Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 24. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 24.


ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és 
FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig

Jelentkezési és fizetési határidő az egyedi szervezés és foglalások miatt: 2015. július 31.
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika

MAGYARORSZÁG NAGY BAJBAN VAN!...
/A magyarság lelki állapotát most ez határozza meg./ 

Először csak azt hittük: valami tévedés. Rossz álom. Hogy ez nem is nálunk történik, hanem valamely tengeren túli hottentotta-országban... 
S eltelt 3-4 nap s szomorúan látnunk kellett a képernyőkön, hogy ezrek és ezrek özönlenek hazánkba a zöld határon át Szerbia felől, anélkül, hogy egyetlen hatósági ember megállítaná őket. 
Olykor futva, gyerekekkel, mint akiknek sürgős. Ez máig tart. 
/ Éljen a határok nélküli "szabad" Európa. Az EU-s Európa. Csak egyetlen példa: Málta szigetén, akár hajóval, akár repülővel érkezve, aki személyazonosságát 1 perc alatt nem tudja hitelt érdemlően igazolni, annak bilincs kattan a kezén. /. 
S látjuk a képeken: menekültek ezrei szoronganak tengeri tákolmányokon, hajónak nem nevezhető gumicsónakokon, rozoga csempészhajókon. 
Hogy valahol Dél-Európában partot érjenek. Miután az embercsempészek zsebre vágták a vastag eurós kötegeket, mindenki futhat, amerre lát. 


A színes embervilág elindult.... Beindult... 
S bennünket magyarokat lepett el igazán ez az Afrikából, Eurázsiából ránk zúduló invázió. 
A helyzet óránként rosszabbodik. 
Amikor e sorokat írom e könyvbe / 2015. július 20-án /,Szerbia felől eddig már több, mint 80 ezer színes bőrű " migráns" sétált, futott át a magyar állam törvényes határán. 
Ellepik a déli országrész falvait, a városok parkjait, sokhelyütt tönkreteszik a gazdák termését. 
Az országutakon kocsikat, buszokat kövekkel dobálnak meg, baleseteket okozva. 
Ezrek és ezrek szoronganak, ideiglenesen felállított, nyitott táborokban, sátrakban. 
Ellátást / sőt bizonyos hírek szerint / zsebpénzt is kapnak! 
Ma még. 
Ám meglehet, hogy maholnap egyszerre csak bandákban lépnek fel, hogy ne csak ideiglenes, hanem végleges ellátást, otthont követeljenek. 
Munkát is? Óh, azt nem, pedig az eddig idezúdultak igen nagy többségben fiatalok vagy legfeljebb középkorúak. 

Gazdasági és háborús menekültek? Így mondják magukról. Igen, azok - is. 
Ám honnan tudták előteremteni a meneküléshez szükséges, a csempészek markába nyomott, ezer és ezer eurókat? 
Távoli hazájukban, sok ezer kilométerre innen a "gazdaságilag lecsúszott" országban a család megspórolta? 
Ne higgyük, ó ne! 
Miért? 
Mert mesterségesen, jól előkészített, megfizetett, hódító áradatot indítottak bizonyos erők jó öreg kontinensünk és hazánk leteperésére. 
/ Vaj'h mit csináltak az elmúlt hónapokban az EU-s országok titkosszolgálatai?/ 

E hatalmas tömeg először csak portyázgat, / ez van most /. 
Majd számuk további növekedésével lassan követelődzni kezdenek, ebből jön a káosz, rendőrség, a nemzeti zűrzavar, miegyebek... 
Itt is, más országokban is. 
Ne féljünk a szavaktól és a lehetséges helyzettől: 
polgárháborúhoz közeli helyzetbe kényszerít bennünket az a sátáni erő, amelynek képviselői voltak a felbujtók, uszítók e távoli országokban s nyomták az embercsempészek markába az euró-százezreket, milliókat. 
E nélkül hogyan indulhatott volna útnak a többségében nem üldözött, nem legyengült / s talán katonailag is kiképzett ? / 20-30 éves életerős, színes bőrű tömeg? 

S ki mondta meg nekik, hogy hová kell menni, hisz többségük még most sem tudja, hogy hol is vannak a térképen. S mi lett a család többi tagjával, a szülőkkel, nagyszülőkkel? 
Őket egytől egyik csak nem hagyták a gazdasági nyomorban? Netán éhen halni?... 

Miközben a világháló különböző képein kidolgozott testű, hatalmas négerek mutogatják magukat valamelyik magyar falu utcáján a "menekült-dizájn" legdrágább kellékeiben feszítve, méreg drága ékszerekkel a nyakukban, csuklójukon kisebb vagyont érő órával, karkötőkkel... 

Az EU, a Menekültügyi Szervezetek, jogvédők, tanácsadók és liberálisok egyaránt a gumigittel vannak elfoglalva. És a rágás közben már meg is vakultak s nem akarják hinni, hogy ott, távoli földrészeken, utazásra váró tanulatlan, munkát tán sosem látott primitív, emberi sáskahad készül a lerohanásra, hogy pillanatok alatt szétszaggassa a magyar és európai gazdasági és kultúrnormákat. 
Elvegye, ami nem az övé. 

