Payday Loans

Keresés

A legújabb

Életmódváltás-hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
JÓKOR - OLY JÓ KORBAN ÉLTEM ÉN E FÖLDÖN
2015. szeptember 22. kedd, 05:12

ÉLETMÓDVÁLTÁS! 99Húszmillió!

1956-os hősökről megemlékezés és a Hun völgy titkai

Időpont: 2015.10.22-26. (Cs-H, csak 2 munkanap!) 
Az 1956-os megemlékezés Svájcban, Zürichben lesz. 

Túravezető: Dr. Salamin András, a Hun-völgy szülötte, Martin Salamin leszármazottja, aki családjával 1835-ben költözött Magyarországra. Az ő családtörténeti kutatása tárta fel a Hun-völgy igaz történetét. 

Nemzeti Hírhálónál vagy az Égi Patrónánál jelentkezők részére 5% kedvezményes ár: 94.050.-Ft 

Részletek: egipatrona.hu



STOP TTIP! 
ROMÁNIÁBAN IS ÖSSZEGYŰLTEK A SZÜKSÉGES ALÁÍRÁSOK!


Az Európai Unió tagállamaiban eddig több mint 2 millió 805 ezren írták alá a transzatlanti szabad-kereskedelmi övezet (hivatalos nevén Transatlantic Trade Investment Partnership - TTIP) megalapítása ellen tiltakozó petíciót. 

Most már 20 országban (Németországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Franciaországban, Finnországban, Hollandiában, Ausztriában, Luxemburgban, Szlovéniában, Írországban, Belgiumban, Svédországban, Csehországban, Dániában, Horvátországban, Olaszországban, Magyarországon, Bulgáriában, Szlovákiában és Romániában) összegyűlt a kezdeményezés érvényességéhez szükséges aláírások 100%-a. 

A Stop TTIP által megszervezett aláírásgyűjtés még 16 napig tart, mikor is továbbítják az összegyűlt aláírásokat az Európai Bizottságnak. 
https://stop-ttip.org/

Terjeszd Te is a hírt, oszd meg barátaiddal, családoddal az információkat, hogy még nagyobb nyomás alá helyezzük a döntéshozókat. 

Érjük el közösen a 3 millió aláírást! 
Itt írhatod alá: http://stop-ttip.org/alairas


A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) olyan rendszer, ahol a cégek nemzetközi bírósága a nemzeti bíróságok felett áll, bármikor perelhetik a kormányokat, de a kormányok nem perelhetik őket. Mindezt egy szűk cégcsoport számára, a népek és a Föld kárára! 

Kell nekünk ilyen USA-EU partnerség? 
http://www.youtube.com/watch?v=cC0kYZYp0ec

Az ISDS lehetővé teszi a külföldi cégek számára, hogy pereljék a kormányokat, de nem engedi, hogy a kormányok pereljék a külföldi cégeket! 

Csatlakozás az Országgyűléshez intézett felhíváshoz

Kérünk mindenkit, aki még nem tette meg, most csatlakozzon! 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/csatlakozas-az-orszaggyuleshez-intezett-felhivashoz

Kapcsolódó: 
A Transzatlanti Szabadkereskedelmi Megállapodás (TTIP) gazdasági hatásairól


TTIP: győzött a multilobbi Brüsszelben
Szabó Anna 2015. szeptember 21. MNO

Új nevet kap, lényegében azonban változatlan marad a multinacionális nagyvállalatok és a szuverén államok közötti vitarendezési eljárás, amelyet a most készülő amerikai-európai szabad kereskedelmi egyezménybe szándékozik beilleszteni az Európai Bizottság a napokban megjelent javaslata szerint. Pedig csaknem 150 ezer uniós állampolgár mondott nemet a multiknak kedvező mechanizmusra a témában meghirdetett társadalmi konzultáción. 


Felfújható trójai falóval tüntettek Budapesten is a transzatlanti szabad kereskedelmi egyezmény ellenzői 
Hegedűs Márta / Magyar Nemzet

Nem bizonyult hiábavalónak a multinacionális nagyvállalatok lobbistáinak több száz találkozója a brüsszeli vezetőkkel az elmúlt két évben. A most formálódó transzatlanti szabad kereskedelmi egyezmény (TTIP) szövegébe ugyanis a hatalmas felháborodást kiváltott befektető-állam vitarendezési eljárás (ISDS) kissé átcsomagolt formája kerülne be az Európai Bizottság múlt héten közzétett javaslata szerint. A tervezet lényege változatlan, ugyanúgy különjogokkal ruházza fel a transznacionális vállalatokat, az Európa-szerte tapasztalt ellenállás miatt azonban más nevet adnának a nemzetközi bíróságoknak, ahol a multik elmaradt haszon miatt független országokat perelhetnének be a jövőben. 

