Payday Loans

Keresés

A legújabb

Idén a "természetes fogyás" 30 639 fő - Népesedési hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

Népesedési hírlevél



Több születés és több halálozás
2015.11.25.
KSH
2015 első három negyedévében 68 647 gyermek született, 0,7%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 99 286 volt, ami 2014. január–szeptemberhez viszonyítva 6,7%-kal emelkedett. A természetes fogyás 30 639 fő volt, 5 730-cal több az egy évvel korábbinál.

Legalább két gyereket kellene szülnie minden nőnek
2015. november 12.
Nők lapja café
Az egyetemista lányok három gyereket szeretnének, de végül nincs idejük megvalósítani. A családi pótlék pedig nem ösztönző itthon. Szabó János szociológust kérdeztük a magyar nők, a magyar családok gyerekvállalásáról.

Kövér László: Riasztó mértékű a népességfogyás a szórványban
"Ha nem sikerül lassítani a népességfogyást, eltűnhet a szórványból a magyarság"
2015. 11.15.
MH/MTI
Az Országgyűlés elnöke szerint ha nem sikerül megállítani vagy lassítani a szórványban a magyarság fogyását, akkor belátható időn belül ezeken a területeken a magyarság gyakorlatilag el fog tűnni.
A teljes írás itt olvasható>>

Nem lehet elég komolyan venni a nyugdíjhelyzet romlását
2015. 11. 16.
A nyugdíj előtt álló következő generációk számára óriási kihívást jelenthet majd az időskori megélhetés. Igaz, a félelmekre a biztosítók is rájátszanak.
A teljes írás itt olvasható>>

Négy éve nem fogyott úgy a magyar népesség, mint az idén
2015. 11. 25.   
Az idén az első három negyedévben jóval több ember halt meg Magyarországon, mint tavaly. A születések száma ugyan minimális mértékben emelkedett, de ez alig tudta fékezni a népességfogyást. Ez 2015-ben újra 40 ezer fő felett lehet, amire utoljára 2011-ben volt példa.
A teljes írás itt olvasható>>

EGYMILLIÓHOZ KÖZELÍT A REGISZTRÁLT MIGRÁNSOK SZÁMA NÉMETORSZÁGBAN
2015.11.27
MTI/Magyar Idők
Németországban már 950 ezernél is több menedékkérőt regisztráltak az év eleje óta a Die Welt című lap csütörtöki beszámolója szerint.
A migrációra és a migráns népességre vonatkozó statisztika>>

Vélemény

A korfa őszi termése
„Szabad átszabnom észjárását adatkészletemmel?” – kérdezte tíz éve egy svéd orvos és statisztikus, amikor tényszámokat szemléltetett a képernyőn. Gapminder néven létrehozott egy nonprofit vállalkozást, amelyet egy évvel később megvásárolt a Google, és átköltöztette Kaliforniába az adatok interaktív megjelenítésén fáradozó fejlesztőket.

Gazdag István
Remigráció a fehér reneszánszért
Európa politikai, gazdasági, vallási vezetői és médialakájaik évek óta azt szajkózzák népeiknek, hogy a migráció és a vele együtt járó lakosságcserés gyarmatosítást egyfajta fatalitás, és el kell viselnünk, mert „először is emberek vagyunk”.


Kedves olvasók, kedves barátaim! Köszönöm a Hírlevél megjelenéséhez nyújtott közreműködéseteket. Amennyiben a jövő héten is érdekes, népesedéssel összefüggő cikkre bukkantok, kérlek benneteket, hogy vagy a cikket, vagy a kivonatát vagy a linkjét vagy azt, hogy mikor és hol olvastátok, küldjétek meg nekem a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, hogy következő Hírlevél számban mások is olvashassák. A Hírlevélben szubjektív hangvételű írások megjelenítésére is módot adunk.
Köszönettel: Járdi At
LAST_UPDATED2