Payday Loans

Keresés

A legújabb

Prédikáció a globalizációról PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Prédikáció a globalizációról

Evangelikus Egyház Közgyülésén

a Nagyszebenbeni plébániatemplomban


Prédikáció az Evangelikus Egyház Közgyűlésén,
szombat, november 14, 2015
a Nagyszebenbeni plébánia templomban
(Walther Sinn, szemlaki lelkész)


Prédikáció íge:       Máté 24, 43-44
Az Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus azt mondja: "Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jön el a tolvaj, vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön. Azért legyetek készen ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jön el az embernek Fia.”(Mt. 24, 43-44)
Prédikáció ének: EG 234, 1-5 Wach auf, wach auf, ‚s ist hohe Zeit
(Kelj fel, kelj fel,  itt az ideje)
Kedves, fötiszteletü püspök ur, Nagy Egyházi Közgyülés,
Kedves testvérek, kedves testvéreim a szolgálatban,
A mai istentiszteletre megfelelő szöveget kerestem, de mivel hogy mi az egyházi év(liturgikus év)végén vagyunk, a mai evangéliuma pont jól beilleszkedik. Legyen szó akár a mostani hétnek egyik szentígéröl, vagy a jövő heti egyik szentígéröl, szinte az összes szöveg arra megy ki, hogy mi olyan beállítottságuaknak kell legyünk, hogy
1. Valamelyik napon az Úr eljön, és felelősségre fog vonni minket
2. Meg kell ismerjük  az idők jeleit, és ennek megfelelően cselekedjünk
Jézus Krisztus ebben az evangliumban arról beszél, hogy ébren legyünk, és fel legyünk készülve ! Éberek és készen legyünk abban az órában, amelybenÖ maga, az Úr, eljön.
Jézus összehasonlítja az Ö saját eljövését egy tolvajnak betörésével az éjszakában - nagyon hirtelen és váratlanul jön, talán az első mély alváskor, amikor nem is gondolunk olyasmire. Mennyire rossz és kegyetlen ez, fáradtnak lenni, és ebben az első alvásközben hirtelen felébresztve lenni, tapasztaltam a katona idöszakban, amikor mi be voltunk osztva egy 3 x 3 órás ritmusban, és következöképpen jöttek sorba: tanulás-alvás-gárda.
Hogy nem csak az Úr hirtelen jön, hanem a kísértő, a Sátán is,  azt mondja a Szentírás is.
Most elgondolkozva jövünk rá, hogy a múltban is furcsa idök voltak, de nem olyan mértékben, mint ma!
Tömegmanipulációk mindig voltak, de a mi időnkben azokat nagyon magasan vezérlik; a legtöbb ember sajnos nem is jegyzi meg öket.  És mi, a keresztény anyaszentegyházának tagjai valahogy együtt úszunk, és haggyuk, hogy minket meggyőzzenek.
Lehet, hogy a mi Urunk és Megváltónk Jézus Krisztusnak szavai soha nem voltak olyan aktuállisak, mint éppen a mi időnkben.
tolvaj vagy az ellenség, amelyik az éjszaka folyamán jön - ez a lelki éjszakát is jelentheti - ma nem jön hirtelenül!
Nem, ő a stratégiáját nagyon is jól átgondolta már évtizedekkel ezelőtt, a terepet is  nagyon jól megfigyelte, éppen úgy, ahogy a bankrablók is általában a legapróbb részletekig mindent átgondolnak !
Majd, mikor a bankban a behatolás zajlik, minden nagyon jól müködik, mert korábban az összes lehetséges variációkat átgondolták, és mindenre számitottak és minden kis részletet, mindent elöre lejátszották, és kipróbálták titokban.
Így van ez a tolvaj - vagy a mi Urunk Jézus Krisztus egyházának ellenségeivel is ! Nem jöhet felkészületlenül, hanem azért, hogy jó sikere legyen a "betörésénél",  a jól kitalált taktikáját évtizedekkel ezelőtt megtervezte. Most csak érvényíti a taktikáját, az embereknek tiszta szép dolgokat mesél, és a nagy rombolásán közben, amit  ez okoz, a nép neki még hangos tapsot is tapsol.