Kártérítést kérhetnének a multik

Alakul az új világrend Írásomban egy amerikai és egy orosz politikai stratégával készített interjú alapján teszek kísérletet a két birodalomra jellemző elképzelések különbözőségének felvázolására - olvassa el Tóth Gy. László véleménycikkét

A Befektetési Bírósági Rendszernek (ICS) elkeresztelt vitarendezés értelmében a multik ugyanúgy kártérítést kérhetnének az unió és az Egyesült Államok közötti szerződés szerint, ha úgy látják, hogy egy-egy tagállam a saját honpolgárai egészségét és környezetét védő intézkedéseket hoz, amelyekkel egy adott vállalat termékeit kiszoríthatja a piacról. A TTIP-ben ennek azért van jelentősége, mert az amerikai nagyvállalatokra az Egyesült Államokban lazább fogyasztóvédelmi előírások vannak érvényben, így egy terméket csak akkor lehet kivonni a forgalomból, ha száz százalékig bebizonyosodik az egészségre vagy a környezetre ártalmas hatása. Az EU-ban ennek fordítottja az előírás: egy-egy termékről még a piacra kerülése előtt a gyártónak kell bizonyítania, hogy ártalmatlan az egészségre, illetve a környezetre. A két fogyasztóvédelmi szemlélet tehát alapjában különbözik egymástól, így ha az új névvel ellátott vitarendezési mechanizmus belekerül a transzatlanti szerződésbe, akkor a transznacionális vállalatok sokkal nagyobb eséllyel kaphatnak kártérítést egy-egy országtól a piacra jutás akadályozására hivatkozva. Mindez a jövőbeli törvénykezésre is kihat, a szabályokat ugyanis már eleve úgy kell megfogalmazni, hogy a befektetési bíróságok előtti per esetén ne lehessen kimutatni a multik "piacveszteségét". 

A most bemutatott javaslatban a szabad kereskedelmi partnerrel közösen kinevezett bírák ítélkeznének, és a rendszer elsőfokú és fellebbviteli bíróságokból állna, a fellebbezés a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) mintájára működne. A Magyar Természetvédő Szövetsége arra is felhívja a figyelmet, hogy egy múlt heti varsói fórumon Cecilia Malmström, az unió kereskedelmi biztosa véletlenül elszólta magát - "mostantól a régi ISDS-t úgy hívjuk, hogy..." -, vagyis tényleg csupán a multiknak kedvező, sokat támadott ISDS átnevezéséről szól az új javaslatuk. 

Offshore bíróságok ítélkezhetnének

A vitarendezés másik sarkalatos pontja, hogy a multiknak kivételezett jogokat adó ISDS-t a bizottság továbbra is érintetlenül hagyja az EU és Kanada közötti szabad kereskedelmi egyezményben, vagyis az eddigi offshore bíróságok ugyanúgy ítélkezhetnek egy vállalat és egy állam közötti perben. Ennek különösen nagy a jelentősége, hiszen a transznacionális nagyvállalatok azonnal bekerülnek a számukra kedvező ISDS rendszerébe, amint Kanadában alapítanak egy leányvállalatot, vagy már van is ilyenjük. Ezt az egyezményt már tavaly lezárták, a ratifikálása maradt hátra. 

Perelhetnénk hazánkat a GMO-mentesség miatt

Rést nyitnának az uniós GMO-záron Egyre nagyobb nyomás alá kerül az Európai Bizottság a génmódosított élelmiszerek és takarmányok engedélyezése terén, legalábbis ez derül ki abból a nemrég nyilvánosságra került levelezésből, amelyben az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság arra kérte a bizottság magas rangú illetékeseit, hogy a GMO-termékeket érintő zéró tolerancia elvével kapcsolatban kiskapukat keressenek - olvassa el a Magyar Nemzet korábbi cikkét

A természetvédők arra is emlékeztetnek, hogy az ISDS-féle vitarendezés nagyon sok kritikát kapott az elmúlt két év során, ezért tavaly az Európai Bizottság arra kényszerült, hogy felfüggessze a transzatlanti tárgyalások befektetésvédelmi fejezetének tárgyalását, és társadalmi konzultációt is hirdetett az ügyben. A társadalmi konzultáció során - eddig példa nélkül álló módon - mintegy 145 ezer európai polgár mondott véleményt, és 97 százalékuk egyértelműen nemet mondott az ISDS-re. A Magyar Természetvédő Szövetsége álláspontja szerint "Brüsszel továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az EU-polgárok véleménye ellenére különleges előjogot biztosítsanak a multinacionális cégeknek, akik akár hazánkat is beperelhetik a génmódosított kukorica termesztési tilalma miatt. Hasonlóképpen a Gabriel Resources kanadai befektető cég négymilliárd dolláros kártérítési perrel akarja kikényszeríteni a román kormánytól a cianidos technológiájú verespataki aranybánya-beruházás engedélyezését." 


