Payday Loans

Keresés

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 16. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 16.

Ókori piramisok az Orion övcsillagainak nyomvonalán

ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és 
FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig
Csökkentett, új ár: 172.500.-Ft
Tartalmazza:
- busz ktg.
- 2 sofőr
- 1 hivatalos idegenvezető + Somlósi Lajos
- szállás 10 éjszaka
- félpanziós ellátás ( reggeli + vacsora) 
Nem tartalmazza:
- belépők (kb. 5.000.-Ft)
- Igény esetén 1 ágyas felár (70.000.-Ft)
- Igény esetén BBP biztosítás (kb. 4.500.-Ft)
- igény esetén storno biztosítás (9.000.-Ft)
Jelentkezési és fizetési határidő az egyedi szervezés és foglalások miatt: 2015. július 31.
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika

Tiszteletadás hibás Petőfi-idézettel? - Sem elvben, sem részvételünkkel...

Nevezhető-e tiszteletadónak az, aki hibás Petőfi-idézetre épülő, hatalmas plakát-kampánnyal hirdet meg egy Petőfi Sándorra emlékezni hivatott rendezvényt? Nevezhető-e temetésnek az a temetői rendezvény, ahol sem koporsó, sem hamvak, sem pap nincsenek, és a meghívó szerint gyászbeszéd sem hangzik el? Ha e két kérdésre a válasz nemleges, akkor minek nevezhető a Morvai Ferenc által július 17-re sportcsarnokba, majd temetőbe meghirdetett rendezvény? - Ezeket a kérdéseket járta körül mai sajtótájékoztatóján Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Fuksz Sándor elnökhelyettes, az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának koordinátora és Kiss Endre József, az MVSZ Elnökségének és Petőfi Sándor Bizottságának tagja, a Sárospataki Református Kollégium Nagykönyvtárának igazgatója. 

"Akik még nem tudtátok, most megtudhatjátok" - hirdeti az Emlékezzünk Petőfi Sándorra című rendezvény plakátja, pedig Petőfi Sándor verse így szól: "Látjátok ezt a táncot? Halljátok e zenét? Akik még nem tudtátok, Most megtanulhatjátok, Hogyan mulat a nép." (Feltámadott a tenger...) 

A hibás Petőfi-idézet ordító igénytelenségről árulkodik, és mindent elmond a rendezvényről, annak szervezőiről. 
De álljanak itt, kiegészítésként Fuksz Sándor további gondolatai: 
Szándékos, vagy véletlen tévedés. Az is véletlen, hogy nem szerepel a temetés szó a meghívón? Ki temet és milyen szertartás keretében helyezzük a haza földjébe a szent hamvakat? Békés tiszteletadás a sírnál, ahová még senki nincs temetve? 
Vagy azoknak van igazuk, akik azt állítják, hogy a Fiumei-úti sírkertben már Morvai Ferenc elföldelt 52 db csontot - a 200-ból - és pénteken már csak békés tiszteletadásra kerül sor a sírnál. 
2015. április 15-én ezt mondta Morvai Ferenc a Pilvaxban: 
"Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy Petőfi Sándor földi maradványa birtokomban van." 
Hol van a koponya és mintegy 150 csont? 
A temetés nem játék. A kegyeletadás kötelezettsége mindenkire vonatkozik. Annak idején Morvai Ferenc kicsempészte a volt Szovjetunióból Petőfi csontjait. Ez dicséretes ügyeskedés volt. Ha ma 2015-ben a föld alá csempészte és temetésre hívja a világ magyarságát: ez nemcsak szemfényvesztés, hanem Petőfi meggyalázása és a nemzet becsapása.

Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége az alábbi közleménnyel fordul a magyar nemzet mindazon tagjaihoz, akiket a Petőfi Sándornak megadandó nemzeti kegyelet szándéka vezérel. 

Közlemény 
Sem elvben, sem részvételünkkel...

