Payday Loans

Keresés

A legújabb

Demján Sándor: Magyarország 50 év múlva nem lesz, ha nem történik változás PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

Demján: Két és fél éve nem beszéltem érdemben Orbán Viktorral

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Orbán ViktorCsányi SándorLázár JánosközszféraVOSZDemján SándorVállalkozók Országos Szövetsége;

A nagyvállalkozó szerint Orbán saját környezetének a foglya, és megesik, hogy félrevezetik. A Figyelőnek adott interjúból kiderül, hogy Demján Sándor számos kormánytag és kormányközeli személy teljesítményével elégedett: felsorolta Lázárt, Csányit, Varga Mihályt és Matolcsyt is. Beszélt a TriGranit részleges eladásáról és arról is, hogy egyelőre nem óhajt Magyarországon ingatlant fejleszteni, bár az alacsony kamat kedvez az ingatlanberuházásoknak. A VOSZ elnöke földrengésszerű változásra számít a közszférában, amit az általa vezetett szövetség teljes mértékben támogat.

Demján Sándor két és fél éve nem beszélt érdemben Orbán Viktorral, "legfeljebb futballmeccsen futottunk össze egy-egy kézfogás erejéig" – derült ki a nagyvállalkozóFigyelőnek adott interjújából.

A nagyvállalkozó szavai szerint Orbán saját környezetének a foglya, "ez egy 'jó tradíció' Magyarországon, itt mindenkit bekerítenek" – fogalmazott. Demján viszont úgy látja, aki vitatkozik az emberrel, az a jóakarója, aki pedig mindig egyetért, a sírásója. "Valószínűleg Orbán Viktort is körülveszi egy ilyen csapat", bizonyos esetekben félre is informálták a miniszterelnököt, például a takarékszövetkezeti rendszer átalakításánál – mondta Demján, hozzátéve, hogy ő nyílt levélben meg is írta erről a VOSZ álláspontját. Demján szerint rút anyagi érdekek álltak a rendszer átszervezése mögött, és Orbán is rá fog jönni a tévedésére.

Fotó: 

Demján ugyanakkor Lázár Jánosnak a VOSZ vállalkozók napján mondott beszéde alapján most lát lehetőséget az állami apparátus jelentős átalakítására és további érdemi adócsökkentésre. Akár több százezer ember átképzésére, vállalati szférába terelésére most sokkal jobbak az esélyek, mint 2010-ben voltak, így érdemi állami kiadáscsökkentés indulhat – mondta Demján. "Ha most belekezd a kormányzat, akkor a VOSZ teljes mellszélességgel támogatja" – ígérte a vállalkozó, aki állítása szerint már 2003-ban jelezte, hogy több százezer felesleges állami alkalmazott van.

Amikor Demjánt arról kérdezték, valóban szerepe volt-e a Lázár János és Csányi Sándor OTP-vezér közötti konfliktus elsimításában, úgy felelt, ő nem lobbizott ezért, de mindkét szakember teljesítményét elismeri. Csányi Sándor MLSZ-elnöksége nélkül "nincs Eb-szereplésünk", a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt képviseli, hogy "rend, döntés, gyorsaság legyen a kormányban".

A VOSZ elnöke az interjúban kiemelte még Varga Mihályt, a "kitűnő minisztert" és Matolcsy György MNB-elnököt, aki szerinte "nagyszerű monetáris politikát visz".

"Mindig hálás leszek Medgyessynek és Gyurcsánynak"

Az üzletember elmondta azt is, hogy félmilliárd eurónál is magasabb áron értékesítette tavaly a TPG csoportnak a TriGranit egy részét és a márkanevet. Ha a plázastop megszűnik, itthon is fejleszt majd, egyébként Kelet-Európában keres új lehetőségeket új cége, a Gránit-Pólus. Erről azt mondta, "mindig hálás leszek Medgyessy Péternek és Gyurcsány Ferencnek, akik miniszterelnökként azt üzenték, hogy ha nem tetszik, akkor el lehet innen menni".

Az interjúból kiderül az is, hogy lezárult az Arcadom és a kishitelezők ügye, mert az üzletember a magánvagyonából kártalanította a tényleges munkát elvégző kkv-kat, "holott nekem mint fővállalkozónak nem vagy csak kisebb részben fizettek". Az Arcadom Demján csődbe ment építőipari cége, amelyen saját bevallása szerint összesen körülbelül 10 milliárd forintot bukott. "Az Arcadom befejezte, én pedig nem óhajtok itthon építőiparral foglalkozni" – fogalmazott.