2015 őszén nyílik Magyarország első csomagolásmentes üzlete
2015.09.03. alternativenergia.hu

Az Európai Unió 2012-es adatai alapján évente 100 millió tonna élelmiszer vész kárba, mely szám folyamatosan növekszik. Az egy lakosra jutó éves élelmiszerpazarlás 200 kg körül mozog az EU-ban, mely szám Magyarországon 200 kg fölött van.


Ezzel nem csak az értékes élelmiszer megy kárba, de kárba vész az élelmiszertermelés folyamatának minden egyes mozzanata: kárba vész az emberi munka, az előállítás során felhasznált energia, de ne feledjük el a termelés során felmerülő víz-, talaj-, és zajszennyezést sem. További problémát okoz az élelmiszerek bomlása során keletkező káros üvegházgázok képződése is, de a csomagolóanyagok esztelen pazarlása talán még ezeknél is elkeserítőbb. Hihetetlen mértékű - fölösleges - szemét keletkezik azzal, hogy mindent a legaprólékosabban csomagolnak bele káros műanyag dobozokba, nejlonzacskókba, eldobható műanyag flakonokba, melyek aztán szintén a szemétben végzik; lebomlásuk folyamán szintén rengeteg károsanyag jut a talajba, vizekbe, és a légkörbe... 

Jogosan vetődik fel az emberben az igény, hogy változtassunk meg ezeket a berögződött szokásainkat: legyen a vásárlás tudatos, természetes, és mindez a lehető legkevesebb csomagolóanyaggal történjen! 


A noPack ezekre a problémákra ad 21. századi megoldást. 

Mi, a noPack-nál hiszünk abba, hogy elengedhetetlen a felelősségvállalás, a tudatos vásárlás és élelmiszerfogyasztás. A noPack a zéró hulladék elvet vallja; nálunk nincsenek fölösleges környezetet romboló csomagolóanyagok. Mindenki a maga tárolóedényébe, üvegébe, kosarába rakhatja bele azt a mennyiséget, amelyre szüksége van. Nagyon fontos hitvallásunk, hogy egy előre eltervezett vásárlással nem csak élelmiszert, de rengeteg pénzt is spórolhatunk. A noPack igyekszik a lehető legrövidebb élelmiszerláncot alkalmazni; ez pedig azt jelenti, hogy az élelmiszerek a lehető legközelebbi ellenőrzött, minőségi magyar gazdaságokból származnak - csökkentve ezzel az élelmiszerek szállítása során felmerülő károsanyag-kibocsátást, s támogatva a hazai mezőgazdaságot. A noPack hisz a méltányos kereskedelem elvében, így termelőink, és vevőink is olyan áron jutnak hozzá termékeinkhez, mely figyelembe veszi a mindenkori gazdasági, szociális, és ökológiai körülményeket. 

A noPack egy merőben új szemléletmódot kíván a magyar nagyközönség elé terjeszteni: célunk megmutatni az utat az etikusabb, és boldogabb társadalom felé. Üzletünkben mindig hasznos tippekkel és tanácsokkal látjuk el vevőinket, hogy hogyan csökkenthetik saját ökológiai lábnyomukat, hogyan tudnak spórolni az élelmiszerrel, és hogyan tehetik egyszerűbbé a mindennapi vásárlásokat. Üzletünkben szintén prioritásként kezeljük, hogy vevőink lássák is mindazt, amit a környezet megóvása érdekében tesznek: mindig lehető legpontosabb adatokkal, ábrákkal mutatjuk meg, mennyi káros anyagtól, szeméttől kímélték meg környezetünket. Mindezek mellett pedig elengedhetetlennek tartjuk, hogy a vásárlás kellemes és feltöltődéssel teli legyen, így a lehető legbarátságosabb környezetet alakítjuk ki vevőink számára; nálunk mindig lesz idő egy rövid reggelire, egy kellemes beszélgetésre, egy csésze fair trade teára, kávéra. 

A noPack első üzlete 2015 őszén nyílik Budaörsön. 

