Payday Loans

Keresés

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 június 24 PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 június 24.


ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és 
FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika


A TTIP és a CETA ellen!
Önszerveződő európai polgári kezdeményezés

Témája: 
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával. 

Céljai: 
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban. 

https://stop-ttip.org/alairas/


Kapcsolódó: 
Stiglitz kikelt a TTIP ellenVilág-Panoráma Hossó Andreával
http://www.echotv.hu/video/105839/20150622_Vilagpanorama

Három nyáresti beszélgetés Szaniszló Ferenccel és Hossó Andreával nemzeti sorskérdésekről, gazdaság és néplélek tárgykörben. Az utolsó részben igen-igen vázlatosan hangzik el a megoldási javaslat. 

Június 15. Már 600 ezer körül van azok száma, akik az utóbbi években elhagyták Magyarországot. Ez a neoliberális gazdaságpolitika kicsúcsosodása, most látni igazán, hogy hova is vezetett az évtizedes neoliberális gazdaságpolitika. Cinikusan azt mondani, hogy ők kalandvágyból mentek el, az sértés az ország számára. Ez a kivándorlási hullám azt is jelenti, hogy az ország demográfiai katasztrófája felgyorsul. Sorozatos nemzeti katasztrófáink. 
https://www.youtube.com/watch?v=eJ4CUXpSVU4

Június 19. Magyarok akarunk-e lenni, vagy nem akarunk magyarok lenni? Folytatódott a beszélgetés nemzetünk sorskérdéseiről. Vendég: Hossó Andrea közgazdász. Megfélemlítettség, kifosztottság és állandó megalázottság. Milyen hatása van az emberre, ha állandóan hazugságok között él? Lelkileg, hol tart ma a magyarság? Most elvileg szuverén, szabad ország vagyunk, csak ennek ellentmond a valóság. 
https://www.youtube.com/watch?v=pmazYIY7kIo

Június 22. Nyáresti beszélgetés nemzeti sorskérdéseinkről. (Befejező rész.) Valójában mélyen ott él ebben a népben a magyarsága és az élni akarása. Szándékos bűntudatgerjesztés: a bűnös nép, a bűnös nemzet. Ebben a népbe sulykolják azt, hogy nem ér semmit. De miért is történik ez? Miért akarják a magyarságot megfosztani a szellemi és lelki tulajdonától? Ha mi, magyarok végre talpra állunk, akkor meg lehet oldani! 
https://www.youtube.com/watch?v=dBd2wrK6DoY


Szíriai menekültek mondták el véleményüket a határzárról
2015.06.22. mno.hu / MTI - Erdély.ma

"Twenty tickets to »Kandzsisza«" - ezt a mondatot nagyon gyakran lehet hallani manapság a szabadkai autóbusz-pályaudvaron, az MTI tudósítóját mégis meglepte kissé, amikor vasárnap jegyet akart vásárolni.


A jegypénztáros elmondta: ők már nem lepődnek meg "semmin", nap mint nap találkoznak közel-keleti és afrikai csoportokkal, akik Belgrádból érkeznek Szabadkára, ahonnan általában azonnal tovább is indulnak, a legtöbbször éppen a szerb-magyar határ közelében fekvő Magyarkanizsa felé. 

A menekültek már tudnak arról, hogy a magyar kormány négy méter magas kerítéssel zárná le a határt. A Vajdaság Ma című hírportál tudósítójának a szíriai menekültek azt mondták, sem egy kerítés, sem egy fal nem akadályozhatja meg őket abban, hogy továbbmenjenek úti céljuk, Nyugat-Európa felé. "Mi mindenünket erre az útra tettük fel, nem állunk meg, míg célba nem érünk" - hangsúlyozták. 

Magyarkanizsa önkormányzata a napi több száz oda érkező menekült miatt elkezdte fertőtleníteni a köztereket, és rendőri jóváhagyással létrehoztak egy polgári járőrszolgálatot is. A járőrök a szabadkai Pannon RTV információi szerint a jövő héttől napi 24 órában felügyelik majd a település köztereit és megakadályozzák, hogy a menekültek a lépcsőházakban és a lakóházak udvarain telepedjenek le. 

Lackó Róbert, a községi képviselő-testület elnöke azt reméli, ezzel növelhetik az ott élők biztonságérzetét. Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter szerint a kerítés nem oldja meg a menekülthelyzetet, sőt még ronthat is azon. Elismerte ugyanakkor, hogy minden országnak joga van ahhoz, hogy úgy rendezze ezt a kérdést, ahogyan azt a legjobbnak véli. 

A menekültek nem akarnak Szíriában maradni

A menekültek világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján a szerb politikus elmondta, hogy ebben az évben eddig több mint 28 ezren kértek menedéket Szerbiában, ami növekvő tendenciára utal, tavaly egész évben ugyanis 16 és fél ezer volt a menekültkérelmek száma, míg 2013-ban ötezren, 2008-ban pedig csak 77-en kértek menedéket a nyugat-balkáni országban. Idén a legtöbb menedékkérő Szíriából, Afganisztánból, Irakból, Szomáliából és Pakisztánból érkezett. Hozzátette: a menekültek nem akarnak Szerbiában maradni és illegálisan igyekeznek átjutni a zöldhatáron. 

