyalási dokumentumok alapján pedig még erősebb az aggodalom, hogy a brüsszeli bizottság hajlandó lenne feláldozni az európai mezőgazdaságot, ha cserébe az uniós - főleg a német - járműipar lehet a TTIP egyik nyertese - vélekedett a szakértő. 

Már csak aláírásra vár...

Veszélyeket rejt a CETA is. Az eddigi információk alapján a transzatlanti szabad kereskedelmi megállapodás (TTIP) várhatóan vegyes hatáskörbe tartozik - derül ki a magyar külügyi tárca lapunknak korábban küldött válaszából. A vegyes egyezmény azt jelenti, hogy életbelépéséhez - az Európai Parlamenté (EP) mellett - szükség van a nemzeti parlamentek jóváhagyására is. Ez azonban - a külügyi tárca válasza alapján - most még nem tűnik biztosnak, pedig szakértők úgy látják, nagyon fontos lenne így kezelni a TTIP-t, mert az Európai Unió és Kanada között közelmúltban tető alá hozott szabad kereskedelmi megállapodás (CETA) is aggasztó tanulságokkal szolgál. A már csak ratifikálásra váró CETA-egyezményben például közös célkitűzésként szerepel a "biotechnológiai termékekre vonatkozó szabályozás által a kereskedelemre gyakorolt negatív hatások minimalizálása", ami akár a szigorú uniós előírások lazításához is vezethet. Nem sok jóval kecsegtet, hogy Kanadában már engedélyezték a génmódosított lazac árusítását. Ráadásul a CETA akkor is veszélyes lehet hazánk számára, ha a parlament nem ratifikálja. A Magyar Természetvédők Szövetsége arra hívja fel a figyelmet, hogy az egyezmény ideiglenes hatálybalépéséhez elegendő az EP jóváhagyása, és a sokat bírált állam-befektető vitarendezési mechanizmus keretében a kanadai cégek három éven belül akkor is beperelhetnek egyes uniós országokat, ha egy tagállam vétója miatt végül nem lépne életbe a CETA. Ezért kell nagyon figyelni arra, hogy mi kerül egy ilyen megállapodás végső szövegébe - vélik a TTIP hazai ellenzői. A magyar kormány korábbi ködösítő magatartása is kezd változni, így a parlament e heti napirendjére kerülhet az LMP határozati javaslata, amelyet néhány hete a Fidesz még lesöpört az asztalról. Ebben az ellenzéki párt azon álláspont képviseletére kötelezné a kormányt Brüsszelben, hogy a formálódó TTIP, CETA és a Szolgáltatások Szabad Kereskedelmi Egyezménye (TISA) vegyes megállapodásnak minősüljön, így azokat nemzeti par lamenti szinten kell majd ratifikálni vagy elutasítani. 

Kapcsolódó: 
Germania, 250 mila persone in piazza a Berlino contro il TtipBe rlinben 250000 ember vonult az utcáray a TTIP ellen (corriere.it
Eme olasz forrás szerint szombaton Berlinben 250000 ember vonult az utcára, hogy a TTIP ellen tiltakozzon. Itt mért van ilyen nagy kuss? Hozzáteszem a forrás nem egy bulvárlapocska, hanem Olaszország egyik legjelentősebb Napilapja! 
Izrael több tízezer bombát kap védelmi célokraIzrael több tízezer bombát kap "védelmi célokra" (hidfo.ru
Az amerikai szenátus elfogadott egy újabb tervezetet, miszerint 1,87 milliárd dollár értékben adnak el fegyvereket Izraelnek. Az új fegyverüzlet részeként 750 bunkerromboló bombát, 3000 Hellfire rakétát, 250 közepes levegő-levegő rendszert és 4100 GPS-irányítású, ún. sikló-bombát adnak el, emellett az üzlet részét képezi 14500 rakétavezérlő rendszer, amivel az izraeli haderő korszerűtlen rakétáit GPS-vezérlésűvé tudják átalakítani. A fegyverüzletet bonyolító Defense Security Cooperation Agency közleménye szerint a bombákat "védelmi célokra" adják. 
Európai Unió vezetőit: 30 milliárd eurót követeltErdogan megzsarolta az Európai Unió vezetőit: 30 milliárd eurót követelt (hidfo.ru
Egy görög lap nyilvánosságra hozta egy a török államfő és európai vezetők közti, novemberben tartott találkozó jegyzőkönyvét, amiből kiderült, hogy a török vezető 30 milliárd eurót követelt az Európai Uniótól, ellenkező esetre az összes migráns Európába buszoztatását helyezte kilátásba. 
Akik nem hisznek Allahban, nem emberek"Akik nem hisznek Allahban, nem emberek" - az utca emberének véleménye az EU érett Törökországból (youtube.com
A magyar határt ostromolja az Iszlám ÁllamA magyar határt ostromolja az Iszlám Állam (meteon.org
Terrortanodák működnek Délvidéktől alig pár száz kilométerre. A magyar közmédia információi szerint a toborzás fő helyszínei között van Belgrád, Bosznia és Koszovó is. Zsoldosokat toboroz és terroristákat képez a Nyugat-Balkánon az Iszlám Állam - hangzott el az M1 szombat reggeli műsorában. A célcsoport a korábbiaktól eltérően már nemcsak a romatelepek lakossága, hanem a jellemzően kallódó fiatalokból álló futballhuligán-bandák, valamint a muszlimok körében is igyekszik új katonákat találni a terrorszervezet. 
Azonnali vízummentességet kér Magyarország UkrajnánakAzonnali vízummentességet kér Magyarország Szijjártó Ukrajnának (karpatinfo.net
Azonnali vízumliberalizációt sürgetett Grúziával és Ukrajnával hétfőn a külügyi tanács ülésén Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki nagyon szerencsétlennek tartaná a török és az ukrán vízummentesség kérdésének összekötését. Az Európai Uniónak azonnal meg kellene adnia a vízummentességet Ukrajnának és Grúziának - közölte hétfőn Brüsszelben a magyar külgazdasági és külügyminiszter, hangsúlyozva, hogy ez a két állam például Törökországtól eltérően maradéktalanul megfelelt a vízumliberalizáció kritériumainak. 
Keleti veszedelem ! Írtsátok ki a Magyarokat !Keleti veszedelem! Írtsátok ki a Magyarokat! (magyarhon.eu
"Keleti veszedelem" - Miért utálnak minket Európában? - Irtsátok ki a magyarokat! (Hunguros eleminandos esse!). Az európai magyarellenesség gyökerei: - Szégyenletes az Európai Unió magyarokkal szembeni viselkedése - mondta felháborodottan svájci történész ismerősöm, akivel hajdanán együtt jártam a genfi egyetemre. - Ezer év óta a magyarság az európai keresztény műveltség kihagyhatatlan elemét képezi. Magyarország hosszú évszázadokon át Európa védőbástyája volt, ugyanakkor tudósaival és művészeivel jelentős szerepet játszott az európai műveltség kimagasló eredményeiben.


HonlapLeiratkozás