Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél - 2015 július 30. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 30.
GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika
Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Kérem, az 500-Ft-ot ne sajnálja havonta a Hírhálótól! 

Teljes hírlevélhez a részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes




Kedves Mindnyájan!

Aug. 1.-én és 2.-án Magyar Szerre hívunk benneteket Magfalvára!

Nem a kudarc a kudarc, hanem ha nem tanulunk belőle. Sok év telt el a Magyarok Szövetségének megalakulása óta, ami alatt a Szövetség KÉPTELEN volt szövetségként működni. Ebben a mondatban a kudarc oka is elhangzott: nem volt közös KÉP, őszinte közös célok, közös ritmus. Ezt a képet kell megtalálnunk, hogy KÉPESEK legyünk saját jövőt teremteni magunk, gyermekeink, unokáink számára. 

Házigazdaként ennek a közös képnek a megteremtésére hívlak titeket - szeretettel. 

Géczy Gábor
MAG közösség 


Magyar Testvéreim!

Először is értesítelek benneteket arról, hogy a szokásos Nemzeti Hadseregre való megemlékezés, 2015-07-26-án vasárnap lesz megtartva Szegeden. 

Kezdés hagyományosan déli 12 órakor a Szeged-alsóvárosi Ferences templomnál. (Mátyás tér) Az emlékmenet zárása pedig a Horthy Miklós hajónál a Tisza partján! 

Idei JELMONDATUNK: 
A Nemzeti Hadsereg nélkül ma, nincsen Magyarország! 

Másodszor szeretettel invitállak benneteket az augusztus 1 és 2 napokra Magfalvára - ami Pest megyében. Monor és Gomba között van - s ahol szerét ejtjük a magyarság legaktuálisabb sorskérdéseinek megvitatását! 

A MAGYAR SZER idei JELMONDATA: IstápoldNemzeted! 
(S szervezzük mellérendelő alapon a Nemzetépítő Népmozgalmunkat: a Magyarok Szövetségét is újjá!) 

MINDKÉT RENDEZVÉNYRE SZERETETTEL ELVÁRUNK MINDEN JÓ MAGYART! 

(A csatolmányban szereplő anyagot gondold át kérlek, s építő kritikáddal segítsd a munkánkat!) 

Honféltő szeretettel: Bene Gábor

Tanulj belőle, hogy ne essen a magyar többé az idegenek csapdájába!

Imre barátom régebbi elemzését olvasgatva a Magyarok Szövetsége mozgalom szétzilálásáról, vagy széteséséről és a hozzánk önkéntesen csatlakozók megtévesztéséről, elgondolkodtam egy kicsit, erről kell nekünk beszélni a következő MAGYAR SZER tanácskozásain, mert sok igazság is van abban amit leírt, s érdemes belőle tanulni! Ám az is igaz, hogy belülről én egy kicsit árnyaltabban látom az ügyet. Sok esetben ugyanis nem kellett beépülő idegen ahhoz, hogy magunk is szétverjük a mozgalmunkat! 

Voltak ugyanis közöttünk olyanok, akikből hiányzott a nemzeti ügy iránti alázat. Mert ők vagy a bolsevik, vagy a globalista korszakban szocializálódtak. Ráadásul nem is voltak hajlandók tájékozódni és a nemzeti történelemről, neveléselméletről, alkotmányosságról, hitről olvasni, művelődni. Nem olvasták Karácsony Sándor munkáit, nem foglalkoztak Molnár V. Jóska bátyánk magyar műveltség iskolájával, de nem akartak szembe nézni a valódi magyar alkotmányosságunk kérdéseivel sem, mert azt hitték, hogy ők már "túlképzettek". Pedig az információ nagyon kell, az információ hatalom. Én akkor lettem a Szövetségben közellenség, amikor - mint frissen megválasztott országos élenjáró - azt javasoltam egy élenjárói tanácsülésen, hogy a Magyarok Szövetsége nevéhez két jelzőt biggyesszünk, s így nem fog hasonlítani, s nem keverhető össze a nevünk a Magyarok Világszövetségével. A hét fős élenjárói tanács megszavazta ugyan a változtatást, de soha sehol és senki rajtam kívül nem írta le, hog y: Magyarok Szövetsége - Nemzetépítő Népmozgalom! 

Pedig Imre barátom is megérezte az alábbi elemzésében, hogy a legnagyobb szerepe a mozgalmunknak az volt, hogy építkeztünk, s tanultunk a hibákból amit elkövettünk. S ha majd jobban felkészülünk a beépülők elleni védelemre, akkor jobban fog sikerülni a Szövetségünk, a Nemzetépítő Népmozgalmunk további útja, mert Nemzetépítés nélkül nem lesz tudatos erő, mely kiálljon az ellenség elé! 

