Payday Loans

Keresés

A legújabb

A nemi erőszak áldozata
PROSTITUÁLT VILÁG - KURVA ÉLET S MÁS ABNORMITÁSOK

"Már-már szoftpornó" - A Guardian is beszámol a pécsi rendőrség oktatóvideójáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

A Guardiant is megjárta a pécsi rendőrség nemi erőszakról szóló oktatóvideója, amely szerint az áldozat is felel azért, hogy szexuális bántalmazás elszenvedőjévé vált. A lap idézi a NaNe munkatársát, aki szerint a film a női szexualitást már-már egy szoftpornó szintjén ábrázolja, és azt sugallja, hogy a nők nem ihatnak és érezhetik magukat túl jól egy szórakozóhelyen, mert azt egyes férfiak provokatívnak találják.

A Guardian is beszámol arról a magyar rendőrségi oktatóvideóról, amely szerint a nemi erőszak elszenvedői is tehetnek arról, hogy így jártak.

brit lap beszámolója szerint nőszervezetek és emberi jogi csoportok tiltakoztak a hivatalos videó ellen, amelyet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési keretéből finanszíroztak. A rendőrség másolatokat adott át a helyi iskoláknak, hogy azokat a bűnmegelőzési órákon a tanulók is megnézhessék. A filmben helyi színészek, valamint Weisz Fanni, Pécs hivatalos arca, halláskárosult modell szerepelnek.

A lap idézi Cserháti Évát, a NaNe munkatársát, aki szerint a film a női szexualitást már-már egy szoftpornó szintjén ábrázolja, és azt sugallja, hogy a nők nem ihatnak és érezhetik magukat túl jól egy szórakozóhelyen, mert azt egyes férfiak provokatívnak találják. Cserháti szerint a klip szándékosan terjeszti egy szélsőségesen konzervatív és patriarchális társadalom legkártékonyabb eszméit.

A nőjogi aktivista szerint a lányt megtámadó fiatalember figurája is problematikus, mert nagyon ritka, hogy a nőket sötét utcán kószáló idegenek erőszakolják meg. A legtöbb szexuális zaklatást olyasvalaki követi el, aki ismerőse az áldozatnak, a szűkebb baráti vagy családi köréből származik - mondta Cserháti Éva.

A sértő rendőrségi videók ellen nőszervezetek tiltakoznak, az ügyben aláírásgyűjtés is indult. A petíció megszövegezői követelik, hogy olyan rendőrségi videók készüljenek, amelyek az elkövetőt és nem az áldozatot szólítják meg.