Jobb esetben következhet be az, hogy a jövő nem a határok nélküli - óh, mily bájos liberális alapvetés e kedvenc jelszavukkal együtt : az idegen szép ! - hanem a karatén országok Európája lesz. És nem is oly sokára. 

Az ugyan ma még nem látszik, hogy ki lesz a karanténban? Ők vagy mi? 
Azt sem látni, hogy mi lesz a rossz idő beálltával? A magyar állam kormánya hogyan, miből, milyen feltételek és ellátás mellett tud elhelyezni 80-100 ezer embert? / Vagy többet? / Táborokban? S, ha azokat szétverik.... és beindulnak?... / Mert nekik " jogaik" vannak.../ Nincs annyi rendőr... 
Ezt még leírni is hátborzongató. 

Egyébként semmi vagy nagyon kevés joga kell legyen annak, aki egy ország hivatalos államhatárát törvénytelenül, magát igazolni nem tudva lépi át. 
Ez csak akkor lehet / lesz /érvényes, ha Európa jogállam marad. 
Mentse meg ezer éves Hazánkat és Európát a Teremtő Isten! 

Murányi László
2015. július 20.án. 


Akarja-e, hogy a kormány védelmünk érdekében minden eszközzel akadályozza meg az illegális határátlépők beáramlását?

Közlemény 

Tekintettel arra, hogy a Hazánkba illegálisan áramló migránsok tömege közvetlen veszélyt jelent Magyarországra és minden honfitársunkra, ma népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtőív hitelesítésért folyamodtam a Nemzeti Választási Irodához, az alábbi kérdéssel: 

"Akarja-e, hogy Magyarország Kormánya Magyarország biztonsága és a magyar állampolgárok Alaptörvényben biztosított jogainak védelme érdekében minden eszközzel akadályozza meg az illegális határátlépők Hazánkba áramlását, az eddig illegálisan beáramlókat pedig azonnal toloncolja vissza abba az országba, ahonnan Magyarország területére léptek." 

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy Magyarország EU-tagságából eredő kötöttség szinte megoldhatatlan jogi gátakat gördít a kérdés népszavazással eldöntése elé. 

Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy ha továbbra is tétlenül szemléljük a kialakult és egyre súlyosabbá váló helyzetet, akkor olyan belpolitikai válság elé nézünk, ami végzetes lesz a magyarság számára. 

Ezért a közvetlen népakarat kifejezésre juttatását akkor is szorgalmazni fogom, ha azt a hatalom nem támogatja. 

Kelt Szegeden, 2015. július 20-án. 
dr. Halász József


Aggasztó migrációs állapotok, avagy mit mond Nógrádi György a jelenségről - videó

Napjainkban a jéghegy csúcsa látszódik a migrációból. Állítja Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki Magyarország egyik legkedveltebb rádiójában is meg szokott szólalni.

Nógrádi György szerint az általános hírekben szereplő adatoknál is a helyzet sokkal aggályosabb. Ugyanis tudomásul kell vennünk, hogy napjainkban Közel-Keleten több millió migrációs ember várja azt, hogy behajózzák őket Európába! 


Olvassuk, hogy mit mond erről Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőnk az mno-nak. 

A tényleges határzárral kapcsolatban lehetséges sajnos a véghezvitel. Ami jelenleg folyik, özönlenek a bevándorlók Európába. Ez az első jéghegy csúcsa. Az igazi jéghegy várat magára. Én felhívnám a figyelmet, hogy most a G7 csúcstalálkozóján érdekes volt a 7 ország hozzáállása. Japán azt közölte, hogy nála ilyen probléma nincs és náluk minimális a muzulmán lakosság és nem vár merényletet. Noha az Iszlám Állam két japánt is kivégzett. Kanada és USA pedig más helyzetben van, mert náluk gyakorlatilag csak a tengeren illetve a légtérbe kell ellenőrzéseket végezniük a mexikói bevándorlókkal kapcsolatban kivétel. 

Az olaszok, franciák és a németek hasonló helyzetben vannak, mint az USA. A britek számára pedig nem csak a harmadik világból való bevándorlók jelentenek problémát, hanem az Európai Unióból sem kérnek embereket. Ott tartunk, hogy az adatok szerint csak Líbiában 450.000-500.000 ember várja azt, hogy behajózzák Európába! Nógrádi György számára legsokkolóbb egy reggeli nyilatkozat volt, amely szerint egy pakisztáni azt mondta, hogy Pakisztánban mára már a muszlimoknak nincs lehetősége, mert az al-Kaida támad! Továbbá a pakisztáni hadsereg a világ egyik legjobb hadserege és a világ egyik legjobb titkosszolgálata. Pakisztán népessége pedig 200 millió és ebből 97 % muszlim! Ha ez az arány úgy érzi, hogy Európába kell jönnie, akkor Európának vége van!