Az idén eddig hétezer olyan bevándorlót tartóztattak le a szerbiai határrendészet illetékesei, akik illegálisan akartak Magyarországra jutni - közölte Predrag Sarac, a szabadkai regionális határrendészeti központ vezetője. 

Egyes feltételezések szerint amennyiben felépül a négy méter magas és 175 kilométer hosszú kerítés a magyar-szerb határon, akkor a menekültáradat Horvátország vagy Románia felé felerősödik majd, a migránsok ugyanis a kerítés megkerülésével igyekezhetnek az Európai Unióba jutni. Egyelőre azonban nem tapasztalható illegális mozgás a szerb-román határon - számolt be róla a Pannon RTV. 

Kapcsolódó: 
Lovas István: Az egész nyugati világ alig várja, hogy Magyarországon véres polgárháború robbanjon ki
Halálketrec: így képzik az új gyilkosokat
Netanjahu: támogatom a kétállami megoldást
Tűz miatt leállt a közlekedés a Csalagútban
A Fidesznél bíznak a kerítésben
Felfüggeszti Magyarország a menekültek visszafogadását más EU-országból
A dublini rendelet felfüggesztésével uniós jogot sérthet Magyarország
Brüsszel magyarázatot kér a magyar kormánytól
Nem megszilárdult demokráciának minősítette vissza Magyarországot a Freedom House
Az angol politikus cionista összeesküvésről beszélt, melynek a színes betolakodók fontos szereplőiKörbefonják a Fideszt a brókerbotrányok szálai
2015. március 13 Civilhetes

Visszaüthetnek a Fideszre és a kormányra a Buda-Cash és a Quaestor bukása kapcsán sorra napvilágra kerülő információk. 

Nemcsak azért, mert a hatóságok munkájára árnyékot vet, hogy brókercégek százmilliárdos nagyságrendben csaphatták be ügyfeleiket, hanem azért is, mert a vállalkozások tulajdonosi szerkezete és üzletei sora is kapcsolódik a kormánypárt felső köreihez. 

Úgy látszik, a Fidesz kommunikációs részlegét megfogta a Quaestor csődje. Jellemző, hogy Tuzson Bence szóvivő arra jutott, a 2010 előtt regnáló Gyurcsány- és Bajnai-kormány felelős az újabb botrányért. A vezető politikusok többsége viszont mélyen hallgat. Lapunknak sem kívánták érdemben kommentálni az ügyet, ám annyit többen is elmondtak, igen kínosnak tartják a botrányt, pláne annak kormánypárthoz vezető szálait. 


Ezek amúgy mind nagyobb számban lelhetők fel: a Quaestorról például már tudható, hogy napokkal ezelőttig résztulajdonos volt a moszkvai vízumközpontban, és több szálon kötődött a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Kiss Szilárd Miklós korábbi agrárdiplomatához. Ahogy az Index feltárta, Kiss Mészáros Lőrinc "feledékeny" felcsúti polgármesterrel is alapított közös oroszországi céget. 

Az ellenzék valamennyi pártja gyorsan reagált a fejleményekre. Pápa Levente, az Együtt alelnöke például úgy fogalmazott: "Ez a Fidesz Kulcsár-ügye." 

Hogy az-e, nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a Buda-Cash ügyébenhárman már rács mögé kerültek. A Budai Központi Kerületi Bíróság ugyanis a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt harminc napra elrendelte V. Péter, Gy. János és T. Péter Árpád letartóztatását. 

Az ügyben ugyanakkor az elkövetők mellett a hatóságok és a könyvvizsgálók felelőssége is felvetődik. A Buda-Cash-hez tartozó Dél-dunántúli Takarék Banknál például a mindössze öt könyvvizsgálóval dolgozó DN & P Kft. ellenőrizte a mérlegkimutatások megfelelőségét. A kicsinek számító DN & P felbukkant a Magyar Postánál is, és 2011 óta a teljes magyar közmédia auditálása hozzá tartozik. 

nol.hu (Hiába a könyörgés, három gyanúsított előzetesbe került a Buda-Cash-ügy kapcsán - Bruzák Noémi / MTI) 

Kapcsolódó: 
Brókerbotrány: csak papíron létezett 150 milliárd forint
Helmeczy László szerint gyanús körülmények között haltak meg a hatalom útjában álló személyek
Vallottak! Így húznak le a behajtók!


Hova máshova, mint a nagy Quaestor-telekre álmodták az olimpiai falut
2015.06.23. 444.hu

A "tanulmánykészítők egybehangzó véleménye szerint" a térképen narancssárga pacával jelölt helyre kell tenni az olimpiai falut a 2024-es Magyar Olimpián: 


Ez nem más, mint a Nagyvásártelep körüli telek. 

