Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 december 02. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél
2015 december 02.
Locations of visitors to this page
Csatlakozás az Országgyűléshez intézett felhíváshoz
GYORSMENÜ
Feliratkozás
Olvasás honlapon
Programajánló
Facebook
Levél Hírhálóra
Tetszik a Hírháló!
Támogatás-tagdíj
99Húszmillió!
Sebestyén Rita
December 1

Merész léptekkel, 
gőgösen járkálnak 
szülőföldemen. 
Próbálják hangsúlyozni, 
hogy övék e föld, 
s ők uralkodnak 
itt mindenen. 

Kitűzték zászlaikat, 
megjelölve e földet, 
s gőgös mosollyal 
néznek a holnapba, 
elhitettve magukkal, 
hogy mindenekfelet 
ők győztek. 

Ám hiába tűzték ki zászlajukat, 
mert azt a tarba-barka zászlót 
még a szél is kikerüli, 
rá sem nézz, megveti. 
Mert érzi a zászlón 
a vér, az igazságtalanság, 
a hóhér kezének szagát. 
Érzi, hogy az, 
aki azt a zászlót kitűzte, 
a szenny és az értéktelenség 
képviselője. 

Magyar, 
te öltöz feketébe, 
s lehajtott fejjel mondj egy imát, 
s kérd a te Istenedet, 
hogy mentse meg 
az igazságtalaság tűzétől 
a gyászba burkolozott nemzetet. 
S hagyd, hogy ezek 
vígan ünnepeljenek, 
higgyék csak azt, 
hogy ők győztek. 

Mert eljön 
a mi napunk is, 
te gyászoslelkű magyar. 
Eljön a nap 
amikor ők gyászolnak, 
s megváltásért könyörögnek 
nekünk. 
S mi pedig majd 
az igazság gyönyörében ünnepelünk.


Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Részletek a teljes hírlevelekért: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes


Donald Sutherland elmagyarázza az "Éhezők viadala" valódi jelentését, és hogy miért kell megértenünk az üzenetét
12/01/2015 TheFreeThoughtProjectÚj Világtudat

Vannak emberek Hollywoodban, akik megpróbálják felébreszteni a világot - Donald Sutherland az egyik közülük.


"Azoknak a fiataloknak, akik látják ezt a filmet, fel kell ismerniük, hogy a jövőben 'a vezetőkben való vak hit el fog pusztítani', ahogy Bruce Springsteen mondta." 

Donald Sutherland hollywoodi színész egy jókora bombát dobott a hadiipari komplexumra. Sutherlandet, aki Coriolanus Snow elnököt játssza Az Éhezők Viadala című kasszasiker mozi sorozatban, nemrég arról kérdezték, hogy miről is szól a film valójában. 

"Ha van esetleg bármilyen kérdés, hogy mi ez az allegória, akkor elmondom. Ez a mindenkori hatalom az Egyesült Államokban. Ezek a haszonlesők. A háború a profitért van. Ez nem a 'mentsük meg a világot a demokráciáért,' vagy 'a királyért és az országért'. Nem, ez baromság. Ez a felső 10 százalék profitjáért van, és a fiataloknak, akik látják ezt a filmet, fel kell ismerniük, hogy a jövőben 'a vezetőkben való vak hit el fog pusztítani', ahogy Bruce Springsteen mondta." 

Azok, akik ráébredtek a hadigépezetre, és megnézték ezeket a filmeket, vagy elolvasták a könyveket, kétségtelenül láthatják benne a mögöttes intézményellenes témát. Azonban azoknak, akik nem veszik ezt észre, érdemes megfontolnuk Sutherland szavait. 


Nem kérdés, hogy a háború nagyon kevesek nyereségét szolgálja. Valójában, ahogy a híres, kétszeres becsületrenddel kitüntetett Smedley Butler tengerészgyalogos vezérőrnagy mondta: 

"A háború egy szélhámosság. Ez mindig is így volt. Ez talán a legrégebbi, a legjövedelmezőbb, és minden bizonnyal a legnagyobb gonosz. Ez az egyetlen, ami nemzetközi kiterjedésű. Ez az egyetlen, melynek nyereségét dollárban, és veszteségét emberéletben mérik. 

A szélhámosság a legjobb leírás, úgy hiszem olyasvalami, ami az emberek többsége számára nem tűnik annak. Csak egy kis 'bizalmas' csoport tudja, hogy miről van szó. Nagyon kevesek hasznára van, és nagyon sokak rovására. A háborúból néhány ember hatalmas vagyont csinál. 

A világháborúban csak maroknyian gyűjtöttek profitot a konfliktusból. Legalább 21,000 új milliomos és milliárdos született az Egyesült Államokban a világháború alatt. A hatalmas véráldozatukat sokan az adóbevallásukban ismerték el. Hogy hány háborús milliomos hamisította az adóbevallását, senki sem tudja. 


Hány ilyen háborús milliomos vetett a vállára puskát? Hányan ástak árkot? Hányan tudták, mit jelent éhezni egy patkány fertőzte lövészárokban? 

Hányan töltöttek álmatlan, rémült éjszakákat aknák, repeszek és géppuskagolyók között? Hányan védték ki az ellenség szuronydöfését? Hányan sebesültek vagy haltak meg a csatákban?" 

Sutherland egy dologban azonban téved, mégpedig abban, hogy hány százalék húzott hasznot a háborúkból. Ez közelében sincs a 10 százaléknak, ahogy állítja. Azok, akik hasznot húztak a háborúból, ahogy Smedley Butler fentebb rámutatott, csak emberek egy apró csoportja. Az uralkodó elit. 

Ezek a fegyvegyártók, fegyverkereskedők, a bizalmas politikusok, és maga az állam. Mindenki más, akik részt vettek a háborúkban, beleértve azokat is, akik meghaltak érte, csupán gyalogok. Csupán fogaskerekek egy gépezetben, melynek egyetlen célja, hogy halált és pusztulást terjesszen. 


Kapcsolódó: 
Titkos földalatti koncentrációs táborok, a CIA kábítószerpénzei és az "új világrend" (pokolraveluk.com
Tömegverekedés Berlinben egy menekültszálláson (pestisracok.hu
Világbéke, vagy világháború? (leleplezo.hu
Az USA parapszichológiai hadviselési programja (rejtelyekszigete.com
Belgiumban az ismeretlenek elvágtak az elektromos kábel a nemzetközi vonatközlekedés vonalon (ntv.ru


Nem álltak le a méregkeverők
Juhász Dániel 2015. nov 30. Népszava

Tovább zajlik a méregkeverés az almásfüzitői vörösiszap-tározóban, hiába utasította el még nyáron a hulladékgazdálkodást végző cég működési engedélyének meghosszabbítására vonatkozó kérelmét az illetékes Kormányhivatal. A Greenpeace szerint ez jogszabályellenes, azonnali fellépést követelnek. 