A korábban ebben a tárgyban kiadott nyilatkozatunk folytatásaként, a bennünket megkereső, sokasodó érdeklődésekre válaszolva, Morvai Ferencnek előbb a Hősök terére, majd a sportarénába és a Fiumei úti sírkertbe f. év július 17-re hirdetett Petőfi-ünnepélyével kapcsolatban kinyilvánítjuk, hogy ezt az eseménysort sem elvben, sem a részvételünkkel nem támogatjuk. Indoklásként az alábbi kifogásaikat soroljuk: 

1. az emberek becsapásának tekintjük, hogy országosan és határon túl Petőfi temetésére hívják kiterjedt propagandával az embereket, miközben a programban pusztán sportcsarnoki emlékműsor és temetői tiszteletadás szerepel, egy meglévő sírnál 
2. megtévesztő, hogy a betonszarkofágban és sírban elhelyezett maradványok csupán a költő hamvainak a negyed részét képezik és ez a megoldás nyitva hagyja a további Petőfi-maradványok jövőbeni temetésének a kérdését 
3. mivel az utóbbi híradásokban az egyházi szertartás nem szerepel, feltételezzük az igeolvasás és igehirdetés, imádság, hitvallás, áldás nélküli, társadalmi "temetést", ami méltatlan mind Petőfihez, mind a magyar nemzethez 
4. a magyar társadalom kegyeleti megszólítása hivatkozással "Petőfi szellemére", álságos és megengedhetetlen, amennyiben az pusztán egy későbbi, megélhetési pártalapítás nyitányának tekinthető, és jó szándékú honfitársaink sokaságának félrevezetésével jár 

A Magyarok Világszövetsége teljes körűen bizonyítottnak tartja és meggyőződéssel vallja, hogy 1989. július 17-én, Szibériában a Morvai Ferenc vezette expedíció Petőfi Sándor hamvait tárta fel, és ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett. Ám a mostani, keresztülerőszakolt és megtévesztő ál-temetéssel nehezen jóvátehető kárt okoz. 

A Magyarok Világszövetsége továbbra is követeli a nemzet nagy költőjének valódi temetését a Hősök terén létező hősi sírba, a méltó végtisztesség adást a magyar nemzet egésze által. 

Budapest, 2015. július 15. 
A Magyarok Világszövetsége
Kőrösi Csoma Sándor Magyar EgyetemMAGYARSÁG TAGOZAT

TANTÁRGYAK:
A magyar jog története 
Arvisura - Magyar mitológia 
Magyar ember- és örökléstan 
Magyar írás- és nyelvtörténet 
Magyar néplélektan 
Magyar népzene 
Magyar őstörténet 
Magyar szerves műveltség 
Nemzet és nemzettudat 
Ősi magyar hitvilág 
Rovásírás 
Szkíta-hun hagyomány 
Magyar népmese 
Magyar néprajz 
A magyarok testvérnépei 

OKTATÓK:
Dr. Aradi Éva 
Dr. Bognár László 
Dr. Csámpai Ottó 
Dr. Cey-Bert Róbert Gyula 
ifi. Csoóri Sándor 
Farkas Ibolya Mária 
Dr. Fehér Anikó 
Jankovics Marcell 
Lippai Bertalan 
Molnár V. József 
Dr. Obrusánszky Borbála 
Dr. Papp Lajos 
Szilágyi Ildikó 
Szőke István Attila 
Tolcsvay Béla 

FILOZÓFIA TAGOZAT

TANTÁRGYAK:
Általános pszichológia 
Általános természetgyógyászat 
Anatómia 
A pszichológia története 
Buddha és a meditáció 
Buddhista filozófia 
Dharma és tao 
Gyász- és veszteséglélektan 
Gyógyító Buddha 
Keleti gyógyászat 
Keleti kultúrfilozófia 
Magyar népi gyógyászat 
Masszázs- és mozgásterápia 
Orvosi etika 
Relaxációs módszerek 
Szakrális vallásbölcselet 
Transzperszonális pszichológia 
Pránanadi - Tibeti gyógyászat 
Tibeti buddhizmus 

