Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 19. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 19.
A történelem 10 legfélelmetesebb csodája

ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és 
FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig
Csökkentett, új ár: 172.500.-Ft
Tartalmazza:
- busz ktg.
- 2 sofőr
- 1 hivatalos idegenvezető + Somlósi Lajos
- szállás 10 éjszaka
- félpanziós ellátás ( reggeli + vacsora) 
Nem tartalmazza:
- belépők (kb. 5.000.-Ft)
- Igény esetén 1 ágyas felár (70.000.-Ft)
- Igény esetén BBP biztosítás (kb. 4.500.-Ft)
- igény esetén storno biztosítás (9.000.-Ft)
Jelentkezési és fizetési határidő az egyedi szervezés és foglalások miatt: 2015. július 31.
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika

Petőfi Sándor
Ha férfi vagy, légy férfi

Ha férfi vagy, légy férfi, 
S ne hitvány gyönge báb, 
Mit kény és kedv szerint lök 
A sors idébb-odább. 
Félénk eb a sors, csak csahol; 
A bátraktól szalad, 
Kik szembeszállanak vele 
Azért ne hagyd magad! 

Ha férfi vagy, légy férfi, 
S ne szád hirdesse ezt, 
Minden Démoszthenésznél 
Szebben beszél a tett. 
Építs vagy ronts, mint a vihar, 
S hallgass, ha műved kész, 
Mint a vihar, ha megtevé 
Munkáját, elenyész. 

Ha férfi vagy, légy férfi, 
Legyen elved, hited, 
És ezt kimondd, ha mindjárt 
Véreddel fizeted. 
Százszorta inkább éltedet 
Tagadd meg, mint magad; 
Hadd vesszen el az élet, ha 
A becsület marad. 

Ha férfi vagy, légy férfi, 
Függetlenségedet 
A nagyvilág kincséért 
Árúba ne ereszd. 
Vesd meg kik egy jobb falatért 
Eladják magokat. 
Koldúsbot és függetlenség! 
Ez légyen jelszavad. 

Ha férfi vagy, légy férfi, 
Erős, bátor, szilárd, 
Akkor, hidd, hogy sem ember, 
Sem sors könnyen nem árt. 
Légy tölgyfa, mit a fergeteg 
Ki képes dönteni, 
De méltóságos derekát 
Meg nem görbítheti !! 

(1847. január)


Varga István közgazdász a Világ-panorámában - Echo Tv
2015. júl. 17. Youtube

Az Echo Tv Világ-panoráma című műsorának Varga István közgazdász volta vendége. A baloldali kormány nyitott ajtót a Nemzetközi Valutaalapnak, és magára vette a valutaalap hitelezését, és tudomásul vette a kondíciókat, követelményeket. A mintegy 20 milliárd eurós nagyságrendnek egyik felét az IMF, a másik felét az Európai Bizottság vállalta. 

Az eladósítás egyik fejezete volt Magyarország, majd ezt próbálták ki 2010-ben 100 milliárd eurós nagyságrendben Görögországgal. 





Amikor a multik formálják a közvéleményt
2015. 07. 18. 16:30 Alfahír

Az emberi civilizáció fejlődik, ez a folyamat nem áll le egy pillanatra sem, a mindennapjaink része. Az iránya bizonyos törvényszerűségeket követ, kényszerhelyzeteket szül. Vajon a nemzetállamok eltűnése, leépítése a fejlődésünk elengedhetetlen feltétele, vagy éppen a társadalmi összeomlás kiváltója? Cikksorozatunkban erre a kérdésre keressük a választ.

A küszöbön áll az Európai Unió (EU) és az Egyesült Államok (USA) közti szabadkereskedelmi egyezmény (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) megkötése. A tárgyalások a legnagyobb titokban zajlanak (2013 óta kilenc alkalommal ültek asztalhoz a felek), és csak komoly küzdelem árán lehet információhoz jutni, ám az egyezmény kerete, az ebben megtestesülő világkép tökéletesen kidomborodik már így is. 


Ami kijelenthető, hogy a TTIP nem egy kereskedelmi egyezmény, hanem egy új (gazdasági) világrend legfontosabb letéteményese. 

Sorozatunk negyedik részében egy rövid sajtószemlét tartunk. Vajon a különböző fősodratú nemzetközi hírportálok milyen szempontok alapján számoltak be az Európai Parlament (EP) múlt heti TTIP-pel kapcsolatos szavazásáról. Mint ismert, a képviselők többsége egy olyan ajánlást fogadott el, ami ugyan tartalmaz néhány változtatást, ugyanakkor annak lehetőségét elmulasztották, hogy megvédjék a nemzetállamok önállóságát az amerikai vállalatokkal szemben. 

Eladni a terméket

Nyilván nem új keletű a megállapítás, de a szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán még hangsúlyosabban kitűnik az EU döntési mechanizmusa; a multinacionális vállalatok brüsszeli folyósokon, vagy zárt tárgyalótermekben leadják a megrendelést, az uniós döntéshozó szervek teljesítik azt, míg végül a média az így elkészült "terméket" eladja az embereknek. Jellemzően, különvélemény nélkül. 

