Payday Loans

Keresés

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 06. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 július 06.


ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és 
FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika
Kedves Olvasó! 

Ez egy mintahírlevél. A napi teljes tartalomért kattintson ide: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer?sid=009806
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !)


Szkíták! Hunok! Magyarok!

Ismét a magyarság legnagyobb ünnepére és győzelmére emlékezünk! 
időpont: 2015. július 07., kedd - 18 óra 
helyszín: Budapest, Hősök tere


1108 éve, hogy Árpád fejedelem a háromszoros túlerőben lévő, hazánkra támadó egyesített nyugati seregeket verte meg. 
A győztes csatának köszönhető, hogy van hazánk. 
Ünnepeljünk és emlékezzünk együtt! 

A pozsonyi csata történetét Herceg Ferenc ismerteti. 
A hősiességről Kubinyi Tamás tart előadást. 
A közmédiában ez az ünnep nem kap hangot, mert a győzelem a magyarok dicsőségéről szól. 
Országos ünnep kellene, hogy legyen, és a történelem órák kereteiben kötelezően kellene tanítani. 

Feltétlen számítunk Rátok!
A megjelenés minden magyar ember számára kötelező! 
Kérjük, terjesszétek a felhívást; küldjétek tovább, hogy minél többen legyünk! 
A várható nyári hőséget a rendezők egy pohár ajándék sörrel enyhítik! 

Baráti üdvözlettel 
Herceg Ferenc 
06 - 20 - 530 0933 



Lármafákkal világítsuk ki Székelyföld határát!

Tekintettel arra, hogy Románia kormánya nem mondott le arról, hogy Székelyföldet egy román többségű óriás-régióba beolvassza, Székelyföld autonómiájára vonatkozó igényünknek pedig már a puszta megfogalmazását "bűnügyi jelenségként" kívánja kezelni, és Székelyföld fővárosában, Marosvásárhelyen a magyarság minden tiltakozó megmozdulását betiltják vagy korlátozzák, szükség van egy újabb, tömegméretű megmozdulásra. A Székelyek Nagy Meneteléséhez hasonló erejű összefogással hozzuk Bukarest és a nagyvilág tudomására, hogy Székelyföldet sem feldarabolni, sem beolvasztani nem hagyjuk. A rendezvény jelmondata változatlanul az Önkormányzati Nagygyűlés állásfoglalása: 

"Székelyföld fel nem osztható és be nem olvasztható, csakis természetes, történelmileg kialakult regionális határai közt, önálló, többlethatáskörökkel rendelkező autonóm közigazgatási egységként képzelhető el a jövőben, amelynek egyben különálló fejlesztési régiónak is kell lennie. Azt az Európai Unióban elfogadott elvet kell irányadónak tekinteni Románia számára is, amelynek megfelelően, a régiókat nem kijelölni, hanem elismerni kell."

Világítsuk ki lármafákkal ezeket a természetes, történelmileg kialakult regionális határokat 2015 októberének utolsó vasárnapján, október 25-én! 

Felkérjük Székelyföld határközségeinek és határvárosainak önkormányzatait, a magyar történelmi egyházak gyülekezeteit, a civilszervezeteket, a helyi önkéntes tűzoltókat és közbirtokosságokat, és az érintett települések minden lakóját, hogy vállalják fel: aktív részesei lesznek a rendhagyó tiltakozó megmozdulásnak, amely akár műholdról is láthatóvá teszi Székelyföldet. 

Székelyföld körülbelül 750 km hosszúságú határán, kilométerenként gyújtsunk óriásmáglyát vagy esetenként, a helyi viszonyoktól függően fényszórókat kapcsoljunk fel naplemente után, egy előre megállapított időpontban. 

Egyben felkérjük a határtelepülések önkormányzatait, hogy biztosítsanak egy gyülekezési pontot, ahol Székelyföld lakói, és a velük szolidaritást vállaló magyarok gyülekezhetnek, és egy szabadtéri ökumenikus istentisztelet után közösségi élménnyé tehetik a pillanatot, amikor kilométerenként kigyúlnak a lármafák Székelyföld határán! 

A gyülekezési pontok mindegyikében felolvasásra kerül az a beadvány, amely a székelyföldi önkormányzati határozatok szellemében szólítja meg újra Európa és a nagyvilág nemzetközi fórumait, emlékeztetve őket arra, hogy van egy nép a Kárpátok kanyarulatában, amely szabadon és békében akar élni, szabadon akarja használni anyanyelvét, élni akar az önrendelkezés jogával szülőföldjén, amely hazája is egyben. 

Felkérjük a széki székely tanácsokat, hogy jelen felhívást juttassák el az alább felsorolt határtelepülések helyi székely tanácsaihoz és önkormányzataihoz, hogy elkezdődhessen a felkészülés Székelyföld határainak kivilágítására: 
Marosszék: Szováta, Nyárádremete, Székelyhodos, Gernyeszeg, Beresztelke, Vajdaszentivány, Sárpatak, Mezőcsávás, Mezősámsond, Mezőbánd, Nyárádtő, Lukafalva, Nyárádkarácson, Ákosfalva, Balavásár, Székelyvécke, 
Udvarhelyszék: Székelyandrásfalva, Újszékely, Székelykeresztúr, Bögöz, Székelyderzs, Kányád, Homoródszentmárton, 
Bardóc-Miklósvárszék: Alsórákos, Apáca, Bölön 
Sepsiszék: Hidvég, Előpatak, Ilyefalva, Kökös, Uzon, Réty 
Orbaiszék: Nagyborosnyó, Zágon, Kommandó, Kovászna, Zabola 
Kézdiszék: Gelence, Ozsdola, Bereck, Lemhény, Esztelnek, 
Csíkszék: Kászonaltíz, Csiksztentmárton, Csikszentgyörgy, Csíkpálfalva, Szépvíz, Gyimesközéplok, Csikszentdomokos, Gyimesbükk, Balánbánya, 
Gyergyószék: Gyergyószentmiklós, Gyergyótölgyes, Gyergyóholló, Bélbor, Maroshévíz, Gyergyóvárhegy, Gyergyóremete, Gyergyóalfalu 
Egyben felkérjük a határközségek és városok testvértelepüléseit, hogy nyújtsanak segítséget az esemény logisztikai előkészítésében, megszervezésében az érintett önkormányzatok igénye szerint. 

Marosvásárhely 2015.V.3. 
Izsák Balázs
A Székely Nemzeti Tanács elnöke 



Tényleg fillérekért dolgozunk Magyarországon?

Érdekes ábrát tett közzé a Twitteren a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az egyes országok minimálbéréről vásárlóerő paritáson amerikai dollárban. A rossz hír, hogy a vizsgált 27 országból csak három helyen keresnek kevesebbet, mint Magyarországon, úgy tűnik, hogy számunkra a lengyel bérek is az álomkategóriába tartoznak. 


Az OECD adatai szerint Magyarországon vásárlóerő paritáson 2,58 dollár volt a nettó minimálbér óránként 2013-ban, ettől csak az észt, a chilei, a lett és a mexikói adat maradt el. Az utolsó helyen álló mexikói bérek mindössze egy dollárt értek el óránként. A több mint 720 forintos magyar minimális órabérrel 115 ezer forintos havi fizetés adódik heti 40 óra munkával és négy héttel számolva. 

A legjobban az ausztrál munkavállalók jártak, az OECD adatai szerint 9,54 dollár volt a minimális órabér a szigetországban, ami majdnem a négyszerese a magyarnak. Vagyis egy ausztrál munkavállaló havonta legalább 1500 dollárt, több mint 420 ezer forintot keres. 

