Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló - április 17. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Kedves Olvasó! 

Ez egy mintahírlevél. A napi teljes tartalomért kattintson ide: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer?sid=009806
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !)



"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, 
Hiszek egy isteni örök igazságban, 
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára, 
s általa az egész világ kegyelmet nyer."
AZ EGÉSZ VILÁGRA KITERJEDŐ IMAEST INDULT


ENGESZTELÉS VIRRASZTÁSSAL
2015. MÁJUS 1.

MAGYARORSZÁG és a VILÁG MEGMENTÉSÉÉRT

ENGESZTELÉS JÉZUS KÉRÉSÉRE 
SZŰZ MÁRIA a VILÁG GŐZELMES KIRÁLYNŐJE 
TISZTELETÉRE, VIRRASZTÁSSAL 

2015. május 1. péntek délután 16 órától - május 2. szombat reggelig 
Pilisszántói Boldogasszony kápolnánál a Pilis szent szívében 

ENGESZTELŐ SZENT MISE 19-21 óráig 

Részletek: www.egipatrona.hu/kapolna


Vonalban levők száma 


Günter Grass utolsó üzenete Európának: értsük meg Putyint, ne hagyjuk magunkat az amerikai érdekektől vezérelni!
2015. április 14. 16:46 MTI - Kuruc.info

Harmadik világháború veszélyéről beszélt utolsó, az El País című spanyol napilapban kedden megjelent interjújában Günter Grass.


"Mindenütt háború dúl. Félő, hogy megismételjük a korábbi hibáinkat. Mint az alvajárók, nem is vesszük észre, hogy egy újabb világháború felé tartunk" - mondta a hétfőn elhunyt német író a március 21-én készült interjúban.

"Egyfelől ott van Ukrajna, ahol cseppet sem javul a helyzet. Izraelben és Palesztinában is egyre csak romlik. Irakban az amerikaiak katasztrófát hagytak hátra. Ott vannak az Iszlám Állam által elkövetett szörnyűségek és a szíriai konfliktus, amely szinte teljesen eltűnt a híradásokból, pedig továbbra is ölik egymást az emberek" - fogalmazott A bádogdob című regény Nobel-díjas szerzője.

Günter Grass az európaiakat arra szólította fel, hogy értsék meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és ne hagyják magukat ennyire az amerikai érdekektől vezérelni. A Szovjetunió felbomlása után nem tettek igazán komoly erőfeszítést arra, hogy Oroszország bevonásával új biztonsági partnerség jöjjön létre, és ez óriási hiba volt - vélte.

"Ukrajnának EU- és NATO-tagságot ígérnek, persze, hogy Oroszország ideges lett ettől" - mondta.

A politikai konfliktusok mellett az író a világszerte hanyatló szociális helyzetről, valamint a túlnépesedés, az éghajlatváltozás és az atomhulladék problémájáról is beszélt, és úgy fogalmazott: egyáltalán nem veszik figyelembe a következményeket. "Egyik találkozót tartják a másik után, de a gondok nem szűnnek meg, semmit sem tesznek" - mondta.

A kapitalizmus elpusztítja saját magát. "A világban áramló irracionálisan nagy mennyiségű pénznek nincs már köze a reálgazdasághoz" - folytatta.

A 87 éves korában elhunyt író A bádogdob című 1959-es klasszikusának főhőséről, Oskar Matzerath-ról szólva megjegyezte, "ma bizonyára más ember lenne, számítógépes zseni, hacker vagy valami hasonló".

Kapcsolódó:
Azért is börtön járhat, ha valaki összegyűjti az esővizet
Példátlan cenzúrázás Franciaországban
Günter Grass ismét verssel tört borsot a cionisták orra alá
Günter Grass: Nem Irán, hanem Izrael veszélyezteti a világbékét - a zsidók már antiszemitáznak
Hitler zsidó kollaboránsai - I. - "Add, hogy a gojok kezébe kerüljünk, csak ne adj minket zsidó ügynök kezére!"
Sírva fakadtak a diplomaták az ENSZ BT-ben - Videós bizonyítékot kaptak a Szíriában klórgázzal végrehajtott támadásokról
A szegedi "eretneket" is a TEV ítéltette el: holomúzeumba kell mennie egy kis agymosásra
Lázár János szerint ma Magyarországon nem maradhatunk némák és tétlenek az ordas eszmékkel szemben
A neonácik már a spájzban vannak?

