Payday Loans

Keresés

A legújabb

CMM Heti Újság - Tegyük jobbá együtt a világot!
MAGYAR ÉLETMINŐSÉG
2016. március 14. hétfő, 07:22

CMM Heti Újság

Tegyük jobbá együtt a világot!

2016. március 15-én, 10:30 - 16:30 ig,
Budapest IX., Kinizsi u. 33.  Solaris Közösségi Ház
a sokszor  "megünnepeltetett"  Forradalom újbóli elsiratása" HELYETT - Szert tartunk és TUDATOSAN beszélgetünk, az alábbi gondolatköröket érintve:............részletesen itt

 

 

Kedves Jenő!

Egy 2012-ben született írásom került elém „véletlenül”. Aztán elmerengtem egy kicsit…
Hm…  milyen vészterhes idők voltak azok! Most sokkal jobban érzem magam! És már nem is értem mi okom volt ilyen borúsan látni a jövőt! Lám eltelt 4 év és…

Szerinted?

„Titanicon ülünk!

…és már megvolt a jéghegy!

A Kapitányunk tudja, hogy menthetetlen a hajó, de az utasok felé kiadott közleményében azt állítja, hogy nehézségek árán ugyan, de Ő és legénysége majd megoldják a problémát és mindenki a lehető legnagyobb biztonságban van.

Az első osztályon utazók a bálteremben vannak. Csillognak az ékszerek, a hölgyek gyönyörű ruhákban, a zenekar vidám zenét játszik. A kiszolgáló személyzet sürög-forog, s hordja az asztalokra mi szem-szájnak ingere.

Az alsóbb szinteken szerényebb környezetben múlatják az emberek az időt. Olvassák a Blikket, horoszkópot készíttetnek, nézik a TV-t, és hangosan vitatkoznak a fociról, politikáról, a villalakókról, meg, hogy melyik okos telefon a jobb. Hallották a Kapitány üzenetét, de már annyi mindent hallottak, meg különben is, tegye mindenki a dolgát. A tragédiák mindig máshol történnek…

Még lejjebb, csend van. Már nincs csillogás, nevetés. A kajütökben pár energiatakarékos izzó sárgás fénye mellett üldögélnek a kopott ruházatú emberek. Csendesen beszélgetnek, némelyik imádkozik, tudják, nem tehetnek semmit.


A legalsó szinten a legszegényebbek vannak összezsúfolva. Ők a jegyüket sem tudták kifizetni. Pénz helyett a lelküket adták el, hogy a hajón lehessenek.
A gépházban serényen dolgoznak, némelyek rakják a kazánokat, mások a szivattyúkat kezelik. De a jéghegy ütötte nyílás túl nagy, és rohamosan emelkedik a víz. Hamarosan eléri a kritikus szintet és elkerülhetetlenül meg fog billenni a hajó. Ők is tudják, hogy nincs remény, hogy itt lassan vége az útnak, de a kapcsolat a hajóhíddal már nem működik.

Egy tiszt javában készíti a menekítési tervet. Az első osztályon utazóknak természetesen kell hely. Ők értékes emberek. Az alsóbb szintekről, azonban már válogatni kell. Gyerekek, nők, idősek? Már ők is többen vannak mint amennyi hely maradt. Majd az erősebb…  A többi? Nincs mit tenni. Maradnak! 
Az utolsó csónak meg kell a Kapitánynak, a tiszteknek, meg persze a leghűségesebb matrózoknak, akik majd húzzák az evezőket, meg fejbeverik a csónakba kapaszkodókat.

A Titanicon ülünk! 
…és már megvolt a jéghegy!”


Továbbra is várjuk a véleményedet a lappal, az CMM Alkotói Közösség munkájával kapcsolatban!

Szeretettel,
Juhász Zoltán

A CMM -nek közvetítő szerepe van az úgynevezett  alternatív területeken tevékenykedő szakemberek, és a nyilvánosság  között.