Ettől csak egy hajszállal maradnak el a luxemburgi bérek a nemzetközi szervezet adatai szerint.A lista egyébként több érdekességre is rávilágít: igazolja például az eurózóna fejlettségbeli különbségből fakadó nehézségeit. Hiszen a luxemburgi 9,24 dolláros és a lett 1,46 dolláros órabérek között több mint hatszoros különbség van. Így pedig nehéz egységes Európáról, egységes eurózónáról beszélni. Az Egyesült Államok esetében az OECD 6,26 dolláros nettó minimális órabérrel számolt, azonban nagy a szórás az egyes államok között. Az adatok szerint 45 tagállamban van érvényben minimális órabér, ezen belül a washingtoni 9,05 dollár és a georgiai és wyomingi 5,15 dollár között szóródnak az adatok. Vagyis a legmagasabb összeg Amerikában is a nemzetközi élmezőnyben van. A Guardian korábbi adatai szerint idén az USA 21 tagállama döntött a minimálbér emelése mellett, és több állam is célként fogalmazta meg néhány éven belül a 10,10 dolláros minimális értéket, ami már magasabb lenne a z ausztrálnál is.Közép-Kelet-Európában a szlovén bérek a legmagasabbak, az OECD adatai szerint legalább 5,14 dollárt kell fizetni ott egy munkavállalónak. Érdekesség viszont, hogy a régióban második helyen állnak a lengyel fizetések, ott 3,59 dollár a minimális órabér. Ez magasabb például a már eurózóna tagnak számító Szlovákia, Lettország vagy Észtország hasonló adatánál. 

sokkaljobb-kommentár: A hatalom és egyre népesebb holdudvara az egykulcsos adónak köszönhetően nem, vagy alig fizet adót. Jövőre még ennyit sem fog! A minimálbérből és a magas jövedelemből (kétmillió forint körül van a hatalom jövedelme) egyaránt 16, jövőre 15 százalékkal adózni arcátlanság! A jövedelemhez alig jutókat ezen felül még akkora adófizetési kötelezettség és a világ legmagasabb, 27 százalékos áfája terheli, hogy mire a sárgacsekkeket is befizetik, alig marad megélhetésre pénzük. Sokat közülük sújt a devizahitel-csapda, amiből a hatalomék szinte elsőként a 2010-es választási győzelem után kimenekültek. A társadalmat viszont a nagy ígéret ellenére az út szélén hagyták. A hatalom és a társadalom jövedelme között ma már nem árok van, hanem szakadék! Az egyiknek napi 51 ezer (vagy több), a másiknak havi 51 ezer (vagy kevesebb). Amiatt, hogy a hatalom nem veszi ki a részét az egyenlő közteherviselésből, ráadásul eltűri a maffiatevékenységeket, a kieső 2000 milliárd f orint/év körüli adóbevételt is erkölcstelen módon a kisemberekkel pótoltatják! 

A másik nagy átverés, hogy régen hetente volt fizetés, aztán lett kéthetente, majd havonta. Erre figyelemmel a 13. havi fizetés mindenkit megilletne. Amerikában és Svájcban hetente van fizetés... 

Békéscsaba, 2015. június 28. 

F. I. - K. M. 
portfolio.husokkaljobb.hu

Emlékeztető: "Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt - állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek." (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása - Offshore számlákon az államadósság duplája című írásából) Ennek sem lett következménye, legfeljebb annyi, hogy az írás megjelenése óta még néhány milliárd dollár kivándorolt! 


Dr. Szakács László: Épp a minimál nyugdíj és a minimál bér emeléséről vitatkozunk a parlamentben. A Fideszt és a Kormányt egyik sem érdekli nagyon. Csak a "hírmondókat" hagyták itt...


Kapcsolódó: 
Szabad út a korrupciónak: fizetőssé tenné a kormány az adatigénylést!
Devizahitel néven bevezetett befektetési ügylet - EU bíróság - alperesek írásbeli észrevétele
Így trükközik a kormány a presztízsberuházásokkal
Nehezen ismeri be a minisztérium az államtitkári hazugságot
Önt is érintő nagy baj van a Balatonnál
A Balatonnál tényleg hatalmas a baj
Fazekas tanácsadójának családja és a kunok taroltak a hortobágyi földbérlet-pályázatokon
Tiborczék milliárdjai után nyomoz az unió is?
Ötödik éve Csányi Sándor a leggazdagabb, és még mindig Habony Árpád a negyedik legbefolyásosabb magyar
Orbán már az öt leggazdagabb magyar egyike
Lefújta Orbán a milliárdos autóbeszerzést


A sajtó, úgy tűnik, jó szokásához híven bojkottálja, az Európai Parlament most szerdán, 8-án szavaz róla


Görögország nemet mondott - Európa értékel
2015. július 5. vasárnap MTI - pestisracok.hu

Kétharmados feldolgozottságnál továbbra is jelentősen vezet a nemzetközi hitelezőkkel való megállapodást elutasítók tábora. A görög választási bizottság honlapján található adatok szerint a szavazatok 69,14 százalékának feldolgozottsága után a nemmel szavazók aránya 61,48 százalékot tett ki, míg az igennel voksolók aránya 38,52 százalék volt. 

Fotó: telegraph.co.uk

SZOCIÁLDEMOKRATÁK - A HITELEZŐK MAJD MEGTANULJÁK...

Az európai szociáldeomkraták szerint a tagállami kormányoknak, az athéni hatóságoknak, valamint a nemzetközi hitelezőknek egyaránt le kell vonniuk a tanulságot a görög válságból a jövőre nézve, annak érdekében, hogy hasonló események ne áshassák alá az EU létét. Mint fogalmaztak "azt várjuk a görög kormánytól, hogy megújult felelősségérzettel térjen vissza a tárgyalásokhoz" - fogalmazott az európai szociáldemokraták EP-frakcióvezetője, és hozzátette: "annak is eljött az ideje, hogy néhány tagállam és miniszter felhagyjon az elfogadhatatlan rugalmatlansággal, nemzeti önzéssel és belpolitikai játszmákkal". 

LIBERÁLISOK - PÉNZ SEMMIÉRT CSERÉBE?

Az európai liberálisok képviseletében nyilatkozó Guy Verhofstadt szerint Ciprasz győzelmet aratott, de Európa többi részén elveszítette a hitelét. A volt belga kormányfő a Dire Straits Money for Nothing című slágerére utalva a mikroblog oldalon úgy vélekedett, hogy a "pénz semmiért cserébe" csak a dalban létezik, a görög miniszterelnöknek pedig bizonyítania kell, hogy az ajánlatok puszta elutasításánál többre is képes. 

Verhofstadt a úgy vélekedett, hogy a görögök az adóemelésen és nyugdíjcsökkentésen alapuló csomagra mondtak nemet, de ez egyben megnyithatja annak lehetőségét, hogy valódi, mélyreható reformok valósuljanak meg, s helyreálljon Görögország versenyképessége. 

NÉPPÁRT - AZ EMBEREK PÁRTJÁN AZ EUROZÓNÁN KÍVÜL IS

Az Európai Néppárt nevében Manfred Weber német politikus nyilatkozott twitter-bejegyzésében. Álláspontja szerint Európának elvekre van szüksége, mert azok nélkül ellehetetlenül az együttműködés. Mint írja, Európa szolidáris közösség, nem nemzeti egoizmusok összessége. Weber szerint a görög döntést követően higgadtságra lesz szükség, hogy eldőlhessen, hogyan tovább. "Görögország most nagyon nehéz helyzetben van. A néppárti frakció az emberek pártján áll. Az eurózónában és azon kívül is". 

UNIÓS INTÉZMÉNYVEZETŐK - SENKI NEM HÚZZA KI A NYULAT A KALAPBÓL

Az uniós intézmények vezetői mindeddig nem nyilatkoztak a görög népszavazás ügyében. A Twitter közösségi oldalon is mindössze egyetlen olyan friss bejegyzés olvasható Martin Selmayrtől, Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök kabinetfőnökétől, amelyben Selmayr felidézi főnöke minapi kijelentését, miszerint "néhányan a görög kormányban azt hiszik, hogy van valaki Európában, aki a végén kihúzza a nyulat a kalapból, de nem ez a helyzet". 

EURÓPAI TANÁCS - RENDKÍVÜLI CSÚCSTALÁLKOZÓ AZ EURÓ VÉDELMÉBEN

Az eurózóna tagállamainak rendkívüli csúcstalálkozóját hívta össze Brüsszelbe kedd estére Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, aki a közös pénzt használó országok csúcstalálkozóin is elnököl. Hétfőn Angela Merkel német kancellár Párizsba utazik, ahol Francois Hollande francia államfővel vitatják meg a vasárnapi görög népszavazás eredményét. 