Javaslom tehát minden önkéntes szövetségesünknek, hogy most ne hagyja a helyi kis közösségeket szétszóródni, hanem "alapítóként" fogja őket össze, tartsa meg a közösséget arra az időre, amikor ki kell majd állnunk egymásért! Szerintem nincs túl messze ez az idő, ezért ne várjon senki a másikra, hanem 3-tól 16 főig, szedje össze a magyarság helyi erőit, s a kiscsoportos - vagy az udvaribolond szerint tizedes - gyűlésekkel, tudatos tettekel, segítő kalákákkal erősítse bennük a hitet, az akaratot a Nemzetépítő munkához! S én ismételten felajánlom szívesen, hogy bárhová elmegyek beszélgetni a magyar jövőről, vagy azt a kevés alkotmányos tudásomat átadni, amit a Teremtőnk segítségével magamhoz vettem. A Magyarok Szövetsége Népmozgalom ugyanis soha nem a központon és nem a vezetésnek csúfolt élenjárók személyén múlik, hanem a kisembereken, akik megakarnak maradni magyarnak! Az ugyanis nem lehet véletlen, hogy lemondtam az elöljárói tisztségemről, mert nem címek-rangok, vagy vez érek kellenek nekünk, hanem vezérelvek, amelyeket önként betartunk, mert magyarok vagyunk! Én tisztség nélkül is próbálok - több-kevesebb sikerrel - az élen járni a szervező munkában, s az alkotmányos jogtudat terjesztésében. 

S idén is megtartjuk azt a seregszemlét és tanácskozást, amit tavaly óta nem MOGY-nak, hanem MAGYAR SZER-nek hívunk! Idén a Monor melletti Magfalván találkozunk tehát, s szerét ejtjük a magyar nemzet sorskérdéseinek, szerét ejtjük a magyar jövő kérdéseinek! Hála Géczy Gábor nemzettestvérünknek, idén is összegyűlhetnek a magyar nemzetért tenni akarók, s újra rendezhetik a soraikat! BG 

Honlap: magyarszer.hu
Facebook: https://www.facebook.com/magyarszer


Ángyán: Egyszer felelniük kell, akik ezt a merényletet elkövetik
2015. július 21. SONLINE

A Fidesz és a Magosz mögött álló, az állami földek legnagyobb részét ma bérlő nagybirtokos érdekkörök még az európai földárak kiegyenlítődése előtt szinte ingyen juthassanak a földhöz - Ángyán József szerint ez áll a Magosz-javaslat hátterében, miszerint a bérbe adott állami földek kerüljenek a bérlők tulajdonába.

A siófoki gyökerű exállamtitkár lapunknak nyilatkozva ezt a közösség trükkös megrablásával megvalósuló zsákmányszerzésnek titulálta. 

- Amikor a földbérletpályázatok eredményeiből készített hat földjelentést, gondolta volna, hogy jön még egy "csavar" és a bérlőkből tulajdonosok lehetnek?

- Nem lep meg - felelte Ángyán József. - Emlékeztet az első Orbán-kormány idejére, a "piszkos tizenkettőként" elhíresült tizenkét állami gazdaság 2001-es nyári, "figyelemlankasztó kánikulai" privatizálására, amikor százmilliárdos közös vagyont ötven éves állami földbérleti joggal együtt szűk érdekkörökhöz juttattak. 


Ángyán József még a parlamentben

- Ezzel most mi lehet a cél?

- Az, hogy az államra bízott maradék nemzeti vagyonunk legértékesebb, stratégiai fontosságú részét, a termőföldet is kormányközeli spekuláns földbérlők szerezhessék meg. A Fidesz és szövetségese, a Magosz mögött álló, az állami földek legnagyobb részét ma bérlő nagybirtokos érdekkörök még az európai földárak kiegyenlítődése előtt, nyomott áron, megfelelő (a 2001-ben Nyerges Zsolt által kidolgozotthoz hasonló) banki konstrukció révén szinte ingyen juthassanak a földekhez. 

- És miért ez a nagy földéhség?

- Három oka van. Az első: aki több ezer vagy akár több tízezer hektárra véglegesen ráteszi a kezét, az hatalmas extraprofitot ígérő monopolhelyzetbe kerülhet az élelmiszerpiacon. Ha, amint az várható, nő az élelmiszerek világpiaci ára, akkor akinek az előállításukhoz szükséges alaperőforrás, a föld a kezében van, az annyit kér az élelmiszerért, amennyit akar. A második: a jelenleg közel 70 ezer forint hektáronkénti földalapú támogatás, amiért valójában semmit nem kell tenni. Ha tulajdonos lesz a bérlőből, akkor még a bérleti díj sem csökkenti ezt az összeget. A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó "Bonafarm-csoport" például 28 ezer hektár - zömében az államtól bérelt - földet művelve, csak 2014-ben közel hatmilliárd forintot vett fel földalapú és fejlesztési agrártámogatásként. A harmadik: ha valaki most az európai szinthez képest tized-huszadáron meg tudja szerezni a földet, ráadásul uniós és állami pénzekből tudja törleszteni a vételárat, akkor belátható időn belül - a magyarországi és a nyugat-európai földárak várható kiegyenlítődésével - a föld eladásakor óriási nyereségre tehet szert. Ma semmilyen más befektetés nem ígér ekkora hasznot. 