Reagálás Lázár János rágalmaira

Orbán Viktor jobbkeze, Lázár János a mai napon másodszor hazudott szemrebbenés nélkül a Jobbikról. A gátlástalan fideszes miniszter most azzal a Simicska Lajossal hozta összefüggésbe a nemzeti pártot, akivel 25 évig állt szövetségben a Fidesz, tehát nem a Jobbiknak van elszámolni valója a Simicska Lajoshoz kötődő cégek nyertes pályázatairól, hanem a kormánypártnak.

Lázár János részéről felháborító és sokat eláruló az a kijelentés, hogy szerinte a Hír Tv, mintha már a Jobbik televíziója lenne. A nemzeti párt már több mint egy évtizede valós súlyánál sokkal kevesebb szereplési lehetőséget kapott ebben a médiumban is, így az elmúlt időszak megnövekedett szereplési száma pusztán korrekció, csupán annyit jelent, hogy a Hír TV-ben legalább elkezdték valós társadalmi támogatottságának megfelelően kezelni a Jobbikot. A Hír Tv-ben - amit ráadásul a Fidesz kicsinyes bosszúból bojkottál, ami ugyancsak hozzájárult az arányok növekedéséhez - legalább megjelenhetett a tapolcai jobbikos győzelem híre, nem úgy, mint a köztévében, ahol fideszes nyomásra múlt vasárnap óta tiltólistán szerepelt ez az országos jelentőségű siker.

Innen is üzenjük Lázár Jánosnak, hogy az oligarchaállamot és a közszolgálati médiumokat lakájmédiává lealacsonyító párturalmat a Fidesz építette ki és a Jobbik-kormány fogja lebontani.

Mirkóczki Ádám szóvivő


Putyin: Oroszországnak nincsenek ellenségei
16/04 14:48 euronews.com

"Nem pusztán elszenvednünk kell a szankciókat: ki kell használnunk a szankciók teremtette helyzetet, hogy új szintre jussunk a fejlődésben."


Órákon keresztül válaszolt az orosz polgárok kérdéseire Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az orosz köztévében sugárzott műsorban Putyin több mint hárommillió hívást kapott, ami azt is jelentheti, hogy az orosz lakosság 2%-a kereste az elnököt ebből az alkalomból - már persze ha minden hívás más embertől származott. A műsor előtt több mint kétmillió kérdést kaptak a szerkesztők az e-mailben, telefonon, SMS-ben vagy videóüzenetben. Fontos téma volt az orosz gazdaság gyengélkedése, ezzel összefüggésben szóba kerültek a nyugati szankciók is.

- Az üzleti vezetőknek is elmondtam, hogy nem valószínű, hogy számítanunk kell a szankciók megszüntetésére - mondta Putyin. - Ugyanis ez tisztán politikai kérdés, amely az Oroszországhoz fűződő stratégiai viszonyról, vagy egyes partnereink tekintetében a fejlődésünk visszafogásáról szól. Ugyanakkor nincs közvetlen összefüggésben az ukrán eseményekkel.

Putyin kifejtette, hogy a gyenge növekedés beindítása politikai - vagyis elsősorban szociális - korlátokba ütközik. Ugyanakkor a nehézségektől az orosz gazdaság megerősödését reméli.

- Nem pusztán elszenvednünk kell a szankciókat: ki kell használnunk a szankciók teremtette helyzetet, hogy új szintre jussunk a fejlődésben - vélte az orosz elnök. - Vegyük például az import helyettesítését helyi termékekkel - talán soha meg nem történik ez a szankciók nélkül - de most meg kell lépnünk, ami reményeim szerint a high-tech iparágak fejlődéséhez is vezethet. De igen, ez azt jelenti, hogy az élelmiszerek ára és az infláció nő. Ezt pedig el kell viselnünk egy ideig.

Az orosz elnököt azért is kérdőre vonták, mert Oroszország rögtön a nukleáris tárgyalások sikeres befejezése után légvédelmi rakétarendszert szállított Iránnak.

- Ezeknek a rendszereknek a kereskedelmét nem tiltják az ENSZ-szankciók. A szerződés teljesítését mi egyoldalúan felfüggesztettük, de most, hogy az atomtárgyalások során megvolt a pozitív áttörés, nincs semmilyen alapunk, hogy miért tartsuk fenn - ismétlem, egyoldalúan - ezt a korlátozást.

Külpolitikai kérdésekben nagy meglepetések nem hangzottak el: bár Putyin fenntartja, hogy a kapcsolatok megromlásáért a Nyugat felelős, meglepően békülékeny hangot ütött meg. Elmondta, hogy szerinte Oroszországnak nincsenek ellenségei, és "ronda rendszernek" nevezte a sztálini Szovjetuniót. Azt is kifejtette, hogy hiba volt a szovjet fejlesztési modellt erőltetni Kelet-Európában.