Az elmúlt vasárnap, Nyíregyházán bejelentettük
az új, formálódó civil média nevét!

Mátyás Király Tv /MK Tv/

A házigazda a névadó „szülő” Orosz Péter filmes kollégánk volt, aki rögzítette is az elhangzottakat. A videó hamarosan fent lesz,  egyenlőre még csak a
CMM Televízió YouTube csatornán és a CMM weblapon.

Még aznap elindítottuk a Mátyás Király Tv Facebook oldalt is, ami az óta számos „Kedvelést” kapott. Az oldal célja elsősorban az érdeklődés felkeltése, az új média nevének, üzenetének népszerűsítése.

Lefoglaltuk a   www.mátyáskirálytv.hu domain-nevet.
ÉLTESD TE IS A CIVIL MÉDIÁT

Tetszés szerinti pénzadománnyal,
vállalkozóként, cégként, vagy magánemberként, adód 1%-ával.

A befizetéseket az alábbi számlaszámra várjuk:

Vidd Hírét a Magyaroknak Alapítvány
K&H Bank
számlaszám: 10403181-50526571-51751017
IBAN:   HU34 1040 3181 5052 6571 5175 1017
SWIFT kód: OKHBHUHB
adószámunk: 18151022-1-13

H - ARCKÉPEK   sorozat

Orosházi Ferenccel
Dr.Gyarmati Andrea
és Juhász Zoltán beszélget


részletesen itt olvasható
Tagjaink alkotásaiból

Baravidi  Stúdió

PÉCELI LEVENTÉK AVATÁSA 1925 - ben.
"Pécelről 1925 - ben készült film, melyet 6 hónapos munkával hoztam nézhető formába. Legyünk büszkék arra, hogy városunkról van egy 88 éves archív film."

Kormos László írása a boldogságról

Az aranykor küszöbén

Elérhető az emberi boldogság?

"Hiszek benne, hogy igen. A külvilág azt sugallja, azt üzeni, hogy be kell érnünk azzal amink van, hogy nem elérhető a tökéletes boldogság. Ezt azért utasítom el, mert nem gondolom, hogy a Teremtő, aki szeretettel teremtette a világot,"....olvasd tovább itt

Nefelejcs gondolatai

Tudatváltás
Igazság és szeretet 1. rész


Drága Lélek!

"Szeretettel üdvözöllek a Tudatváltás pályáján. Nemrég valaki azt mondta nekem: „Hát, nem vagy kispályás”, amikor elmeséltem neki, hogy ,.."

Teljes cikk
itt olvasható

Purisaca Golenya Ágnes

Purisaca Golenya Ágnes
Amerikai anzix

Kedves Barátom!

Ismét itthonról jelentkezem, legutóbbi new yorki utam után, ahol január 30-án egy előadást is tarthattam az ottani Magyar Házban. Utazásomnak azonban teljesen személyes oka volt, hisz öcsém ott él családjával immár több mint harminc éve, és az előadás ötlete csupán akkor merült fel, amikor néhány kinti ismerősöm értesült érkezésemről.  A hirtelen szervezés azonban nagyon jól sikerült.
Teljes cik
k
itt olvasható

KLUB- ÉS KÖNYVTÁRHÁLÓZAT

Purisaca Golenya Ágnes író könyvei a Kristálykönyvtár sorozatot alkotják. Az írónő magánkönyvtár-hálózat létrehozását kezdeményezi a célból, hogy akik adott pillanatban valamiért még nem tudják megvenni a könyveket, mégis hozzájussanak és addig is el tudják olvasni.

Ez a könyvtárhálózat igazából egy járulékos, de nagyon fontos részét képezi egy klubhálózatnak, mely az ún. Aranyasszony-trilógia 3 kötetére épül: Az aranyasszony útja, Az aranykapu és A perui papnő könyvekre. Ehhez járulhat hozzá még a legújabb kötet, Az időn átnövő fa, mely akárcsak a regény, szintén lírai formában, misztikus novellákban mesél el igen fontos spirituális tanításokat.