Videó: https://youtu.be/qzNacJP-arw

Nógrádi György szerint azonban Szerbia teljesen biztonságos. Ők tettek is egy nyilatkozatot, amelyre Magyarország nem figyelt oda. Szerbia azt mondta, ha a magyarok a határzárat megcsinálják, akkor ők is ugyanazt fogják csinálni Macedónia felé. Ez azt jelenti, hogy Macedóniából nem fogják beengedni a menekülteket. Így a menekült áradat tevődik tovább és tovább. A törökök is építettek műszaki zárat, amit azóta áttörtek. Azonban Németország is megtette a magáét a 7 kilométer hosszú és 3 méter magas fallal. Ekkor az első nap folyamán 3600 olyan embert fogtak el, akiknek nem volt tartózkodási engedélyük nem Németországba, hanem Schengenen belül. Európa már máshogy reagál, mint pár héttel ezelőtt. Olaszországban a lombardiai miniszter közölte, hogy, aki menekültet befogad, azt anyagilag büntetik! Ausztria is megtelt és a jövőben egyetlen egy menekültpapírt nem hajlandóak kiállítani. Európa Nógrádi György szerint máshogy áll a menekült kérdéshez. Egyes európai prefektúrák bezár ják magukat a menekült áradat elől, illetve visszafordítják a vonatokat, amelyeken illegális utazók vannak. Egész Európába az illegális bevándorlók száma 7000 volt és ez csak a múlt heti adat. 

Szimpatikus dolog az, hogy mentsük meg ezeket az embereket, azonban ebben a számban Európa számára ez már lehetetlen. Valójában ez Európa hosszú távú végveszélyével lenne egyenlő. 
(hir.ma

Kapcsolódó: 
Sáskaként támadják meg a kamionokat a menekültek Calais-ban



Szia Tibi (Ágoston Tibor). 
Hazafelé jöttem a sámsoni busszal és a nagyállomáson kb 50-60 mocskos, retkes menekült felszállt a buszra. Jegyet nem vettek. Hol vannak ilyenkor az ellenőrök, mert engem bezzeg megbüntetnének!? Egy rendőrkocsi kisért minket, amiben ketten ültek. Sok felháborodott ember és gyereküket féltő anyukák utaztak riadtan a buszon. Meddig fajul ez a bevándorlás még? Ez a sok retekalja mit akar itt? Hát mi is alig tudunk megélni! 
Ja és a poén a végén a busz nem a megállóban állt meg hanem a tábor előtt! 
Mit várnak be is kisérjük öket? 

Megvédheti-e magát és az EU-t Magyarország a terroristáktól, bűnözőktől?

Az Európai Parlament plenáris ülésén az uniós országok terrorizmussal és a nemzetközi bűnözéssel szembeni védelméről tartottak vitát. A polgárok megnyugtatása érdekében az illetékesek kemény intézkedéseket ígértek a határokon átívelő bűnözéssel, különösen a terrorizmussal szemben. Ennek kapcsán kérdezett rá Morvai Krisztina, hogy joga van-e Magyarországnak megvédeni saját magát és az EU schengeni határait kerítés építésével és a határőrség visszaállításával. 
Morvai felszólalása és az illetékes EU biztos semmitmondó válasza látható a felvételen. 
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=3PfAAUhYGiw


Kolláth György: az alaptörvény nem létezik

Az alaptörvény elfogadása során a parlament eljárási szabálytalanságokat követett el - véli Sólyom László volt köztársasági elnök. Kolláth György ügyvéd szerint ez felveti az új alkotmány közjogi érvénytelenségét. Az egyházügyi törvényt ugyanis ilyen hibák miatt semmisítette meg az Alkotmánybíróság. 



Kapcsolódó: 
Sólyom: az Alkotmánybíróság már nem az alaptörvény legfőbb őre

Erről annyit, hogy a preambulum (Bevezetés) szöveg az Európai Unióba kiküldött példányokban nincs benne!! Az Isten, áldd meg a magyart! szöveg csak az itthoni példányokban szerepel. Csalfa módszer! A másik, ami megrémít: a magyar társadalom négy alaptétele, a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj nincs alkotmányos védelem alatt. A kedves hatalomnak csak az egykulcsos adó levédése volt a fontos, mert ennek köszönhetően a hatalom és egyre népesebb holdudvara, a magas jövedelműek, a gazdagok nem, vagy alig fizetnek adót. Ezt az alaptörvényt csak és kizárólag a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői szavazták meg, az ellenzék nem. A választójogi törvényeket is saját fazonjára igazította a Fidesz. A jelképeink, az természetesen egy külön kategória, azt ajánlott megismernie minden magyarnak! 




Végül az Orbán-kormány nyitja meg Európa kapuit a GMO-k előtt?
2015. 07. 20. Alfahír

Ahogy arról lapunk is beszámolt, megalakult a GMO-mentes Magyarországért Egyesület, amelyet történelmi jelentőségűnek nevezett Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára. Csakhogy, egyáltalán nem olyan egyértelmű a magyar kormány bátor kiállása GMO-ügyben, mint ahogy azt a hazai sajtóban próbálják eladni. 

A 11 tagot számláló egyesület létrejöttét a politikus a Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. dabasi székhelyén jelentette be hétfőn - írta az MTI. 