Egy jogi kiskaput kihasználva hordja még mindig a veszélyes hulladékokat a Duna közvetlen közelében lévő almásfüzitői vörösiszap-tározóba annak tulajdonosa, a Tatai Környezetvédelmi Zrt. (TKV) - hívta fel a figyelmet a Greenpeace. Ahogy arról korábban lapunkban is beszámoltunk, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal nyáron elutasította a cég működési engedélyének meghosszabbítására vonatkozó kérelmét, ugyanis számukra is egyértelművé vált, hogy a tározóban hulladékhasznosítás helyett hulladékhígítás és lerakás zajlik. 

A TKV még 2010-ben kapott engedélyt veszélyes és nem veszélyes anyagok hasznosítására, a tározón "ráhordásos technikával" igyekeztek megelőzni a vörösiszap kiporzását. A vörösiszap lefedésénél ez bevett gyakorlat, csakhogy mint kiderült, a cég veszélyes hulladékokat is a tározóba önt. Ezt "komposztálásnak" hívják, ám a veszélyes hulladékok keverésével biztos, hogy nem lehet biológiailag hasznosítható mesterséges talajt előállítani, a tározóban a veszélyes anyagok mennyisége egyre csak nő. 

A Greenpeace 2011 óta küzd azért, hogy leállítsák a veszélyes hulladékok beszállítását az almásfüzitői tározóba, 2013-ban pedig az Európai Bizottság indított kötelességszegési eljárást Magyarország ellen, mert vizsgálataik során arra jutottak, hogy ami a tározóban történik, az ellentétes a hulladékkezelés magyarországi és európai szabályaival, valamint veszélyezteti a környezetet. A cég működési engedélye idén áprilisban járt le, ekkor kezdeményezték annak meghosszabbítását, amit aztán a Kormányhivatal - valószínűleg a brüsszeli nyomásnak is köszönhetően - elutasított. 

A TKV azonban fellebbezett, szerintük tevékenységük hasznos és eredményes, s nincs káros hatása a környezetre. Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség októberben megsemmisítette az első fokon eljáró Kormányhivatal határozatát, és a hatóságot új eljárás lefolytatására utasította. Eközben a TKV a 2010-es engedélye alapján továbbra is tonnaszámra fogadhatja a veszélyes hulladékokat, a cég engedélyében ugyanis van egy olyan sajátos kitétel, mely szerint amíg nincs új engedély, addig a lejárt engedély szerint folytatható a tevékenység. 

Törvényesen "egységes környezethasználati engedély" csak meghatározott időre adható, ami jelen esetben öt év, ez pedig idén áprilisban lejárt. A Greenpeace szerint a TKV engedélyében szereplő kitétel jogszabályellenes, ezért felszólították az illetékes Kormányhivatalt, azonnali hatállyal lépjen fel a jogsértő helyzet megszüntetése érdekében. A környezetvédő szervezet azt szeretné elérni, hogy a tározóban ne mérgező anyagokkal folytassák a vörösiszap porzás-mentesítését. Kerestük a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatalt, ám nem tudtuk meg, mikor és milyen lépésekre lehet számítani: mivel folyamatban lévő ügyről kérdezősködtünk, nem kívántak sajtónyilatkozatot tenni. 

A környezetvédelmi cég szerint náluk minden rendben

Érvényes engedély alapján, a környezet számára hasznos munkát végez a Tatai Környezetvédelmi Zrt. Almásfüzitőn - közölte lapunkkal a cég. 

Mint ismert, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség helyt adott a Tatai Környezetvédelmi Zrt. (TKV) fellebbezésének, és 2015. október 19-én megsemmisítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal határozatát, amely elutasította a cég EKH engedély felülvizsgálati kérelmét. A másodfokon eljáró hatóság határozatában egyben utasította a győri kormányhivatalt egy új eljárás lefolytatására. 

A cég közleményében azt írta, a 2010-ben kiadott engedélyük jelenleg is érvényes, hiszen a jogszabály és a hatósági határozat is kimondja, hogy az a felülvizsgálati eljárás során hozott határozat jogerőre emelkedéséig érvényes. A TKV 2014. január 14-én nyújtotta be a teljes körű felülvizsgálati kérelmét, mely eljárásban jogerős döntés a mai napig nem született. "Az új eljárásban várhatóan rövid időn belül megkapjuk a következő öt éves időszakra vonatkozó hulladékhasznosítási engedélyünket" - írták. 

Aranybánya a vörösiszap

Szinte korlátlan nyersanyagforrás lehet a vörösiszap. Világszerte 60 gigantikus tározóban 3 billió tonnát tárolnak,és ez a mennyiség évente 150 millió tonnával nő. A vörösiszap feldolgozására ígéretes technológiákat dolgoztak ki, ezek bevezetése egyre sürgetőbb, de a végén megérheti, hiszen ritkaföldfémek, vas és bauxit is visszanyerhető ebből. 

Értékes nyersanyagforrás lehet a vörösiszap. A kolontári katasztrófa kapcsán az érdeklődés központjába került anyag világszerte problémát jelent: tárolása költséges, feldolgozása pedig eddig megoldatlan. Az alumínium gyártás hulladékaként világszerte 3 billió tonna vörösiszapot tárolnak - és ez a mennyiség évi 150 millió tonnával nő. (Magyarországon a kolontári katasztrófát követően röviddel megszűnt a bauxitfeldolgozás, így ,,csak" a tározókban levő 60 millió tonnával kell számolni.) 

A vörösiszap feldolgozásának lehetőségekről az elmúlt héten rendeztek konferenciát a belgiumi Leuvenben, ahol 28 ország kutatói és szakértői elemezték a megoldási lehetőségeket.A tározókban elhelyezett anyagból elsősorban vasoxidot és alumínium is visszanyerhető. Ezek mennyisége a vörösiszap teljes tömegének akár 50 százaléka is lehet. A vasoxid kinyerése után alumínium és titán marad a feldolgozható salakban, míg az ásványi anyag tartalom teljes egészében az építőiparban felhasználható például hőszigetelő kőzetgyapotként nyerhető ki.

A ritkaföldfémek közül a szkandium érdemel kiemelt figyelmet, hiszen alumíniummal ötvözve a repülőgépgyártás és a hadiipar egyik kulcsfontosságú anyaga. A neodimnum vas-bór ötözetben speciális, szupererős mágnesek alapanyaga - ezt szélturbinák esetében és az autógyártásban alkalmazzák. Szintén jelentős mennyiségben található a vörösiszapban a európium, amelynek oxidja a síkképernyős televíziókban és energiatakarékos fénycsövekben hasznosítható. Nem is beszélve az ittriumról, amely a LED fényforrások lelke. 

