Payday Loans

Keresés

Részeg antiszemitizmus...
Antiszemita és "antiszemita": vád, védelem, ítélet

Részeg antiszemitizmus az MTA-ban

2011.06.09. 01:14 | tesz-veszSzólj hozzá!

Címkék: demeter mta gábor zs kategória

 

Jogerősen is elutasította Demeter Tamás, az MTA Filozófiai Kutatóintézete igazgatóhelyettesének a Népszava ellen indított helyreigazítási keresetét a Fővárosi Ítélőtábla tegnap. A pert Demeter egyebek közt azért indította, mert szerinte Gábor György, a Filozófiai Kutatóintézet korábbi igazgatóhelyettese valótlan kijelentéseket tett róla lapunkban. Gábor az intézet 2009. december 21-én megtartott karácsonyi ünnepségéről írt; a rendezvényen beszámolója szerint Demeter Tamás azt ordította - mellesleg hat tanú előtt -, hogy "a te fajtád szokott hazudozni". Majd amikor a sértett visszakérdezett, hogy "mit értesz az alatt, hogy a te fajtád?", Demeter előbb enigmatikusan úgy folytatta az ordibálást, hogy "pontosan azt, amire te gondolsz, te jól tudod, hogy én miről beszélek", majd a nyomaték és az egyértelműség kedvéért hozzátette, hogy a "te mispóchéd szokott hazudozni".

A te fajtád, a te mispóchéd - Népszava

gábor györgy azárokásón:

 

"Gábor Györgynek annak ellenére helye van e sorozatban, hogy valójában nem élő ember. Azt a figurát ugyanis, akit Gábor Györgyként ismerünk, egy csodarabbi készítette a saját szórakoztatására nyolcvan kiló agyagból és mindazokból a toposzokból, amelyek az ellenoldalon élnek a balliberális értelmiségiekkel kapcsolatban. A Gábor-gólem tehát egyfajta karikatúra, mely azt célozta, hogy a jobboldal lázas vízióiban szereplő attribútumokat egy konkrét testbe sűrítse össze, amelyen aztán a beavatottak jókat kacaghatnak.

Lássuk csak, mik azok a jellemző elemek, amelyekből agyagbábunkat összegyúrták! A figurát úgy készítették el, hogy a ballib árokásóknak a „tudós-értelmiségi” alfajába tartozzék, vagyis azok közé, akik specialistái valamely apolitikus tudományos szakterületnek, s az ebből adódó tekintélyüket bősz lapátolásra használják, ahelyett, hogy a társadalom megbecsült tagjaiként élnék életüket. Az, hogy Gábor nem holmi firkász, hanem komoly ember, abban is megmutatkozik, hogy a leglaposabb aktuálpolitikai publijában is szerepeltet olyan szavakat, mint erudícióés hermeneutika.

 

Az ELTE-n végzett, a filozófia és a magyar mellett azon az esztétika szakon, amely - a bölcsészszakok között egyedüliként - közvetlenül a párt agit-prop osztályának felügyelete alatt állt. (Olyan koponyák kerültek ki innen, mint például a nagyszerű György Péter.)  Azóta Gábor vallásfilozófusként jelenik meg a médiában napi rendszerességgel. Jelenleg az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem oktatója. Olyan pompás folyóiratokat szerkesztett, mint a Beszélő, a Világosság és a Balkon, de dolgozott a közszolgálati rádiónak is, manapság pedig az Élet és Irodalom, a 168 óraés a Népszava színvonalát emeli írásaival. A ballib oldalon afféle házi sportnak számító hülye aláírásgyűjtéseknek nemcsak aktív résztvevője, hanem gyakran kezdeményezője is. Ami a minket érdeklő, nem tudományos jellegű munkáit illeti, azokat két fő szál szövi át: egyrészt az engesztelhetetlen egyházgyűlölet (itt természetesen a keresztény egyházakról van szó - nézzünk csak körül itt), másrészt a fasizmus elleni kérlelhetetlen harc. E kettő gólemünknél szorosan összefonódik, hiszen ha explicite nem mondja is ki, a megnyilatkozásaiból egyértelmű, hogy Gábor a Magyar Katolikus Egyházat konkrétan a Nemzetiszocialista Német Munkáspártutódszervezetének tartja. A vele egyet nem értőket egyszerűen állatnak nevezi. Mindezt persze nem ingyen: 2003-2006 között aMiniszterelnöki Hivatal és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának egyház- és valláspolitikai tanácsadója volt, egyéni paráit tehát a nagypolitika rangjára emelhette, és még fizetést is kapott értük.

 

bár elég hihetetlen, én még személyesen ismertem emberibb korszakából, még voltam is nála többször...2001 végétől borult el az agya.
Addig írt olyan jókat , mint az "Elpusztíthatatlan információ", Jeremiás prófétáról, akinek próféciáit az istentelen király (tehát az Állam!) elpusztítja, de ő újra lediktálja, vö. Jeremiás Könyve. Szóval tök pöpec bibliai témájú írás volt, ráadásul az Állam és vallás viszonya pont fordítva jelentkezett.
Aztán történt valami, és az addig a katolikusokhoz nagyjából korrekten álló filózófból egy baloldali ámokfutó lett, szinte sztálinista propagandairatokat idéző stílussal...szomorú történet.

 

Kedves Kündü!
G.Gy egy pesti(budai) flaszterliberális, a micvákat kb. annyira tartja mint Te. A teológiai nézeteiben is erősen liberális, a Mea Seárimban az orthodox zsidók nyilvánosan megköveznék. Személyesen ismertem, szóval hihetsz nekem.

 

Ha a fenti attribútumokból csak egy-kettő állna fenn, akkor feltételezhetnénk, hogy Gábor György valós személy. Annak azonban, hogy ezek így együtt meglegyenek valakinél, kisebb az esélye, mint a lottóötösnek. Egyértelmű tehát, hogy Gábor Györgyöt kitalálták, meggyúrták, s életet leheltek belé. Gólem. S mint ilyet, pár száz évre nyugalomba kéne helyezni a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga padlásán.

Előnye: Nincs

Hátránya: Mégis van

Hiszterométer: 8/10"