A parlamenti államtitkár az eseményen leszögezte: már az alaptörvény is rögzíti, hogy Magyarország GMO-mentes övezet szeretne lenni, így az EU-ban nem véletlenül hazánk volt a zászlóvivője a kételkedőket is meggyőzni igyekvő mozgalom elindulásának. 

A politikus hangsúlyozta, hogy Magyarország ratifikálta először a GMO-mentességről szóló egyezményt, majd "saját hatáskörben" első lépésként kitiltotta a génmódosított anyagokat a köztermesztésből. "Itt azonban nem állhatunk meg, tovább kell menni; célunk, hogy először a hús, a tej, a tojás, a hal és a méz váljon GMO-mentessé, majd a lehető legtöbb élelmiszer" - húzta alá Nagy István. 

Csakhogy, a múlt héten közreadott, szintén Nagy István által aláírt FM közleményben a szaktárca rámutat: a génmódosított élelmiszerek és takarmányok nemzeti szintű korlátozásáról és tiltásáról a részletes tárgyalások Magyarország elkötelezett fellépésének eredményeként indulhatnak meg. 

Ez viszont iszonyatos öngól, stílszerűen egy újabb trójai faló az Európai Unió határain belül. 

A GMO-lobbi, ami döntően az Amerikai Egyesült Államok mezőgazdasági mamutcégeinek érdekeit képviseli, egyik legnagyobb fegyvere éppen a nemzeti szintű korlátozás intézmények bevezetése lenne. S ennek belátásához egyáltalán nincs szükség tudományos fokozatra, elég hozzá a józan paraszti ész. 

A génmódosított szervezetek okozta szennyeződést ugyanis nem lehet közigazgatási határokkal megállítani. Ez nem működik a menekült-politikával hasonlatos analógiára (vö.: plakátkampány, kerítésépítés). A GM-növényekből származó pollen a szélrózsa minden irányába terjed, így ha a szomszédos országban termesztenek génkezelt kukoricát, repcét, az tutira beszennyezi a határ másik oldalán található mezőket is. 

Márpedig, ha a GMO-k esetében nem egységes a közösség, ha nem az Európai Unió minden országára kötelező érvényű tiltást vezetnek be, hanem a kormányok kezébe helyezik a döntést, akkor azzal zöld utat biztosítanak az Egyesült Államok cégei számára. (Egyébként a szennyeződés már hazánkban is többször előfordult, több ezer hektáron kellet már emiatt megsemmisíteni kukoricát.) 

S hogy mekkora a veszély?

A 2014-es - hivatalos - adatok szerint Európában a spanyolok, a csehek, a szlovákok és románok termesztenek genetikailag módosított növényeket, azonban - csakúgy, mint ahogy Magyarország is - takarmányként más országokban is megjelennek génkezelt szervezetek. 


Jellemző példa, hogy holland kimutatások szerint, azon vasúti pályák mentén lévő gabonamezőkön, ahol az Amszterdamban behozott GMO-kat szállítják szét a kontinens országai között, szintén kimutatható a szennyezés.

S ha már az országhatároknál tartunk, nem szabad elfelejtenünk Kanada példáját sem. Az észak-amerikai ország mezőgazdaságát gyakorlatilag úgy zabálták föl az Egyesült Államok cégei, hogy át sem kellett lépniük a határt, a szél megtette helyettük a gyarmatosítást. Kanada elveszítette a GMO-kkal szembeni harcát, éppen ezért már nem is tud "tiszta" mezőgazdasági termékeket exportálni. 

Ezt a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárának egy másik megjegyzése miatt volt fontos leszögeznünk, ugyanis az egyesület megalakulása kapcsán Nagy István arra is emlékeztetett, hogy ősztől, de legkésőbb jövő év januárjától védjegy tanúsítja majd a boltok polcain lévő árukon a génmódosítás-mentes minőséget. 

Csakhogy ez egy szabadkereskedelmet korlátozó kitétel, és mivel az EU és Kanada közti egyezmény (CETA) szövege már csak ratifikálásra vár, könnyen megeshet, hogy hiába a magyar alaptörvény, illetve a GMO-mentes védjegy bevezetése, nem állítható meg a dömping. 

Mindamellett, a fideszes képviselők az Európai Parlamentben (a szocialistákkal és a gyurcsányistákkal egységben) igent mondtak az Egyesült Államok és az EU közti szabadkereskedelmi egyezményre (TTIP) is, amelynek az egyik legfontosabb pontja, az európai piacok megnyitása: az amerikai küldöttség már számos alkalommal kinyilvánította, hogy a génmódosított szervezetekre vonatkozó európai szabályokra és a gyakorlatra mint a kereskedelmet akadályozó korlátokra tekint, és a TTIP-tárgyalásokkal pont az a célja, hogy ezeket a "korlátokat" feloldják. 

Ezek után nehéz eldönteni, hogy kinek az oldalán is áll az Orbán-kormány. 