Az Ajkán, Mosonmagyaróváron és Almásfüzitőn tárolt vörösiszap ipari méretű feldolgozása ugyan ma még költségigényes technológiák bevetését kívánja meg, de az így kinyerhető nyersanyagok jelentős bevételi forrást is jelenthetnek. Arról nem is beszélve, hogy a tározók fenntartása, őrzése és rekultivációja is évi sok száz millió forintba kerül.Magyarországon Ajka körzetében, a visszamaradt vörösiszapot a település melletti tározókban tárolják, ezek egyikének gátja szakadt át 2010-ben. A gyártás, a katasztrófát követően, átalakult száraztechnológiás folyamattá, a tározókat a kiporzás miatt gyors ütemben lefedték, amely várhatóan a jövőben is munkát jelent majd. Ennél fejlettebb megoldás a Mosonmagyaróváron illetve Almásfüzitőn alkalmazott rekultiváció. 


Akkor területről van szó, mint Magyarország. 60 millió köbméter mérgező iszap került a környezetbe és a Rio Doce folyó élővilágát 660 km-en kipusztította. 
A "sok muzulmán" terrorizmus miatt nem maradt hely a médiában az újkor története legnagyobb környezeti terrorizmusáról beszélni. 
Igen tudatosan mondom, hogy nem baleset, mert a mai kapitalista és keresztény értékrendszer gazdasági modellje felelőtlenül és megtervezve bánik a környezettel. Az ökológia egy üres szlógen, az értékrendszerünk lényege a profit mindenáron való növelése és ekkor megtörténnek az ilyen bajok. 


Klíma Manipuláció, Időjárás Háborúk és a Civilizáció Összeomlása 
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vPhRQnDlftI


Az apokalipszis projekt: BLUE BEAM (survinat.com)

Kapcsolódó: 
Vegyicsík Oroszország felett! (survinat.com
Kondenzcsík, chemtrail vagy valami más? (urbanlegends.hu
Hivatalosan elismert éghajlat-módosítás chemtrailekkel (youtube.com
Munkavacsorára ment Párizs szívében a klímacsúcs nyitónapja után Barack Obama amerikai és François Hollande francia elnök (euronews.com



Drámaian gyorsul a kivándorlás - Trükköznek a számokkal
2015. nov 27. nepszava.hu

Drámaian, egyes esetekben 70 százalékkal nőtt két év alatt azoknak a magyaroknak a száma, akik hivatalosan is Nyugat-Európában vállalnak munkát. Ez derült ki azokból a statisztikákból, amelyeket a Magyar Nemzetnek küldött a brit és a német statisztikai hivatal. Németországban például 2012-ben még csak 47, tavaly már 80 ezer magyar dolgozott hivatalosan, a valós szám azonban ennél jóval nagyobb lehet.


A német és a brit statisztikai hivatal 2014. év végi adatai szerint Németországban körülbelül 80 ezer, az Egyesült Királyságban megközelítőleg 55 ezer magyar dolgozik - írja a mai Magyar Nemzet 

Németországban két év alatt a kereső tevékenységet végző regisztrált magyarok száma csaknem 70 százalékkal nőtt. A német adatok szerint 2014-ben az országban tartózkodó 115 ezer magyarból 80 ezer folytatott regisztrált kereső tevékenységet, 2012-ben még csak 65 ezerre tették a magyarok számát, közülük 47 ezren dolgoztak. A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint 2014-ben az országban 55 ezren voltak a 16 évesnél idősebb, magyar származású, kereső tevékenységet folytatók. 2012-ben 35 ezer bejelentett munkahellyel rendelkező magyar volt a briteknél. 

Lényeges, hogy az adatok nem tartalmazzák azokat, akik nem bejelentett munkahellyel rendelkeznek, így a lap becslései szerint legalább 350 ezer, legfeljebb 500 ezer magyar dolgozhat összesen külföldön. Magyarországon eközben a munkaadók egyre többet panaszkodnak arra, hogy nincs elég szakképzett munkaerő. A hazai hiányszakmák listája hónapról hónapra bővül - jegyzi meg a lap. 

Ahogy a Népszava is beszámolt róla, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének elemzése szerint elsősorban a magasan képzett munkavállalók hagyják el az országot, köztük is leginkább a fiatalok, ami komolyan kihathat a következő évtizedek népesedési és gazdasági viszonyaira. A nőtlen, illetve hajadon fiatalok többsége elsősorban Nagy-Britanniában keres megélhetést, az első generációs kivándorlók - azaz tartósan berendezkedők - száma már meghaladhatja a 86 ezret a kutatók szerint - írta nemrégiben a Világgazdaság. 

NA ÉS?!

A külföldön letelepedők száma négy év alatt megduplázódott, a válság előtti időszakban még "csak" 17 ezer ilyen állampolgárról tudtak. Főként a munkaerő szabad áramlásának köszönhető a kivándorlás felerősödése, azonban a kutatók arra jutottak, hogy a pénzügyi problémákon túl többen a politikai helyzetet és a korrupciót is említették, de a közoktatás és a felsőoktatás átalakítása is közrejátszott. A folyamatokból kirajzolódik, hogy az elvándorlás erősödni fog. 

Kapcsolódó: 
Kivándorlás: "Kalandvágy és európai tendenciák" (alfahir.hu
Orbán Viktor elmagyarázza az igazságot a külföldön élő magyarokról (mkh.valosag.net
Orbán Viktor: tömegével jönnek majd vissza külföldről a fiatalok (nol.hu
Így várja haza a Fidesz a "kalandvágyból" külföldre kényszerült magyar családokat - olvasónk tapasztalata(kuruc.info
Mi lesz így? Történelmi csúcson az adósságunk (mfor.hu
Brókerbotrány után: feladja a kormány a biztonsági vésztartalékot (agrarszektor.hu
A (baráti) külföldi sajtó dicséri Orbán gazdaságpolitikáját (magyarhirlap.hu
Tégy Magadért, tégy a Ceta és a TTIP ellen! Felhívás! (youtube.com


Januártól nem lehet kérni vagyonosodási vizsgálatot
2015. december 1. Hírtv

A kormány irányítása alá kerül az adóhatóság, amelyet eddig csak felügyelt a nemzetgazdasági miniszter. A kormánytöbbség fél nap alatt átverte a parlamenten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításáról szóló kormányzati előterjesztést. Január elsejétől a NAV első embere nem szakember lesz, hanem politikus. Az adócsalóknak 2016-tól kevesebb izgulnivalójuk lesz, a kormánypártok a vagyonosodási vizsgálatok korlátozását is megszavazták. 