Kapcsolódó: 
Folyamatosan csökkenteni kell az országban keletkező hulladék mennyiségét
A magyar családok 42%-a rendszeresen dob ki élelmiszert
Több mint 30 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek a PET Kupa résztvevői
Szemétből csinált cipőt az Adidas
Vereckei Ákos az első szeméthajó-rekorder
Szemétben az élelmiszer
Élelmiszer-hulladék - A menü egyharmada


Így lett multimilliomos a halálra ítélt német falu
2011.11.20. Origo

Több mint háromszor annyi energiát termel, mint amennyit fogyaszt a dél-bajorországi Wildpoldsried. A falu tizennégy évvel ezelőtt, az elnéptelenedés szélén írta az első megújulóenergia-pályázatot, és jelenleg az országos hálózatba visszatáplált fölös áram évi négymillió euró nyereséget hoz az önkormányzatnak és a lakosságnak. Az elszántság mellett a kedvező törvények is segítik őket.

A kis bajor faluról, Wildpoldsriedről az utóbbi hónapokban több helyütt lehetett olvasni - részben azért, mert a fukusimai atomkatasztrófa után a polgármester világ körüli kampánykörútra indult a zöldenergia népszerűsítése érdekében. Ilyen lesz Németország tíz év múlva - így is beharangozhatnánk, hogy mi történik Wildpoldsriedben, de ez a jelmondat félrevezető. A mintafalut ugyanis nem állami utasításra és dotációval fejlesztették zöldenergia nagyhatalommá, mindez a helyi közösségnek köszönhető. 

1997-ben a falu frissen megválasztott önkormányzata komoly dilemma előtt állt: a települést a magas munkanélküliség miatt elnéptelenedés fenyegette. Az új polgármester előtt nemcsak a munkahelyteremtés feladata állt, hanem forrást kellett találnia a helyiek életkörülményeinek javítására és az elvándorlás elkerülése érdekében tervezett fejlesztésekhez, így a sportcsarnokhoz, a művelődési házhoz, a nyugdíjasotthonhoz és a szórakozóhelyhez; mindezt hitel felvétele nélkül. 

Tizennégy évvel később az immár harmadik ciklusát töltő polgármester, Arno Zengerle hosszú listát tud felmutatni: kilenc közösségi létesítményt avattak fel, köztük iskolát, fitnesztermet, faluházat. Most fejezik be az ötödik biogázüzemet, a hét szélgenerátor mellé megrendeltek még kettőt, már 42 épületet lát el az új távhőközpont, három törpe vízerőmű, árvízvédmű és ökológiai szennyvízülepítő épült, a közösségi épületeken kívül 190 magánház tetejét fedi napelem. 

Az összes egységet beszámítva a saját energiaszükségletük több mint háromszorosát (321 százalékát) termelik meg. A hajdani szerény agrárfalu mára energiaipari központtá vált. "A munkanélküliség olyan csekély mértékű, hogy nem is tudok százalékot mondani", felelte az [origo] kérdésére Susi Vogl, az önkormányzat munkatársa. 

A nap-, szél-, biogáz- és vízerőművekből származó elektromos áramot a tartományi elektromos műveknek (AÜW) értékesítik, ebből az idén négymillió euró bevételre számítanak a falubeliek. A nagyjából 2600 lelket számláló Wildpoldsriedben tehát minden lakosra évi 1500 euró jut, ami nagyjából fele az egyhavi német átlagfizetésnek. A magyar helyzetre lefordítva (októberi adat szerint 221 ezer forint a magyar átlagbér) ez annyit tesz, mintha egy hasonló méretű hazai községben 25 millió forintos tiszta hasznot termelne meg. 


A wildpoldsriedi szélturbinák 12 megawatt áramot termelnek

A falu sikere Bajorországban is kivételesnek számít - az eredményhez elsősorban kiszámítható állami energiapolitikára volt szükség, amit a 2000-ben elfogadott megújulóenergia-törvény, az EEG (Erneuerbare-Energien-Gesetz) szavatolt. Ennek értelmében magánszemély és kisvállalkozás is beléphet az áramtermelők közé, a megtermelt zöldenergiát pedig húsz évig garantált áron vásárolja vissza az áramszolgáltató. Ez a bankok számára is megnyugtató hátteret teremt a zöldenergiai fejlesztések hitelezéséhez. (A bajor energiaellátásban egyébként 63 százalékos az atomenergia részaránya.)

Civil egyesületek adták össze a kezdőtőkét

A wildpoldsriedi önkormányzat már 1999-ben kidolgozta a maga húsz évre szóló tervcsomagját. A WIR-2020-nak (Wildpoldsriedi Innovatív Útmutatónak) nevezett leírás tartalmazta a helyiek kívánságlistáját (sportcsarnok, iskola stb.), a közösségi létesítmények és egyéb tervek megvalósíthatósági vázlatait. Az önkormányzat intézményi háttérrel segítette a zöldenergiás fejlesztésekre vállalkozó helyieket. Az EEG-vel együtt tehát megvolt a kellő ösztönzés a változtatásra. A wildpoldsriediek pedig az új létesítmények megépítése érdekében felmérték, milyen módon érhetnék el a célokat - még életükben. Végül a "sok kicsi sokra megy" elvet választották. 

