Payday Loans

Keresés

A legújabb

Katinka kontra Gyárfás PDF Nyomtatás E-mail
26. Sport plusz grundfoci és a profi élsport
2016. január 07. csütörtök, 09:56
NSO/MTI 2016.01.06 19:39 Frissítve: 2016.01.06 20:22

Úszás: Mindenki Katinka körül táncolt – Gyárfás

Gyárfás Tamás reagált Hosszú Katinka újabb, szerdai sajtótájékoztatójára. A Magyar Úszószövetség elnöke szerint Hosszúval hiába próbálták felvenni a kapcsolatot az utóbbi hetekben, nem tudták őt elérni.

Gyárfás Tamás szerint Hosszú Katinka az utóbbi időben nem válaszolt a szövetség megkeresésére (Fotó: AFP)


Gyárfás Tamás az RTL Klub Fókusz című műsorában elmondta, hogy Hosszú Katinkát az ügyben tett első sajtótájékoztatója után először ő maga szerette volna elérni levélben, majd telefonon, majd Hargitay András utánpótlás szövetségi kapitány és a szövetség több embere is próbálkozott ezzel, ám egyiküknek sem válaszolt.

Hosszú Katinka – Mégis, akkor mire van a magyar szövetség?
Ezekre lenne szüksége Hosszú Katinkának
Így reagált Gyárfás Tamás Hosszú Katinka kritikáira
Karácsonyi meglepetés – milliós szövetségi támogatás a legjobbaknak
Cseh László: Nem értem, Katinka mire gondolt
„Hosszú megteheti. Én nem mondtam volna ki"
Klubja segít Hosszú Katinkának – a Vasas is reagált
Hosszú Katinkának ettől a naptól saját öltözője van
Kiss László eddig hiába kereste Hosszú Katinkát

„Mindenki körülötte táncolt, megérdemelten” – tette hozzá Gyárfás.

A szövetség elnöke szerint Hosszú Katinka és férje (Shane Tusup) eddig is elsők voltak az egyenlők között, a saját útjukat járhatták, ami néha a szövetséget is megalkuvásra kényszerítette.

Gyárfás Tamás egy érdekes történetet is megosztott, amely a netanyai rövid pályás Európa-bajnokságon történt. Hosszúnak az egyik győzelme után Gyárfás adta át az aranyérmet. Elmondta, hogy még az érem átadása előtt megpuszilta Katinkát, és kérte, hogy hagyják már abba ezt a civódást. Erre az úszónő egy mosollyal válaszolt. Egy órával később Szántó Éva, az úszószövetség helyszínen tartózkodó főtitkára azzal állt Gyárfás Tamás elé, hogy Shane Tusup üvöltve kérte számon tőlük, hogy Gyárfás miért köt üzleteket Katinkával az ő engedélye nélkül.

A szervezet elnöke az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, nem volt jelen a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen a klasszis úszó széttépte azt a szerződéstervezetet, amelyet a MÚSZ küldött neki. Ez egyébként 12 millió forintos támogatásról szólt, „cserébe” pedig a vb népszerűsítését kérte Hosszútól. 

„Úgy éreztem, szerencsésebb, ha én távol maradok, mert biztos nehéz lett volna indulatok nélkül megállni az elhangzottakat. Ahogy hallottam, úgy kezdődött, hogy Katinka széttépte azt a szerződést, amit mi jó szándékkal elküldtünk neki. Ez látványos lehetett és biztos nagy hatású, ám amit én nagyon sajnálok. Bánt a dolog és keserűvé tesz” – nyilatkozta Gyárfás Tamás.

 



„A konfliktus abból adódott, és ezért vállalom a felelősséget, hogy nehezményeztem annak idején, hogy a kazanyi vb előtt nem vett részt a magyarországi világbajnokságot népszerűsítő harminc másodperces promóciós filmben. Ebben két másodpercre fel szerettük volna őt villantani, amiért ő ellentételezést kért” – mondta a MÚSZ elnöke, aki hozzátette, ezt mindeddig senkinek sem mondta el, de Hosszú most „kiprovokálta”, ugyanakkor az általa kért pontos összeget nem árulta el. 

Gyárfás Tamás megjegyezte, a szövetség soha ennyit nem költött edzőtáborokba, fiatalokra, versenyzőkre, mint manapság, s hangsúlyozta, erős a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatása, hatalmas a szponzori háttér. 

„Bizonyos elveket én nem adnék fel, amikor uszodát építenek, amikor adófizetők pénzét ennek a vb-nek a sikerére biztosítják, amikor a politikai és gazdasági vezetőktől, egyszerű emberektől, szállodától, reptértől nem tudok olyat kérni, hogy ne segítenének, hogy ne állnának rendelkezésre, akkor pont egy úszó mond nemet, amikor egy nem kereskedelmi célú produktumban akarjuk őt megjeleníteni” – fogalmazott Gyárfás Tamás, hozzátéve: ennek tükrében különösképpen nem tud mit kezdeni azzal, hogy Hosszú szerint ez „nem a pénzről” szól. 

„Le kell szögeznem, egy ember sem kérdezett rá, hogy hol van Katinka, amikor a harminc másodperces filmet levetítettük. Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szó nélkül, barátságból, Gyurta Dani olimpiai bajnokunk is önzetlenül vállalt benne szerepet” – mondta az elnök. 
Gyárfás Tamás ezúttal is kiemelte – miként az Kiss László szövetségi kapitány MTI-nek adott hétfői nyilatkozatából kiderült -, hogy Hosszú kéréseit, így az uszodai saját öltözőre vagy az állandó masszőrre vonatkozót, teljesítették, emellett megrendelték az úszótechnikát elemző kamerarendszert is.

 

 



„Nagyon sajnálom, hogy ez így alakult. Katinka csodálatos a vízben, és minden gyerek őt akarja követni, de nagyon rossz az az üzenet, hogy el akar különülni attól a közösségtől, amelyhez hitünk szerint tartoznia kell, amelyhez tartozik – szögezte le a MÚSZ első embere. – Azt mondja, egyéni utat akar járni, de hát eddig is azt járta, azt csinált, amit akart. Miért nem demonstrálja inkább, hogy ide tartozik? Miért nem büszke velünk együtt Cseh Lacira, a rövid pályás Európa-bajnokság tizenegy aranyára, amiből a többiek is kivették a részüket, a világbajnoki helytállásra, a jövő bajnokai programra? Számomra mindez érthetetlen...” – mondta Gyárfás Tamás.

 

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

LAST_UPDATED2