Habony Árpádot, a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadóját rendszeresen támadja az ellenzék a drága ruháiért. Vagyonosodási vizsgálatot is kértek vele szemben az adóhatóságtól. 

Kedden a kormánytöbbség nemcsak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítását verte át fél nap alatt a parlamenten, hanem a vagyonosodási vizsgálatok korlátozását is. 


"A vagyonosodási vizsgálat mint olyan nem fog megszűnni. A becslési eljárásnak az alkalmazása fog szűkülni. Az a célja, hogy az ártatlan adózókat, az átlagadózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ne vegzálja" - fogalmazott Tállai András. 

"Félnek a fiúk. Hát ugye, ha nekem is tizenkét ingatlanom lenne, mint Lázárnak, lehet, hogy nekem is tele lenne a nadrágom" - reagált Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő. A szocialisták szerint a kormánypárti politikusok azon mesterkednek, hogy nehezebben lehessen őket elszámoltatni. "Mi azt is jeleztük, hogy támogatunk minden olyan módosítást, amely arról szól, hogy például a politikusoknál ciklusindulásnál, cikluszárásnál legyen vagyonosodási vizsgálat. Az ne menjen ilyen helyre, akinek takargatnivalója van" - tette hozzá Gőgös. 

A Jobbik azt kifogásolja, hogy politikusok ellen akkor sem indul büntetőeljárás, ha a gyanú megalapozott. "Azt, hogy valakivel szemben ilyen bűncselekmény gyanúja van, természetesen a nyomozóhatóság dönti el. Ebben az esetben úgy véljük, hogy visszaélésre adhat okot, főként olyan közszereplők és olyan befolyásos emberek szempontjából, akik ellen mostanában elég ritkán szoktak büntetőeljárásokat indítani, és a megalapozott gyanú esetén sincs gyanúsítás" - jelentette ki Lukács László országgyűlési képviselő. 

Januártól az ellenzéki politikusok hiába fordulnak az adóhatósághoz vagyonosodási vizsgálatért. Ilyen eljárást a NAV akkor indíthat egy magánszemély ellen, ha vagy saját maga kezdeményezi, vagy a rendőrség már nyomoz az ügyében vagyon elleni bűncselekmény gyanújával. 

"Vagyongyarapodás becslésére csak akkor kerül sor, hogyha fölmerül a költségvetési csalás gyanúja is. Akkor a NAV nyomoz, és a NAV is végzi az adóvizsgálatot is. Tehát azt is mondhatnám, hogy kevésbé vannak kitéve a magánszemélyek ezek után vagyongyarapodási vizsgálatoknak" - fogalmazott Vadász Iván adószakértő. 

2016-tól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal politikai irányítás alá kerül, a NAV első embere Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter helyettese, Tállai András lesz. 

Kapcsolódó: 
Legalizált korrupció, fideszesített NAV (kettosmerce.blog) 
Jobbik: ügyfélbarát helyett "Fidesz-barát" lett a NAV (webradio.hu
Egy 135 milliárdos fiktív számlát hogy nem veszünk észre? (civilhetes.net
Két hónapnyi szigort rendelt el az országos rendőrfőkapitány (civilhetes.net
Brutálisan drágulnak a gyógyszerek - mi lesz a szegényekkel? (privatbankar.hu
Tíz éve nem vitt a lakosság olyan kevés pénzt a bankokba lekötött betétre (napi.hu
Portik: Pintér adott utasítást az Aranykéz utcai robbantásra - fontos bizonyítékok tűntek el a BRFK-n belül(kuruc.info
A TEK-mosdató hadművelet 7 legjobb mondata (hvg.hu
A miniszterelnök szemet vetett az egész budai Várnegyedre, bevackolnak (nepszava.hu
Magyarország nevű állam, jogilag nem létezik! (youtube.com
Közgazdász: Magyarország jogilag nem létező (youtube.com
Összedőlt a kártyavár - oligarchák és külföldiek tarolnak (alfahir.hu
Veszettül terjed ez az Orbán-videó (valasz.hu
Csak spórol a magyar, de számlát fizetni nem akar! Szemét egy dolog! (balrad.com
Elképesztő! Miniszterek hozzátartozói is indulhatnak közbeszerzéseken (sztarklikk.hu
Összeférhetetlenség a közszférában (cegvezetes.hu
Tud hatékony lenni ez az állam, ha akar: Tiborcz István csak egyetlen hónapig nem indulhatott közbeszerzésen, de most korrigálta a kormány ezt az apró hibát (444.hu
Devizahitel csalás állami segédlettel (youtube.com
Tömeges felmondás Budapest legjobb kórházában (index.hu



Erdogan egész családja a terroristákat támogatja
2015.11.29. 16:14 hidfo.ru

Recep Tayyip Erdogan török elnök lánya a tulajdonosa annak a "titkos" katonai kórháznak, ahol - Törökország területén - az Iszlám Állam harcosai orvosi ellátásban részesülnek.


A nyár folyamán a Global Research beszámolt egy Törökország területén működő "titkos" létesítményről, ahol a Szíriában és más országokban működő terroristák ingyenes orvosi ellátásban részesülnek. Július végén a kórház egy alkalmazottja neve elhallgatását kérve nyilatkozott a létesítményről, ahol saját bevallása szerint akkor alig több mint két hónapja helyezkedett el, és amiatt hagyta ott munkáját rövid időn belül, mert egyértelművé vált számára, hogy a török hadsereg tömegesen oda szállítja a Szíriában működő terroristákat. 

A nővér arról számolt be, hogy hét hete dolgozott a kórházban, és ez idő alatt minden nap érkeztek a török hadsereg teherautói, melyek a sebesült harcosokat szállították. A Sanliurfa tartományban - Törökország délkeleti régiója - működő létesítmény egyértelműen Erdogan lányához köthető, aki maga is számos alkalommal feltűnt a helyszínen. A nővér saját bevallása szerint egy hónapra 7500 dollárt kapott munkájáért, de alavitaként számára elfogadhatatlan volt a dzsihadisták megsegítése - akik saját értékrendjük szerint meg kellett volna öljék őt -, emiatt döntött amellett, hogy beszámol a dzsihadistáknak ingyenes orvosi ellátást biztosító kórház működéséről. Elmondása szerint számos alkalommal látta a török elnök lányát, Sümeyye Erdogant megjelenni a létesítményben, aki gyakran személyesen felügyelte annak működését. Az ISIS tagjainak törökországi jelenlétéről számos sajtóorgánum beszámolt; a Today's Zaman török lap már júniusban leközölt egy cikket, miszerint a környéken élő k arról számolnak be, hogy az ISIS tagjai jönnek-mennek Akcakale utcáin (a nővér által említett kórház közelében). 