EURÓPAI BIZOTTSÁG - TISZTELETBEN TARTJÁK AZ EREDMÉNYT

Rövid közleményt adott ki az Európai Bizottság a görögországi népszavazás eredményére reagálva. A kommünikéből ezen túlmenően csak annyi derül ki, hogy Juncker még vasárnap este és hétfőn is egyeztet az euróövezet másik 18 tagállamának vezetőivel és az uniós intézmények vezetőivel egyaránt, hétfőn reggel konferenciabeszélgetést folytat az eurócsúcson elnöklő Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszterrel, az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport elnökével, valamint Mario Draghival, az Európai Központi Bank vezetőjével, kedden pedig az Európai Parlamentben szólal majd fel. 

Kapcsolódó: 
Váratlan lépés - lemondott a görög pénzügyminiszter
Az USA és az EU a gazdasági válság alakulásától függetlenül össze fog omlani
Merkel elengedte a görögök kezét
Görögország csatlakozhat a BRICS csoporthoz
Egy város, ahol mindenki dolgozik, nincs rendőrség és a fizetés 1200 Euró

"A hitelezők nem a jóváhagyásunkat akarták, hanem azt, hogy adjuk fel méltóságunkat, amit el kell utasítanunk. Abban az országban, amelyben a demokrácia bölcsője ringott, nem kérünk engedélyt Dijsselbloem és Schäuble uraktól (Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az Eurócsoport elnöke és Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter) arra, hogy népszavazást rendezhessünk." 
(Alekszisz Ciprasz) 



Gyarmatosításra épül az amerikai gazdaság
2015.06.29. 18:14 hidfo.ru

Kris Roman, belgiumi politológus szerint Washingtonnak négyévente egy újabb háborúra van szüksége, hogy megakadályozza az amerikai gazdaság összeomlását.

A politológus a Regnum orosz sajtóorgánumnak nyilatkozva kifejtette; a NATO 25 év alatt egy pillanatra sem feledkezett meg arról, hogy végül Oroszország nyersanyagait akarja kisajátítani, és bár eddig nem volt a nyilvánosság felé is igazolható indoka minderre, az ukrán válság ideális ürügyet teremtett egy újabb nagy háború megkezdéséhez. A politológus szerint a legnagyobb probléma jelenleg az, hogy a nyugati országokban még vannak olyan társadalmi rétegek, melyek elfogadják az Oroszország elleni háborús készülődést; az idősebb generációk ugyanis szovjetellenes propagandán nevelkedtek fel, és egy nagyhatalomként működő Oroszországban a Szovjetunió feltámadását látják. 

A politológus a lapnak nyilatkozva kifejtette, hogy az Egyesült Államok jelenlegi gazdasága egy olyan sémára épül, aminek a katonai beavatkozások és újabb háborúk generálása nem csak mozgatórugójává, de működési feltételévé is vált. 

"A gazdasági növekedés fenntartása érdekében az Egyesült Államok minden 4 évben egy újabb háborút kell kezdjen. Ellenkező esetben a gazdasági növekedés lelassul, és ez mára nem is titok. Washington azonban nem tud egyedül harcolni, vazallus országokra van szüksége a katonai gépezet fenntartásához." 

A politológus szerint az Európai Unió fokozott nyomás alatt áll. Washington arra akarja rávenni az európai országokat, hogy fokozzák katonai kiadásaikat, mert a fegyvergyártó cégek termékeinek eladása az amerikai gazdasági növekedés motorjaként működik. Ha a "szövetséges" országok erre nem hajlandóak, Washington mesterségesen újabb biztonsági kockázatokat állít elő, hogy más országokat rákényszerítsen a katonai kiadások fokozására. 

Kapcsolódó: 
Titkolózik a kormány az amerikai nehézfegyverek magyarországi telepítéséről
Jimmy Carter: az USA hanyatló pályára állt, elveszíti szövetségeseit
Amerikai védelmi minisztérium: Esélye van egy államközi háborúnak egy nagyobb hatalommal



Fajelmélet

Az állatvilág három képviselőjéről ejtenék szót, így nyárvíz idején unaloműzés gyanánt. 


Az egyik, a farkas. 

Fejlett együttműködésre képes, idomíthatatlan, lelkében megtörhetetlen, szabadságra született állat. Tiszteli a természet törvényeit, abból pontosan annyit vesz csak magához, amennyit hasznosít. Annyit, amennyire a létének fenntartásához elengedhetetlenül szükséges. 
Elveszi, ami jár neki, nem pazarol, nem öl hiába. A falka tagjai zárt közösséget alkotnak, kötődnek egymáshoz, védik fajtájukat. 
Képességeiktől függően helyezkednek el a képzeletbeli ranglétrán. Nincsenek előjogok sógor, koma, rokon, tettestárs vonatkozásában. Az arra legrátermettebb a vezér. Ha méltatlanná válik a feladatra, elűzik a falkától. 
Kiváló a problémamegoldó és helyzetfelismerő képessége. Különleges szellemi képességekkel bíró, kifejezetten intelligens állat. 


A másik, a kutya. 

Feladta függetlenségét, eladta magát a kényelmesebb életmódért. Az elkorcsosult életterétől függően vérengző élvhajhász gyilkossá lett, vagy segíteni tudó és kész, jámbor állat, vagy éppen öleb vált belőle. Önálló cselekedetre már képtelen, irányításra szoruló és azt igénylő házi szolga, és ez még többnyire tetszik is neki. 
Általában széthúzó, a másik jobb falatkájára irigy teremtmény. Az egyik kutya a másik ellen kihasználható, és ők ezt észre sem veszik. Akár megölni is képesek egymást idegen érdekből, akár azok szórakoztatására is. 
Vágyakozva tekintenek a farkasokra, mert szabadok, de gyávák hozzá, hogy megszabaduljanak kötöttségeiktől. 


A harmadik, a hiéna. 

Az előző két fajhoz képest kísértetiesen hasonló állat. Termetre, alkatra, megjelenésre. Avatatlan szemlélő bármikor összekeveri az előző kettővel. Kutyafélének gondolja őket. 

De nem az! 

Nem tartozik a kutyafélék családjához, macskafélékkel (Felidae) mutatnak rokonságot. 
Ez az állat dögevő, a mások által becserkészett és elejtett vadak elhagyott teteméből táplálkozik. Önálló cselekedetre korlátozottan képes. Lusta, rafinált, rejtőzködő fajta, kerüli a nyílt összecsapást, de ha erőfölényben érzi magát könyörületet nem ismerve lecsap áldozatára. 
A hiénák rendkívül féltékenyen őrzik a megszerzett élőhelyüket. Érdekeik ellenük irányuló támadó erők ellen, hatékonyan képes falkájuk együtt működni. 

Amennyiben ez a három állatfaj egy területen élne, ott rend lenne, mert a természet betartatja íratlan, szigorú törvényeit 

A farkas uralkodna a környéken, a kutya élné az ilyen-olyan dolgos hétköznapját, a hiéna pedig elvégezné képességeihez méltó feladatát, a takarítást. 

Eljátszom a gondolattal és elképzelem, mi lenne akkor, ha a hiénák kihasználva a kutyák elkényelmesedett gondolkodását, cselekvő programját, jobb sorsot ígérve nekik fellázítanák őket a farkasok ellen és átvennék a hatalmat a terület felett. 

Ha ez bekövetkezne, a szabadság addigi megjelenítője a farkas, űzött fenevaddá válna, mindenféle gonosznak, lelketlen gyilkosnak titulálnák őket. 

A hiénák uralmuk fenntartása érdekében elhíresztelnék a kutyák között, hogy az ő - szerintük - kiválasztott fajukat a farkasok kiirtották. Mondanák, hogy hollókkal vájatták ki szemüket és holló koszt lett belőlük. Megtiltanák ennek a hollókoszt legenda gyökereinek vizsgálatát, nehogy fény derüljön az igazságra. 
Azt a kutyát, aki pedig arra vetemedne, hogy kétségbe vonja a hiénák, kutya mivoltát, azt pellengérre állítanák, megbélyegeznék. Törvénnyel betiltanák még azt is, hogy a fajokról egyáltalán bárki gondolkodni merészeljen. Az egységes homogén kutyafaj lenne a kötelező történeti tudat. 
Így aztán a kutyák élnék minden napos semmit mondó életüket és balga módon kiszolgálnák a tőlük eltérő genetikával rendelkező idegen lényeket, a hiénákat, megteremve nekik az élet kényelmes életfeltételeit. 
A kutyák hiéna érdekéből még gyilkossá is válnának. Saját fajtája ellen fordulnának, gyilkolnák, ölnék egymást, mert a hiéna lételeme a pusztulás, neki kell a dög. 
A mafla kutya meg nem gondolkodna. Jámboran elhinné, hogy a farkas a fő ellenség. Pedig azt nem kellene eltartania, az tud magáról gondoskodni. Csak a hiéna nem. Görcsösen ragaszkodik ahhoz, amit a tulajdonának vél, mert tudja, hogy magának nem képes előteremteni földi szükségleteit. 


