Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 25. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 25.


ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és 
FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig

Jelentkezési és fizetési határidő az egyedi szervezés és foglalások miatt: 2015. július 31.
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika

Jézus születésének egy egészen különleges leírása

Jézus születésének egy egészen különleges leírására gondolok. Adva van a londoni British Museumban a Codex Arundel 404. jelzésű okmány, amelynek címe latinról magyarra fordítva így hangzik: "A Megváltó gyermekségéről szóló könyv". Ebben a következőket olvashatjuk, a Mária szülésénél segédkező nőszemély megfogalmazásában: 

"Amikor bementem, hogy a hajadont megvizsgáljam, úgy találtam, hogy arcát az ég felé fordította és imádkozott. Hozzá érve megkérdeztem: nincs-e valami kellemetlen érzésed, nem fáj-e valamid? Ő csak folytatta imáját, és mint egy sziklakő, mozdulatlan maradt, mintha semmit sem hallott volna. Amikor eljött az óra, megnyilatkozott Isten ereje. A hajadon, aki az égre szegezte tekintetét, mintha teljében lévő szőlőtővé változott volna, és amikor megjelent a fény, dicsérte azt, akitől megáldatott. A gyermekből sugárzott a fény, épp úgy, mint a napból. Ez a fény úgy született, miként a harmat az égből leszáll a földre. 

A csodálkozás kábulata töltött el, és elfogott a félelem, mert a szemem odaszegeződött ahhoz a ragyogáshoz, mely a most született fényből áradt. És ez a fény egyre jobban sűrűsödött, lassan gyermekformát vett fel, míg végül olyanná lett, mint egy emberi csecsemő. Ekkor bátorságot vettem, lehajoltam, nagy vigyázattal megfogtam, a karomba vettem, és az volt a csodálatos, hogy semmi súlya nem volt, és láttam, hogy a testén nincs nyoma a szülésnek. Tiszta volt, könnyű és ragyogó. Mialatt én azon csodálkoztam, hogy nem sír, mint a többi újszülött, ő pislogva nézett, majd kedvesen rám mosolygott. Rám nézett, és a szeméből olyan nagy fényesség áradt, mintha villámlana. Mikor megérintettem a ha-ja dont, szűznek találtam őt. Nemcsak a szülésnek nem volt nyoma rajta, de férfi sem érintette őt soha." 

Még egyszer hangsúlyozom: egyedi esetről van szó! A Szentháromság egyik isteni személyének, a Fiúnak, más szóval az Egyetemes Megváltónak a születéséről. Amely eseményt az egyik szép, régi karácsonyi énekünk utolsó sorai így idézik elénk: 

"Nem fogadta semmi pompa, 
Nem fogadta semmi pompa. 
Béfektették a jászolyba, 
Béfektették a jászolyba. 
De amikor megszületett, 
De amikor megszületett, 
Fény borítá bé az eget, 
Fény borítá bé az eget." 


Ferenc pápa eddigi legradikálisabb beszédét mondta el

FERENC PÁPA EDDIGI LEGRADIKÁLISABB BESZÉDÉT MONDTA EL A VILÁGOT URALÓ GLOBÁLIS, KAPITALISTA REND ELLEN BOLÍVIÁBAN 
AZ MTI TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELESSÉGÉT REKORD MÓDON KÖPTE SZEMBE: ELHALLGATTA A BESZÉDET ÉS NYOMÁBAN AZ EGÉSZ MAGYAR SAJTÓ. 
AZ MTI HELYETTE A PÁPA MAI PARAGUAYI BESZÉDÉBŐL RAGADOTT KI EGY-KÉT MONDATOT A "RENDETLENSÉG" CSINÁLÁSÁRÓL. És nyomában ismét a magyar sajtó. 

AZ ELHALLGATOTT, KORSZAKOS BESZÉD:

Ferenc pápa a bolíviai Santa Cruz de la Sierrában július 9-én délután, az indián származású Evo Morales elnök társaságában, a Népi Mozgalmak Világtalálkozóján nem csak tőle, de elődjeitől sem hallott olyan gyújtó hangú beszédben hívta fel a jog- és tulajdonfosztottakat a globális kapitalizmus világrendjével, a világ hatalmasaival szemben, amely vízválasztó és történelmi léptékű. 

A teljes beszédet másnap, június 10-én a vatikáni rádió teljes terjedelemben közölte: en.radiovaticana.va

A New York Times még egy napot gondolkodott, hogy írjon-e a beszédről. Végül ráébredt arra, hogy a világ vezető lapjaként nem hallgathatja el a 13 nyomtatott oldalt kitevő szónoklatot. Tudósítás formájában, idézve másokat, akik a pápa beszédét szokatlan indulattal támadták. nytimes.com


Ferenc pápa latin-amerikai útján három országot látogatott meg: Ecuadort, Bolíviát és - ma - Paraguayt. 