November végén arról jutottak nyilvánosságra információk, hogy Bilal Erdogan, az elnök fia a tulajdonosa több olyan vállalatnak is, melyek az Iszlám Államtól vásárolnak fel olajat, illetve annak célba juttatását végzik. Bilal Erdogannak többek között hajózási vállalata és olajfeldolgozó létesítményei vannak birtokában, melyek az ISIS által Szíria és Irak területén kitermelt olajból tesznek szert profitra. November 28-án Mowaffak al-Rubaie, az iraki képviselőtanács egy tagja - volt nemzetbiztonsági tanácsadó - arról számolt be, hogy az Iszlám Állam húsz dolláros áron ad el olajat Törökországnak, amit a terrorszervezet Irak és Szíria területén termel ki. Elmondása szerint a török hatalmi elit és az Iszlám Állam közt évek óta megállapodás van érvényben, melynek részeként a terroristák tagokat toborozhatnak a migránsok közt, sérült harcosaik Törökország területén kapnak ingyenes orvosi ellátást, a török hatalmi elit pedig féláron vásárolja fel az illegálisan kitermelt olajat, ami állandó bevételi forrást jelent a terrorszervezet számára. 

Kapcsolódó: 
Törökország az Iszlám Állam olaját vásárolja fel (hidfo.ru
Egyiptom fogja pótolni a török árukat Oroszországban (almasryalyoum.com
Megint jól hülyére vettek bennünket! (balrad.com
Német titkosszolgálati utasításra robbant ki a röszkei balhé. A titkosszolgálathoz köthető a megafonos férfi(hirtop.in
Törökország fegyvereket ad a szíriai terroristáknak a műkincsekért meg az olajért cserébe (napimigrans.com
A török maffia feje rendelkezett, komoly közlekedési dugó a Boszporuszon (balrad.com
Fordul a kocka - A török F-16 40 másodpercig behatolt a szíriai légtérbe (napimigrans.com
A New York Times szerint fél éven belül összeomlik a török gazdaság az orosz szankciók miatt(adatlistazo.hu
Juncker: Törökország megérdemli a támogatásunkat (balrad.com
Amerikai ex-parancsnok: Irak lerohanása nélkül nem lenne Iszlám Állam (kuruc.info
Az ISIS fedősztori titkos története - Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot (vilaghelyzete.blog) 
Kezdődik: az oroszok lebombáztak egy török pékséget (blikk.hu
Legyilkolták egy orosz An-124-es teherszállító személyzetét Maliban (aerotech.hu
Szerb államfő: Törökország háborút akart kirobbantani Oroszország és a NATO közt (hidfo.ru
WikiLeaks: a török légierő USA utasításra támadta az orosz gépet (gondolat.om

Maradunk Afganisztánban!
Aki azt hitte, hazajönnek a zsoldos katonáink Afganisztánból jövőre, melléfogtak. Valószínűleg 2020-ig maradnak! 113 zsoldos van kint jelenleg. Nem biztos, hogy érdemes volt felforgatni Afganisztánt. Gorbacsov volt orosz első titkár figyelmeztette Afganisztánt, ne menjenek oda, mert ott nem lehet győzni, ők 18 évig próbálkoztak! Csak azért is megszállták! Egyelőre Amerika is marad Afganisztánban, mert a biztonsági helyzet tovább romlott. 
Elmegy évente erre is vagy 25 milliárd forint! 
Szerencsére erre is van pénzünk, mert itthon a kórházak, az egészségügy, az oktatás, a szociális és a többi ágazat környékén minden rendben van! Elvégre nemzeti kormányunk van, vagy mi a szösz! 
SVPSZ 

Szíria, a megtévesztés háborúja

Kenneth O'Keefe, háborúellenes, emberi jogi aktivista, aki amerikai tengerészgyalogos volt, később lemondott amerikai állampolgárságáról, megtartotta ír állampolgárságát, és felvette a palesztin állampolgárságot. A felvétel 2013. augusztusban készült. 



Zetényi Csukás Ferenc: ERDÉLY NEKEM NE LENNE HAZÁM?
-Székelynek s magyarnak üzenek- 

"Amit Isten egybeforrasztott, azt ember nem választhatja szét!" 

1918. december 1- én Gyulafehérváron határozatot mondottak ki, melyben Magyarhon 26 vármegyéjét erőszakos kezek csatlakoztatták a Román Királysághoz... 


Késő éjszaka van, s én mégis világosságra vágyom. Makacsul és konokul, nem hagy aludni a lelkiismeret. Az igazat megvallva, talán meg sem születik ez a rövid tényfeltáró dolgozat, ha a mai román médiában a székelyekre vonatkozóan a "bozgor" jelző bántóan és lealacsonyítóan el nem hangzott volna. Nem vallom hibámnak, hogy a fülem érzékeny arra, ha bántják a magyart és bárki emberfia megkerüli az igazságot. Nem vagyok képes hallgatni, hogy "Erdély ősi román föld". 

Az alábbi írás a fentieket is figyelembe véve mégis nagy igyekezettel bír arra, hogy kizárólag történelmi tényeket, elfogulatlanságtól mentes tanulmányokat vegyen alapul Erdélyország oláhok által vitatott hovatartozásának kérdésében. A tisztesség kívánja ezt, nem a romantikus legendák és a történelem ködébe veszett cirádás román mondák. 
Ahogyan elkezdődött: 

A Dák-román etnogenezis kérdését nem feszegetve az oláhok a magyar király engedélyével jöhettek csak át a Déli-Kárpátok vagy a Keleti-Kárpátok hágóin a velük szomszédos Erdélybe, hogy hűségüket adva a Magyar Királyságnak s majd ezek után szórványban megtelepedjenek és gazdálkodjanak magyar földön. A XIV. században uralkodó Károly Róbert királyunknak köszönhetően jött létre (1324) Ungro-Vlachia, vagyis a Havasalföld (Transalpina) nevezetű vajdaság. Fia, Nagy Lajos magyar koronásfő teremtette meg Kara Bogdánia vajdaságát, amelyet Moldvának neveztetett. Ezen vajdaságok a magyar király mindenkori hűbéresei voltak és a Magyar Királyságnak teljesítették hűbéresi kötelezettségüket, szinte a teljes középkorban. Minden sértés nélkül kimondhatjuk, hogy a kóborlókból, oláh pásztorokból eszközöltek királyaink valamiféle oláh "államiságot", ami a mi uralkodóink fennhatósága alatt állott. Néhány oláh nemes kapott csak Erdélyben csekély birtokot, majd az idők során asszimilálódtak a mag yar nemességbe (Mailáth, Kendefi, Kenderesi, Csolnoki, Morsinai, stb). 
Itt meg kell állanunk egy rövid szóra: 

Az újkori nacionalizmus idejéig, tehát a XIX. század elejéig a nemzetiség kérdése nem tartozott a sarkalatos problémák közé a Magyar Királyságban, sőt a "nemzeti hovatartozás" kérdése is tökéletesen mellékes kérdésnek számított. Tudom, ez meglehetősen különösen hangzik most, a mi századunkban, de ez így igaz. Megjegyzendő az is, hogy az akkori világ lényegesen rugalmasabb volt nemcsak a nemzetiség és vallás, hanem a nyelvhasználat dolgában is. A régi időkben az számított magyarnak, aki nevétől és nyelvétől függetlenül tagja volt a magyarok privilegizált közösségének (természetesen ennek jó néhány feltétele volt, de ezek egyike sem kötődött a mai nemzetdefiníciókhoz; csak egy példát említve: az illető nemesnek a magyar király által megerősített oklevél alapján, magyar földön kellett tulajdonnal rendelkezzen). A Szent Korona a föld tulajdonosa, a magyar király is neki szolgál. 

