Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél - 2015 május 18. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Nemzeti Hirhalo a(z) vps131.nlg.hu domainen keresztül

máj. 18. (1 napja)
Válasz
címzett: saját magam
2015 május 18.
Nemzeti Hírháló hírlevél

ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig
Jelentkezési határidő: 2015 május 30.
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika

Kárpát-haza és a Világ Magyarjai, Testvéreim!

95 évvel Trianon után az elszakítottság érzése keltett sebek még mindig nem gyógyultak be. Fáj, és fájni is fog, amíg ez az állapot meg nem szűnik! 

Különösen akkor fáj, amikor azt látom, hogy a magyart módszeresen pusztítják, háborúba viszik, üldözik, ellehetetlenítik az otthon maradását, megalázzák, nyomorba döntik szülőföldjén, éljen bárhol is Őshazánkban Csodaországban. 

Tudnotok kell, hogy a Földön öröktől fogva, különösen napjainkban, faji háború folyik. Az embertelenség harcol az emberiség ellen. Az érdekelvű/haszonelvű világ harcol az értékelvű világ ellen. A gonoszság harcol a szeretet ellen. 

E küzdelem közép pontjában a magyarság áll. Rajtunk múlik ki fog győzni. Ha a gonoszság, a világ elbukik. Ha a szeretet, megmenekül. Az fog győzni, amit te támogatsz, amit te etetsz! 

Az idő eljött! Választanod kell! Ne feledd nagy a felelősséged, és nem elég azt mondanod, "persze, hogy a szeretetet választom!", ezúttal cselekedned kell az összetartozás jegyében! 

A független Kárpát-haza - valamennyi ott lakó közös akaratából - a béke záloga! Ennek megteremtése nem képzelhető el a Kis-hazát uraló egyetlen egy politikai képződmény irányításával sem! Ezt nekünk kell megoldani. Alulról az egyszerű emberek világából szerveződve, egymást támogatva. 

Nem várhatod tőlük a változást, hiszen nem azért árulták el az elmúlt 25 év és az azt megelőző időszak urai nemzetünket, hogy most önként bevallva bűneiket visszaadják nekünk az önrendelkezésünket. (emlékezz 2004. december 5-re, amikor a világ szégyenére sikerült szembe állítaniuk a politikai paletta minden szereplőjének hathatós közreműködésével a magyart a magyarral) 

Mi is történt azóta? 2012.január 1 hatállyal törvénytelenül megalkották az Alaptörvénnyel igazgatott Magyarország nevű államot, ami nem az ezredéves Magyar Állam! Ezzel ellopták múltunk jogfolytonosságát és megásták sírját a jövőnknek! Az általuk megalkotott Magyarország nevű államformának semmilyen joga sincs - merthogy nem a Magyar Állam -, hogy kiálljon a határon túli magyarság érdekeiért, pláne nem az autonómiájáért! De még a határon belüliekért sem áll ki, hanem helyette idegen parancsra a bankok érdekeit képviseli (még akkor is, ha azt a látszatot keltik, hogy nem) és a multinacionális cégeket támogatja. 

2015. június 18-án reggel fél kilenckor, Budapesten, az V.ker. Markó utca 25-ben a "Rendszer feletti Ítélet Napját tartjuk" 

Magyar! Élj bárhol a világban! Segíts, hogy segíthessünk! Légy jelen, testben és/vagy lélekben! Számítunk Rád! 

Kárpát-haza, Kiskunlacháza, 2015. május 14. 
(ha elolvastad, kérlek, add tovább) 
Orosházi Ferenc

Bővebb híranyagért, információért keresd a Fészbukon a Rendszer feletti ítélet napja esemény oldalt A Normafán megbukott Pokorni Zoltán párbeszéd-politikája

A szocialistákkal összekacsintó Pokorni Zoltánnal nem állnak már szóba a XII. kerület lakói: a választásra jogosultak 3/4-ét a kerületi vezetés nem tudta megszólítani a biankó felhatalmazással egyenértékű referendummal, akit pedig mégis, annak 1/5-e elutasította a terveit. Tegnap tehát csak minden negyedik választásra jogosult hegyvidéki polgár élt szavazati jogával, ami egyértelmű kudarc egy olyan polgármester számára, aki rendszeresen a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza. 