A műsorban a hazai gazdasági és belpolitikai ügyek domináltak. Gazdák, kifizetetlen építőmunkások és háborús veteránok is kérdeztek Putyintól, aki olyan részproblémákat is hosszasan tárgyalt, mint a mezőgazdasági támogatások vagy a nyugdíjreform ügye.

Kapcsolódó:
Románia kész harcolni Oroszországgal
1944. augusztus 23.: A román árulás napja
"Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit"
A perzsa védelmi miniszter együttműködést javasol országa, Kína, Oroszország és India között az amerikai terjeszkedés ellensúlyozására
Rendezvények Szíria függetlenség napjának alkalmából


Zuhanórepülésben a Fidesz - kényszerleszállás vagy...
2015. ÁPRILIS 15. Hír24

A Fidesz a tapolcai választás után soha többé nem tehet úgy, mintha semmi sem történt volna, hiszen olyan helyeken verték meg, ahol ez eddig elképzelhetetlen volt - írja a pártalapítóból lett publicista.

Bayer Zsolt szerint önámítás lenne ezt nem vereségként megélni, mert most van itt az utolsó pillanat, amikor még megállítható a zuhanórepülés. Ha nem sikerül, "akkor vége. Akkor már csak a lezuhanás, vagy jobb esetben a sikeres kényszerleszállás marad". 2010 óta nagy munkát végzett a kormány, amit négy és fél évig vissza is igazolt a társadalom, de tavaly októberben történt valami.


Azóta a Fidesz nem találja magát, sikerült ráragasztani a korrupt bélyeget, "ami a legnagyobb veszély". Bayer úgy számol, a vádak nagyjából 90 százaléka hazugság, de hiába, ez a tömeglélektan. Ezért stratégia kell, aminek legfontosabb eleme, hogy a Fidesz nem engedi elvenni a lelkét, ami a baloldalnak nincs, a Jobbiké viszont most nagyobb. Akkora, mint a Fideszé volt huszonöt éve, "de nem biztos, hogy olyan tiszta is".

Bayer visszatérne a rendszerváltó idők régi lelkéhez, mert "éppen az a pillanat van megint, hogy semmi szükség hátsó szobákban összebuherált kampányfogásokra meg hülye szlogenekre. Csak őszinteségre és lélekre. És munkára. Másképpen megnézhetjük magunkat. Ami teljesen lényegtelen. De az ország is megnézheti magát. Az viszont nem játék. Hát akkor? Mire várunk?" - teszi fel a kérdést.


A szökésben lévő D. Sándorné és a Kanadából kitoloncolt magyar embercsempész banda feje 
A kinézetre vonatkozó bármiféle hasonlóság kizárólag a véletlen műve

Kapcsolódó:
Újabb pénzügyi cég dőlt be
Lelépett a Fidesz-közelinek tartott karcagi pénzügyi botrány felelőse
Fél Karcagot meglopta a Fidesz-közelinek tartott utazásszervező vállalkozó
Állami támogatásért álltak sorba a karcagi botrány főszereplői - 2 milliót kaptak
Elfogtak két cigánybűnözőt a Király utcai lövöldözők közül
Kivéreztetik a nemzeti parkokat - viszlát, természetvédelem?
Nonstop razziával szentelik fel a szupertraffipaxokat
A parlament előtt levő törvényjavaslat szerint kilakoltatásokra szeptembertől kerülhet sor
Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek Habony Árpád ellen
Átvilágítottuk Hegedűs Zsuzsa gyermekalapítványát, és padlót fogtunk a zűrzavartól
Milliárdok repkedtek a volt főrendőr perén
Quaestor: leállították a károsultak ügyfélegyeztetését
Varga rátörné a brókerekre az ajtót
Óriási pofonba rohanhat a kormány - jövőre elszállhat a forint
Rendszerszintű problémákat látnak a magyar uniós projektek kiválasztásánál
Lázár máris letudott 550 milliárdot a 700 milliárdos EU-s zárolásból
"Vissza kell venni az arcokból meg a Guccikból" - így fortyog a Fidesz
Nyelvvizsga nélkül is csúcsra járnak: politikusok bizonyítványai
A miniszterelnök szerint nemzeti egységünk a siker garanciája
Nem kaptak fizetést, felmondott az összes idősgondozó

