Payday Loans

Keresés

A legújabb

Népesedési hírlevél - 2015. V.28. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Több születés és több halálozás
2015. május 27.
2015 első negyedévében 22 014 gyermek született, 3,3%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 37 823 volt, ami 2014. január–márciushoz viszonyítva különösen nagymértékben, 15%-kal emelkedett. A természetes fogyás 15 809 fő volt, 4 125-tel több az egy évvel korábbinál.

Ez Magyarország legnagyobb problémája – végre valamiben egyetértenek a pártok
2015. május 16.,
Privátbankár, MTI
Mind az öt parlamenti frakció támogatja a kívánt gyermekek megszületését célzó intézkedéseket. Van, aki az egykulcsos adó megszüntetését szeretné mellé, más szerint sokkal több támogatást kellene adni a lombikbébi-programokra. A siralmas magyar bérekről viszont kevés szó esett.

Érdemes-e adókedvezményért házasodni?
2015. május 17.
A LeitnerLeitner adótanácsadó cég szakértői azt számolták ki, hogy az egymás gyerekeit nevelő élettársaknak mennyire éri meg összeházasodni.

Egy családban átlagosan 7 gyerek: vajon hol?
2015. május 18.
Privátbankár
A Föld népessége még mindig nagy ütemben nő, noha korábban azt prognosztizálták, hogy 2050-re az ütem lelassul. A világ nagy részén ez meg is történik, de közben Afrika középső része belehúzott, és ha minden így marad, a mai 1 milliárdos kontinens 2100-ig megnégyszerezi népességét.

Sikeres-e a magyar családpolitika? (3)
2015. május 19.
Pénzügyi szemle
Hazánkban a közvélekedés és ezzel összhangban a kormányzati politika hagyományosan pronatalista (születésszám növelését célzó). Ehhez a családpolitikához sokféle formában és - különösen fejlettségi szintünkhöz képest - sok közpénzt fordítunk. Mégis a születések száma évtizedek óta trendszerűen csökken. Szilas István, az ÁSZ számvevő-tanácsosa tanulmányában ezt az ellentmondást járja körbe. A háromrészes cikksorozat harmadik része.

Külföldre megy az ifjúság, mi lesz a nyugdíjasokkal?
2015. május 21.
Tőzsde fórum
Az utóbbi időszakban mind több érv hangzik el amellett, egyre sürgetőbb a magyar nyugdíj rendszer megreformálása. Legutóbb a Népesedési Kerekasztal is hangoztatta a nyugdíjreform mielőbbi napirendre tűzését.

Potápi Árpád: Fontos cél a népességfogyás megállítása
2015. május 26.
MTI
Támogatni kell a határon túli magyar közösségeket a magyar identitás erősítése érdekében – mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Vannak szimbolikus, szociálpolitikai intézkedések, amelyeket a határon túli magyarokra, fiatalokra is ki kell terjeszteni, továbbá fontos a közösségek gazdasági megerősítése – tette hozzá.
Támogatni kell a közép- és felsőfokú oktatást, valamint a külhoni szakképzést – mondta az államtitkár. Kiemelte: fontos cél a népességfogyás megállítása.
A közelmúltban átfogó tanulmány készült a külhoni magyarság helyzetéről, ami jó alapot nyújt egy új nemzetpolitikai irány kialakításához – vélekedett Potápi Árpád János államtitkár.

Itt élnek a legidősebbek Magyarországon
2015. május 27.
Pénzcentrum
Öregedő társadalom, csökkenő népességszám. Különböző statisztikák, szervezetek figyelmeztetnek az elöregedés hátrányos hatásaira, felkapjuk rá a fejünket, de valljuk be, a környezetünkben kevéssé érzékeljük ezt, össztársadalmi folyamatként gondolunk ezekre az adatokra.


Kedves olvasók, kedves barátaim! Köszönöm a Hírlevél megjelenéséhez nyújtott közreműködéseteket. Amennyiben a jövő héten is érdekes, népesedéssel összefüggő cikkre bukkantok, kérlek benneteket, hogy vagy a cikket, vagy a kivonatát vagy a linkjét vagy azt, hogy mikor és hol olvastátok, küldjétek meg nekem a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, hogy következő Hírlevél számban mások is olvashassák. A Hírlevélben szubjektív hangvételű írások megjelenítésére is módot adunk.
Köszönettel: Járdi Attila
A Hírlevélre bárki - természetesen ingyenesen -  feliratkozhat az alábbi web-címen:http://groups.google.com/group/nepesedes
A Magyar Családokért a Megmaradásért Közhasznú Alapítvány