Az MTI és nyomában sajnos a teljes magyar sajtó a negyedik napja hallgat útja legfontosabb, bolíviai beszédéről. 

Ferenc pápa Santa Cruz de la Sierrában egy vesztébe rohanó világot rajzolt fel, amelyben a jog- és tulajdonfosztott embereknek puszta túlélésük biztosításáért is muszáj kezükbe venni sorsukat. A környezetről kijelentette, hogy "A Földet, teljes népeket és az egyes embereket brutálisan büntetik. És mindezen fájdalom, halál és pusztítás mögött ott van annak a bűze, amit Szent Bazil "az ördög ürülékének" nevezett. 

A pénz zabolátlan hajszolása uralkodik. A közösség érdekét elhanyagolják. Mihelyt a tőke idollá válik, és az irányítja az emberek gondolkodását, mihelyt a pénzéhség kerekedik felül az egész szocio-ökonómiai rendszeren, az elpusztítja a társadalmat, elítéli és rabszolgává teszi a férfiakat és nőket, elpusztítja az emberi testvériséget, embert ember ellen fordít, és mint világosan látjuk, még közös otthonunkat is kockára teszi." A pápa a világot uraló kifinomult diktatúráról beszélt. Diagnózis elég áll rendelkezésre. "A napi hírekre tekintve pedig azt gondoljuk, hogy nincs semmi dolgunk, kivéve az, hogy magunkról, családunkról és szűk baráti körünkről gondoskodjunk", beszélt a katolikus egyházfő a hírek manipuláltságáról. 

De az inaktivitáson túl kell lépni, mert az emberiség jövője saját kezünkben van; abban a képességünkben, hogy szervezkedjünk és hihető alternatívákat dolgozzunk ki. És ehhez nem szabad elveszíteni a bátorságot. "Sokat tudunk tenni. Ti, alacsony sorban élők, kizsákmányoltak, szegények és előjogoktól megfosztottak, tudtok sokat tenni és sokat is tesztek már. Azt mondom, hogy az emberiség jövője saját kezetekben van, azon képességeteken keresztül, hogy szervezkedtek, és alternatívákat hoztok létre; napi erőfeszítésetekkel, hogy munkát, lakást és földet szerezzetek és hogy aktívan vesztek részt a nagy változási folyamatokban, nemzeti, regionális és globális szinten. Ne veszítsétek el bátorságotokat, szíveteket! 

A médiáról ezt mondta: /és ezt a NYT szintén nem idézi/ "A hírközlési média monopolizálása, amely a konzumizmus elidegenítő példáit kényszeríti ránk, valamint egyfajta kulturális egyöntetűség az új gyarmatosítás egyik formája lett." 
Hangsúlyozta: "Még a bűnt és erőszakot is globalizálták. Így egyetlen kormány sem cselekedhet függetlenül a közös felelősségtől... Mondjuk NEM-et a gyarmatosítás minden, régi és új formájának. Mondjunk IGEN-t az emberek és kultúrák találkozásának. Legyenek áldottak a béketeremtők. 

Beszéde vége felé ezt mondta: "Közös otthonunkat büntetlenül kifosztják, letarolják és kárt okoznak benne... Nem engedhetjük, hogy bizonyos érdekek - olyan érdekek, amelyek globálisak, de nem univerzálisak - átvegyék és uralják az államokat, a nemzetközi szervezeteket és folytassák a teremtés tönkre tételét". Ennek kell békésen, de keményen ellenállni, mondta a pápa hozzátéve, hogy "védjük meg a Földanyát". 

* * *

A fent kivonatolt, korszakos beszédet az MTI a negyedik napja hallgatja el. Helyette a pápa ma, Paraguayban elmondott beszédéből ezt ragadta ki: 
"Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk!"
Rendetlenség... Imádják e szót a naphegyi cenzúragépezetben adófizetői pénzből eltartottak. 

Rájuk is vonatkozik persze Ferenc pápának a fentebb már idézett mondata médiáról: "A hírközlési média monopolizálása, amely a konzumizmus elidegenítő példáit kényszeríti ránk, valamint egyfajta kulturális egyöntetűség az új gyarmatosítás egyik formája lett." 