- Vagyis a magánvagyonok gyarapodnak, nem a közösségi vagyon...

- A magánvagyonok gyarapításának a legegyszerűbb módja a közösségek által felhalmozott értékek és kasszák kifosztása. Ez a most tervezett akció sem más, mint a közösség trükkös megrablásával megvalósuló zsákmányszerzés. Ha az állam maga áll át a spekuláns tőke oldalára, akkor a nemzet vagyona - a kincstári vagyon, az állam kezelésébe adott termőföld és a közös természeti értékek - súlyos veszélybe kerül, a közösség könnyen és gyorsan elveszítheti erőforrásait. 

- Valóban ilyen kilátástalan lenne a jövő?

- Az állam dönthetne ezzel szemben úgy is, hogy a földeket például egy demográfiai földprogram keretében letelepedő, a gazdálkodást és több gyermek világra hozását, valamint tisztességes fölnevelését vállaló fiatal magyar pároknak, illetve helyben élő, gazdálkodó családoknak jutányosan, tartós bérbe adja. Ha azonban a kormányzati szándékot közvetítő Magosz-ötlet megvalósul, vagyis maguk és szövetségeseik között szétosztják közös stratégiai földvagyonunkat, akkor végképp tragikus dél-amerikai pályára állítják mezőgazdaságunkat és vidékünket, az egész magyar társadalmat. A településeknek sem marad földje, hanem néhány tucat nagy tőkeérdekeltség kezébe kerül. Márpedig ha nincs föld, nincs élelmiszer-önrendelkezés, élelmezési- és élelmiszer-biztonság, sőt, munkalehetőség sem. 

- Hogy látja, nincs remény?

- Előbb-utóbb lesz igény egy nem csak nevében néppárti, a ténylegesen gazdálkodó, helyben élő családokat és a fiatalokat helyzetbe hozó agrár- és vidékstratégia megvalósítására. Ennek állami alapeszköze, a közös földvagyon spekuláns magánkezekbe juttatása a közösség ellen elkövetett merénylet, súlyos bűn, amiért valamikor felelniük kell majd az elkövetőknek! 

"Elárulták a gazdálkodó családokat"

Ángyán József 2005-ben még a Magosz-vezette háromhetes gazdademonstráció egyik szónoka volt. A Magosz azonban Ángyán szerint "a gazdálkodó családokat elárulta, cserben hagyta, a Fidesz szövetségeseként ma már a nagybirtokos tőkével kiegyező szervezet, mai vezetői saját politikai karrierjük érdekében szövetséget kötöttek a rendszer oligarcháival, zöldbáróival, nagytőkés, nagybirtokos haszonélvezőivel. Ennek betetőzéseként most közös stratégiai földvagyonunk szétrablását készítik elő". 


Blokádot emeltek Németország és Spanyolország felé a francia parasztok
2015. július 27. Guardian444.hu
A gazdálkodók az utak lezárásával több száz teherautót akadályoztak meg abban, hogy külföldről vigyen húst, zöldségeket és egyéb fogyasztási cikkeket Franciaországba. A francia gazdákat a zuhanó árak és az olcsó import akasztja ki. 

Az észak-keleti Alsace régióban több mint ezer paraszt tüntetett, traktorokkal összesen hat Németország felé vezető utat álltak el. Többek között sajtszállító teherautókat megakadályozva ezzel abban, hogy szlovák sajt kerülhessen francia polcokra. 

Hasonló akciók mentek a dél-nyugati határnál is, ahol spanyol teherautókat akadályoztak meg a behajtásban. Voltak tiltakozások északon is, de a konfliktusok már hetek óta tartanak. Múlt héten több nagyvárosban emeltek blokádot a francia parasztok. A kormány látva a növekvő elégedetlenséget, 600 millió eurós rendkívüli csomagot jelentett be, ami többek között adókedvezményeket és kedvező kölcsönöket jelentene a gazdálkodóknak. De mindezek ellenére hétfőn folytatódtak a tüntetések. 

(Michele Tantussi/Getty Images)

A fő problémát az import hús- és tejárak jelentik, ami mellett nem éri meg a hazai gazdálkodóknak termelni. Becslések szerint az uniós árak a francia gabonafarmok tíz százalékát sodorta a csőd közelébe. De probléma az is, hogy változnak az étkezési szokások, és a franciák egyre kevesebb húst esznek, valamint nem tett jót a gazdaságnak az orosz embargó sem. 