Demján Sándor véleménye szerint az alacsony kamatkörnyezet hosszabb ideig is fennmaradhat, ami segíti az ingatlanpiacot. A világgazdaság története szerinte azt mutatja, hogy alacsony kamatok idejére esik a nagy építkezések időszaka, mert a megtakarítások elvándorolnak az ingatlanberuházások felé.

Avatár
Csatlakozz a beszélgetéshez...


  • Avatár

    A jó cár és gonosz bojárok, régi mese. Nekünk azért persze jó.

  • Avatár

    Orbánt félrevezetik, azt az Orbánt, aki hetente találkozott Németh Lászlóné fejlesztési miniszterrel és minden 1 milliárd feletti projektről személyesen döntött?
    Orbánt, akinek felcsúti udvarházába egyesével kellett elmenni a Fidesz parlamenti képviselő jelöltjeinek, hogy hűségesküt fogadjanak a nagy úr színe előtt?
    Orbánt, akinek több strómanja is van, Mészáros,Garancsi, Vajna és egy titkos bizalmas ügyeket intéző Habonyja?
    Orbánt, aki 'nem tudott' pl. arról, hogy a magyar, állami MVM Zrt. -ből ajándékba adnek 200 milliárd hasznot egy magán offshore cégnek, máig megmagyarázhatatlan okból?
    Orbánt , akié fél Fejér megye, a CBA egy része, gondolom bankja is van már, ki tudja mennyi külföldi vagyona, ő korrupt politikusok listájának dobogósa, de szegényt körbevették. 
    Hagyjuk már Demján úr, csak nem volt egy melléklet Demján úr bankjának, a Gránit banknak pár nappal ezelőtti állami (rész) felvásárlásakor, hogy mentegetni kell egy kicsit Orbánt?

  • Avatár

    Aki most azt állítja, hogy Orbánt félrevezetik, az vagy öregszik, vagy a kognitív disszonancia hatása, vagy mindkettő.

  • Avatár

    annyira jó a szelektív emlékezet. "el lehet innen menni" - ezt Gyurcsány a jobbos nagyvállalkozók díszpintyének, Széles Gábornak mondta a gazdasági érdekegyeztető tanács egyik ülésén, amikor az kilátásba helyezte, hogy áttelepíti cégeit Szlovákiába. arról nem is szólva, vajon orbán jár ilyen ülésekre vitatkozni? van érdekegyeztetés a gazdaság szereplői között? vagy felcsúton érdekegyeztetnek a páholyban mészárossal?

  • Avatár

    Arra azért kíváncsi volnék, hogy a nagy gazdász mágus hogyan gondolja, hogy a közszférából - átképzést követően - "több százezer embert" a piacgazdaság felvesz! Csak ne megint az legyen, hogy a Lajtán túl találnak ők is megélhetést (már az a maradék kis ütőképes létszám!), s a másik, nagyobb hányadról pedig pártunk és kormányunk "közmunka keretében" fog gondoskodni.
    Demján - Skála Kópé- mindig tudta, hogy úgy szője a szavak fonalát, mint az új idők magyar jogszabályait a Nagy Házban: értelmezni kell minden szót, azt pedig úgy lehet, ahogy éppen akarom.

    • Avatár

      Demján egy marha! Nem lehet több százezer közalkalmazottat átképezni teljesen más, és főleg hasznos munkára! Ennyi alulfizetett eladóra nincs szükség még a rohadt plázáiban sem! Azt gondolja, hogy a főleg nőkből álló, irodákban dolgozó alkalmazottakból szakmunkást, kőműveseket, villanyszerelőket és egyéb hiányszakmákra alkalmas munkaerőt fog átképezni? Szerintem ezt a szerencsétlent is félrevezetik a körülette lévő tanácsadók, ahogyan a hőn szeretett vezérét is, bár az alap agyalágyultságuk mind a kettőjüknek megvan, nem kell ahhoz sokat félrevezetni őket.