Ugyanakkor látványos törésvonalakat is felfedezhetünk a tudósításokban, elsősorban az észak- és dél-európai portálok látják teljesen eltérően a befektető és állam közti vitarendezési mechanizmus (ISDS) szükségességét. Azt is muszáj megjegyeznünk, hogy mivel a két nagy pártcsalád (Néppárt, szocialisták) döntő többsége támogatja az egyezményt, ezért az otthoni szavazótábor számára úgy kell megfogalmazni a szavazás eredményét, mintha azzal sikert értek volna el, és a TTIP-ből ezzel egy átlátható, transzparens intézmény válna. 

Érdekes megfigyelni az orosz híradásokat is. A transzatlanti egyezmény nagyrészt Moszkva ellen irányul, hiszen a ratifikálással az Egyesült Államok végleg magához láncolná Európát, így az orosz portálok némi - és érthető - gúnnyal követik a tárgyalásokat. 

Race to the bottom

A mértéktartó BBC-nek is úgy sikerült kommentálnia a múlt heti szavazást, mintha azzal átütő eredményt értek volna el az EP képviselői, így a lap sem fogalmaz meg egyértelmű kritikát, azaz elfogadja a multi cégek lobbija által ránk erőszakolt ISDS-t, és csak annak módosítgatásában gondolkodik (például, mennyivel jobb, hogy nem választott, hanem állandó bíróságok dönthetnek a vállalatok és a nemzetállamok közti peres ügyekben). 

A cikk nem mulasztja el megállapítani, hogy az egyezmény az EU számára GDP-növekedést eredményez, majd idézi a svéd Cecilia Malmström kereskedelmi biztost, aki létfontosságúnak nevezte a tárgyalások szempontjából az EP-döntést. 

A BBC azért megemlékezik a kritikus hangokról is - ne feledjük, nemcsak a UKIP, de maga David Cameron miniszterelnök is EU-szkeptikus véleményt fogalmazott meg -, amelyek szerint a TTIP veszélyezteti azokat az élelmiszer-biztonsági, környezetvédelmi és munkajogi vívmányokat, amelyeket az elmúlt évszázadban sikerült meghonosítani a kontinensen. 

A franciák szerint semmit nem érnek a változások

A Csatorna másik oldalán, Franciaországban már hangsúlyosabb ellenvéleményeknek is teret engednek, azonban a lapok jellemző módon megpróbálták elrejteni a TTIP-ről szóló híradásukat, ebből a szempontból számukra pont kapóra jött a görög dráma aktuális darabja, így a szavazás sehol nem volt címlapsztori. 

A Les Echos gazdasági napilap a TTIP-jelentés elfogadásáról szóló cikkében emlékeztet arra, hogy a szavazást még múlt hónapban halasztották el júliusra, majd beszámol az eredményről. Minden különösebb negatív megnyilvánulás nélkül, szenvtelenül megállapítják, hogy az európai álláspont szerint az egyezmény véglegesítéséhez szükség van az ISDS-szel kapcsolatos módosításokra: átláthatóságot, független, szakmai bíróságot és nyilvánosságot javasolnak az ilyen ügyek rendezésére. A kulturális örökségek és a védett elnevezésű termékek esetében is egyértelműen meghúzott határvonalakat szeretne az európai fél. 

A liberális Le Monde már megjegyzi, azért nem mindenki számára ilyen egyértelmű a helyzet, "szélsőbaloldali", zöld, szocialista és jobboldali radikális politikusok véleménye szerint a fentebb említett módosítási javaslatok nem érnek semmit, hiszen az egyezmény így is a nagyvállalatokat fogja helyzetbe hozni. A lap megemlékezik arról is, a tiltakozók azt sérelmezik, hogy míg a multik folyamatosan részesei lehettek a tárgyalásoknak, a kis- és középvállalkozások, valamint a nyilvánosság alig kapott lehetőséget, hogy megismerje a TTIP részleteit, s így érdemi vitára sem volt esély. 

A Le Figaro az Egyesült Államok és az Európai Unió közti egészségügyi szabályozás különbségeire hívja fel a figyelmet, szerintük ezen a téren nem szabadna visszalépni. Némi malíciával megemlítik, hogy a tárgyalások végkimenetelére komoly hatással lehet a németországi lehallgatási botrány. 

A németek elégedettek

Németországban azért már nehéz egyértelmű kritikát megfogalmazni, ugyanis a német gazdaság, főleg az autóipar számára valós esély mutatkozik arra, hogy bejusson az amerikai piacokra. Éppen ezért Angela Merkel is kiállt az egyezmény mellett. 

Jellemző, hogy a TTIP-határozat benyújtója, a kezdeményezés arca, a kereskedelmi bizottság (INTA) vezetője, a szocialista Bernd Lange is német, csakúgy, mint Martin Schulz, az EP elnöke. 

Ennek megfelelően a Der Spiegel is előrelépésről beszél a szavazás kapcsán, majd idézi Langét, aki úgy látja, az EP egy demokratikus és átlátható rendszert alkotott, amikor - megfogalmazása szerint - független bíróságok kezébe helyezte a peres ügyek intézését. 