Bár közvetlen anyagi segítséget EU-s irányelvek miatt nem nyújthat a francia kormány, a múlt héten bejelentett terv mégis hozhatna némi könnyítést. De a gazdák mégsem elégedettek, szerintük hosszú távú megoldásokat kell kitalálni, hogy megoldódjanak problémáik. 

A szocialista kormánynak bőven akad gondja a rendkívül szervezett parasztszakszervezetekkel, a tavaly bevezetni tervezett öko-adót is tüntetésekkel sikerült megfúrni. 

Francois Hollande elnök hétfőn alapvetően támogatóan beszélt az utakat elfoglaló gazdákról, szerinte fontos, hogy a gazdák tudják, a kormány az ő oldalukon áll. Egyben ő is arra sarkallta a franciákat, hogy vegyenek francia termékeket. De általában az egész francia közbeszéd a parasztok oldalán áll, 88 százalékos támogatottságot mérték a parasztmozgalmaknak. Az emberek többsége egyetért azzal is, hogy több pénzt fizessen francia termékekért. 

Kapcsolódó: 
A francia gazdák tiltakozása



Szilárd Szilágyi: Hadiállapot

Ma reggel, Kecskemét határában egy szakasznyi színes bőrű, katonaköteles korú férfit tartóztatott föl a rendőrség az 5-ös út mentén. 
Egy nő, vagy gyermek sem volt köztük! 


Vajon egy diverzáns egység tagja azt mondja-e majd, hogy "azért jöttem, hogy megmérgezzem az ivóvizetek/fölrobbantsam a transzformátor állomást/túszul ejtsek egy busznyi iskolást"? Vagy azt állítja, hogy szegény üldözött fogorvos/mérnök/tanár... 
Csak éppen a papírjait hagyta el menet közben. 
A gyengeségünket használják ki. Azt a fajta gyengeséget, amely azt mondatja velünk, hogy segítünk az üldözötteken. Megtalálták a gyenge pontunkat. 
A rendőrség és a honvédség összlétszáma nem éri el a 80 ezer főt - és ebben már a polgári szolgálatosok, irodisták is benne vannak. Ezzel szemben naponta 1000 katonaköteles korú férfi szivárog be az országba, olyan helyekről, ahol évek óta háború van, a gyerekeket is az ölésre tanítják és ezerszám mészárolják le a keresztényeket. 
Pár héten, hónapon belül többen lesznek, mint a védelmünkre hivatottak. 
Ezt elhallgatni, bagatellizálni nem hiba, hanem árulás. 
Úgy tűnik a történelem ismétli önmagát. 1541. augusztus 29-én a törökök szép csöndben, kis csoportokban jutottak föl a budai várba: azt mondták, csak meg akarják nézni a várat. Aztán összeverődtek, megszállták a stratégiai fontosságú helyeket és az őrség azon részét, aki észbe kapott; megölték. Másfél évszázadig nyomorították meg a hazát. 
A magam részéről látok párhuzamot. 

Videó: video-vie1-1.xx.fbcdn.net

Attiláné Virtyó: Keleti 2015.július.29. 17.00
Egy hajléktalan jött felénk köszönt,majd elkezdte. Tessenek elképzelni. Szendvicseket osztogatnak lenn, de nekünk nem adtak. Azt mondták csak a menekülteknek jár! Majd lemegyünk később és összeszedjük mert ezek úgyis eldobálják !!!!!!! 


A "menekültek" belőtt séróval(felnyírt,bezselézett haj) modern mobilokkal,sétálgatnak,nevetgélnek. A "szakadtabb" is ezerszer különb mint a "mi" hajléktalanaink. Nem is értem,ha oly sokat gyalogolt tömegesen bezsúfolva kocsikba stb. Akkor hogy a viharosban lehetnek így felöltözve stb? Érdekes módon a tv-ben sosem ilyen embereket mutogatnak..... Arról a kuplerájról nem beszélve ami ott lenn van. Szétdobált flakonok, és többek között sok sok szendvics ami nekik szemét, a hajléktalan viszont nem kaphatott belőle. Teregetés, rumli kosz, káosz. Akkor, amikor minden második széket leszerel a BKK, hogy ne feküdjenek oda a MAGYAR hajléktalanok. Ne értsen senki félre, főleg ne kezdjen el senki mellét döngetve kiállni mellettük mert nem a bántás a célom. Viszont egyetlen egy dolog nagyon piszkálja a csőröm. Azt írták a médiákban a vallásuk miatt nem eszik meg a disznóhúst. No. Ha az éhhalál küszöbén állok. (és ugye nagyon menekültek nagyon rettenetes körülmények között stb.stb. akk or nehogy már válogassak bakker,vagy ha igen ott forduljak fel ahol vagyok. Csupán megkérdezem. Nem a magyar hajléktalanok, fillérekből élő, az éhhalál küszöbén álló családok segítésére kéne ennyi energiát fordítani? Vagy legalább a negyedét? Ezek szerint nem. 