Az oláh soha nem volt államalkotó Erdélyben, azok a magyarok, szabad székelyek és szászok voltak (Unio trium nationum). De hát, akkor a későbbiekben mi történhetett? 

A kor írásos bizonyítékai szerint Erdélyben 250-270 ezres románság létezett, majd egy 1730-as adat fél millió oláh élt már itt. Először a szászok lakta területekre férkőztek be. (Ebben az időben, Erdélyben 120-140 ezer fős szász közösség gazdálkodott, mára szinte teljes egészében eltűntek, de ez egy másik történet.) A szászokat csábította az olcsó és könnyen irányítható román munkaerő, ezért teret adtak nekik. A magyarjaink is éltek a lehetőséggel és befogadták az oláh családokat, majd megütköztek azon, amikor a szászok hozzájuk szaladtak panaszra: "az oláhok már annyira gyarapodnak, hogy bennünket is felülmúlnak". 

A mieink ekkor kaptak a fejükhöz. A XVIII. század elején félelmetes árnyként telepedett rá, az immáron 800 eres román siserehad a magyarra. (A magyarság lélekszáma akkor 270- 280 ezer fő lehetett). Mindenki által ismert a népi bölcselet: "Adj szállást a tótnak, kiver a házadból". 
Itt is éppen ez történt, csak román volt a "tót". 
Később, uszkve 1711- től az erdélyi kérdésekben Bécs döntött. Ő pedig románnal hígította a könnyen forró magyar vért. A császári udvar részéről az oláhok tömeges betelepítése a "rebellis" magyarokat megfékező politikájának része volt. 

"Ez a jövevény és idegen nép annyira elszaporodott, ugyanannyira elárasztotta szinte egész Erdélyt, hogy úgy látszik, hogy a három bevett nemzete közül kettőt, ha nem is múl felül, de már felér vele. Csodálatos ennek a népnek a szaporasága: látjuk ugyanis, hogy számos falu, melyet 50 esztendővel ezelőtt részben oláhok, részben magyarok vagy szászok vegyesen laktak, ma pedig kihalva a régi lakosok, minden helyüket az idegen oláhok sarjadéka tartja fenn. Oláhok, akiknek ha idejében gátat nem vetnek, még inkább, ha zablájukat megeresztik és erejük megnövekedik, félő, hogy az idegeneknek ekkora sokaságával és annak féktelenségéből és eltűrésével az egész erdélyi népre pusztulás vár..."(A magyar nemesség 1744-es memorandumából) 

Mire 1867-ben Erdély ismét magyar vezetés alá került, addigra minden népességi intézkedés elkésett, sőt a románok növelték demográfiai túlsúlyukat. Elérkezett 1918. december 1-je, majd 1920: Trianon. A nemzeti gyász és borzalom. 
Kulcskérdésnek érzem azt, hogy végre megértsük a probléma velejét. A népességi problémát nem oldja meg helyettünk senki. Azért a hálószobában kell tenni... 
Sok- sok gyermek és autonómia kell Erdélynek! 
Míg vannak Pannóniában és Erdélyben magyar gyermekek- és van hitünk az ifjúságban, addig lesz Magyarhon. Ha ez elvész, nem lesz tovább a nemzetünk. "A legszebb magyar ellenállás, a bőséges gyermekáldás." 

Én a magyar-székely ifjakban és leányokban hiszek, ők a jövő! Vesszen Trianon! 

-zcsf-

Források: 
Maior Petru: Istoria pentru inceputul rominilor in Dachia (Albatrosz Kiadó, 1970) 
Helmuth von Glasenapp: Az öt világvallás (Gondolat Kiadó, 1984) 
Stoicescu Nicolae: Continuitatea romanilor (Bukarest, 1980) 
Jancsó Benedek: Erdély története (Cluj-Kolozsvár, 1931) 
Pacurariu Mircea: A román ortodox egyház története (Nagyszeben, 1972) 
Pippidi: Adalékok Erdély régi történelméhez (Bukarest 1976 és Ottawa 1993) 
Pauler Gyula: A magyar nemzet története az Árpádok alatt (Budapest 1899) 
Bakay Kornél: A magyar államalapítás (Gondolat Kiadó, 1978) 
Kosztin Árpád: A dák-román legenda (Szent László Király Alapítvány) 


Mint valami marás előtt álló kígyó feje


Kapcsolódó: 
Washington szerint "egyenlőséget és szabadságot" hozott Erdély elszakítása (alfahir.hu
Elgurult a gyógyszer odaát: "Budapesten ötlötték ki a bukaresti tűzvészt" (hvg.hu


Horváth Alpár
Román állami terrorizmus
- A Beke István ügy és a Noua Dreapta randalírozása margójára -

Vérlázító, fölháborító az, amit a román államhatalom a tegnap és ma megengedett magának! 
Ha nincs székely terrorizmus, ők kitalálják, és "fabrikálnak" egyet, hogy etetni lehessen vele a magyar-székely vérre szomjazó ultra nacionalista és ultra fasiszta román embereket. 
És mindezt a románok nemzeti ünnepe előestéjén!!! 
Mintha látnám, hogy Brüsszel is, meg Washington is megveregeti a vállukat: "nagyon ügyes!"... 
Mert most magyart gyűlölni, magyart verni, magyart csépelni Brüsszeltől Washingtonon át Tel-Aviv-ig - és íme, a kórushoz társuló román államhatalom is! - a legújabb divat. Orbán Viktort, az egyetlen európai uniós miniszterelnököt, aki betartatta a sáskahaddal ("migránsok") a schengeni határvédelemre vonatkozó uniós előírásokat, hol azért szidják Brüsszelben, mert nincs kalap a fején, hol meg azért, mert van... 

