Payday Loans

Keresés

A legújabb

ETO: megszűnés vagy NB III. PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

ETO: Valószínűbb a megszűnés, mint az NB III - Borkai

Mint beszámoltunk róla, a csődeljárás alatt álló Győri ETO FC bejelentette, nem tud megfelelni a licencszabályoknak, így a következő szezontól nem szerepel az NB I-ben. A csapat célja így az, hogy az NB III-ban induljon, de Borkai Zsolt, a város polgármestere szerint a klub közelebb van a megszűnéshez, mint ehhez az opcióhoz.

Borkai szerint a megszűnés valószínűbb, mint az NB III-as folytatás (Fotó: NS-archív)

Az ETO NB III-as indulására a futsalcsapat segítségével még van remény – ennek jogi hátteréről már beszámoltunk –, de az NB III-as licenc átruházásához is arra lenne szükség, hogy a klub rendezni tudja a köztartozásait.

„Nem tudom megmondani, hogy a nyártól NB III-as lesz-e a csapat. Jelenleg nem ez a tét, hanem az, hogy lesz-e ETO egyáltalán – mondta Borkai kisalfold.hu-nak. – Hogy ennyire súlyos-e a helyzet? Igen. Az MLSZ versenykiírása ugyan lehetővé teszi, hogy az ETO Futsal Club átvegye az ETO FC utánpótláscsapatait, hogy továbbműködhessen az akadémia, ám ehhez előtte rendezni kell az ETO FC Kft. köztartozását, ami jelenleg százharmincöt millió forint, de minden hónapban milliókkal növekszik a ki nem fizetett bérek járuléka miatt.”

A Győri ETO nem indul az NB I-ben – hivatalos
Mi lesz az ETO-játékosokkal? A DVTK és a Fradi is lesben áll
„Nem kell farkast kiáltani" – így mentheti meg a futsalcsapat az ETO-t
NB II: kettő helyett három feljutó lehet az ETO-ügy miatt
További hírek az ETO-ról itt!

„A legnagyobb gondot az jelenti, hogy most nincs, aki kifizesse ezt az összeget. A Magyar Labdarúgó-szövetség próbált segíteni úgy, hogy az NB I-es csapatoknak járó szponzori pénzekből megelőlegezte volna az ETO-nak, de nem minden első osztályú klub támogatta ezt a megoldást. Szó volt arról, hogy az MLSZ kifizeti ezt a tartozást, azonban ez sem történt meg. Az önkormányzat nem teheti meg, mert közpénz ilyen célra nem fordítható. A futsalklub banki hitelt szeretett volna felvenni, ám a bank az utolsó pillanatban visszalépett. Jelenleg itt tartunk. A huszonkettes csapdája.”

Borkai elmondta azt is, véleménye szerint miért van közöny az ETO-val szemben, és hogy lát-e olyan befektetőt, aki segíthet a klubon.

„Azért van közöny, mert ilyen országban élünk: mindenki retteg, fél, fázik a döntésektől, hátha belekeveredik valamibe. Senki sem meri a felelősséget vállalni, nehogy negatívan kerüljön ki a történetből. Kívülről ugyan sokan szurkolnak azért, hogy maradjon meg az ETO, de attól félnek, hogy rosszat tesznek és akkor lecsapnak rájuk, ugyanis ezt tapasztalták az elmúlt időszakban. Egy hónapja minden energiámmal a klub megmentésén dolgozom, ám most úgy látom, nem lehet egyről a kettőre jutni.”

„Egy-két ember valóban a szívén viseli az ügyet, próbál tenni az ETO-ért, de még nincs meg a megoldás. Ugyanakkor nagyon felháborítónak tartom, hogy a háttérben az önjelöltek már elkezdték osztani a posztokat egymás között: ki lesz a szakmai igazgató, ki a vezetőedző vagy bármi az NB III-as csapatnál. A korábbi sikereik okán jogot formálnak arra, hogy szerepet kapjanak az ETO-ban, teljesen mindegy, hogy bármilyen okból alkalmasak-e rá. Ez is jól jellemzi a magyar futball helyzetét.”

