Payday Loans

Keresés

A legújabb

Bunyevácz Zsuzsa: János pap országa - Hunhír, 2010. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

HunHír.info

Bunyevácz Zsuzsa: János pap országa

2010. április 01.
Bunyevácz Zsuzsa - HunHír.Hu

templom.jpg„Keresztény ember számára a Jobbik elfogadhatatlan” –ez Osztie Zoltán atya, a katolikus egyház holdudvarához tartozó Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnökének a véleménye - olvashattuk a Magyar Hírlap szerdai számában. A KÉSZ korábban előadások szervezésével küzdött az újpogány tanokkal szemben. A döntően katolikusokból álló szövetség tizenhét városban tartott rendezvényeket, a keresztény gyökerekről és a nemzettudatról szóló előadások a püspöki kar tavalyi körleveléhez kapcsolódtak, amely a veszélyesnek ítélt újpogányság terjedésére hívta fel a figyelmet.

Szerintük az újpogányságnak magyarellenes vetülete is van, ami egyfajta politikai radikalizmusban ölt testet, mindezt pedig elsősorban a Jobbik jeleníti meg.

Csak örülni lehet annak, hogy a KÉSZ fel szándékozik venni a harcot a magyar- vagy keresztényellenes megnyilvánulásokkal szemben. A kérdés csak az, hogy mindegyik ellen felemelik-e a szavukat, vagy csak általuk annak tartottak ellen? Nézzük! A katolikus egyház holdudvarához tartozók a vörös diktatúrát kiszolgáló egyházi embereket például nem sorolják az említettek közé, hiszen nem hallani arról, hogy felemelték volna szavukat 1989 után átvilágításuk érdekében. Noha sok minden kiderülhetne. Egy volt III/III - as ügynök így nyilatkozott a diktatúrával lepaktált vezetőkkel 1994-ben: „Nemcsak informáltak, hanem segítettek végrehajtani az MSZMP egyházpolitikáját. A papok és az egyházi vezetők kényszerítés nélkül – egyéni és egyházi érdekeket mérlegelve – készségesen együttműködtek”. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy ezek szerint semmi kivetnivalót nem látnak abban, hogy papok, apácák sínylődtek börtönökben azért, mert kitartottak keresztény hitük mellett.)

A KÉSZ számára nyilván nem magyar- és keresztényellenes cselekedet, hogy püspöki kar elárulta Mindszentyt, miután 1974. február 5-én VI. Pál pápa megfosztott az esztergomi érseki székétől. Már egy nappal a kommunista párt központi bizottságának ülése után a püspöki kar táviratban fejezte ki VI. Pál pápának Mindszenty hivatalfosztása fölött érzett megelégedését és biztosította szolidaritásáról. Persze akkor a KÉSZ még nem létezett. De nem emelték fel a szavukat akkor sem, amikor nem teljesítették Mindszenty végakaratát: „Ha Mária és Szent István országa felett lehull a moszkvai hitetlenség csillaga, vigyék testemet az esztergomi bazilikai sírboltba.” A magyar püspöki kar nem várta meg, amíg kivonulnak az orosz csapatok. Mészáros Tibor és még néhányan Mariazellben 1991. április 29-én a kriptarácshoz láncolták magukat, hogy a bíboros hamvait ne szállíthassák Magyarországra addig, amíg a szovjet csapatok itt vannak. Azt akarták, hogy június 29. előtt ne legyen temetés. Az osztrák rendőrök azonban megrohanták és lefogták őket, majd elvitték szálláshelyükre. Rendőri utasításra el kellett hagyniuk Mariazell területét. Senki se tiltakozott. 

Ahogy az ellen sem, hogy a Regnum Marianum - amit Rákosi romboltatott le - nem épülhet újjá az eredeti helyszínen és formában. A templom keresztény Magyarország lelke volt. Újbóli felépítésének úgy tűnik, egyedüli akadálya a katolikus egyház vezetősége. A felépítésért folyó mozgalomnak a Kádár rendszer börtönében tíz évet eltöltött Keglevich István katolikus pap állt az élére. Egy interjúban feltárta a valóságot: azért nem épülhet újra, mert az akkori bíboros nem támogatja az óriási erővel bíró templom újjáépítését. Napjainkban a Magyar Katolikus Egyház hallani sem akar még az eredeti templom alapjainak feltárásáról sem. Az illetékesek nem nyilatkoznak, vagy ha valaki a templom érdekében szól, azt állítják, nem volt joga erre.

1989 után újjáalakulhattak a diktatúra alatt bezáratott szerzetesrendek. A pálosok is. Igaz, ez a néhai Árva Vince atya szerint nem az ősi, Boldog Özséb által alapított pálos rend. „Erre döbbentem rá levéltári kutatásaim során. A dokumentumok, tanúkijelentések alapján fölvethető, hogy az ősi magyar pálos rend jogilag nem feltétlenül azonos azzal, amelynek mai központja a lengyel Czestochowa. Fölfedezésem indulatokat és ellenállást ébresztett a rend vezetésében” - írta. Vajon miért nem emelik fel szavukat a magyar rend érdekében?