Kapcsolódó: 
A migránsok már Budapest közepén sátraznak
Betelt a pohár: nyilvános WC lett Budapest szíve
Szabadcsapatok szerveződnek a migránsok megállítására
Tömegesen próbáltak átjutni a Csalagúton - egy bevándorló meghalt
Bevándorlók késeltek halálra egy lengyel kamionsofőrt
Szíreket raboltak ki Szegeden
Mit tenne még ingyenessé a PM a bevándorlók számára?
Soros György szerint segítenie kell Európának a menekülteken
Svéd szélsőjobboldaliak melegfelvonulást tartanak a stockholmi muszlim negyedben


110.740 bevándorló jött Magyarországra január 1-óta
2015. 07. 29. 15:23 Alfahír

Januárban még "csak" pár száz illegális bevándorló érkezett Magyarország területére naponta, legalábbis ennyi emberrel szemben intézkedtek a hatóságok. Február elején egy mostanihoz hasonló hullám volt, de csak bő egy hétig tartott - azóta viszont folyamatosnak és stabilnak tűnik az emelkedés. 


A rendőrség által közzétett hivatalos számadatokat összeadva kiderül, hogy 2015. január 1-től most szerdáig nem kevesebb, mint 

110 ezer 740 emberrel szemben kellett intézkedni. 

A határzár június 17-i bejelentése után egy héten belül megindult a migráció növekedése, egy héttel később már több mint dupla annyian jöttek, mint akkor (500-1314). Ezt kisebb kilengések követték, de a július hónap már egyre sűrűbben maradt a napi ezres szám felett, a rekordok napról napra dőltek meg. 

Az eddigi, egy hétre összesített legnagyobb hullám most érte el hazánkat, ez kedden tetőzött 1674 fővel, igaz, az abszolút rekordot még a februári fellendülés egyik napja jelenti (febr. 6.), 1696 illegálisan érkezett személlyel. 

Grafikonon mutatjuk a növekedést: 

Hogy mit hoz az őrzés nélküli kerítés, majd augusztus 31. után kiderül. Annyi azonban biztos, hogy a mostani ütemmel számolva karácsonyra majdnem 400 ezer illegális bevándorlóval számolhatnánk majd. 


Példátlan döntést hozott a kormány - eltűnt 50 milliárd forint
2015. július 30., csütörtök Napi.hu

Egyetlen hónap alatt 50,6 milliárd forinttal csapolta meg a kormány a költségvetés tartalékát, így az eredetileg 100 milliárdos keretből már csak 11,5 milliárd forint maradt a Napi.hu számításai szerint. A legtöbb pénz a déli határkerítésre megy el. Az üres tartalék miatt módosíthatják a költségvetést.


Költségvetési ámokfutásba kezdett a kormány: csak júliusban egy hónap alatt 50,6 milliárd forintot költött el a tartalékból, növelve a kiadásokat, és a hiányt. Ezzel a húzással pedig minden eddigi rekordot megdöntött. Egyetlen projektre - mint most a déli határzárra - még soha nem vettek ki ennyi pénzt a tartalékból, de egyetlen hónap alatt sem tapsolt el ekkora összeget a kormány soha ezelőtt. 

Felfüggesztette az orosz jegybank a devizavásárlási programját

A kormány múlt heti ülésén arról is döntöttek, hogy a tavalyi költségvetés maradványaiból akár további 56,7 milliárd forintot is felhasználhatnak a tárcák: 29,9 milliárdot azonnal elkölthetnek - az így növeli a kiadásokat és a hiányt -, míg 32,7 milliárd forinthoz egyelőre nem nyúlhatnak hozzá. A most elkölthető maradványokból 6,5 milliárd forintot megtartott magának a nemzetgazdasági tárca, de kapott ötmilliárd forintot az emberi erőforrások minisztériuma is. Ezeket az összegek az eredeti célokra használhatják fel, azokat a beruházásaikat, projektjeiket fejezhetik be, amelyekre tavaly nem jutott idő. 

Nagy összeg közbeszerzésekre

Jut a maradványokból új feladatokra is, köztük kormányfői protokollkiadásokra 141 millió forintot csoportosítottak át, de hihetetlenül magas összeget 5,1 milliárd forintot kap az állami közbeszerzéseket végző Közbeszerzési és Ellátási Igazgatóság. A kormányhatározat szerint ezt nem közbeszerzésekre, hanem a napi működésre költik. Egyházi működési és felhalmozási kiadásokra 980 millió forintot szavaztak meg a tavalyi maradványból. 

Eközben az Európai Bizottság a hónap közepén felfüggesztette az élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánygyárakra kivetett egészségügyi hozzájárulás beszedését ami alsó hangon 30 milliárd forinttal mérsékli az idei költségvetési bevételeket. 

Lyuk a büdzsén?

Összességében 104-137 milliárd forinttal romlott a költségvetés pozíciója egy hónap alatt, attól függően, milyen döntés születik a költségvetési maradványok egyelőre még fel nem használható részéről. 