Na de szerencsére nincs ilyen. A világban rend van. Az állatvilágban minden képpen.... 

Az emberek világában meg ilyen fel sem merülhet, hisz ott nincs olyan, hogy valaki ember, meg csak úgy néz ki, vagy csak emberszerű. A világ egységes. A homogén emberfaj a kötelező történeti tudat. 

...és ez így van....mondom én, bár ebben tévedhetek, hiszen mindent nem tudhatok. A tanulási fázisban vagyok. 

De azért jó lenne már, ha jószándékkal valaki végre belerúgna a kutyákba, hogy észhez térjenek.... 

Kiskunlacháza, 2015. június 29. 

Orosházi Ferenc 


Vajon miért is nem szeretik Gibsont Izraelben!? 
"A zsidók allnak minden háború mögött" 
(Szabadforditásban)


Amit az adósoknak mostanában tudni indokolt

Most reggel fél hatkor olvasom, hogy éjfél után egy perccel küldték részemre az alábbi üzenetet: 
Subject: Re: 50 %-os követeléselengedés a bank részéről 
Tisztelt Ügyvéd Úr ! 
Teljes kilátástalanság a diviza hitelek ügye, csak igérgetés, időhuzás, s közben felörlődik mindenki. Most tartok én is itt. Közel egy éve már halogatom a legfontosabb lépést, mert mindig ugy éreztem lesz tisztességes megoldás. 
Édesapám már nem birta tovább juniusban összeroppant, s itt hagyot örökre 
Most kezdem összeszedni erőmet, s édsanyámmal ugy döntöttünk ha van még igazságszolgáltatás lépni kell. Ez év február óta már nem fizetem a kölcsönt mert nincs miből. Szeretném kérni, hogy a sok ügyfelei közé vegyen be engem is, küldjön el részemre minden szükséges nyomtatványt, információt, hogy mielőbb személyesen felkereshessem. 
Amig nem késő tegyük meg a szükséges lépést, ha a papirjaim alapján Ön majd ugy ítéli meg, hogy indokolt lenne a pereskedés. 
Tisztelettel: K.....t .................24.Erre az e-mail cimre várom válaszát. .


Nem tartanám embernek magamat akkor, ha ezek után a sorok után néhány percig magányomban nem könnyeznék, de talán a reggeli borotválkozás után megnyugszom. 

Szóval nem gondoltam tegnap délután négy órakor azt követően, hogy a tegnap megindított 15 új ügyemnek utolsó érintettje elment irodámból, hogy így kezdődik a mai napom. Úgy gondoltam, hogy az ezen a héten postán részemre megküldött 3-400 bírósági pert felfüggesztő végzést kezdem elküldeni az ügyfeleimnek, valamint azt a mellékletben is olvasható, minden egyes felfüggesztett perhez aktualizált keresetpontosítás periratomat is elküldöm, mellyel kérem a bíróságot, hogy a 2/2014. Kúriai Jogegységi határozatnak megfelelően tárgyalja jövőben az ügyet. 

A felfüggesztett ügyet tárgyalja kérelmemre eszerint majd akkor, amikor újból kézbe veheti a bíró az ügyet. 
Ügyfeleimnek általam ez a válasza az Országgyűlés által július 4-én elfogadott, Köztársasági Elnök által nem kifogásolt, egyébként pedig alkotmánysértő és az Európai Uniós jogszabályokkal ellentétes törvényi intézkedésekre. 
Tudom azt, hogy a hatalmasok most azt képzelték törvényükkel, hogy a változó kamatozású devizában nyilvántartott forintkölcsön szerződések károsultjainak odadobnak egy kevés csontot, majd az adósoknak ezeken a csontokon történő rágódása közben majd csak elmúlik az idő, és valahogy belenyugszanak sorsukba. Vagy meghalnak éppen úgy, mint ahogy levélíróm édesapja. 
De én ezt másként gondolom. 

Tudomásul veszem azt, hogy a szintén mellékletben látható, elmúlt év szeptember 16-i Miniszterelnöknek címzett, ügyfeleim nevében tett egyezségi ajánlatra ez a július 4-i XXXVIII. tv. a válasz, de kérem a hatalmasokat arra, hogy ők pedig azt vegyék tudomásul, hogy az alkotmánysértő és Európai Uniós jogszabályokkal ellentétes, ténylegesen a bankok által adósoktól törvénytelenül elszedett pénz döntő részének megtartását biztosítani szándékozó bűnpártoló törvényükre tehát a keresetpontosítással kiterjesztett peres eljárás folytatása a válasz ügyfeleim részéről. 
Várom az ígért szeptemberi újabb, a július 4-i törvényhez hasonló jogalkotást, és azt követően pedig válaszként természetesen rátérek a kártérítéssel kapcsolatos igénybejelentésre is ügyfeleimnél. Lehetségesen a törvénytelen végrehajtásokat lehetővé tevő közjegyzőkre is kiterjesztve. 
Hadd feszüljön a húr. 

Szóval azt gondoltam még tegnap, hogy ekként alakul a mai napom, de közbeszólt a fenti éjféli levél, valamint egy tegnapi másik e-mail üzenet is: 
Subject: RE: Kötelező árfolyamgát? 
Tisztelt Úr! 

Nagyon súlyos mondatok hangzottak el dr. Lázár Dénestől a civilkontroll-on... 
civilkontroll.com

Mi tehetnek azok az adósok, akiknek a perét a hatalom a bíróságokkal okafogyottá nyilváníttatja?? Ha már a törlesztő részleteket sem bírják fizetni, hogyan fogják a perköltségeket és ügyvédi költséget visszafizetni? 

Van-e továbbküzdési lehetőség? Nyilvánvaló, hogy ezek a bankmentő törvények "törvényellenesek" (létrejöttük sem felel meg a törvényalkotási feltételeknek, mert a társadalmi konzultációból teljesen kihagyták a társadalom egészét - Varga István szerint - és ellentétesek az EU fogysztóvédelmi direktíváival is.) 

Mit lehet tenni? Meddig lehet még feszíteni ezt a húrt?? Nem várok személyes választ, de ezek a kérdések biztosan sok adóst foglalkoztatnak. Esetleg a legközelebbi nyilatkozatában kitérne erre is? 
Ja igen, és az nem lehet, hogy a forint pont annyival fog gyengülni, hogy a forint-forint "átváltásos megmentés" után az adós majd pont ugyanannyival fog tartozni, mint az árfolyamrés és egyoldalú kamatemelés levonása előtt? És az is hogy lehet, hogy a jogtalanul beszedett többlet pénzről nem a pénz tulajdonosa dönt, hanem az állam, hogy milyen módon kell beszámítani a szerződésbe? A mi jogtalanul elvett pénzünket??? Tényleg: meddig lehet még feszíteni a húrt? 

Üdv,


Ezek után nincs mit tennem, fenti tennivalóim helyett hozzá kell fognom a jelenlegi helyzetértékelésbe. 

Ténybeli ismertetést elkezdve az alábbiakban részben ide másolt levél tartalmából indulok ki: 
A levelet az AXA Bank ügyvezetői közül Wéber Domonkos és Krizbai Bernadett írták alá és két sorral az aláírás felett közölték kisvastagított betűkkel azt, hogy 
"Felhívjuk figyelmét, hogy jelen levél banktitkot és üzleti titkot tartalmaz, így a levél tartalmának bármilyen formában történő nyilvánosságra hozatala nem megengedett."

