Payday Loans

Keresés

A legújabb

Fehér hunok + Pap Gábor: Üdvtörténet magyarul PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2015. november 19. csütörtök, 10:46
Hírlevél

MÁR CSAK 3-AT KELL ALUDNI!


De előtte még:


Kiss Mao-Tun István

előadása:

 

Fehér hunok



Kezdési időpont: 2015. november 19. 18 óra

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a. telefon: 299-0032)

 

 

ÉS TISZTÁZZUK AZ ŐSVALLÁS KÉRDÉSÉT AZ URÁNIA MOZIBAN!


„Jézus pedig felelvén, monda nékik: Illés bizony eljő előbb, és mindent helyreállít. De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék meg őt, hanem azt mívelék vele, a mit akarának. Ezenképen az ember Fiának is szenvednie kell majd tőlük. Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik.” (Máté 17: 10 – 13.)


Szó sincs róla, hogy az újra-testesülés tételére vonatkozó tilalom közvetlenül a krisztusi tanításban gyökereznék. Korakeresztény teológiai elmélkedés (Órigenész), illetve későbbi zsinati határozat kerülhet csak szóba, ha a tiltás forrásai iránt érdeklődünk. Azóta nem szerepel a kereszténység hittételei között a reinkarnáció. Itt, Gyügyén, viszont feltétlenül számolnunk kell a jelenlétével.


A magyar hagyomány egyébként más vonatkozásban is számon tartja az újjászületés lehetőségét. Ezt a tényt figyelemre méltó pontossággal igazolja egy mindezideig makacsul félreértelmezett nyilatkozat – a „kalandozó” Lehel vezér szájából. A Képes Krónikát idézzük. Miután leütötte kürtjével Konrád császárt, így kiált utána búcsúzóul (legalább is az eddigi fordítók szerint): „előttem fogsz menni, és szolgám leszel a másvilágon!” A folytatásban pedig ezt olvassuk: „A scythák hite ugyanis, hogy azok, akiket megöltek, a másvilágon nekik fognak szolgálni.”


Nos, a „másvilágon” kifejezés helyén – ahogyan azt egy korábbi tanulmányomban már jeleztem – az eredeti latin szövegben mindkét előfordulásakor ezt találjuk: „in alio seculo”. Mármost a „saeculum” (középkori írásmóddal: „seculum”) szó jelentése: évszázad, kor, korszak, nemzedék – vagyis minden esetben szigorúan időbeli keretekre utal. A helyes fordítás tehát csakis így szólhat: „szolgám leszel egy másik korban, egy másik nemzedékben”. Vagyis: „most ugyan kivégeztethetsz, de a következő újjászületés alkalmával mégiscsak te leszel az én szolgám, és nem én a tiéd.”


Mindezek alapján okkal feltételezhetjük, hogy a honfoglaló magyarság hitéletében – mégpedig a szkíta kortól folyamatosan – meghatározó szerepet kellett játszania a reinkarnáció tanának, és hogy erre a tényre még a XIV. század második felében is nyíltan utalhatott a judeo-krisztiánizmus fogalmi keretei között tájékozódó és tájékoztató krónikás.   Szó sincs róla, hogy az újra-testesülés tételére vonatkozó tilalom közvetlenül a krisztusi tanításban gyökereznék. Korakeresztény teológiai elmélkedés (Órigenész), illetve későbbi zsinati határozat kerülhet csak szóba, ha a tiltás forrásai iránt érdeklődünk. Azóta nem szerepel a kereszténység hittételei között a reinkarnáció. Itt, Gyügyén, viszont feltétlenül számolnunk kell a jelenlétével.

A magyar hagyomány egyébként más vonatkozásban is számon tartja az újjászületés lehetőségét. Ezt a tényt figyelemre méltó pontossággal igazolja egy mindezideig makacsul félreértelmezett nyilatkozat – a „kalandozó” Lehel vezér szájából. A Képes Krónikát idézzük. Miután leütötte kürtjével Konrád császárt, így kiált utána búcsúzóul (legalább is az eddigi fordítók szerint): „előttem fogsz menni, és szolgám leszel a másvilágon!” A folytatásban pedig ezt olvassuk: „A scythák hite ugyanis, hogy azok, akiket megöltek, a másvilágon nekik fognak szolgálni.”