108 hozzászólás

  • mm15
    2015-05-10 07:45:04

    Borkai, ha egy városnak nincs 135 M Ft-ja arra, hogy a város egyik jelképe életben maradjon és legalább az NB III-ban elindulhasson, akkor az a város nem is akarja megmenteni a klubot. Ennek az összegnek a sokszorosát nyúlják le havonta a f.deszes párttársaid, meg a Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, stb. kegyencek. Ez az igazság, a többi csak magyarázkodás.
  • zsizol
    2015-05-10 02:56:34
    Ha minden 5. győri lakos 5 Ft-ot befizetne egy perselybe, amit az ETO Parkba felállítanának, akkor összegyűlne a pénz az adótartozásra, így megnyílna a lehetőség arra, hogy az ETO az NB3-ban indulhasson, és természetesen az utánpótlás is tovább működhetne. Én a magam részéről a következő hazai, azaz az utolsó hazai NB1-es mérkőzére elutaznék, és dobnék a perselybe egy bizonyos összeget. Ha követnék sokan a példámat, akkor kalapozással megmenthető lenne a csapat, a város csapata. 
    Fontolják meg a helyiek azt a mentő ötletet.
    Üdv.
    Zoli
  • encekolaris
    2015-05-10 00:47:54
    Ööööö, bocsi, ööööö, valahogy véletlenül sikerült egy pénzügyi lufit kreálnunk ami egy nagy kamuból állt (és a nemlétező lufihoz állami szinten még befektetőt is megpróbáltunk felhajtani - okés, rendben, hogy már önmagában ezért egy kicsit kevésbé arcátlan diktatúraszerűségben lemondanának prominens vezetők, a büntetőjogi felelősséget hagyjuk is..) és kinyírtuk ezáltal az ország 6. legnagyobb városának futballját. De azért szavazzatok a Fideszre ami mindezt, lehetővé tette, és rendezzünk már olimpiát. Tök jó lenne.
  • Attila434
    2015-05-09 23:13:44
    Pecsovszky
    Hatalmas lehetőséget kaptak és amikor könnyedén vissza is fordíthatatlanak valamit, akkor mossak kezüket!
    Ennyire becsülik az országot, a nemzetet:(
  • uns97
    2015-05-09 21:09:02
    Nem a szurkoloi tarsadalom ilyen "szintre" jutasa okozza a mai vilag tragediait - az csak hozza azt amit mintakent lat a "nagyjaintol" -, hanem azok a jo orral es kapcsolatokkal megaldott "elit"-ek, akik az elmult 20-25 evben lefolozik a hasznot lopva csalva, majd buntetes gyanant par ev bortonnel kivaltanak 10-100 milliard minuszt. Csak hasonlitaskeppen, a 14 millio USD-t osszecsalo amerikai (szoftverfejleszto) akinek a mukodese nyoman 100 ember valt munkanelkulive, valamint a fenti osszeg "veszett el" a soha el nem keszulo jatekszoftver urugyen, eppen a napokban kezdte meg a (jol megerdemelt) 120 eves bortonbunteteset.
  • jan13
    2015-05-09 20:57:57
    Szomorú, hogy ez a patinás csapat ilyen körülmények közé került. Sajnos az is tény, hogy a győriek nem álltak mellé bűnözök markába került csapatuknak. Szinte üres volt a nézőtér. A csapat lelkesen küzdött. Kicsit szégyen, hogy egy ilyen nagy város lakossága, néhány száz lelkes sportember kivételével, semmi szolidaritást nem mutat, önhibáján kívül, bajba jutott neves csapatával. Még szurkolni sem mennek ki. Hová jutott ez a társadalom? Még csak szurkolni sem mentek ki, becsületből és támogatásuk jeléül.
  • eklektika
    2015-05-09 20:51:40
    Borkai nem fogja a focit megmenteni ez nyilvánvaló.A foci támogatása már egyre cikibb lett... ő mégiscsak politikus... van sok sportág ami sikeres Győrben, akik várják a város támogatást. Ezenkívül van egy NB II-es csapat aki nyílvánvalóan örömmel megvenné a stadiont nyomott áron. Ez a Gyirmót......
  • Pecsovszky
    2015-05-09 20:07:22
    Feltételezem, 2013-ban és 2014-ben sem járt rosszul senki. A csapat mindenesetre mehet a levesbe. Valaki(k) levesévbe. Hányinger. Lóláb.
  • Pecsovszky
    2015-05-09 20:03:05
    Miről beszélünk...?
    2012-es(!) hír:
    *****//www.mfor.hu/cikkek/34_milliardot_sporolt_az_adomentesseggel_tavaly_a_gyori_Audi.html
  • uns97
    2015-05-09 19:51:39
    Azert Gyor varosanak nem 130 milliojaba kerulne ez a buli. Foleg ugy, hogy ebben a pillanatban most elsosorban a jelenleg elveszettnek tuno 900 millio - 1,1 milliard miatt faj(hat) a fejuk inkabb, nemhogy tovabbi penzeket beletenni ebbe a "kutba". Az mas tema, hogy az ipari parkban nem hiszem, hogy ne lenne valakiknek/valakiknek 130 millio elkolteni valo "folosleges" penze, persze ha valamit ingyen is meglehet majd szerezni akkor tenyleg nem erdemes a 130 milliot elszorni. De 130 milliot 1000-2000 szurkolo is osszedobhatna akar - hisz az 50e-100e per koponya.
  • Pecsovszky
    2015-05-09 19:42:11
    Balkscream