Röviden megemlékeztek az ellenzőkről is, egyetlen érvükként a nyilvánosság kizárását jelölték meg. 

A Junge Welt világhálós kiadása is megismétli Malmström figyelmeztetését: Európa még nem jött ki a gazdasági válság jelentette alagútból. 

Az újság azonban már megszólaltatta a szocialista Helmut Scholzot, aki arra figyelmeztetett, hogy az Európai Uniónak nincs szüksége egy olyan kereskedelmi egyezményre, amely szembeállítja a közösséget Oroszországgal és Kínával, illetve más feltörekvő nemzetekkel. 

A Deutsche Welle is megelégszik azzal, hogy az ISDS adta kereteken belül próbál változásokat eszközölni az Európai Parlament, majd beszámolójában többször is kihangsúlyozza, a képviselők többsége a TTIP mellett foglalt állást, ellene csak a zöldek, illetve a "szélsőbal és a szélsőjobb" szavazott. 

Megállapítható, hogy a német fősodratú média nem foglal állást a TTIP-pel szemben, bár még így is nagyobb társadalmi vitát gerjeszt, mint a hazai sajtó. 

Északon valami eltört

A TTIP-ről szóló skandináv híradások igen hiányosak, leginkább egy-két hónapos híreket lehet találni, melyek a szavazás júniusi elhalasztásáról, vagy az egyezmény "előnyeiről" szólnak. 

A dán dr.dk csak igen szűkszavúan, a halasztással kapcsolatban tett említést tiltakozó hangokról, de az országban leginkább azt hangsúlyozták, hogy az Egyesült Államok dániai nagykövete "2015 legfontosabb döntésének" nevezte az egyezmény esetleges megszavazását. 

A svéd média "új lehetőségek megnyílásáról" beszélt. 

A legnagyobb gondban a finnek vannak. Ugyanis Lenita Toivakka, a skandináv ország kereskedelmi minisztere azzal sokkolta nemrég a közvéleményt, hogy Finnország elengedhetetlennek tartja a szabadkereskedelmi egyezmény létrejöttét, és kiemelten fontosnak nevezte, hogy szerepeljen abban az ISDS, ugyanis szerinte az védelmet jelent a (finn) befektetők számára (is). 

Itt már fel sem merülnek a demokratikus vívmányok, az emberi jogok és a többi nyugati hivatkozási alap. 

"Minden kompromisszum halva születik"

A spanyol közvélemény - érthető okokból - nincs túlzottan elragadtatva az EU pénzügyi politikájától, ennek egyik bizonyítéka a baloldali, "megszorítás ellenes" Podemos párt megjelenése és előretörése is. 

Ugyanakkor, csakúgy, mint Magyarország esetében, Madridban is összeállt a nagykoalíció: a szocialisták és a Néppárt ugyanúgy együttesen állt ki a TTIP mellett, mint ahogy itthon tette azt a Fidesz, az MSZP, valamint a DK. 

Az El País is erre az összefonódásra figyelmeztetett, majd Lola Sánchezt, a Podemos európai parlamenti képviselőjét idézte, aki szerint minden kompromisszum halva születik, mivel az Egyesült Államok kereskedelmi miniszterének helyettese kijelentette, hogy nem fogadja el a TTIP-t ISDS nélkül. 

A lap megszólaltatta Harm Schepel jogtudományi professzort is, aki arra figyelmeztetett, hogy ezek a perek igen drágák lesznek, átlagosan 7 millió euróba kerülhetnek, így csak a nagyvállalatok számára lesz elérhető ez a megoldás, tehát az EU kkv szektora még kiszolgáltatottabb helyzetbe kerül az amerikai mamutcégekkel szemben. 

Az El Diaro sem rejti véka alá az ellenérzést, és egy dél-amerikai példával demonstrálja a várható veszélyeket. Ecuadort 1,77 milliárd euró megfizetésére kötelezte egy bírósági ítélet, amiért felbontott egy szerződést egy amerikai olajvállalattal. A történethez hozzátartozik, hogy a cég úgy értékesítette a termelési jogok 40 százalékát, hogy arról nem tárgyalt a kormánnyal, pedig a megállapodás szerint szükség lett volna az egyeztetésre, azonban a "független" tárgyalás során mégis a multinak adtak igazat. 

Az újság a szavazás kapcsán emlékeztet arra, hogy az áprilisban megrendezett globális akciónap keretében Madridban, Zaragozában, Sevillában, Bilbaóban, valamint Valenciában és Barcelonában is több ezren vonultak az utcára, hogy kifejezzék TTIP-pel kapcsolatos ellenérzésüket. 

Az orosz lapokban kritizálnak az európai ellenállók

A Russia Today angol nyelvű változata hangsúlyozza, hogy a hangos kritikák ellenére az EP rábólintott a határozatra. Az orosz portál ezután tényszerűen sorra veszi azokat a megállapításokat, a jogszabályi változásoktól kezdve a génmanipulált élelmiszerek megjelenéséig, melyeket az ellenzők rendszeresen jeleznek a TTIP-pel kapcsolatban. 