Ide vezetett a Csak a haverok, a rokonok, a mutyi, a hanta, az arrogancia és a gyenge kormányzás...
"Az Európai Bizottság és a magyar kormány között dúló, közel egyéves meddő vitát nyomatékosította Brüsszel azzal, hogy felfüggesztette a 700 milliárd forintos uniós támogatási program kifizetéseit. Többszörösen túlárazott beruházásokat és cégekre szabott közbeszerzési eljárásokat találtak az uniós revizorok." (mno.hu)
A brókerek is okoztak cirka 600 milliárd forint kárt, a bankok a devizahitelekkel ki tudja, hány milliárdot, az egykulcsos adóval a hatalom és egyre népesebb holdudvara legkevesebb 500 milliárd forint adóbevétel-kiesést, az élelmiszer-kereskedelem fekete működése (maffiahálózat!) hatalmas áfa-bevételkiesést, az offshore cégek (adóparadicsomban bejegyzett adóelkerülő magyar cégek) megtűrése mind, mind hozzájárul ahhoz, hogy ki lehessen mondani, hogy a király meztelen!
Jelenlegi állapotunkban megvan a garancia arra, hogy Görögország, Ukrajna, vagy Olaszország sorsára jussunk.
Ukrajnát egyelőre száz és százmilliókkal segítjük, dől kifelé alapítványokon keresztül is az országból a pénz - nemcsak Ukrajnába, még Amerikába is!
Akire kevés figyelem jut, az a magyar társadalom. Pedig az óriási jólétét a hatalom és egyre népesebb holdudvara nekik/nekünk köszönheti. Három időközi választást elbukott a Fidesz a lehetetlen viselkedése miatt, május 17-én következhet a negyedik bukta. Mert három a magyar igazság, negyedik a ráadás!
El a kezekkel a nemzeti parkoktól!!!
SVPSZ


Feltárás helyett elpusztították Szeged pótolhatatlan régészeti leleteit
2015.04.14. 09:16 Index

Pótolhatatlan középkori régészeti emlékeket romboltak le a szegedi Dóm tér átépítése közben a Hvg.hu szerint. Az építkezés miatt a város legkorábbi egyházi maradványai semmisültek meg. A régészek háborognak, de csak titokban - jellemző, hogy névvel nem nagyon akarnak beszélni az ügyről.

A szegedi Dóm tér közel két és fél milliárdos átépítése, a kormány kiemelt beruházásai között szereplő egyházi projekt közben megsemmisíthették a város legrégebbi templomát. "Az építésügyi hatóság műszaki okokra hivatkozva, a régészek javaslatát negligálva adott engedélyt a bontásra", kihasználva az új, "beruházóbarát" örökségvédelmi törvény hibáit - írja a Hvg.hu.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI
Az elbontott előlépcső a szegedi Dóm előtt 2014. július 1-jén

A beruházás előtti kötelező feltárásokat vezető régész a Hvg.hu tudomása szerint egy konferencián szinte sírva mesélte, hogy az ásatás közben kora középkori maradványokra bukkantak, de a hatóság azok megsemmisítéséről döntött. Lajkó Orsolyáék azt szerették volna, hogy elfedjék a leleteket, így legalább később lehetséges lett volna a feltárás - de nem ez történt.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal arra hivatkozva dönthetett az elbontásról, hogy a terület már "bolygatott", ugyanis korábban, a Szegedi Szabadtéri Játékok kiszolgáló helyiségeinek építésekor más sok leletet szétverhettek. A Hvg.hu szerint törvényt nem sértettek, a hatóság a régészek által korábban is sokszor bírált 2013-as Örökségvédelmi Törvényre hivatkozhatott, mely lehetővé teszi, hogy feltárás helyett csak a sokkal kevesebbet jelentő régészeti megfigyelésre kerüljön sor.

A név nélkül nyilatkozó régészek szerint a kormányhivatal azonban még a laza törvényi keretek között is rosszul döntött. Ők úgy tudják, az épülő látogatóközpont szigeteléséhez szükséges munkagödörnek volt útjában a legrégebbi lelet, ezért kellett azt megsemmisíteni. A hivatalos lektori vélemény szerint a régészek képtelen helyzetbe kerültek: "lehetetlen körülmények között, szakértelemmel megsemmisíteni Szeged legrégebbi egyházi építményének maradványait". 12. századi, de lehet, hogy annál is régebbi emlékek pusztultak el.