Egy idöóta én nagyon aggódok arról, hogy mi történik nem csak Európában, hanem az egész világban! Nem tudom elhinni, hogy nyugodtan tudunk aludni ezekkel szemben! Szeretnék hivatkozni a politika csak néhány példájára; ezeket a példákat még számtalanul kilehetne bővíteni:
Az évtizedek folyamán különböző kampányok voltak:
- 1980: a kampány "Mentsd meg a fát"
- 1990:                       "Mentsd meg az esöerdöt"
- 2000:                       "Mentsd meg a polár medvét"
- 2010:                       "Mentsd meg az Eurót"
- 2013:                       „Mentsd meg Görögországot"
- 2015:                       "Mentsd meg a menekülteket"
- 2020: ez lesz:       "Mentsd meg magadat, ha tudod"
Ezek között szó van a "klímaváltozásról” is, ami fizikailag azzal magyarázható,  hogy a nap hosszú időközönként újra és újra robbanásokat mutat fel, amelyek befolyásolják az éghajlatot. Klímaváltozások, amióta a föld létezik,mindig is voltak,     - amelyek közül az egyik a jelenlegi.
Közben az államfők szakmai konferenciákat szerveznek, hogy ezt a klimaváltozást hogyan lehetne visszavonni.
Valójában a CO2-csalás a globalisták által, mint sok más programm is csupán egy bűvészmutatvány az emberekkel szemben!
Úgy a Manhattani WTC két ikkertornyait 2001 szeptember 11 önmaguk                                                          beomlasztották - nem volt semmi támadás a terroristák által ! Annak érdekében, hogy folytathassa a konkrét célját, az Amerikai kormánynak mintegy 2.500 ember nem volt túl nagy kár, hogy a bombák által a levegőbe küldje öket ! Az olyan  kormányok számára az emberek csak számok!
pénzügyi válság is mesterségesen jött létre 2008-ban.
mágneses északi pólus (sark), amely nem esik egybe a földrajzi északi-sarkkal, megváltoztatja álláspontját évente akár 80 km-el, és a közeljövőben egy nagy ugrást fog tenni és Észak-Kanadából Szibériába fog átállni. A mágneses pólusok (sark) vándorlások függnek úgy a naptevékenységtöl, mint a geológiai tevékenységtöl a föld belsejében.
Mindez változásokat fog hozni, amit mi emberek nem leszünk képesek befolyásolni, de néhány idióta ezt reánk akarja kényszeriteni az úgynevezett megszorító intézkedések által, és közben úgy tesz, mintha ezzel nekünk valami jót akarna tenni.
A "Klímaváltozás" téma magába foglalja az energiatakarékos lámpákat is, amelyek valójában károsak, mert különböző mérgező anyagokat (fenol, stb.)tartalmaznak, a testünkre elektromágneses sugárzásokat bocsájtanak, és erősen mérgezőek a benne tartalmozó higany által.   A veszélyes higany, ha kifolyik,a tüdőbe száll és a talajban a felszín alatti vizekbe szívárog be. (5 mg higany 5.000 liter vizet emberi fogyasztásra alkalmatlanná teszi)    Ezek az energiatakarékos lámpák által egyáltalán nem lehet energiát betakaritani, mert az elökészítési árak      sokkal magasabbak, mint a normális izzóknál ! És amikor az újrafeldolgozásra kerül a sor, sok energiát fogyasztanak el, és az elektronikai részekkel csak hiábavaló hulladék jön létre, ami ugyancsak pazarlás !  Azonkívül nem lehet tudni, hogy a higanyt tényleg ki tudják szürni, vagy, elpárolog a levegöben !    Ezen túlmenően, az energiatakarékos lámpák fénye  egy hideg fény, így kényelmetlen és nem hasonlít a napfény spektrumára ! Az energiatakarékos izzónak nincsen hosszabb élete, mint egy hagyományos izzónak, és nem alkalmas a család háztartás számára. A hagyományos izzóhoz leginkább a halogén izzó hasonlít, de mégis ezt is meg akarja tiltaniaz EU !
Valójában nem az ökológia, a klíma, a környezet és a földnek megmentése fontos a döntéshozó testületeknek, hanem inkább a vállalatok gazdagítása!!!
A vállalatok maguk nem arra törekszenek, hogy segítséget nyuitsanak az embereknek, hanem saját nyereségeit keresik !
vegyész Gary Zörner azt mondja, hogy normális körülmények között az energiatakarékos izzót azonnal be kellene tiltani !
Igazából csak egy kis csoportja az Európai Parlamentnek hozta a határozatot, hogy az energiatakarékos izzót bevezessék - anélkül, hogy szakértői véleményt követeltek volna.