Ettől függetlenül tiszteletben tartjuk a XII. kerület polgárainak véleményét. Bármit is tesz a kerületi vezetés a Normafával, a Jobbik a jövőben is a hegyvidéki lakosok érdekeit fogja szem előtt tartani, és minden lehetséges eszközzel megakadályozza, hogy az MSZP-vel, és Együtt-PM-mel koalícióra lépett Fidesz az elmúlt 25 év gyakorlatát folytatva off-shore befektetőknek és maganérdekeknek szolgáltassa ki páratlan természeti kincsünket. 

Gyöngyösi Márton választókerületi elnök


"Hetente találkoztak Orbánnal, ahol eldöntötték, kik nyerhetnek pályázati pénzeket" - kitálalt a volt nagykövet
2015. MÁJUS 16. Hír24

Lószar ez a sok duma a demokráciáról! Ezt mondta utolsó találkozásukkor Orbán Viktor a volt amerikai nagykövetnek, Eleni Kounalakisnak, aki könyvet írt a 2010-2013 közötti magyarországi élményeiről.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis 2010 és 2013 között volt az USA budapesti nagykövete. A 320 oldalas, angol nyelven megjelent könyv - melyben részletesen ír budapesti éveiről és arról, hogyan látta a magyarországi politikát - magyar-amerikai viszony alakulásáról szóló részeit az Index ismertette. 


Kounalakis és Orbán Viktor állítólag már első találkozásukkor nem találták a közös hangot, és ez végig így is maradt. 2010-ben, az akkor ellenzéki vezérszerepben lévő Orbánt már bemutatkozó látogatásán felbőszítette a nagykövet azzal, hogy a gazdasági válságból való kilábalást és a rendszerváltozás óta elért fejlődést méltatta. Orbán viszont katasztrófának minősítette az addig eltelt két évtizedet, mert szerinte a kommunista milliomosok, és a bolsevik milliárdosok mindent elloptak. 

Kounalakis úgy találta, hogy Orbán rendszerint elbűvöli a tárgyalópartnereit, ezért az amerikaiakat egy idő után már előre figyelmeztette: bármit is olvastak vagy hallottak a magyar kormányfőről, szimpatikusnak fogják találni. Az is feltűnt neki, hogy Orbán a találkozók elején magát és kollégáit mindig szabadságharcosokként mutatja be. A magyar miniszterelnök szabadságfogalma azonban teljesen más, mint az ókori görögöké vagy az amerikaiaké, és a személyes szabadsághoz semmi köze: Orbán számára a szabadság a bárki idegen befolyásától való szabadságot jelenti, aki nem magyar - írja könyvében. 

Utolsó találkozásukkor sem tudták áttörni a köztük lévő falat: Orbán Kundera regényére utalva azt mondta Kounalakisnak, "Mi, magyarok a történelmünk súlyától szenvedünk. Önök, amerikaiak a történelmük könnyűségétől", mire a nagykövet erre azzal válaszolt, hogy Kundera számára a szabadság az elnyomástól való szabadságot is jelentette, különösen a kormány általi elnyomástól. Orbán ekkor mondta, hogy "All this talk about democracy is bullshit!", majd sértődötten kifejtette, hogy kétharmaddal választották meg, legjobb tudása szerint próbálja megoldani az ország rengeteg problémáját, és majd a következő választáson le lehet őt váltani, ha ez nem tetszik az embereknek - idézi a nagykövetet a portál. 

Kounalakis ugyanakkor könyvében többször is hangsúlyozza, hogy Magyarország végső soron az Egyesült Államok szövetségese és barátja, a magyar törvényekről pedig a magyaroknak kell dönteniük, és az így kijelölt határt az amerikaiak nem léphették át. Clintonnak Orbán személyiségét még úgy írta le, mint egy okos, racionális embert, akinek bár más fogalmai vannak a szabadságról, a demokráciáról és a piacgazdaságról, mint az amerikaiaknak, de azért az energiabiztonság kérdésében és a nemzetközi ügyekben megbízható partner. 

Az azeri baltás

Nagyköveti évei mélypontjának az új alaptörvény elfogadását tekinti a volt nagykövet, mert Orbánék magasról tettek a fenntartásaikra és tanácsaikra. Egyik legnagyobb sikerének pedig azt, hogy az amerikai diplomáciai gépezet beindításával végül a sokáig habozó Európai Unió is nyomást helyezett a magyar kormányra, ami így kénytelen volt alkotmánymódosításokkal visszakozni több problémás kérdésben is. 