Az RT arról sem feledkezik meg, hogy számos európai országban szerveztek tüntetést civilek, ám a politikusokra nem sikerült nyomást gyakorolni. 

A Sputnik News már élesebb hangnemet üt meg, amikor például idézi Nick Deardent, aki egy mocskos politikai trükknek nevezte az európai nagykoalíció játszmáját, és aki szerint csak azért ennyire buzgóak ezek a politikusok, mert még mindig rendkívül hatékony a multik lobbi gépezete Brüsszelben. 

A lapnak nyilatkozott John Hilary is, aki rémálomhoz hasonlította az Egyesült Államok és az unió közti szabadkereskedelmi egyezményt, ugyanakkor tett egy komor kijelentést is: ha a képviselők ratifikálják a TTIP-et, Európa válsága eszkalálódni fog. 

A cikk végül megjegyzi, hogy nemcsak az európai polgárokat hagyják ki a döntésekből, de nem egyeztettek a BRICS-országokkal sem, azaz Brazíliával, Oroszországgal, Kínával vagy épp Dél-Afrikával. 

(A Stop TTIP oldalon Ön is támogathatja aláírásával a szabadkereskedelmi egyezmény elleni civil küzdelmet.) 



Csatlakozás az Országgyűléshez intézett felhíváshoz

Kérünk mindenkit, most csatlakozzon! 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/csatlakozas-az-orszaggyuleshez-intezett-felhivashoz

Kapcsolódó: Világ-panoráma: Ez a kérdés, válasszatok!


Elismerte az amerikai tábornok - évtizedekig legyőzhetetlen az ISIS
2015. 07. 18. 11:30 Alfahír

Az amerikai hadsereg egyik magas rangú tisztje pénteken elismerte, hogy az Iszlám Állam (IS) elleni háború 10-20 évig is eltarthat. Ez eddig a leghosszabb időtartamú Iszlám Állam-ellenes forgatókönyv, ami nyilvánosságra került, ami messze megengedőbb, mint amiről eddig a Pentagon vagy az Obama-adminisztráció hivatalosan beszélt. 

Ray T. Odierno tábornok szerint a szélsőséges terrorszervezet jelenleg növekszik, ezért is lesz nehezebb legyőzni, mint eredetileg gondolták. "Az Iszlám Állam legyőzése nem pusztán egy katonai kérdés. Ez egy gazdasági kérdés. Ez egy diplomáciai kérdés." Odierno, aki augusztusban nyugdíjba vonul, azt mondta, hogy az amerikai hadsereg a költségvetési megszorítások miatt nem lesz képes megtenni mindent, amit kérnek tőlük. Arra a felvétésre, hogy a terrorszervezetet nem légicsapásokkal, hanem szárazföldön kellene megtörni, Ordierno úgy reagált, hogy másoknak kell ezt megtennie, elsősorban a Közel-Kelet nemzeteinek. Az Amerikai Egyesült Államok feladata mindössze az lehet, hogy támogatja ezeket az erőfeszítéseket. 

Egyes elképesztő elemezések szerint az Iszlám Államot hagyni kellene kiforrni, hogy klasszikus országként mérséklődni kényszerüljön a terrorszervezet. 

Kapcsolódó: 
Kiderült: valós volt a szándék - Európát megszállja az ISIS!
Dühöngtek a migránsok: mozgalmas éjszakájuk volt a rendőröknek
Így kezeli a bevándorlókat bezzegAusztria
Migránsok az ártérben, határzár a Tiszán
Felgyújtottak egy menekültszállást Németországban
Csak bénázik a Fidesz, vagy tényleg azt akarja, hogy balhézzanak a menekültek?
Tűzparancs helyett 10 (azaz tíz) hőkamerával védik a kampánykerítést
Egy nap alatt eltűnhetne az összes illegális bevándorló
Miben különböznek a síiták a szunnitáktól?
Egyesült Államok: A Ku Klux Klan tüntetett és összecsapott a feketékkel
A terroristák új fegyvere: káosszal a Földközi-tenger térségében, valamint menekültek és köztük dzsihádista harcosok Európába
USA: Az internálótáborok reneszánsza és FEMA készülődés
Az ISIS fedősztori titkos története - Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot
Rómában is összecsapások voltak az afrikaiak betelepítése miatt
Nem hecckampány - valóság
Rekordot döntött a szombaton elfogott határsértők száma
Kétmillió migráns tart határaink felé? - Ha csak a fele igaz...
Tömeges letartóztatás Szaúd-Arábiában: Iszlám Állam terrorsejteket (vagy az ellenzéket) számoltak fel
Nuland asszony júliús 16-án nem hivatalosan Kijevbe látogatott és 18-án az ukránok elkezdték lőni ismét Donyecket...