A tegnap házkutatások zajlottak Kézdivásárhelyen a HVIM szervezethez tartozó tagoknál! 
És mindent elvittek, ami szerintük "lőfegyver": számítógépet, merevlemezeket... A felfordulásról és a szemétről, meg a lelki terrorról, amit maguk után hagytak a családoknál nem is beszélve! 
És - az ügyvédi védelemhez, jelenléthez való állampolgári jogot bocskorral tiporva - letartóztatták Beke Istvánt 24 órára. 
No meg lefoglalták a "fegyvereit": számítógépet, merevlemezeket... És a terrorista előkészületre, december elsejei románellenes nagyrobbantásra előkészített "tortagyertyáit"... Ahogy a felesége beszámol erről a Facebook-os idővonalán: "magyar zászlót, vármegyés pólót, airsoftos éjjellátót, airsoftos szirénát, lejárt szilveszteri petárdát, tortára való fényszórót foglaltak le és vittek el, feltúrva mindent." 

És a Realitate TV-én, B1-en, Pro Tv-én élőben nyilatkozik a SRI szóvivője, hogy "hatalmas terrorista összeesküvést" lepleztek le és "hatalmas románellenes - a román nemzeti ünnepre időzített - terrorista robbantást akadályoztak meg", mert résen voltak. 
És ez történik 2015. december 1-én délután 16 óra magasságában... 

Hol tartunk, kedves román államhatalom? 
Ennyire hiányzik a román államnak a székely terrorizmus? Annyira, hogy - ha nincs, akkor - kitalál egyet??? 
Még azt is el tudom képzelni, hogy valahonnan egy atombombát is becsempésznek utólag az állítólag Beke István lakásán talált félelmetes arzenál (mint: számítógép, merevlemez) lefoglalt tárgyai közé, s aztán verések közepette ráveszik, hogy elismerje, hogy tényleg nála találták meg! 

Hát idáig süllyedt a román önbecsülés??? 

A november 19-i megfélemlítési akció (lásd bővebben) nem volt elég??? 

Ennyire nem tisztelik a saját nemzeti ünnepüket??? 

Az, hogy Beke István ártatlan, azért én a kezemet tűzbe merem tenni!!! Ha létezik szelíd ember a HVIM-es (egyébként kemény fából faragott, de nem terrorista) legények között, akkor Beke István az! 

Akármit fognak - úgymond - "rábizonyítani", már most ki merem jelenteni: hazugság és megrendezett dolog. 

Anno, 1985 táján, amikor a szeku nálam "kilincselt" heteken át, hogy valahogyan bejussanak a lakásomba, hogy aztán majd valamit "ottfelejtsenek", és aztán meglátogassanak és "megtalálják", én saját készítésű fogazott kártyás "kulccsal" nyíló zárt készítettem az ajtómra, s hiába próbálkoztak az alattunk lévő szomszédból indított betörési-behatolási akciókkal, nem sikerült bejutniuk! 
Mert akkor én is épp attól tartottam, amit most Beke Istvánnal szándékoznak elművelni!!! 
A forgatókönyv szerint naponta jött egy kék Dacia, kiszállt belőle négy személy (mindezt a szomszédok beszámolóiból tudom!), egy szőke nő őrizte a kocsit, egy személy a földszinten "dokkolt", hogy senki ne menjen fel közben a lépcsőkön, egy "körteszakértő" felfele menet minden emeleten nagy szakértelemre valló gyakorlottsággal egy mozdulattal kicsavarta a "villanykörtét", a "kulcsár" pedig egy kilónyi kulcstömeggel próbálkozott az ajtón... Csak pechük volt. mert magyarországi mágneses zár volt szerelve a bejárati ajtóra, s azon nem fogott a román szakértelem. Aztán, amikor erről tudomást szereztem, elkészítettem a B-verziós saját tervezésű elektromos-elektronikus záramat. Így áthatolhatatlan lett az ajtó! 
De ők akkor sem hagytak fel a tervvel, berendezkedtek az alattunk lakó családnál, s onnan "kivitelezték" a B-tervet. Az alsó szomszéd plafonjába fúrva - tehát nálunk padlóközelbe - elhelyezték a lehallgató berendezéseiket. (Ez 1990 után derült ki, amikor egy telefonszerelő az alsó szomszédnál szerelt, s aztán feljött hozzánk, s elmondta, hogy tudjunk róla: lehallgató készülékre utaló dróthálózatot talált az alsó szomszédnál!) 
Hogy mi volt a terv akkor, csak sejtem. 1985-ben - épp Rétyen tanítottam - kiemeltek óráról (épp az V. osztályban volt magyar órám), s bevittek a szekura - Sepsiszentgyörgyre. S aztán elkészült minden, ami ilyenkor illik: 3 nézőpontból sztárfotó, ujjlenyomatvétel, nyilatkozatvétel arról, hogy mikor jártam Hargita megyében. Közben a feleségemet Stefanescu szekus tiszt "felügyelte" a munkahelyén! 
Aztán megtörtént a szentgyörgyi ún. szoborrobbantás, amit - mérget mernék venni rá - szintén a szeku rendezett meg. Hogy miért? Ők tudják. De, hogy mi lehetett a céljuk, az abból sejthető, hogy 1990 után a "Romania Mare" című lapban úgynevezett "volt Kovászna megyei rendőrök" közzétettek egy cikket, miszerint a szobor felrobbantója én voltam... 
A dologban csak az volt a kellemetlen, hogy a szoborrobbantásnak egy gyerek-áldozata volt, s a gyerek szülei e cikk megjelenése után meglátogattak, és számon akarták kérni rajtam a gyermekük halálát (egyébként joggal tehették volna, ha valóban én lettem volna a robbantó!), de nekik is elmondtam, - amit közben az árnyékra vetődött szeku is megtudott annakidején! -, hogy perdöntő bizonyítékom, "alibim" van arra, hogy én nem lehettem, mert nekem épp akkor volt főtanfelügyelői ellenőrzésem Rétyen (Tulit Ilona személyében), és az iskolai jelenléti napló is "dokumentálja", hogy reggeltől kb. du. 3-4-ig (már nem emlékszem pontosan) én Rétyen tartózkodtam, de amit egyébként Kelemen Antal (azóta sajnos a Hadak Útjára tért) iskolaigazgatóm is tanúsítani tud. 
No, így lettem én majdnem "terrorista"... 
Csak az isteni gondviselés mentett meg!!! 

Tehát, székelyek és magyarok! Vigyázzatok, a terrorista román államhatalom semmitől sem riad vissza, ha az érdekei úgy kívánják. Most pedig ők is fel akartak mutatni egy kis "domesztikus" terrorizmust, ha az már majd mindenütt Európában van. Ők sem akarnak lemaradni a "nagyok" mögött nagyon. 

