Payday Loans

Keresés

A legújabb

A Magyar Labdarúgás Napja - Gyakorlatilag elfogytak a nézők PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
MTI 2015.11.25 13:29 Frissítve: 2015.11.25 14:17

NB I: Gyakorlatilag elfogytak a nézők – Csányi Sándor

A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak.

Csányi Sándor az MLSZ, illetve az UEFA nevében megajándékozta az immár 101-szeres válogatott Király Gábort (Fotó: mlsz.hu)


Az MLSZ a hagyományokhoz hűen idén is november 25-én, az Aranycsapat 6:3-as londoni győzelmének évfordulóján tisztelgett a válogatott egykori és jelenlegi játékosai előtt. A Danubius Hotel Arénában megtartott ünnepség elején a megjelentek megemlékeztek az elmúlt egy évben elhunyt labdarúgókról.

Évértékelő beszéde elején Csányi Sándor kifejtette, hogy bár ezúttal elmaradt a válogatott játékosok tiszteletére felállított emlékmű megkoszorúzása, de ezt egy örömteli esemény, a Puskás Ferenc Stadion átépítése indokolja.

A válogatott Európa-bajnoki kijutásával kapcsolatban ismét megjegyezte: jobban örül, hogy pótselejtezőn kellett kiharcolnia a továbblépést a csapatnak, mintha a csoportjából legjobb harmadikként egyenesen kijutott volna. A kontinenstorna résztvevőinek megemelt létszámát emlegető „fanyalgóknak” azt üzente: logikus döntés volt a bővítés, hiszen az európai szövetség (UEFA) tagjainak száma még soha nem volt ilyen magas (54).

Az elnök a folytatásban szót ejtett a női válogatott, illetve a férfi futsal- és a strandlabdarúgó-válogatott remek 2015-ös eredményeiről is.

„Elkövettünk néhány hibát, például kötelezővé tettük a szurkolói kártya használatát. Ez az én hibám. Meg akartak győzni, hogy ne tegyük, de ragaszkodtam hozzá. A biztonsághoz viszont továbbra is ragaszkodni fogunk, a vulgáris magatartást, az agressziót, a rasszizmust nem toleráljuk” – magyarázta Csányi Sándor.

A sportvezető elégedettségét fejezte ki az MLSZ-nek az infrastruktúra-fejlesztés, valamint az amatőr labdarúgás területén végzett munkája kapcsán. A közeljövő legsürgetőbb feladatai között említette az edzőképzés fejlesztését, és az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését, mert „gyakorlatilag elfogytak a nézők” a lelátókról, pedig szerinte a színvonal javult, ezért „érdemes kimenni ezekre a találkozókra”.

Csányi végül köszöntötte, és az MLSZ, illetve az UEFA nevében megajándékozta Király Gábort, aki a Norvégia elleni pótselejtezős párharc visszavágóján játszotta 101. válogatott mérkőzését, ezzel beállította Bozsik József csúcsát.

A 39 éves kapusról elhangzott, hogy 1994 márciusában mutatkozott be az NB I-ben – ekkor jelenlegi, válogatottbeli csapattársai közül Kleinheisler László és Nagy Ádám még meg sem született. Védett a német Bundesligában és az angol Premier League-ben is, 18 éve játszik a válogatottban, ahol nyolc szövetségi kapitány is számított rá. Amennyiben a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságon is pályára lép, ő lesz minden idők legidősebb játékosa a kontinenstornák történetében, ezzel a német Lothar Matthäus rekordját döntheti meg.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

LAST_UPDATED2