Payday Loans

Keresés

A legújabb

Szalai Ádám: Semmi bajom a kritikával, de magyar ne ócsárolja a magyart! PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
KAMLER JÁNOS 2015.10.29 12:42 Frissítve: 2015.10.29 13:14

Szalai: Semmi bajom a kritikával, de magyar ne ócsárolja a magyart!

Szalai Ádám legutóbb, Feröer és Görögország ellen nem volt ott a szűk keretben, most, a Norvégia elleni pótselejtező előtt azonban – legalábbis a bő keretben – helyet kapott. A Hoffenheim csatára tudja, hogy sok kritikát kap, de örülne neki, ha ezek nem lépnék át a jó modor határát.

Szalai Ádámnak semmi baja a kritikával, de nem a fórumozók véleménye számít neki (Fotó: Korponai Tamás)

– Tavaly december tizenkettedikén az Eintracht Frankfurt ellen három-kettőre megnyert bajnokin szerzett legutóbb gólt tétmérkőzésen. Csatárként hogyan éli meg ezt az ínséges időszakot?
– Képzelheti… A legutóbbi válogatott keretből kimaradtam, beszéltem is Bernd Storckkal, megértettem és elfogadtam a döntését, indokolatlan lett volna a szerepeltetésem – mondtaSzalai Ádám a Nemzeti Sportnak. – Mindamellett nem vagyok beletörődős típus. Elég nehéz heteken, hónapokon mentem, illetve megyek keresztül, szeretnék nyertesként kijönni belőle, és minden követ meg is mozgatok ennek érdekében. Karakterformáló időszakot élek meg.

– Karakterformáló? Ezt érthetem úgy is, hogy hibákat követett el…
– Szerintem elég kevés ember van a Földön, aki hiba nélkül, tökéletes harmóniában éli le az életét. Mindenki a saját életének alakulásáért felelős, az én esetemre lefordítva ez azt jelenti, hogy a pályafutásomban történt kedvezőtlen változásokért elsősorban én vagyok a felelős.

SZALAI BÖDE GÓLJAIRÓL

Megkérdeztük Szalai Ádámot, látta-e Böde Dániel Feröer ellen szerzett góljait.

„Hogyne, mindkettő parádés volt! Látszott rajta, hogy mennyire fűti a bizonyítási vágy a mellőzöttsége után, valahonnan ismerős ez a jelenség. De a többi csatárunk is jó formában van, le a kalappal előttük.”

– Miben hibázott?
– Éppen elég, ha én tudom, nem tartozik a nyilvánosságra.

– Hova tovább?
– A legutóbbi Bundesliga-fordulóban – először a szezonban – a kezdőcsapat tagja voltam, az edzőm valószínűleg méltányolta az elvégzett munkámat…

– …már megbocsásson, a volt edzője.
– Igen, a volt edzőm. Az utolsó előtti helyen állunk a Bundesligában, a klub vezérkara úgy döntött, Markus Gisdol helyett jöjjön valaki más. Huub Stevens érkezett, aki előzőleg elmondta, már nem vállal hosszú távú munkát, a szezon végéig írt alá. Vele együtt igyekszünk feljebb kapaszkodni, mert senki, így én sem szeretnék a bajnokság utolsó heteiben remegve gondolni a jövőre.

– Szokta olvasgatni a különböző fórumokat az interneten?
Nem jellemző. De nyilván hozzám és a szeretteimhez is eljutnak ilyen-olyan vélemények. A kritikával mellesleg semmi bajom, például nem kell felhívni a figyelmemet rá, hogy a válogatottban több rossz meccsem volt, mint jó, ezzel tisztában vagyok. Ugyanakkor elítélem az ízlésesség, a jó modor határát átlépőket, egyúttal elfogadhatatlannak tartom, ha az egyik magyar ócsárolja a másikat. Egy nemzet vagyunk! Egyébként meg nem a fórumozók között találom meg azokat az embereket, akiknek a véleménye fontos számomra.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, BELEGONDOLT-E SZALAI ABBA, EZ LEHET AZ UTOLSÓ ESÉLYE, HOGY KIJUSSON EGY VILÁGVERSENYRE, ÖRÜLT-E NORVÉGIÁNAK, VALAMINT HOGY SZERINTE BENNE VAN-E MAGYARORSZÁG EURÓPA LEGJOBB 24 CSAPATÁBAN, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

LAST_UPDATED2