Az olimpiai tanulmány PWC-s szerzői tehát nem máshová álmodták meg az olimpiai falut, mint a Quaestor gigantikus kamuberuházásának, a Duna City-nek a telkére. Ez volt a magyar történelem legnagyobb csalójának, Tarsoly Csabának az a telke, amire alapozva a 300 milliárd forint jövőbeli értéket képzelt el cégbirodalmának, ámde a még a kétezres évek közepén meghirdetett beruházásból nem lett semmi. A magyar állam viszont - Magyar Levente külügyi államtitkár személyében - a Quaestor bedőlése előtt nem sokkal arab befektetőknek kínálgatta a területet. 

A Quaestor annak idején így álmodta meg a nagy ingatlanfejlesztést (amiről egyébként szebbnél szebb látványterveket készítettek): 


Erről a tanulmány is megemlékezik, a Quaestor nevének említését elegánsan elkerülve: 
"A területet a városrendezési tervek vegyes területhasználatra, intenzív beépítésre jelölik (az ide vonatkozó fejlesztési elképzelés a Duna City projekt néven ismert)."

Annyira "revitalizálnák" ez a "barnamezős telket", hogy egy 17 ezer fő kapacitású falut építenének ide. Utóhasznosításként elég elnagyolt ötleteket vezetnek elő: 
"egy része piaci értékesítésre kerül lakóingatlanokként, egy másik része pedig közszolgálati pályakezdők és alkalmazottak kedvezményes lakhatását segíti elő lakóingatlanként - a közszolgálati életpálya modellek részeként - illetve kollégiumként való hasznosítás is szóba jöhet."

Most egyébként így néz ki a terület: Háborúk, hazugságok
Zord Gábor László 2015. június 23. Magyar Nemzet

Van egy alapvető elvünk a Stratfornál: nem hallgatunk sajtótájékoztatókra, sajtóközleményekre, és nem olvassuk el a kormányok fehér könyveit. (...) A nyilvános állásfoglalások egyértelmű célja, hogy félrevezesse a másik felet - mondta tegnap a hírszerző cég főnöke, George Friedman magyar származású amerikai biztonságpolitikai főguru az Euroatlanti Integrációs és Demokrácia Központ pódiumbeszélgetésén, ahol a legkülönbözőbb aktuális geopolitikai kérdésekről volt szó.


Hogy a Stratfor jól végzi-e a dolgát, vagy éppenséggel a Friedman könyveiben (például a Következő száz évben) leírtak fedik-e majd a valóságot, ki-ki eldöntheti. Mindenesetre az vitathatatlan, hogy a szakember és csapata a legrangosabbak közé tartozik működési területükön, akiket mindenütt komolyan vesznek, s akikre érdemes odafigyelni. Nem véletlen az sem, hogy Friedmant tegnap Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta. 

Mindezt azért érdemes előrebocsátani, mert például tegnap Afganisztánban ismét történt valami, ami arra int bennünket, hogy ne a hivatásos politikai kommunikáció alapján építsük fel a világképünket. Ha mindent elhinnénk a sikerpropagandának, értetlenül állhatnánk a kabuli támadás előtt: miként lehet, hogy annyi év amerikai és NATO-intervenció, sok milliárd dollár elköltése után a hatalomból 14 éve kiebrudalt tálibok látványos akcióval kis híján felrobbantják a helyi parlamentet? De vehetnénk azt a hét végi hírt is, miszerint a tálibok telefonos forródrótot hoztak létre a dezertáló kormánytisztviselők számára. Ha akkora a siker, hogy már ki is vonhatjuk harcoló csapatainkat Afganisztánból, akkor miként merülhet fel az általunk közösen eltartott bábkormány embereinek átszökése a hegyekben bujdosó ellenállókhoz? 

A helyzet a következő: a demokratikusan választott kormányok itt, a fejlett nyugati világban körülbelül ugyanannyira kötik az orrunkra a valóságot, mint bármelyik diktatúra, ha stratégiai kérdésekről van szó. Sőt, szándékaikat, tetteiket, azok következményeit még inkább érdekükben áll elfedni előlünk, mert mi - szemben az elnyomott népekkel - tehetünk ellenük a következő választásokon. Akkor járunk el hát jól, ha egy komoly elemzőcég módszeréhez hasonlóan, a lehető legkörültekintőbben alkotjuk meg képünket a világról, és nem dőlünk be a propagandának. Hogy az így szerzett tudás boldoggá tesz-e - gyaníthatóan nem -, az más kérdés. Mindenesetre - közhellyel élve - az ember egyik dolga az életben, hogy "ne hülyén haljon meg", s ehhez csak így vezethet az út. Ha csak a sulykolt maszlagot esszük nap mint nap, akkor bizonyosan rosszul teszünk. 