Kapcsolódó:
Már megint cserélik a díszkövet a kormányzás szimbólumánál
Egyházi beruházás pusztított el korai egyházi emlékeket
Emlékművet állított az egyházmegye a holokauszt szegedi áldozatainak + FOTÓK
Lázár: nem maradhatunk némák és tétlenek
A világ utolsó elnyomó apartheid-rendszeréből 2015.márciusának megdöbbentően kifejező képei
Holokauszt ipar - Shoah business
Holokauszt-biznisz miatt indul per New Yorkban
Orbán: a zsidók a nemzet részei, és mindig számíthatnak a kormány tiszteletére, barátságára, védelmére
Az Európai Parlament ma határozott az Európai Roma Holokauszt emléknapjáról
Olyan hímtagot akart, mint a zsidóknak van, de pénisz nélkül távozott
Antiszemita vád hazánk ellen
A közmédiából is a holokamu folyik ma (is)
Halála előtt fejezte be könyvét a Charlie Hebdo főszerkesztője, most kiadták
A Charlie Hebdo egészen véletlenül a Rothschildok kezébe került néhány nappal a merénylet előtt
A szegedi "eretneket" is a TEV ítéltette el: holomúzeumba kell mennie egy kis agymosásra
Mazsihisz-parancs a kormánynak: Wallenberg emlékének és nevének meg kell jelennie egy fővárosi intézményen!
Vona szerint ki kell rakni a nácikat a Jobbikból
Vona: "az iszlám az emberiség utolsó reménye"
Juhász Péter: az Együtt a Jobbik ellen a Fidesszel is összeállna
Orbánék megtrollkodták március 15-ét: kitüntettek egy Windisch-Graetzt, és a brókerbotrány kellős közepén Szász Károlyt
Megállíthatatlanul terjeszkedik a Betyársereg a Balaton-Felvidéken is


A Balatonfőkajáron megrendezett összejövetelen 



A rejtélyes pilisszántói Pálos Keresztes Kő
2015. április 16., 13:24 magyarno.com

2000 szeptemberében a pilisszántói régi temetőben végzett ásatások során egy titokzatos vésetekkel ellátott kődarab került elő, amely a Pálos Keresztes Kő nevet kapta, mivel többek szerint ez a kődarab a pálos rendet alapító Özséb sírkövének egy darabja lehet.

Az egy nagy, és két kisebb keresztet ábrázoló kőről már a megtalálásakor feltételezték, hogy egy nagyobb dombormű, vélhetően egy sírkő része lehetett, s bár a környéken más hasonló vésetekkel díszített, de jóval kisebb töredékek is előkerültek, a Keresztes Kő további darabjait eddig nem sikerült megtalálni.

Senki nem tudja tehát, hogy eredetileg hogy nézett ki, vagy hogy miként került a sírkőmaradvány a szántói régi temetőbe. A rejtélyes szántói kő megtalálásakor egy meg nem nevezett régész kijelentése indította el a lavinát, aki állítólag csak annyit fűzött a lelethez: "... nem nyilatkozom, nehogy Özsébet szentté avassák."

Természetesen nyomban fellángolt a vita, mind Özséb sírját, mind a követ illetően, amelyről még az is elterjedt, hogy különös energiákat bocsát ki magából, amelyek valamilyen szinten hatnak a körülötte lévő tárgyakra, elsősorban a műszaki eszközökre (kamerák, fényképezőgépek romlanak el). Sőt, a kő energiája még az emberekre is hat. A kő közelébe kerülőknek gyakorta megfájdul a fejük, amit egyesek a kő által kibocsátott rezonanciával hoznak összefüggésbe.

Ez az egész Pilist átjáró energia tette szakrális központtá a térséget, ahová még ma is sokan szerveznek zarándoklatokat, hogy feltöltődjenek a Föld vagy a kozmosz energiáival. Hogy érthető legyen a dolog: a kőnek állítólag olyan lélektani hatása van, amely során azoknak, aki pozitív gondolatokkal közelednek felé, a kő felerősíti pozitív érzéseit, míg a negatív ellenérzések tapasztalása esetén (hogy ezt a kő miként oldja meg, nem tudni) migrénes fejfájást okoz.

Természetesen az itt élők szerint a kő előkerülése már önmagában is jelentős hatást gyakorolt az életükre. Sokan a feladatuknak tekintik a kő megvédését, amelynek ereje hitük szerint megvédi a települést, sőt segítséget nyújthat az ősi Özsébi Pálos Rend újraélesztéséhez is, amely a pilisszántói Árva Vince pálos atya nevéhez fűződik. Ő az, aki évekig azon fáradozott, hogy a rendre irányítsa a közvélemény figyelmét.