Rengeteg visszajelzést kaptunk az elmúlt években arról, hogy .............
Olvasd tovább itt

Péterfai János István

Péterfai János István -Tejkút

Verses elbeszélések

I. RÉSZ

"Hetedhéd országon, hét hegylábon is túl,
Volt egy gazdag ország, mely sok tejtől vidul,
Gazdag volt az ország, gazdag volt királya,
Igaz történet ez, így mondjas a fáma.

Magyarok jó népe, országa jó népe,
Ez a Hét Föld Ország, Hét Tája vidéke,..."

Bővebben itt olvaható
Fikner Piroska filmjei
NAGYIGMÁNDRÓL  INDIÁBA
Magyar művészek Indiában


“……a ravanhatták hangja egyre távolodik, ……a riksák néma fénypontokká zsugorodnak……Egy eltévedt hang megszólít…..Honnan jöttél? …………Nagyigmándról. “

Teljes cikk itt olvasható
Fikner Piroska festményei

P  R  O  G  R  A  M  O  K

Nemzeti Ünnepünk 2016 Budapest
programok
Aznap korán reggel Petőfi Sándor a Pilvax kávéházba sietett ahol az ifjak összegyűltek és Vasvári Pált és Bulyovszky Gyulát ott találva, Jókai Mór lakására hívta őket, ahol a 12 ponthoz proklamációt szerkesztettek. Petőfi 8 óra körül társaival a Pilvax-kávéházba ment, a kitűzött időre csak hatan jelentek meg (Petőfi, Jókai, Bulyovszky, Sebő, Gaál Ernő és Hamary Dániel). Itt Jókai felolvasta a 12 pontot és a proklamációt. Petőfi elszavalta a Nemzeti dalt.
Innen indultak el az előzetes megállapodás szerint először a jogi egyetemhez az Egyetem utcába. Annak udvarán már egy csapat tanuló várt rájuk s ott rögtön széket hoztak Petőfi és Jókai számára, itt Petőfi újból elszavalta előző éjjel írt költeményét, a Nemzeti dalt, Jókai pedig fölolvasta a 12 pontot.

Petőfi Sándor: Nemzeti dal

Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk, vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! -
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

Rabok voltunk mostanáig,
Kárhozottak ősapáink,
Kik szabadon éltek-haltak,
Szolgaföldben nem nyughatnak.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!


/ részlet,   Pest 1848 márc.13

E g y é b    p r o g r a m o k
Ingyenes múzeumok

Március 15-én

Még mindig kevesen tudják, de állami ünnepnapokon sok állami múzeum, állandó és egyéb saját  szervezésű kiállításait, ingyenesen nézhetjük meg – így több ezer forintot is spórolhatunk
2016. március 15-én, 10:30 - 16:30 ig,
Budapest IX., Kinizsi u. 33.  Solaris Közösségi Ház
a sokszor  "megünnepeltetett"  Forradalom újbóli elsiratása" HELYETT - Szert tartunk és TUDATOSAN beszélgetünk, az alábbi gondolatköröket érintve:............részletesen itt

CIVIL MÉDIA Találkozó

Juhász Zoltán előadása Szentendrén

2016.03.18-án  18.00-20.00 ig.

Új Média született!
Civil, független, pártatlan, és a Miénk – ez a Mátyás Király Tv!
A szeretet az eszköz, de önmagában nem elég!


Cselekedni is kell!
Magyar Rendezvények
A palóczság eredete előadás

Budapest, XI.kerület
Bartók Béla u. 68 fsz1.
2016-03-16 18:30:00

Nemzeti Hírháló

Csík Zenekar Koncert
Miskolc


Széchenyi u. 30.
2016-03-17 21:00:00

Amit nem látsz a Tv-ben

Székely Himnusz - Székely Szabadság Napja - Marosvásárhely 2016

A Székelyföldnek autonómiát követelő jelszavakat skandálva Marosvásárhely főterére vonult a Székely szabadság napját ünneplő, a bukaresti közigazgatási átszervezési tervek ellen tiltakozó tömeg csütörtök este, ahol..........
bővebben itt.