      • Avatár

        Hegesztőnőt, aki titokban táncolni szeretne: Flashdance :)))

      • Avatár

        "Nem lehet több százezer közalkalmazottat átképezni teljesen más, és főleg hasznos munkára! "

        Sajnos így van.
        Ennek eszköze és intézménye kellene, hogy legyen a közoktatás, a képzés-továbbképzés-átképzés rendszerében.
        Sajnos közoktatásunk jelen állapotában erre teljesen alkalmatlan.

  • Avatár

    Gyurcsány azt üzente hogy ha nem tetszik akkor el lehet innen menni és elment külföldre fejleszteni. Kérdem akkor, most amikor minden jó, alacsonyak a kamatok, a miniszterelnök majdnem tökéletes, Lázár, Matolcsy, Varga szinte zseniális, akkor miért nem jön vissza az ingatlan fejlesztéseivel? Már nem érvényes a visszafelé mutogatás, közben királyt váltottunk!

  • Avatár

    "Az Arcadom Demján csődbe ment építőipari cége, amelyen saját bevallása szerint összesen körülbelül 10 milliárd forintot bukott.'"
    Az megérdemelne egy kis utánjárást, hogyan veszített Demján ezen a cégen 10 milliárdot. Szerintem Demján ebben a kérdésben nem mond igazat.

  • Avatár

    Ha nem csak ilyen környezetben érezné jól magát, akkor lehetne reálisabb világképe, viszont kevesebb nyelv lenne a seggében, azt meg nem szeretné ;)

  • Avatár

    az úr még akar valamit ov-tól

 

Demján:

Magyarország 50 év múlva nem lesz, ha nem történik változás


2016. január 6. Hírtv



Magyarország sikertelen és 50 év múlva nem lesz, ha nem történik változás a gazdaságpolitikában - mondta Demján Sándor a Figyelő rendezvényén, ahol átvette a hetilap Év embere díját.

Demján azt is mondta, hogy a felesleges emberek foglalkoztatása a közszférában ezermilliárd forintos terhet jelent a gazdaságnak. Az üzletember szerint versenyképes adórendszerre és a jelenleginél színvonalasabb szakmunkásképzésre lenne szükség. Az ország sikertelenségéért a populista politikát tette felelőssé az üzletember, aki arra emlékeztetett, hogy már 2003-ban megjósolta: változások nélkül Magyarország még a szomszédaihoz képest is lemarad a gazdasági fejlettségben.


"Muszáj a gazdaságot felpörgetni. Muszáj a gazdaságról levenni a terheket és muszáj az emberek személyi jövedelmét, vásárlóerejét növelni, ennek egyetlenegy módja van, az állami kiadásoknak a csökkentése, a fejlődésnek, és akkor ez Magyarország jövője. Ha nem, akkor, ugye, az én Istenem az Széchenyi, ő mondta akkor, hogy Magyarország lesz, ha most ezt hallgatja és látja a problémákat, akkor meg azt mondja, hogy ötven év múlva nem lesz" - fogalmazott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke.

Kapcsolódó:
Közös érdek az erős Európa (888.hu)
David Cameron január 7-én munkalátogatásra érkezett Budapestre. A brit miniszterelnök kora délután érkezett, először az Országgyűlésbe vette az irányt, ahol Orbán Viktorral tárgyalt. A könnyebb témák közé tartozik Irak és Szíria ügye, ahol Magyarország elkötelezett NATO-tagként jelen van. Magyarország a jövőben is részt fog venni ezekben az akciókban. Mindketten erős és versenyképes Európát akarunk. Cameron megerősítette: az erős Európa tiszteletben tartja a nemzetállamokat.

Ha eddig nem gondolta, hogy maffiaállamban élünk, most el fog gondolkodni(alfahir.hu)
Kedd este kilenc órakor rendőrök szállták meg a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait védő egyik vagyonvédelmi cég központját, és hatósági ellenőrzést tartottak - adja hírül a Népszabadság. Megkérdezte a BRFK-t, hogy mi végre ez a hirtelen jött éberség, ők azonban csak annyit válaszoltak, hogy "a hatályos törvény" értelmében járnak el.

Most 218 milliót kapnak a bűnözők a börtönkörülmények miatt (alfahir.hu)
Összesen több mint 218 millió forintnak megfelelő kártérítést ítélt meg az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) csütörtökön negyvenkilenc magyar fogvatartottnak, mert a testület megítélése szerint ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével és sérti a megalázó vagy embertelen bánásmód tilalmát, hogy túlzsúfolt cellákban tartják őket fogva.