Visszatérve a költségvetési tartalékra: ezt a kormány a költségvetési törvényben az elmúlt években rendre 100 milliárd forintban határozta meg - ami egyébként a duplája a 2010 előtt megszokottnak. Az államháztartási szabályok szerint az első fél évben csak a tartalék 40 százalékát lehet felhasználni, ám ezt a keretet a kormány gyakorlatilag május végére kiürítette. 

Az ígéretek és a ígérvények ott sorakoztak a tartalékot kezelő nemzetgazdasági miniszter asztalán, ennek ellenére meghökkentő, hogy az elmúlt szűk egy hónapban összesen 28,4 milliárd forintot vet ki a kormány a tartalékkasszából. Az összeg nagyságrendjét érzékelteti, hogy 2010 előtt volt olyan év, amikor az egész évi tartalékköltés sem érte el a 40 milliárd forintot. 

Sok pluszforrás jóléti kiadásokra

A Magyar Közlönyben megjelent határozatokból kiderül, hogy a múlt heti ülésen összesen 17,9 milliárd forint kiadásnak adtak zöld utat. Rögtön a hónap elején 6,5 milliárdot különítettek el a déli vasfüggöny építésére. A pénz java részét nem a kerítést építő honvédség, hanem a büntetés-végrehajtás kapta, ugyanis a kerítés börtön-munkahelyeken készül. A külügy állandó pénznyelő: az elmúlt egy hónapban külképviseletek nyitására három alkalommal 4,1 milliárd forintot kapott a Szijjártó Péter vezette tárca. 

A múlt heti döntéssel 4,1 milliárd forintot kapnak az önkormányzatok és további 3,5 milliárdot az emberminisztérium által felügyelt jóléti intézmények. Ez a két összeg szociális kiadásokra megy - ami szintén példa nélküli, ugyanis a tartalékból a kormány rendre presztízsberuházásokat finanszíroz. Más kérdés, hogy tartalékok elvileg az előre nem látható kiadásokra szolgálnak - az önkormányzatoknak járó "szociális kiegészítési pótlékot" vagy az emberminisztérium által elköltendő gyermekvédelmi pótlékot illett volna pontosan megtervezni a költségvetésben... 

A kormány múlt heti döntésével a Magyar Honvédség összesen 4,9 milliárd forintot kap egyelőre nem részletezett feladatokra. A költségvetési pluszpénz kisebb része vélhetően a vasfüggöny építésével lehet összefüggésben, míg az összeg túlnyomó része dologi kiadásokra és beruházásokra megy el. Erre a két célra összesen 4,3 milliárdot kaptak a honvédek - ez az összeg inkább más beszerzésekkel lehet összefüggésben. Bérekre 600 millió forint pluszt kap honvédség. 

A honvédség a következő hónapokban két nagyobb akcióra készül: négy Gripen vadészgép települ a Balti államokba a NATO légtérvédelmi feladatainak ellátásra, illetve hamarosan kezdődik az iraki misszió, amelynek hivatalos célja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni fellépés és nem mellékesen az iraki Mol-olajmezők védelme lesz. A tartalékból jutott még 1,5 milliárd forint a BM Katasztrófavédelmének, vagyis a tűzoltóknak dologi kiadásokra és 487 millió forint a NGM által kezelt turisztikai célelőirányzatnak. 

Szerdán robbant a bomba: Kovács Zoltán a Miniszterelnökség kommunikációs államtitkára bejelentette: akormány ülésén úgy határoztak, hogy további 22,2 milliárd forintot költenek a déli határzárra, így a projekt költségvetése elérheti 28,7 milliárd forintot. A 22,2 milliárdot is a tartalékból veszi ki a kormány, amivel majdnem kiüríti ezt a kasszát. Az év hátralévő öt hónapjára 11,6 milliárd forint marad az előre nem látható kiadásokra - így a tartalék feltöltéshez valószínűleg módosítani kell költségvetést kell. Az említett 30 milliárdos kieső adóbevétel miatt szintén hozzá kell nyúlni a büdzséhez. 

Kapcsolódó: 
Már 29 milliárdba kerül a déli vasfüggöny
A bevándorlók halomra lövése nélkül falat építeni pénzkidobás
Ukrajna 2000 km-es védőfalat épít az ukrán-orosz határon, magyar adófizetői pénzből is
Gyurcsány felszólalt Kubatov és Orbán családja mellett
"Ez már sok a Fidesz-híveknek" - nekiment Andy Vajnának a Heti Válasz
25 000 négyzetméteres kórházkomplexum rohad a város közepén
Szuperkórház épül a gazdagoknak
Szuperkórház épülhet a Déli pu. helyén
L. Simonnak a róla elnevezett cég letagadása meg sem kottyan
Orbán haverja válthatja Vida Ildikót a NAV élén
Ingyen festménnyel tette boldoggá Orbánt Tállai




Az idei nyár bombameglepetése: Az amerikai védelmi miniszter felelős 9/11-ért

A korábbi amerikai alelnök, Dick Cheney volt felelős a 2001. szeptember 11-ei "hamis zászló" műveletért az Egyesült Államokban - közölte az amerikai tudós James Henry Fetzer, aki alapos kutatómunkát végzett a 9/11 támadások kiderítésére. Pár soha nem látott fotó Bush elnökről és a vezérkarról egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy előre megtervezett volt a tízmilliárd dolláros anyagi kárral és háromezer ártatlan ember halálával járó akció.


