Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az új szociális háló... PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Több mint 2500 ember eshetett ki a szociális ellátórendszerből azzal, hogy a kormány megszüntetett egy segélyt, de nem pótolta semmivel - írja a hvg.hu.

Ellátás nélkül maradhatott több mint 2500 ember, miután a korábban kapott segélyük megszűnt, újra pedig nem jogosultak, mert egy családban csak egy ember kaphatja azt a segélyt, amit kaphatnának – derül ki Rétvári Bencének, az Emmi államtitkárának Korózs Lajos MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.

Korózs azt firtatta, hogy mi történik az új segélyezési rendszerben azokkal, akik korábban a március elsejével megszüntetett "rendszeres szociális segélyt" kapták, de nem jogosultak az ehelyett bevezetett más ellátásokra, az úgynevezett "foglalkoztatást helyettesítő támogatást" pedig azért nem kaphatják, mert egy családban csak egy ember kaphat ilyen ellátást.

Rétvári azt válaszolta, hogy a KSH 2013. év végi adatai szerint "mindössze 2675 olyan család volt, ahol az egyik családtag foglalkoztatást helyettesítő támogatásra, míg a másik rendszeres szociális segélyre volt jogosult, az egy család–egy segély szabály az átalakítással érintett személyek töredékét érinthette".

Az államtitkár hozzátette, az így ellátás nélkül maradó családtag attól, hogy nem kap semmit, még regisztrálhat álláskeresőként, és így elmehet közmunkára (annak ellenére, hogy korábban többen munkaképtelenségük miatt kaptak segélyt), vagy a települési önkormányzat adhat nekik segítséget.

 

hvg.hu (Címlap: Rátvári Bence - Fotó: Facebook)