Erre a felhívásra is tekintettel nem közlöm azt, hogy a levél milyen számszerű, konkrét adatokat tartalmaz - jobb a békesség - de talán az ügyvezetők vastagbetűs felhívásuk előtt megtekinthették volna a hatályos BTK. ide vonatkozó rendelkezését: 
413. § (1) Az a bank-, értékpapír-, pénztár-, biztosítási vagy foglalkoztatói nyugdíjtitok megtartására köteles személy, aki bank-, értékpapír-, pénztár-, biztosítási vagy foglalkoztatói nyugdíjtitoknak minősülő adatot jogtalan előnyszerzés végett, vagy másnak vagyoni hátrányt okozva illetéktelen személy részére hozzáférhetővé tesz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 
(2) Nem valósítja meg a gazdasági titok megsértését, aki 
a) a közérdekű adatok nyilvánosságára és a közérdekből nyilvános adatra vonatkozó törvényben meghatározott kötelezettségének tesz eleget, 
Ebből következően a bank saját alkalmazottai, ügyvezetői feje fölött lógathatna inkább titoktartásra vonatkozó táblát, de riogatni a banknak az ügyfeleit alaptalanul - nem tisztességes dolog, 
Ami pedig az ide nem másolt részét illeti a levélnek, az első ilyen mondata a levélnek a következő: 
"Az AXA Bank elkötelezett aziránt, hogy azon válságba jutott Ügyfelének is támogatást nyújtson, akik nem vehetnek, vagy nem vesznek részt kormányzati adósmentő programban, és akik fizetőképesség hiányában, a fedezeti ingatlan értékesítésében a Bankkal együttműködve, jogi eljáráson kívűl kívánják lezárni tartozásukat." 
Természetesen elképzelni sem tudom azt, hogy az AXA Bank milyen kormányzati adósmentő programra gondol, én csak bankmentő kormányzati kapkodást látok, de az már az első mondatból megállapítható, hogy az adósokat lakóingatlanuktól - fedezeti ingatlan - akarják megszabadítani. Bármi áron. 
Ezért hajlandó az AXA Bank a levél konkrét számadatai szerint elengedni az általuk kimutatott, hasra ütésszerűen törvénysértő módon megállapított tartozásnak több mint a felét elengedni, de az adósnak akkor se maradjon a kölcsön rendezése után lakása. 
A levél alapján kiindulva abból, hogy az adós 18 millió forint értékű lakóházának felújítására felvett 2007-ben 14 millió forintot, a felújítás miatt ennek a lakóháznak forgalmi értéke most eléri a 30 millió forintot, valamint az eltelt 7 év alatt az utolsó évet kivéve kifizetett az adós közel ötmillió forintot a kölcsönből döntő részben kamatra, az AXA Banknak ajánlatának lényege a következő. 
Az AXA Bank által kimutatott 25 millió forint összegű tartozás rendezésére azt a javaslatot teszi bank, hogy mivel fél éve nem tudott fizetni az adós, amennyiben a bankkal leszerződött ingatlanközvetítők útján elidegenítésre kerül az ingatlan bármekkora pénzért, akkor a vételárhoz hozzájutva 13 millió forintot elenged a kölcsöntartozásból a bank, és az adósnak kifizetésre kerül a maradék 1-2 millió forint. És ily módon az adós megszabadulhat a kölcsönszerződésből fakadó kötelezettségeitől. 
És a bank szándékai szerint ezzel az 1-2 millió forinttal oda megy az adós mondjuk négytagú családjával együtt a szabad ég alatt, ahova akar. 

Gondoljunk csak bele. Az egyezségi ajánlatot mint jól tudjuk csak akkor tesz bárki, ha annak elfogadása számára nem okoz veszteséget, és ebből kiindulva tehát az AXA Bank Fióktelepének azért éri meg a fenti egyezségi ajánlata szerinti megállapodás, mert az adósnak nyújtott 14 millió forint kölcsön helyett kap az eladási árból 12 millió forintot, adóstól kapott már 5 millió forintot, és az Axa Bank ingatlanközvetítő partnere azt a vevőt választja ki, akit akar az általa meghatározott vételáron történő értékesítéshez. 
A vevő pedig a megállapodás létrejötte esetén örökre elveszti a kölcsön felvételekor 18 millió forintot érő egyetlen lakóházát, valamint azt az ötmillió forintot, amit a kölcsönből már kifizetett és mindösszesen 1-2 millió forinthoz jut. Valamint jobb esetben a híd alatti alvási lehetőséget. Négytagú családjával együtt. 

Ugyanilyen összegű, ugyanilyen változó kamatozású devizában nyilvántartott kölcsönnek ugyancsak az AXA Bank Fióktelepével történő rendezése esetén a lengyelországi jelenlegi jogviszonyok szerint a következők állapíthatóak meg. 
Mivel a döntő különbség a lengyel kölcsön és magyar kölcsön között az, hogy 2009-től kezdődően a svájci frank jegybanki alapkamatának korábbiakhoz képest 1/10 ed részére történő zsugorodása miatt a lengyel kölcsönnek kamattartozása a bank felé 1/3-a magyar kölcsön kamattartozásához képest, a tőketartozást is figyelembe véve ugyanolyan összegű kölcsön törlesztő részletének összege fele a magyar törlesztő részlethez képest. 
A fenti példából kiindulva erre tekintettel a 14 millió forint összegű kölcsön miatt a bank által eddig követelt 5 millió forint helyett 2,5 millió forintot kellett ilyen esetben a lengyel adósnak fizetni azzal, hogy természetesen a csekély összegre tekintettel jelenleg is fizetőképes, illetve a fennálló tőketartozása a már kifizetett tőketörlesztésre tekintettel még az árfolyamváltozást is figyelembe véve sem nőtt. 
Amennyiben pedig egy elszámolást végzünk a jelenlegi állapotra, akkor az AXA Bank hozzájutott 2,5 millió forinthoz, míg az adósnak örökre tulajdonában marad a 30 millió forint értékű lakóháza, de számolnia kell még további 14 millió forint tőke és évi 2 % kamattartozással. 
Arról pedig jobb ha nem beszélünk, hogy mi van akkor, amikor a bank az ilyen banktitokra is hivatkozó ajánlatot nem tesz a magyaroknak, hanem tovább bíznak a magyar kormányzati segítségben... 

Ha pedig azon gondolkozunk el, hogy miért merik nálunk, a magyaroknál megtenni a gazemberségeket, míg a lengyeleknél pedig ez nem lehetséges számukra, akkor ebben talán szerepet játszik az is, hogy az elmúlt harminc évben a nagyvilágban olyan magyar emberek jeleskedtek, mint Soros György, vagy Tom Lantos, a lengyelek pedig adták a világnak II. János Pál pápát. 
Más különbséget a két nép között a kétfajta elbánás okaként nem látok. Illetve talán azt, hogy a két ország vezetői, országgyűlési képviselői között is lehetnek különbségek. Hiszen én még elképzelni sem tudok a Szejm által olyan egyhangú szavazással elfogadott bankmentő törvényt, mint amit a magyar Országgyűlés minden pártja szemrebbenés és különösebb vita nélkül július 4-én elfogadott. 