OKTATÓK:
Bácsi Boglárka 
Dr. Bácskai Erzsébet 
Ermesz Csaba 
Farkas Ibolya Mária 
Keller Györgyi 
Dr. Papp Lajos 
Pásztor János 
Petrovszki István 
Rabi Edit 
Dr. Szűcs Gábor 
Temesváry Gabriella 
dr. Uherkovics László 
Vaszi Urgyen Sándor 

1 ÉVES KÉPZÉSEK
Buddhista tanító 
Családterápia 
Filozófiai Isten-tan 
Jógafilozófia 
Keleti gyógyászat 
Keleti kultúrfilozófia 
Magyar népi gyógyászat 
Masszázs- és mozgásterápia 
Nyugati kultúrfilozófia 
Pránanadi - Tibeti gyógyászat 
Személyiségterápia 
Tibeti buddhizmus 2015/16. TANÉV
Oktatási napok: 
szeptember 5-6. 
október 3-4. 
november 7-8. 
március 5-6. 
április 9-10. 
május 7-8. 
Konzultációk és szóbeli vizsgák: 
december 12. 
február 13. 
június 11. 

www.korosi-egyetem.huNetanjahu kabinetfőnökének feltört számítógépén bizonyítékokat találtak arra, hogy Izrael az ISIS terroristáit támogatja
7/15/2015 Veterans TodayÚj Világtudat

Egy kibertámadás során hackereknek sikerült az izraeli miniszterelnök kabinetfőnökének számítógépéről olyan titkos információkat megszerezniük, melyek bizonyítják, hogy Tel Aviv támogatást nyújt az ISIS-nek Irakban, és a rezsim fegyveres támogatást biztosít a terroristáknak Szíriában, és Szaúd-Arábia valamint Katar is nagyarányú támogatást nyújtott ezen a téren. 


A hackerek képesek voltak behatolni Manzar al-Safadi, más néven Mandi al-Safadi kabinetfőnök, és az egyik magas rangú izraeli biztonsági tisztviselő számítógépébe, akik a szíriai dossziéból értékes hírszerzési információkat szereztek arról, hogy Izrael terrorista csoportokat támogat Szíriában és Irakban. 

A hackerek elkezdtek beszivárogni a számítógépbe, és megszerezték több hónapra visszamenőleg a mobil beszélgetéseket, melynek eredményeképpen számos libanoni és szíriai ellenzéki személy nevét hozták nyilvánosságra, akik együttműködtek Izraellel a szíriai válság idején. 

A hackerek által megjelentetett dokumentumok azt is mutatják, hogy Katar és Szaúd-Arábia is támogatja pénzügyileg a szíriai terroristákat, és hogy egy Mohammad al-Khatif nevű személy volt a kapcsolat az Al-Nuszra Front terrorista csoport és Katar között. 
PDF: media.farsnews.com

Szintén a feltört számítógépen talált dokumentumokból derült ki, hogy egy Omar al-Haji nevű személy, aki az ISIS vallási tisztviselője volt Reqqa tartományban, Északkelet-Szíriában, feltárt néhány nagyon fontos információt egy hírszerző hálózatról Törökországban. 


Az elmúlt hónapban egy kiemelkedő szíriai elemző azt mondta, hogy a világ cionistái terveket szőttek, hogy segítsenek létrehozni egy ISIS kalifátust a térség államaiban, hogy biztonságot nyújtsanak Izraelnek. 

"Az ISIS terroristáit az egész világból hozták Szíriába és Irakba, hogy felépítsenek egy ígéret földjét nem csak a Zsidók számára, hanem ezúttal a dzsihádistáknak és a terroristáknak," - mondta Ahmad al-Daris

Fontos megjegyezni, hogy az ISIS Takfiri rendszerének felhatalmazásához használt módszerek hasonlóak a cionisták által alkalmazott módszerekhez, hogy létrehozzák Izraelt a megszállt palesztin területeken, és elmondása szerint ez talmudi rituálékon, és a globális cionizmus szabályain alapul, Palesztina pedig egy ígéret földje a Zsidók számára, Szíria és Irak, valamint az egész Közel-Kelet Takrifi kalifátussá fog átalakulni, hogy megvédjék Izraelt. 