Kapcsolódó: 
Több mint egymilliárd forintért vett erdélyi érmegyűjteményt az MNB
Genetikailag hibás spermiumok kerültek Magyarországra beültetés céljából
Félelmetes: 34 tonna gm-kukorica vetőmagra bukkantak hazánkban
Görögország és Izrael katonai megállapodast kötött földközi tengeri energetika megvédése érdekében!
A hatalom egyik embere...
Két Quaestor-cégben is felügyelőbizottsági tag volt az előzetesben ülő Kiss Szilárd. 
Az egyik Quaestor-cégben nyolc, egy másikban öt évig volt felügyelőbizottsági tag Kiss Szilárd. A moszkvai nagykövetség volt agrárattaséja már előzetesben ül, mert megvesztegette az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet igazgatóját, hogy hétszázmilliós tartózását áron alul eladja. 
Kiss a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nek 2003 szeptemberétől 2011 szeptemberéig volt felügyelőbizottsági tagja, azaz ügyelt a cég törvényes működésére - írja az origo. A Quaestor Energetikai Zrt.-nél 2006 májusától 2011 augusztusáig töltötte be a pozíciót. A jelek szerint Kiss Szilárd nemcsak egyes kormánytagokkal, hanem Tarsoly Csabával is jó viszont ápolt. 
Kiss Szilárd alapította nagy médiafigyelem kíséretében Tarsoly Csaba és Szijjártó jelenlétében a moszkvai kereskedőházat. Ez is belekerült néhány százmillióba. Még szerencse, hogy nagyon jól állunk anyagilag, mert amint azt a kormány mikrofonállványa is hirdeti: Magyarország jobban teljesít! 
Hány Kiss Szilárd van még a hatalom környékén? 
Hogy ügynök is akad, arra bizonyíték a belügyminisztérium egyik államtitkára. 
Ő is kap vagy kétmilliót havonta. 
SVPSZ



Piszkos bónuszok - az érintett 2200 kormánytisztviselő mintegy hárommilliárd forintos juttatásban részesül
2015. július 24., péntek Magyar Nemzet

Nekem azt tanították a szüleim, hogy a rám bízott feladatokat mindig a legjobb tudásom szerint végezzem el. Sőt, törekedjek arra, hogy kicsit még annál is jobban. Gyerekként még dühös az ember, ha néha ház körüli munkákat kell végeznie, középiskolásként is csak az lebeg a szeme előtt, hogy bekerülhessen egy jobb egyetemre. Szerencsés esetben ott már nemcsak azért teljesít kiemelkedően, hogy túléljen egy-egy vizsgaidőszakot, hanem azért, mert már magától is csak ezt fogadja el. A munka világába lépve pedig a mindennapok természetes részévé válik az a habitus, hogy nem kizárólag a pénzért dolgozunk. Persze nem mindenkinél... 

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára nemrég kotyogta ki, hogy - egy március elején, csendben megjelent kormányhatározatnak köszönhetően - a napokban négyhavi fizetésüknek megfelelő bónuszt kaptak a pályázati intézményrendszer azon munkatársai, akik az uniós források kifizetésével foglalkoznak. Ráadásul év végén újabb négyhavi összegre számíthatnak. Később az is kiderült, az érintett 2200 kormánytisztviselő mintegy hárommilliárd forintos juttatásban részesül. A hivatalos magyarázat szerint így ösztönzik őket arra, hogy az ország rendelkezésére álló forrásokat minél nagyobb arányban sikerüljön lehívni. 

Valójában régen rossz, ha fejenként csaknem 1,4 millió forinttal kell "ösztönözni" valakit arra, hogy rendesen elvégezze azt a munkát, amire szerződött. Vérlázító - ez az egyetlen jelző, amelyet a nyomdafesték elbír azok közül, amelyek elsőként eszembe jutottak a hír kapcsán. Csepreghy Nándor - akire mostanában a magyarázkodó szerepét osztották - azzal indokolta a jutalmakat, hogy már a határidő előtt elérte a kifizetések értéke az előírt szintet. A Portfolio.hu ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a május 31-i határidő után érdekes módon azonnal visszaesett az uniós támogatások kifizetésének üteme. A szakportál ebből arra következtet, hogy éppen a bónuszok megszerzése miatt pörgették fel az uniós pénzek kifizetését. 

Véletlen egybeesés, de számomra szimbolikus: mindez éppen abban az időszakban zajlott, amikor utcára vonultak az ápolók és az egészségügyi dolgozók, akik közül sokan annyi pénzért dolgoznak egész évben, mint amennyit más jutalomként kap a fizetése mellé. A híreket olvasva nem csak a fekete köpenyben tiltakozó ápolók érezhetik most azt, hogy ezek a bónuszok morálisan bepiszkolódtak. Mivel közben a Miniszterelnökségen is rájöttek, hogy vékony jégre tévedt a helyettes államtitkár, kiadtak egy közleményt, amely viszont tovább gyengítette az amúgy sem túl fényes kommunikációs helyzetet. Ebben többek között azt írták, "a fejlesztési területen dolgozó minisztériumi alkalmazottaknak megközelítőleg kétszer annyit kell dolgozniuk, mint tavaly". Ezek szerint vagy most dolgoznak napi 16 órát az érintett sztahanovisták, vagy eddig dolgoztak napi négyet. Egyik opció sem vehető komolyan, így marad az, hogy ostobának nézik azokat a választópolgárokat, akiknek az adóforintjaiból fizetik a jutalmakat. 