    Bocs az offért, hogy magamat idézem, de a németekhez: "Megjegyzem, az az ötkarikás után a négy karikás is elmehet a sunyiba, mert bár azt értem, hogy a németek nem kompromitálódhatnak, ilyesmi, de egyrészt még nincs ítélet, másrészt azért az EU szinten is egyedülálló állami kedvezmény özönért a bajnokság végéig még kitarthattak volna. Sőt, simán megtehették volna, hogy át/megveszik az egész "kócerájt", mert hát az egész országot is megvehetnék. Vélhetően meg lett nekik mondva, hogy nem játszanak, de némi pénz azért azért beletehetnek."
    ... beletehetnek majd...
  • Pecsovszky
    2015-05-09 19:30:04
    Balkscream
    Igen, itt lóg ki a lóláb - a 135 millónál. Vagyis nem 135 milliárd, de még csak nem is 13, vagy 1,3 milliárd. Megjegyzem, a 13 milliárdot is simán összedobná 'nehány' vállalkozó. Mint ahogy gondolom, a titokzatos angol befektető sem Rába/Quaestor részvényekkel/kötvényekkel fizetett volna. Vagy meg lett mondva mindenkinek, hogy már nem aktuális?
  • Balkscream
    2015-05-09 19:19:36
    Győr a magyar ipar, és gazdaság fellegvára nem? Az Audit totál megértem, hogy lelépett, hisz' ilyen senkiháziakkal én se paktálnék le. Viszont egy Győr városnak ne lenne 135 milliója, nevezzük céltartaléknak, vagy passzív időbeli elhatárolásnak, vagy urambocsá' az értelmetlen beruházások továbbtolásának, azt nem értem meg. 111 éves történelem, híres játékosok, meghatározó szerep az NB1-ben, ennyit jelent. Győr mellől voltam. A Gyírmót mellett pedig egy komoly cég áll, ami szerintem kifizetné az összeget, ha valami nagy baj lenne. Borkai Úr elfelejti, honnan jött, ugye sportoló volt ugye? Mennyit költöttek rá? Mit szólt volna, ha azt mondják a serdülőben? Pl. Bocs ezt megszívtad? Ennyit az emberi tartásról nem? Megtehetné, hogy gyűjtést szervez, kampányol, a kormánynál esetleg haladékot kér, stb. stb. de mit csinál? Mondani én is tudom, hogy próbáltam tenni érte. Ennyi.
  • Pecsovszky
    2015-05-09 19:12:03
    Scudetto18x
    Osztom a felháborodásodat, de gondolkodjunk logikusan. Most mindenképp el kellett határolódni Csabitól. Akki egyébként mindenről lemond, csenben marad, és két év múlva elsétálhat. Szóval, itt tulajdonképpen senkinek nem volt köze hozzá. Hányinger, de ez van... A slusszpoén, úgy saccolom, kb. egy múlva lesz. Mert igen, tuti, hogy megvannak már az új tulajok (győriek, csak nem találgattok, hogy kik?), akik le se sajnálják, hogy ma szétszéled a csapatunk. Majd csinálnak másikat, na meg persze klubot, plázát, hotelt a "kölykeiknek" (idézet Borkaitól). Ingyen lesz, vagy némi MFB hitelből :))
  • mm15
    2015-05-09 18:26:41
    Orange , Szólásszabadság ? Próbálj meg ide beírni néhány nem is csúnya szót.
    pl. Kormányunk (vezérünk) nevével fémjelzett narancssárga pártocska nevét és egy régi TV márka (ma futballklub) szókapcsolatát, melynek OTON a vége, nem biztos, hogy nem csillagozzák ki. Orbánnak és Pintérnek még nem volt alkalma tömeget szétverni, de ami késik, nem múlik. Egyelőre megelégszenek azzal, hogy tönkreteszik az embereket. De hogy a hatalomról nem mondanak le önként, az biztos. Szép új világ, a Rogánok, Lázárok, Szijjártók, Habony Árpádok világa.
  • lina1234568
    2015-05-09 17:57:29
    Persze..elég a Gyirmót, a nevében benne van a Győr..
  • Orange
    2015-05-09 17:51:30
    A sors iróniája, hogy a szerencsétlen ETO történelmének utolsó nagyobb pillanata épp a bárdolatlan Pinyővel elért bajnoki cím lesz...
  • Orange
    2015-05-09 17:36:41
    Demokrácia és szólásszabadság van. Ezért tudja mindenki elsírni, hogy mennyire nincs szólásszabadság. Emlékeim szerint a roppant liberális Gyurcsány volt az aki rendőrökkel verette szét a népet. Mindegy, hagyjuk a mocskos politikát!
    Az ETO park kft.-nek nyújtott MFB hitel eleve sántít, ráadásul ha jól látom akkor mszp-szdsz kormányzás alatti eseményről van szó.
  • Scudetto18x
    2015-05-09 17:36:13
    Köszönjük Borkai a 3 hónapos áldozatos munkádat! Te fideesz csicska, beszéd hibás szarházi! Remélem a "népszerűséged" tovább nőtt! A férfi kézilabda után kinyírtátok a férfi labdarúgást is Győrben, a Szijjártó barátoddal együtt!!! Remélem elkerülitek az ETO szurkolókat nagy ívben! Azért azt győri polgármesterként csak kibrusztoltam volna, hogy az nb3 meglegyen. Egy háztatrásban 140 milió sok pénz, de egy futballcsapat költségvetésében nem nagy tétel! ENNYIRE volt képes ez a szerházi közgyűlés,ahol védik foggal-körömmel a saját sz...ukat!
    Hajrá Győr!
  • oiler
    2015-05-09 17:30:31
    mm15: nem tudom, de a végeredmény szempontjából tökmindegy is.