Hosszan sorolhatók azok az esetek, amikor a se a püspöki kar, se a KÉSZ nem emelte fel a szavát a magyar- és keresztényellenes megnyilvánulások ellen. Például amikor 2006. október 23-án a magyarokat verte a magyar rendőrség. Az iszlám világban nem tudni arról, hogy a vallási vezetők ne emelnék fel szavukat hasonló esetben. 

A válság során százezrek mentek tönkre, ezreket lakoltattak ki. Vértesaljai László jezsuita szerzetes írta: „ Szomorú megtapasztalni, hogy a püspöki kar egésze – néhány kivételtől eltekintve- szóra sem méltatja a válságot. Az nem baj, hogy velünk nem szolidárisak, hanem nem kiáltják világgá: ami itt történik, az országveszejtés.” 

A KÉSZ számára vajon miért nem magyarellenes az, hogy a csángóknak nem lehet magyar nyelvű papjuk, amikor már akár az eszperantó is lehet a liturgia nyelve?

Nem hallani tiltakozásokról, amikor olyan magukat egyháznak nevező szerveződés működhetnek nálunk, amelyet a világ több országából kitiltottak és néhány vezetőjük ellen bűntető eljárások folynak.
Egy művelődési ház programjában a következő volt olvasható karácsony előtt: Fuck The X-Mass Party. Valószínűleg nem haragszik az olvasó, ha nem írom ide a magyar fordítását. Vajon elképzelhető lenne, mondjuk Izraelben, hogy valaki leírja azt, hogy Fuck The Hanuka Party? A sor hosszú: Óbudán a karácsonyi betlehemi alkotás undorító rongálás áldozata lett . Pécs-Tettye Mecsekhegy: A Jézus alak végtagjait összetörték, testét festékkel leöntötték …csönd van.

Érdekes módon a KÉSZ nem emeli fel szavát a Talmud keresztényellenes és kirekesztő kijelentései miatt. A zsidóság szentnek tartott irat kb. hatezer oldal, az eredeti héber szöveg többféle fordítása ismert, de csak azokból idézünk, amelyeket a zsidó tudósok hitelesnek tartanak. Az egyik az angol nyelvű úgynevezett Soncino kiadás, a másik Lazarus Goldschmidt német fordítása, mindkettő a teljes Talmudot tartalmazza. Álljon itt néhány példa belőlük! Egy zsidó nő nem nyújthat nem zsidó nőnek szülési segítséget (Aboda zara 26a). Egy nem-zsidót ki szabad rabolni (Bekhoroth 13b). A nem-zsidókat nem embereknek hívják (Kerethoth 6b). Ádám a Paradicsomban állatokkal közösült (Yebamoth 63) Jézus feltámadt holtából és forró ondóban való főzéssel bűnhődik (Gittin 57). Jézus bestiálisan viselkedett, megrontotta az embereket, pokolra küldte őket. Sánta volt egyik lábára, vak az egyik szemére (Sanhedrin 105b). Mária szajha volt, egy áccsal állt kapcsolatban (Sanhedrin 106). Jézus megkísérelt elcsábítani egy asszonyt, mágiát gyakorolt, Izrael népét rosszra csábította (Sanhedrin 107).

Az említettek ellen nem, ugyanakkor az EU-hoz való csatlakozás érdekében megszólaltak egyházi vezetők. Ahhoz az Unióhoz egyébként, amely számára a keresztény gyökerek nem fontosak. Ugyanígy a NATO-hoz való csatlakozás érdekében szólalt meg egy megyés püspök. „Ne ölj!”?

Nos, szép számmal sorolhatók azok a magyar- és keresztényellenes megnyilvánulások, amelyek nem igazán zavarják a keresztény értelmiség említett részét. Így okkal feltételezhetjük, hogy valami olyasmi történik nálunk, amiről Arany János írt a János pap országa című versében a katolicizmus felvételét követő évtizedekről, illetve az idegen érdeket szolgáló külföldi papság tevékenységéről. Például azt, hogy az idegen hatalom „cselt szövött titokban”. Vagy azt, hogy nem a mi lelki üdvösségünkért, hanem a saját érdekükben térítettek minket. Mindehhez a hatalom a „pénzt nem kímélte,/ Tudta, nem vész kárba semmi,/ Húzni fogja firól-fira/ Az uzsorát érte.” 

Fel kell tennünk a következő kérdést: Ha Arany János ma élne, és napjainkban írta volna meg említett versét – és persze ha a „német” helyett a „pénzoligarchia” szót használná – akkor a KÉSZ a nagy magyar költőt vajon magyar- és keresztényellenesnek, veszélyesnek ítélt újpogánynak, radikálisnak tartaná-e? Ha igen, akkor ez dicséret az „újpogányok” számára, hiszen Arany János – aki minden bizonnyal hívő ember volt és aligha nevezhető szélsőséges hőbörgőnek – pontosan azt fogalmazta meg, mint ők: János pap országában „a királyi székre / Német ember hágott, /Aki fogta, másnak adta/ Titkon az országot…” és ehhez, „mint egyéb gazságra” „Krisztus szent vallását” használta.

Ismételten felhívjuk a tisztelt hírportálok szerkesztőinek figyelmét, hogy a HunHír.Hu szerkesztőségét képező alkotótársak dolgozatait csak a forrás megjelölésével vehetik át.

LAST_UPDATED2