Lovas István, FB, 2015-07-13


TTIP, fidesz ebben a kérdésben is 100% atlantista neoliberális

"Ha az EU elfogadja, nem maradhatunk ki a TTIP-ből" 
"Szabadságharc helyett behódolás" 
"Ember vagy profit?" 
"A szerződés az unió környezet-, egészség- és fogyasztóvédelmi terepét megváltoztathatja, és a multinacionális nagyvállalatokon kívül szinte senki nem járhat jól vele." 
Na jó, esetleg a legnagyobb nemzetközi bankok még igen. 
És ezt a fidesz megkérdezésünk nélül meg fogja szavazni. Már előre magyarázkodnak, hogy mer' úgy pörög majd jól a gazdaság. A tévében is nyomul 100% neolib (hazug) érvrendszerrel sumák féreg mikola, aki "szabadságharcolt" a kórházprivatiozáció ellen, de csak nagy szavakkal amiket ő és pártja aztán jól pofán is vágott konkrét privatizációkkal és kórházbezárásokkal. Magyarázza kontár mikola a hóhérnak pártja sanda szándékait, ki hisz még ezeknek. 
http://mandiner.hu/tag/ttip/

Fordulnak el az álnemzeti, álszociális párttól az emberek, jók a kommentek mindegyiknél. 

Mandineren lmp-s képviselő sorozata ez meg, de a Jobbik is ellenzi a végső országkiárusítást és gyarmatosítást jelentő eu - usa szabadkereskedelmi megállapodást. Amit a fidesz most már annak hátrányait elhallgatva hazug módon a gazdaságfejlesztésre (amikor éppen pont azt öli meg!!!) hivatkozva nyíltan népszerűsít, noha eleinte látszólag ellenkeztek. 
http://mandiner.hu/tag/ungar_peter/

Továbbra is a készülőben lévő transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerségről. A nemzetállam maradék állásainak lebontása. A gazdasági-politikai világrend megszilárdítása, aminek lényeges eleme és a szabályozói összehangolás, ugyanis nemcsak törvényekről van szó, hanem rendelkezésekről, rendeletekről, amelyek a befolyásolják a haszonszerzési lehetőséget. 
(Facebook)


Csatlakozás az Országgyűléshez intézett felhíváshoz

Kérünk mindenkit, aki még nem tette meg, most csatlakozzon! 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/csatlakozas-az-orszaggyuleshez-intezett-felhivashozReagálás a Fidesz hazugságára

Mint az köztudott, Kiss Róbert évek óta eltávolodott a Jobbiktól, sőt több forrás szerint egy volt országgyűlési képviselőnkkel együtt a Fidesz első számú kihívójának számító Jobbik gyengítése céljából szervezkedésbe kezdett. Egyes hírek szerint e szervezkedésben rész vevők kapcsolatban állhatnak Czomba Sándor államtitkárral is. 

Kérdésünk tehát: van-e fideszes pénz a migránsok utaztatása mögött? Netán a lefoglalt euróknak van-e közük a pénzhamisításon kapott fideszes Veress Áronhoz? Vajon a korrupt Fidesz épp az embercsempészek védelme érdekében nem hajlandó ismét a Jobbik által régóta szorgalmazott határzár mellett működő önálló határőrséget felállítani? 

Jobbik Sajtóosztály

Kapcsolódó: 
Súlyos büntetésre számíthatnak a menekültek zaklatói
Nem "menekülnek" Debrecenből
Videó - Hitelkárosultak: Útlezárás, tüntetés, előállításokBukarest nem tudja megakadályozni a magyarság függetlenedését
2015.06.23. 11:47 hidfo.ru

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint előre láthatóan még idén őszig véglegesítik Székelyföld területi autonómiájának törvénytervezetét.


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt elnökei által összehívott autonómiabizottság ülésén született döntés arról, hogy a függetlenedési törekvések törvényi kereteinek kidolgozását felgyorsítják; a beérkezett javaslatok megvitatását legkésőbb szeptemberig lezárják, azt követően a két párt elnökei döntenek a törvénytervezet elfogadtatásának lehetséges útjairól. 

A MPP elnökének nyilatkozata szerint a függetlenedés törvényi kereteinek kidolgozását még 2015 szeptemberig véglegesíteni kell, ellenkező esetben felmerül annak lehetősége, hogy a RMDSZ nem elkötelezett az autonómia ügyében, és időhúzásra törekszik. Bíró Zsolt - a MPP elnöke - szerint annak még a látszatát is kerülni kell, hogy az autonómia kérdése üres választási kampánnyá silányuljon, emiatt gyorsan kell cselekedni és nem lehet 2016-ra halasztani a törvénytervezet véglegesítését. 

A román politikai diskurzusban az utóbbi évek során egyértelművé vált, hogy már csak idő kérdése, és a magyar lakosság függetlenedhet Bukaresttől. Ilie Serbănescu politikai elemző szerint minden abba az irányba mutat, hogy a magyarság a közeljövőben kivívhatja függetlenségét; a szakértő szerint bár a magyarországi kormány nem lép fel radikálisan a függetlenségi törekvések előremozdítása érdekében, a háttérben zajlanak olyan gazdasági folyamatok, melyek arra mutatnak, hogy magyarországi oligarchák megpróbálják integrálni a magyar lakosságú régiókat, és azok mind szorosabb gazdasági kapcsolatban vannak Budapesttel, miközben a román hatalmi központtól eltávolodnak. 

