Payday Loans

Keresés

CZIFFRA GYÖRGY PDF  Array Nyomtatás Array  E-mail
ELIT - HIVATÁS, POKOLJÁRÁS, ÁRULÁS, XX-XXI.SZ.
2016. május 11. szerda, 08:00

CZIFFRA GYÖRGY
"A világhírű zongoravirtuóz, az egyik legjelentősebb és világszerte legismertebb magyar komolyzenei előadóművész volt. Elképesztő, szinte hihetetlen művészkarrier az övé, amely az angyalföldi nyomorúságos barakklakásból a második világháborún át, a pesti bárokon és az ötvenes évek elejének magyar börtönein át a világ nagy hangversenytermeinek dobogójáig ívelt."http://www.ferenczygyorgy.hu/cziffra.html

ÚJONNAN FELTÁRT DOSSZIÉK
Sorozatunkban olyan dossziékra hívjuk fel a figyelmet, amelyeket a Történeti Levéltár levéltárosai a közelmúltban dolgoztak fel, és eddig még sem tudományos kutatók, sem állampolgári betekintők nem látták, illetve nem kaptak belőle információt. A dossziék kutathatók a szokásos törvényi szabályok szerint, azaz az ügynökök és az állambiztonsági tisztek nevei megismerhetők, a megfigyeltek szenzitív adatai védelmet kapnak.

Jelzet: ÁBTL - 3.1.9. - V-31997
Tárgy: Cifra György és tsai
Irat évköre: 1950
Ország: Magyarország, Csehszlovákia
Oldalszám: 22

Kivonat: Cziffra György zongoraművész és felesége1950-ben embercsempész segítségével átszökött Csehszlovákiába. Itt őrizetbe vették, majd visszaadták őket a magyar hatóságoknak. Mindkettőjüket fogházbüntetésre ítélték. A dossziéban találhatók az ítéletek.

Georges Cziffra- Documentary
YOUTUBE.COM
LAST_UPDATED2