Szerintem itt szó nincs az IÁ elleni harcról. Az IÁ céljai nagyon is egybeesnek az USA és Izrael céljaival: gyengíteni Iránt (síita) és ezzel Oroszországot a Közel-Keleten. Ezért van az, hogy Izraelt és Szaúd-Arábiát (szunnita) nem támadják az IÁ harcosai mert ez a háború vallási háború is nem csak a globalisták érdekei találkoznak hanem az Iszlám érdekek is hangsúlyosak. Érdekes a migránsok körében is túlnyomó többségben vannak a szunniták. (Facebook


"Győrben már randalíroznak a fiatal csoportok,,a Vámosszabadinál lévő kertvárosokban,,mindennel dobálják a házakat,amíg elhaladnak előttük! 
Már márig félnek az emberek, akkor mi lesz később, hisz nem rég érkeztek! még 1-2 hétig sem tudnak elmaradni, a randalírozás törés, zúzás a mindennapos tevékenységük, ami nekünk, igencsak nem megszokott! Este ha sötét van, és szabadon mászkálnának, simán macsétáznának, és erőszakolnának, hisz ezek nem bírnak magukkal, és egy fehér Nő, az mindenképp trófea nekik! A Magyarok követelik, hogy egyetlen egy sem maradjon az Országunkban, mert nem leszünk Afrika, és nem akarunk rettegésben élni, egy élet" (Facebook) 


Haaretz: A zsidók genetikája különleges
A genetika védelmet biztosít az alkoholizmus kialakulása ellen
2015. július 18. haaretz-szombat.orgKolozsváros.ro

A Haaretz izraeli napilap terjedelmes cikket közölt a zsidók genetikai tulajdonságairól. Melyből kiderül, hogy például 75% laktózérzékeny, továbbá az, hogy az askenázi zsidók nagyjából kétezer évvel ezelőtt térhettek át a zsidó vallásra. Íme a cikk legfontosabb megállapítás:

A különféle genetikai vizsgálatok nagyban hozzájárulnak a zsidóság múltjának feltárásához, ráadásul még a súlyos öröklődő betegségek kiszűrésében is segítenek. Az askenázi zsidók fele nagy valószínűséggel hordoz valamilyen genetikai betegséget, de egy részük legalább anélkül fogyaszthat alkoholt, hogy függővé válna. 


Zsidó gének természetesen nem léteznek, az emberek genetikai állománya 99,9 százalékban azonos, és nincs olyan gén, amelyet kizárólag csak a zsidók hordoznának. Egyes zsidó közösségek azonban hordoznak azonos genetikai tulajdonságokat, amelyek megtalálhatóak a közösség tagjainál, de sokszor az őket körülvevő népeknél is. 

Ezek a hasonlóságok pedig lehetővé teszik a tudósok számára, hogy nyomon követhessék a zsidó közösségek eredetét. A különböző mutációk és örökletes betegségek felderítése ugyanis igen sokat segíthet a zsidóság múltjának megismerésében. 

Néhány évvel ezelőtt például amerikai kutatók arra jöttek rá miután megvizsgáltak hét nagyobb zsidó csoportot (iráni, iraki, szíriai, olasz, török, görög és askenázi zsidókat), hogy a zsidók valamikor 2500 évvel ezelőtt két nagy klaszterre osztódtak: európai/szíriai és közel-keleti, iráni és iraki zsidókra. 

A kutatók igen szoros genetikai kötődést találtak a két nagy csoport és a környezetükben élő népek között. Az is kiderült, hogy a közel-keleti zsidók genetikailag a drúzokhoz, a beduinokhoz és a palesztinokhoz állnak a legközelebb, az európai zsidók pedig az olaszokhoz. 


Az askenázi zsidók körében ráadásul rengeteg, azonos genetikai mutáció kimutatható. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy a középkorban az európai zsidóság száma drasztikusan lecsökkent. A különböző zsidóüldözések és a pestisjárványok következményeként a 11. században még százezresre becsült európai zsidóság az 1500-as évek elejére már csak 10-20 ezer főt számlálhatott. Mivel ezek a zsidó közösségek tagjai szinte kizárólag egymás között házasodtak, így a kisebb merítés következében a mutációk átadásának az esélye is nagyobb lett. 

Egyéb érdekesség, hogy a zsidók 20 százaléka hordoz egy olyan gént, amely védelmet biztosít az alkoholizmus kialakulása ellen. A zsidók háromnegyede viszont nem képes megemészteni a laktóz nevezetű tejcukrot, csakúgy, mint az ázsiai emberek többsége. 

Az askenázi zsidók problémáit még az is tetőzheti, hogy két-négyszer nagyobb eséllyel alakulhat ki náluk Crohn-betegség. Az viszont egyelőre még semmilyen tudományos bizonyságot nem nyert, hogy létezne olyan genetikai variáns, amelynek köszönhetően a zsidók okosabbak volnának. 