Szintén júniusban egy másik szíriai elemző mondta azt, hogy az ISIS barbár cselekményei Irakban és Szíriában azt jelzik, hogy izraeli gondolatok uralják a terrorista csoport parancsnoki központját. 

"Az ISIS által alkalmazott erősödő terror és megfélemlítés Szíriában azt bizonyítja, hogy azok, akik támogatják a terrorista csoportokat, erőszakkal igyekeznek elérni a céljukat, és szeretnének teljesen kitörölni bizonyos fajokat a régió népességének térképéről," - mondta Hessam Shoaib

Elmondta, hogy az ISIS által alkalmazott új kivégzési módszerek azt mutatják, hogy az Egyesült Államok közvetlenül támogatja a terrorista csoportokat, mivel a felvételeknél és a videók kivitelezésénél használt technológia teljesen különbözik a többi csoportétól a térségben. 
"Izrael jelenlétét az ISIS parancsnoki központjában a terrorista csoport kegyetlensége jelzi, melyek alapját a talmudi rituálék képezik," - mondta Shoaib

Kapcsolódó: 
Rejtett felvételek: így szervezi be az európai fiatalokat az ISIS
IsraelLeaks: Hírszerzési dokumentumok a Tel Aviv-ISIL kapcsolatról, és a szíriai terroristák izraeli támogatásáról
Zsidó családra támadtak párizsi otthonukban
Sátáni: elhajtott magzatok szerveivel kereskednek az abortuszklinikák
Az Organikus Építész, a Kabbala és a budai zsidóiskola
Dollármilliókat kell fizetnie a hazug memoárjával lelepleződött holokauszttúlélő nőnek
Zsidók öltek zsidókat, hogy a túlélőket Izraelbe kényszerítsék
A legnagyobb holokauszt -The Truthseeker
"Ez nem gettó": kemény izraeli válasz Schiffer AndrásnakAz MSZP megnyitja központját a menekülteket segítő civileknek
2015. július 15. szerda MTI - PolgárPortál

Az MSZP megnyitja fővárosi, Jókai utcai székházát a Budapestre érkező menekülteket segítő civil szervezeteknek, hogy azt logisztikai és koordinációs központként használják.

Forrás: budaorsiinfo.hu
Az MSZP felszólítja a kabinetet, hogy akár külön buszjáratokkal segítse a menekültek áthaladását, a pályaudvarokra pedig információs pontokat állítson fel.

Az ellenzéki párt lépését Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke, országgyűlési képviselő jelentette be szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján. 

Szerinte a magyar társadalmi béke a menekültek támogatásával és nem a kormány gyűlöletkampányával tarható fent. Az MSZP ezért felszólítja a kabinetet, hogy akár külön buszjáratokkal segítse a menekültek áthaladását, a pályaudvarokra pedig információs pontokat állítson fel - mondta Kunhalmi Ágnes, aki új, átmeneti befogadó táborok létrehozását is szükségesnek nevezte. 

Kapcsolódó: 
Napi 4300 forintot kapnak, emellett szállást és ellátást - van, aki már megbánta
A menekültek ingyen utazhatnak a MÁV-on és a Volánon is, de a BKK-nál nem
Egy nap alatt eltűnhetne az összes illegális bevándorló
Ausztriában megteltek a sátrak, panziók és magánházak fogadják be a menekülteket
Németország is kiteheti a MEGTELT táblát
Terrortámadástól tartanak Kínában, ujgur terroristákat lőttek le a kínai hatóságok


Elindult a kormány új sikerkampánya 


Egy sajtótájékoztató alatt omlott porrá a Fidesz kerítése"A vándor nép keserüli meg ocsúja garázdaságát"

Érdekes része a jóslatnak, ami sokak szerint cigányokról szól, de ahogy özönlenek felénk a menekültek, kissé átértelmezi a vándor nép "meghatározást". Egyébként azért sem lehet szó a cigányságról, mert ők jelen pillanatban nem futnak semmi elől és régen sem futott, csak vándoroltak. A másik, hogy a vers egy új jelenségről beszél, hiszen jóslatról van szó. 