Rátérve a mára kialakult jogi helyzetre, a következők állapíthatók meg. 
A 2009-ben bekövetkezett svájci jegybanki drasztikus alapkamat változást követően a bankok, valamint az őket mindenkor segítő hatalmi elit észlelte azt, hogy a bankok által kizárólag saját érdekükben készített tisztességtelen szerződési feltételektől hemzsegő szerződéseknek jó vége nem lehet. 
Elsősorban azért, mert ez a kölcsönkonstrukció - devizában nyilvántartott forintkölcsön szerződés - változó kamatozású és ebből következően kamatperiódusonként - félévente vagy évente - változóan az ügyleti kamatnak változni kell. 
A szerződésekből is megállapíthatóan, de a PSZÁF tájékoztatójából is következően a változás oka elsődlegesen a referencia kamat - svájci frank alapkamata - változásától függ jogszerűen, de a 2009. évi svájci frank alapkamat zuhanást követően a bankok egyszerűen nem voltak hajlandóak Magyarországon tudomásul venni azt, hogy az adósokkal szembeni kamatkövetelésük legfeljebb 1/3-ad része lehet az általuk elképzeltnek. Az a kamatkövetelésük, ami a törlesztés kezdeti időszakában a törlesztő részletnek akár 80 %-át is kiteszik. 
Egyébként pedig meggyőződésem az, hogy a folyamatosan egymással tárgyalgató magyar Kormányzat és magyar bankvilág megegyezett abban, hogy a 93/13. EGK Irányelvben, a C-472/10. sz. és még ki tudja hány Európai Bírósági itélet által folyamatosan javasolt közérdekű pereket márpedig a közérdekű perek indítására jogosult miniszterek nem fogják megindítani semmilyen körülmények között. 
Hozhatott olyan Kollégiumi Véleményt - 3/2011. (XII.12) PK Vélemény - a Kúria, amilyet csak akart, könyöröghetett az Európai Bíróság ahogy nekik tetszett, a bankok, valamint a bankokkal mindenkor együttműködő miniszterek tartottak ennek a PK Véleménynek alábbi rendelkezésétől: 
1. Közérdekű keresetindítás esetén az általános szerződési feltételként a fogyasztói szerződés részévé váló kikötés érvénytelenségét akkor is meg kell állapítani, ha a kikötés - a tisztességtelenségtől eltérő, egyéb okból - semmis.
Ebből a rendelkezésből a bankok és őket támogató, közérdekű per indítására jogosult miniszterek nyilvánvalóan rájöttek arra, hogy hiába állapodnak meg abban, hogy elbírálásra alkalmatlan kérelemmel tesznek eleget a perindításnak, mert az ilyen perekben eljáró nemzeti bíróság ettől függetlenül is megállapítja a szerződési kikötések semmisségét. A Fővárosi Ítélőtábla szerinti akár 18. db. szerződési feltételre vonatkozóan is. 
Emiatt megállapodtak véleményem szerint inkább abban, hogy az adósokat végképpen tönkretevő, egyébként pedig alkotmánysértő árfolyamrögzítésnek nevezett törvényt hoznak szemfényvesztésként, vagy az adófizetők pénzéből semmire nem jó Ócsai lakóparkot építenek, azaz bármit megtesznek csak azért, hogy az adósoktól törvénysértően elszedett pénzt a bankoknak vissza ne kelljen fizetni. 

Ellenben az Európai Bíróság útmutatásai alapján a Kúria európai módon tevékenykedett, előtt megalkotta a 2/2012 (XII.10.) PK Véleményt, majd a 6/2013. illetve 2/2014. számú Jogegységi határozatot, illetve legutóbb ez év júniusában a 2/2014. Jogegységi határozatot. 
És ezekkel ahogy mondani szokták, a kör bezárult. Ezeknek a Kúriai döntéseknek - 93/13 EGK irányelvnek- alapján indult több ezer adós által indított pereknek bíróság előtti eredményei láttán rá kellett jönnie a hatalmi elitnek arra, hogy valami nagyon durvát, kell tenniük ahhoz, hogy a velük együttműködő bankoknak további egérutat biztosítsanak az adósoktól jogtalanul elszedett sok ezer milliárd forint megtartásához. 
Bele kellett nyúlniuk az igazságszolgáltatás feladatkörébe, meg kellett sérteniük az igazságszolgáltatás függetlenségét ahhoz, hogy megalkothassák a Magyar Országgyűlés minden parlamenti pártja által 2014. július 4-én elfogadott bankvédő XXXVIII. törvényt. 
Szerintem a tankönyvekben olvasható nagynevű jogászprofesszorok többek között azért is forognának a sírjukban, ha tudnák azt, hogy a közhatalom gyakorlói törvényi rendelkezéssel függesztik fel a magyar bíróságok előtt folyó valamennyi olyan polgári peres eljárást, melyben a félként megjelölt bankok pervesztése az alkalmazandó jogszabályok, Európai Bírósági ítéletek és általános érvényű Kúriai döntése folytán nyilvánvaló. 
Természetesen jogilag tarthatatlan, az európai jogalkotással ellentétes rendelkezéseket tartalmaz ez a törvény, ezért ha mást nem is, de legalább annyit el akartak érni ellenfeleink, hogy még egy fél évig ne hozhassa meg a folyamatban lévő perek bíróság az ítéletet, valamint elbizonytalaníthassa az adósokat. 
Másra egyébként ez a törvény, valamint a folytatásaként megjelölt többi intézkedés szerintem nem jó. Európa más országaiban használhatatlan. 
Ugyanis a szintén mellékelt, Kúriához továbbított előzetes döntéshozatali eljárást kérelmező Európai Bírósághoz címzett kérelmem alapján megállapítható az, hogy a július 4-i törvény ellentétben áll az Európai Uniós jogalkotással. Ez esetben pedig úgy kell a bíróságoknak az adósok által egyedileg indított peres eljárásokban eljárni, ahogy a már említett, mellékletben olvasható 3/2011 (XII.12.) PK Vélemény indokolása írja: 
Az Európai Unió Bírósága a C-240/98. sz. Océano Grupo ügyben kifejezetten utalt arra, hogy a nemzeti bíróságoknak "irányelvkonform" módon kell értelmezniük a nemzeti jogszabályokat. E követelménynek megfelelően a Ptk-nak egy adott ügyben irányadó rendelkezéseit az Irányelv céljára és rendelkezéseire tekintettel, úgy indokolt értelmezni, ahogy azt a fogyasztói érdekek hatékony érvényre juttatásának célja szükségessé teszi. 
Tetszenek érteni törvényalkotók és más banksegítők? 
Teljesen mindegy az, hogy a július 4-i törvényhez hasonlóan még hány és milyen bankmentő intézkedést tetszenek hozni, mert a magyar nemzeti bíróságoknak "irányelv konform" módon kell értelmezni ezeket a jogszabályokat is, és emiatt nem az európai elvekkel ellentétes törvényi rendelkezéseiket kell a bíróságnak alkalmazni, hanem a 93/13 EGK Irányelv szerinti 6/2013. számú és 2/2014. számú Kúriai jogegységi határozatok szerint kell ítéleteket hozni. 
Megállapítható tehát az, hogy ismét sikerült az adósok egy részét elbizonytalanítani, de tartalmát illetően a Rogán Antal - Varga Mihály szövegeivel indult "megoldásokat" indokolt a "Vihar egy pohár vízben" címmel illetni. 

Egyébként fenti jogi helyzetet a bankvilág és az őket támogató hatalmi elit is jól tudja. Ezért most következik a bankmentő akciónak az fejezete, hogy első a közérdek, és mivel mára a forint/euro árfolyam 316 forint alá került, azért nem szabad a bankokat az adósoktól csalárd módon elszedett pénznek visszafizetésére kötelezni, mert akkor összedől a világ. 
Így válik érthetővé az, hogy miért volt szüksége a közhatalomnak Alkotmánybíróság Alaptörvény hatályba lépését megelőző alkotmánybírósági határozatait hatályon kívül helyezni. Mely hatályon kívűl helyezett határozatokban szó sem lehetett arról, hogy bármiféle magyar "közérdek" megelőzze a magyar nemzethez tartozó embernek élethez és egészséghez való jogát. Azaz hirdették azt a 90-es években tevékenykedő nagyszerű alkotmánybírók, hogy nincs az a költségvetési hiány, ami felérne ahhoz a veszteséghez, amit a nemzet számára egy ember elvesztése okoz. 
Ők egy emberközpontú Magyarország létrejötte érdekében tevékenykedtek, most pedig ennek megbeszélése helyett hetekig liberális-illiberális gumicsontokkal és hasonlókkal etetik az embereket. 
Ebből következően hasznos lenne az, ha jogi érvelés híján most mégsem a gazdasági összeomlással, vagy az Európai Központi Bank Elnökének beszólásaival riogatnák a magyar embereket arra az esetre, ha a törvényes rend még a csalárdul eljáró bankok esetében is helyreállna. 
Javaslom azt, hogy Matolcsy úrnak dicsőséges kamatcsökkentése eredményeként létrejött jelenlegi árfolyam javítása érdekében egyszer az életében legyen hasznára a magyar népnek. És az MNB jegybanki alapkamatot emelje vissza oda, ahol normális árfolyam biztosítható. 
Már csak azért is, hogy a bankok törvénytelenül elszedett pénzeket árfolyam növekedés nélkül visszafizethessék az adósoknak... 

