Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az eszkimó nemi vendéglátás PDF Nyomtatás E-mail
A mennyei-pokoli földi szerelem
2016. április 12. kedd, 08:27

Az eszkimó nő felajánlkozik

  • 2005.05.25.

Tudjuk az eszkimókról, hogy több mint húsz kifejezést használnak a hóra. Hogy nyakig beöltözve élik életüket, a Sarkkörön is túl. De azt vajon tudjuk-e, hogy – állítólag – nekik vannak a legfurcsább szexuális szokásaik?

"Hóval és jéggel borított hegyes, fátalan vidék. A nap mint veres, sugártalan golyó áll ködfoszlányok között. Kétes világosság. Az előtéren nehány korcs nyír, boróka és kúszó-fenyőbokor között eszkimó viskó..." (Madách: Az ember tragédiája, tizennegyedik szín)
Szabad világ, szabad szerelem

Vannak, akik úgy tartják, az eszkimó asszonyok a legszebbek a világon: fekete a hajuk, szemük pedig mandulavágású és kék...Grönlandon, Észak-Kanadában. Alaszkában, a Bering-szoros környékén és Észak-kelet Szibériában, szórványosan élő, mongoloid népcsoport az eszkimóké. Történelmük i.e. 8000-ig nyúlik vissza. Az eszkimó szó egy indián kifejezés elferdítése, átértelmezése, amely eredetileg a sarkvidéki embereket jelölte, jelentése: nyershús-evő.

Hall, angol tudós, aki sokáig élt az eszkimók között, a világ legszívélyesebb népének mondta őket: becsületesek és bátrak, mindamellett nyugodt kedélyűek, ritkán vitatkoznak, nagyon vendégszeretők. Teljes egyenlőségben, törvény és főnökök nélkül élnek. Egy jóságos teremtő istent imádnak, melyet Torngarszuknak vagy Angutának hívnak. Neki ellentéte a károsító, bajt okozó női istenség. Hiedelmükben nagy szerepet játszanak a varázslók (angekok) és a gonosz szellemek. Hisznek a túlvilági életben, melyet az ember halála után az északi vidéken levő paradicsomban (akillek) kezd meg.

A különböző eszkimó-csoportokat más kultúra és más szokások jellemzik. Egyes eszkimó törzseknél többnejűség a divat, s - legalább - egynél, a necilik-eszkimóknál a többférjűség. Itt, illetve a matriarchális társadalmakban a nő az úr. Az eszkimó asszonynak több férje is van, esténként ő választ közülük. A "családi szokások" miatt előfordul, hogy azt sem tudják pontosan, ki egy-egy gyermek genetikai apja.


Szabad szex

Azt mondják, az eszkimóknak vannak a legérdekesebb szexuális szokásai. Az egyik ilyen a nemi vendéglátás. Amikor idegen érkezik a házhoz, a házigazda fölkínálja a feleségét a vendégnek. Egyes eszkimóknál a feleség visszautasítása kifejezett sértésnek is számít.

Másik szokásuk, a feleségcsere alkalmával két eszkimó férfi cserél asszonyt. Így akarják megváltoztatni személyiségüket, ezáltal pedig összezavarni a gonosz szellemeket. 

Különösnek tetsző szokás a magemelés is. Ennek keretében az eszkimó apa nemi kapcsolatot létesít kiskorú fia feleségével. Az esetleg megszületett utódokat pedig ő maga neveli fel. 
Szabad családtervezés, próba-házasság

Bizonyos törzseknél szokás volt, hogy ha egy család nem tudott több gyereket eltartani, az újszülöttet megölték. Leggyakrabban a lányokat, mert ők nem tudtak vadászni. A csecsemőt egyszerűen kitették tizenöt percre a hóra, és hagyták, hogy megfagyjon. S mivel az újszülöttnek még neve sem volt, ezt nem is tartották gyilkosságnak.

A sok lány-gyerekgyilkosság további hátránya az volt, hogy aránytalanságokat idézett elő a társadalomban. Sok férfinak el kellett lopnia valaki más élettársát ahhoz, hogy feleséghez jusson. Vagy meg kellett ölnie a másik férfit, hogy magával vihesse a feleségét.

A copper-eszkimók sokáig kedvelték az unokatestvérek közötti házasságokat, még akkor is, amikor a nyugati világban már vérfertőzésnek számítottak az ilyen kapcsolatok. Sok házasságot már a gyermekek születésénél megkötöttek. Amikor aztán a fiatalok elérték a tizenhat-tizenhét éves kort, a fiú jövendőbeli apósához költözött, ott dolgozott, eltartotta a családot. Így éltek egy évig "próbaházasságban".

Ha egy év múltán az após meggyőződött arról, hogy el tudják tartani a lányát, s a fiatalok is jól megvoltak egymással, mehettek. A fiú családjához vagy önálló háztartásba. Ha nem sikerült a próba, az sem volt tragédia: Avitara! - Szakítok veled! - mondta a férfi vagy a nő, és újabb próbák után néztek...

Kapcsolódó anyagok:

- Kína: a szexuális kisugárzás megvásárolható!

- Az erotikus nő kövér legyen?

- Afganisztán: nők kivégzése a futballpályán

- Brazília: sebészkéssel a szépségért

- Szabad szerelem a Himalája lábánál

- Kína: gúzsba kötött lábú lányok

- Nőnek lenni Indiában

- Iszlám esküvő
LAST_UPDATED2