Dick Cheney alelnök és ifjabb Bush elnök hatalmuk idején

Fetzer, a minnesotai egyetem nyugalmazott professzora mindezekről szombaton nyilatkozott a PressTv-nek adott interjújában, miután soha nem látott képek kerültek elő Dick Cheney amerikai alelnökről a 9/11-es támadást követően.Az interjúban Fetzer felidézi az amerikai alelnök és egy titkosszolga rögzített beszélgetését, amelyben nem titkoltan az ikertornyok elleni támadásra ösztönöz. Cheney ebben nyilvánvalóvá teszi, hogy folyamatos kapcsolatban áll az ikertorony elleni merénylet kitervelőivel.Amerikai tisztviselők azt állítják, hogy a támadásokat az al-Kaida terroristái hajtottak végre, de sok szakértő kérdéseket vetett fel a hivatalos állásponttal szemben. Úgy vélik, hogy a terroristákat az amerikai kormány vezényelte, vagy legalábbis a támadásokra ösztönözte annak érdekében, hogy fellendítsék az amerikai hadiipart és a cionista kérdést napirenden tartsák. 
Kostás Roland
Forrás és fotó: hunhir.info.hu

sokkaljobb-kommentár: A hamis zászló hadműveletnél aljasabb megoldás is akadhat, csak nem sok. Magyarul hogy is mondanánk? Fogd rá a nyuszira hadművelet! A 9/11-ei károkat a biztosító valószínűleg teljes egészében megtérítette. Dick Cheney a héják csapatának aktív tagja. A másik hírességük McCain szenátor, akinek alapítványába tavaly a Fellegi Tamás vezette amerikai magyar alapítvány (két milliárd az éves költségvetése!) 100 ezer dollárt utalt, annak ellenére, hogy a magyar kormánynak kevés nagyobb ellensége van, mint ez a szenátor. Januárban itt járt a magyar tüntetések szervezése ügyében... Az amerikai héjákra az a jellemző, hogy dúsgazdagok. McCain Ukrajnával kapcsolatban is nagyon aktív, amerikai fegyverekkel látná el, vagy más el is látta a puccsal, illetve hamis zászlós művelettel "meghódított" Ukrajnát. 

Békéscsaba, 2015. július 27. 

F. I. - K. M. sokkaljobb.hu

Emlékeztető: "Ha az amerikai nép valaha is megengedi a bankoknak, hogy azok ellenőrizzék a pénz kibocsátását, a bankok és a korporációk tovább növekednek és megfosztják a lakosságot minden vagyonától egészen addig, míg gyermekeik arra ébrednek egy szép napon, hogy otthontalanná váltak azon a földrészen, amelyet apáik megszereztek." (Thomas Jefferson, 1801-1809 között az Egyesült Államok elnöke) 



"Ha azok az emberek elindulnak a Bíróságra, akiknek az OTP-LTP vagy életbiztosításos szerződéseiben a türelmi idő letelte után nem írtad bele a szerződéseidbe, hogy MENNYI A HAVI TÖRLESZTŐ ÖSSZEGE, AKKOR NEKED VÉGED VAN! 
Semmi más dolguk nincs ezeknek az embereknek, mint belekapaszkodni a Legfelső Bíróságon elszenvedett két bukott peredbe! KÍVÁNOK A NYAKADBA 100 000 PERT!" 
/Szalágyi Erzsébet/ 
Forrás: Hitel-Segítség, közreadta: Devizahitel VÉGE


Kapcsolódó: 
A professzor szerint Róma bukásának igazi oka a KAMAT volt
A NATO felhatalmazta Törökországot, hogy tovább küzdjön a cionista Iszlám Állam ellen
Hazudott a holokauszt atyja - sosem járt Auschwitzban


Rituális zsidó fürdőt avattak Várkert Bazárban

Hamarosan megnyitja a nagyközönségtől mindeddig elzárt rituális zsidó fürdőt, a mikvét a Budai Vár nyugati pincerendszerében a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. A föld alatti épületegyüttesben 2015. augusztus 3-tól indulnak tárlatvezetések, melyek egyik legfontosabb állomása a fürdő bemutatása lesz - olvasható a Várkert Bazár sajtóközleményében. 