Kounalakis szerint talán maga Martonyi János - akit könyvében az egyik kedvenc kormánytagjának nevez - sem tudott arról, hogy az azeri baltás gyilkost, Ramil Safarovot Magyarország kiadja Azerbajdzsánnak, és az amerikai nagykövetséget is meglepte a hír. Amikor leültek erről beszélni Martonyival, a külügyminiszter alig mert Kounalakis szemébe nézni, és nem is próbálta különösebben védeni a baltás gyilkos kiadását. Ez volt a volt amerikai nagykövet szerint az az eset, amikor a magyarok megbízhatóságába vetett hitük megingott. 

Németh Lászlóné és a túlzott őszinteség

Kounalakis könyvében Németh Lászlóné egykori fejlesztési miniszter túlzott őszinteségéről is szó esik: "Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter elmondta nekem, hogy minden héten leült Orbánnal, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek." - írja a volt nagykövet. Németh Lászlóné kifejtette neki: "Ha egy magyar vállalat pályázata versenyképes egy osztrák vagy német vállalatéval, akkor igen, nyerni fognak. Miért kellene, hogy német vállalatok építsék a magyar utakat? És ha a Közgép az egyetlen magyar vállalat, amelyik meg tudja csinálni, miért ne nyerhetnék továbbra is a pályázatokat?" 

(Az Index interjút is készített a volt nagykövettel, ide kattintva elolvashatja!) 

Kapcsolódó: 
Brókerbotrány: Tarsoly bevallotta, miért tolt milliárdokat a fociba
Schmuck Andor kommunistákra nácikra vadászik
Göncz Árpád a Patkány?
A sikkasztó Farkas Flórián többször is megjárta a sittet, végül elnöki kegyelemben részesült - az ügyet 30 évre titkosították
3 milliárdot kaszált 4 hónap alatt Orbán veje
Milliárdos lesz, aki Orbánnal néz focit
A Magyarország nevű állam NEM a MAGYAR ÁLLAM - Geri Tibor ny. alezredes nyílt leveléből
Magyarország nevű állam, jogilag nem létezik! Orosházi a bíróságon


100 ezer család lakását viheti a bank
2015. 05. 16. Blikk

Budapest - Most jön a feketeleves sok hitelesnek? Az eddigi mentőcsomagok adósok tömegein nem tudtak segíteni, s nem úgy tűnik, hogy a jövőben megoldódna a bedőlt hitelesek sorsa.

A bankok elszámoltatásával Orbán Viktor miniszterelnök szerint a kormány "elment a falig", vagyis újabb jelentős segítség aligha várható. 

Pedig bőven vannak még, akiknek fogalmuk sincsen róla, mit hoz a jövő. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavaly év végén 115 ezer olyan jelzáloghiteles volt, aki legalább 90 napja nem törlesztett, vagyis szerződésüket nagy valószínűséggel felmondták a hitelintézetek. Velük kapcsolatban a jegybank alelnöke, Balog Ádám a múlt héten egy konferencián azt fejtegette: mintegy 100 ezer hitelesen a jelenlegi lehetőségek sem segíthetnek, tehát belátható időn belül ennyi ingatlan kényszerértékesítésére kerülhet sor. 

Sok hiteles teljesen elkeseredett, hiszen nemcsak az eddigi "adósmentő" akciókban csalódtak, de a banki elszámoltatás sem nyújtott számukra reményt. Az autószerelő Kerékgyártó Lászlónál (53) két éve bármelyik nap kopogtathat a végrehajtó. 


- Megvédem a házam az életem árán is! Csak a testemen keresztül fog ide bejutni bárki - jelentette ki László, aki 2007-ben 24 millió forint hitelt vett fel óbudai ingatlanára. 

- A törlesztőrészlet a kezdeti 123 ezerről 271 ezer forintra nőtt, és 2013-ban már nem tudtuk fizetni. Hiába próbáltunk egyezkedni a bankkal, felmondták a hitelszerződést. Azóta hetente járok a közjegyzőhöz, hogy megtudjam, kiállították-e már a végrehajtási záradékot. Ha igen, azonnal megtámadjuk bíróságon, és kérjük a végrehajtás megszüntetését - magyarázta László, akin még 45 milliót követelnek. Kerékgyártóék így több évet nyerhetnek, hiszen amíg per alatt van az ügy, felfüggesztik a végrehajtást. Hogy az­után mi lesz, azt László sem tudja. 