Utóbbit erősíti a keddi közlemény azon része, amelyben leszögezik, hogy "több munkáért több fizetés jár", miközben Lázár János az általa irányított Miniszterelnökségen bevezetett napi 10 órás munkarend kapcsán másfél éve még arról beszélt, hogy "minden munkatársával együtt a jövőben is azon dolgoznak - ha kell, akkor nem napi tíz, hanem tizenkét órán át -, hogy Magyarország Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa legyen". Ha eddig ment bónusz nélkül, akkor talán ezután is menni fog. 

Kapcsolódó: 
Nettó 30 százalékkal nőhet a kormánytisztviselők bére
Megnégyszereződött az államtitkárok száma
Hatalmas hadsereggé duzzadt Orbán bürokráciája
Magyarország, a helyettes államtitkárok országa


Az Orbán-kormány tagjai kinevezésükre várnak - nem férnek el egy teremben


Harmadik világháború előkészülete - Amerikai harckocsik jönnek Magyarországra
2015. július 22. vs.hu

Amerikai harcjárműveket és harckocsikat is áttelepíthetnek Magyarországra a közeljövőben - tudta meg a Napi Gazdaság. A járművek a NATO felkészülésének részeként jöhetnek, a szövetség az ukrán-orosz konfliktusra reagál.


A lap úgy tudja, a tervek szerint jövőre komolyabb, Bradley típusú harcjárművek is érkezhetnek Magyarországra, sőt, felmerült M1-es amerikai harckocsik gyakorlatozása is a Várpalota melletti lőtéren. 

A tankokat ideiglenes áttelepítése akkor került szóba, mikor Frederick Hodges altábornagy, az európai erők főparancsnoka látogatást tett Magyarországon. Az egyeztetés után döntöttek arról, hogy sok amerikai alakulat érkezik hazánkba, kiképzési gyakorlatokra az úgynevezett kelet-európai biztonsági megerősítő intézkedések részeként. 

A szárazföldi gyakorlatok mellett közös kommandós felkészítés is lesz. 



Amerika megszállás alá vonja Európát

Az amerikai hadsereg egyre nagyobb létszámban van jelen több európai országban, sajnos jönni fognak hozzánk is, de egyelőre Románia a nagy kedvencük. A románok örülnek nekik, ugyanúgy, ahogy korábban örültek a németeknek, majd az oroszoknak is. 

A Fogarasi havasokban légi hadgyakorlatokat tartott Amerika, mondván, hogy az hasonlít a legjobban az iráni hegyekre. Történt akkoriban egy halálos baleset is a havasokban. A fő romániai hadállás Konstancában van, amiről annyit érdemes tudni, hogy a Fekete-tenger partján fekszik, és légvonalban szemben van az orosz hadiflotta állomáshelyével, a Krím-félszigeti Szevasztopollal. 

Lukács Csaba újságíró interjút készített a román korrupcióellenes főügyésszel, aki elmondta, hogy munkáját segíti az amerikai titkosszolgálat. Egyre több erdélyi magyar vezető kerül bajba...És kitapintható elég sok helyen a magyar ellenes cselekedetük. 

Az egykor Sepsiszentgyörgyön végzett ügyésznővel az interjú elérhető ITT ! (Facebook

Kapcsolódó: 
Orosz sajtó: Oroszország elsőként a romániai rakétapajzsot fogja megsemmisíteni
Porosenko: ez háború!


Előkészítik Kárpátalja megszállását
2015.07.23. 01:00 hidfo.ru

Mindinkább valóssággá válik az ukrán hírszerzés egykori tisztje, Szergej Razumovszkij által valószínűsített forgatókönyv Kárpátaljára vonatkozóan; az Egyesült Államok kijátssza a magyar kártyát, és ennek jelei az utóbbi napok során fokozottan mutatkoztak.


2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje információkat szivárogtatott ki arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok Ukrajna destabilizálására készül, és erre a célra több mint kétezer zsoldost vontak össze Bécs környékén. Razumovszkij szerint a kárpátaljai magyarság a közeljövőben geopolitikai tényezővé válik, és az Egyesült Államok Ukrajna, majd Kárpátalja destabilizálásával megpróbálja ellenőrzés alá vonni az Európába irányuló gáztranzitot. A volt hírszerző tiszt szerint ezt az etnikai és nemzetiségi feszültségek szításával, majd román cégek bevonásával teszik meg, az amerikaiak ugyanis felhasználható eszköznek tekintik a magyar kisebbséget, de nem akarnak Magyarország kezébe kontrollt adni Kárpátalja felett. Ehelyett román vállalatokon keresztül Bukarest gazdasági érdekszférájába kerülnének a magyar lakosságú területek. 