Ami a valóságot illeti, a kép leegyszerűsítve a következő: főként az Egyesült Államok döntése alapján távoli országokban veszünk részt háborús cselekményekben, amelyek azonban nem oldják meg a gondokat, sőt instabilitást teremtenek. Így volt ez Afganisztánban, Irakban, Líbiában és - kissé más formában - Szíriában is. De említhetnénk a honvédség készülő, Iszlám Állam elleni erbíli bevetését is, ami már az egyik súlyos következményre adott válasz. 

Mi több, a Nyugat által kreált, s szított konfliktusok immár abba a fázisba jutottak, amelyben a saját bőrünkön is érezhetjük azok következményeit. Az instabilitás, a létbizonytalanság, az ezzel kéz a kézben járó gazdasági nehézségek a legfontosabb okai annak a népvándorlásnak, amely életnagyságban itt van a határainkon és azon belül. A kockázat pedig csak nő. S ha a hibás beavatkozási politikának egyszer ne adj' isten még súlyosabb következményei lesznek idehaza is, jusson eszünkbe, a Nyugat mindent megtett azért - ha nem is szándékosan -, hogy ez bekövetkezzen. Mert elmondani, bevallani bizonyosan nem fogják nekünk. 

Kapcsolódó: 
STRATFOR On DHS Failings, Wikileaks and Bradley Manning
Amerika katonai bázissá alakítja Kelet- és Közép-Európát: tankokat és tüzérséget visznek a csatlós államokba
"Civileket ölnek" - ukrán ezredes szakít Kijevvel és átállt a népfelkelőkhöz
Putyin: az amerikaiak célponttá teszik Európát

Az Egyesült Államok tankokat, tüzérségi fegyvereket és más katonai felszerelést fog ideiglenesen áthelyezni kelet- és közép-európai országokba - jelentette be Ashton Carter amerikai védelmi miniszter Tallinnban. 
Carter észtországi látogatása során azt mondta, hogy Lettország, Litvánia, Észtország, Lengyelország, Románia és Bulgária hozzájárult a katonai felszerelések állomásoztatásába. Június 23. Jereváni (Őrménország) Majdan. Vajon ki áll mögötte? 
Isten ments ettől Magyarországot!Az Európai Unió szétesése elkerülhetetlen
2015.06.17. 11:59 hidfo.ru

Joschka Fischer, Németország volt külügyminisztere szerint fennáll annak a veszélye, hogy az Európai Unió felbomlik, és az elmúlt évtizedek során az integráció előmozdítására tett erőfeszítések egyetlen, hatalmas kudarcnak tekinthetőek.


A volt külügyminiszter szerint a görög válság és az ukrán háború a két leglátványosabb példa arra, hogy az Európai Unió nem tud adekvát választ megfogalmazni a felmerülő problémákra, és a görög kilépés egyre fokozódó valószínűsége is az Európai Unió dezintegrálódásának irányába mutat. 

Fischer szerint az Európai Unióban mostanra rendszerszintű legitimációs válság alakult ki, mert a tagállamok állampolgárainak tömegei olyan döntések keresztülvitelével próbálkoznak, amit az Európai Unió vezetői nem hajlandók meghozni. Ennek eredményeként megkezdődött az Európai Unió erodálódása, az uniós hatóságok elveszítik a tagállamok támogatását, ami az Európai Unió demokratikus legimitásának megszűnéséhez vezet.

Fischer hangsúlyozza, hogy mivel az uniós hatóságok nem hajlandók meghozni bizonyos döntéseket, a fennálló problémák csak tovább súlyosbodnak, és ennek egyenes következménye, hogy újabb kihívások jelenhetnek meg, mint jelenleg a brit kilépési törekvések, vagy a következő spanyol választások, ami nagy valószínűséggel a Görögországban tapasztalt eredmény megismétlődéséhez vezet. 

A volt külügyminiszter szerint mostanra nagyon realisztikusnak látszik a legrosszabb forgatókönyv is, ami Görögország kilépésével venné kezdetét, és amint egy tagállam precedenst teremt, a következő választások más tagállamokban is hasonló eredménnyel zárulhatnak. Ebben az esetben 60 évi integrációs törekvés válik semmivé, és az európai integráció egészét kudarcnak lehet nyilvánítani. 

A Fischer által mondottak már környékezik a valós helyzet leírását, de a volt külügyminiszter mindvégig törekedett annak elkerülésére, hogy az Európai Unió belső konfliktusának okát a maga nyers valójában nevén nevezze. Mindez azonban az általa mondottakból is közvetlen levezethető: Fischer ugyanis kimondta, hogy az Európai Unió vezető nem akarnak meghozni olyan döntéseket, melyeket a tagállamok keresztül akarnak vinni. 

A tagállamokban hatalomra jutó kormányok a nyilvánosság nyomása alatt állnak, mert ha nem hajlandók keresztülvinni a választók akaratát, azok legközelebb megszavazzák az euroszkeptikus, majd ha az sem válik be, az EU-ellenes alternatívát. Az uniós vezetők és tagállamok közti ellentét legfőbb oka, hogy az Európai Unióban egy kis létszámú ideológiai közösség került szembe a tömeg akaratával.