Serbănescu szerint a román kormány - minden látszat ellenére - tehetetlen Erdély önállósulásával szemben, mert nagyhatalmi érdekek is beavatkoznak a magyar lakosságú területek függetlenedésének előremozdítása érdekében. 


Kubatov takarodj!

A klubelnök azt hitte, hogy kitilthatja a Kubatov-elleneseket a szarajevói stadionból. Erre a bosnyákok álltak ki a Fradi tábor mellett egy a lelátón kifeszített molinóval.


Nem balhéztak, együtt üzentek a magyar és bosnyák szurkolók

Az UEFA - amelyre a klubelnök előszeretettel szokott hivatkozni - most döntési lehetőséget adott Kubatov Gábornak, de az FTC inkább kitiltatta a saját szurkolóit a szarajevói stadionból, mintsem, hogy a szkenneletlen rajongóit a nagy utazás után a lelátóra engedje. Ez megdöbbentette a magyar és a bosnyák drukkereket is, akik közösen azt üzenik, hogy: "Kubatov takarodj!". 

Videó: https://youtu.be/-jxgN9BUiQI

Az FTC korábban arra figyelmeztetett, hogy akinek nincs érvényes, a magyarországi klubtól vásárolt jegye, azt be sem engedik majd Boszniába. Később kiderült, hogy a Fradi maga kérte, hogy szkenneletlen szurkolóit lehetőleg még a boszniai fővárosba se engedjék be. Uniós útlevéllel ugyan rendelkezhetsz, de ha a Fradinak nem tetszik, akkor ne utazz csak úgy ide-oda. 

Wintermantel Zsolt, Újpest egyébként fideszes polgármestere ennyit üzent: 
"az a csapat, mely harcol a szurkolói ellen, aki a több száz kilométerre elutazó támogatóit kitiltja, hazazavarja: NEM NYERHET!" 


Mellesleg a Fradi kikapott és igazából ezért sem járnak a családok a stadionokba. 

alfahir.husokkaljobb.hu

Emlékeztető: "A választási győzelmet ki kell érdemelni. A kiérdemelt bizalmat meg kell tartani, ezért akármilyen elsöprő fölénnyel is győztünk a mai napon, a következő évek során számunkra a legfontosabb a szerénység és az alázat kell, hogy maradjon." (Orbán Viktor 2010. április 11-én) A Fidesznél és annak elnökénél a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak! 


Varga: csökkenhetnek a nyugdíjak
2015. július 24. MTI - Napi.hu

Amennyiben sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők - mondta Varga Mihály az Origónak adott interjúban.


Amennyiben sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők - mondta Varga Mihály az Origónak adott interjújában. 

Elkezdtük a számításokat a Kúria döntése után. Egy ilyen döntésnek az össznyugdíjrendszerre van hatása, így ha az oda befolyó járulékok több szereplő között oszlanak el, akkor az ellátás színvonala csökkenhet - vélte a nemzetgazdasági miniszter. 

Szerinte egy ilyen kedvezmény biztosításával minden érintett nyugdíjasnak a jövedelme csökkenhet, éppen ezért úgy vélte, hogy minden ilyen kérést alaposan meg kell vizsgálni, alapos háttérszámítások kellenek. Az NGM-ben és az Emmiben rendelkezésére állnak a szükséges háttéradatok ahhoz, hogy objektív döntés szülessen. 

Kapcsolódó: 
Rengeteg dolgozó otthagyta a NAV-ot
Nettó 30 százalékkal nőhet a kormánytisztviselők bére
Hatalmas hadsereggé duzzadt Orbán bürokráciája
Piszkos bónuszok, fényes ánuszok
Üdvözöl a Nem adom a házamat mozgalom!A "NeFizess! Perelj! Tiltakozz!" rendezvényt is tiltotta a rendőrség. Vajon miért?
Csak találgatni tudunk: 
- Lehet, hogy valódi ellenállással találkozott a hatalom, és nem csak műbalhé felvonulókkal? 
- Talán az nem tetszik, hogy kitartóak vagyunk? 
- Érzik, hogy erősödik a nyomás? 
- Egyre több a valódi ellenálló, mert egyre több ember vesz észre minket annak ellenére, hogy a fősodrású sajtót letiltották rólunk? 
- Az is lehet, hogy Bucsek főkapitánynak nincs humorérzéke, és zokon vette a lentre másolt görbe tükröt, amit a bejelentésben tartottunk elé. 
Bármelyik is legyen igaz, mi megyünk tovább, mert hisszük, hogy igazunk van, és az igazság győzni fog. 


"Buzik menetelhetnek, és a békemenet is mehet? Csak a kifosztottaitok nem mehetnek?"