Közmunkásként dolgozik tovább a fekete ruhás nővér (civilhetes.net)
Bár a közömbösség falát a hazai közéletben ma már egyre nehezebb áttörni, de a fekete ruhás ápolónő azon kevesek egyike, akinek mégis sikerült ezt megtennie. Az egészségügyi dolgozói érdekképviselet élharcosának számító nővér élete a napokban nagy fordulatot vett.

Ónodi-Szűcs: Az egészségügy alacsony béreit a magyar dolgozók járulékai határozzák meg (propeller.hu)
Az egészségügyért felelős államtitkár osztja azt a nézetet, hogy alacsonyak a bérek a magyar egészségügyben, ugyanakkor úgy gondolja, be kell látni: a rendszert a magyar dolgozók járulékaiból kell finanszírozni.

Ezt tette velünk az egykulcsos szja (index.hu)
A legjobban keresők jártak jól az egykulcsos adóval, derült ki ismét egy, a témában készített tanulmányból. A minimálbér környékén keresők adója éves szinten átlagosan 58 ezer forintról 126 ezer forintra nőtt, az átlagbér környékén keresők adókötelezettsége viszont 312 ezer forintról 299 ezer forintra csökkent.

Orbán vejének családja is bevásárolt (mno.hu)
Több száz millió forintért vásároltak állami földet a miniszterelnök vejének családtagjai, de Tiborcz István neve egy kastélyvásárlásnál is feltűnt az árveréseken a Fejér megyei Mányon. Az egyik parcella 166 hektáros, a másik pedig 133 hektáros - a két területért több mint 330 millió forintot fizetnek Tiborczék. A földprivatizáció nagy nyertese a felcsúti polgármester családja lett Fejér megyében, több mint 1400 hektár állami földet vett meg a Váli-völgyben és Etyeken, Alcsútdobozon és Óbarokon pedig olyan földekre licitáltak, amelyeket ők bérelnek.

Valakiknek bombaüzlet a külföldiek "letelepítése" (napi.hu)
Csak tavaly 1145 külföldi vásárolt letelepedési államkötvényt és jutott a programon keresztül tartózkodási engedélyhez Magyarországon. Az indulás óta akár 95 milliárd forintot is zsebre tehettek a közvetítőcégek. Tavaly 1145 külföldi vásárolt magyar letelepedési államkötvényt, így 2015. december 31-ig a program három évvel ezelőtti indulása óta 3358-an vettek ilyen állampapírt - közölte a Magyar Nemzettel az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK).

TV2: hipergyorsan bejegyezték Vajna tulajdonjogát (hirtv.hu)
Két nap alatt bejegyezte a cégbíróság Andy Vajna cégének tulajdonjogát a TV2-re - írja a Népszabadság a cégközlönyre hivatkozva. A gyors eljárást meglepőnek és szokatlannak nevezte a kereskedelmi csatornára szintén igényt tartó Megapolis Media Zrt. jogi képviselője. Nagy Ajtony Csaba hozzátette, hogy tegnap délután törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek, és egyben kérték a Vajna-féle beadvány elutasítását.

150 ezer közalkalmazottat rúgnak ki 2018-ig (balrad.com)
Ebben a ciklusban 150 000, hosszú távon pedig 600 000 közalkalmazottat rúg ki és irányít át a kormány a versenyszférába - ezt Csepreghy Nándor államtitkár, a miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese mondta az ATV-nek. Szerinte a 4 millió magyar munkavállalóból 1 millióan dolgoznak a közszférában, vagyis tulajdonképpen a közszféra 3 millió dolgozója tart el mindenki mást.

A vasutasok készek elmenni a végsőkig a béremelésért (origo.hu)
Eredménytelenül zárult a MÁV és a vasutasok közti bértárgyalás. A szakszervezetek a következő tárgyalásra a kormány képviselőjét is meghívták. Ha nem tudnak megállapodni, a vasutasok minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak a követeléseik eléréséhez.