Maroknyian összeálltak, és 1999-ben kft-t alapítottak két 3,5 MW teljesítményű szélgenerátor felépítésére. A szükséges 4,4 millió márka 25 százalékát saját megtakarításaikból adták össze, 70 százalékra hitelt vettek föl, továbbá kihasználták azt a bajor tartományi pályázatot, amely a tervezett szélturbinák tesztelését 200 ezer márkás vissza nem térítendő összeggel támogatta (az akkori német márka ma 51 eurócentet ér). 


A tagok 2001-ben újabb kft-t alapítottak, amelynek már kilencvennégy tagja volt, akik - lehetőségeikhez mérten - 5 és 25 ezer márka (a német és magyar átlagnyugdíjhoz viszonyítva 800 ezer és 10 millió forint) közötti összeget dobtak be a közös kasszába még két szélturbina megépítésére. És ez így ment tovább. Jelenleg 12 MW a hét szélturbina összteljesítménye, a helyiek pedig befektetésük után tíz év alatt 8-10 százalékos hasznot értek el. 

Vannak kötelező és ajánlott feladatok mindenki számára

A wildpoldsriediek újabb és újabb ötletekkel álltak elő. Az egyik tejgazdaságban 2000-ben állt üzembe az első biogáz-erőmű, ma már négy működik (szintén a helybéliek kezdőtőkéjéből finanszírozva), amelyek összesen 3,2 MW teljesítményt szolgáltatnak. Önkormányzati területhasználati engedéllyel állt működésbe az ökológiai szennyvíztisztító, amelynek révén ma már a falu minden háza csatornázva van. Mivel a közeli hulladéklerakót évekkel ezelőtt bezárták, a helyiek szelektíven gyűjtik a hulladékot és komposztálják a zöldhulladékot, illetve a kerttel nem rendelkezők zöldhulladékát külön kukásautó gyűjti be és szállítja a központi komposztálóüzembe. 


Legtöbben a napenergia hasznosításába szálltak be, a falu 190 épületét fedi napelem, amelyek 3,9 MW elektromos energiát állítanak elő. "A megtermelt energiát az AÜW köteles átvenni, az energiaforrástól (nap, szél stb.) és - az előző évet alapul véve - a mennyiségtől függően 45,7-57,4 eurócent/kilowattóra áron" - mondta Susi Vogl. Az EEG értelmében az áramszolgáltató minden napenergiából származó kilowattóráért 12 centet térít vissza az ingatlantulajdonosnak, aki máskülönben 26 centet fizetne egy kilowattóra "hagyományos" áramért - vagyis végül 38 cent lesz a nyeresége. Amennyiben pedig saját áramfogyasztása 30 százalékát maga állítja elő, 16 cent fizetségben részesül a beszolgáltatott elektromos energiáért - magyarázta Günter Mögele önkormányzati képviselő. A kedvező szabályozás hatására a helyiek közül nem egy bankhitelt vett föl, csak hogy a házára napelemet szereltethessen. Igaz, jó néhány év, amíg megtérül, de biztos befektetés. 

2005-ben már úgy adták át az új közösségi házat, hogy az alagsorában távhőközpontot létesítettek. A régi, környezetszennyező olajkazánt leselejtezték, helyette a vidék adottságaihoz jobban alkalmazkodó fapellet-kazánt állítottak be. A falut körülölelő 1,4 hektáros erdő szolgáltatta az alapanyagot a főleg faszerkezetű új épületekhez, ez volt a megújuló anyagok közül a legésszerűbb választás. Az építmények mind megfelelnek a német passzívház minősítésnek, amely teljes körű szigetelést, energiatakarékos háztartási készülékeket ír elő, és tiltja az olajfűtést - ez a WIR-ben szereplő egyetlen kötelezettség a wildpoldsriediek számára. A helyiek körében állandó téma az energiatakarékosság, egyikük kifejlesztett egy árammonitort (Joonior), amely akkor kapcsolja be a rákötött háztartási készülékeket (például a mosógépet), amikor olcsó az áram. 

A cél: függetleníteni a falut az áramszolgáltatóktól

Az elmúlt években számos díjjal kitüntetett wildpoldsriedi önkormányzat tervei közt szerepel a távfűtés kibővítése, LED-világítást terveznek az utcákra, és a faluház-kávézó-oktatóközpont komplexumhoz csatlakozva épül a szálloda, amely az eredmények miatt érkező "zöldturistákat" fogadja majd. A fejlesztéseket a tartományi pályázatok, az önkormányzat megtakarításai, valamint a wildpoldsriediek hozzájárulásai révén tudják megvalósítani. 