Horvátország: jöhet az EU-úthenger
2015. július 23. inforadio.humunkaspart.hu

Horvátország lehet a következő ország az Európai Unióban, amely az államcsőd szélére kerülhet. És akkor jöhet az EU, az európai nagytőke úthengere az ÁFA- emeléssel, nyugdíjkorhatár emelésével, szociális kedvezmények megvonásával.

Ti szavatok: 
"Horvátország lehet a következő ország az Európai Unióban, amely az államcsőd szélére kerülhet. A Portfolió munkatársa az Infó Rádiónak az Európai Bizottság kifogásait ismertetve megemlítette az államháztartás magas hiányát, valamint az államadósságot. A Portfolió munkatársa az Infó Rádiónak elmondta, hogy Horvátország lehet a következő potenciális hely, ahol komoly gazdasági krízis várható. A legfőbb probléma, hogy nagyon magas a költségvetési hiány és nincsen gazdasági növekedés. 5 százalék feletti a költségvetési hiány és a becslések szerint még jövőre is 4 és fél százalék körül lesz. 2008 óta nem volt egyetlen olyan év sem, amikor pozitív növekedési adatot tudott volna produkálni a horvát gazdaság. Az Európai Bizottság nagyon régóta szorgalmazza a horvát reformokat. Az Európai Bizottság kiemeli, hogy hatékonyabbá kellene tenni az állami cégek és a közszféra működését, valamint csökkenti a korrupciót. Szintén probléma, hogy Horvátországban is nagy a korai nyugdíjba von ulás aránya, és ez jelentősen megterheli a nyugdíjkasszát. Ugyancsak fontos terület, hogy a béreket úgy kellene indexálni, hogy azok az ország makrogazdasági teljesítményéhez igazodjanak. Ezenkívül Horvátországban a turizmus miatt vannak fontos kiváltságok az adórendszerben, például ÁFA- kedvezmények különböző turisztikai régiók számára, ezeket kellene csökkenteni, illetve megszüntetni, és ez talán tudná növelni az állam bevételeit. 


Mi szavunk: 
A horvát kapitalizmus is végig megy azokon a problémákon, amelyeken végigment valamennyi ország. Az EU eltűrte eddig Horvátország "saját" útját számos kérdésben, mert el kellett hitetni a horvát néppel, hogy nem jártak rosszul az EU-ban. Másrészt, Horvátországot meg kellett erősíteni, mivel az EU Szerbiával szemben éppen rájuk támaszkodik. Most azonban jöhet Horvátország. A válságot is a dolgozókkal fizettetik meg. Ebben egységesek Horvátország mai tőkés vezetői és az EU. 

Kapcsolódó: 
Kell-e nekünk Montenegró?
Már csak ez hiányzott: jönnek az amerikai tankok
Amerikai harckocsik jönnek Magyarországra
A katonai nehéz gépezet szállítása felgyorsultUkrajna homoszexuális értékrendet kap Európából pénz helyett
2015. július 23., 20:34 magyartudat.com

Nem is olyan régen, az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans aggodalmát fejezte ki, hogy sok EU-s tagállamban nem ismerik el a homoszexuálisok frigyét. Ahogy Hollandia legalizálta az azonos neműek házasságát, úgy minden országban hasonlóképpen kellene tenni, ahogy ők tették. 

Úgy tűnik, az európai homoszexuálisok hívei ihlették meg Barack Obama amerikai elnököt, aki legalizálták a szodómiát, még az USA konzervatívnak számító államaiban is. 

Obama megígérte a homoszexuális értékek diadalmas győzelmét az egész világon. 

Valószínű, hogy Ukrajna lesz az első eurázsiai ország, ahol ezek az elfajult értékek gyökeret eresztenek. 

Az ukrán parlament egyik, magát "kozáknak" tartó népi képviselő jogalkotója Mihail Gavrilyuk bebizonyította szakmai hozzá nem értését, néhány hónapon belül. Több héttel ezelőtt, Gavrilyuk javasolta az ukrán parlamentnek hogy legalizálja a prostitúciót, mely következményeként több adót tudnak beszedni. 

Eleinte a "kozák Gavrilyuk" felvázolta a Nyugat toleráns hozzáállását az aberrációkhoz, és azt mondta, hogy Ukrajna egy szabad ország, ahol mindenki joga van a szabad szexhez, bár ez nyilvánosan nem megengedett. Gavrilyuk azzal folytatta szavait, hogy az ukrán parlament fele homoszexuális, akik közül sokan egymásba szerelmesek és hamarosan egész országra kiható döntést hoznak a homoszexualitással kapcsolatban. 

Hogy megkoronázza az egészet, Gavrilyuk azt mondta, hogy az elnök Petro Poroshenko híve a "meleg büszkeség" felvonulásnak és más homoszexuális értékeknek, és együtt fogják legalizálni az azonos neműek házasságát Ukrajnában. 