"... Szítják, tüzelik őket távoli idegenek, akik vizeinket szomjazzák, földjeinket éhezik. Ezek egy része sivatag elöl fut,más részük tenger elöl menekül." 

A vers azért említi meg a vándor nép sorsát, mert az itt zajló eseményeket megkeserülik, rajtuk csattan az ostor, és magyarán félocsúdásukat, hogy elhagyták hazájukat megszívják, hiszen egy gonosz geopolitikai játszma részesei ők. 

A bevándorlási özönért távoli idegenek felelősek. 
Bevezetik a hét tevét...kettészakad a nemzet és lángaralobban az ország. 

A teljes nyirkai jóslatÖssze akarták őket ugrasztani, de kiváló a viszony a HVIM és a betyárok között
2015. 07. 13. 21:36 Alfahír

Mind a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), mind a Betyársereg hazugságnak titulálta azt a mai cikket, amely szerint megromlott volna a viszony a két szervezet között.


"A HVIM és a Betyársereg között megbonthatatlan a testvéri szövetség, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Tyirityán Zsolt ott volt a HVIM pénteki rendezvényén, Zagyva György Gyula pedig részt vett a betyárok hétvégi családi napján, egy másik rendezvényen pedig közösen tartottak előadást. Az összeugrasztási kísérlet mögött titkosszolgálati akció állhat, melynek nyomán az Indexnek sikerült ismét hazudnia" - tudatta Facebook-oldalán a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. 

"Az Index legújabb húzásaként a Betyársereget akarja összeugrasztani a HVIM-el és Toroczkai Lászlóval, ezzel próbálja megbontani a felek közötti szövetséget. Természetesen most is hazudozik a liberális média zászlóvivő oldala. A Betyársereg kiváló viszonyt ápol a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal éppúgy, mint Toroczkai Lászlóval" - közölte a Betyársereg, hangsúlyozva, hogy "az Index által kitalált botránycikknek" semmilyen alapja nincsen. 


"A liberális firkászok ismét csak a saját szenzációhajhász eszközeikkel hazudoznak, hogy ezzel növeljék olvasottságukat. Szánalmas kísérlet ez, amivel csak saját magukat járatják le és persze teljesen hiteltelenné válnak, mindenki szemében" - írták a betyárok. 

Az Index mai cikkében azt állította, hogy megromlott a viszony Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László és a Betyársereg között, méghozzá a menekültügy miatt. A liberális portál "több, egymástól független szélsőjobboldali forrásra" hivatkozva azt írta, egy, a Betyársereg számára balul elsült menekültvadászat volt ennek az oka. 

Kapcsolódó: 
Orosz Mihály Zoltán megmutatta, hogyan kell bánni a szennymédiával
MAGYAR NEMZETI GÁRDÁT AZONNAL!

DR.NAGY LÁSZLÓ 
RIADÓ MAGYARORSZÁG!

MA, AZ ELŐRELÁTÓ KORMÁNYZÁS KÉPESSÉGE, VAGY ANNAK HIÁNYA VIZSGÁZIK VISSZAMENŐLEG IS. AZ ELŐRELÁTÁS KATASZTROFÁLIS HIÁNYÁT NEM LEHET PR SZÖVEGEKKEL FELEDTETNI. A MAGYAR EMBER LÉNYEGLÁTÓ! 

EGY ÉVE MINDEN ELŐRELÁTÓ MAGYAR EMBER MÁR KONSTATÁLTA, NAGY BAJ, HOGY NINCS HADSEREGÜNK, NINCS AZ AZT NÉMILEG PÓTLÓ NÉPFELKELŐ NEMZETI GÁRDÁNK SEM, AKIKRE SZÁMÍTANI LEHETNE. A NEMZETI GÁRDA CSÍRÁIT IDIÓTA POLITIKUSOK ÉVEKEN ÁT VESZÉLYHELYZETÜNKET FOKOZVA MÉG ÜLDÖZTÉK IS. HIHETETLEN MÉRETEKET ÖLTÖTT HAZÁNKBAN A HATALOM AGYATLANSÁGA!. 