A hitelesek helyzetét az is súlyosbítja, hogy év elején megszűnt a korábbi kényszerértékesítési kvóta. Ez azt írta elő, hogy a bankok a bedőlt hitelesek laká­sainak csak 2-5 százalékát verhették dobra negyedévente. 

- Százezer adósnál bármikor kopogtathat a végrehajtó - mondta Lénárd Mariann, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének főtitkára.

- Ők elsősorban az időt húzhatják, ha meg akarják tartani a lakásukat. A banki elszámolás után azok, akik nem elégedettek, a pénzügyi békéltető testülethez fordulhatnak, majd pereskedhetnek a bankkal, addig pedig a végrehajtást felfüggesztik. 

Kérdeztük a kormányt is, terveznek-e bármilyen újabb mentőcsomagot, de a gazdasági tárcától csak azt a választ kaptuk, a kabinet folyamatosan vizsgálja a nehéz helyzetbe került adósok helyzetét. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a héten úgy nyilatkozott: a bedőlt adósok lakásait felvásárló állami Nemzeti Eszközkezelő forrásait kell bővíteni. 


A zsidók szerint Judea Magyarországon volt

Kapcsolódó: 
Kilakoltatás: van, akinél szabad a vásár
Tovább nyirbálják a munkanélküli ellátásokat Orbánék
Hatalmas lemaradásban a bérszínvonal Magyarországon
Azé az ország, aki a bölcsőt ringatja: idegen bevándorlók helyett fehér gyermekeket!
Magyarország jobban teljesít: egy hónap alatt kivégeztek egy általános iskolát
Kalapácsemberekről, összeszerelő országról és elhallgatott adatokról - Csath Magdolna Szombathelyen

A letelepedési kötvényeket a maffia (offshore - adóelkerülő cégek neve alatt) árulja, és nem az állam. Óriási, többmilliárdos hasznot kaszálnak évente! Miért nem az állam árulja?? Miért nincsenek átvilágítva? Hány maffiózó és hány Iszám Állam szervező jutott már be emiatt az országba? (F.I.) Amerikai hírszerző tiszt: "Minden egyes terrorista támadás az USA-ban hamis zászlós támadás volt"
5/17/2015 Collective EvolutionÚj Világtudat

Azon dokumentumokon kívül, melyek feltételezett terrorista fenyegetéseket vázolnak fel, mint az Al-Kaida, és kapcsolatukat az amerikai hírszerző ügynökségekkel, mint a CIA, számos informátor bukkant fel, és öntött olajat a tűzre. Mivel nem ismerik elegen ezeket a dokumentumokat, melyekből tudhatnák az emberek az igazságot, sokak számára nehéz lehet mindezt elfogadni, illetve átgondolni a lehetőségét, ami nagyon fontos. Ez csupán az egyik oldala annak a ködösítésnek, ami már jó ideje vakságban tart tömegeket. 


A legújabb informátor Robert David Steele, aki 20 évet szolgált tengerészgyalogos hírszerző tisztként, és a második legmagasabb rangú civil az amerikai tengerészgyalogos hírszerzésnél. Korábban titkos CIA tiszt volt, és a következőket állította: 

"A legtöbb terrorista hamis zászlós terrorista, vagy a saját biztonsági szolgálataink hozták létre. Az Egyesült Államokban minden egyes terrorista incidens hamis zászlós esemény volt, vagy egy informátor, akit az FBI tolt előre. Sőt, most már vannak olyan polgárok, akik korlátozó végzéseket eszközölnek ki az FBI informátorai ellen, akik megpróbálnak terrorizmusra buzdítani. Őrültek házává váltunk."

Interjú Robert David Steele-el (12:20-tól). 
Videó: https://youtu.be/GrFnFflv1Lg

Mi az a "hamis zászlós támadás"?