Forrás: Wildpoldsried.de

Gyakran előfordul, hogy olyan sok áramot termelnek, amit az áramszolgáltató kapacitás híján nem tud átvenni, ezért 37 darabos elektromosautó-flottát terveznek beszerezni, valamint az áram helyi tárolásán is gondolkodnak: a bőséggel rendelkezésre álló energiával vizet és szén-dioxidot alakítanának metánná, amelyet aztán szükség szerint visszaforgathatnak. 

Jelenleg a legfontosabb a Siemens Smart Grid elektromos vezetékhálózatának tesztelése, amely lényegében a kiszámíthatatlan zöldenergia-termelés és az előre jelezhető lakossági áramfogyasztás függvényében oda irányítja az áramot, ahol igény van rá. Az AÜW áramszolgáltató ezzel a saját működési karbantartási költségeit is szeretné csökkenteni, valamint szükségtelenné válna a drága hálózatbővítés - végső soron az áramszolgáltatás teljes decentralizálása a cél. 

"Wildpoldsried számunkra is követendő példa, szerepel is abban az ingyenes tanulmányban, amelyet a magyar önkormányzatok napenergia-fejlesztéseihez állítottunk össze" - mondta Csanaky Lilla, az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ megújuló energia projektvezetője az [origo]-nak. Csanaky szerint a napenergia remek eszköz az önkormányzatok energiafüggőségének enyhítésére, az energiatermelés decentralizálására és a települések energiaköltségeinek csökkentésére. Mindemellett örvendetesnek tartják, hogy Magyarországon is várható a terület fejlődése, számos energiaszolgáltató megkezdte az úgynevezett smart metering (a betáplált és a vételezett áramot párhuzamosan mérő áramórát alkalmazó) rendszerek tesztelését. 

Kapcsolódó: 
Elég lenne Magyarországnak a megújuló energia a Greenpeace szerint


Egy brazil férfi vízhajtásúvá alakította át a motorkerékpárját, amely 500 kilométert képes megtenni akár egy liter szennyezett vízzel
8/01/2015 RTujvilagtudat.blog

Egy vízzel hajtott motorkerékpár ejti ámulatba a világot, amely képes akár 500 kilométert is egyetlen liter vízzel megtenni.


A motorkerépárt egy Sao Pauloban, Brazíliában élő köztisztviselő, Ricardo Azevedo hozta létre, amely alkalmas arra, hogy egy szennyezett folyó vizével is működjön. 


A kialakítás része egy víztartály és egy külső gépkocsi akkumulátor, amelynek villamos energiáját használja a szerkezet a hidrogén és az oxigén molekulák szétválasztásához. 

A folyamat egy csőrendszer segítségével történik, amelynek végén a belső égésű motor elégeti a hidrogént, és ez biztosítja a motorkerékpár hajtásához szükséges energiát. 


Az Azevedo úrról és motorkerékpárjáról készült felvételen a feltaláló először megissza azt a vizet, amit aztán a motorkerékpár feltankolására használ, hogy bizonyítsa, valóban víz hajtja, nem valamiféle hagyományos üzemanyag. 

"Ennek a motorkerékpárnak, amely vízből származó hidrogénnel működik az az előnye, hogy vízgőz jön ki a kipufogóból. Ez eltér a benzintől, amely szén-monoxidot eredményez." - mondta Azevedo. 

Azevedo találmánya az egész közelekedést megváltoztathajtja, de legyünk óvatosak, hiszen a múltban a feltalálókat rendszerint ellehetetlenítették, vagy megölték. A legjobb módja, hogy megvédjék Azevedot és találmányát, ha minél többen beszélnek róla, így már nem olyan könnyű a technológiát a szőnyeg alá söpörni. 


Energia ingyen - Már készülnek a "nullás házak"
2015. július 11 Civilhetes

Világszerte egyre több az olyan, új építésű ház, melynek energiaellátásáért 100%-ban a Nap felel.


Kelet-Európában az áramszolgáltatók egyelőre mindent megtesznek azért, hogy senkinek se sikerüljön tökéletesen elszakadni tőlük, de kénytelenek lesznek előbb-utóbb engedni. 

Már Magyarországon is van néhány épület, melyben teljes egészében napenergiára hagyatkozva világítanak és fűtenek a fenntartók. Igaz, hogy hazánkban egyelőre az áramszolgáltató felé történő energia-visszatáplálás számít a megoldásnak, így kompenzálva a fogyasztást, de nem sokára mindenféle aggályok nélkül megoldható lesz az is, hogy az épület építtetője teljes egészében szakítson az áramszolgáltatóval, ha úgy látja jónak. 