Lemond Gyárfás Tamás és az úszó szövetség teljes elnöksége(24.hu)
Magyar Úszó Szövetség rendkívüli elnökségi ülést tartott, ahol a 2017-es vb miatt előrehozott tisztújítás mellett foglaltak állást. Az olimpiai sportágakban, így az úszásban is, az esetek többségében olimpiai ciklusokban gondolkodnak, így a vezető tisztségviselők mandátuma is ehhez a periodicitáshoz igazodik. Az úszóknál is 2016 végén lenne esedékes a MÚSZ soros tisztújító közgyűlése, a vezetők megválasztása.

Gyárfás Tamás: Katinka pénzt kért a promóciós videóban való szereplésért (titkolthirek.hu)
Hosszú Katinka nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) ajánlott számára decemberben. A MÚSZ 12 millió forintos támogatást ajánlott, de azzal a kikötéssel, hogy vegyen részt a 2017-es budapesti világbajnokság promóciójában.

Tasnádi: Gyárfás megbízott, likvidáljam Fenyő Jánost! (pestisracok.hu)
Tasnádi Péter tett tanúvallomást csütörtökön a Fenyő János meggyilkolása miatt indult büntetőperen a Fővárosi Törvényszéken. A tanú elmondta, hogy a Nap Tv egykori tulajdonosa, az úszószövetség jelenlegi elnöke, Gyárfás Tamás egy négyszemközti beszélgetésen a Rubin Hotelben megbízást adott Fenyő János meggyilkolására.

Hosszú Katinka az Instagramon üzeni az úszószövetségnek, hogy nem fél (444.hu)
"Ne engedd, hogy a félelmeid meghatározzák a jövődet!" - írta Hosszú Katinka Instagram-profilján képe mellé, ami az edzőteremben, boxolás közben készült róla. Hosszú szerdán összetépte azt a szerződést, amit az úszószövetség ajánlott neki. Gyárfás Tamás elnök és a szövetség 12 millió forintot utalt volna át a sportolónak azért, hogy legyen a 2017-es magyarországi úszó-vb arca. Hosszú viszont nem pénzt, hanem megfelelő körülményeket kért magának a felkészüléshez.

Gellert kaphat a takarékok integrációja - baloldali és külföldi vállalkozók a nyeregben (pestisracok.hu)
Egyre inkább úgy tűnik, lyukra futottak azok az elemzők, akik a takarékszövetkezeti rendszer két éve elkezdődött megújítását kormányközeli üzletemberek mutyijaként igyekeztek bemutatni. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által az FHB Jelzálogbank ellen kezdeményezett per is láttatja: a befektetett állami milliárdok dacára nem az állam, hanem off-shore lovagok és más külföldi, továbbá a baloldali holdudvarhoz sorolt pénzemberek kaszálhatnak majd nagyot a takarékok integrációján.

Új céget alapított a 8 általánost végzett, börtönviselt közmunkás Quaestor-vezér(propeller.hu)
A HVG szerint Orgován Béla, a tápiósági stróman, a Quaestor élén 10 napot megélt börtönviselt közmunkás a 3 millió forint törzstőkéjű Enilontal Épitőipari Kft. egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője.

A szegényeknek nem jár a családi otthonteremtő kedvezmény (444.hu)
Egyre több részlet derül ki a CSOK-ról, azaz a programról, melynek segítségével a kormány egyszerre pörgetné fel a gyerekvállalást és a lakáspiacot. Azt már tudni, hogy például Orbán Viktor jóbarátja, Garancsi István vásárolta meg eximbankos hitelből a Kopaszi-gátat, ahova majd a CSOK feltételeinek megfelelő új építésű lakások kerülhetnek így.

Fidesz-MSZP haveri mutyi keretében építhetik be a Kopaszi-gátat (alfahir.hu)
Állami bérlakások építése helyett a költségvetési milliárdokat egy narancsbárónak és MSZP-közeli üzlettársának adják, hogy a Kopaszi-gátnál akár több mint tízezer lakást is építhessenek, így majd bezsebelik az otthonteremtési támogatásokat is.

Matolcsy György fia tényleg a Matolcsy György-féle hitelprogramból lett gyártulajdonos (444.hu)
Még decemberben írtunk arról a meglepő történetről, miszerint Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám egyszer csak egy nagy bútorgyár, a Balaton Bútor tulajdonosa lett. A Matolcsy Ádám többségi tulajdonában lévő Glamorous Kft. ugyanis megvásárolta a Fotextől a nála legalább tízszer nagyobb veszprémi Balaton Bútor Kft-t.


LAST_UPDATED2