Az európai vezetők amiatt nem akarnak meghozni bizonyos döntéseket, mert a többség követelése összeegyeztethetetlen az általuk vallott ideológiával. Ennek legszembetűnőbb példája a halálbüntetés visszaállítása, vagy a bevándorlás elleni radikális fellépés kérdése, ami Brüsszelben az emberi jogok és egalitarianizmus ideológiája mentén bukik meg. Egy vezető pozícióban lévő ideológiai kisebbség szembe találta magát a tömeg akaratával, ami előtt, ha nem hajlik meg, az Európai Unió nem demokráciának, hanem egy ideológiai kisebbség által vezetett diktatúrának tekinthető. Ha Brüsszel nem hajlandó keresztülvinni a tagállamok akaratát, és az Európai Unió demokratikus legitimitását veszti, az - nevezzük nevén - diktatúrát jelent. Mégpedig ideológiai alapú diktatúrát, mert az emberi jogok és egyenlőségelvűség - függetlenül attól, hogy épp ezt sulykolja a propaganda - csak egy ideológia a sok közül. 


Planetáris bíróság, Földalkotmány, világkormány és a pápa ökológiai kiáltványa
Június 20, 2015 Idők jelei


Tegnap óta a Föld népességének kérdése és a globális felmelegedés ismét terítékre került a médiában, miután a több mint egy éve készülő pápai enciklikát nyilvánosságra hozták.


Az eseményről sok magyar hírportál írt azóta. 

hirado.hu a következőképpen összegezte a június 18-án ismertetett dokumentumot, amit rendkívüli várakozás előzött meg: 
"A La Repubblica című olasz napilap az új enciklikát ökológiai kiáltványnak nevezte az emberiséghez, a nemzetközi politikai-gazdasági, valamint tudományos élethez. 

Az egyházfő - aki azt szeretné, ha körlevele részévé válna a decemberi párizsi ENSZ-klímakonferenciának - azzal a sürgős felhívással fordul a világ vezetőihez, hogy tegyenek az éghajlatváltozás ellen. "Még sohasem bántunk olyan rosszul közös otthonunkkal és ártottunk neki annyit, mint az elmúlt két évszázadban" - szögezte le Ferenc pápa az enciklikában. 

Az év végén Párizsban tervezett klímakonferenciára utalva a római katolikus egyház vezetője megjegyezte, hogy sürgősen és drasztikusan csökkenteni kellene a szén-dioxid-kibocsátást. Ennek megvalósulásához szerinte erős, szankcionálási lehetőségekkel bíró nemzetközi intézményekre lenne szükség."

Ferenc pápa több tucat tudóssal, teológussal és egyházi személlyel konzultált a környezetvédelmi kérdésekről, és a korábbi pápák ilyen témában végzett munkájából is merített. 

Ezen tudósok között volt John Schellnhuber professzor is, a Potsdam-i Klímahatás Kutatóintézet igazgatója, akit a Vatikán kért fel a Pápa ökológiai kiáltványának bemutatására. A professzor korábbi írásaiban és kommunikációjában arra utalt, hogy a földön 6 milliárddal több ember él a kelleténél. 

Schellnhuber professzor 2013-ban kifejtette, hogy a Föld jövőjét egy "planetáris bíróság" felállításában látja, amit egy úgynevezett "Földalkotmány" kormányozna, mindezek felett pedig a Globális Tanács, vagyis egy világkormány állna. 

A Földalkotmány, ami megfogalmazná "az emberiség szabadságért, méltóságért, biztonságért és a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseinek szabályait" felülírná az ENSZ Alapokmányát. 

A Globális Tanács a föld népei által választott testület lenne, amelynek tagjai nem egy földrajzilag, vallási vagy kulturális szempontok alapján meghatározható csoportból kerülnének ki. 

A Planetáris Bírósághoz pedig a Földalkotmány megsértésével kapcsolatos ügyekben lehetne fordulni. 

A professzor úgy gondolja, hogy az emberiség "szabadságához" egy világkormány felállítása és az azzal járó újabb szabályok, törvények és bürokrácia szükséges. 

Az enciklika, ami a Föld megmentése érdekében szólítja fel az emberiséget az együttműködésre, valószínűleg a globális felmelegedés kérdésével kapcsolatban számíthat a legtöbb kritikára. 
"A rendkívül erős tudományos konszenzus arra mutat, hogy a klímarendszerek aggasztó felmelegedését tapasztaljuk. Az elmúlt évtizedekben ezt a melegedést, a tengerszint emelkedése is kísérte,"
áll az enciklikában. 

Az írásban utalt "erős konszenzus", amit 12 000, a klímával kapcsolatos tanulmány megvizsgálásával állapított meg a globális felmelegedést hirdető két kutató, erősen eltúlzott kifejezés. A számokat alaposan megvizsgálva, a kutatók 97 százalékos konszenzusa helyett azt látjuk, hogy még a vizsgált tanulmányok alapján is elenyésző azoknak a szakembereknek a száma, akik szerint a globális felmelegedés megalapozott elmélet lenne, illetve, hogy azt a lakosság hétköznapi tevékenysége okozná. (videó) 

A fősodrású média mindebből persze a tévesen megállapított 97 százalékos konszenzust emelte ki, a részleteket pedig figyelmen kívül hagyta. 

