Payday Loans

Keresés

A legújabb

Vallottak! Így húznak le a behajtók! PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Vallottak! Így húznak le a behajtók!

Csépány István és felesége nemrégiben még az egyik legnagyobb adósságkezelő cég behajtója volt, de elegük lett. Nemcsak abból, hogy a vállalat milliókkal tartozik nekik, hanem abból is, hogy a bajba jutott emberektől sokszor törvénytelenül követelték tartozásukat. A házaspár lapunkban kipakolt, elmondták, mire figyeljenek az adósok.
– A törvény értelmében a telefonszámla-tartozásokat egy éven túl nem lehet követelni az adósoktól, ennek ellenére sorra kaptuk a megbízásokat – kezdte István. – Mivel az ügyfelek nincsenek tisztában a jogaikkal, fizettek. Ezt többször szóvá tettük a cégnél, hiába. A bíróság nem nézte, mikor került pecsét a papírra, az adósnak kellett volna jeleznie az elévülést, csak nem tudott róla.

csép

A házaspár évekig dolgozott az adósságkezelőnek, devizahitelesek, banki károsultak, közüzemi tartozást felhalmozók voltak az ügyfeleik. Állítják, becsületesen dolgoztak, de vannak, akik behajtóként fittyet hányva a szabályokra, az adósokat becsapva visznek, amit tudnak. Akad, aki a jogait nem ismerő adós autóját bírósági végzés nélkül is elszállíttatja. Még csak fenyegetnie sem kell, meggyőzi a bajba jutott embereket, az a legjobb, ha mindent átadnak.
Úgy értesültünk, a behaj­tók egyik trükkje, hogy kellemetlen helyzetbe hozzák célpontjukat. Például felszólító levelüket mintegy véletlenül a szomszédokhoz is bedobják. Sokuk gépjárművében van rendszámfigyelő rendszer, így ha az utcán látnak egy bank által bevonásra ítélt autót, addig követik, amíg le nem csaphatnak a kocsira.
– Sok olyan emberrel találkoztunk, akik az eszközkezelővel kötnek szerződést, amelynek a lényege, hogy az ingatlanjukat megvásárolja az állam, amit visszabérelhetnek – mesélte István. – Volt bank, ahol támogatásként számolták el az ingatlan értékéből és az eszközkezelőtől érkező pénz különbözetét, amit alá kellett írnia az ügyfélnek. A dokumentum ellenjegyzésével viszont kimaradt a banki elszámolásból, egy fillér sem jár neki. Ha pedig figyelmeztetem őket a veszélyre, engem rúgnak ki szerződésszegésért.
Kerestük a kérdéses adósságkezelő céget, ám lapzártánkig nem válaszoltak a kérdéseinkre.
(blikk)
Bal-Rad komm: Szép Új Világunk (értsd alatta a rendszerváltás utáni időszakot) kitermelte a hiénacégeket! Ezek lettek az ‘adósságkezelő” vállalkozások, amelyek kézen fogva járnak a bankokkal, telefontársaságokkal, “követeléskezelő” és “ingatlanforgalmazó” meg egyéb “befektető” cégekkel.És mivelhogy JOGÁLLAMBAN élünk, a jogaival általában tisztában nem lévő átlag magyar adósokat úgy forgatják ki minden vagyonukból, hogy mire azok észbekaphatnának-semmijük sem marad!

Olvasónk a kommentrovatba nemrégiben beillesztett egy videolinket. Miként is “védekezhet-háríthat” a szerencsétlen ügyfél. Ime:

Olvasónknak köszönjük a közreműködést!

Nem túlzás azt állítani, hogy pszichológiai hadviselést folytatnak az adósok ellen, ami során nemcsakhogy a vagyonukból forgatják ki a magyarokat, hanem idegroncsokká is teszik őket!
Persze ténykedésük előbb-utóbb komoly egészségkárosító hatással lesz az “adósságkezelők” meg hasonszőrű társcégek házaló zaklatóira, később pedig a főnökökre is! Lassan azért pattognak elfelé a kötél elemi szálai a nagy huzakodásban. Már csak kevéske hiányzik a hanyatteséshez!
Galéria | Kategória: HÍREKKözvetlen link a könyvjelzőhöz.

17 hozzászólás a(z) Vallottak! Így húznak le a behajtók!bejegyzéshez

  1. Ujbilágrend szerint:

    Jolteszik az ,hogy együttmüködnek.
    Akik még most állnak át a nép oldalára,van esélyük kiküszöbölni,a nép biroság itéletét.
    A farizeusokra,és az a nyomor vámszedörie a halálbüntetés a minimum.

    Éljen a szocializmus,rögtön itélö népbiroságot a kizsákmányoloknak.

