Payday Loans

Keresés

A legújabb

Két Hollós könyvek PDF Nyomtatás E-mail
Mai magyar könyvkiadás és folyóirat-választék
Hírlevél
Ma van a Nagy Nap!

Megjelenik PAP GÁBOR művészettörténész legújabb könyve!Ma egy 16 éves "Nagy Menetelés" ér véget avval, hogy megjelenik a Magyar Műveltség 6 pillére sorozat legutolsó darabja.

"Atilla udvarában – ahogy arra több szerző is rámutatott már – a lakomáknak nemcsak hétköznapi jelentésük és jelentőségük volt. „A vendégbarátság és az ünnep a birodalom összetartásának politikai eszköze lett. A kölcsönös szeretet és hűség erősebb köteléknek bizonyult bármilyen merev előírásnál.” (F. Altheimra hivatkozva Sergius Golowin, 114. o.) Én inkább úgy fogalmaznám: Atilla lakomái szakrális töltésű, mégpedig igen magas fokú szentséggel telített szertartási alkalmak voltak. Ezért lehetünk biztosak abban, hogy amennyiben az ő asztalán már ott szerepeltek a könyvünkben leírt és méltatott edények, akkor a lehető legjobb helyre, a legméltóbb környezetbe kerültek. De azt is biztosra vehetjük, hogy a rajtuk lévő képi üzenetekből semmit sem „értett félre” a ház ura. Pedig mint látni fogjuk, elképesztően és megrendítően magas szintű világismeret letéteményesei, egyszersmind készséges közlői ezek az aranyba kalapált üzenetek. De most már legyen elég a bevezetésből. Fiatalodjunk vissza úgy harminc-negyven évet! ... Becsöngettek. Lássuk-halljuk, hogyan is fest „A mindenség képe egy aranykancsón”. (részlet a könyvből)

Ára: 3200 Ft


Kapható a Két Hollós könyvesboltban (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a.)


ÉS....

A kívánságaitok alapján, most újra kapható:

PAP GÁBOR: Manitól Rasdiig a "fő-fő eretnekről" elő- és utóéletérőlPAP GÁBOR: Angyali korona szentcsillagifj. Tompó László: Mélyszántás - történelmi titkainkA könyvek erősen korlátozott példányszámban vannak készletünkben. Az előzetesen e-mailben érkezett megrendelések természetesen elsőbbséget élveznek.

Amennyiben szeretnél hozzá jutni ezekhez a könyvekhez, NE KÉSLEKEDJ!