Kapcsolódó: 
A kettős mérce: Négy évre ítélték a 94 éves egykori lágerőrt (lásd: Biszku-per!)
Zsidó terror a kommunizmus az ÁVÓ és 1956 mögött
Íme a teljes igazság ötvenhat évvel ötvenhatról: népünk igenis a zsidó bolsevizmus ellen lázadt fel
Zsidók a kormányban és a Parlamentben
Keresztény-zsidó imanap az ökumenikus imahét lezárásaként



"A kormány nagyon fél tőlünk" - Betapasztott szájak Spanyolországban
2015/07/18 HVGBal-Rad

Elképesztő megfélemlítő és a szabad sajtó munkáját ellehetetlenítő törvények léptek hatályba Spanyolországban júliusban. A tiltakozások számos formája innentől büntethető lesz - a kormány ugyanis a médiát és a közvéleményt okolja a népszerűségének apadása miatt. Még véletlenül sem a kormányzati korrupciót, amiről a sajtó igyekszik beszámolni, amíg teheti. 

Fizetős adatigénylés? A közmédia átalakítása és a köztelevíziós csatornák kiemeltté tétele a szolgáltatóknál? Reklámadó? A nemzetközi médiacégek kiszorítása? Bár Magyarországon is erős eszköztár épül a sajtószabadság vagy a közérdekű információk hozzáférésének korlátozására, az, amit a spanyol kormány kitalált, egészen elképesztő. 

A július elejétől hatályos törvények értelmében: 

1, Ha bármilyen karhatalmi személyről készít vagy-és megoszt egy fotót a közösségi médiában - például rendőri erőszakot örökít meg - 30 ezer euróig terjedő bírságot kaphat. Büntetés mértéke attól is függ, mennyire terjed a közösségi médiában a kép. (Az indoklás szerint ez veszélyeztetné a rendőrök testi épségét, a rendőrök védett területeit, és a műveleti sikert kockáztatná.) 

2, Egy szervezett tüntetés helyszínének megosztása, retweetelése terrorista akciónak is minősülhet, ami másokat bűn (úgyismind: tüntetés) elkövetésére uszít, ezért büntethető. 

3, Adatok, titkos és minősített információk kiszivárogtatása is terrorista tettnek minősülhet. 

4, Ha terroristának minősített weboldalakat böngész, terrorcselekményt követ el, akár ha kutat vagy információkat gyűjt. 

5, A királyi családot is tisztelet illeti meg: bármilyen tiszteletlen poén a királyi családdal szemben a korona elleni jogsértésként értékelhető. 

6, A megválasztott kormányzati vagy helyi politikai tisztségviselők elleni sajtótámadás is büntetőjogi felelősségre vonással járhat. 

7, Aktivista tiltakozó akciók, mint amilyeneket a Greenpeace szervez, is büntethető lesz 601 és 30 ezer euró közötti tartományban. 

8, A spontán tiltakozóakciók a Parlament előtt immáron illegálisak, ugyancsak 601 és 30 ezer euró közötti sávban.

9, Ellenállni rendőri intézkedésnek, letartóztatásnak, felszólítás után nem elhagyni tüntetést pénzbüntetést vonhat maga után, a jól bevált büntetési tételnek megfelelően. 

10, Tiszteletlenséget mutatni "hatósági közeggel" szemben 100 és 600 euró közötti összegbe kerülhet a közveszélyes elemnek. 

11, Egy (banki, irodai, hatósági stb.) hivatalos helyiség elfoglalása, el nem hagyása, tiltakozó jellegű megzavarása 100 és 600 euró közötti bírsággal sújtható. 

12, És a legjobb: bármilyen, a "békét megzavaró" információ közlése, publikálása bűncselekmény mostantól Spanyolországban. 

A tiltakozás oka a kormány népszerűségvesztésének?

A törvényeket a spanyol törvényhozás márciusban fogadta el, július elsejétől léptek érvénybe. A kormányzó spanyol Néppárt 2011 óta van hatalmon, és idén májusban 14 közigazgatási egységnek számító autonóm közösségből 11-ben megnyerte a választást, de míg eddig 9-ben abszolút többsége volt, most csak szimpla győzelmeket aratott. Az is a spanyol történelmi pártok válságára utal, hogy a második legnagyobb szocialista párt is vesztett a népszerűségéből, míg új baloldali formációk jelentősen növelték a népszerűségüket. A politikai elit válságára utal szintén, hogy Barcelonában a választásra alakult Barcelona en común (Barcelona közösen) nyert, maga mögé utasítva a kormányzó katalán CiU-t. 


A spanyolok sosem vették félvállról a tiltakozást, az ország utcáin miliók tiltakoztak hosszan, ilyen (2011 májusában megkezdődött) tiltakozásoknak is köszönhette létrejöttét az újbaloldali Podemos párt, mely a tiltakozó tüntetéseket szervező Indignados mozgalomból alakult ki. A spanyol kormányt leginkább a megszorítások politikája miatt éri rengeteg kritika és tömegrendezvényen kimutatott ellenérzés. További kritika érte a spanyol kormányt menekültügyben: a kabinet új menekültügyi szabályozás keretében zsuppolja vissza a menekülteket, akik a két marokkói spanyol enklávé, Melilla és Ceuta szögesdrót kerítésrendszerén átmászva keresnek oltalmat. "Ez a 21. század törvénykezése" - mondta Jorge Fernández Diaz belügyminiszter. "Jobban biztosítja az emberek biztonságát és több jogi védelmet ad az emberek jogainak". Mármint a spanyolokénak. 