Tehát ugy az ellenség, vagy a tolvaj be kúszik közénk,anélkül, hogy mi észrevennénk.
Nem is beszélve a háborúkról, amelyket szándékosan évtizedek óta vezet Amerika és hajánál fogva erre a célra keresi az okokat: - csak Vietnamban 2 millió halott volt, akkor még mennyi Irakban, Afganisztánban, Jugoszláviában, Líbiában és most Szíriában. Háború volt Etiópiában is, és Szomáliában. Itt millió ember hal meg, de senki sem gondol arra, hogy Amerikát ezért felelöségre vonnja a népirtás miatt ! Szintén az Ukrajnában történt összecsapásokért is Amerika és szövetségesei felelősek. Így az Irán is, már régóta Amerikának a látóhatárában van.
Közben az embereket minden féle hazugsággal becsapják: az emberi jogokkal és a vallásszabadsággal, hogy ezeknek érdekében küzdenek.
Évek óta az Egyesült Államok Oroszország és Kína körül katonai bázisokat épít.
Az Egyesült Államok és a NATO a világunknak még semmi jót nem hozott, hanem csak válságos helyzeteket hoznak létre (krízis).
Ezen kívül Németország, a 2. világháború óta 2009-ig, egy az Egyesült Állomok által elfoglalt ország, és csak egy Amerikának korlátolt felelősségű társaság (GmbH vagy SRL); közben az adott kancellár csupán ennek a korlátolt felelősségű társaságnak az elnöke.
Ami az úgynevezett Görögország megmentését illeti, a görög nép a mentőcsomag mintegy 154 milliárd €-bol csak 5 milliárdot kapott meg, illetve 2,5%. Az összeg legnagyobb részét, tehát közel 98% a bankok nyelték le. Hol van akkor Görögországnak megmentése ???   Valójában kit mentettek meg ?
Ne felejtsük el a nem ellenőrzött földi népesség csökkenését (Codex Alimentarius) a Gyógyszeripar és az Egészségügyi Világszervezet által, ami valójában, mint egy nemzetközi maffia müködik és a géntechnológiát támogatják.
Az utóbbi időben Románia jóváhagyta a genetikailag módosított vetőmagok terjesztesét.   Ez által levágjuk magunk alól az ágat, amelyen ülünk  !
Különböző betegségeket, mint például az Ebola, az AIDS és a rákot a laboratóriumokban mesterségesen előállíttják és az emberekbe különbözö féle alkalommal beadják: például a védőoltással az influenza megelőzésére.
Gondoljunk a sertésinfluenzára, a madárinfluenzára, melyek szintén csak hazugságok voltak.
A világban sok minden nagy részén hazugságra épül!
Az egész világban az iskolákban az új tantervekkel agymosást  és az "agykontrollt" müvelik.
politikai korrektség mindenhol nagyon fontos !
Nem hiába Jézus minket figyelmeztet a tolvaj elöl, aki az éjszakán hirtelen betör!
Szinte "mindenható" titkos szervezetek"valamennyi" nagy és globális politikai döntések mögött húzzák(a színfalak mögött) a szálakat.
Az egyik legnagyobb és legveszélyesebb ilyen típusú csoport a "Bilderberger"-csoport, amelynek tagja talán az összes  szabadkömüves is. Ez a csoport az összes titkos társaságok közül a leg elitebb, befolyásos és különösen gátlástalanul veszélyes. Sok kis és nagy háborút indított, és nekik köszönhetö, hogy több százezer vagy millió ember vesztette életét világszerte.
Ezek a gazdasági összeomlást keresik és így az embereket a harmadik világháborúba belehuzzák azzal a céllal, hogy létrehozzák az új világrendet, amelyen keresztül világszerte az abszolút hatalmukat gyakorolják. Ennek a sátáni árnyékkormánynak nagyobb befolyása van, mint államfőknek, egy globális hatalmat akar, a demokrácia eltörlését, és különösen a saját maga nyereség növekedését ! A nyilvánosságnak mindezt globalizációként addja el.
Ennek a hátterén van a globális befolyás, az összes erőforrás, a kereskedelmi piacok és a nemzetközi bankrendszer ellenörzése, a tömegek koordinációja nemzeti politikai struktúráknak eltávolítása, a katonai és hírszerző apparátus uralma, egy globális szuper-államnak létrehozása, tehát egy világkormányt a mottóval: "Novus Ordo Seclorum ", a korszakok átszervezése,vagy" Új Világrend ", valójában egy világdiktatúra!
célkereszténység eltörlése, úgy, hogy többé ne lehessen semmi ellenállás ! Az egyik példa Nyugaton a keresztek betiltása az iskolákban még a püspökök által és ugyanúgy azoknak a nemzeti lobogó betiltása, amelyek egy keresztet tartalmaznak !