A napelemek és a napkollektorok, s azok telepítése egyaránt igen drága mulatságnak tűnik, ha az ember nem gondol bele a már középtávon is reális megtérülésbe. Természetes, hogy ez több milliós beruházás rendkívül költséges dolognak érződik, de ha végigfuttatjuk fejben, hogy mondjuk három év alatt mennyit költünk akár csak elektromos áramra és gázra, mindjárt más szemmel nézhetünk mindazokra, akik a megújuló energiaforrások kiaknázása mellett döntenek. 

A szolgáltatók akkor járnak a legjobban, ha megértik, hogy nem kell küzdeni, s tanácsos nem konkurenciaként kezelni a megújuló energiaforrásokat, hiszen ebben van a jövő, ráadásul elkerülhetetlenül. A belátás tehát célszerű, s jegyezzük meg, sokkal szerencsésebb, mint a különféle rendeletekért való ácsingózás az állami színéren. 
Ha az áramszolgáltatók beépítenék profiljukba a napelemek és napkollektorok forgalmazását és telepítését, látszólag talán önmaguk ellen dolgoznának, valójában azonban egy ésszerű döntéssel elfogadnák a tényt: a 21. században vagyunk és bizony egyre többen ezen a törékeny bolygón. 

Reméljük, a közeljövőben több nullás ház épül majd, bizonyítva, hogy igenis van olyan, hogy az ember csak azért fizet, amiért szükséges, s főképpen reális összeget. Létezik olyan világ, ahol ez lehetséges... 


Ijesztő: a holttestek már nem bomlanak le
László Bernát, 2015. július 16. men.hu (azóta levették) 

Az utóbbi időben németországi bonctani szakértők érdekes, és egyben ijesztő felfedezést tettek: nem is igazán arról, mi történik a halottakkal a temetőben, hanem arról, mi nem történik.


Nemrég Düsseldorfban tartottak egy konferenciát, ahol dr. Werner Stolz német bonctani szakértő ijesztő eredményeket tárt a nyilvánosság elé. Stolz arra jutott, hogy az elmúlt 20-30 évben az eltemetett halottak nem bomlanak le többé. 

A professzor több mint 30 megdöbbentő esetet idézett. Exhumált testeknél megfigyelték, hogy amelyik kb. 20 éve volt eltemetve, úgy nézett ki, mintha csak pár hete hantolták volna el. Nem mintha ez különösebben szebb lenne, de a tény mégis ijesztő: a testek nem bomlottak le. 

Walter Müller berlini sírásó is felszólalt a konferencián, és ő így fogalmazott: 

"Olyan emberek, akiket évtizedekkel ezelőtt temettek el, szinte épségben voltak a föld alatt. Olyan, mintha tartósították volna őket, és nincs erre magyarázat." 


Szavatosságát megőrzi: lásd a doboz alján

A konferencián ennek ellenére megpróbáltak magyarázatot adni a jelenségre, és három elmélettel álltak elő. 

Az első számú ötlet, hogy a víz és a levegő már olyannyira szennyezetté vált a mérgező anyagok miatt, hogy azok a baktériumok, melyek a bomlási folyamatért felelősek, szinte teljesen kipusztultak. A gondolat érdekes, és félelmetes: ha már annyira szennyezett a föld, hogy a baktériumok is kipusztulnak tőle, akkor igazán ideje odafigyelni a környezetvédelemre... 

Egy másik gondolat, hogy az emberek manapság rengeteg öregedésgátló kozmetikai készítményt használnak, illetve szilikont fecskendeznek a bőrük alá. Egy kutató arra jutott, hogy a rengeteg kémiai szer képes arra, hogy lényegében tartósítsa az ember testét, jóval a halált követően is. 

Az utolsó hipotézis szerint a jelenség oka a rengeteg tartósítószer, amellyel tele vannak az ételeink. A konzervkajától a gyorséttermi menüig minden tömve van tartósítószerrel, és egyes feltételezések szerint az életünk során elfogyasztott ételek 70%-a tartalmaz ilyen anyagokat. 

A legtöbb kutató egyetért abban, hogy életünk során is sok betegség oka a tartósítószerek miatt van, és úgy tűnik, hogy most már halálunk után is gondot okozhatnak. Ha bizonyos kaják olyannyira erős hatással rendelkeznek, hogy még azt is megakadályozzák, hogy halálunk után lassan elporladjunk, akkor igazán át kell gondolnunk, miből mennyit, és mifélét fogyasztunk! 

