Payday Loans

Keresés

A legújabb

Selyemfiú kerestetik
PROSTITUÁLT VILÁG - KURVA ÉLET S MÁS ABNORMITÁSOK

Tabudöntő könyv nőkről, akik pénzért veszik a szerelmet

Az Egyetemista lány támogatót keres szerzőitől!

Nagy Szilvia – Szabó Anna Eszter
Hölgy alkalmi kísérőt keres

MegveszemHölgy alkalmi kísérőt keres

Az óriási visszhangot kiváltó Egyetemista lány támogatót keres szerzői, Nagy Szilvia és Szabó Anna Eszter legújabb könyvükkel ismét egy tabu ledöntésére vállalkoztak. A Hölgy alkalmi kísérőt keres egy ismeretlen, de nagyon is létező világba kalauzolja az olvasót. Olyan nőket ismerhetünk meg, akik a kényszer, a boldogtalanság vagy csak az egyszerű örömszerzés okán pénzért veszik a szerelmet, eközben pedig olyan férfiak története is feltárul előttünk, akik prostitúcióval keresik a kenyerüket. Mi visz rá egy nőt arra, hogy szexmunkáshoz forduljon? Mire gyógyír egy fizetett éjszaka? Hogyan kerül egy családfő olyan helyzetbe, hogy esténként ismeretlen asszonyokat tesz boldoggá néhány ezresért? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keres választ a két fiatal újságírónő második kötete.

Hogyan jött az ötlet, hogy az egyetemista prostituáltak után most prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevő nőkről és férfi prostituáltakról írjanak könyvet?

Nagy Szilvia: Még anyagot gyűjtöttünk az előző könyvhöz, amikor az egyik interjú után, hazafele menet felvetődött, hogy jó lenne megvilágítani a másik oldalt is, a férfi prostituáltakét, mert ez sokkal kevésbé ismert, viszont létezik. Kétségtelenül nincs ennek a szolgáltatásnak akkora piaca, mint az ezzel foglalkozó nők esetében, mégis, létezik. Kíváncsiak voltunk, hogyan dolgozzák fel a férfiak ezt a munkát, és milyenek azok a nők, akik hozzájuk járnak. Hát így.

Szabó Anna Eszter: A nők vágyairól, szexuális igényeiről jóval kevesebbet beszélünk, mint a férfiakéról és ez a könyv tökéletes lehetőség, hogy a nők szükségletei, gondolatai kerüljenek előtérbe.

Hogyan akadtak rá interjúalanyaikra?

Nagy Szilvia: Hirdetőoldalakon keresgéltünk, ott is hamar kiderült, nőket sokkal könnyebb találni, hiszen jóval többen vannak.

Könnyebb vagy nehezebb volt elnyerni a bizalmukat, mint az első könyv alanyainak esetében?

Szabó Anna Eszter: Az előzőnél a lányok – már akik vállalták a beszélgetést – könnyen megnyíltak. A férfiakkal is ez volt a helyzet, ám a nők, akik érintettek, mint kliensek..Na az már nehezebb helyzet. Hiszen férfiaktól könnyebben elfogadja a társadalom, ha fizet a szexért, mint ha egy nő teszi ugyanezt. Épp ezért zárkózottabbak és sokkal titkolódzóbbak. Ez valahol érthető...

Nagy Szilvia: Én nem éreztem különbséget. Talán annyiban, hogy a megkeresésekkor több férfi kérdezett vissza, hogy oké, akkor mennyit fizetünk az interjúért. Az egyetemista lányokra ez ennyire nem volt jellemző. Szerintem a bizalom elnyerése nem is annyira nemtől függ, sokkal inkább személyiségtől, embertípustól.

Mi visz rá egy nőt, arra, hogy prostituálthoz forduljon?

Nagy Szilvia: Előfordul, hogy az intimitás hiánya miatt mennek prostituálthoz, mások inkább azért, mert nem szeretnének energiát és időt fordítani egy párkapcsolatra. Az egyik interjúalanyom ezeket a nőket karrieristának, önzőnek nevezte. Más éppen azért próbálkozik prostituáltakkal, mert a házasságát szeretné így megmenteni. Sokan vannak, akik a párjukkal vonnak be egy harmadik felet, itt általában a pár férfitagja az aktus kezdeményezője, az egyik interjúalanyom szerint azért, mert így szeretné megelőlegezni, hogy a következő alkalommal egy nőt vonjanak be. Van hivatkozási alapja. Másrészt pedig női prostituáltak, pornószínésznők is igénybe veszik férfiak szolgáltatásait, hogy végre élvezzék is az aktust, ami akár jóni masszázs is lehet. Ez utóbbi esetén főleg az intimitáson van a hangsúly, bármilyen furcsa is. És viszonylag sokan, a női ügyfelek úgy ötöde csak beszélgetni szeretnének.