Nos, a „másvilágon” kifejezés helyén – ahogyan azt egy korábbi tanulmányomban már jeleztem – az eredeti latin szövegben mindkét előfordulásakor ezt találjuk: „in alio seculo”. Mármost a „saeculum” (középkori írásmóddal: „seculum”) szó jelentése: évszázad, kor, korszak, nemzedék – vagyis minden esetben szigorúan időbeli keretekre utal. A helyes fordítás tehát csakis így szólhat: „szolgám leszel egy másik korban, egy másik nemzedékben”. Vagyis: „most ugyan kivégeztethetsz, de a következő újjászületés alkalmával mégiscsak te leszel az én szolgám, és nem én a tiéd.”


Mindezek alapján okkal feltételezhetjük, hogy a honfoglaló magyarság hitéletében – mégpedig a szkíta kortól folyamatosan – meghatározó szerepet kellett játszania a reinkarnáció tanának, és hogy erre a tényre még a XIV. század második felében is nyíltan utalhatott a judeo-krisztiánizmus fogalmi keretei között tájékozódó és tájékoztató krónikás. (idézet a bemutatásra kerülő könyvből)


Katt a linkre!




ISMÉT ÜNNEPELNI SZERETNÉNK! EL JÖSSZ?

PAP GÁBOR LEGÚJABB KÖNYVÉNEK BEMUTATÓJA

2015. november 22. (vasárnap) 15 óra





"KÉSZEN ÁLL A NAGY MŰ, igen"... OSZTANI ÉR!... mert az alkotó pihen...
(Olvasd végig megéri!)

Elkészült hát portálunk. A magyar műveltség összefoglaló honlapja lett. Megtalálsz itt mindent, ami HITELES, és amire méltán lehetünk együtt büszkék. Ezzel egy időben megszűnt adobogommt.hu oldal. De ne bánd! minden meg van itt is ami ott volt... 

Regisztrálni csak annak kell aki online boltunkat szeretné használni. Ezt a lehetőséget a honlap legtetején találod meg.

KÖNYV-DVD rovatunkban, ugye mondanom sem kell ,hogy könyvesboltunk kínálatát találod meg.

Az ELŐADÁSOK-ból értesülhetsz a legfrissebben a nálunk történő eseményekről.

KIRÁNDULÁSOK - melyeken már annyian részt vettetek - minden fontos információt tartalmaz ország és világjárásainkról

HÍRLEVELünkre bárki feliratkozhat, hogy mindjárt első kézből és időben értesüljön a velünk kapcsolatos eseményekről.

ÚJSÁG ARCHÍVUMUNKBANmegtalálod a Dobogó és a Dobogókő című újságok régebbi számait, melyet letöltés után PDF formátumban el is olvashatsz.

YOUTUBE-csatornánkon több mint 70 felvétel közül válogathatsz kedvedre.

IDEGENNYELVŰ oldalunk jelenleg 2 nyelven áll rendelkezésedre. Angol és román nyelven elérheted a szerves műveltség legfontosabb írásait, Molnár V. Józseftől kezdve Obrusánszky Borbálán át egészen Pap Gáborig igen széles skálán találsz itt olvasni valót.

Elhagyva a fejlécet lejjebb "tekerve" az oldalon nagyon fontos HÍREKhez juthatsz, ŐSTÖRTÉNETünkel,RÉGÉSZETünkkel, HAGYOMÁNYunkkal kapcsolatban.

Tovább haladva lejjebb, a könyvesbolt kínálatában található legújabb könyvekről, DVD-kről kaphatsz információt. Majd még lejjebb az éppen aktuális akciónkról tájékozódhatsz, és legalul megtalálod, hogy TOP 5 termékeinket... illetve a vásrálási információkat is itt leled meg...

Portálunk bal oldalán - a magyar naptár alatt - megtalálhatod a KÖVETKEZŐ RENDEZVÉNYÜNK ablakát, melynek alján egy óra visszafelé számolva az időt figyelmeztet hogy mennyi időd is van még a Két Hollósba érni...

Ha ugyanitt lejjebb "tekersz", akkor az ÍRÁSOK menüpont alatt olyan szerzők műveit találod meg, akiket mi nagyon fontosnak tartunk, és akik eddig is irányt mutattak számunkra. (Remélhetőleg a te számodra is)

Amennyiben ezek után még mindig van kedved lejjebb tekerni a baloldalon, akkor SZERZŐK címszó alatt kedvedre válogathatsz a szerves műveltség legjobbjainak művei közül.


AZ OLDALT NEKED KÉSZÍTETTÜK! JÓ BÖNGÉSZÉST!
LAST_UPDATED2