Egy jó példa erre a 9/11 hamis zászlós támadás, amiről sokan úgy vélik, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek műve volt, vagy valamilyen szervezeté a kormány felett (amely, ahogy Eisenhower nevezte, a "katonai ipari komplexumot" irányítja). Az elképzelés az, hogy ezek az úgynevezett terrorista támadások, melyeket ezek a csoportok elkövetnek annak érdekében teszik, hogy igazolást nyújtsanak más országokba történő beszivárgásra, és hogy igazolják a felfokozott "nemzetbiztonsági" állapotot. Ennek eredményeként az állampolgárok szemében a háború és a tömeggyilkosság indokolttá válik, miközben az ezen cselekmények mögötti valódi szándék olyasvalami, amiről az állampolgároknak fogalmuk sincs. Ezért látjuk, hogy sok emberbe hamis hazafiságot programoztak, különösen az Egyesült Államokban. Férfiak és nők tömegei csatlakoznak a hatalmas katonai gépezethez jó szívvel azt gondolva, hogy országukat és a terrorizmus elleni küzdelmet szolgálják, miközben pontosan az ellenkezőjét teszi k. Ők csupán résztvevői a hazugságokon és félretájékoztatáson alapuló koholt háborúknak. 

"Az igazság az, hogy nincsen iszlám hadsereg, vagy Al-Kaidának nevezett terrorista csoport, és minden tájékozott hírszerző tiszt tudja ezt. De van egy propaganda kampány, hogy a nyilvánosság higgyen egy felerősödött jelenlétben, mely az "ördögöt" képviseli annak érdekében, hogy rávezessék a tévénézőket egy egységes nemzetközi vezetés elfogadására a terrorizmus elleni háborúban. Az ország ezen propaganda mögött az Egyesült Államok." - Robin Cook, korábbi brit külügyminiszter. 

Ma ugyanezt láthatjuk az ISIS-el. Bár nincsenek hitelesített dokumentumok, mint az Al-Kaida-val kapcsolatban, de tekintettel arra, amit ezek az információk mutatnak, együtt a Wkilileaks dokumentumokkal és a bennfentesek nyilatkozataival világos, hogy ugyanazt a dolgot látjuk. 

Nem is olyan régen egy FBI informátor kijelentette, hogy: 

"Az Egyesült Államok az ISIS-el újraéleszti a terror pánikot, hogy támogassa a rettegés hadiiparát."

Kapcsolódó: 
A nyugati pénzügyi rendszer megtervezett összeomlása fenyegetően közeledik
Európai királyi családok tagjai gyerekeket ölnek embervadász összejöveteleken, 4 szemtanú tett vallomást
Képviselő, aki elmondja az igazat: gyakorlatilag háború folyik, miközben a középosztályt módszeresen szétverik
Izraelt nem kötik a másokra erőszakolt "nyugati értékek" - nem finomkodnak a bevándorlókkal
A zsidó nép kitalálása -- Shlomo Sand, BBC, HardTalk
Az amerikai "felszabadítók" 30 milliárd euróba erülnek évente
Kik ünnepelnek és mit?
Orbán: Magyarország egy nagy korszak kapujában állÉhínség és vízhiány - Élhetetlenné válik Amerika?
2015.05.16. SVPSZ

Hiába a hatalmas haderő, a látványos gazdasági sikerek, a napi szinten ezertonna szám nyomtatott petrodollár, az USA mégis haldoklik. Nem egy másik hadsereg győzte le, hanem az általa kizsákmányolt, és igába hajtott természet. 

Az Egyesült Államok nyugati felében irtózatos szárazság, és annak nyomában súlyos tűzvészek pusztítanak. 
Kaliforniában már korlátozzák a vízfogyasztást, egyre gyorsuló ütemben folyik az elsivatagosodás. 
Amerika középső részén a hatalmas földalatti vízgyűjtő lencse amely a legutolsó jégkorszakban vízzárványként maradt hátra 80%-ban már kiapadt. Ezáltal az USA éléskamrájának tartott közép-nyugat mezőgazdasága öntözés hiányában megszűnik. 
A Hover gát által a Colorado folyón kialakított hatalmas tó vízmennyisége alig a harmadára apadt. A Colorádó folyó már nem éri el a Csendes óceánt, torkolata kiszáradt, a folyó a torkolattól már jó száz kilométerre "megszűnt"!!! 

Mindehhez vegyük hozzá a délről történő latin bevándorlást, és a feketék egyre súlyosabb demográfiai növekedését is. 