Szabó Anna Eszter: Boldogtalanság, kielégületlenség, önbizalomhiány, kíváncsiság, bosszú, vagy akár kalandvágy. Számos ok lehet.

Hogy kell elképzelni ezeket a nőket?

Szabó Anna Eszter: Átlagosak. Szépek, csinosak, kevésbé szépek, kevésbé csinosak, kövérek, soványak... Bármilyen nőnek lehetnek különleges, vagy akár teljesen átlagos, ámde kielégítetlen szexuális vágya, nem csak a férfiaknak.

Nagy Szilvia: A sztereotípiákkal ellentétben főként nem idős asszonyok járnak ilyen férfiakhoz, inkább fiatalok, 25-35 közöttiek, a negyvenes korosztály sem igazán jellemző.

Miért döntenek úgy férfiak, hogy a testükből élnek meg? Hányan lehetnek ők?

Nagy Szilvia: Nagyrészt a családjuk miatt,vagy, mert hatalmas hitel nyomja a vállukat. Nem látnak más kiutat, viszont van bennük felelősségérzet a családjuk, a feleségük és a gyerekeik iránt, ezért indulnak el ezen az úton.

Szabó Anna Eszter: Számot nem tudok mondani, de a motivációra sokféle magyarázat van. A megélhetési férfiprostituáltak mellett olyan is van, aki így csajozik. Vagy, aki egyszerűen csak kíváncsi.

Mennyi pénzt lehet ezzel megkeresni?

Nagy Szilvia: Nagyon változó, függ attól is, hogy szezon például visszaesik a forgalom, ilyenkor lehet, hogy csak harmincezer forintot kapnak meg, máskor 150-300 ezer forintot is megkereshetnek havonta.

Szabó Anna Eszter: Érdekes, hogy bizonyos férfiprostituáltak egész kevéssel, akár 10 000 forintért is vállalnak egy együttlétet.

Környezetük tudja, miből élnek?

Szabó Anna Eszter: Nem, hiszen még ha ők nem is szégyellik, tudják, hogy a környezetük jó esetben csak zavarba jönne, rosszabb esetben meg elítélné őket. Amiről nem tudnak, az nem fáj, ugyebár.

Általában csak rövid ideig csinálják, mert olyan helyzetbe kerültek, vagy hosszan benne maradnak az „iparban”?

Nagy Szilvia: Volt olyan interjúalanyom, aki nyolc éve kezdte, olyan is, aki kettő. Az előbbi vissza-visszatér ehhez a munkához, időnként szünetet tart, amikor civil munkája van, és besokall tőle. Olyannal nem találkoztam, aki felhagyott volna vele teljesen. Az alanyok között volt olyan, aki azt mondta, meglátja, mi lesz két év múlva, egy másiknak fogalma sincs, felhagy-e vele. A kérdésemre azt felelte, talán akkor, ha egzisztenciálisan helyreállt, legalább egy kicsit.

Kiknek ajánlják a könyvet?

Nagy Szilvia: Mindenkinek, akit érdekelnek a nők, szeretnék megismerni őket, megtudni, mire van szükségük, mi viszi rá őket, hogy férfiprostituálthoz menjenek, akár úgy, hogy kapcsolatuk van közben. És mindenkinek, aki szeretne betekintést nyerni ennek a világnak egy szeletébe, egy olyan világéba, amiről sokkal kevesebbet hallunk, mint a hasonló foglalkozású nőkéről.

Szabó Anna Eszter: Nőknek, mert olvashatnak nőtársaikról, akik valamilyen szempontból elégedetlenek és ilyen merész utat választanak a boldogulás érdekében. Ha a megoldás nem is, de maga a probléma akár ismerős is lehet a számukra. Férfiaknak, mert végre olyan történetekről olvashatnak, amikben számtalan példát láthatnak arra, mi teheti boldogtalanná a nőket és mire vágynak titkon.

A szerzők előző könyve