ABilderberger-csoportnak mintegy 120 tagja van, és államfök, bankárok, befolyásos politikusokbol áll, akik a világnak kb. 88% -át ellenőrzik, beleértve a Rothschild, Rockefeller, stb... Ezek 1954 óta találkoznak  (Osterbeek-ben, Arnheim közelében, Hollandia,  a német határhoz közzel - Luxus szálloda "De Bilderberg") évente egyszer 4 napon át valahol nagy titokban, ahol megvitatják terveiket. (nézd: Andreas von Rétyi és Daniel Estulin -. publicisták és Bilderberg kritikusok)
A „Bilderberger”-csoport háborúkat szítanak és ezen által megindítják a nagy világválságot, hogy az emberek, akik abéke után éheznek, elfogadják az új világrendet.
David Rockefeller, a világ bankár és Bilderberger-tag azt mondta: "Minden, amire szükségünk van, az egy megfelelö jó nagy (jobb) válság, és a nemzetek elfogják fogadni az Uj Világrendet."
Az EU és az összes bizottságok és munkacsoportok, sajnos nem keresik az europai népeknek  javait,  hanem a hátsó ajtón keresztül próbálják az embereknek a különböző hazugságokat mint igazságokat felszolgálni. Az EU-tagországok szuverenitását igy  próbálják megsemmisíteni, és így egy bürokratikus diktatúrát felépiteni !
A "Bilderberg”-csoport és a válságok egyik terméke, amelyiket az Egyesült Államok a világban okoz, az a "menekültek" - a legaktuálissab téma. Nagyon kevés, talán 1% a tényleges menekültek! Minden más - csak18 és 35 éves férfiröl tudunk - tulajdonképpen egy kész muszlim hadsereg, amely már készen áll, hogy lecsapjon a Nyugatra, elsősorban Németországban, Ausztriában és Svédországban. Ez egy időzített bomba –a baj az, hogy az ellenség éppen közöttünk van !  Hol vannak a nők, az idősek és a gyerekek? Orbán Viktor felismerte a veszélyt, és helyesen járt el!
Persze, az igazi menekülteknek, akik valóban megszöktek a háború elöl és főként a keresztényeknek, akiket a halálos veszély fenyegeti, segiteni kell! De éppen ugy, az iszlám államoknak is segítenie kellene a muszlim menekülteknek, és nem 200 mecsetet Németországban építeni!
A "menekültek", valójában egy modern népvándorlás, amelyek Európa számára egyTrójai Faló, egy modern szárazföldi megragadás !
Hazugságként célnek kitüzik a multikulturalizmust, amelyet „gazdagodásnak” tartják! Németország gazdagodik "mérnökök, agysebészek, képzett űrhajósok" által; egy nagy rész a „menekülteknek” - azt mondanám: "hódítóknak" ellenkezöleg pedig analfabéták, akinek csak egy célja van: hogy elterjessze aziszlámot.
Csak egyedül Berlinben már 80 mecset létezik !     Igy létre jönnek a gettók és a párhuzamos társadalmak. Tehát, hol van az úgynevezett magasztalt gazdagodás?
Angela Merkel a népek keverését elkerülhetetlennek tartja; ez a globalizációnak mellékhatása. Igen, én ugy látom, hogy ö a népkeveredést szándékosan nagy eröfeszitéssel elösegiti !
Ezzel a menekültügyi politikával Angela Merkel mint egy hazaáruló megvalósítja a Bilderberg-csoport és azEgyesült Államok nevében a német nép népirtását, sőt a mi volt híveinkét is, akik kivándoroltak, talán idővel az egész Európának is;  így megvalósitja az úgynevezett Kalergi-Tervet (lásd: Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi ), az azt jelenti, hogy az ázsiaiakat és afrikaiakat jól összekeverik az európaiakkal, ugy hogy egy alsóbbrendű faj keletkezzen, amelyiket könnyen uralkodni lehet;  így próbálják bevezetni az Új Világrendet, amelyben semmi féle vallást nem szívesen látnak!