A vízbe klórt (rákkeltő) tesznek, a kenyérbe brómot (pajzsmirigy toxin, nem akarsz tőle szeretkezni, szaporodni), a fogpasztádba fluoridot (nem engedi beépülni a jódot a pajzsmirigybe, hízol, figyelemzavaros leszel, ködös gondolatokkal és kihat a szteroid hormonjaidra is), a sóba kálium cianidot (mérgezik a szívedet is)! 
Ne csodálkozz, ha beteg vagy, az a csoda, hogy még élsz és tudsz gondolkodni! Gondoskodnak róla, hogy amit napi szinten használsz, azáltal folyamatosan bevidd ezeket az anyagokat a szervezetedbe! Nehogy már megúszd akkor sem, ha tudatosan táplálkozol, és nem eszel szemetet! "Add meg nekünk a mindennapi..." 

Kapcsolódó: 
Megdöbbentő: Fiatal lányok rángatóznak a padlón, miután megkapták a HPV oltást


A Facebook számára a virtuális valóság a következő lépés
2015. augusztus 03. SG.hu

Mark Zuckerberg nyomatékosította, hogy mennyire fontos cégének a virtuális valóság.



A közösségi portál alapítója kijelentette, hogy a virtuális valóság lehet a következő lépés a társaság számára. Az emberek minél több dolgot meg akarnak majd osztani másokkal, nem csupán azt, amit tesznek, hanem még azt is, ami a fejükben van. Szerinte szeretnének mélyebb interakciókba kerülni más felhasználókkal, ekkor léphetne be a képbe a virtuális valóság. 

10 évvel ezelőtt az élmények megosztása még szövegek segítségével történt volna, napjainkban már digitális fényképek és videók bevonásával. Mindez egyre tovább fejlődik és egy idő után az emberek már a 3D-tapasztalatokat is megosztanának egymással. Amennyiben a vállalatnak már most is lenne egy virtuális valóság platformja, úgy az interakciók másképp néznének ki. A felhasználók virtuálisan találkozhatnának azokkal, akikkel kapcsolatba akarnának lépni, azaz a 3D-tartalmak megosztása is ésszerűbb lenne. A virtuális térben sokkal több lehetőség van annál, mint amit jelenleg valaki megtehet a közösségi oldalon. 

Ismert, hogy a Facebook virtuális valóság filmek készítését tenné lehetővé, és elsősorban a szoftverfejlesztést és a virtuális valóság projektjeit erősítené. Zuckerberg szerint az okostelefonokat körülbelül 10-15 éven belül virtuális valóság készülékek fogják kiváltani, amelyek sokkal jobban integrálódnak a mindennapjainkba és természetesebb kezelést, illetve kommunikációt tesznek lehetővé. A konszern virtuális valóság alkalmazásokon is dolgozik


Ő Lukács!

Megkérdeztem, hogy lefényképezhetem-e?! 
Szomorú szemmel nézett rám, és megkérdezte hogy "megborotválkozzak"? 
- Bár már azt sem tudok, mert elveszett a borotvám is! 


Pomázon mindenki ismeri. Reggeltől estig dolgozni jár, pedig mindene fáj már. 
55 éves, bár sokkal többnek látszik. 
Minden nap bejön hozzánk a boltba, mert vannak "hozzátartozói"! 
Van pár kiscicája... a szerelmei, ahogy ő nevezi őket. 
A napi kis pénzéből nekik vesz ennivalót, és magának pár sört. 
Pár napja egy reggel rendőrök ébresztették abban a házban, ahol már több mint 16 éve él. 
Közölték vele minden előzmény nélkül,hogy eldózerolják a házát. 
Sírva fakadt ez az ember, és megkérdezte hogy most hová menjen?! 
Hajléktalan szállóra, volt a válaszuk. 
Semmit nem hoztak ki abból a házból, csak egy ágyat, amin aznap éjjel a szabad ég alatt sírdogált. 
Nem értem ezt a világot! 
16 évig jó volt az a ház, ez az ember senkit nem zavart, és bizony azért hogy éldegélhessen, a 40 fokban is kapált, fát vágott reggeltől estig! 
Sokan ki is használják sajnos, és elfelejtik kifizetni ezt a szerencsétlent! 
Szóval.... befogadjuk az idegeneket, a magyar feje fölül pedig eldózeroljuk a házát! 
Nem értem hogy 16 év után mit "követett" el hogy utcára dobták! 
Semmit nem ajánlottak fel neki. Hitele sincs, hogy kilakoltatásra kényszerült volna. 
Dobjuk utcára a magyart, de mindenkinek segítsünk! 
Háborog a lelkem! 
(Facebook