Visszatérve a Keresztes Kőre: a régészek szerint ilyen motívumú lelet Magyarországon még nem került elő, de máshol sem. A legközelebbi párhuzamot a bolgár és boszniai "bogumilista" sírköveken található vésetek jelentik. A hasonlóság azonban ezekkel csak részleges, a kövön ábrázol kereszt pedig semmilyen hagyományos keresztábrázoláshoz nem hasonlítható. Ez a kereszt sokkal inkább egy töviskereszthez hasonlatos, amely alatt jól látható egy barlangban, vagy boltív alatt álló emberalak. Vagyis a kövön ábrázol szent kereszt vélhetően e helyszín felett állt hajdanán. Csak nem a pilisi Szent Mihály-hegy oldalában lévő Remete-barlangról van szó? Netán ez az itt található Vaskapu-szikla? A kérdésre igen nehéz meglelni a választ, hiszen a Pilis számtalan barlangot rejt, de még az is lehet, hogy az ábrázolásra egyszerű bibliai magyarázat adható.

Bárhogyan legyen is, nem tudjuk, milyen keresztet tiszteltek a pálosok, és azt sem, hogy az hol állhatott. Milyen kereszt volt Szent Margit legféltettebb ereklyéje? Netán ez a kereszt jelölte Özséb sírjának valódi helyét? Hogy a kő kapcsolatban áll a pálosokkal, afelől az itt élőknek semmi kétsége. Már Lázár deák stratégiailag fontos térképe is utal a pálosokra: ezen Zanto, vagyis Pilisszántó neve mellett helyezkedik el a pálos kolostor, ami fölött az ofen szó - ami kályhát jelent - jelzi a lakosság mészégető foglalkozását. Igen ám, de a hely, amit a térképen láthatunk, Pilisszántótól keletebbre található. Nem árt tehát megemlíteni, hogy a Pilisszántó határában emelkedő piramis formájú László-kúp és a mögötte található 756 méter magas Pilis-hegy túloldalán, tehát Pilisszántótól épp keletre, alig két kilométerre található Szentkereszt (Már megint egy kereszt!), pontosabban Pilisszentkereszt, amelynek egyik nevezetessége a hajdani főkolostornak tartott romkert.

A krónikák szerint a kolostort Özséb a Pilis-hegy lábánál, a forrás és a hármas barlang szomszédságában alapította, és halála után itt temették el a főkolostorban. Vagyis a szent keresztet ábrázoló szántói kő egy olyan nagyon régi sír közelében került elő, ahol régészeti ásatások bizonyították, hogy egy 13. századi templom, ill. kolostor maradványait rejti a föld.

Bár nem kizárt, hogy a szántói szent kő hajdanán a pilisszentkereszti főkolostorban vagy annak közelében, tehát valóban Özséb feltételezett sírjának közelében állt.

Kapcsolódó:
Ősnyelvünk és a lehazudott történelmünk!
Nimród, (Nimrud, Ménrót), mint Hunor és Magor apja, és így ő a magyarok ősapja


VISSZAÁLLÍTHATÓ A SZENT KORONA ORSZÁGAINAK UNIÓJA!
2014/02/02 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

A napokban értesültem Geönceöl Gyulától arról, amit az alábbiakban Cúth János fogalmazott össze, ill. először hozott nyilvánosságra hazánkban.

Mivel régi vesszőparipám a Szentkorona Országainak Uniója, így örömmel adom közre a cikket. Olvassuk el, s tanuljunk belőle! Tanuljuk meg, hogy a lehetőség mindig az igazság oldalán áll, még akkor is, ha ez nem könnyen észrevehető!

Bene Gábor



LESZ TÖRTÉNELMI MAGYARORSZÁG! 

Visszaállítható a Szent Korona Országainak Uniója!


A minap kaptam kézhez nagyrabecsült barátom, Geönczeöl Gyula felkérését arra vonatkozóan, hogy ismételten megosszam ismerőseimmel és barátaimmal azt a páratlan és fölbecsülhetetlen értékű dokumentumot, amely a számunkra legfájóbb, lelkünket máig égető, húsunkba vágó kérdésről, Trianon kérdéséről intézkedett (volna) abszolút kielégítő módon. Mielőtt magát a dokumentumot ismertetném, szükséges azt történelmi keretbe helyezni, hogy érthető és világos legyen.