Angela Merkel mint "házigazda" (háziannya) - nézd meg a prédikáció igét - nem arra vigyáz, hogy a "tolvaj" ne tudjon behatolni, hanem söt, hívja, és felkéri, hogy befáradjon –anélkül hogy az embereket erröl megkérdezze !    De ő saját maga egy menekültet se vesz fel !
Az EU és az Afrikai Országok, 2015 november 12,csütörtökön elfogadtak egy megállapodást hogy az illegális bevándorlást ellenezzék, de ugyanegyben a legális migrációt elősegítsék. Erre a célra egy milliárd-dolláros alapot hoztak létre; eddig 1,8 milliard € van az alapban - de mi az a 200 milliárd €-hoz képest, amennyit  Görögországnak fizettek eddig hiába ?
Így Európa is az Egyesült Államok által egyre nagyobb krizishelyszinné válik, mint sok más világrésze, amelyet az összeomlás követi majd!
Hogy a sajtók (TV, rádió, ujságok, stb.) hallgatnak, és mindent kozmetikálnak, azt az Egyesült Államoknak köszönhetjük; ök finanszírozzák a sajtót, hogy az embereket végtelenül félrevezessék !
Nem hiábafigyelmeztet minket Péter apostol, hogy: "Józanok legyetek, vigyázzatok;  mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen.  Akinek álljatok ellen, erösek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévö atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be."(1. Péter.  5,8-9)
Arra buzdit minket ez az íge, hogy ismerjük fel az idők jeleit, és ennek megfelelően járjunk el !
Mit kell tennünk ??? Legyünk éberek, ahogy Jézus mondja.
Meg kell győzzük a politikusokat, hogy többet ne háborúzzanak !
Meg kell védenünk a keresztény értékeket és a keresztény hitünket !    Ahelyett, hogy támogassuk az abortuszt, a családi élet és a gyermekek születésébe több súlyt kell fektetni!
Az abortusz egyrészről jóváhagyott és támogatott, másrészt felkiáltunk, hogy a lakosság száma vissza esik - és ebböl az okból a külföldieket hozzassuk az országba.
Fel kellene hívnunk az embereket az imádságra és vissza kellene állítani az Istenhez való kapcsolatunkat, mielőtt túl késő lenne! - szintén kellene imádkozni, hogy az Úr a muszlimoknak, akik a nyugaton vannak, de a többieknek is, kinyitja a szemüket, hogy tudhassák, hogy nincsen senki másban üdvösség, mint maga egyedülJézus Krisztusban! - mint ahogyan Péter apostol a Szanhedrin előtt tanúskodott. (Ap. Csel. 4, 12)
A kereszténység mindenhol, ahol az iszlám elterjedt, csaknem teljesen, vagy teljesen eltűnt - lásd Törökországot, Észak-Afrikát, Szíriát, stb.
Spanyolországban 800 évig tartott, amíg az iszlámot vissza tudták nyomni - és most mi itt Európában az iszlámot tárt karokkal újra felvesszük !
Mi, keresztények saját magunkat fel adjuk, és akarattal a vágóhid felé megyünk !!!
Utoljárra mi, a kersztények is, mint az indiánok Amerikában, kénytelenek leszünk, a „rezervátumban” élni, ha egyáltalán!
Talán most már értik az én aggodalmamat  a problémák felöl, amelyiket már említettem. Én alaposan  dokumentáltam magam, és nem vagyok egy összeesküvés-teorétikus !
Ezek a problémák tényleg nagyon komolyak, és köszönöm a megértésüket.
Urunk és Megváltónk ezt mondja: "Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jön el a tolvaj, vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön. Azért legyetek készen ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jön el az embernek Fia.”
Jézus mindannyiunkat, az egész kereszténysséget hívja, hogy ébredjünk fel !
Ugyanakkor azt mondja: "Ti vagytok a földnek savai !   Ti vagytok a világ világossága !" (Mt. 5, 13. 14)
Mutassuk meg, hogy mi azok is vagyunk:  a földnek savai és a világ világossága!
És legyünk éberek!   A Jézus Krisztus nevében tárjuk fel a hazugságokat, amelyekkel elénk jönnek !
Imádkozzunk, hogy a mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus, Ö maga, aki győztes a halál és az ördög felett, meghiúsítsa ezeket a Bilderberg-csoport és embergyülölöknek az összes terveiket és megsemmisitse ezeket !
A Szentháromság Isten maga vigyázzon ránk, és addjon nekünk hitben bátorságot !
A m e n.