Itt tartunk tehát jelenleg. 
Válaszolva az éjféli üzenetre természetesen szívesen látom levelezőmet az irodámban minden más károsulttal együtt. Mint jól tudják semmiféle díjat az ügyfeleimtől ilyen ügyekben nem kérek, csupán azt kérem, hogy a levelezéssel felmerülő költségemet biztosítsák. 
A perindításhoz igyekszem sablon keresetleveleim felhasználásával fél óra alatt az iratokat elkészíteni. 
A kölcsönszerződést, valamint végrehajtási eljárás esetén a végrehajtási iratokat feltétlenül hozzák magukkal. 
Ahogy mondani szokták, a kiszolgálás a zűrzavaros állapotok ellenére nálam zavartalanul folyik. 

Siófokon 2014. augusztus 8. 
Léhmann György


Modern háború Európa ellen: amerikai hajók menekültek tömegeit szállítják Európába
2015. július 01., szerda outsidermedia.czHírek.sk

DREZDA. Napjainkban a menekültek, bevándorlók kérdése foglalkoztatja a világot. Érdekes elemzést készített az Arab Tavasznak Európára, a kialakult bevándorlási hullámra gyakorolt hatásáról, illetve az Egyesült Államok mindebben játszott szerepéről a német kla.tv, amelyet az alábbiakban közlünk.


A menekültprobléma egyre inkább foglalkoztatja a politikusokat. Líbiában több száz menekült várja, hogy Európába juthasson. "Valóságos népvándorlás ez" - mondta Elmar Brok, a CDU politikusa. Bár fontos a menekültek kimentése a Földközi-tengerről, nem segít a helyzet megoldásában. "Ha még több hajót vetnénk be, akkor rövidesen 2 millió ember fog Líbiában várakozni" - fűzte hozzá. 

Már évekkel ezelőtt figyelmeztették a politikusokat, hogy Kadhafi kormányának Amerikai Egyesült Államok által kezdeményezett megdöntése az ország destabilizációját eredményezi, valamint veszélybe sodorja az Európai Unió déli határát. Létezett egy szerződés Líbiával, amely szerint az ország menekülttáborokban gyűjti össze a menekülteket, ahonnan visszaküldi őket hazájukba. Bár Kadhafi diktátor volt, bizonyos szabályok szerint garantálta a biztonságot országában, most viszont káosz van ott. "Az, amit most átélünk, a katonai megszállás eredménye, amely megdöntötte Kadhafi rezsimét, de semmi egyebet nem ért el" - mondta Martin Schäfer, a német külügyminisztérium szóvivője. Úgy tűnik, jelenleg a menekülthullám veszélyeit jelző figyelmeztetéseket nem hallgatják meg, ahogy azokkal a hangokkal sem foglalkoztak, amelyek a Kadhafi-rendszer megdöntésének veszélyeire hívták fel a figyelmet. 

A múlt héten a külügyminiszterek közös tárgyalásukon egyetértettek abban, hogy a menekültválság csak akkor oldható meg, ha stabilizálódik a líbiai helyzet. Senki nem tudja viszont azt, hogy lehet ezt elérni. Az egyik ötlet szerint meg kell semmisíteni azokat a hajókat, amelyeken a menekültek Európába utazhatnának. Mások szerint az embercsempészekre kellene lecsapni. Kétséges, vajon lehet-e győzni velük szemben. 

A több tízezer menekült hátterében, akik évente Európába kerülnek, szervezett üzlet áll, minden menekültért 10.000 eurót kapnak. Az ebből származó hasznot csak a drogkereskedelemből származó haszon múlja felül. Vajon ki jut ezáltal pénzhez? Először azt kell megvizsgálnunk, melyik országokból származnak a menekültek. Leginkább azokból az országokból menekülnek, amelyeket az ún. Arab Tavasz döntött romlásba. Ott működik leginkább a menekültekre építő üzletág. Embereket toboroznak, csodás jövőt ígérnek nekik Európában, s mindezt a helyi sajtó is támogatja. 

Ez vonatkozik a fekete kontinensre, Afrikára is. Az onnan származó embereknek át kell kelniük a Szaharán, ahol még többen meghalnak, mint később a tengeren. Erről azonban hallgat a sajtó. A menekülteket szállító hajók Olaszországban kötnek ki, az olasz hatóságoktól megkapják a szükséges iratokat, dokumentumokat. A következő céljuk Németország. Ott menekülttáborokba kerülnek, a táborok viszont megteltek. Telt házasak a kórházak és a hivatalok is, hiszen a jó szándékú emberek segíteni szeretnének. Itt a menekültek rájönnek arra, hogy becsapták őket, nem vár rájuk csodálatos jövő. Nem csoda, hogy elégedetlenek lesznek, emiatt zavargások törnek ki és szociális konfliktusokra kerül sor. 

Vajon ki tartja mozgásban mindezt, a menekülteket, az egész "iparágat", azokat, akik hasznot húznak mindebből? Ki mozgatja a szálakat? A menekültek érdekes módon arról számolnak be, hogy az őket szállító hajók amerikai zászló alatt hajóznak. Ezt a népvándorlást tehát az amerikai kormányzat, illetve a mögötte álló pénzügyi oligarchia vezényli - foglamaz az elemzés. 

Mi készteti az Egyesült Államokat arra, hogy lehetővé tegye a menekültek beszivárgását Európába? Vajon humanitárius okok miatt teszi ezt? Valószínűleg nem, hisz az Egyesült Államok könyörtelenül védi saját határait az illegális bevándorlóktól. Például az amerikai-mexikói határt 5 méter magas kerítés alkotja, amely több mint 3.100 kilométeres szakaszon húzódik. A kerítés körül 17.000 határőr járőrözik, mindehhez repülőgépeket és helikoptereket, drónokat és kamerákat vesznek igénybe, illetve olyan berendezéseket, amelyek a föld rezgéseit - például az alagútásást - érzékelik. Akit elkapnak, azt őrizetbe veszik és könyörtelenül visszaküldik őt az anyaországba. Európába viszont egyre érkeznek a menekülteket szállító amerikai hajók. 

Vajon hogyan reagálna az amerikai kormány, ha olasz vagy francia hajók mexikói menekülteket szállítanának az Egyesült Államokba? Ez kulcsfontosságú kérdés, ha a menekültek problémáját akarjuk vizsgálni. Ez az amerikai stratégia ugyanis egzisztenciális gondokat okoz Európának, illetve Európában. Ugyanez lenne a helyzet az USA-ban is, ezért zárták le légmentesen az amerikai határokat. 

A mesterségesen megrendezett menekültkatasztrófa a háború modern módszere, amit az Amerikai Egyesült Államok a háttérben a pénzügyi oligarchia támogatásával folytat. Azt is mondhatnánk, először Líbiában hullottak a bombák, most pedig Európában - átvitt értelemben - bombák helyett menekültek hullanak. Ez viszont komoly problémákat eredményez. Ez egy kifinomult módszerekkel folytatott gazdasági és pénzügyi háború, amelyet Európa, konkrétan Németország ellen folytat az Egyesült Államok. 

Ez ugyanakkor szociális háború is, amely ezzel a módszerrel beszivárog a családba, a munkahelyekre, a kultúrába és a műveltségbe. A háború célja Európának, a politikai, gazdasági és kulturális nagyhatalomnak a szétrombolása, destabilizálása. Az egyre nagyobb területen észlelhető káosz pedig megfelel az Új Világ globális pénzügyi oligarchái céljainak. Európa soha nem fogadta volna el ezt a helyzetet. Ezek tehát az ún. Arab Tavasz virágai? 

Az elemzés itt tekinthető meg német nyelven. 