Mihail Gavrilyuk

A homoszexuális kapcsolat szigorúan tilos volt egész Ukrajna területén. Az aberrációt halállal büntették. A homoszexuális férfit vagy nőt az ördög szolgájának tekintették. Kozákok pedig lovakkal taposták halálra az ilyen embereket, vagy egyszerűen csak felnyársalták őket. 

Mi mást is várhatnak az ukránok az európai "barátoktól"? 

Természetesen, pénzt akarnak és a vízummentes beutazást az európai országokba, de ezek nem az EU érdekei! 

Ők ehelyett elősegítik a homoszexuális értékek beáramlását, korlátozás nélkül, és ez az, amit az ukránok egyre többet kapnak Európából, írja a Pravdában Jurij Nosovsky. 

Kapcsolódó: 
Amerikai kiképzést kapnak az ukránok
Nem adom a házamat - Közösségi szervezet


A török elnök szerint "a zsidók, akik nap mint nap elítélik Hitlert, felülmúlják őt barbárságban"
MTI - harcunk.info

Tovább nőtt vasárnapra az Izrael és Törökország közötti diplomáciai feszültség, miután a török kormányfő úgy fogalmazott, hogy "Izrael Hitler barbárságát is felülmúlja" a gázai hadművelettel. Recep Tayyip Erdogan az augusztusi elnökválasztást felvezető kampány egyik eseményén szombat este bírálta az izraeli hadsereg offenzíváját, valamint emlékeztetett arra, hogy sok palesztin civil áldozatuk van a harcoknak. 

A török miniszterelnök úgy fogalmazott, az izraelieknek "nincs lelkiismeretük, becsületük, büszkeségük, és azok, akik nap mint nap elítélik Hitlert, felülmúlják őt a barbárságban." 


Beszédében a kormányfő ugyanakkor nyugalomra szólította fel a török népet. Mint mondta, nem kerülhet sor a zsidó lakosság tagjaival szembeni túlkapásokra. Törökországban hozzávetőleg 17 ezer zsidó él, a gázai konfliktus miatt pedig az elmúlt napokban több városban is Izrael-ellenes tüntetéseket tartottak. 

A török bírálatok miatt Izrael a héten bejelentette, hogy minimálisra csökkenti diplomáciai jelenletét az országban, az izraeli külügyminisztérium pedig szombaton figyelmeztette Törökországba készülő állampolgárait, hogy lehetőleg válasszanak más úti célt, amennyiben pedig mégis Törökországba kell utazniuk, legyenek éberek és kerüljék a demonstrációkat. 

Kapcsolódó: 
Lecsapott a rendőrség a 86 éves hölgyre, aki a német tévében kérdőjelezte meg a holokausztot
Óriási hiba lenne, ha Izrael megtámadná Iránt
Videó: Tedd le a kezed, te féreg!
Tiltakozás és feljelentés a lezárt vagonok miattBertha Szilvia Zsuzsanna: Jellemző és tipikus példa: provokálunk, azután előhúzzuk az antiszemita kártyát... 
A lényege a történetnek: az izraeli szurkolók a meccs elején elkezdtek füstbombákat, petárdákat, rakétákat dobálni, emiatt a meccset fel kellett függeszteni. A belga szurkolók reakciója erre a hitleri karlendítés és antiszemita szlogenek skandálása volt, melyet a nemzetközi lakáj média nehezményez. 
Jellemző és tipikus példa: provokálunk, azután előhúzzuk az antiszemita kártyát... 
Akkor, ki a hibás? Aki provokál, vagy aki nem hagyja magát általa megalázni? 
Szegény-szegény üldözöttek... nem látjátok, hogy így vált hiteltelenné bármilyen nyavajgásotok?! Valami bűzlik az arany körül
2015, július 24 Costa del Sol magazin

Az elmúlt évben több országban is kibontakozott az igény, hogy aranykészletüket saját országuk széfjében tárolják. Az utóbbi évek eseményei azonban azt sugalják, már. nincs meg a letétbe helyezett arany.

Az második világháborút követően, de már előtte is több ország megőrzésre átadta aranykészletének jelentős részét az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve-nek (Fed). Ez a bizalom mára erősen megcsappant, és egyre többen kérik vissza aranyukat. 


2015-ben Németországnak összesen 120 tonna aranyat sikerült hazaszállítania a FED-nél tárolt 1500 tonnából

Az arany hazavitelét 2011-ben Venezuela kezdte, majd több állam is folytatta. 2014-ben Hollandia és Németország is úgy döntött, jobb, ha az arany házon belül van, azt legalább meg tudják nézni, nem úgy mint a FED-nél lévő készleteiket. Papíron ugyan minden rendben van, az év végén szép kimutatások készülnek az országok ott tárolt aranyáról, de az aranyat 50 éve nem látták tulajdonosaik. 