A Guardian robbanásszerű pápai beavatkozásként írja le a dokumentumban megfogalmazottakat, ami alapjaiban változtathatja meg a klímakérdést, tehát egyértelmű, hogy a pápa állásfoglalása komoly súlyt nyom a latban vagy legalábbis ez lenne a cél. 

Az enciklika valószínűleg heves reakciókat vált majd ki a világon. Míg egyesek a környezetszennyezés miatti jogos aggodalom kifejezését, addig mások a világkormány szükségességének egyházi áldását látják benne. 

Az Index például ezekkel a szavakkal kezdi a pápai dokumentumról készült beszámolót: 
"A végíteletre vonatkozó jóslatokat nem lehet többé iróniával és megvetéssel kezelni" - jelentette ki Ferenc pápa, amikor csütörtökön nyilvánosságra hozta a globális felmelegedés a környezetpusztítás veszélyeiről szóló pápai enckilikáját.

A félreértések elkerülése végett tisztázzuk, hogy bár a Ferenc pápa által felvetett problémák egy része nagyon is valós, az azokra javasolt megoldásokat látva felmerül a kérdés, hogy milyen szándék húzódik mögöttük. 

(Az enciklika teljes szövege itt olvasható

A világkormány és a globális felmelegedés kapcsolata 2009-ben került először a látóterünkbe, amikor Lord Christopher Monckton rámutatott erre a Koppenhágai Klímakonferencia előtt: 

"2009. decemberében Koppenhágában az ENSZ Klímaváltozási Konferenciáján a fő napirendi pont egy bizonyos egyezmény aláírása lesz. ... Én elolvastam a szóban forgó egyezményt. A lényeg? Egy világkormány megalapítása." 

Mit gondoltok, a kiáltványnak lesz kézzelfogható hatása és ha igen, milyen? 

Végül pedig immár sokadszor a Nagy globális felmelegedés svindli, azok kedvéért, akiknek még nem sikerült megnézni, hátha ezúttal összejön: 

Kapcsolódó: 
Egy szemétteleppé változott a Föld - nagy a baj, ha már a pápa is aggódik
"Menekült"élet Bicskén: napi több ezres zsebpénz a kormánytól, egy kis sörözés, mobilozás, lopás a boltból, kislányok molesztálása, majd este irány a városba bulizni
Klímapuccs
Az eredeti szentiratok 98 %-át nem tették be a BibliábaGyilkosok közt cinkos, aki néma
Dunajszky Géza 2013. június 18. Felvidék.ma

68 évvel ezelőtt ezen a napon szörnyű tragédia helyszíne volt a Přerovhoz tartozó Horní Mestěnice cseh település. Hogy mi történt pontosan, azt Dunajszky Géza kiadásra váró Arcok és sorsok című könyvéből tudhatják meg.

1945. június 18-án a visszavonuló német hadsereg által 1944 októberében a Szudéta-vidékre áttelepített főleg német és magyar lakosokkal haza, azaz Szlovákiába tartó vonatszerelvények vesztegeltek a Přerovhoz tartozó Horní Mestěnice vasútállomás vágányain, hogy a katonai szállítmányok átengedése után a szülőföldjükre visszainduljanak. Véletlenül az egyik ilyen marhavagonokból álló szerelvény mellett állították meg azt a különvonatot is, amelyen a pozsonyligetfalusi 17. gyalogezred katonái a prágai díszszemléről utaztak haza. Várakozás közben az ezred parancsnoka, a korompai származású Karol Pazúr százados és Bedřich Smetana őrsvezető, a katonák művelődéséért felelős tiszt észrevette, hogy a szomszéd marhavagonokban utazók egymás között németül és magyarul beszélgetnek. A parancsnok hamar tudatosította, hogy voltaképpen a Dobsina környéki földijei térnek vissza az otthonukba, amit valamiért nem szeretett volna, ha megtörténik. A katonáinak parancsba adta, hogy a szerelvényb ől tereljék ki az embereket. 


Pazúr, mint a Csehszlovák Hadsereg elhárító tisztje rögtön nyomozásba kezdett, nincs-e köztük volt német SS-katona vagy kollaboráns egyén. A karrierje szempontjából jól jött volna, ha ilyenre lel, és ezzel az új hatalomhoz való hűségét bizonyítani tudja. Korában ugyanis ő is németnek vallotta magát. Fiatal legénykorában még a korompai német futballcsapatban játszott. Majd a szlovák állam idején a Hlinka Gárda tagja lett. Később partizán, majd a front alatt a Csehszlovák Hadsereg tisztjeként szolgálta az új Benes-kormány hatalmát. A marhavagonokban hazautazó dobsinai lakosok között nyolcan a szlovák Hlinka Gárda tagjai voltak, amiről hivatalos igazolással is rendelkeztek, ennek ellenére a díszszemlén elhangzott Benes-beszéd tartalmán felbuzdulva Pazúr elrendelte a szerelvényen utazók kivégzését. A mestěnicei polgármestertől államérdekre hivatkozva kért embereket a 2x17 méteres tömegsír megásásához. A munkásokat is agyonlövéssel fenyegette, ha nem teszik meg azt, amit kért. Így a kivezényelt nyolc ember kényszer alatt a falu határában, a Svéd-sánc nevű dűlőben éjfélre elkészült a sírásással. 