KI KELL MONDANUNK, HOGY ENNYI AGYATLAN SZOLGA LELKÜLETŰ ÁLPOLITIKUST EZ AZ ORSZÁG EZER ÉV ÓTA MÉG NEM LÁTOTT. 

CSAK A MUTYI, MEG A HAVERI KÖR KISTAFIRUNGOZÁSA ZAJLIK NAGY ERŐKKEL. A NEMZETI FELELŐSSÉGÜK ENNÉL TOVÁBB NEM TERJED. 

BÁR AZ EU HATÁRÁN VAGYUNK, NINCS VALÓSÁGOS ÉS VÉDENDŐ EU HATÁRUNK SEM, HISZEN MEGSZÜNTETTÉK A HATÁRŐRSÉGET IS. ÉS EZT FELELŐS KORMÁNYZÁSNAK MERIK HAZUDNI EGYESEK? 

EGY ÉVE ÜVÖLTÖM,HOGY FEL KELL ÁLLÍTANI AZONNAL REGIONÁLIS ALAPOKON (MEGYÉNKÉNT) A "MAGYAR NEMZETI GÁRDÁT" A TÖMÉNYTELEN GYILKOSSÁG ÉS VADULÓ ERŐSZAK LÁTTÁN, NEM MEGFELEDKEZVE A VÉSZESEN ALAKULÓ NEMZETKÖZI HELYZETRŐL SEM. NEM TÖRTÉNT SEMMI. 

EBBEN A HELYZETBEN HUSZADRANGÚ STADION ÉPÍTÉSEKRE PAZAROLNI AZ ORSZÁG ERŐFORRÁSAIT, MÁR TÖBB, MINT HAZAÁRULÁS. 

PERCEKEN BELÜL ROBBANÁSHOZ VEZETŐ HELYZET LESZ MAGYARORSZÁGON A "NÉPVÁNDORLÁS" ELKÉSETT ÉS TOTOJÁSZÓ KEZELÉSE MIATT. 

EL FOGUNK JUTNI, ÖNVÉDELMI OKOKBÓL A "TŰZPARANCSIG"? ÉS OKOT ADUNK VALAKIKNEK A MEGSZÁLLÁSUNKRA? 

NÉZZÜK CSAK MEG EZT A DEBRECENI VIDEÓT AZ AGRESSZÍV ÉS HŐBÖRGŐ KELETI ÉS DÉLI HORDÁKRÓL. FELADATTAL JÖTTEK, EZT A HÜLYE IS LÁTHATTA ÉS A KORMÁNY EGY ÉVEN ÁT CSAK ÜLT A FENEKÉN! 

MINDENKINEK LÁTNIA KELL, HOGY MAGYARORSZÁG "BEKEVERÉSÉHEZ" SZÜKSÉGES VOLT 1990 TÁJÉKÁN AZ IGAZI MAGYAR ÉRTELMISÉGI ELIT "FÉLRETOLÁSA". ENNEK AZ LETT A KÖVETKEZMÉNYE , HOGY MA MAGYARORSZÁGON A "MAGYAROK" NINCSENEK HATALMON! ÉRDEKCSOPORTOK VAGYONOSODÁSI JÁTSZMÁINAK VAN MINDEN ALÁRENDELVE. VÉRLÁZÍTÓ HELYZETBEN VAGYUNK! ESZKÖZTELEN MÉG AZ ÖNVÉDELMÜNK IS. NINCS FEGYVERÜNK, NEM SZERVEZKEDHETÜNK, MINT AZ AMERIKAIAK. 

KI AZ A BÖSZME ALAK, AKI EZT A MAGYAR PUSZTÍTÓ HELYZETET SZÓ NÉLKÜL KÉPES SZEMLÉLNI ? NAGY BAJ LESZ MÉG EBBŐL! 

KATT IDE: Ez nem Irak, ez Debrecen most! Itt a videó, amit mindenki nézzen, és osszon meg!

BUDAPEST 2015. JÚLIUS 12. 