  2. Nuedle szerint:

    Egy érdekesség amiről az emberek zöme mit sem tud:
    Az adósságainkat, akinek van – mint tárgyat adják – veszik. Az új követelés tulajdonos aki nem is tudja a hátralék miként jelentkezett pl. a gázszolgáltatónál (konkrét eset: a gázóra kimenő csatlakozás rosszul volt meghúzva és szivárgott) a lakó külföldön dolgozott és egy évig a közelébe sem ment. Az elszivárgó gáz, mint fogyasztás jelentkezett a lakatlan lakásban. Kiszámlázták, de nem tudta, nem is fizette. Keletkezett így adósság a ki nem fizetett számla miatt. Az adósságát eladták a bíróságon már csak azért tiltakozhatott volna, ha alaki hibát vétett volna számla kiállításánál a szolgáltató, a műszaki ok már nem oldotta a követelését, mert a követelés új tulajdonosa nem tehet a műszaki hibáról, pedig az óra bármilyen hibája a szolgáltató kára kellene legyen, hiszen a fogyasztó nem is nyúlhat hozzá. De a szolgáltató már nincs is a perben, a perszámla kiállításától 30 napon belül lehet csak kifogásolhatóvá tenni.
    Mindenki érzi a fogyasztónak van igaza, a bíróság szerint meg fizetnie kell.

  3. Hortenzia Vajdai szerint:

    Azt sem értem,hogy milyen jogon adják ki az emberek adatait!!

  4. Nem beszélve arról,hogy a szolgáltató nem köteles igazolni,hogy a felszólító leveleit a címzett nem vette fel illetve át!Esetenként ajánlás nélkül adják fel a felszólító leveleiket,amelyek tényleg elveszhetnek!A faktoráló cég pedig pofátlanul arcoskodik!Egyszer én egy hívásuk alkalmával megfenyegettem őket meg a szolgátató céget bírósági perrel a zaklatás miatt, így abbahagyták.Az elmaradt nevetséges piti összeget természetesen befizettem!

  5. varga istván szerint:

    csak birkákkal szemben teszik ezt meg—pár éve voltak nálam áramszolgáltatol müszakiak mert jelentést kaptak hogy megszakitonál az plomba sérült—utána néztem interneten s láttam hogy több százezres büntetéseket sosnak ki ilyenkor–na de nem nekem-utána jártam hogy ki az illetékes vezetö ez ügyben s családi cimére elküldtem egy diszno fejet s üzenetet hogy rossz névwen venném nagyon ha bármilyen csekket meglátnék ami nem az tényleges fogyasztásomat tükrözné—nem is kaptam csekket igaz én is megcsináltam zárat villanyszekrényre s azota minden honapban egyszer leeellenörzöm…..tehát csak keményen ezzek a hiénák mindig a gyenge könnyü prédát keresik s az iolyan gyilkosokat mint én nagy izben kikerülik

  6. Lona szerint:

    Olvasva a fentieket, önként adódik a kérdés – hol lehet utána nézni annak a törvénynek, hogy bizonyos tartozások meddig hajthatók be, melyek azok (mint pl. az említett telefonszámla), amelyek bizonyos idő után elévülnek? És úgy egyáltalán a tartozásokkal kapcsolatos eljárási jog mit enged meg, mert a gyakorlatban a behajtó cégek, bankok szinte mindent megengednek maguknak.

  7. varga istván szerint:

    lona most viccelsz-a világ legnagyobb maffia államában de jogért kiáltasz???itt nics jog—igy harcolj fegyverrel-nincs jobb igazság kinyilványito eszköznél mint egy koponya lékelö makarov vagy glock 9mm marok löfegyver

    • Névtelen szerint:

      a Glock egy szérihibás fos, maradj a Makarovnál, vagy a Tokarev TT-nél, az mégjobb! :)
      Egy Őrnagy

  8. MiaMai szerint:

    A tartozások adás-vételéhez még csak annyit, hogy a cég, amelyiknek tartozol, az adósság kb. 10%-ért adja el a tartozásodat a behajtó cégnek, amelyik a teljes összeget + kamat + kezelési költségek + miegymás + a nagymama születésnapja = az eredeti összeg többszörösét követeli rajtad. Bírósági behajtással fenyegetőzik, de az esetek többségében nem teszi meg (jellemzően kis összegű tartozásoknál) hiszen a bíróságon a követelt összeg X %-át először neki kell befizetnie mint eljárási díj (vagy micsoda). Szóval ez valóban az idegek harca. Jobb mindent az eredeti szolgáltatóval rendezni – lehetőleg még időben – , de a behajtóval soha, semmilyen körülmények között nem szabad szóbaállni, megkeresésekre reagálni, telefonálni stb.stb.

    • Névtelen szerint:

      és mi van haaa..ö talált meg????,es egy egyedul állo 1.gyerekes anyátol von..és ráadásul albérletben van…ekkor mi van..leszarják h..ezután nincsc miböl albit fizetni és élni egy gyerekkel…

  9. Edina Bognár szerint:

    Érdemes meghallgatni!

    Admin:

    Köszi ezt a lonket! Engedelmeddel én ezt be is illesztem az anyagba!

  10. Tibor szerint:

    Szia!Pont èrintett vagyok egy telefon számla tartózás ügyében!Nekem elkezdte tiltani a fietèsemből ez az ügy kb 5-6 éves!hová lehet fordulni hogy ne tiltsa?köszönöm válaszod!