Felmerült a gyanú, miszerint a FED az aranyat lenyúlta, és a készletek már csak papiron léteznek. Ezt a gyanút létszik igazolni, hogy a németek 2013-ban nem tekinthették meg saját készleteiket, csak a kimutatásokat, miszerint az arany hiánytalanul megvan. 

Hivatalosan meg nem erősített szóbeszéd szerint a hollandok 2014-ben visszakért 122 tonna aranyát a FED nem a trezorjaiból, hanem a szabadpiacon vásárolt aranyból tudta visszadni. A németek is csak egy részét kapták meg tengeren túl tárolt készleteikből. 

Mindeközben Kína, Oroszország soha nem látott mértékben növelte aranykészletét. Furcsa jelnség, hogy az országok központi bankjai nem eladják, hanem vásárolják az aranyat. 
"A központi bankok aranyat vesznek... ami nagyon kivételes jelenség... a mi életünk során még nem fordult elő..." - mondja Keith Neumeyer közgazdász, egy kanadai bányászati cég ügyvezetője.

Ez érdekes spekulációknak ad táptalajt. Az utóbbi években megingott a dollár mindenhatóságába vetett hit, felrémlett egy újabb gazdasági válság. Lehet, az országok azért veszik ilyen buzgalommal az aranyat, hogy fedezetet halmozznak fel, egy esetleges krízis áthidalására. 

Az arany ára jelenleg mélyponton van, ami az óriási keresletet ismerve, több mint furcsának mondható. Ezen az áron igencsak érdemes betankolni 


Az arany három hónapos árfolyama


Az is érdekes fejlemény, hogy Texas állam is haza kívánja vinni a FED-nél tárolt aranyát. Vagyis az USA egyik tagállamának is megrendült a bizalma saját központi bankjukban. 

Bár ezek történelmi horderejű lépések, a közvélemény általában vagy nem értesül róluk, vagy nem tulajdonít különösebb jelentőséget nekik, pedig közgazdászok szerint ezek biztos jelei egy közelgő gazdasági krízisnek. 

Tudni kell, a világon már annyi bankok által kreált számlapénz van aminek csak a töredéke váltható be igazi bankjegyekre. 

Az óvatosabb elemzők azt javasolják, hogy tartsuk otthon értkeinket, (vagy legalább azok egy részét), mert a bankok számítógépein tárolt számlapénzhez egy krízis esetén nem férhetünk hozzá, és rosszabb esetben annyit látunk belőle, mint egyes országok a FED-nél tárolt aranykészletükből. 


Jön az igazi? A New Yorker és a Fox is erre figyelmeztet
Július 20, 2015 allnewspipeline.comIdők jelei

Mivel az Idők Jelein nem meglepő módon az idők jeleivel kapcsolatos hírek fontos szerepet kapnak, legtöbb olvasónk számára az sem meglepő, hogy a Jézus által is az idők jelei közé sorolt földrengésekről is írunk időnként. Az viszont elég ritka, hogy a fővonalas médiában nem csupán már megtörtént esetekről számoljanak be, hanem olyan előrejelzéseket is hosszan taglaljanak, amelyek a mi életünkben soha nem látott pusztító erejű földrengések érkezéséről szólnak. 

Most ez történt, Susan Duclos pedig az alábbi rövid cikkben foglalta össze a lényeget. 

Forrás: allnewspipeline.com


Az alábbi (angol nyelvű) bejátszásban Shep Smith, a Fox riportere elmondja, hogy a tudósok szerint az Egyesült Államok "történelmének eddigi legnagyobb természeti katasztrófája" nemcsak hogy érkezik, de már egy ideje várat magára. 

Az összeállítás a New Yorker magazin cikke alapján készült, ami leírja, hogy a FEMA, vagyis a Szövetségi Válságkezelési Ügynökség és a szakértők "a törésvonal teljes hosszát érintő kitörésre készülnek, amelynek erősségét a Richter-skála szerint 8,7 és 9,2 közöttire teszik, és amit egy cunami követ majd. 

New Yorker a következőket írja: 
"Mire a rengés abbamarad és a cunami visszavonul, a terület felismerhetetlen lesz. Kenneth Murphy, a FEMA X Régiónak, vagyis annak a divíziónak az igazgatója, amelyik Oregon, Washington, Idaho és Alaszka államokért felelős, a következőket mondta: 

"Abból indulunk ki, hogy az 5-ös autópályától nyugatra minden elveszik." 

