Payday Loans

Keresés

„Tinédzser anya vagyok" PDF Nyomtatás E-mail

„Tinédzser anya vagyok, és gyűlölöm magam ezért"

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: gyermekvállalásnőkörökbefogadásanyaságcsaládterhességvallomástinédzser;

Tizenévesen, diákként szülni? – Hajlamosak vagyunk katasztrófaként gondolni rá, pedig nem feltétlenül az: van, aki örül neki, hogy a kortársaihoz képest előbb megtanult felelősséget vállalni, ami még inkább arra készteti, hogy tanuljon, és jobb teljesítményt nyújtson. Mások viszont úgy érzik, tizenéves kori gyerekvállalásuk romba döntötte az életüket, aminek többé semmi értelme. Megbélyegzi őket a társadalom, gyűlöli és megveti őket a környezetük.

 

A BuzzFeed friss összeállításában sokkoló és őszinte vallomásokat találtunk olyan édesanyáktól, akik tizenévesen vállaltak gyereket.

„Gyűlölöm, amikor felcímkéznek csak azért, mert tizenévesen szültem. Ez az én döntésem volt.”

„Három hete vagyok anya. Életem legkeményebb három hete volt. Az örökbeadáson gondolkozom. Tinédzser anya vagyok. Egyedül vagyok. Az örökbeadás sokkal egyszerűbbnek tűnik."

Fotó: 

„Nem szabadna támadni azokat a nőket, akik tizenévesen szülnek. Én inkább azt mondom, hogy fiatalon szültem, ami azt jelenti, hogy sokkal tovább szerethetem a gyerekeimet. Bevallom, nem tudatos döntés eredményeként lett belőlem édesanya, de nem bántam meg, ma már semmivel sem cserélném el az anyaságot.”

„Ha emberek közé megyek, sosem említem, hogy anya vagyok, egyszerűen csak azért, mert nem szeretném, hogy megítéljenek a tinédzserkori gyerekvállalásomért.”

„Tinédzser anyának lenni hatalmas szívás, senki sem fog szeretné többé, kivéve a saját gyereked.”

„Tinédzser anya vagyok. Néha nagyon büszke vagyok magamra ezért, máskor viszont gyűlölöm magam. Utálok folyamatosan azon görcsölni, hogy elég jó anya vagyok-e.”

„Tizenévesen lettem anya, ami még jobban motivál arra, hogy befejezzem az iskolát, és sikeres legyek a jövőben.”

„Utálom, amikor a férfiak automatikusan azt feltételezik rólam, hogy bárhol és bárkivel lefekszem, csak azért, mert tizenévesen vállaltam gyereket.”

„Tinédzser anya vagyok, és még mindig iskolába járok. Néha arra gondolok, hogy abba kellene hagynom az iskolát, hogy több időt tölthessek a fiammal.”

„A nagymamám és édesanyám is tizenévesen vállalt gyermeket, akárcsak én. Szeretném befejezni az iskolát, és szeretnék egyetemi diplomát is, mert én nem akarom azzal vádolni a gyerekeimet, mint a felmenőim, hogy miattuk nem tanulhattam.”

„Tizenévesen szültem, és mindennél jobban imádom a lányomat, de tönkretette az egész életemet.”

„Attól, hogy tinédzserként anya lettél, még nincs vége az életedben. Valóban nem lesz már annyi szabadságod, mint a veled korabelieknek, cserébe előbb megtanulod, hogy mi a felelősség.”

„A legrosszabb a tinédzser anyaságban, hogy túl érett vagyok ahhoz, hogy a velem korabeli lányokkal lógjak, de a nálam idősebb nőkhöz képest túl fiatal vagyok.”

„Tizenévesen szültem, és kitüntetés ösztöndíjjal végeztem el a főiskolát, most fogom átvenni a mester diplomámat, amit mindenkinek megmutatok, aki egy percig sem hitt bennem és a sikeremben.”