De az, ahogyan a román média most ezt az államilag tervezett és kivitelezett "terrorista"-ügyet tárgyalja, az a gyalázatnál is gyalázatosabb! 
Már az is elhangzott, hogy még a bukaresti tűzeset is a magyarok számlájára írandó... 

Kedves román kollégák? Ennyire gerinctelenek, és önbecsülés nélküliek tetszenek lenni??? 
Nem szégyellik magukat csak egy kicsit is amott (ha van) a lelkiismeretük legrejtettebb belső bugyrában??? 

Gyalázat! Szégyen! És ki védi meg az ártatlant? Holnap majd nálad "házkutatnak", s ha egy bolhaparittyát találnak is, az egész világsajtó tele lesz vele, hogy a székelyek atombombával akarták fölrobbantani Bukarestet!!! 

NO, DE ÁLLJON ITT AZ ÁLDOZAT FELESÉGÉNEK HÍRADÁSA ALÁBB. (Érdekes módon a feleségem az ő Facebook-oldalán olvasta, bár Beke Csilla nem szerepel az ismerősei között, de én - akinek az ismerősei között szerepel "Csilla Beke Igyarto" - hiába néztem az oldalát, nekem nem jelenítette meg a Facebook a Csilla bejegyzését!!! 
Tehát ennyire messze nyúlnak a román állami terrorizmus polipkarjai!!! Hogy az ismerősei nehogy tudomást szerezzenek az ő (a SRI) gazemberségükről!!!) 
Szégyelljék magukat mind, akik ebben a szennyes munkában benne vannak! És az Úristen ne legyen könyörületes hozzájuk majd a "végső elszámoláskor"! A SRI-s hazudozóktól a román média pórázon vezetett vagy önkéntes hazudozóin át a "fő értelmi szerzőkig" - a főkolomposokig!!! 

És mindezidőközben Sepsiszentgyörgyön a román fasizmus élcsapata, a Noua Dreapta masírozott zsandár-felügyelet mellett (hogy hátha sikerül provokálni a székelyt), s aztán román hadigépeket, tankokat, páncélkocsikat, csapatszállítókat, ágyútalpakat lehetett látni kivonulni a városból a Gyöngyvirág utcán át, miután a provokáció kudarcba fulladt... 

AZ ÁLDOZAT FELESÉGÉNEK HÍRADÁSA:
"Csilla Beke Igyarto 
(kb. 7-8 óráva ezelőtt) 

Négy helyen végeztek házkutatást, a cég székhelyén minősíthetetlen káoszt hagyva maguk után.
Saját bevallásuk szerint fegyvereket és pirotechnikai eszközöket kerestek, helyette laptopokat, merevlemezeket és más adathordozókat, magyar zászlót, vármegyés pólót, airsoftos éjjellátót, airsoftos szirénát, lejárt szilveszteri petárdát, tortára való fényszórót foglaltak le és vittek el, feltúrva mindent. 
Alávaló módon vitték el Beke Istvánt a városból, egész napos étlen, szomjan tartás után, egész éjszakai kihallgatásnak vetették alá. Nem biztosítottak tolmácsot sehol, a jegyzőkönyvek csak románul íródtak, kötekedtek az ügyvéddel, aki nem mehetett vele. 
Több mint tíz órás megfélemlítési akciónak vetettek alá, úgy a férjemet (számára nem tudni mikor ér véget), mint a családot! 
Ez több mint zaklatás, ez lelki terror. 
Hajnalban közölték velem, hogy visszatartási parancs van érvényben, majd kb. két óra elteltével, hogy 24 órás őrizetbevételt rendeltek el, ill. nem léphetek vele kapcsolatba ez idő alatt, de ezt már a tegnap este óta nem engedték. 
Többszöri rákérdezésemre, hogy miért hurcolják, mi a gyanú, mi a vád, közölték velem, oly módon mintha tudnom kellene, hogy "terrorizmus asszonyom"!!!??? 
Ez még médiahack-nek is sok lenne! 
A figyelemfelkeltés sikerült, a fiktív koholt vádjaikkal, a megfélemlítés csak undort és gyűlöletet ébresztett. 
Az ártatlanság előjoga Romániában nem illeti meg sem az egyszerű székely embert sem egy Vármegyés vezetőt."

Csak még egy mondat: "senkit sem illet meg, aki nem támogatja a román asszimilációs törekvéseket!" 

*** 

Ezek után várjuk az RMDSZ, az MPP, az EMNT, az SZNT és a többi magyar és székely jogvédő erdélyi formációt, hogy miként reagálnak a román állami terrorizmus eme legújabb legfelháborítóbb koholt "rajtütésére". 
Még szerencse, hogy nincs halálos áldozat. 
Mert még azt is eljátszhatták volna ezek a SRI-színészek. Azt, hogy - úgymond - fegyveres ellenállásba ütköztek, s kénytelenek voltak lőni... Például: halomra az összes HVIM-est... 
De ezek után már bármi megtörténhet. 

Kíváncsian várjuk a magyar kormány álláspontját és állásfoglalását is ebben az ügyben. Hiszen magyar állampolgárokról is szó van a HVIM-esek személyében és Beke István, a kiszemelt "főáldozat" személyében. De ha nem így lenne, akkor is elvárnánk, hogy Budapest megszólaljon ebben az ügyben! 

Megvallom: nem ezt vártam az új, Ponta utáni román kormánytól. Több normalitást. 
De a bemutatkozása: hányingert-keltő! És megvetést-gerjesztő!!! 
Mert lehet a vármegyésekkel nem szimpatizálni, de ezen az alapon sem megengedett az emberi jogok ennyire koholt vádak menténi "bocskorral tiprása". S ne haragudjanak, kedves román polgártársak, de a "csizmának" több a becsülete és az "önbecsülése" is. Ilyen gazságra csak a "bocskoros" martalóc képes! 

Arra kérem ismerőseimet, hogy minél szélesebb körben osszák meg ezt a bejegyzést!!! És vigyék hírét a gátlástalan román állami terrorizmusnak! Email-ben is küldjék szanaszét a nagyvilágba, mert a román államhatalom a Facebook-ot is "moderálja"! (Lásd: hogy miért nem láttam és az ismerősöm bejegyzését! Vajon miért nem?) 
Részünkről ez az egyetlen védelem és segítség, amit az ártatlan áldozatoknak nyújthatunk! 


Kapcsolódó: 
Előzetes letartóztatásba helyezték Beke István Attilát (erdely.ma
Facebookon jelentkezett a szihalmi cigány: "Sajnos nem sikerült megölni, de ami késik, nem múlik" (alfahir.hu)



Leesett a hó a Hargitán - Hargita-hegység - Székelyföld - Erdély 
fotó: Sztrátya Julianna