Addig a kivégzésre váró felnőttek, asszonyok és gyerekek a katonák felügyelete alatt egy keresztútnál várakoztak. 1945. június 19-én éjjel egy órakor 15 fős csoportokra osztva, alsóneműre vetkőztetve kezdték el a kivégzésüket. Géppuskával, majd ahogy a lőszerük elfogyott, egy méterről leadott tarkólövéssel először a férfiakat lőtték bele a megásott sírba, majd az asszonyok és gyerekek következtek. Pazúr cinizmusát jellemezte, hogy a Hlinka gárdás volt tagtársait az első géppuskasorozat előtt kiléptette a sorból és hagyta, hogy végignézzék a többiek lemészárlását. Közben velük dobáltatta a gödörbe azokat, akik a sír peremén estek össze. Utána őket is legyilkolták. A kegyetlenségét, vérengző hajlamát bizonyítja, hogy pisztolyával az asszonyok tetemein zokogó gyermekek közül sokat maga lőtt agyon. Amikor belefáradt, a sírásókat kényszerítette, hogy végezzenek a még élő gyermekekkel. A bíróságon megjelent tanúk vallomása szerint a kivégzést követő délelőttön még hullámzott a gyér földréteggel betakart tömegsír, mert több áldozatot így is élve temettek be. A bestiális vérengzésnek 120 nő, 71 férfi és 74 gyermek, összesen 265 ártatlan ember esett áldozatul. A legfiatalabb gyermek mindössze 8 hónapos volt. Többségük kárpáti német. 130-an Dobsináról, a többiek Kézsmárk, Gölnicbánya, Garamszentkereszt, Malompatak, Jánosgyarmat településekről és Rozsnyóról. A magyarok mellett az áldozatok között volt négy szlovák származású asszony is, akik a német, illetve magyar férjeikkel, gyermekeikkel együtt kívántak meghalni, és nem fogadták el Pazúrtól a felkínált kegyelmet. A vérengzést heten élték túl, köztük a Rozsnyóról származó Molnár Pál, aki akkor 7 éves volt. Mivel a másik szerelvényen utazó német és magyar visszatelepülők kivégzésére lőszer hiánya miatt aznap nem kerülhetett sor, Karol Pazúr Pozsonyba, a ligetfalusi vasútállomásra irányította őket, megfenyegetve, hogy majd ott végez velük. A hazatelepülők, félve Pazúr fenyegetésétől, lefizették a mozdo nyvezetőt, így a másik szerelvény nem állt meg Pozsonyban, hanem áthajtva a városon Magyarországra, Oroszvárra vitte utasait. Ők értesítették a magyar és a nemzetközi hatóságokat a történtekről. Így derült fény a vérengzésre, amit a Csehszlovák hatóságok csak 1946 őszén kezdtek el kivizsgálni. A Csehszlovák Bíróság 1947-ben, Pozsonyban Karol Pazúrt hét és fél év börtönre ítélte, aki ezt soknak tartotta, az ügyész viszont kevésnek. Ezért az ítélet ellen fellebbeztek, mire a prágai Csehszlovák Legfelsőbb Bíróság az ítéletet - főleg a nemzetközi közvélemény nyomására - 20 év letöltendő börtönbüntetésre módosította. Klement Gottwald hatalomra kerülése után először 1949-ben a felére csökkentették Karol Pazúr büntetését, majd az egyik legnagyobb szlovák tömeggyilkos, feltehetően 1953-ban Antonin Zápotocky amnesztiájával szabadult. A börtönből való szabadulásáról nincs hivatalos dokumentum. 

Ma a volt parancsnok sorsáról különböző mendemondák keringenek. Egyesek azt mondják, külföldre szökött, és álnéven az Amerikai Egyesült Államokban él. Mások úgy tudják, hogy utol érte őt a sorsa, és gyilkosság áldozata lett. A holttestét látni is vélték, amikor egy tóból kőnehezékhez rögzített kötéllel a nyakában kiemelték. Én sokáig úgy tudtam, hogy késsel a szívében találták meg Besztercebányán egy szemétdombon. Tény, hogy 1989 óta Karol Pazúrt nem látták Szlovákiában, és a volt rokonai, ismerősei sem tudnak a hollétéről semmit. Vagy talán nem akarnak, nem mernek róla beszélni... 