Az Egyesült Államok észak-nyugati része, vagyis az egyes államokat összekötő 5-ös autópályától nyugatra fekvő régió, egy negyvenezer négyzetmérföldes területet ölel fel, ahol hozzávetőleg 7 millió ember él. Ide tartozik Seattle, Tacoma, Portland, Eugene, Salem (Oregon fővárosa) és Olympia (Washington fővárosa) is. A következő olyan kitörés, ami a törésvonal teljes hosszát felszakítja, Észak-Amerika történelmének legnagyobb természeti katasztrófáját fogja előidézni. Az 1906-os San Francisco-i földrengésben körülbelül 3000 ember veszítette életét. A Katrina hurrikánban kétezren, a Sandy hurrikánban pedig háromszázan haltak meg. A FEMA előrejelzése szerint a Cascadia szubdukciós zóna mentén várható földrengésben és az azt követő cunamiban 13 ezer ember halhat meg és további 27 ezer sebesültre számítanak. Az ügynökség úgy gondolja, hogy egy ilyen katasztrófa esetén egy millió otthontalanná váló ember elszállásolásáról kell majd gondoskodni és további 2,5 millió állampolgárnak kell majd élelmiszert és ivóvizet biztosítani. 

"Ez kivételesen egy olyan eset, amikor azt remélem, hogy a tudomány téved és ez még vagy ezer évig nem történik meg," mondja Murphy." 

Akinek ideje (és nyelvtudása) engedi, olvassa el az egész cikket, mert érdemes. A többieknek pedig íme, néhány további adat a FEMA-tól: 

- A FEMA egy 100 000 négyzetmérföldes területen tervezi keresni az esetleg eltűnt személyeket a szárazföldön, a vízben pedig a part 153 mérföldes szakaszán. A cikkben említett sérülések és halálesetek számát egy olyan forgatókönyv alapján számolták ki, amely szerint a rengés február 6-án délelőtt 9 óra 41 perckor tör ki. Amennyiben nyáron érkezne, amikor a strandok zsúfolásig megtelnek, a számok elképzelhetetlenül súlyosabb veszteséget mutatnának. 

- Azt természetesen senki sem tudja, hogy egy ilyen szerencsétlenség milyen anyagi veszteséggel járna. Katasztrófavédelmi és mentési tervében a FEMA minden számot feltüntet, a kiadásokról azonban egy szó sincs. Akármekkora lesz is ez a szám, aminek 75, vagy akár 100 százalékát az állampolgárok fogják megfizetni, ahogy ez minden katasztrófának nyilvánított helyzetben történt eddig, az amerikai észak-nyugat gazdasága össze fog omolni, részben az alapvető szolgáltatások megbénulása miatt. A vállalkozások leállnak és elköltöznek, sok lakossal egyetemben. 

- A FEMA számításai szerint körülbelül 1 millió épület, ebből 3000 iskola, fog összedőlni vagy használhatatlanná válni a földrengésben. Emellett az autópályák fölött átívelő hidak fele, a Portland két folyója fölött húzódó összesen 17 hídból 15, a repülőterek és vasútvonalak kétharmada, a tűzoltóállomások egyharmada, a rendőrőrsök fele és a kórházak kétharmada is hasonló sorsa jutna. 

A cikkhez szorosan kapcsolódik Steve Quayle július 17-i írása, amelyben a FEMA egyik felkészítő megbeszélésén nemrégiben részt vett ismerőse, aki egészen idáig "összeesküvés elméleteket gyártó bolondnak" tartotta Steve-et, beszámol néhány számára aggasztó értesülésről: 

"Sokszor próbáltam megértetni vele, hogy mi történik, de ő bolondnak tartott, akinek túl sok ideje van ilyenekkel foglalkozni. Most viszont teljesen összeomlott a FEMA képzésen hallottak miatt. 

A következőket tudta meg a FEMA csapattól: 

- Hat hónapon belül lesz egy "esemény". 

- Az esemény valamilyen természeti katasztrófa lesz, például napkitörés. 

- Az esemény komoly hatással lesz az amúgy is gyenge lábakon álló gazdaságra, így egy rendkívüli bankszünetet rendelnek el. 

- Társadalmi zavargásokat és lázongásokat várnak a boltok kiürülése miatt, így a szükségállapot bevezetése is elképzelhető. 

- Az esemény hatására az ország kormányzása is nehézkessé válik, így a FEMA a kormány folytonosságának biztosítását is átveszi. 

- A támogatásért felelős munkatársaktól elvárják, hogy elegendő készpénzt tartsanak otthon vészhelyzet esetére, valamint legalább háromnapi élelmet és ivóvizet, a család minden tagja számára. Ez nem a katasztrófa átvészelésére szolgál, csupán addig kell, hogy kitartson, amíg a FEMA fel tudja állítani ideiglenes segélytáborait." 

A kérdés persze, hogy a fent említett "esemény" vajon ugyanaz-e, amiről a New Yorker is ír, és csupán a mentőalakulatok felkészülési gyakorlatához készített forgatókönyvre utal vagy pedig egy betervezett eseményre vonatkozik. HonlapLeiratkozás