Kapcsolódó: 
Görögországból húszezer menekültet szállítanak
"A Betyársereg megállíthatatlanul terjeszkedik" - megalakult a Jászsági Klán

"Azt láttuk: a Tisza ártere mellett várakozó járatról három rendőr szállt le, egyik a forgalmat lassította, miközben a másik kettő az ártérbe engedte a busszal érkező menekülteket. Miután mindenki elhagyta a járművet, a rendőrök - mint akik jól végezték dolgukat - visszaszálltak, és a busszal Magyarkanizsa felé indultak. 
A szerb rendőrök annyit mondtak, sétáljanak a folyó mentén, és akkor eljutnak oda, ahová indultak. 
Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának becslése szerint a részben hazánk felé irányuló afrikai, ázsiai embercsempészet 6,75 milliárd dolláros üzlet. A tekintélyes brit napilap, a The Guardian egy napokban megjelent cikkében arról írt, hogy a keletről érkező menekültek Afganisztánból gyalog jutnak el Iránig, onnan busszal a török határig. A török fővárosból Izmirbe vezet az út, onnan a görög szigeteken keresztül Athénba. Busszal, vonattal, gyalog és kerékpárral teszik meg a szerbiai Szabadkáig tartó távot." (Délmagyar) 

Részlet a nyirkai jóslatból: "Csak alantas szolgálatok maradnak, égbekiáltó árulások. Lesznek, kik alattomos ellenséggel fújnak egy követ. Bevezetik a hét tevét, hogy az innen köpködhessen lángot-a bikát nyergelő asszonyra." 


Már zajlik az Iszlám Állam Európa megszállására vonatkozó forgatókönyve
Napi Gazdaság - thehungariantimes.hu

Valós volt a szándék, és már zajlik is az Iszlám Állam (ISIS) Európa megszállására vonatkozó forgatókönyve, amelyről február végén számolt be a nemzetközi sajtó - egyöntetűen így nyilatkoztak a Napi Gazdaságnak a szakértők. Egy brit terroristaellenes csoport jelentésére hivatkozva február végén többek között francia Le Figaro is beszámolt arról: az ISIS azt tervezi, hogy Szíriából és Irakból toborzott fegyveresekkel elárasztja a Kadhafi megbuktatása után káoszba fulladt Líbiát, ahonnan menekültnek álcázott harcosokat küld a Földközi-tengeren keresztül Dél-Európába azért, hogy a kontinens városaiban ámokfutásokat rendezzenek. Azóta felvetődött, hogy a terrorszervezet megváltoztatja a stratégiáját, és szárazföldi útvonalat választ céljai megvalósításához. 


- Mindenképpen valós az ISIS ezen szándéka - jelentette ki a Napi Gazdaságnak Prantner Zoltán biztonságpolitikai szakértő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a terrorszervezet soraiban rendkívül sokan képviseltetik magukat külföldi önkéntesek, akik sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, mint akár egy Európába küldött iraki vagy szíriai, hiszen ők abba a közegükbe fognak visszatérni, ahol felnőttek. - Ismerik a viszonyokat, ismerik az eljárásmódokat, vannak kapcsolataik, sokkal könnyebben tudnak elrejtőzni, mozogni, illetve cselekedni, ha éppen arra kapnak utasítást - mondta Prantner Zoltán. A szakértő ugyanakkor megkérdőjelezte a veszélyes földközi-tengeri útvonal használatát, szerinte a szárazföldi verzió erre sokkal alkalmasabb. Hangsúlyozta, a statisztikák most azt mutatják, hogy míg 40 ezer fölött jár a tengeren keresztül az olasz partoknál kikötő illegális bevándorlók száma, a szárazföldön, Magyarországon keresztül Európába érkezőké már meghaladta az ötvenezret is. Prantne r Zoltán szerint azt nem lehet tudni, hogy a mostani menekültek közül hányan lehetnek az ISIS emberei. 

Földi László szerint a februári sajtóhírekben közöltek már nem csupán egy szándék, hanem egy megvalósult, jelenleg is zajló cselekmény, a jelenlegi népvándorlás nem célországokról, hanem Európa megszállásáról szól. Az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az ISIS módszerei árnyaltabbak lettek, a menekültek között nemcsak kiképzett emberek érkeznek Európába, hanem toborzók is. Nekik nem a végrehajtás a feladatuk, hanem azoknak a csoportoknak a megkeresése, akikről korábbi információjuk van. Ők itt élnek Európában, olyan, az iszlámmal szimpatizáló korábbi bevándorlók leszármazottai, akik esetleg a sikertelen asszimiláció miatt frusztráltak, így szimpatizánssá válhatnak, mobilizálhatók, és akár konkrét cselekményeket is végrehajthatnak - mutatott rá Földi László. A volt műveleti igazgató szintén kiemelte, hogy 25 millió muzulmán él Európában, ami abból szempontból riasztó, hogy az ISIS vezérkarát és kiképzett tisztjeit leszámítva az ut ánpótlását az európai állampolgárokból biztosítja, tölti fel. - Európa ezért is stratégiai célpont az ISIS-nek - jelentette ki Földi. 


Állampolgári kezdeményezés Székelyföld autonómiájáért - AUDIÓ
2015.06.04. MTI - aradihirek.roErdély.ma

Állampolgári kezdeményezéssel kívánja a parlament elé terjeszteni Székelyföld autonómia-statútumának a tervezetét a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).

A két szervezet szerdai marosvásárhelyi együttes ülésén közös bizottság létrehozásáról döntöttek, mely a parlament elé terjeszti a székelyföldi autonómiatervezetet. A bizottságba Tőkés László EMNT-elnök és Izsák Balázs SZNT-elnök mellé mindkét szervezet hat-hat tagot delegált, és felkérték az erdélyi magyar pártokat, hogy ők is delegáljanak egy-egy küldöttet. A polgári bizottságnak az lesz a feladata, hogy megszervezze a törvény által előírt százezer aláírás összegyűjtését. 

Izsák Balázs elmondta, azért kényszerülnek az állampolgári kezdeményezés eszközével élni, mert a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) felkért képviselői nem nyújtották be újra az SZNT autonómiatervezetét a parlamentben. Az SZNT az ülésen közvitára bocsátotta az autonómiastatútum-tervezet kiegészítését. Izsák Balázs elmondta, az RMDSZ autonómia-statútuma szembesítette azzal, hogy az SZNT tervezetéből hiányzik a székelyföldi igazságszolgáltatási intézményrendszer struktúrája, ezt igyekeznek pótolni. 

Az EMNT és az SZNT közös nyilatkozatban fejezte ki, hogy a májusban elfogadott zászlótörvényt korlátozó jellegűnek tekinti, kijelentették, ragaszkodnak a szimbólumaikhoz, és arra buzdították a székelyföldieket és a partiumiakat, hogy használják szimbólumaikat. A Partium zászlaját jelképesen Izsák Balázs SZNT-elnök tűzte ki a teremben, a székely zászlót pedig Szilágyi Ferenc, a Partiumi Autonómiatanács (PAT) elnöke. 

Az EMNT és az SZNT vezetői egységes fellépés szükségességét hangsúlyozták az együttes közgyűlésen. Tőkés László, az EMNT elnöke arra emlékeztetett, hogy a két szervezet együtt indult 2003-ban, és évtizedes megosztottság után jutott el újra az összefogáshoz. Úgy vélte, ma az EMNT és az SZNT jeleníti meg hitelesen azokat az autonómiatörekvéseket, amelyeket 1992-ben az RMDSZ fogalmazott meg, de amelytől az RMDSZ azóta eltávolodott. Izsák Balázs SZNT-elnök arra biztatta a két közgyűlés tagjait, hogy fogadják meg: nem fogják megengedni a román államnak, hogy a Székelyföldet olyan közigazgatási egységbe kényszerítse, ahol a magyarok aránya alig 30 százalék. 

Több felszólaló is jelképesnek tartotta, hogy a két szervezet a nemzeti összetartozás napja előestéjén tartja együttes ülését. Az ülést levélben köszöntő Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke úgy vélte, hogy az EMNT és az SZNT az egész Kárpát-medencei magyarság számára mutat példát összefogásból. Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke köszöntésében úgy vélekedett, az autonómia képviselőit összegyűjtő két szervezetet az értékek és a jövőbe vetett hitük tartja össze, nem pedig a Bukarestben megszerezhető zsákmány. 

Kapcsolódó: 
Az RMDSZ 20 éve a magyarság ellen dolgozik? - Elmarad az autonómiamegmozdulás?
Nincs megoldva a székely zászló ügye
Ne feledjük, hogy Toró Atti miért vergődik jó ideje!



HonlapLeiratkozás