Payday Loans

Keresés

A legújabb

Férfi kézi Eb: kilátástalan játék - eddig 634 hozzászólás... PDF Nyomtatás E-mail
26. Sport plusz grundfoci és a profi élsport
2016. január 23. szombat, 08:44
N. T. 2016.01.22 18:11 Frissítve: 2016.01.22 22:23

Férfi kézi Eb: kilátástalan játék, sima német győzelem

A csoportkört a dánok elleni súlyos vereséggel záró magyar válogatott 29–19-re kikapott a németektől a lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon, a középdöntő első fordulójában.

Bodó Richárd ütközik Finn Lemkével (Fotó: AFP)

Első középdöntős csoportellenfelünket, Németországot valóságos sérüléshullám sújtotta az Eb előtt, így a csapatkapitány balszélső, Uwe Gensheimer, valamint Patrick Groetzki (jobbszélső, Löwen), Paul Drux (balátlövő, Berlin), Patrick Wiencek (beálló, THW Kiel) és a szintén balszélső Michael Allendorf (Melsungen) is kidőlt a sorból. Ennek ellenére Dagur Sigurdsson együttese a svédeket és a szlovénokat is legyőzte a csoportkörben, és csak szoros vereséget szenvedett a spanyoloktól.

Dujsebajev: Az Eb után leteszem a szerződésem az elnök asztalára

A mieink nulla ponttal érkeztek Wroclawba, azaz nagy szükség lett volna egy győzelemre. Ezúttal sem kezdtük jól a meccset, nem figyeltünk eléggé a szélsőkre, ezekből a helyzetekből pedig gól vagy hetes lett, a németek így három góllal megléptek. Támadásban többször is előkészítetlenül lőttünk, de azt is meg kell jegyezni, hogy a német védelem jól állt a lábán. Amikor hátul sikerült több német támadást kivédekezni, a mínusz egyért is mehettünk, ám helyette kisvártatva újra leszakadtunk néggyel.

Egyedül Nagy László tudott eredményes lenni kintről, a szélsőket és a beállót nem tudtuk helyzetbe hozni. Negyed óra után Bartucz László váltotta Mikler Rolandot, és rögtön védéssel nyitott, de utána ő is tehetetlen volt a német játékosokkal szemben. Főleg Steffen Fäth találta meg gyakran az utat a kapunkhoz. A 20. percben már hat gól volt a különbség, amelyet ugyan a csereként beálló Dzsamali Iman és Ancsin Gábor révén csökkenteni tudtunk , ez azonban csak rövid fellángolás volt. Többször is eladtuk a labdát, míg védekezésben újra nem voltunk elég feszesek, így aztán nyolcgólos (17–9) hátránnyal mehettünk a szünetre.

A második félidőt ismét a kezdősorral nyitottuk, azzal a különbséggel, hogy Bartucz maradt a kapunkban. Dujsebajev a 34. percben kérte ki az első idejét. Próbáltunk zárkózni, de az látszódott, hogy vérmes reményeink nemigen lehetnek, a németek nagyon magabiztosan játszottak. Jellemző momentum volt, amikor Andreas Wolff fejjel hárította Pásztor Ákos ziccerét. Bartucz folyamatosan tüzelte az előtte védekezőket, ám gyakran elszámítottuk magunkat.

Mentünk előre, azzal nem volt baj, de ez a szoros eredményhez sem bizonyult elegendőnek. Az 52. percben lett tízgólos a hátrányunk, Dujsebajev is már beletörődve magyarázott a padon ülőknek. Ez a különbség a végére is megmaradt, a németek tíz góllal is megérdemelten nyertek. (29–19)

A későbbi találkozón a pont nélküli Svédország a kétpontos Oroszországgal találkozik. 

DUJSEBAJEV: AZ ÉN HIBÁM, HOGY NEM ELÉG FELKÉSZÜLTEK



„VALAMIÉRT NEM TUDUNK TÖKÖSEN KIMENNI A PÁLYÁRA!”

 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT

NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 29–19 (17–9)
Wroclaw, 6500 néző. V: Gubica, Milosevic (horvátok)
NÉMETORSZÁG: WOLFF – REICHMANN 5 (3), Weinhold 3, FÄTH 3, Pekeler 2, Dissinger 1, Dahmke 3. Csere: Lichtlein (kapus), Lemke, Strobel, Kohlbacher 2, Schmidt, WIEDE 6, Pieczkowski 1, Ernst 1, Sellin 2
MAGYARORSZÁG: Mikler – Nagy K. 3, Nagy L. 3, Schuch, Borsos, Bodó 2, Gazdag. Csere:Bartucz (kapus), Bánhidi 2, Pásztor Á. 1, Hornyák 2 (2), Dzsamali 3, Faluvégi, Iváncsik G., Ancsin G. 2, Zubai Sz. 1
Az eredmény alakulása. 3. p.: 3–0. 11. p.: 6–4. 20. p.: 12–6. 27. p.: 14–9. 37. p: 20–11. 38. p: 21–13. 48. p.: 24–15. 55. p.: 28–16.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2