SzV:
Na most már a Budai várkert be is be eszik magukat? 
Magyarok nem volt még elég? 
Nem láttok a szemetekkel? 
Elveszik a hazátokat!!! 
Példa: Izrael nélküli világról álmodik a menekültlány, aki Merkel miatt sírt



Angliában 1898-ban törölték el a kötelező oltásokat - azóta csak ajánlott oltások léteznek, melyek beadatásáról a szülő - saját felelősségére - dönthet. 


Nálunk, Magyarországon több mint 110 évvel később még mindig 11 betegség ellen kötelező oltani. Az oltás hatásossága kétséges, ugyanakkor komoly egészségügyi kockázatokat rejthet. 

Ha úgy érzed, hogy nincs ez így jól, ÍRD ALÁ A PETÍCIÓT: 
KÖTELEZŐ HELYETT VÁLASZTHATÓ OLTÁSOKAT!
http://www.peticiok.com/kotelezo-helyett-valaszthato-oltasokat

...és ne felejtsd el megosztani e posztot, hogy máshoz is eljusson az információ! 

(E poszt része a kampánynak, mely az oltások választhatóvá tételét tűzte ki célul. Ha te is szeretnél aktívan segíteni a kampányban, jelentkezz privát üzenetben!) 
Kulturális Kreatívok - Facebook



Az ukrán nácikat meghívták Brüsszelbe

Az ukrán neonácik vezérét, háborús bűnözőt, a szélsőjobb Azov zászlóaj vezető figuráját, Biletszkit hivatalosan meghívták az EU parlamentbe!!! 

A meghívást Jaromir Stetina, egy cseh képviselő tette, akinek az a véleménye, hogy az Azov a nyugati értékeket védi meg Ukrajnában és ezért ez már nemcsak katonai realitás, hanem politikai valóság is Európában. Felkérte, hogy szemléletét az EU parlamentben mutassa be. 

Biletszki a felkérést elfogadta. Valamikor összel kerül sor erre. Egyre abszúrdabb ez az egész brüsszeli színjáték. Ezt az embert a Hágai bíróságra kellene meghívni, nem az EU parlamentbe. Vagy tévedek, a parlamentben is hasonszőrűek ülnek? 



Dobó István beszéde az egri várvédőkhöz

Dobó István egri várkapitány megesketi a katonáit. Becsület, hazaszeretet és utolsó csepp vérig történő keresztényi hűség honol szavaiban, amelyek remélem áthatják a mai magyar ifjúság lelkét is, van mit tanulnunk ebből a mentalitásból és eszmeiségből. 



A Rettenthetetlen (stirlingi beszéd)

A filmtörténet talán legszebb bátorító jelenete: Részlet a "Rettenthetetlen" című filmből
Vannak olyan filmek, amelyeket az ember még akkor is képes újra és újra megnézni, ha éppen ki nem állhatja. Az ilyen művek egész egyszerűen túl nagyok ahhoz, hogy ne vegyünk róluk tudomást. 15 év távlatából kijelenthetjük, hogy Mel Gibson második rendezése is ezen alkotások között landolt, és sikerei nagyban befolyásolták a műfaj későbbi produkcióit. 



ŐSEINK KINCSE

2016 májusában a Dunhuang Akadémia különleges tárlatvezetésre hívja a kultúra és művészet iránt érdeklődőket. Bemutat néhány különleges kéziratot, amelyet még Stein Aurél tárt fel 1900-ban a helyszínen. (...) 
Teljes cikk: http://alfahir.hu/oseink_kincse

TOMORY ZSUZSA: KÁRPÁTMEDENCEI ŐSHONOSSÁGUNK

Dr. Toronyi Etelka (A kárpáti medence a kultúrák bölcsője és a magyarok őshazája, Argentina) műve 5. oldalán megállapítja, hogy "a Kárpáti Medence már lakott terület volt az ember földön való megjelenésének csaknem a legelső korszakától kezdve". Könyvében sorra veszi a könyve írásakor ismert ősleleteket. A talált emberi maradványokat három fejlődési korszakra osztotta fel. Török Aurél és Hermann Ottó buzdítására végre komolyan beinduló hazai ásatások bizonyítják, hogy az emberi fejlődés mindhárom szakaszának képviselői jelen voltak a Kárpátmedencében. 
Teljes írás: http://www.szittya.com/tomory_zsuzsa.htm


Az Orion (Nimród, Ménrót, Szkíta) Csillagkép a Pilisre, valamint az Orion öve a Gizai piramisokra illesztve. A piramisok nem temetkezési helyek, hanem a fáraók és istenkirályok avatóhelyei. 


Filmetűd a második legrégebbi, összefüggő, magyar nyelvű szövegről, az Ómagyar Mária-siralomról, mely az 1280-1310. közötti időből származik: 
http://nyelvemlekek.oszk.hu/sites/nyelvemlekek.oszk.hu/themes/nyelvemlekek/video/magyar_maria-siralomrol.html



HonlapLeiratkozás