Európai bizottság vizsgálja Erdély és Székelyföld autonómiatörekvéseit
2015. július 15. szerda MTI - pestisracok.hu

Az erdélyi magyarok és Székelyföld önrendelkezési törekvéseit mutatták be Brüsszelben a Régiók Bizottsága elnökének. Bár a bizottság nem szabhatja meg egy tagállam kormányának, hogy milyen intézkedést hozzon, az általános érvényű szabályok betartását azonban számon kérheti. A megbeszélés témáját a régiók esélyegyenlősége ügyében elindított európai polgári kezdeményezés, valamint a székelyföldi önkormányzatok autonómiapárti határozatai képezték. 

Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) mutatta be Brüsszelben az erdélyi és székelyföldi autonómiatörekvések folyamatát. Az EMNT és az SZNT korábban Markku Markkulát, a Régiók Bizottsága elnökét közös levélben kereste meg, melyben azt kérték, hogy a bizottság vitassa meg a székelyföldi önkormányzatok autonómiapárti határozatait, és kövesse figyelemmel a romániai közigazgatási átszervezés folyamatát. 

Fotó: erdelyma.hu

A megbeszélésen Izsák Balázs azt hangsúlyozta, hogy Székelyföld olyan uniós szabályozásban érdekelt, amely nem teszi lehetővé, hogy a tagállamok megkerüljék a demokratikus elveket, és nem sérti a régiók esélyegyenlőségét. Felhívta az elnök figyelmét arra, hogy Románia EU-csatlakozása óta fokozódott Székelyföld Románián belüli gazdasági lemaradása. Hangsúlyozta, hogy a régiók gazdasági esélyegyenlősége a kulturális sokszínűséget óvná meg, ha ezt a közösségi jog szavatolná. Izsák Balázs szerint a közösségi jog kialakításában nagy szerepe lehetne a Régiók Bizottságának, még ha a testület csupán véleményezési jogkörrel rendelkezik is az EU-ban. 

Tőkés László EP-képviselő elmondta, hogy még az egykori kommunista rezsim is nagyvonalúbb volt Székelyfölddel szemben, mint a jelenlegi bukaresti hatalom, mely Székelyföldet egy román többségű régióba próbálja beolvasztani. 

Szilágyi Zsolt azt hangsúlyozta, hogy Románia jobban járna, ha történelmi régiói, az európai haladó gyakorlatnak megfelelően, önálló pénzügyi és döntéshozási illetékességgel rendelkeznének. Úgy vélte, hogy az erdélyi magyar autonómiatörekvések valójában megerősítenék a térség stabilitását, ezek elutasítása pedig a meglévő feszültségeket fokozná. 

Markku Markkula, a bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a jelentéstévők által elkészített dokumentumok referenciaként szolgálnak más, hasonló témájú dokumentumok elkészítésekor. 

Az elnök arról is tájékoztatta az erdélyi magyar vezetőket, hogy a Régiók Bizottsága szakértői már a 2020 utáni közösségi kohéziós politika tervein dolgoznak, és fontosabb szerepet szánnak a történelmi régióknak és a helyi önkormányzatoknak a kohéziós politika kialakításában. 


Földprivatizációra készülhet a Fidesz
2015. július 13. Napi.hu

Az állami tulajdonú, jelenleg jobbára bérbeadással hasznosított földterületek kedvezményes értékesítését szorgalmazzák a Fideszben. Az ötlet, amelynek megvalósítását a földalapú támogatásból törleszthető hitel is segítené, a nemzeti parki területekkel kapcsolatos politikai "földindulást" is megmagyarázza - írja a Népszabadság.


A napokban az Élőlánc Magyarországért nevű szervezet egy a közjogi méltóságoknak írt levélben tiltakozott az állami vagyon utolsó, még megmaradt értékes hányadának széthordása ellen - írja a Népszabadság. Az Élőlánc arra hivatkozik, hogy az úgynevezett negyedik Ángyán-jelentés óta tudható: az Orbán-kormány alatt bérbe adott földek kevesebb mint egyharmada jutott azokhoz a helyben lakó családi gazdálkodókhoz, akiknek a kedvéért az állami földprogramot meghirdették - és akik miatt a bérleti díjat a piaci árak töredékére szállították le -, a többség néhány nagyvállalkozónál landolt. 