A Székely vértanúk emlékművénél tartott megemlékezés és a résztvevők elvonulása rendbontás nélkül történt.

bővebben itt
M A G A Z I N MESE DOBOZ

Benet úr és Mátyás diák

A mesét elmondja: Juhász Zoltán
Péceli Szent Erzsébet
katolikus óvoda meséje.

Kipp-kopp és gyerekei

Péceli Szent Erzsébet
katolikus óvoda meséje.

Zelk Zoltán: A három nyúl
Test - Lélek - Szellem Feke Éva rovata
Szily Nóra beszélget
Mautner Zsófival és Malchiner Péterrel

Sokan nem szeretik azt a munkát, amit éppen végeznek, de a megélhetés miatt, mert valamiből élni kell, csinálják. Mert máshol sem jobb. Nincs ami motiválja, mégis keveseknek van bátorsága, lehetősége, hogy váltson. De ha lenne is hozzá, nem tudja merre induljon, nem vall e vele kudarcot.
A riport azt a kérdést feszegeti, mennyiben másabbak a sikeres emberek?
HÉTKÖZNAPOK HŐSEI
Új sorozatunkkal olyan személyekre szeretnénk felhívni a figyelmet, akik nehézségeik ellenére, kitartásukkal, hitükkel, tenni akarásukkal, példát mutatnak mindannyiunknak.  Köszönjük nekik! Elsőként, nemrégiben Budapesten megnyílt kávézót szeretném figyelmetekbe ajánlani.

A Nem Adom Fel Café & Bar

Budapest első fogyatékossággal élő emberek
által alapított kávézója,
ahol maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat, illetve közreműködnek a programok szervezésében és lebonyolításában.

A Nem Adom Fel Cafe & Bar két szervezet közös együttműködésével jött létre.  Az egyik a.........
olvasd tovább itt


NYITVA TARTÁS

H - P: 13,00-20,00  SZ-V: Zárva


ASZTALFOGLALÁS

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon: +36-30-434-0665

Baross utca 86., bejárat 50 méterre a Szűz utca Magdolna utca sarkán!

És ha valaki mégis azt választja,
hogy inkább elbújik a világ elől, itt megteheti....

Mit lehet itt csinálni?

Búvóhelyek Magyaroroszágon
Közlemény!
A Civil MultiMédia nem üzleti vállalkozás,ezért nem rendelkezik bevételekkel.A műsorok anyagi és technikai feltételeit az alkotóközösség tagjai és a műsorokat támogató civilek önkéntes felajánlásaiból, adományaiból biztosítjuk.
Köszönet nyilvánítás!
Ezúton is köszönetet mondunk azoknak, akik anyagi és/vagy erkölcsi támogatásukkal segítették és segítik a jövőben is a Civil MultiMédia működését.

Segítőket keresünk!


A hirtelen növekedés egyre több feladatot ad, ezért mindinkább szükségünk lenne pár segítő kézre és elmére. Ha van kedved a CMM Alkotói Közösség tagjaként részt venni a médiafelület munkáiban, kérlek jelentkezz! Webmarketing, webáruház kezelés, hírek, tudósítások szerkesztése… stb.

Magyarnak Lenni  I. rész:  
Az Eltitkolt Ősiségünk


A film forgatása elkezdődött!
Hamarosan egy rövid előzetes is elkészül.

A film folytatásához keresünk támogatókat és keresünk szakmai segítőket is.
A lámpás nem Én vagyok, hanem Te, meg Te!

Te vagy a lámpás!


MERT  NEKED  FÉNYLENED  KELL!

Keress bennünket a  facebookon is

Like Tegyük jobbá együtt a világot! on Facebook