A szólásszabadság szigorítása ellen is rengetegen tiltakoztak, mióta a kormány előállt a terveivel, sok ezren tapasztották be a szájukat szimbolikusan a megmozdulásokon. A The Guardian idézi Virginia Pérez Alonso jogvédő, civil aktivistát: "Ez az egyik legnagyobb támadás a szabadság ellen a francóista idők óta." Könnyű belátni, hogy a mai médiakörülmények közepette ez a szabályozás ellehetetleníti a komoly újságírói munkát, mondják spanyol aktivisták. 

A Freedom House is tiltakozik

A változások kiverték a biztosítékot a Freedom House nemzetközi jogvédő szervezetnél is, amely blogbejegyzésben adott hangot aggodalmának. Felidézik Mariano Rajoy szavait, aki a helyhatósági választások rosszabb eredményeinek okát a párt korrupciós ügyeit érő folyamatos támadásokban látta. De a legjobb a változtatások szabadságpárti indoklása volt a kormánypárt részéről. Conrado Escobar képviselő úgy véli: "A tiltakozások még szabadabbak lesznek eztán, mert védelmet kapnak az erőszakos emberek ellen". 

A Freedom House arra is felhívja a figyelmet, hogy a mostani szigorítás csak újabb elem a sorban, a kormányzat 2011 óta próbálja szűkíteni az Indignados és hasonló mozgalmak és kezdeményezések mozgásterét. A mozgalom aktivistáit többször letartóztatták, megfélemlítette a hatalom. 2013 áprilisában tüntetéseket tiltott be a rendőrség kormányzati nyomásra - tüntetési tilalom lépett érvénybe közszereplők otthonának 300 méteres körzetében. Idén júniusban a kormány megszigorította, hogy a média hogy és mikor közölhet felvételeket letartóztatottakról és letartóztatásokról a gyanúsítottak (és az ártatlanság vélelme) védelmében. Az emberi méltóság védelmének köntösébe öltöztetett szigorítás azonban leginkább arról szólt, hogy áprilisban hatalmas botrány kerekedett abból, amikor letartóztatták a volt néppárti pénzügyminiszter Rodrigo Ratót pénzmosás és adóelkerülés vádjával. Az újságírók tiltakoztak is a törvénymódosítás miatt. 

Az EU hallgat

Mit szól mindehhez az EU? A Freedom House szerint az Európa Tanácsnak el kell ítélnie az új törvényeket, "de nem elegendő egy sajtótájékoztató keretein belül megfogalmazott bírálat". Az EU-nak ki kellene dolgozni olyan mechanizmusokat, amelyek megerősítik a nemzetközi és európai emberi jogi alapértékeket, főleg, amikor a tagállamok megpróbálják aláásni őket. "Ha az emberi jogok az alapok abban a demokratikus klubban, ahová Spanyolország is tartozik, az egész vállalkozás egysége függ attól, hogy a lehető leggyorsabban szembeszálljunk azokkal, akik megsértik a szabályokat". 

Egy spanyol forrásunk pedig azt emelte ki: "A kormány nagyon fél tőlünk. Novemberben választások lesznek, és a néppárt már elvesztette Madridot, Barcelonát, Valenciát és Sevillát. Most a szélsőbal előretör, és ha győznek, eltörlik a szabályozást. Az EU? Hallgat, mert a néppárti politikusok csókolgatják az EU-vezetők kezét." 
(GVG) 

Bal-Rad komm: Hát itt a megoldás Döbrögiék számára! A hispán példa. De jól jön ez mindegyik martalócegyletünknek is. Merthogy nem csak a néppártiak nyáladzanak ám az EU vezérek ölkein! 

Kapcsolódó: 
Elutasította a szlovák oktatásügyi tárca a magyar anyanyelvi órák emelését
"Szarok rá hogy más mit mond" - Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina, videóinterjú
Ennyire jól állunk: 160 milliárd forint után sem kell adóznia egy multinak
Lázár János: Andy Vajna magyar ember
i-Gazságügyi Minisztérium, a kabinetfőnök szembesül az igazsággal
3 milliárdos támogatást kap a Graboplast

A Graboplast neve felmerült valamikor a Kulcsár Attilához köthető első bróker-botrányban is... Fog alkalmazni alig több mint 100 embert minimálbérért, és lenyel három milliárd adóforintunkat. Vajon van ebben a gyárban valamennyi magyar tulajdon? A győri székhelyű cég támogatását a győri Szijjártó Péter jelentette be. 


Kirgizisztán nem kér Amerikából, miután kitüntetettek egy gyűlöletkeltő felforgatót
2015. július 18. 15:28 Hídfő.ru - Hunhír.info

Kirgizisztán egyoldalúan felmondta az Egyesült Államokkal érvényben lévő együttműködési megállapodást, mert az amerikai fél ideológiai támogatást biztosít faji ellentétek szításáért felelős csoportoknak.