Razumovszkij forgatókönyve eddig több-kevésbé megvalósult, és jelek mutatkoznak arra, hogy az események Kárpátalján is ennek megfelelően folytatódnak. 2013 novemberében álcivil tüntetések kezdődtek Kijevben. 2014 február végére a legitim kormányt eltávolították a hatalomból. A kijevi puccsot követően egy atlantista kormány jutott hatalomra, ami 8 hónapon át demokratikus felhatalmazás nélkül kormányzott, és az országgyűlési választások kiírásának idejére az állami vagyon tekintélyes részét kiértékesítette amerikai befektetőknek. Az atlantista bábkormány első intézkedései közt a nyelvtörvény eltörlésével megkezdte az etnikai feszültségek szítását; az orosz többségi lakosságú területek egy része emiatt mára függetlenedett Ukrajnától, ezzel ürügyet képeztek a nyugati csapatok behívására. A kijevi kormány emellett egy év alatt kiárusította az ország energiaszektorának egészét; amerikai kézre jutottak többek között a gáz- és olajipari vállalatok, az atomenergetikai cégek. 

Az utóbbi napokban fokozott aktivitás kezd megfigyelhető lenni a magyar nyelvű, Amerika-barát sajtó részéről. Washington geopolitikai érdekeit kiszolgáló sajtóorgánumok az etnikai feszültségek szítását folytatják azzal, hogy megpróbálják magyarországi titkosszolgálatok tevékenységének számlájára írni az ellentétek kiéleződését. Az Origo egy ukrán biztonságpolitikai szakértőre, Dmitro Sznyegirjovra hivatkozva azt írja, hogy magyarországi szakszolgálatok mesterségesen élezik ki a helyzetet Kárpátalján a szeparatista törekvések megjelenésével.

Megfigyelhető tehát egy olyan törekvés, hogy az amerikai titkosszolgálatok tevékenységének következményeit a magyar szakszolgálatok számlájára írnák. Emellett nincsenek kétségeink arra vonatkozóan, hogy a helyzet fokozódásával ezt dokumentumok, hangfelvételek kiszivárogtatásával is alátámasztják majd. Az amerikai szolgálatok minden bizonnyal ellátják megfelelő dokumentációval a velük együttműködő magyarországi sajtót, ahogy az események kibontakoznak. 

A kollaboráns sajtó Lázár János kijelentésére hivatkozik, miszerint a magyarországi titkosszolgálatok számos műveletet folytattak Ukrajna területén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzetbiztonsági bizottság június végi ülésén jelentette ezt ki. Az Amerika-barát sajtó azonban - okkal - figyelmen kívül hagyta az ülés során elhangzott súlyos kijelentéseket, amennyiben azok az Amerikai Egyesült Államokat negatív színben tüntették fel. Emiatt fel kell idéznünk, pontosan mi is hangzott el a június 23-i ülésen. 

Lázár János ugyanis konkrét kijelentéseket tett arra vonatkozóan, hogy Washington a szomszédos országokban ellenséges tevékenységet folytat a magyar kisebbséggel szemben: "felhívnám arra a folyamatra a figyelmet, ami Romániában zajlik a magyarok rovására. Olyan koncepcionális büntetőperek, büntetőeljárások vannak folyamatban Romániában, amelyek az elmúlt húsz évben is példátlanok voltak. Kifejezetten érzékelhető az igazságszolgáltatás eszközeivel egy nagyon határozott magyarellenes fellépés [...] úgy értékeljük, hogy Románia kormányzata kifejezetten magyarellenes akciókat hajt végre az igazságszolgáltatás és a transzparencia jelszavával és álszavával. Miután tudjuk azt, hogy az Amerikai Egyesült Államok nagyon erősen vesz részt a román belpolitikában, nem tudjuk megítélni azt jelen pillanatban, hogy ezeknek az akcióknak van-e köze az Amerikai Egyesült Államok és a román köztársaság szoros együttműködéséhez, de ezt is próbáljuk megérteni, ha szabad így fogalmaznom, hogy ot t egyáltalán mi történik." 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tehát elképzelhetőnek tartja, hogy egy szomszédos országban a magyarság elleni ellenséges fellépésért az Egyesült Államok titkosszolgálatai a felelősek. Ez nem is lenne meglepő, tekintve, hogy a magyar kormány és Washington közt politikai ellentétek merültek fel, amire Lázár szintén utalást tesz: "az a fajta politikai ellentét, ami az Amerikai Egyesült Államok kormánya és a magyar kormány között a magyarországi belpolitikai helyzet megítélését illetően alakult ki, semmiféleképpen nem tette könnyebbé az Információs Hivatal munkáját, és az Információs Hivatalnak igenis figyelnie kellett azokra a jelenségekre, amelyek a nyugati világban a sajtón keresztül Magyarország lejárását célozták meg." 

Lázár János emellett arra is utalást tett, hogy az amerikaiakról már bebizonyosodott, hogy hajlamosak kémtevékenységet folytatni szövetségesek ellen. Emiatt a magyar kisebbség elleni fellépés amerikai kezdeményezettsége nem zárható ki. "Az elmúlt három-négy esztendőben kiderült, hogy az Amerikai Egyesült Államok a szövetségesei ellen rendszeresen kémkedik, és talán más titkosszolgálatokkal kapcsolatban is fölmerültek ilyen jellegű információk." 