1990-et írtunk, amikor egyes nemzetek számára valóban történelmi változások történtek, természetesen kisebb-nagyobb áldozatok árán, de megtörténtek. A Szovjetunió széthullott. Az általa korábban bekebelezett országok önállósultak, Jugoszlávia elemeire bomlott, Csehszlovákia két részre oszlott, stb. Mindez természetesen nem ment végbe spontán módon, s mindebben egyező álláspontra kellett jutniuk az európai nagyhatalmaknak. Ez meg is történt annak érdekében, hogy az egyes, önállóságra törekvő országok igényei kapcsán nehogy politikai vagy gazdasági összeütközésekre kerüljön sor a nagyhatalmak között. Ilyen szempontból került terítékre Magyarország jóvátételi kérelmének megtárgyalása is. A két leginkább érintett nagyhatalom, a volt Szovjetunió akkori vezetői, Gorbacsovval az élen, Németország akkori kancellárja, Kohl és bizalmasai 1990 szeptemberében titkos tanácskozásra ültek össze Genfben, hogy egyezségre jussanak "Közép-Európa földrajzi-politikai kérdéseiben"...

Most tessék figyelni!: Ezek a nagyhatalmak teljesen tisztában voltak azzal, hogy a többi európai országhoz hasonlóan, Magyarország is benyújtja jogos követelését történelmi határainak visszaállítása érdekében, azaz a gyalázatos és becstelen trianoni országcsonkítás jóvátétele, az eredeti, történelmi-földrajzi állapotok visszarendezése érdekében. Ez egyáltalán nem volt kérdéses sem a német, sem az akkori szovjet vezetés számára. Annak érdekében tehát, hogy a magyar követelés benyújtása idején a két leginkább érintett nagyhatalom felkészülten és egyetértésben tudjon szembesülni a várható magyar követelésekkel, egy 12 pontból álló dokumentumot állítottak össze.

Az alábbi dokumentum szövegét elsőként a cseh Politika című, magánkézben lévő politikai és gazdasági hetilap közölte 1991. november 20.-án. A Szabad Újság, amely a mai napig legkitűnőbb képviselője a felvidéki magyarság érdekeinek, 1992. október elsején jutott hozzá a két nagyhatalom szakértői által összeállított dokumentumhoz, amelyet alább csaknem teljes terjedelmében adok közre, a bennünket nem, vagy kevéssé érintő passzusok kihagyásával:

1. A Német Szövetségi Köztársaság kompenzálást követel a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségétől az annektált Kelet-Poroszországért és az Odera-Neissetől keletre fekvő térségért;
2. ...
3. A Szovjetunió nem fogja akadályozni Csehszlovákia felbomlását, mégpedig amiatt, hogy nincs elég garancia a közép-európai politikai egyensúlyra, illetve amiatt, hogy nincs elegendő feltétel Csehszlovákia nemzeteinek államalkotó tényezőként való elismeréséhez;
4. A Szovjetunió egyetért azzal, hogy a cseh-morva régió a jövőben , 12-15 éven belül bekerül az NSZK gazdasági érdekszférájába. Egyetért továbbá a régiónak Németországba történő politikai átirányításával;
5. ...
6. Tekintettel arra, hogy amennyiben Magyarország hajlandó volna megőrizni a politikai és gazdasági stabilitást a Duna menti régióban, a SZOVJETUNIÓ ÉS AZ NSZK NEM FOGJA AKADÁLYOZNI A TRIANONI SZERZŐDÉSIG ÉRVÉNYES HATÁROK VISSZAÁLLÍTÁSÁT. Az NSZK növeli a Magyarországnak nyújtandó gazdasági segítséget, hogy a magyarországi életszínvonalat a szlovákiai fölé emelje, hogy azzal a Magyarországhoz történő csatlakozás a szlovákok számára is vonzó legyen
7. A Szovjetuniónak nincsenek ellenvetései azzal szemben, hogy német egyetemeket és középiskolákat alapítsanak a cseh-morva régióban, s ezeket az oktatási intézményeket Németország finanszírozza;
8. A Szovjetuniónak nincsenek ellenvetései Jugoszlávia feloszlásával szemben, egyetért Horvátországnak és Szlovéniának az NSZK gazdasági érdekszférájába történő átkerülésével;
9. ...
10. Az NSZK nem kötelezi el magát Ukrajna, Litvánia, Lettország és Észtország kérdésében, s e térségeket nem tekinti az elviselhető mértéken felül gazdasági érdekszférájának;
11. A SZOVJETUNIÓ NEM FOGJA AKADÁLYOZNI KÁRPÁTALJA LESZAKADÁSÁT AZ UKRÁN NACIONALISTÁK DESTABILIZÁCIÓS TEVÉKENYSÉGE ESETÉBEN, ÉS AZT SEM, HOGY KÁRPÁTALJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁGHOZ CSATLAKOZZON;
12. A Szovjetuniónak nincsenek ellenvetései a cseh határvidék szovjetek és németek általi fokozatos kolonizálásával szemben.