Július 14-én az Egyesült Államok az "Emberi Jogok Védelmezője" nevű díjjal tüntetett ki egy kirgiz aktivistát, aki az amerikaiak szerint "aktívan hozzájárult az üzbég és kirgiz népek közti fenntartható béke megteremtéséhez". Kirgizisztán külügyminisztériuma szerdán tiltakozását fejezte ki a kitüntetés ellen; a július 15-én megjelenő közleményben a KM előrevetítette, hogy Azimjan Askarov kitüntetésének komoly következményei lehetnek Washington és a közép-ázsiai országok kapcsolatára nézve. 

A külügyminisztérium közleménye emlékeztetett arra, hogy Askarovot Kirgizisztánban elítélték faji alapú gyűlöletkeltés, tömeges zavargások szítása, és az ország déli régióban történt zavargások során rendőrök meggyilkolása miatt. A KM közleménye szerint az Egyesült Államok egy olyan személynek ítélt oda kitüntetést "emberi jogi aktivizmus" miatt, aki tevőlegesen részt vett az ország destabilizálásában, kitüntetése pedig megzavarja Kirgizisztánban a nép egységét és harmóniáját, és táptalajt ad az etnikai ellentétek szításának. 

Askarovot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután 2010-ben részt vett etnikai alapú zavargások szervezésében, melynek során számos rendőr életét vesztette. A felforgatás során több mint 450 embert - főként üzbégeket - gyilkoltak meg, és több százezer ember kellett elhagyja otthonát. 

Az Egyesült Államok Askarov tevékenységét "emberi jogi aktivizmusnak" nevezi, és a kitüntetéssel követendő példának mutatja fel. Kirgizisztán emiatt egyoldalúan felmondta a Washingtonnal mindeddig érvényben lévő együttműködési egyezményt. A külügyminisztérium szerint a kitüntetés ténye azt mutatja, hogy az Egyesült Államok továbbra is törekszik az etnikai ellentétek szítására, és a faji alapú leszámolások újraindítására. 


A bolygó te vagy

Emberek... milyen furcsa szó. Azt mondják, mi vagyunk a legintelligensebb faj a bolygón, mégis mi vagyunk a legrosszabbak. Mit csinálunk ebben a világban? Ki hozott bennünket ide? Mi a küldetésünk ebben a világban?


Talán sohasem fogjuk megérteni, de úgy tűnik, egyetlen küldetésünk az, hogy folytassuk a pusztítását. Elgondolkodtál már azon, hogy ez a bolygó nem a mienk? Akárhogy is van, sorsa a mi kezünkben van. Ők jóval előttünk itt voltak már, mi csupán a vendégeik vagyunk. Jöttünk, és megszálltunk területüket, elpusztítjuk otthonukat. Ők türelmesek voltak, számtalanszor megbocsátottak nekünk, mégsem törődünk a helyzetükkel. Elraboljuk, megöljük őket, mégis gazdáikként fogadnak el bennünket. Mi vagyunk az egyetlen faj, amely csupán becsvágyból, a még fényűzőbb életért támad, pusztít, semmisít meg, szennyez és irt. 

A világ a tietek, a mienk, mindannyiunké, de ne feledd, hogy ez az ő világuk is, és meg kell értenünk, hogy ők nem tudják saját életüket megmenteni, még kevésbé tudják a bolygót megmenteni. A Föld haldoklik, barbár módon pusztítjuk el, pedig szeretetre éhes, egyre gyengül, de mégis nagylelkűen kínálja nekünk a legszebb élményeket, amióta ideérkeztünk. 

A Föld nagyszerű házigazdája volt mindig fajunknak, nem kell ezért tisztelnünk? Ha képesek vagyunk beszélni, gondolkodni, alkotni, építeni és segíteni, akkor miért vagyunk csöndben, közönyösek, miért pusztítunk és ölünk? 


Nyisd ki a szemed, te is haldokolsz, a bolygóval együtt, az egyetlen bolygóval a naprendszerünkben, ami az élet kiváltságát adta nekünk. Milliárdnyian vagyunk ezen a bolygón, gondolkodó, értelmes, domináns faj vagyunk, miért nem vettük még észre? 

Képesek vagyunk országokat, a holdat, akár bolygókat is legyőzni, mégsem tudjuk saját szívünket legyőzni. Tedd a kezed a szívedre, próbáld megérezni, mit akar mondani, hallgasd meg, mire áhítozik, és értsük meg, hogy egyazon bolygón kell együtt élnünk. 

Kezdd önmagad változtatásával, vállalj felelősséget, tanítsd meg a gyermekeidet, és emlékeztesd azokat, akik elfelejtették. Amikor egy nap az emberiség kihal, és egy másik faj találja meg ezt a bolygót, azt fogják látni, hogy a fajunk kudarcot vallott, megbukott, de talpra állt, és kijavította hibáit. 

A bolygó többé már nem ugyanolyan, és már nem várhatunk. Mindenki tudja, hogy mit kell tennünk, itt az idő. A bolygó jövője még mindig a kezünkben van, segíts rajta, segítsünk rajta. Mert a Föld te magad vagy. 

Videó: A bolygó te vagy - Carlos Chavira



HonlapLeiratkozás