Razumovszkij szerint Washington a "magyar-kártyát" csak eszközként használja fel, de végül Kárpátalját román ellenőrzés alá akarják vonni, és amerikai-román konzorciumok ellenőriznék az Európai Unióba irányuló gáztranzitot is. Lázár az említett nemzetbiztonsági bizottsági ülésen azt is egyértelműen kijelentette, hogy az amerikaiak erős katonai szövetséget ápolnak Romániával és Lengyelországgal, miközben Magyarország nem is kapott felajánlást erre vonatkozóan. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Mirkóczki Ádám (Jobbik) kérdésére felelte ezt: "Másrészről pedig az Amerikai Egyesült Államok nem feltétlenül minket tüntet ki azzal a megtisztelő figyelemmel, hogy a fegyvertelepítési vagy katonai együttműködést velünk képzelné el, bennünket eddig még csak mérsékelten tisztelt meg ezzel a figyelmével. Ismert, hogy Lengyelország és az Amerikai Egyesült Államok között milyen nagy katonai együttműködés van, és ismert az, hogy Románia és az Amerikai Egyesült Államok kormánya között milyen nagyon komoly katonai együttműködés van. Mi nem kaptunk ilyen komoly ajánlatokat vagy ilyen komoly felkérést". 

Lázár kijelentéseiből látható, hogy az amerikaiak elsősorban Romániát tekintik szövetségesnek. Emiatt Románia érdekszférájának kiterjesztésében közreműködhetnek, miközben Magyarországgal szemben bizalmatlanok. Razumovszkij 2013 augusztusában jelentette ki, hogy a kárpátaljai magyarság geopolitikai tényezővé válik, és a kárpátaljai konfliktusban az amerikai titkosszolgálatok a kezdeményező erő. 

Tehát az ukrán elhárítás már 2013 augusztusában tudatában volt ennek, az illetékes magyar hatóságokat viszont nem értesítette arról, hogy az amerikai titkosszolgálatok a magyarság veszélybe sodrásával próbálnak gazdasági/katonai célú műveleteket kezdeni Ukrajna területén. Ezt nem is tehették meg, mivel a legitim ukrán kormányt 2014 februárjára eltávolították hatalomból, annak helyét egy az amerikaiakkal együttműködő illegitim kormány vette át, ami a demokratikus legitimitás látszatának megszerzésére is csak a kijevi puccs után 8 hónappal tett lépéseket (választások kiírása). 

Tegnap a Napi Gazdaság arról számolt be, hogy amerikai harcjárművek érkeznek Magyarországra. A fővonalú média hírértékelésével ellentétben azonban ez nem az első eset. Március közepén beszámoltunk arról, hogy az amerikaiak vasúti úton amerikai Stryker lövészpáncélosokat szállítanak át Magyarországon. Június 9-én szintén képi anyag bizonyította, hogy egy NATO-konvoj átlépte az ukrán határt, és belépett Kárpátalja területére. Az amerikai hadsereg hadgyakorlatokra hivatkozva bevonult a térségi országokba, az amerikai haderő részben Kárpátalja körül és Kárpátalja területén összpontosul. A nemzetiségi ellentétek felhasználásával azonban az Egyesült Államok nem magyar kézbe adja vissza a felforgatott, destabilizált területeket, hanem azok egy állandó konfliktusgócot jelenthetnek, miközben romániai cégek monopóliumot építenek ki és biztosítják Washington fennhatóságát a gáztranzit felett. 

Jelen helyzetben a hazai sajtó tevékenysége is fokozottan aggasztó. Fokozottan aggasztó, hogy egy az Index.hu július 16-i, Dull Szabolcs nevén megjelentetett publicisztikája - vélhetően a bizottsági ülésen elhangzott, fenti mondatok hatására - jelzést adott ki Lázár János elleni médiaoffenzívára vonatkozóan, ami szintén a nyugati titkosszolgálatokkal együttműködésre utal, bár nem egyértelmű, hogy ezért a cikk írója, vagy egy ismeretlen, az anyag utólagos szerkesztését végző személy felelős. Az Origo tevékenysége szintén aggodalomra ad okot: a magyarországi szakszolgálatok számlájára akarnának írni olyan tevékenységeket, melyekről már 2013 augusztusában nyilvánosságra jutott, hogy az amerikaiak forgatókönyvének részét képezi. Ilyen helyzetben teljes mértékben elfogadható lenne, ha a kormány határozott fellépést tanúsítana a Magyarországon épülő liberális médiamonopóliummal szemben és ellehetetlenítené annak működését. A Washington geopolitikai érdekét kiszolgáló magyar saj tóorgánumok ugyanis az etnikai, nemzetiségi és országok közötti feszültségek szándékos szítását folytatják, ami nem csak Kárpátalja magyarságát fenyegeti, hanem háborús uszításnak minősül és hazánkat is veszélybe sodorhatja. 



HonlapLeiratkozás