Íme a nagyhatalmi szerződés, amely megalapozta a magyar nemzetet ért legnagyobb és legbecstelenebb csapás jóvátételét, a magyar lelkek gyógyulását, a történelmi Magyarország határainak visszaállítását! A nemzetidegen és áruló, anti-magyar kormány (Antallal az élen), azonban elárulta a nemzetet, és föl se vetette a jogos trianoni jóvátétel, a jogos határrevízió kérdését. Nemzetünk sok évezredes történelmében ilyen arányú árulásra nincs példa! Sajnos, mivel ez a dokumentum "titkos" volt, valóban csak kevesen szerezhettek róla tudomást, így nem válhatott mozgósító erejű üzenetté, amelynek hatására megfelelő lépésekre lehetett volna kényszeríteni a hatalmat bitorló kormányt. Maradt tehát az árulás, a csonka hon, az elszakított magyar milliók megaláztatása, kisemmizése, folyamatos beolvasztása és a lelkek nyomorgatása...
Ámde nem véglegesen! A Történelmi Magyarország - a Kárpát-medencei Szent Koronai Országai - továbbra is követelik a maguk jussát. Igaz, immár nem a fenti dokumentum alapján, mert annak időszerűsége felett elszállt az idő. Ennek ellenére ott tartunk, hogy bármely "magyar" kormány egyetlen nyikkanására, egyetlen beadványára elindulhat a lavina, amely maga után vonja a Történelmi Magyarország visszaállítását!

Ez hamarosan meg fog történni, s a területrablóknak még arra sem lesz idejük, hogy szájukra vegyék álnok és hamis szólamaikat. Nem lesz idejük krokodilkönnyeik szétmaszatolására, mert olyan hatalom fogja követelni a határrevíziót, amellyel szemben pillanatnyilag nem létezhet ellenvetés. Ez természetesen bennünket sem vigasztal. Arról a láthatatlan hatalomról beszélek, amely észrevétlenül hódít teret Magyarországon, észrevétlenül lopakodott a hatalomba, s szinte észrevétlenül érvényesíti akaratát. A betelepülésük folyamatos, s mint olyanok, semmivel sem elégednek meg. Amikor - bármelyik pillanatban - úgy döntenek, hogy az Nemországon belüli hatalmuk elég erős és immár megdönthetetlen, nem elégednek meg tovább az ország jelenlegi területével, mert hatalom-és területéhségük is határtalan. Kihirdetik tehát a trianoni országcsonkítás jogtalanságát és annak tarthatatlanságát, aminek jóvátételéhez azonnal csatlakozik majd a világ összes állama, kivéve a területrablókat, s a régi, t örténelmi határok újrarajzolása immár csak a technikai megvalósítás idejét igényli... Mindenki eldöntheti magában, hogy ez mit jelent majd számunkra. Tény, hogy világraszóló ünneplésre nem lesz okunk. Sajnos ezt eredményezte folyamatos elárultatásunk és a magyar (?) diplomácia, valamint politika impotenciája. Mindezek ellenére, ezzel kapcsolatban azt üzenem a Magyarországot körülvevő területrablóknak, hogy lassan vége a pünkösdi királyságnak!.. Az a Magyarországon kiterebélyesedő hatalom, amely bennünket is nyomaszt, rájuk telepszik, s egyik napról a másikra beléjük fojtja a szuszt új, viharos sebességgel meghozott törvényekkel és rendeletekkel. Még azt sem dönthetik el végérvényesen, hogy mit is hazudtak maguknak: "nagymorva" státuszt vagy dák dicsőséget, arra ébrednek, hogy tehetetlen rabszolgákká váltak.

Velünk egységben felléphettek volna minden idők legkegyetlenebb és legádázabb rabszolgatartói ellen, de mivel se nem láttak, se nem hallottak a bennük mesterségesen felszított magyarellenesség szürkehályogán keresztül, eszük ágában sem volt velünk szövetkezni, hogy együttesen lesöpörjük magunkról a közös ellenséget, azt a pióca réteget, amely ránk telepedett és megfojtással fenyeget bennünket. Pedig együttesen megtehettük volna... Mi, magyarok voltunk számukra az "ellenség". Ehhez a magyarellenességhez és magyargyűlölethez gyűjtötték és halmozták magukban a kocsmabölcsességet és hazug szólamokat. Ennek most érik be a gyümölcse: Külön-külön lesznek bedarálva és a történelem süllyesztőjébe hányva, ahol a pokol, mély, fekete gyászdrapériája alatt elhal a "Madari za Dunaj" hőzöngés.

Cúth János