A přerovi tragédiáról három dokumentumfilm készült. Az elsőt a még élő tanúk vallomása alapján a Magyar Televízió készítette 1995-ben, és 1996-ban "Magukért nem felel senki" címen a Duna Televízió mutatta be. A Cseh Televízió 2000-ben "Masakr na Svédských sancích" (Vérengzés a Svéd-sáncon) címen, a Szlovák Televízió pedig "Noc na Svédskom vale" (Éjszaka a Svéd-sáncon) címen 2007-ben készített dokumentumfilmet az esetről. A szlovák dokumentumfilmben elhangzik egy visszaemlékezés, amikor a dobsinai szülésznő az egyik hóhér katona gyermekének születésénél segédkezik, és a kivégzett unokája fülbevalóját fedezi fel a család nagyobb lányának fülében. A gyilkosok tehát nemcsak öltek, hanem a mostěnicei Svéd-sáncon kivégzett emberektől raboltak is, ami tekintettel arra, hogy a háború 1945. május 8-án véget ért, az emberiség ellen elkövetett legsúlyosabb háborús bűntettek közé tartozik. Sajnos ezekről a gaztettekről az emberek még ma is vajmi keveset tudnak, mert sem Csehország, sem Szlovákia politikusai nem mernek szembenézni a tragédia igazi okával, a Benes-dekrétumok kollektív bűnösséget elrendelő passzusaival, sem az azok alapján a német és magyar nemzetiségű polgárokon a volt Csehszlovákia területén 1945 májusától elkövetett bűnökkel, gaztettekkel. Pedig gyilkosok közt cinkos, aki néma! 

Ezt az ismert mondást azért tettem közzé én is az interneten, hogy másokat is beszédre bírjak. Lett eredménye. Ma már tudom, hogy nem ez az egyetlen tömegsír a volt Csehszlovákiában. Több is létezik, Szlovákia területén is. Erről szól Janics Kálmán "Kis Katyn a Duna partján" című írására is, amelyben 90 levente kivégzéséről tár elénk megdönthetetlen bizonyítékokat és jelzi, hogy a volt gyűjtőtáborokban, Pozsonyligetfalun, illetve a Tölténygyár területén is folytak kivégzések. Ligetfalun 1973-ban kezdődött meg a tömbházak építése és még az 1980-as években is kerültek elő 1945-ös sírok, amelyekben civilek és magyar katonák holtestei voltak elhantolva. A szlovák sajtó a feltárásról és a kihantolásról minden esetben a háború idején elesett civilek és magyar katonák földi maradványaként írt. De tudomásunk van két tömegsírról a Rimaszombat melletti klenóci dombokon, Rozsnyó mellett, Szomotoron és Pozsonyban, a Csalogányvölgyi temetőben is. 

Dunajszky Géza

Kapcsolódó: 
Füstbe ment terv - a szlovák nemzeti felkelés


Bukarest nem tudja megakadályozni a magyarság függetlenedését
2015. június 23. Hídfőnyomaban.blog

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint előre láthatóan még idén őszig véglegesítik Székelyföld területi autonómiájának törvénytervezetét.


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt elnökei által összehívott autonómiabizottság ülésén született döntés arról, hogy a függetlenedési törekvések törvényi kereteinek kidolgozását felgyorsítják; a beérkezett javaslatok megvitatását legkésőbb szeptemberig lezárják, azt követően a két párt elnökei döntenek a törvénytervezet elfogadtatásának lehetséges útjairól. 

A MPP elnökének nyilatkozata szerint a függetlenedés törvényi kereteinek kidolgozását még 2015 szeptemberig véglegesíteni kell, ellenkező esetben felmerül annak lehetősége, hogy a RMDSZ nem elkötelezett az autonómia ügyében, és időhúzásra törekszik. Bíró Zsolt - a MPP elnöke - szerint annak még a látszatát is kerülni kell, hogy az autonómia kérdése üres választási kampánnyá silányuljon, emiatt gyorsan kell cselekedni és nem lehet 2016-ra halasztani a törvénytervezet véglegesítését. 

A román politikai diskurzusban az utóbbi évek során egyértelművé vált, hogy már csak idő kérdése, és a magyar lakosság függetlenedhet Bukaresttől. Ilie Serbănescu politikai elemző szerint minden abba az irányba mutat, hogy a magyarság a közeljövőben kivívhatja függetlenségét; a szakértő szerint bár a magyarországi kormány nem lép fel radikálisan a függetlenségi törekvések előremozdítása érdekében, a háttérben zajlanak olyan gazdasági folyamatok, melyek arra mutatnak, hogy magyarországi oligarchák megpróbálják integrálni a magyar lakosságú régiókat, és azok mind szorosabb gazdasági kapcsolatban vannak Budapesttel, miközben a román hatalmi központtól eltávolodnak. 

Serbănescu szerint a román kormány - minden látszat ellenére - tehetetlen Erdély önállósulásával szemben, mert nagyhatalmi érdekek is beavatkoznak a magyar lakosságú területek függetlenedésének előremozdítása érdekében. 

HonlapLeiratkozás