Az első három helyezett nyertes a Csákvári Mezőgazdasági Zrt. vezérkara, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és építési vállalkozó, valamint a Héjja Testvérek Kft. lett. "A kedvezmény így nem a közösség érdekeit szolgálja, hanem magánvagyonokat gyarapít, ami egyértelműen kárt okoz a magyar államnak és polgárainak. Súlyosan károsították azokat a helyi közösségeket is, amelyeken a település közigazgatási területéhez tartozó földterületek nem a településen élőkhöz kerültek" - írják a dokumentumban, amelyben az áll: 

"Kormányközeli forrásból származó információk szerint a kormányzat arra készül, hogy az állami földeket eladja az érdekkörébe tartozó nyerteseknek. Nem zárható ki, hogy ez még ezen a nyáron, tehát alig néhány hét múlva megtörténik." 

A gyanú, hogy a kedvezményes bérletből előbb-utóbb tulajdonjog lesz, a legkomolyabban akkor vetődött fel, amikor a kormánytöbbség a nemzeti parki védett területeket is megpróbálta átjátszani a botrányos földpályázatokat menedzselő Nemzeti Földalapkezelőhöz. Ezt az Alkotmánybíróság közbelépése megakadályozta, de a kabinet azóta is keresi a kerülő utakat. 

A védett természeti területek védettségi szintjének helyreállításáról szóló 1995. évi törvény végrehajtásáról szóló, június végén benyújtott országgyűlési beszámolóban például az szerepel: "Fokozódó társadalmi igény jelentkezik az ezen területeket használó gazdák irányából arra, hogy a kezelésükben lévő földrészleteket véglegesen megkaphassák", amit a beszámoló szerint speciális jogi eszközökkel is segíteni kell. Június 30-án jelent meg az a miniszteri rendelet, amely biztosítja, hogy az újonnan nagybirtokossá vált személyek mentesülhessenek az elvileg a birtokkoncentráció fékezésére kitalált 1200 hektáros támogatási plafon érvényesítése alól: csak annyi a teendő, hogy több kisebb birtokra (és cégre) kell bontani a gazdaságot, majd nyilatkozni róla, hogy a szétbontás "nem a támogatás kötelező elvonásából eredő hatások elkerülésére irányult". Mindezeken túl a költségvetésbe beterveztek 160 milliárd forint bevételt az állami vagyon eladásából, és a kormány kérdések sora ell enére sem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy mit terveznek eladni. 


Sallai R. Benedek, az LMP képviselője szerint is egyre több konkrét jel és értesülés mutat abba az irányba, hogy a kormány a földbérletek tulajdonra váltására készül: "Megint azzal érvelnek, hogy a magyar földet meg kell védeni a spekulánsoktól és a külföldiektől. Csakhogy az állami földeket semmilyen veszély nem fenyegetné, ha a kormány nem akarná azokat eladni." 

Sallai szerint most megint a 2001-ben használt modellt akarják alkalmazni: olyan kedvezményes állami hitelkonstrukció van készülőben, amelynek révén az elővásárlási joggal rendelkező kormányközeli földbérlők gyakorlatilag ingyen, a földalapú támogatásból visszatörlesztve vehetnék meg a már jelenleg is általuk használt állami földeket - mondta az ellenzéki politikus a Népszabadságnak. 

Kapcsolódó: 
Az Európai Bizottság vizsgálja Matolcsy "ámokfutását"
Brüsszel befagyasztotta a magyar útépítések finanszírozását
270 milliárdnyi EU-forrást vennének vissza
Hétszázezer új magyart szerzett a kormány
Nagy üzlet a letelepedési kötvény
Offshore-gyanús cégek értékesítik a letelepedési államkötvénytCsatlakozás az Országgyűléshez intézett felhíváshoz

Kérünk mindenkit, aki valamit tenni szeretni, most csatlakozzon! 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/csatlakozas-az-orszaggyuleshez-intezett-felhivashoz

Kapcsolódó: Világ-panoráma: Ez a kérdés, válasszatok!