Most pedig: 
A méhek több mint 40 százaléka elpusztult tavaly Amerikában
Öt méhkolóniából több mint kettő kipusztult tavaly az Egyesült Államokban, a szakembereket az döbbentette meg leginkább, hogy a legnagyobb pusztulás éppen nyáron történt - derült ki egy szövetségi felmérésből. 2014 áprilisa óta az amerikai méhészek méhkolóniáik 42,1 százalékát veszítették el, ami az utóbbi öt év második legkiugróbb méhpusztulásának számít - mutatta ki az amerikai mezőgazdasági minisztérium számára készült, szerdán nyilvánosságra hozott felmérés, amely a méhészek közreműködésével zajlott. Összehasonlításként: 2013 és 2014 között 34,2 százalékos volt az amerikai méhpopuláció pusztulása. A friss felméréshez mintegy 6100 méhésztől kaptak adatokat, akik 400 ezer kaptárral rendelkeznek, ami az amerikai méhkolóniák 15,5 százalékát teszi ki. Oklahomában, Illinoisban, Iowában, Delaware-ban, Marylandben, Pennsylvaniában, Maine-ben és Wisconsinban a kaptárok több mint 60 százaléka kihalt 2014 áprilisa óta. (MTI)

Albert Einstein: "Ha a méhek eltűnnek, az emberiségnek alig négy éve van a kipusztulásig" 

Ugyanis a méhek végzik az ember által termelt és elfogyasztott kultúrnövények beporzásának mintegy 98%-t! 
Helyettesíteni, pótolni ezt a "munkát" pedig semmivel sem lehet!!! 

Amerika hamarosan egy hatalmas éhség, és szomjúságlázadásnak fog elébe nézni. Ez elkerülhetetlen. 
Nincs az a szuperhadsereg tankokkal, repülőkkel, hadihajókkal amely ezt megtudná gátolni. Hiába építik a hatalmas FEMA táboraikat, hiába Denver új repterén a "Noé Bárkájának" nevezett szupertitkos óriási "túlélőbunker", ezek csak ideig óráig tudnak menedéket nyújtani a kiválasztott nagyon keveseknek, és elzárni a táborokba a lázongókat. 
Ugyanis az azokat őrző katonák is éhesek és szomjasak lesznek. 
A hadsereget is etetni kell/ene. Csak éppen nem lesz miből. 

Minden ellenpropaganda, hazugság, csúsztatás, és melldöngetés ellenére ez a folyamat már visszafordíthatatlanná vált. Haldoklik az óriás, és csupán már agóniájában csapdos szerte széjjel. 

Mit tehetünk mi magyarok? - Lezárni határainkat a beözönlő népek előtt, visszavenni természeti javainkat, és vigyázni rá. Hisz valójában hazánk, és a Kárpát-Medence a Noé Bárkája. 
Őrizzük meg magunknak. 

Kapcsolódó: 
Így néz ki egy amerikai kórházi számla
Éhinség, vízhiány, fajok kipusztulása - Nyilvános a klímajelentés
Önfenntartás vagy önáltatás?
Az önellátás - önfenntartás meghatározásaA nyugat elfordul Ukrajnától?
2015. 05. 16. 18:34 Alfahír

A nagyobb nyugati média-vállalatok váratlanul Ukrajna elnöke, Petro Porosenko elleni kampányba kezdtek - írja a Rusvesna. Az Egyesült Államok és az Európai Unió vezető médiaszolgáltatói szinte egyszerre publikáltak az ukrán elnököt élesen kritizáló cikkeket túlzott agresszióval és korrupcióval vádolva őt. A "legjobb barátja" John McCain még a Szaakasvili által szervezett Nemzetközi Reformtanácsadó Testület tagsági ajánlatától is visszalépett.


A BBC, Voice of America, DW, a Szvoboda Rádió és az ukrán médiában megjelent hírek alig különböztek egymástól és csak az ukrán propagandáról közöltek pozitív híreket. Ez most megváltozott, mivel hirtelen Kijevet élesen kritizáló híreket kezdtek közölni. 

Az amerikai Radió Szvoboda az ukrán kormány magas szintjén lévő korrupcióról közölt egy részletes cikket. "Porosenko az elmúlt hét évben egy hektárnyi földet tulajdonított el Kijev város elit Pecserszkij járásában, nemrég pedig leállította a 18. századi építmény megrongálásának vizsgálatát is, amit az ő földjén folytatott építkezés miatt rongálódott meg" - írja a Szvobada Rádió. 

