Payday Loans

Keresés

A legújabb

Népesedési hírlevél 2015. V.10. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Kevés fiatalnak jut ez eszébe 30 év alatt
2015. április 29.
Pénzcentrum
Jelentősen megnőtt a bérlakások havi bérletdíja, ez is közrejátszik abban, hogy sok fiatal gondolkodik lakásvásárlásban. Persze csak az, aki elköltözne otthonról, hiszen a szülőkkel lakó fiatalok 26 százaléka egyáltalán nem akar még elköltözni a szülői házból.

Bencsik András: Jöjjenek? Kik jöjjenek?
2015. május 2.
Flagmagazin
Aki időt nyer, életet nyer. Egyfelől igaz, hogy ha így megy tovább, és egyre kevesebb gyerek születik, akkor néhány évtizeden belül, körülbelül amikor a mai harmincévesek elkezdenek nyugdíjba vonulni, igen rossz élet lesz Magyarországon.

Húsz hónapja nő a születésszám hazánkban
2015. május 3.
Hír TV
Húsz hónapja nő a születésszám – hangoztatta a népesedéspolitikai államtitkár anyák napján az egyik budapesti kórházban. Az LMP újra törvényben tiltaná meg a munkáltatóknak, hogy a kisgyermekes anyáknak felmondjanak. A Jobbik pedig nyugdíjat adna a főállású anyáknak.

A kormány szerint eredményes a családpolitika
Közel két éve folyamatosan növekszik a születések száma
2015.május 3.
MH/ MTI
A kormány családpolitikai intézkedéseinek köztük a gyed extrát és a családi adó- és járulékkedvezményeknek köszönhetően közel két éve növekszik a születesek száma és a kormány célja, hogy ez a trend fennmaradjon. Az ellenzéki pártok további, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket követelnek.

Vitafórum
Sikeres-e a magyar családpolitika? (1)
2015. május 5.
Pénzügyi Szemle
Hazánkban a közvélekedés és ezzel összhangban a kormányzati politika hagyományosan pronatalista (születésszám növelését célzó). Ehhez a családpolitikához sokféle formában és - különösen fejlettségi szintünkhöz képest - sok közpénzt fordítunk. Mégis a születések száma évtizedek óta trendszerűen csökken. Szilas István, az Állami Számvevőszék számvevő-tanácsosa tanulmányában ezt az ellentmondást járja körbe. A háromrészes cikksorozat első része.

Kitekintő

Fogy a népesség Németországban
Berlin, 2015. április 28.
Németországban hosszú távon elkerülhetetlen a népességfogyás, a jelenleg bő 80 milliós országban erős bevándorlás mellett is csak alig több mint 73 millióan élnek majd 2060-ban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kedden ismertetett számításai szerint.
Kedves olvasók, kedves barátaim! Köszönöm a Hírlevél megjelenéséhez nyújtott közreműködéseteket. Amennyiben a jövő héten is érdekes, népesedéssel összefüggő cikkre bukkantok, kérlek benneteket, hogy vagy a cikket, vagy a kivonatát vagy a linkjét vagy azt, hogy mikor és hol olvastátok, küldjétek meg nekem a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, hogy következő Hírlevél számban mások is olvashassák. A Hírlevélben szubjektív hangvételű írások megjelenítésére is módot adunk.
Köszönettel: Járdi Attila
A Hírlevélre bárki - természetesen ingyenesen -  feliratkozhat az alábbi web-címen:http://groups.google.com/group/nepesedes
A Magyar Családokért a Megmaradásért Közhasznú Alapítvány