A DW Németország Oroszországgal kapcsolatos ügyek biztosának, Gernot Erlernek a nyilatkozatát közölte, aki elmondta a véleményét a minszki egyezménnyel kapcsolatban. A cikkből kiderül, hogy Berlin teljesen elégedetlen azzal, hogy a kijevi politikusok erővel akarják visszaszerezni Donyecket és Luganszkot. Rosszat érezve Porosenko a német ZDF-nek adott interjúban próbál magyarázkodni. "Kijev nem szándékozik megújítani a donbásszi katonai műveleteket, mivel katonai úton lehetetlen rendezni a konfliktust" - mondta az ukrán elnök, aki ugyanebben a riportban a minszki egyezményt csak ál-békének nevezi és ígéretet tesz arra, hogy az utolsó csepp vérig fognak küzdeni Ukrajna területi egységéért. 


A nyugati média hangneme John Kerry, az Egyesült Államok külügyminiszterének Szocsiba látogatása után változott meg, ahol élesen kritizálta Kijev harcias nyilatkozatait. A nyugati médiaszervek szalagcímként kezdtek foglalkozni ezzel a tematikával és most már valamivel objektívabban közlik az ukrajnai híreket, mint eddig. Tudni kell, hogy Kerry nem önszántából váltott hangnemet. A Nyugatot két dolog elkezdett erősen aggasztani: 

- Oroszországra alig van hatással a szankciós nyomás. 

- az orosz gazdaság nyugat helyett elkezdett keletre orientálódni, Kínára és más ázsiai országokra. 

Az Egyesült Államokat nyugtalanítja a "kínai fenyegetés", Moszkva és Peking szövetsége pedig az egyik legszörnyűbb dolog, amit a Fehér Ház el tud képzelni. Az amerikaiak megszokták, hogy Kína hatalmát az indiai hatalom képes egyensúlyozni, azonban május 14-én az indiai miniszterelnök egy háromnapos vizitre indult Pekingbe, ahol a gazdasági együttműködés mellett a politikairól is tárgyalni fognak, illetve India belépéséről a Shanghaji Együttműködési Szervezetbe. Szakértők szerint a hatalom egy új globális pólusa kezd létrejönni keleten, amitől az Egyesült Államok már régen tartott. 

Az ukrajnai események szintén nem a legjobb forgatókönyv szerint alakulnak. Az ukrán gazdaság stabilan süllyed a mélypontjára az orosz kapcsolatok megszakítása miatt. Az ukrán kormánynál befektetésekről nyilatkoznak, de még az ukrán elnök sem tudja haszonnal eladni a "csoki-részvényeit". Az IMF követelése a szociális költségek csökkentéséről egyértelműen szociális robbanáshoz vezet és a szeparatista hangulat terjedéséhez, a fizetésképtelenség pedig az ukrán valuta teljes csődjéhez, ami még a mainál is rosszabb életkörülményeket hozhat Ukrajnába. Porosenkónak az ország helyzetére a háború az egyetlen magyarázata, amire Európának egyáltalán nincs szüksége, Washington és Brüsszel pedig nem fog egy olyan 40 milliós lakosságú országot etetni, amelyik a csőd szélén áll. 

A német média reménykedve közölte John Kerry nyilatkozatát az Oroszország elleni szankciók eltörléséről. Európa vészjóslóan figyeli, ahogy orosz szerződések kínai üzletemberek kezére jutnak. Rainer Seele német-orosz kereskedelmi kamaravezető biztos abban, hogy Európának nincs más választása, mint újrakezdeni a párbeszédet Oroszországgal. "Aggodalommal figyeljük, hogy a kétoldalú kereskedelemben csökken az áruforgalom és Oroszország politikailag és gazdaságilag kezd Kínára orientálódni" - mondta a német biztos. 

Kapcsolódó: 
Irán humanitárius segélyt szállító hajót küld Jemenbe
Az USA szerint amit az Al-Kaidának szabad azt a jemeni Húsziknak nem
NATO-hadgyakorlat kezdődött Erdélyben
Szijjártó: A NATO Magyarországon is előretolt vezetési parancsnoki pontot hozzon létre